Tila
Viestiketju on suljettu.

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Paljon on paskaa kaadettu valmentajien niskaan (osittain ihan syystäkin) mutta kyllähän se fakta on, että tuossa joukkueessa on liian moni ratkaisupelaaja vielä varausikäinen. Ei voida olettaa, että varausikäiset pelaajat pystyvät joka vuosi ratkaisemaan näitä, varsinkin kun ei tuolla mitään patriklaineita ole, jotka turnauksen ensimmäisessä vaihdossaan rynnistävät coast to coast-yritykseen joka tulee torjutuksi nipinnapin samalla kun taklataan se bulgarialainen pakki helvettiin maalin edestä. Niin sanotusti taitoa ja uskallusta puuttuu sekä munaa niiltä joilla sitä kokoa on leikata sinne maalineteen.

Tämä toki jonkun 5 kokonaisen erän katselleena.
Ei sillä että olisin kanssasi eri mieltä (en ole), mutta muistetaan myös että valmennus vastaa siitä ketkä sinne valitaan. Jos valinnat ovat epäonnistuneet, eiköhän se ihan sama porukka istu syytettyjen penkillä.
 
Ceterum censeo Matikainen terminatur.

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Paineet ovat joukkueella varmasti todella kovat. Lyhyessä turnauksessa on ehtinyt tapahtua yhtä ja toista ja mielestäni joukkue tavallaan osoittaa inhimillisyyttä, että sillä on paineita selvitä. Kaikissa hetkissä pitäisi sekä fanina että tietysti pelaajana ja valmentajana muistaa, että kaiken kauheudenkin keskellä kyseessä on vain jääkiekko. Edes Suomen putoaminen B-sarjaan ei olisi missään suhteessa maailman kamalin asia ja ylipäätään Suomessa kulttuuri on erittäin tulos tai ulos orientoitunut. Pelaajat ovat varmasti päässeet jo noinkin kaukaa osingolle siitä, mitä valtakunta heistä puhuu. Häviämisen pelko voi yksinkertaisesti olla suurempi kuin voiton halu.

Joka tapauksessa pianhan tämä turnaus loppuu ja toivottavasti Suomi saa sarjapaikkansa pidettyä. Sen jälkeen jääkiekkoliitto varmasti aloittaa oman tutkintansa ja analyysinsä. Joka tapauksessa jos tästä nyt jotain yleistä tematiikkaa hakee missä me olemme edelleen muita maita ainakin tällä tasolla selvästi jäljessä:

a) maalinteko on edelleen meille vaikeaa. Laineen pelaajatyyppi ja esimerkki voi tulevaisuudessa nousta arvoon arvaamattomaan, jos hänen esimerkkinsä toisi muitakin talentteja näkyville. Joka tapauksessa tämä perusongelma tuntuu olevan jokaisen joukkueen ongelma
b) kamppailukovuus pienessä kaukalossa. Kamppailukovuudessa olemme selvästi poikaporukka tässä turnauksessa ja siinä emme pärjää edes Tanskalle tai Latvialle. En ole hirveästi seurannut muiden maiden pelaajia, mutta olisi kiva tietää, onko meidän pakisto pieni / keskikokoinen suhteessa muiden pakkeihin ja ovatko hyökkääjät minkä kokoisia suhteessa vastukseen. Ainakin Vesalainen ja Koivula ovat pettäneet isomman kerran kamppailukovuudessa. Koivula tosin näyttäisi häviävän kaksinkamppailuja lähinnä hitautensa takia, ei niinkään puhtaan voiman puuttumisen vuoksi. Borgström on myös keskikaistalla ollut pettymys ja itse en odottanut Nättiseltä mitään, joten hänen kohdallaan en ole yllättynyt, että eväät eivät kolmossentteriä ylemmäs riitä. Aivan tämän turnauksen nuorimpia en hirveästi syyttäisi, toki Vesalainen sellainen on, mutta ovathan he ihan raakileita vielä ja paranevat varmasti iän myötä. Tältä osin antaisin kyllä ainakin Tolvaselle synninpäästön.
c) pelitapa pieneen kaukaloon. Nyt on kokeiltu sitä pystysuunnan kiekkoa ja voi olla kokeiluksi jäi. Kyllä meidän on edelleen varmaan niillä meidän pelin peruselementeillä ja tiiviillä viisikkopelillä ainakin muutama vuosi myös tulevaisuudessa pystyttävä tasoeroa tilkitsemään.
 

Wire

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vaakanainen kertoi että 18v päivänä ei ollut mitään jäyniä kuten Sveitsiläisillä.

Kertoo aika paljon millainen henki Suomen joukkueessa on.
 
Se ei pelaa joka pelkää
Ei sillä että olisin kanssasi eri mieltä (en ole), mutta muistetaan myös että valmennus vastaa siitä ketkä sinne valitaan. Jos valinnat ovat epäonnistuneet, eiköhän se ihan sama porukka istu syytettyjen penkillä.
Olet oikeassa toki siitä, että valmennus vastaa valinnoista, mutta kun nyt ei voida sanoa edes valintojen epäonnistuneen. Tuo Suomen 97-syntyneiden ikäluokka ei vain ole mikään timanttinen. Itse asiassa se on varsin keskinkertainen etenkin sen jälkeen kun ikäluokan kaksi kärkipelaajaa (Aho ja Saarela) tuosta otetaan pois. Tai oikeastaan kolme kun Jonne Tammela tulee mainittua. Ei näissä kisoissa olevista 97-syntyneiden ryhmästä kuin Nättinen tai Saarijärvi voida lukea ratkaisupelaajiin. Kyllähän tämä ikäluokka voitti edelliskeväänä alle 18-vuotiaiden MM-hopeaa, mutta silloin joukkuetta kannattelivat arvaatko ketkä. No minä kerron, että silloin joukkuetta kannattelivat lähes jumalmoodissa pelannut Vehviläinen maalilla sekä muuan hyökkääjät Laine, Puljujärvi ja Saarela, joista kaksi ensin mainittua ovat nuorempaa ikäluokkaa.

Aina voidaan kiistellä valinnoista, mutta isoa kuvaa ei muuta se valitaanko joukkueeseen vain junnusarjoista kokemusta kartuttaneen Petrus Palmun sijaan Liigassa kokemusta kerännyt Jouka Juhola tai valitaanko lahjakkaampi, mutta nuorempi Otto Koivula Topi Piipposen sijaan. Ei muuta kokonaiskuvaa.
 
RELEASE THE KRAKEN

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ymmärsin jonkun median (en edes muista minkä) tekstistä, että tälle kaudelle painotettiin valinnoissa pienen kaukalon kokemusta ja tarkoitus oli preferoida valinnoissa pelaajia, jotka ovat pelanneet pienessä kaukalossa. En ole varma asiasta, mutta näin ymmärsin. Tämä kokemus nyt ei valitettavasti eri syistä riittänyt yhtään mihinkään, mutta toisaalta onhan siellä muillakin paljon pelaajia Amerikan junnuliigoista. Oikeastaan jokaista valittua joukkuetta voidaan arvostella ja sanoa, että olisi pitänyt valita toiset pelaajat. Jälkikäteen se myös on aika helppoa sanoa, mutta en nyt tiedä, ketä olisi pitänyt valita vielä tämän nipun lisäksi, kun tiedossa on, että kolme tärkeintä eivät mukana ole. Aho ja Laine viilettävät NHL:ssä ja Puljujärvi ja Saarela olisivat olleet iso lisä. Puljujärvi ei päässyt ilmeisesti Edmontonin estelyn vuoksi ja Saarela ei halunnut tulla.

Ehkä pelaajilla oli liian paljon taustatietoa siitä, millaiset mahdollisuudet tällä joukkueella olisi ja Saarelakin oli kaukaa viisas, vaikka toki Saarela nyt olisi ollut tuon jengin selvä ykkösliideri ja ykkössentteri pelkästään osallistuessaan. Jälkiviisaus ei tosin tuota kellekään mitään kovin kattavaa analyysia mistään, mutta sanoisin, että kolme suurta kehityskohdetta on ja jokainen ne näki. Joukkueen henkinen tila ei ole voinut olla laisinkaan hyvä turnauksessa ja sen kertoo oikeastaan kaikki pelaajien kehonkielestä alkaen. Juolevin toiminta median edessä antaa paljon spekulatiivista osviittaa, että viimeistään Ruotsi-tappion myötä Rautakorpi menetti kontrollin joukkueeseen ja tilanne tulehtui täysin. Peli itsessään ei ole parantunut piirun hippua Sveitsi- tai Latvia-peliin, mutta toisaalta tulos on siedettävä ja Ahokkaan kontolle on mahdotonta laittaa mitään, koska hänellä on ollut kovin vähän tehtävissä näin lyhyessä ajassa.

Täytyy kuitenkin kohdata faktat sellaisena kuin ne ovat:
Koko tätä katastrofia ei voi vierittää pelkästään valmennuksen niskaan, koska pelitavan lisäksi muitakin ongelmia joukkueessa selvästi on. Pelkästään se, etteivät pelaajat ostaneet pelitapaa ei vielä riitä selitykseksi, koska tällä toisellakin tavalla peli on edelleen hyvinkin saman näköistä kuin se on ollut koko turnauksen. Vaikka asian kuinka koittaa kieltää itseltään niin kyllä tämä materiaali oli myös liian köykäinen tälle tasolle ja itsekin katselin joukkueen iskukykyä etukäteen melkoisen ruusunpunaisten lasien lävitse.
 

Tattari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kanta- ja Päijät-Häme "täältä jostakin" käsin...
Mahtaako pelaajien sarjataso korreloida U20 menestyksen kanssa? Kun en nyt noita pelaajia sen enempää tunne, niin ketkä ovat Liigan vakiokokoonpanoa? Iso nippu on Pohjois-Amerikan A-junnutasoa, jossa ei pelien taktinen osaaminen taida olla edes Nuorten SM-liigan parhaiden joukkueiden tasolla. Toki pelaajien joukossa on varmasti tulevaisuuden huippujakin, vaikka ne huiput kyllä pelaavat jo ammattilaissarjoissa.
 
On mulle Suomi suloisin, vaan Häme siitäi kallehin, sen tuskin tiedän vertaista, niin kaunista, niin herttaista kuin kulta Hämeenmaa!

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@Tattari Luoto on saanut Tapparassa silloin tällöin pelejä miesten joukkueessa ja hyvin on mennyt. Pelannut ihan pelaavassa roolissa. Teki myös kaksi maalia TPS:n verkkoon jokin aika sitten.

Arttu Ruotsalainen pelaa (KAI?) Porin Ässissä ja on saanut myös ihan vakituisesti peliaikaa siellä. Koivula kuuluu Ilveksen vakiokokoonpanoon ja ollut siinä lähes koko kauden. Vesalainen on pelannut kai Ruotsissa A-nuorissa pääosin, mutta liigakokemusta löytyy ainakin 7 peliä Liigasta HPK:sta tehoin 1+0 ? Siinä ne, mitä itse tiedän. Ai niin ja Vehviläisen kotipaikka löytyy Jyväskylästä ja saanut Liigassa pelin silloin tällöin ja viime vuonnahan Veini oli ykkösmaalivahti syksyllä. Sen jälkeen on ollut vaikeaa Veinillä, ihan sama, missä on pelannut. Toinen pelannut MV on pelannut TPS:n a-junnuissa tämän kauden (KAI?.) Siinäpä taisi liigakokemus olla.
 

Tattari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kanta- ja Päijät-Häme "täältä jostakin" käsin...
@Tattari Luoto on saanut Tapparassa silloin tällöin pelejä miesten joukkueessa ja hyvin on mennyt. Pelannut ihan pelaavassa roolissa. Teki myös kaksi maalia TPS:n verkkoon jokin aika sitten.

Arttu Ruotsalainen pelaa (KAI?) Porin Ässissä ja on saanut myös ihan vakituisesti peliaikaa siellä. Koivula kuuluu Ilveksen vakiokokoonpanoon ja ollut siinä lähes koko kauden. Vesalainen on pelannut kai Ruotsissa A-nuorissa pääosin, mutta liigakokemusta löytyy ainakin 7 peliä Liigasta HPK:sta tehoin 1+0 ? Siinä ne, mitä itse tiedän. Ai niin ja Vehviläisen kotipaikka löytyy Jyväskylästä ja saanut Liigassa pelin silloin tällöin ja viime vuonnahan Veini oli ykkösmaalivahti syksyllä. Sen jälkeen on ollut vaikeaa Veinillä, ihan sama, missä on pelannut. Toinen pelannut MV on pelannut TPS:n a-junnuissa tämän kauden (KAI?.) Siinäpä taisi liigakokemus olla.
Ja, Ruusu pelannut lainalla matsin pari Kookoossa. Itse arvostan kyllä Liigan ja SHLn junnuja jenkkien junnusarjoja korkeammalle. Liiga on kuitenkin ammattilaissarja. Nämä kisat tuntuvat vahvistavan omaa mielikuvaani. Jätkät koohottaa kuin A-junnut. En tosin odotakaan virheetöntä peliä, mutta taitotaso ja pelikäsitys ei ole pohjousamerikan pojilla kyllä yhtään vakuuttanut.
 
On mulle Suomi suloisin, vaan Häme siitäi kallehin, sen tuskin tiedän vertaista, niin kaunista, niin herttaista kuin kulta Hämeenmaa!
Arttu Ruotsalainen pelaa (KAI?) Porin Ässissä ja on saanut myös ihan vakituisesti peliaikaa siellä. Koivula kuuluu Ilveksen vakiokokoonpanoon ja ollut siinä lähes koko kauden. Vesalainen on pelannut kai Ruotsissa A-nuorissa pääosin, mutta liigakokemusta löytyy ainakin 7 peliä Liigasta HPK:sta tehoin 1+0 ? Siinä ne, mitä itse tiedän. Ai niin ja Vehviläisen kotipaikka löytyy Jyväskylästä ja saanut Liigassa pelin silloin tällöin ja viime vuonnahan Veini oli ykkösmaalivahti syksyllä. Sen jälkeen on ollut vaikeaa Veinillä, ihan sama, missä on pelannut. Toinen pelannut MV on pelannut TPS:n a-junnuissa tämän kauden (KAI?.) Siinäpä taisi liigakokemus olla.
Vesalainen on tosin pelannut tällä kaudella pelkästään miesten pelejä. Frölundassa 16 matsia SHL:ää ja HPK:ssa 9 matsia Liigaa. Siihen päälle CHL:n ottelut Frölundan paidassa. Lisäksi puolustajista Heiskanen ja Vaakanainen ovat pelanneet koko kauden Liigaa, ja Vaakanainen jo viime kaudella yli 20 matsia Liigaa. Lisäksi kisoissa lähinnä 13. hyökkääjänä pelannut Teemu Väyrynen pelannut noin 20 matsia Liigaa tällä kaudella. Niin ja 7. puolustaja Juho Rautanen ei ole Liigaa pelannut, mutta KHL:ää Jokereissa 14 ottelun verran.
 
RELEASE THE KRAKEN

Tornados

Jäsen
En vieläkään jaa näkemystä, että liigapelaajat olisivat onnistuneet paremmin kuin muut joukkueen pelaajat. Katselin vähän pelien tilastoja ja tällaiset lukemat sain kenttäpelaajien osalta (kaikki siis keskiarvoja):
SM- liigapelaajat (7):
Peliaika: 15 min
Pistemäärä: 1
Plus/miinus: -1,3

Muut (13):
Peliaika: 15 min
Pistemäärä: 1,1
Plus/miinus: -0,5
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Onkos kellään ideaa, että keitä sellaisia pelaajia tuolta nyt on sitten jäänyt pois, ketkä pelaa Liigaa/Mestistä ja olisi ehkä ollut jotain annettavaa? Täällä on selvästi minua paremmin näitä nimiä tiedossa.

Meinaan vain, että tuossa mitä itse tutkiskelin, niin ei siellä nyt ihan hirveän montaa vaikuttaisi olevan, keistä voisi iloa olla.
 
"Montako kertaa Kunyk on tällä kaudella mahtunut EHT:lle mukaan? Ei kertaakaan." -VapaaehtoisGM perustelee Kerhon osiossa miksi Kunyk on huonompi pelaaja kuin Paajanen.

Tornados

Jäsen
Onkos kellään ideaa, että keitä sellaisia pelaajia tuolta nyt on sitten jäänyt pois, ketkä pelaa Liigaa/Mestistä ja olisi ehkä ollut jotain annettavaa? Täällä on selvästi minua paremmin näitä nimiä tiedossa.

Meinaan vain, että tuossa mitä itse tutkiskelin, niin ei siellä nyt ihan hirveän montaa vaikuttaisi olevan, keistä voisi iloa olla.
Puolustajista Robin Salo ja Otto Leskinen olisivat mahtuneet omaan kisamiehistööni (Vaakanaisen ja Rautasen tilalle).

Hyökkääjistä Saarelalla olisi tietysti ollut varmaan jotain annettavaa ilman kieltäytymistä, mutta en usko että hänkään olisi kyennyt muuttamaan joukkueen yleisilmettä juurikaan parempaan suuntaan. Annettavaa vaikuttaisi kyllä myös olevan kisajoukkueeseen valitulla Väyrysellä, joka on pelannut ihan hyvin kun kentälle on päästetty. Mielestäni on käsittämätöntä, että sama mies lepää pelistä toiseen kun koko joukkue pelaa noin kehnosti.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Puolustajista Robin Salo ja Otto Leskinen olisivat mahtuneet omaan kisamiehistööni (Vaakanaisen ja Rautasen tilalle).

Hyökkääjistä Saarelalla olisi tietysti ollut varmaan jotain annettavaa ilman kieltäytymistä, mutta en usko että hänkään olisi kyennyt muuttamaan joukkueen yleisilmettä juurikaan parempaan suuntaan. Annettavaa vaikuttaisi kyllä myös olevan kisajoukkueeseen valitulla Väyrysellä, joka on pelannut ihan hyvin kun kentälle on päästetty. Mielestäni on käsittämätöntä, että sama mies lepää pelistä toiseen kun koko joukkue pelaa noin kehnosti.
Joo mahtuisihan munkin jengiin Almari pakkiin ja Innala&Tuulola hyökkäykseen, se olisiko noi parempia tuolla, on kyllä minulle mahdoton asia sanoa. Tosin ei ainakaan asenteesta jäisi kiinni. Juuri sitä nyt vähän tässä hain, että tosiasia taitaa olla, että ei tuolla ihan hirveän suurta laaria ole mistän näitä kaivaa ja ei mulla ainakaan ole mitään varmoja ratkasupelaajia tiedossa.
 
"Montako kertaa Kunyk on tällä kaudella mahtunut EHT:lle mukaan? Ei kertaakaan." -VapaaehtoisGM perustelee Kerhon osiossa miksi Kunyk on huonompi pelaaja kuin Paajanen.

Tornados

Jäsen
Joo mahtuisihan munkin jengiin Almari pakkiin ja Innala&Tuulola hyökkäykseen, se olisiko noi parempia tuolla, on kyllä minulle mahdoton asia sanoa. Tosin ei ainakaan asenteesta jäisi kiinni. Juuri sitä nyt vähän tässä hain, että tosiasia taitaa olla, että ei tuolla ihan hirveän suurta laaria ole mistän näitä kaivaa ja ei mulla ainakaan ole mitään varmoja ratkasupelaajia tiedossa.
Samaa mieltä. Itse koin, että valinnat onnistuivat jopa aika hyvin vaikeassa tilanteessa (pelaajat jakautuneet moniin eri sarjoihin). Pelaajien roolituksessa ei mielestäni ole onnistuttu yhtä hyvin. Haastavaa tosin se on valmentajallekin kun joukkue koostuu hyvin tasaisesta pelaajamateriaalista.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Samaa mieltä. Itse koin, että valinnat onnistuivat jopa aika hyvin vaikeassa tilanteessa (pelaajat jakautuneet moniin eri sarjoihin). Pelaajien roolituksessa ei mielestäni ole onnistuttu yhtä hyvin. Haastavaa tosin se on valmentajallekin kun joukkue koostuu hyvin tasaisesta pelaajamateriaalista.
Varsinkin silloin, kun Rautakorpi valmentaa niin roolit ovat aika staattiset. Jos olet saanut paikkasi nelosketjusta niin on erittäin vaikea nousta nopeasti johonkin toiseen ketjuun. Rautakorvella ei ole hirveästi tapana pelin sisällä lähteä sotkemaan palettia vaan pelin pitää jauhaa 60 minuuttia samalla permanentilla. Toki pelin sisällä nyt on ollut aika vaikea reagoida jo nytkin, kun ei kukaan oikein ole esiintynyt niin erityisen hyvin. Luotoa olisi voinut kokeilla YV:llä ja siirtää ketjun ylemmäs ja jälkiviisaasti voi sanoa, että Tolvanen-Räsänen-Vesalainen -ketju olisi pitänyt löytää jo ekassa harjoituspelissä.
 

Kimmo Stasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jää varmaan ikuiseksi arvoitukseksi, miksi Suomen pelaajien otteet tuolla vaikuttaa niin aneemisilta.

Ei siis yhtä ainoata high light-tyypistä tilannetta, edes taklausta tai molarin seiviä. Suoritukset ovat kautta linjan olleet matsista toiseen erittäin keskinkertaisia ja kasvottomia. Sellaisia, ettei niistä kyllä jää oikein mitään mieleen. Ainoat mieleenjääneet hetket on oikeastaan olleet Veinin imuroinnit.

Johtuuko se sitten puhtaasti siitä, että tässä joukkueessa ei taitoa vaan ole, vai siitä että mieli on niin matalana ettei vaan kikkailut, jalkakynät ja spin-o-ramat irtoa, valmennuksen ohjeista vai kaikkien näiden yhdistelmästä, mutta lopputulos on kyllä ehkä tasapaksuinta ja tylsintä suomalaista jääkiekkoa mitä on nähty miesmuistiin. Kun ei herranjumala meinaa edes kiekko pysyä lavassa vaan karkailee yhtenään.

Vaikea alkaa tosissaan vakavalla naamalla väittämään Suomen joukkueen taitotasoa turnauksen parhaimmistoon kuuluvaksi, tai edes Latviaan nähden ylivertaiseksi näillä näytöillä. Saattaapa olla, että kesän drafti on arvioitua kovinkin erilainen.

Jokainen noista vähistä maaleistakin on ollut niin peruskauraa kuin olla saattaa. Ainoana ehken Tolvasen Sveitsi-ottelun lämy, jossa sentään näkyi jo orastavaa tappamisen meininkiä. Siihenkin johtanut syöttö tuntui lähteneen kyllä kovin hitaasti ja laiskasti.

Ahokas on kyllä ihan oikein puhunut ilon kautta pelaamisesta, mutta eipä se tuolla ole vielä millään lailla näkynyt. Korkeintaan Latvia-matsin loputtua Veinin ja parin muun (rivi)pelaajan lapsenomaisissa tuuletuksissa, jotka tässä kontekstissa kyllä näyttivät lähinnä koomisilta, ellei jopa hieman surullisilta. Johtavat pelaajat vetävät siellä edelleen naamat norsunvitulla. Ettei olisi Björkqvistinkin hymy jo hieman hyytynyt?

Pentti Matikaisen purkanjauhamisellakin oli tätä enemmän viihdearvoa.
 
"Jääkiekko on tunnepeli" - Veli-Matti Savinainen

axe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, URS LaKu, Slow Motion
Mää noita "miesten pelejä" eilen laskeskelin huvikseni tämän vuoden joukkue vrt. vuoden takainen mestarijoukkue. Vaikka nyt junnukisoista ja junnupelaajista onkin kyse, niin totta kai se kertoo pelaajien tasosta, jos he pääsevät pelaamaan jo aikuisten sarjaa. Vaikka tähän täytyy vielä sanoo että se on hienoa että Pohjois-Amerikassa, niin sielläkin junnusarjat on kuitenkin junnusarjoja.

Viime vuoden joukkueen kenttäpelaajista 17:llä oli Liiga-kokemusta ennen kisoja. 10 heistä oli ihan vakiomiehiä, useampi kaveri, ehkä jopa viisi voitiin laskea jonkinlaiseksi liigastaraksikin. Kokemusta ja tehoja Liigasta oli yhteensä 827 ottelua 111+159=270. Kaikki miesten pelit yhteensä ennen kisoja (Liigan lisäksi NHL, AHL, CHL/ET ja Mestis): 1234 ottelua ja niissä 186 maalia***.

Tämän vuoden joukkueessa 10 kenttäpelaajaa Liiga-kokemuksella, neljä vakiopelaajia. Pelit ja tehot Liigassa yhteensä 277. 28+35=63. Kaikki miesten pelit (Liigan lisäksi KHL, SHL, ECHL, NCAA, CHL, Mestis) 461 ottelua ja 65 maalia.

***Oikeasti luvut luultavasti vähän suurempia. Ei jaksanut esim. Sopasen ja Siikosen Mestis-peleistä ja -tehoista lähteä erittelemään, paljonko oli ennen kisoja ja paljonko niiden jälkeen, vaan vedin karkeasti puoliksi alakanttiin, (kausisaldo 25 ott 3 maalia on tuossa laskettuna 12 ott 1 maali) Liigapelit on kaikissa ennen joulua.
 

Grabovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Hyökkäyspeli on vailla ajatusta. Laukauksia on 50 per peli, mutta maalintekopaikat ovat enimmäkseen aika heikkoja. Kiekon kuskaaja ampuu heti päästyään hyökkäysalueelle vaikka voisi levittää rinnalla luistelevalle kaverille. Paikkojen rakentaminen on onnetonta, pelkällä laukomisella maaleja ei nykypäivänä tehdä, koska maalivahdit ovat niin hyviä. Eikä onetimeria osata ampua paitsi Tolvanen, jolle taas syötetään liian vähän.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mää noita "miesten pelejä" eilen laskeskelin huvikseni tämän vuoden joukkue vrt. vuoden takainen mestarijoukkue. Vaikka nyt junnukisoista ja junnupelaajista onkin kyse, niin totta kai se kertoo pelaajien tasosta, jos he pääsevät pelaamaan jo aikuisten sarjaa. Vaikka tähän täytyy vielä sanoo että se on hienoa että Pohjois-Amerikassa, niin sielläkin junnusarjat on kuitenkin junnusarjoja.

Viime vuoden joukkueen kenttäpelaajista 17:llä oli Liiga-kokemusta ennen kisoja. 10 heistä oli ihan vakiomiehiä, useampi kaveri, ehkä jopa viisi voitiin laskea jonkinlaiseksi liigastaraksikin. Kokemusta ja tehoja Liigasta oli yhteensä 827 ottelua 111+159=270. Kaikki miesten pelit yhteensä ennen kisoja (Liigan lisäksi NHL, AHL, CHL/ET ja Mestis): 1234 ottelua ja niissä 186 maalia***.

Tämän vuoden joukkueessa 10 kenttäpelaajaa Liiga-kokemuksella, neljä vakiopelaajia. Pelit ja tehot Liigassa yhteensä 277. 28+35=63. Kaikki miesten pelit (Liigan lisäksi KHL, SHL, ECHL, NCAA, CHL, Mestis) 461 ottelua ja 65 maalia.

***Oikeasti luvut luultavasti vähän suurempia. Ei jaksanut esim. Sopasen ja Siikosen Mestis-peleistä ja -tehoista lähteä erittelemään, paljonko oli ennen kisoja ja paljonko niiden jälkeen, vaan vedin karkeasti puoliksi alakanttiin, (kausisaldo 25 ott 3 maalia on tuossa laskettuna 12 ott 1 maali) Liigapelit on kaikissa ennen joulua.
Mielenkiintoista, mutta jotain tähän suuntaan sen täytyi ollakin, jos vertaa joukkuetta viime vuoden ryhmään. Sama taitaisi olla tilanne, jos vertaa vuoden 2014 kultajoukkuetta vuoden 2015 joukkueeseen, joka jäi puolivälierään.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Kanadalainen ystäväni ihmetteli Suomen joukkueessa sitä, että kuinka vähän suomalaiset ovat tehneet tässä turnauksessa töitä. Kuulemma he Kanadassa tuntevat Suomen jääkiekkomaajoukkueen siitä, että suomalaiset tekevät aina eniten töitä ja antavat kaikkensa, ja paljolti tämän takia olemme pärjänneetkin niin hyvin. Pakko kyllä olla samaa mieltä. En tiedä mikä kusi on nyt päässyt nousemaan hattuun, että kuvitellaan että ilman työn tekoa saavutetaan yhtään mitään. Ei, tämä ei ole mikään salibandy, jossa ollaan aina finaalissa vaikka pelattaisiin pikku krapulassa. Eiköhän nyt olla palattu taas maan pinnalle.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllä joukkueen sisällä on isosti mennyt asioita pieleen turnauksessa. Ulkoapäin ei koskaan tiedä koko totuutta, mutta kyllä joukkueessa on ilmeisesti ollut paljon sisäisiä ongelmia. Kokematon kapteeni Juolevi on koko ajan näyttänyt todella hapanta naamaa ja epäonnistunut täysin eikä muutkaan johtavat pelaajat paljoa paremmaksi pistä. En tiedä, onko tulos ajanut nuoren joukkueen ekassa kahdessa pelissä jonkinlaiseen pelkotilaan, joka ei enää ole purkautunut. Kaikki jääkiekkoliiton ratkaisuista alkaen haisee siltä, että joukkueessa on räiskynyt ja isosti. Koko turnauksen on ollut varaa jollain pelaajilla olla mukana, mutta ei osallistua. Kahden kerroksen väkeä on ja paljon.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Mää noita "miesten pelejä" eilen laskeskelin huvikseni tämän vuoden joukkue vrt. vuoden takainen mestarijoukkue. Vaikka nyt junnukisoista ja junnupelaajista onkin kyse, niin totta kai se kertoo pelaajien tasosta, jos he pääsevät pelaamaan jo aikuisten sarjaa. Vaikka tähän täytyy vielä sanoo että se on hienoa että Pohjois-Amerikassa, niin sielläkin junnusarjat on kuitenkin junnusarjoja.

Viime vuoden joukkueen kenttäpelaajista 17:llä oli Liiga-kokemusta ennen kisoja. 10 heistä oli ihan vakiomiehiä, useampi kaveri, ehkä jopa viisi voitiin laskea jonkinlaiseksi liigastaraksikin. Kokemusta ja tehoja Liigasta oli yhteensä 827 ottelua 111+159=270. Kaikki miesten pelit yhteensä ennen kisoja (Liigan lisäksi NHL, AHL, CHL/ET ja Mestis): 1234 ottelua ja niissä 186 maalia***.

Tämän vuoden joukkueessa 10 kenttäpelaajaa Liiga-kokemuksella, neljä vakiopelaajia. Pelit ja tehot Liigassa yhteensä 277. 28+35=63. Kaikki miesten pelit (Liigan lisäksi KHL, SHL, ECHL, NCAA, CHL, Mestis) 461 ottelua ja 65 maalia.

***Oikeasti luvut luultavasti vähän suurempia. Ei jaksanut esim. Sopasen ja Siikosen Mestis-peleistä ja -tehoista lähteä erittelemään, paljonko oli ennen kisoja ja paljonko niiden jälkeen, vaan vedin karkeasti puoliksi alakanttiin, (kausisaldo 25 ott 3 maalia on tuossa laskettuna 12 ott 1 maali) Liigapelit on kaikissa ennen joulua.
Vielä hauskempaa on vertailla ensi kaudella sitä, kuinka paljon vähemmän pelaajat tästä tämän vuoden joukkueesta tulevat tekemään NHLssä tehopisteitä. Veikkaan että Juolevi kerää muutaman syöttöpinnan ja siinä se.

Ei ihan pärjää Laine-Aho-Rantanen-Pulju -akselille.

Ai niin, tyhmiä realiteettejä kaiken silmittömän kiihkon keskellä.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Eipä näiden pelaajien mahdollisista NHL-urista kannata mitään ihmeellisiä johtopäätöksiä vetää. Pelaajilla itsellään on tietysti paljon valtaa siihen että miten reagoivat nyt tähän.

4 vuotta sitten Venäjän Ufassa karsintasarjaa pelasivat mm. Korpisalo, Määttä, Lindbohm, Ristolainen, Pokka, Armia, Ma. Granlund, Hännikäinen, Barkov, Teräväinen, Salomäki ja Lehkonen.

Ihan kivasti on pojilla silti mennyt. Ja noista pojista ainoastaan Ristolaisen, Barkovin ja Lehkosen drafti koitti seuraavana kesänä. Kaikki muut oli jo varattu, pl. Hännikäinen jota ei ole varattu NHL:ään.
 
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."

Calgaryman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Panthers
HfBoardsilla nimimerkki Visulilta kattava yhteenveto alaikäisista nuorten kisoissa vuosilta 2000-2015. Erinomainen reality-check kaikille.

(games played, stats, draft number)
2015: Sebastian Aho (5. 0+0, #35), (Puljujärvi 3yrs underager, 5. 0+0)
2014: -
2013: Aleksander Barkov (preliminary round 4. 0+3, relegation round 2. 3+1, total 6. 3+4, #2), Artturi Lehkonen (prelim: 4. 1+0, releg: 2. 2+1, total 6. 3+1, #55)
2012: Olli Määttä (1. 0+0, #22), Ville Pokka (7. 1+3, #34), Rasmus Ristolainen (7. 0+3, #8), (Barkov 3yrs underager 7. 1+3)
2011: Joel Armia (6. 0+1, #16), Miikka Salomäki (6. 2+1, #52), (Olli Määttä 3yrs underager 6. 0+0)

2010: Mikael Granlund (6. 1+6, #9)
2009: Joonas Nättinen (6. 1+2, #65), Toni Rajala (6. 2+1, #101), Tommi Kivistö (6. 1+0, #208), (Mikael Granlund 3yrs underager 6. 2+1)
2008-2006: -
2005: Tuukka Rask (5. 90,2%, #21), Jesse Joensuu (6. 1+0, #60), 5. Teemu Laakso (0+1, #78)

2004: Lauri Tukonen (7. 2+1, #11), Petteri Nokelainen (7. 1+0, #16)
2003: -
2002: Sean Bergenheim (7. 0+1, #22)
2001: Kari Lehtonen (1. 92,0%, #2), Mikko Koivu (7. 0+3, #6), Tuomo Ruutu (7. 1+3, #9)
2000: Teemu Laine (7. 1+0, #39)
Kulta-Mikkehän tuolta nousee esiin tehoilla 1+6, tosin noista seitsämästä tehopisteestä neljä tuli Itävaltaa vastaan.

Vertailun vuoksi nykyisen joukkueen alaikäisten tehot ennen viimeistä ottelua.

Eeli Tolvanen 5. 1+3
Kristian Vesalainen 5. 1+1
Miro Heiskanen 5. 0+1
Urho Vaakanainen 5. 1+0
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.