Tila
Viestiketju on suljettu.

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sasha
HfBoardsilla nimimerkki Visulilta kattava yhteenveto alaikäisista nuorten kisoissa vuosilta 2000-2015. Erinomainen reality-check kaikille.

Kulta-Mikkehän tuolta nousee esiin tehoilla 1+6, tosin noista seitsämästä tehopisteestä neljä tuli Itävaltaa vastaan.

Vertailun vuoksi nykyisen joukkueen alaikäisten tehot ennen viimeistä ottelua.

Eeli Tolvanen 5. 1+3
Kristian Vesalainen 5. 1+1
Miro Heiskanen 5. 0+1
Urho Vaakanainen 5. 1+0
Kai tuosta Barkovin voi samalla tavalla, pienin varauksin, esiin nostaa. 3+4, joista tosin neljä pinnaa (3+1) kahdessa karsintamatsissa. Samat 7 pistettä yhteensä, 4 "helpoista peleistä". Muutenkin tuo MG:n ja Barkovin historia junnukisoista jännän identtinen. Draftivuodet MG 1+6, AB 3+4, vuotta aiemmin MG 2+1, AB 1+3. Yhteensä yhden maalin erolla Barkov vie herrojen pistepössin junnukisoista, kun onnistui parissa vuodessa tekemään 4+7 yhteensä, kun Mikke jäi 3+7 tehoihin...

Mitä itse ketjun aiheeseen tulee, niin kyllähän Laine ja Puljujärvi taisivat päästä hieman hämärtämään odotuksia juurikin esim. Tolvasen osalta. Ei Tolvanen mikään Laine ole kumminkaan. Ei nämä u20-kisat yleensä ole näiden varausikäisten/häkkipäiden (tai mitä nimitystä tahtookaan käyttää) juhlaa olleet. Edes Barkovin tasoinen talentti ei aikanaan kyennyt kantamaan sitä edellistä farssiin ajautunutta joukkuetta, vaikka parissa pelissä kaunistelikin pistesaldonsa hyvälle tasolle. Nuoriin kohdistuneiden odotusten myötä odotusarvot koko joukkueen osalta taisivat karata hieman laukalle ainakin osalta. Ei tuo kentällä nähty nippu mikään loistelias ole. Enkä osaa nähdä sitä myöskään Rautakorven tai muiden joukkueen kasaajien syynä. Joku marginaaliroolin pelaaja olisi voitu vaihtaa, mutta ei tuolla mitään ihmeellistä ollut tarjolla, kun lähtökohtaisesti joukkueen parhaat pelaajat eivät olleet käytössä. Ei Suomella riitä leveyttä korvata laineita, puljujärviä ja saareloita joukkueen tason kärsimättä. Kun tähän vielä yhdistetään johtavien pelaajien (Juolevi etunenässä, Borgström jne.) suoritustaso, niin katastrofi on valmis.

Mikään edellä mainittu ei kuitenkaan oikeuta Suomen ajautumista karsintaan. Suomen materiaali on aina riittävän hyvä puolivälieriin, vaikka niissä puolivälierissä tulisikin seinä vastaan, kuten tänä vuonna oletettavasti olisi joka tapauksessa käynyt. Hieman epäilen ettei niin tule käymään, mutta olisi oikeasti hienoa tietää, mitä tuon joukkueen ympärillä mahtoi kulisseissa tapahtua. Ei noissa Rautakorven potkuissa kesken turnauksen ilman suurempaa draamaa kulisseissa ole oikein järkeä. Tuo joukkueen henkinen tila lienee sitten kuitenkin se suurin farssi. Meneekö se Rautakorven piikkiin vai johtavien pelaajien (niiden puutteen?) piikkiin on vaikea ulkopuolelta sanoa. Ongelmia siellä kuitenkin on ollut, siitä voinemme kaikki olla yksimielisiä. Ehkä tästä vuodesta kuitenkin opitaan jotain. Ehkä. Edes sen verran, että junnujen koutsia ei palkata sillä periaatteella, kenellä nyt sattuu olemaan liian vähän töitä omissa hommissaan. Välttämättä tosin tuokaan oppitunti ei perille mennyt vieläkään...
 
HfBoardsilla nimimerkki Visulilta kattava yhteenveto alaikäisista nuorten kisoissa vuosilta 2000-2015. Erinomainen reality-check kaikille.
Ja vertailun vuoksi vielä vuoden 2016 saldoa kun se oli jätetty tuosta jostain syystä pois:

Jesse Puljujärvi 7. 5+12=17
Patrik Laine 7. 7+6=13
Olli Juolevi 7. 0+9=9

Poikkeusyksilöitä todellakin enkä tarkoita, että Tolvasilta ja muilta olisi edes realistista odottaa vastaavia. Lähinnä tarkoitus oli nostaa nuo esiin kuin alleviivatakseni tuota sinun pointtiasi.
 
RELEASE THE KRAKEN

Salama44

Jäsen
Onhan tuon henkisen valmistautumisen epäonnistuminen aivan käsittämätön.

Viime kerralla kotikisoissa tätä psykologista mallia hehkutettiin varauksetta kuinka on hyvä joukkuehenki ja kaikkiin vastoinkäymisiin on valmistauduttu. Oli ns. mestyksen portaat.

Mitä Suomi teki tälle naismentorille joka oli rakentamassa kotikisoihin niin mahtavaa joukkuehenkeä. Miksi Kanadassa joukkue oli hengetön? Kävi kuin Petra Ollille olympiakisoissa ettei oltu alussa valmiita eikä kurssia saatu senkään jälkeen käännettyä.

Ensimmäisen pelin merkitys on todella iso. Ei voi ajatella enää että sieltä tulee myöhemmin helpompi vastus Ainoa tapa päästää edes tuurilla välieriin olisi ollut iskeä heti akussa tsekkejä vastaan niin kuin se olisi ollut tärkein peli.

Eihän se ole ensimmäinen kerta kun Suomi unohtaa menestyksen huumassa kaiken jo seuraavissa kisoissa. Saman henkisen puolen valmistautumisen olisi pitänyt toimia nyt ilman edellisten kisojen tähtiäkin jos vain olisi valmistauduttu samalla tavalla.

Joukkueen olisi vain putänyt sisäistää realistinen tavoite että täytyy pärjätä ilman tähtiä, mutta silti joidenkin pelaajien täytyy uskaltaa tehdä luoviakin ratkaisuja.

Ensijainen tavoite olisi pitänyt sisäistää pudotuspeleihin eikä mihinkään finaalihaihatteluihin.
 

Heijastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Sibir Novosibirsk, Pittsburg P
Niin no...varmaan esitykseen vaikutti moni asia.

Mihin ite kiinnitin huomiota ehkä eniten oli semmonen kaksinkamppailukovuuden puute. Se on mun mielestä vaivannu Suomen joukkuetta aikasempinakin vuosina, ja kyllä, myös viime vuonna jolloin huuhdottiin kultaa. Huolimatta siitä, että nykyään Suomi tuottaa isojakin puolustajia eikä mitään lilliputteja niin sitä isoa kokoa ei osata käyttää hyväksi kovinkaan hyvin. Toinen puolustajista sanottava asia on ...miten niitä laukauksia ei millään saada maalille asti??? Ite vähän lueskelin läppänä ku monet arvuutteli "kuinkahan monta kertaa Vili saa näissä karkeloissa kiekon maalille asti?" mutta ei helkutti!!!! No ei kovinkaan montaa kertaa!!! Tuo avauspelaaminen on varmasti jo käyty niin moneen kertaan ettei siitä tarvii varmaan sen enempää sanoa.

Sitten Nättinen. Ei oo ollu kyllä ykköstason keskushyökkääjä. Mihin oon eniten pettyny on Nättisen laukausten laatu!!! Hehtaarikaupalla ohi ja hyviä paikkoja on ollu. On kuitenkin pelannu omassa seurajoukkueessaan ihan ookoo ja taitoakin pitäs riittää mutta. Ei sillä että Julius ainut hehtaaripyssyllä tai muuten vaan huonolla sihdillä armoitettu pelaaja ois.

Musta tuntuu, että suomen joukkue on näissä skaboissa ollu pelinopeudessa hitaimpia, ellei hitain joekkue ja siitä hyvin liikkuvasta jouekkueesta ei oo tietoakaan.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Jaahas... ei kiinnosta Suomen ottelu sen vertaa että olisi otteluseuranta tehty, olen katkera siitä ja siitä, etten voi itse sitä tehdä.
 
Melkein.

Kimmo Stasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Latvialainen pistää finskin lasarettiin törkytaklauksella, eikä suomalaiset tee mitään kuittaustoimenpiteitä. Kertoo kaiken oleellisen joukkueen yhteishengestä.

Itseasiassa Vaakanainen ottaa vielä nyrkkiä naamaan jälkipelissä ja kääntää tilanteessa ainoastaan toisen poskensa masokistisesti, aivan kuin pyytäen: "lyö, lyö, olen sen ansainnut toki".
 
"Jääkiekko on tunnepeli" - Veli-Matti Savinainen

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Voi morjens miten surkeaa tekemistä tällä hetkellä. Huonompaan päin vaan menee. Tuossa joukkueessa on jotain isompaa vialla ja se ei todellakaan ollut Urama tai Rautakorpi.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.
Juolevi U20-kisoissa 2016–2017 – kaikkien aikojen huonoin arvokisasuoritus Suomen joukkueen kapteenilta?

Aivan alkeellisimmissakin suorituksissa kuten kiekon vastaanottomaisessa kahden metrin päästä on tolkutonta hapuilua, ja ratkaisut järjestään vääriä. Johtajuudesta kentällä ei tietoakaan.
 
"Käymme wc:ssä päivittäin."

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jahas, ohi olisi vihdoinkin. Ahokas sai onneksi parsittua kasaan edes jonkinlaisen joukkueen alkusarjan koomailujen jälkeen. Henkistä lukkoa ei nyt hänkään saanut auki, ilmeisesti niin syvälle nämä naperot oli ajettu.

Traumoja näistä kekkereistä jäi varmasti monelle pelaajalle ja ainakin Tapparan kannattajalle. Eiköhän tämä turnaus opettanut, että valmentajan , sopivan sellaisen, rooli on todella iso. Ei vaan voi valita kyseiseen jobiin henkilöä, jolla ei ole minkäänlaisia taitoja käsitellä nuoria, vielä uran alkuvaiheessa olevia pelaajan alkuja.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Kyllä tuo kapteeni Juolevin peli kuvasti koko Suomen peliä. Halutonta sinnepäin roiskimista. En kyllä yhtään ihmettele tämän joukkueen konttaamista. Kapteenin tulisi esimerkillään osoittaa joukkueelle taistelua ja työn merkitystä. Päinvastoin Juolevi on marissut valmennuksesta medialle ja pelannut itse ikään kuin ei voisi vähempää kiinnostaa.

En tiedä onko korkea varausnumero noussut päähän vai mikä on mutta paljon on kyllä tällä pojalla kasvettavaa, mikäli haluaa korkealla tasolla pelata johtavassa roolissa.
Näytti kyllä että Björkqvist oli selkeästi tuon jengin henkinen kapteeni. Osasi lietsoa oikeanlaista positiivisuutta haastatteluissa yms. vaikutti hyvin tervepäiseltä kaverilta, kun taas status-kapteeni Juolevi keskittyi vain mököttämään.

Juoleviin olen kyllä hieman pettynyt, eipähän tartte majussa kuvitella olevansa enää tulevaisuuden kapu. Rasse ja Pula-Ahon miehet ovat näyttöjensä kanssa niin paljon edellä.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jahas, ohi olisi vihdoinkin. Ahokas sai onneksi parsittua kasaan edes jonkinlaisen joukkueen alkusarjan koomailujen jälkeen. Henkistä lukkoa ei nyt hänkään saanut auki, ilmeisesti niin syvälle nämä naperot oli ajettu.
Huonompaan suuntaanhan tuo koko ajan meni vain Ahokkaan johdossakin. Latvia oli käsittämättömän kädetön joukkue, edes 5vs3 ylivoimalla ei syntynyt mitään. Olihan Tanska-tappio häpeällinen, mutta ei nämä nihkeät Latvia-voitot ollut yhtään parempia suorituksia.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Kisat päättyivät Suomelta ja jättivät analyytikoille kissanpäivät. Sen sijaan, että kysyttäisiin mikä meni vikaan, pitää kysyä, mikä ei mennyt vikaan. Toinenkaan latviamatsi ei aiheuttanut riemunkiljahduksia, vaikka joukkue sai unelma-alun, sekään ei riittänyt motivoimaan todelliseen kasvojenpesuun. Latvia piti väkisin ottaa mukaan peliin, vain hetkittäin Suomen peli näytti sellaiselta kuin pitäisi. Toki myös aikuisten kisoissa Suomi pelaa joskus huonosti heikompiaan vastaan, mutta ei tällaisesta panoksesta. Tasoero oli niin suuri, että Suomen olisi pitänyt tehdä tuollaiset 8 maalia vähintään.

Slovakiamatsi jäi parhaaksi suoritukseksi, mitä sen jälkeen tapahtui, on täydellinen arvoitus. Aikaansaiko hyvä kenraali odotusten nousua ja kipsasiko tämä pelaajien pään? Jos jotakin lohduttavaa, Suomi oli näissä kisoissa periaatteessa kahdeksanneksi paras maa, vaikka lohkojako aiheuttikin sen, että kaksi heikointa pelasi samassa lohkossa. Tanskaa Suomi ei olisi voittanut, vaikka olisi saanut yrittää uudestaan. Viimeistely oli surkeaa eikä joukkue missään vaiheessa pelannut yhteistyön kiekkoa. Jos jotakin positiivista halutaan sanoa, niin av oli hyvällä tasolla ja jäähyiltiin hyvin vähän.

Historiallisen huono suoritus, jopa erittäin heikoilla 88 ja 89-ikäluokilla saatiin hieman parempi suoritus v. 2008. Materiaalista suoritus ei ollut kiinni, joskin formaatti olisi taannut sen, että Suomi olisi tarvinnut täydellisen onnistumisen välieriin pääsyyn. Vertauskelpoista lienee vuoden 2015 suoritus, 5 maalia alkusarjassa ja 7. sija. Tällä joukkueella oli huippuvahdit, mutta materiaali oli muuten sangen epätasaista. Yhteistä oli myös se, että oltiin puolustavia mestareita ja pelattiin Kanadassa, kokeneen valmentajan johdolla.

Entä ensi vuonna, kun perustana on kuitenkin MM-kultaa voittanut miehistö? On pakko sanoa, että vaikealta näyttää. Jälleen pelataan rapakon takana ja joukkue kootaan suurelta osin sieltä tulevista pelaajista. Ahokkaan ammattitaito on koetuksella, ainakaan näihin kisoihin hän ei kyennyt sytyttämään joukkuetta pelaamaan. Joukkueen pelitavan rakentaminen on vaikeaa kun yhdessä pelaamista ei päästä harjoittelemaan kuin parin viikon ajan. Keskeistä olisi löytää hyökkäykseen johtava sentteri, historia osoittaa, että Suomi ei ole koskaan saanut mitalia U20-kisoissa ilman kovan tason sentteriä. Jopa maalivahtipeli voi joskus olla keskinkertaista, mutta on pakko löytää huippuluokan pelintekijä, jos halutaan menestyä.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Voi morjens miten surkeaa tekemistä tällä hetkellä. Huonompaan päin vaan menee. Tuossa joukkueessa on jotain isompaa vialla ja se ei todellakaan ollut Urama tai Rautakorpi.
Samaa mieltä. Oikeastaan huonoimpia Leijona-joukkueita asenteeltaan, mitä olen koskaan nähnyt. Ja olen sentään nähnyt näitä 70-luvun puolivälistä asti. Ei todellakaan mene kaikki valmennuksen piikkiin, osa toki menee, siitäkään ei kahta sanaa.
 
Jahas, ohi olisi vihdoinkin. Ahokas sai onneksi parsittua kasaan edes jonkinlaisen joukkueen alkusarjan koomailujen jälkeen. Henkistä lukkoa ei nyt hänkään saanut auki, ilmeisesti niin syvälle nämä naperot oli ajettu.
Minusta Ahokas ei saanut joukkueeseen minkäänlaista ryhtiä. Itse asiassa noi Latvia-pelit olivat Suomen turnauksen heikoimpia. Jopa Tanska-ottelu oli parempaa suorittamista.

Eipä silti, hankalaan paikkaan Ahokas tahtomattaan joutui ja hoiti kuitenkin sen mitä pitikin eli säilytti sarjapaikan. Toivottavasti pelaajiston lisäksi myös Ahokas onnistuu nollaamaan tämän mahalaskun ja oikeasti aloittamaan uuden projektin täysin puhtaalta pöydältä. Pahimmassa tapauksessa liiton päätös erottaa Rautakorpi kesken kisojen kantaa vielä ensi vuoden kisoihinkin.
 
RELEASE THE KRAKEN

Tornados

Jäsen
Minusta Ahokas ei saanut joukkueeseen minkäänlaista ryhtiä. Itse asiassa noi Latvia-pelit olivat Suomen turnauksen heikoimpia. Jopa Tanska-ottelu oli parempaa suorittamista.

Eipä silti, hankalaan paikkaan Ahokas tahtomattaan joutui ja hoiti kuitenkin sen mitä pitikin eli säilytti sarjapaikan. Toivottavasti pelaajiston lisäksi myös Ahokas onnistuu nollaamaan tämän mahalaskun ja oikeasti aloittamaan uuden projektin täysin puhtaalta pöydältä. Pahimmassa tapauksessa liiton päätös erottaa Rautakorpi kesken kisojen kantaa vielä ensi vuoden kisoihinkin.
Täysin samaa mieltä. Ei pystynyt Ahokas nostamaan joukkueen tasoa millään tavalla. Sveitsi säästeli itseään pudotuspeleihin ja Latvia oli selkeästi huonoin joukkue koko kisoissa.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Traumoja näistä kekkereistä jäi varmasti monelle pelaajalle ja ainakin Tapparan kannattajalle. Eiköhän tämä turnaus opettanut, että valmentajan , sopivan sellaisen, rooli on todella iso. Ei vaan voi valita kyseiseen jobiin henkilöä, jolla ei ole minkäänlaisia taitoja käsitellä nuoria, vielä uran alkuvaiheessa olevia pelaajan alkuja.
Ja vielä lopputuloksen nähtyäsikin sinä itsepintaisesti jaksat hölöttää tätä mantraasi?

Joukkue pelasi Suomen historian huonointa kiekkoa ja jos sinulle riittää oamssa päässäsi meriselitykseksi, että poikien henkinen tila vaan oli vähän huono niin sitten se riittää sinulle. Ahokas teki sen mitä pystyi, mutta pelillisesti hän ei saanut Suomen pelaamiseen yhtään enempää ryhtiä. Tappara voittaa ensi kaudella(kin) mestaruuden, joten voit olla siltä osin ihan vailla huolia, että meille tästä traumoja jäisi. Rautakorvesta sinun mielipiteesi toki on ok ja sen saat pitää, mutta ei Ahokas pelillisesti tai henkisesti saanut mitään muutosta aikaan. Suomen ja Latvian tasoero yksinkertaisesti oli niin suuri, että jopa minun valmennuksessani olisi pitänyt karsintasarja voittaa.

Tästä turnauksesta kannattaa tehdä hieman tarkempi analyysi kuin se, että todetaan, että oli vähän huono valmentaja ja pojilla oli vaikeuksia henkisesti. Kyllä tämän turnauksen suurimmat floppaajat löytyvät sieltä pelaajiston puolelta, jotka vetivät alta kaikkien odotusten. Sitä tosiasiaa ei kukaan pääse missään liitossa yms. pakoon. Ihan noin uteliaisuudesta on muuten pakko kysyä, kun sinä tunnut niin paljon vihaavan Rautakorpea ja Tapparaa, että mitä mieltä sinä olet Jyrki Ahosta? Oon istunut muutaman kerran Hakametsässä vieraiden aition takana ja tuo teidän päävalmentaja ei taida mikään maailman paras ihmisjohtaja olla myöskään. :D
 

Drewiske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans & Kekäläisen CBJ
Ja vielä lopputuloksen nähtyäsikin sinä itsepintaisesti jaksat hölöttää tätä mantraasi?

Joukkue pelasi Suomen historian huonointa kiekkoa ja jos sinulle riittää oamssa päässäsi meriselitykseksi, että poikien henkinen tila vaan oli vähän huono niin sitten se riittää sinulle. Ahokas teki sen mitä pystyi, mutta pelillisesti hän ei saanut Suomen pelaamiseen yhtään enempää ryhtiä. Tappara voittaa ensi kaudella(kin) mestaruuden, joten voit olla siltä osin ihan vailla huolia, että meille tästä traumoja jäisi. Rautakorvesta sinun mielipiteesi toki on ok ja sen saat pitää, mutta ei Ahokas pelillisesti tai henkisesti saanut mitään muutosta aikaan. Suomen ja Latvian tasoero yksinkertaisesti oli niin suuri, että jopa minun valmennuksessani olisi pitänyt karsintasarja voittaa.

Tästä turnauksesta kannattaa tehdä hieman tarkempi analyysi kuin se, että todetaan, että oli vähän huono valmentaja ja pojilla oli vaikeuksia henkisesti. Kyllä tämän turnauksen suurimmat floppaajat löytyvät sieltä pelaajiston puolelta, jotka vetivät alta kaikkien odotusten. Sitä tosiasiaa ei kukaan pääse missään liitossa yms. pakoon. Ihan noin uteliaisuudesta on muuten pakko kysyä, kun sinä tunnut niin paljon vihaavan Rautakorpea ja Tapparaa, että mitä mieltä sinä olet Jyrki Ahosta? Oon istunut muutaman kerran Hakametsässä vieraiden aition takana ja tuo teidän päävalmentaja ei taida mikään maailman paras ihmisjohtaja olla myöskään. :D
No ihan samalla tavalla saa lukea sulta ketjutolkulla tuota Rautakorven puolustelua. Kyllä sillä valmentajallakin vaan on ihan perkeleen iso rooli siinä joukkueen pelaamisessa. Tästä esimerkkinä 12'-13' joukkue, jota valmensivat Rindell & Valtonen. Kyseisestä joukkueesta löytyi muun muassa seuraavia herroja: Barkov, Armia, Teräväinen, Määttä, Korpisalo, Lindbohm, Pokka, Markus Granlund, Hännikäinen, Lehkonen, Salomäki... Ja siitä huolimatta karsintoihin sukellettiin että humpsista. Seuraavalla kaudella sitten kultaa paperilla heikommalla joukkueella.

Suomen menestys on korreloitunut hyvin vahvasti siihen, että minkä tasoinen valmentaja siellä on ollut ruorissa. Ei sitä vastuuta tietenkään voi kokonaan yhden henkilön harteille vyöryttää, kun pelaajistokin vetää ilmiselvästi päin helvettiä, mutta suurin yksittäinen vastuu on päävalmentajalla. Sen voi vaihtaa, pelaajia ei. Itse uskon, että viime vuotisella valmennuksella (Jalonen/Pennanen) Suomi olisi päässyt ainakin pudotuspeleihin tänä vuonna. Tai Kiven johdolla. Siinä on miehiä, jotka osaavat käsitellä nuoria.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Suomen menestys on korreloitunut hyvin vahvasti siihen, että minkä tasoinen valmentaja siellä on ollut ruorissa.
Suomen menestys ainakin viime kaudella korreloi tasan tarkkaan sen kanssa, että siellä oli Puljujärvi-Aho-Laine -ketju kisoissa. Siitä Kiven mestaruudesta oon harvinaisen samaa mieltä. Täällä varmaan puolin et toisin menee vähän ns. jauhot sekaisin, kun ei ihan täysin ymmärretä (vaikka toivotaan) että Rautakorven tämä projekti ei liity millään muotoa ensi kauden Tapparaan.

Ja ihan pelejä katsomalla sieltä näkee, mikä tuon rosterin taso oli tänä vuonna. Jos haluaa itsepintaisesti uskoa, että kyseessä oli vaan valmentajien ongelmat niin se on ihan validi mielipide, mutta itse ainakin pelejä katsoessani löydän ihan muut syyt tuohon kyykkäämiseen. Valmennukselle lyön siitä osani, mutta en lähellekään kaikista suurinta osaa.¨

Itse uskon, että viime vuotisella valmennuksella (Jalonen/Pennanen) Suomi olisi päässyt ainakin pudotuspeleihin tänä vuonna. Tai Kiven johdolla. Siinä on miehiä, jotka osaavat käsitellä nuoria.
Viime vuoden mestaruus voitettiin Jalosesta huolimatta eikä Jalosen vuoksi. Pennanen toki on huippukoutsi, mutta tuskimpa häntäkään kiinnostaa tulla pilaamaan omaa naamaansa tuonne U20-joukkueisiin, kun Suomen taso on tuo.

Mutta minulle on ihan sama, ketkä niitä nuoria osaavat käsitellä ja ketkä eivät, koska siihen tämä turnaus ei karissut.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mitäpä noita ruokkimaan. Rautakorpi ei ole edes Tapparan valmentaja, joten miksi meille jäisi enemmän traumoja kuin muille?

Heikko pelaajamateriaali ja kisat Pohjois-Amerikassa on vaikea yhdistelmä mille tahansa valkulle. Kaipa joku muu olisi silti onnistunut karsinnat välttämään tälläkin poppoolla, mutta ei Rautakorven valmennukseen mitalia menetetty, luulen ma.
 

Knap

Jäsen
Mitäpä noita ruokkimaan. Rautakorpi ei ole edes Tapparan valmentaja, joten miksi meille jäisi enemmän traumoja kuin muille?

Heikko pelaajamateriaali ja kisat Pohjois-Amerikassa on vaikea yhdistelmä mille tahansa valkulle. Kaipa joku muu olisi silti onnistunut karsinnat välttämään tälläkin poppoolla, mutta ei Rautakorven valmennukseen mitalia menetetty, luulen ma.
Menetettiin koska Rautakyrpä ei päässyt edes pudotuspeleihin. Muu valmentaja jos olisi päässyt niin mahdollisuudet olisi ollut kun playoffit yhestä poikki.
 
KalPa, Brad Marchand #63

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Heikko pelaajamateriaali ja kisat Pohjois-Amerikassa on vaikea yhdistelmä mille tahansa valkulle. Kaipa joku muu olisi silti onnistunut karsinnat välttämään tälläkin poppoolla, mutta ei Rautakorven valmennukseen mitalia menetetty, luulen ma.
Nimenomaan. Olisi ollut jälkiviisaasti elintärkeää voittaa joko Tanska tai Tsekki ja niille häviäminen auttamatta menee osittain Rautakorven taktisen valinnan piikkii. Playoffeihinhan oltais päästy periaatteessa yhdellä lisäpisteellä. Rautakorpihan sai itse asiassa kenkää vasta seuraavana päivänä, kun Tanska epäonnistui voittamaan Sveitsin. Rautakorven tiimeineen olisi tavalla tai toisella pitänyt voittaa edes piste kahdesta ekasta pelistä. Johdon tiettyä "munattomuutta" tässä tilanteessa korostaa, että Rautakorvelle ei uskallettu tai haluttu antaa kenkää suoraan Ruotsin-pelin jälkeen. Omalla tavallaan silloin olisin ymmärtänyt sen ratkaisun paremmin, koska jos ongelmia oli jo silloin niin ukko vaan vaihtoon. Nyt ajankohta valittiin siitä, että päädyttiin karsintoihin ja Rautakorven jatko meni muiden käsiin kuin oman joukkueen. Sehän on vähän turhanaikainen spekulaatio, että oltaisko karsinnat voitettu Rautakorvella, siihen ei koskaan tule vastausta. Tanska-peliä en jaksa edes sen kummemmin ruotia, kun Veini laittoi ns. imun päälle ja joukkue ei saanut edes huippupaikoista kiekkoa sisään niin mitäpä siinä sit. Se Tsekki-peli jäi kokonaisuudessaan Suomen huonoimmaksi peliksi ja siitä menee kaikki kyllä Rautakorven piikkiin alkaen valmistautumisesta ja pelitavasta. Heikko peli alusta loppuun. Ruotsia vastaan Suomi oli parhaimmillaan, mutta absoluuttinen materiaaliero tuli näkyväksi siinä.

Jos nyt katsoo muita pelejä tästä turnauksesta niin Suomi varmasti päätyi sinne, mihin se kuului. Karsintasarja oli meidän paikka tässä turnauksessa ja siinä ei paljoa selviteltävää ole. Kun katsoin sivusilmillä muita puolivälieräkamppailuja niin niihin verrattuna Suomi pelasi kuin hidastetussa filmissä. Sveitsikin oli Suomea parempi jokaisella mittarilla tässä turnauksessa ja se varmasti kertoo omalta osaltaan sen, missä mennään suhteessa muihin maihin tällä tasolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.