Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Keskustelu Suomen joukkueesta ja sen peliesityksistä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa 2016–2017

Viestiketju osiossa 'U20 MM-kisat 2017, Montreal ja Toronto' , aloittajana adolf, 24.12.2016 klo 20.17.

 1. adolf Jäsen

  Avataas Suomen joukkueelle ihan oma ketjunsa.

  Lopullinen joukkue on siis tämä, jos joku ei sitä vielä ole nähnyt:

  Maalivahdit:
  1 Markus Ruusu, JYP Jyväskylä
  30 Karolus Kaarlehto, TPS Turku
  31 Veini Vehviläinen, JYP Jyväskylä

  Puolustajat:
  2 Miro Heiskanen, HIFK Helsinki
  3 Urho Vaakanainen, JYP Jyväskylä
  6 Juho Rautanen, Jokerit Helsinki
  7 Olli Juolevi, London Knights, OHL
  12 Juuso Välimäki, Tri-City Americans, WHL
  18 Vili Saarijärvi, Missisauga Steelheads, OHL
  28 Jesper Mattila, Boston College

  Hyökkääjät:
  9 Janne Kuokkanen, London Knights, OHL
  10 Kasper Björkqvist, Providence College, NCAA
  13 Henrik Borgström, Denver University, NCAA
  15 Petrus Palmu, Owen Sound Attack, CHL
  20 Julius Mattila, Boston College
  21 Joona Luoto Tappara Tampere
  22 Arttu Ruotsalainen, Ässät Pori
  25 Julius Nättinen, Windsor Spitfires, OHL
  27 Teemu Väyrynen, TPS Turku
  32 Aapeli Räsänen, Sioux City Musketeers, USHL
  33 Eeli Tolvanen, Sioux City Musketeers, USHL
  34 Kristian Vesalainen, HPK Hämeenlinna
  35 Otto Koivula, Ilves Tampere

  ---------------

  Muutaman oman mielipiteeni heitän tähän ja aloitetaan maalivahdeista. Kysymysmerkki on iso siinä miten nuo veskarit pärjäävät. Kaikki tietävät Vehviläisen viime aikojen vaikeudet ja nyt toivoa sopii että Veini yht'äkkiä löytää jostain itseluottamuksensa tai sitten taustalta pitää löytyä näiden kisojen Kaapo Kähkönen. Muuten Suomi on kyllä tosi pahassa pulassa. Ei nyt kuitenkaan ruveta ruotimaan tätä määräänsä enempää, koska ei se kauhistelu ja pirujen maalaaminen seinille kuitenkaan mitään auta.

  Puolustuksesta jäi itselleni noiden harkkapelien kokoonpanojen perusteella semmoinen maku että Juolevi - Heiskanen tuntuu tosi hyvältä parilta, vaikken peliäkään ole heiltä nähnyt. Totta vieköön siinä on pari joka herättää ainakin minussa luottamusta. Paljon vastuuta ja ylivoima-aikaa.

  Oma tuntuma on se että Vaakanaiselle ja Rautaselle on kaavailtu kisoissa peruspakin rooleja, joiden ensisijainen tehtävä on puolustaa aukottomasti. Rautanen on ihan uusi nimi minulle, mutta olen kuullut että on pelannut Jokereissa jo tosi hyvää ja varmaa peruspuolustajan peliä. Todella arvokkaita pelaajia joukkueelle tämmöiset nöyrää duunia tekevät puolustajat. Vaakanaiselta olen sen sijaan nähnyt jo jonkin verran pelejä ja pärjää mielestäni ikäisekseen jo tosi hyvin miehiä vastaan kamppailupelaamisessakin. Fiksu jätkä jolla on paljon sitä hockey IQ:ta.

  Mattilasta ei ole itselläni mitään käsitystä että minkä tyyppinen pelaaja on. Mielenkiintoista sitten nähdä että pelaavatko Saarijärvi ja Välimäki samassa parissa, vai irrotetaanko heidät jolloin molemmille tulisi joku varmistavampi kaveri pariksi. Tuo pari nimittäin herättää pientä epävarmuutta että miten pärjäävät omassa päässä? Mutta jos heistä sanoo pari sanaa, niin Saarijärveä olen ainakin junnumaajoukkueissa nähnyt riittävästi jotta voin sanoa että on todella hyvä YV-puolustaja. Tulee paljon Petteri Nummelin mieleen. Välimäkeä en ole nähnyt kuin viime kevään U18-kisoissa, mutta tämän kauden pistemäärästä päätellen voi sanoa että omaa roimasti hyökkäyspään osaamista.

  Jännä nähdä sitten miten tuon paletin hyökkääjien suhteen Rautakorpi tiimeineen pyörittää kasaan. Itselleni mielenkiintoisia nimiä ovat ainakin Palmu ja Räsänen. Tuntui että Räsänen teki viime kaudella kaikissa junnumaajoukkueen peleissä hurjasti pisteitä ja tuolla U18-kisoissa jäi mieleen semmoinen että kaverista paistaa tosi kova voittamisen halu. Voittajatyyppiä siis.

  Eihän tuo hyökkäys ole yhtä leveä kuin viime kisoissa, mutta paljon lepää mielestäni siinä että nuo Suomen kärkijätkät löytävät nopeasti yhteisen sävelen, koska heidän pitää pystyä tekemään tulosta heti ensimmäisestä pelistä lähtien. Muuten pelien voittamisesta tulee todella vaikeaa.
   
 2. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Saarijärven kohdalla mielenkiinto kohdistuu luonnollisesti siihen, että tekeekö edelleen viivassa joka kerta valelaukausta.
   
 3. Orvelo Jäsen

  Lainaus:
  Ja syöttääkö puolustusalueella vain vastustajalle.
   
 4. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Jos ei Veinille jostain syystä tartu niin Kaarlehto maalille. Hyvännäköistä torjuntatyöskentelyä on mies esittänyt viime ajat.
   
 5. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stina Troest
  Turnaus käyntiin seuraavilla ketjuilla:

  Tolvanen - Nättinen - Palmu
  Kuokkanen - Borgström - Vesalainen
  Ruotsalainen - Räsänen - Koivula
  Björkqvist - Mattila - Luoto
  Väyrynen

  Saarijärvi - Välimäki
  Juolevi - Heiskanen
  Vaakanainen - Mattila
  Rautanen

  Maalivahdista ei vielä tietoa, mutta eiköhän se Vehviläinen ole.

  YV1:

  Tolvanen - Borgström - Vesalainen
  Kuokkanen - Juolevi

  YV2:

  Koivula - Nättinen - Palmu
  Saarijärvi - Heiskanen

  Kieltämättä ihan hyvännäköiset ja tasapainoset ketjut on saanut Rautakorpi luotua.

  Suomalainen kiekkojuniori sai väitellä USA:n vaaleista Trump-huuman keskellä | Yle Urheilu | yle.fi Ja siitä vielä juttu Aapeli Räsäsestä, fiksu poika.
   
 6. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Niin ja se, että saako enemmän kuin kerran kisojen aikana toimitettua kiekon viivasta maalille. Ainakin 9 kertaa kymmenestä veto pysähtyä vastustajan blokkaajaan tekipä sitten valelaukauksen tai ei. Viime kisoissa kiekko meni kerran maalille asti ja tämä tapahtui finaalissa ja tuosta syntyi Suomen johtomaali, joka riitti melkein loppuun saakka.
   
 7. adolf Jäsen

  Pitää tuosta Juolevi-Heiskanen parista vielä jatkaa että jos/kun pelaavat yhdessä niin siinä on potentiaalia jopa kisojen parhaaksi pakkipariksi. Toki tämä vain mutua, mutta hyvä fiilis olisi tuosta.
   
 8. Jabbbe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Anaheim Ducks, Minnesota Wild, Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Ja laskeeko 1-1 tilanteessa hyökkääjän joka kerta vetosektoriin.
   
 9. Anrii Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, JarPa
  Teemu Väyrysestä muutama sana. Hyvää työtä on aikaisemmat kasvattiseurat tehnyt ja täytyy olla iloinen että pelaa TPS:ssä tällä hetkellä. Ja toivottavasti pelaa vielä monta kautta, sillä loistava pelaaja sieltä on kehittymässä liigapelien perusteella. Eikä A-junnuissakaan ihan penkin alle ole mennyt kun pistesarake näyttää 10 peliin 3+11. Luisteluvoimainen pelaaja joka osaa ottaa kulmissa olka olkaa vasten isompien liigajyrien kanssa, eikä ne kiekolliset taidotkaan ihan kehnot ole. Kisojen alussa on varmaankin samanlaista roolia tarjolla kuin TPS:ssä, joka on pieni, mutta en ihmettele jos löytyykin yllättäjien joukosta kisojen päätteksi.

  Tässä muutama kohtalaisen tuore liike TPS - Pelicans pelistä: Ruutu.fi
   
 10. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  OHL:ssä on ampunut ainakin pakeista eniten per peli. Varmaan aika monta valelaukaustakin mahtunut sinne väliin.

  Lainaus:
  Noin 40 vetoyritystä per peli siis tiedossa, jos kerran 9/10 osuu blokkiin.
   
 11. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Kisat alkavat tänään. Suomen joukkue on valittu: tällä kertaa joukkue oli hyvin yllätyksellinen, jos joku veikkasi enemmän kuin puolet pelaajista joukkueeseen vuoden alussa, onnitteluni. Osasyynä tähän on tietenkin nuorten poikkeuksellinen menestys NHL:ssä, koskaan aikaisemmin ei jne. Muutamia valintoja ihmettelen, mutta päävalmentajalla on niihin oikeus. Suunnilleen kaikki lähtökohtiin nähden odotetut pelaajat ovat kuitenkin kaukalossa, yhtään todellista tähtipelaajaa ei jäänyt rannalle.

  Maalivahtipeli on kaikkien kirjoissa se eniten huolettava tekijä: Vehviläistä ei parhaalla tahdollakaan voi pitää etukäteen varmana veskarina, vaikkakin hän omaa korkeimman potentiaalin. Tähän osatekijään joko kaatuvat tai pysyvät mitalitoiveet, täysin riippumatta muista tekijöistä.

  Puolustus on erittäin hyvää tasoa, yksi parhaimmista vuosien saatossa, vaikka pari nimitystä ihmetyttääkin. Ensi vuonna pakisto on kaikkien aikojen etukäteen kovin. Tänäkin vuonna olisi ollut toinen mokoma pelaajia, jotka joku toinen valmentaja olisi voinut nimetä joukkueeseen. Juolevi ja Saarijärvi ovat kiekollisina erittäin tärkeässä roolissa.

  Hyökkäyksessä on potentiaalia, mutta kovin tasapaksu se on: verrattavissa 10-luvun alkupuolen jengeihin. Suurimmat tähdet ovat vasta B-juniori-iässä, joten tämä vähentää melkoisesti odotettuja tehoja. Viime vuosi oli täysin poikkeuksellinen enkä usko Vesalaisen tai Tolvasen yltävän Puljun ja Laineen mittoihin. Toisaalta tasaisuuskin voi olla hyötytekijä, vastustaja ei voi merkata ketään pelaajaa erityistarkkailuun.

  Jos puhutaan odotuksista, niin Suomi olisi ykkössuosikki ilman poissaoloja. Nyt joukkueella on täysi mahdollisuus mitaleihin. Kultamitali on epätodennäköinen, ellei Veini nouse aivan hurmokseen kisoissa. Henkilökohtaisesti en ole kovin kiinnostunut joukkueen menestyksestä, kuudeskin sija olisi vain realismia eikä mikään katastrofi. Omat odotukseni liittyvät yksilösuorituksiin. Jos Heiskanen, Vaakanainen ja Välimäki onnistuvat hyvin ja heidät varataan 1. kierroksella, silloin kisat menivät aivan nappiin. Kun muistellaan mennyttä WC:tä, on Suomelle äärimmäisen tärkeää saada profiilipakkeja NHL:n, sen verran karmeaa oli puolustajien taaperrus niissä kisoissa.

  Muitakin kiinnostavia yksilöitä on. Borgström saisi näyttää minullekin, miksi hänet varattiin 23. draftissa.17-vuotiaat hyökkääjämme ovat hyvin mielenkiintoista seurattavaa, toivottavasti hekin varataan alkupäässä draftia. Ja ainahan joku pelaaja pääsee liekkeihin, yllättäjät ovat pelien suola.

  Toivon lopuksi varsinkin JA:n uusilta, vain kisojen aikaan esiintyviltä kirjoittajilta malttia, jos joukkueen peli ei kulje. Ei haukuta pelaajia, haukutaan sitten mieluimmin valmennusta, olosuhteita, tuomaria tai muita tekijöitä. Kannattaa tosiaan muistaa se, että Suomen joukkue EI ole paras mahdollinen, jopa entinen punakonekin olisi hyytynyt ilman ykkösketjuaan. Parhaansa varmasti jokainen pelaaja tekee ja jokaisella on ihan varmasti asenne kunnossa: tai jos näyttää asenneongelmia olevan, silloin pitää kääntää katseet valmennukseen. Otetaan rennosti ja kehutaan hyviä suorituksia!
   
 12. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Toivotaan, että jokunen noista johtaisi myös Suomen maaliin.
   
 13. adolf Jäsen

  Kyllähän Suomen pitäisi Tsekki pystyä voittamaan. Tsekillä on ihan hyvä kärki (Hájek, Zboril, Hronek, Spacek Chlapik), mutta noin muuten kyllähän Suomella on paperilla laadukkaampi joukkue. Lisäksi 17-vuotiasta Martin Necasia on povattu ensi kesän 1. kierroksen varaukseksi.

  Ei voi missään nimessä lähteä mitenkään takki auki kuitenkaan tähän, vaan kyllä Tsekki sitten rupeaa rankomaan. Ihan mielenkiintoista myös nähdä että pelaako Tsekki sitä aikuisista tuttua aktiivista pelitapaa, jossa otetaan todella ylhäältä kiinni. Aikuisten puolellahan Suomi on vain ollut aika pahasti helisemässä juuri Tsekkiä vastaan viime aikoina.
   
  Viimeksi muokattu: 26.12.2016 klo 13.05
 14. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Miksiköhän kaikkialle on Vesalaisen kohdalle merkitty joukkueeksi HPK? Hänen lainasopimuksensa Kerhoon päättyi 13.12. ja on siitä lähtien ollut normaalisti Frölundan pelaaja. Ehkä tässä yritään kikkailla, kun Suomi ei ole koskaan voittanut yhtään junnumestaruutta ilman Kerhon pelaajaa, joten pitämällä Vesalaisen kohdalla joukkueena HPK:ta yritetään pitää mestaruushaaveet elossa.
   
 15. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Veiniläinen kyllä jännittää itseäni eniten, ja ylipäätään tuo maalivahtiosasto. Viime vuonna Kähkönen paikkasi Veinin imurointeja hyvin, mutta jos nyt lähdetään taas Veini ykkösenä liikkeellä ja kaveri on samanlainen seula kuin viimeksi, niin onkin kysymysmerkki että löytyykö yhtä hyvää paikkaajaa kuin viimeksi. Mielestäni Veini ei ole muutenkaan ollut erityisen vakuuttava suurinpiirtein sieltä viime vuoden junnukisoista saakka, tai ainakin tasaisuus on puuttunut.
   
 16. Starbuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Eskolan mestaruuspuheet
  Oon muuten ihan satavarma, että Ruusu on Suomen viimeisessä ottelussa aloittava maalivahti. Kaarlehto ollut myös hyvä TuTo:ssa. Vehviläisellä ei pää kestä ja eiköhän tämä todeta jo ensimmäisen pahan vastustajan jälkeen.

  Puolustus on omasta mielestä se Suomen vahvuus. Mieluusti olisin kyllä nähnyt enemmän Liiga-puolustajia a'la Robin Salo ja Otto Leskinen. Juolevilta ja Saarijärveltä odotetaan paljon. Heidän tulee johtaa tota orkesteria ja tehdä tehoja. Pienen kysymysmerkin itselle tuo herra Urho Vaakanainen, jottei mene ihan kokonaan JYP-pelaajien dissaamiseksi, niin sanottakoon, että hyvä prospekti ja ansaitsee näyttöpaikan. Olen silti tällä kaudella pitänyt enemmän Salon ja Leskisen tekemisestä Liigassa. Heiskanen tulee yllättämään kaikki, todella kypsä pelimies.

  Hyökkäys näyttää suht aseettomalta. Iso painolasti herrojen Eeli Tolvanen ja Otto Koivulan harteilla. Toivottavasti Joona Luoto saa kunnon näyttöpaikan, veikkaan että tulee olemaan kultaakin kalliimpi turnauksen edetessä. Onko Borgström - Nättinen -kaksikosta kultajoukkueen kärkisenttereiksi?
   
 17. -Jonne- Jäsen

  Jokipoikien kasvatteja peräti 3kpl mukana. Väyrynen, Vaakanainen ja Palmu. Ei paskemmin Mestis-seuraksi.

  Varsinkin Palmun meno kiinnostaa ja toivotaan pistenikkarille onnistumista turnauksessa!
   
 18. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Laskinpa huvikseni Suomen joukkueen kokemuksen aikuisten otteluista. Ja kuten alla oleva lista kertoo, niin lista on karua luettavaa. Uskoisin tämän vuotisen joukkueen olevan kokemattomin vuosikausiin.

  Ruotsalainen, 73
  Nättinen, 10 + 44 Mestis
  Vaakanainen, 48
  Vesalainen, 9 + 35 SHL
  Väyrynen 38 + 3 Mestis
  Koivula, 30
  Rautanen, 14 KHL + 14 Mestis
  Heiskanen, 25
  Luoto, 8 + 19 Mestis
  Kuokkanen, 1 + 1 Mestis
  --
  Vehviläinen, 27 Liiga + 39 Mestis
  Ruusu, 5 Liiga + 34 Mestis
  Kaarlehto, 17 Mestis

  Maalivahtiosasto on suhteellisen kokenutta aikuisten peleistä, mutta kenttäpelaajista vain kymmenellä on kokemusta miesten peleistä. Noistakin voi melkein Kuokkasen laskea pois.
   
 19. adolf Jäsen

  Ei sitä negan kautta kannata lähestyä. Pistäs vaikka jenkeistä vastaava tilasto tiskiin niin tuskin on paljon hääppöisempi.
   
 20. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ken-André Olimb, Zoul Armiia
  Jos ensimmäinen erä antaa mitään osviittaa, niin Suomi kääntää minusta ihan liian hätäiseen peliä. Varmaan osa menee jonkun jännityksen piikkiin, mutta pakit antaa kiekkoa eteen, vaikkei ole tarjontaa, tai sitten lyö lasin kautta pihalle.

  Sellaisen kuvan sai Rautakorven puheista, että pitäisi hyökkäyspäähän saada viisikko kasaan. Mutta malttaako tämä joukkue, nämä pelaajat pysyä kiekossa riittävän pitkään? Pystyvätkö? Ainakaan ensimmäisen pelin ensimmäisessä erässä ei pystytty, hyökkäyspeli oli surullista katseltavaa.
   
 21. adolf Jäsen

  Tamia voisi nyt siteerata: Veljet tekee itsestään pieniä. Puolustusalueen puolustaminen minusta ihan ok, mitä vähän sopi odottaakin kun Rautakorvesta nyt kuitenkin puhutaan. Mutta siis hyökkäyshän oli ihan olematonta. Ihan kaikista pikkujutuista lähtien eli yksinkertaiset syötötkin tuntuvat tuottavan kamalia vaikeuksia. Jonkun pitäisi nyt astua esiin vetämään tuota hyökkäystä, mutta ainakaan vielä kukaan ei ilmottautunut paikalle.
   
 22. adolf Jäsen

  Vehviläinen Suomen paras pelaaja. Muuten kyllä niin paska ja hengetön ottelu että ei ihan hetkeen tule vastaavaa mieleen.
   
 23. Tj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Melchester Rovers
  Harmittaa kyllä toi viime hetken maali, kun eihän tästä taas kukaan muista jälkeenpäin Vehviläisen pelanneen hyvän pelin, sulaminen ja pään kestäminen vaan on esillä joka paikassa. Hyökkäyspeli ihan olematonta hiihtelyä.
   
 24. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Veini päästää kaksi viivavetoa. Roviolle!!
   
 25. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Lainaus:
  Oli kyllä kertakaikkisen masentavaa katsottavaa näin aamuyön tunteina. Hankala edes analysoida, mistä tuo tarkalleen ottaen johtuu. Onko tuo sentterinelikko sitten vain niin paljon heikompi kuin viimevuonna? Tuntui myös, että Tsekki dominoi luvattoman paljon jalalla, Suomi näytti jäällä hitaalta.