Kenttäkoostumukset kaudella 2022–2023

  • 305 464
  • 2 960

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä en edelleenkään oikein ymmärrä tätä keskustelua ja napinaa siitä, että Roy ja Hedberg eivät mahdu kokoonpanoon. Ja että mikä järki oli hankkia pelaajia, jotka eivät mahdu kentälle ja että Mestiksestä ja SaiPasta ja Sportista olisi saatu paljon halvemmalla pelaajia. Ja vielä paljon parempia. Kumpikaan näistä pelaajista (Roy ja Hedberg) ei mahdu kokoonpanoon yksinkertaisesti siitä syystä, että meillä on joko parempia pelaajia tai muuten toimivampia komboja ilman heitä. Jos Mestiksestä ja SaipaSporteista olisi saatu edes lähtökohtaisesti saman tasoisia pelaajia halvemmalla, sellaisia olisi varmasti hankittu. Mutta sellaisia ei todennäköisesti ollut saatavilla, koska sellaisia ei hankittu. Ei hankittu muihinkaan jengeihin.

En usko sekuntiakaan, että Salmelainen ja Peltonen olisivat maksaneet kummastakaan aivan mottipäisiä summia ja nyt istuittaisivat heitä katsomossa. Ilmaisia eivät varmasti ole, mutta uskon HIFK:ssa katsottaneen asioita pidemmällä tähtäimellä kuin vain loppukauden osalta. Sekä Royssa että Hedbergissä on molemmissa potentiaalia, mutta kumpikaan ei ole jostain syystä saanut nyt hyvin todennäköisesti laitettua parasta pöytään. Nämä sopimukset voidaan nähdä myös eräänlaisina try out-sopimuksina ensi kautta ajatellen. Saadaan hyvää dataa siitä, kannattaako tarjota sopimusta vai pyyhkiä nimet yli. Fiksumpaa nämä kortit nyt on katsoa kuin vaikkapa ensi syksynä.

Pelaajien kansallisuudellakaan ei nykyisin ole mitään merkitystä, kun ulkkareita saa olla vaikka koko jengi täynnä. Ymmärrän tiettyyn pisteeseen asti sen, että kun pelaaja hankitaan ulkopuolelta ja vieläpä oikein ulkomailta asti, hänen pitäisi olla oikein todellinen vahvistus. Mutta se sama ajatusmaailma ei voi enää täysin päteä, joka oli vielä silloin, kun jengissä sai olla kolme ulkkaria. Olen aika varma, että sieltä on hankittu sillä hetkellä oletettavasti parhaat saatavilla olleet pelaajat ja pelaajan kansallisuus ei ole ollut ratkaiseva tekijä. Eikä sovi unohtaa sitäkään, että HIFK:n suunnitelmissa oli varmasti myös se, että Kollit olisivat menneet pidemmälle omassa mestaruustaistossaan kuin nyt menivät. Tällöin sieltäkään ei olisi saatu apuja tarvittaessa "ilmaiseksi", koska silloin Kollit olisivat maksaneet siitä hintaa. Kristallipallo helpottaisi kovasti kaikissa päätöksissä.

Tässä vaiheessa on varsin helppo todeta, että kummankin olisi voinut varmaan jättää hankkimatta, kun eivät kerran mahdu edes kokoonpanoon. Mun mielestäni pitäisi kuitenkin edes yrittää ajatella asiaa niin, että jos kokoonpanossa olisi yhtäkkiä tilaa useammalle pelaajalle, Hedberg-Roy-kaksikko ei kuulostakaan enää ihan niin paskalta, jos vaihtoehtona on useampi täysin kokematon junnu. Tokihan minäkin toivoisin, että kaikki meille hankittavat pelaajat olisivat aivan maailman kärkeä ja onnistuisivat ekasta vaihdosta lähtien tekemättä virheen virhettä, mutta harvoinpa se näin kuitenkaan menee. Itse uskon, että Salmelainen on tinkinyt hinnoista niin paljon kuin mahdollista, mutta eihän kukaan nyt täysin ilmaiseksi duuniaan tee.

Hyvä kokoonpano ja erinomaista, että päästään pelaamaan minimaalisilla muutoksilla. Helpottaa pelaajien savottaa, kun kaikilla on jo jonkinlaista rutiinia.

Korjattu kirjoitusvirheitä...
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
IFK
Näin se menee. VLP pelaa tasolla, jolla pelaajista kilpaillaan koko kiekkoilevan maailman leveydeltä. Takuuvarma suorittaja saa paremman fyrkan muualta. Jolyt ja Roy ovat pykälän pari alemmalla tasolla, joista voi toivoa tulevan hyviä Liiga-pelaajia. Ehkä. Mutta lottoamista se on. Toisilla natsaa, mutta kaikilla - ei taatusti.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Mä en edelleenkään oikein ymmärrä tätä keskustelua ja napinaa siitä, että Roy ja Hedberg eivät mahdu kokoonpanoon. Ja että mikä järki oli hankkia pelaajia, jotka eivät mahdu kentälle
Itse ymmärrän ihan täysin keskustelun; mitä järkeä on hankkia pelaajia, joita ei voi missään olosuhteissa laittaa kentälle? Viittaan lähinnä Royhin. Leveyttä tällaiset hankinnat eivät tuo rosteriin ollenkaan.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse ymmärrän ihan täysin keskustelun; mitä järkeä on hankkia pelaajia, joita ei voi missään olosuhteissa laittaa kentälle? Viittaan lähinnä Royhin. Leveyttä tällaiset hankinnat eivät tuo rosteriin ollenkaan.
Miten niin ei voi missään olosuhteissa laittaa kentälle? Käsittämätön väite. Roy pelasi runkosarjassa 19 peliä. Eikä ennen hankintaa voinut tietää, miten Roy sopii joukkueeseen ja edelleen, silloin oli loukkaantumistilanne aivan erilainen. Kevään aikana voi hyökkääjiäkin tippua pois vammojen tai pelikieltojen takia. Tai sitten jotakuta on tarvetta lepuuttaa tai haetaan uusia koostumuksia. Siinä tilanteessa Roy on hyökkääjistä ensimmäisinä Teissalan ja Kaskimäen kanssa korvaamassa. Pidän todennäköisenä, että Roy pelaa vielä tänä keväänä.

Roy tuo leveyttä IFK:n hyökkäyseen ja Hedberg pakistoon. Tämä on fakta eikä mielipide.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Miten niin ei voi missään olosuhteissa laittaa kentälle? Käsittämätön väite.
Valmennus penkitti Royta jopa Saipa peleissä (kun niissä oli panosta) ja ihan aiheesta. Mutta kiva jos Royta edelleen pidetään vahvistuksena. Väitän silti että Roy on reservin viimeinen pelaaja joka kentälle päästetään, ja jos siihen tilanteeseen joudutaan, ollaan pulassa. Tämä on mielipide, pahoittelut siitä.
 

C2 huutelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Terve! Uusi kirjoittaja innostui näin pleijarien kesken mukaan!

Roy on minusta tyypillinen ulkomaalaisvahvistus, joka ei vain löydä paikkaansa joukkueessa. Mies on pelannut kovissa sarjoissa ja varmasti potentiaali on, mutta on joko loukkaantunut/keskenkuntoinen tai sitten ei vain sovi valmennuksen systeemiin. On nähty, kun hyvätkin pelaajat ajautuu sivuraiteelle Nordiksella. Meillä istui Ramstedt penkillä edellisenä mestaruuskautena ja ehkä nyt on Royn vuoro tehdä sama! Tähän hutiin ei mitalijuna kaadu! Siellä on vielä Kaskimäki ja Teissala tulossa nälkäisinä sisään, joten Roy voi jaella nimmareita.

Hedberg taas ei musta ole niin huono. Minusta tarpeellinen hankinta syvyyteen ja jos olisi tullut hieman aiemmin joukkueeseen sisään, voisi olla Kåsastulin kaltaisesti jo kulttipelaajan maineessa. Kåsastul muistuttikin ainakin itseäni siitä, että joskus ulkkareilla kestää päästä juttuun sisään. Hedbergillä on valtava potentiaali ja tämän tasoinen ammattimies on hyvä olla reservissä, niin ei tarvitse Lehmusta heittää kehiin, joka ei ole vielä lähellekkään liigapakki.

Ja itse ymmärrän miksi Seppälä ajaa Teissalan ja Kaskimäen edelle. Ei se tarkoita, että nämä kaksi olisivat koirankopissa.

Peltonen on roolittanut 1-2. ketjut hyökkääviksi ketjuiksi ja 3-4. ketjut puolustaviksi energiaketjuiksi. Seppälä on vain puolustustyössä Teissalaa ja Kaskimäkeä edellä.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Valmennus penkitti Royta jopa Saipa peleissä (kun niissä oli panosta) ja ihan aiheesta. Mutta kiva jos Royta edelleen pidetään vahvistuksena. Väitän silti että Roy on reservin viimeinen pelaaja joka kentälle päästetään, ja jos siihen tilanteeseen joudutaan, ollaan pulassa. Tämä on mielipide, pahoittelut siitä.

Mehän emme tietääkseni tiedä, miksi hänet on penkitetty. Vai tiedämmekö? En sulkisi sitäkään vaihtoehtoa pois, että hän olisi peri-HIFKmaiseen tapaan jollakin lievästi loukkaantunut. Pitää muistaa, että vaikka olisi kuinka hyvin ja tunnollisesti treenannut omatoimisesti, se ei vastaa sitä, että olisi treenannut joukkueen mukana. Ja kun kesken kauden hyppää liikkuvaan junaan, täysin vieraaseen ympäristöön ja uuteen jengiin ja sarjaan sekä treenaamaan ehkä täysin eri tavalla kuin mihin on aiemmin tottunut ja siinä samalla pitäisi kuitenkin myös pelata, niin ei olisi mikään suurikaan ihme, jos paikat ovat koetuksella. Enkä nyt tarkoita mitään "koko kausi ohi"-tyyppisiä loukkaantumisia, vaan pieniä lihasjuttuja, jotka ilmenevät rasituksen kasvaessa. Tällöin hyvässä valmennuksessa ne joudutaan huomioimaan, jotta sitä kauden päättävää loukkaantumista ei myöskään tule, jotta se pelaaja voi tarvittaessa ottaa sen roolin, mihin häntä on suunniteltukin.

Minä en ainakaan ole ensipelien jälkeen pitänyt Royta erityisenä vahvistuksena nykyjoukkueelle kaikkien runkopelaajien ollessa terveenä, vaikka hänellä kiistatta sellaisia avuja paperilla onkin, joita ihan jokaiselle muulla joukkueen pelaajalla ei ole. Minä pidän Royta selkeästi syvyyttä leveyteen-pelaajana, joka korvaa tarvittaessa esim. Hirvosen. Ja jos vertaillaan vaikkapa Teissalan ja Royn tilanteita, missä toinen (Teissala) on hyvin kokematon ja hänellä on jo ensi kauden sopimus toisaalle ja toisella (Roy) on kokemusta pleijareista, eikä hänellä luultavasti ole vielä sopimusta toisaalle, sanoisin, että Roy on näistä kahdesta kuitenkin se varmempi kortti. Koska kokemus. Kokemus ei ole arvotonta pleijareissa. Hänhän on hyvin suuressa määrin vielä täysi arpa, koska runkosarjan lopussa pelejä tuli harvakseltaan alle. Sanoisin, että taidollisesti hän oli kaikesta huolimatta esim. Kaskimäkeä paljon edellä, mutta ymmärrettävistä syistä, Kaskimäki oli nokkimisjärjestyksessä edellä. Ja kun Roy on pelaajana vieläpä tyypiltään sellainen, joka elää hyökkäyspään onnistumisista, itseluottamus ei varmasti ole myöskään tapissa ja kyllä se näkyy. Mutta sekään ei myöskään ole ihme, että nokkimisjärjestyksessä edellä ovat valmentajan luottopelaajat tai ne, joilla on myös jo ensi kauden kattava sopimus.

Eikä sitä itseluottamusta myöskään varmasti nostanut sekään, että Roy laitettiin pelaamaan pääasiassa runkosarja-Paajasen kanssa, jonka vieressä olikin jo käyneet melkein kaikki muut pelaajat epäonnistumassa, joille ei oikein sopivaa tutkaparia ollut vielä löytynyt tai olivat muuten vain alempien ketjujen pelaajia. Pelaamistaan runkosarjan 19:stä pelistään Roy pelasi Paajasen kanssa 12:ssa pelissä samassa ketjussa. Enkä nyt syytä Paajasta mistään, mutta totean, että hän ei kyllä tehnyt yhdestäkään rinnallaan pelaavasta joukkuekaverista parempaa pelaajaa eikä saanut ketään flowhun. Melkeinpä jopa päinvastoin. Ja silloin, kun useamman alisuorittavan tai odotuksiin nähden vaisummin pelanneen pelaajan kohdalla on yksi yhdistävä tekijä, eli kolmoskentän sentteri, ei kai se enää ihan täysin sattumaakaan voi olla. Melkein väittäisin tämän olevan myös tilastollisesti faktaa, mutta en jaksa käydä tilastoista tarkastamassa, joten olkoot vain minun vahva mielipiteeni. En myöskään lähtisi syyttämään yksin Royta siitä, että kemiaa ei Paajasen kanssa löytynyt, kun ei sitä löytynyt keneltäkään muultakaan 60 pelin aikana. Tämä pleijari-Paajanen onkin sitten ihan eri kaveri kuin "runkkari-Patti" :).

Asioissa on usein monta puolta. En silti usko sekuntiakaan, että Roy olisi kokoonpanon ulkopuolella, jos olisi onnistunut. Uskon myös, että sitä toivottiin myös urheilujohdossa ja valmennuksessa. Mutta sitä en usko, että hänen varaansa olisi laskettu yhtään mitään.
 

Joe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset joukkueet (jokerit on venäläinen)
Ai nyt täällä aletaan jo keksimään tekosyitä häviölle, Jääskä ja joukkueen varmaan paskin pakki Melartin poissaolot. Älkää nyt naurattako noiden poissaolojen merkitys on ihan minimaalinen ja molemmat helposti korvattavissa.
 

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Ai nyt täällä aletaan jo keksimään tekosyitä häviölle, Jääskä ja joukkueen varmaan paskin pakki Melartin poissaolot. Älkää nyt naurattako noiden poissaolojen merkitys on ihan minimaalinen ja molemmat helposti korvattavissa.
Oletko tosissasi? Tällä kaudella peli on heti sakannut jos Jääskä, Nättinen tai joku muu kahden ekan kentän pelaaja on ollut sivussa.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Lukko laittaa nyt kaikki mahdolliset paukut ratkaisupeliin kun Jääskä & Melart ovat poissa. HIFK:n etu on Lukon heikohko maalivahtitilanne.
Voi tulla hurja ottelu.
Ei ole Marko "peura ajovaloissa" Virtasen porukalla mitään palaa tänään.
5-1 tai 5-2 päättyy.
Jäkyllä tai ilman.
Katseet voidaan kohti Jussi "sormikoukku-Jussi" Tapolan joukkuetta.
Se onkin jo aavistuksen kovempi haaste matkalla finaaleihin.
Tässä tauolla ehditään saada kaikki toipparitkin terveeksi.
 

Nashpre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK:n sairastupa, HIFK, Liverpool FC
Lukolla kyllä yllättävän isoin kerroin kun ottaa huomioon Jäkyn ja Ilun poissaolon.
Kyl tää tänään katki menee.
 

Stratman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jääskä sivussa. Dyk ykköseen ja Teissala kolmoskenttään.

Dyk on ollut ihan pirteä, mutta olisin silti mielummin nähnyt Paajasen ykkösessä. Hän on kuitenkin aito sentteri ja Pakarinen olisi näin ollen saanut jatkaa laidalla, joka on hänelle sopivin paikka. Mutta eiköhän Lukko kaadu tälläkin kokoonpanolla.
 

Joe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset joukkueet (jokerit on venäläinen)
Oletko tosissasi? Tällä kaudella peli on heti sakannut jos Jääskä, Nättinen tai joku muu kahden ekan kentän pelaaja on ollut sivussa.
Olen ihan tosissani. HIFK:n hyökkäyspelaamisessa ei muutenkaan ole mitään hienoja hyökkäyspelin rakenteita joten yhden voimahyökkääjän puuttuminen jo valmiiksi voimahyökkääjiä pursuavasta HIFK:sta on ihan minimaalinen. Ymmärrän, että yritetään etukäteen keksiä tekosyitä miksi tulee turpaan. Jos tänään tulee takkiin niin syy ei ole Melart tai Jääskä, toki siihen on helppo tuudittautua.
 

Sillisalaatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Dyk on ollut ihan pirteä, mutta olisin silti mielummin nähnyt Paajasen ykkösessä. Hän on kuitenkin aito sentteri ja Pakarinen olisi näin ollen saanut jatkaa laidalla, joka on hänelle sopivin paikka. Mutta eiköhän Lukko kaadu tälläkin kokoonpanolla.
Oon sanonu aikasemminki tän saman, mutta toi ykkösen yksi valtti Jääskän kanssa ollut luistelunopeus, mitä Patti ei todellakaan toisi niin uskon sen takia Dykin olevan ykkösessä
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos ja kun Jääskällä on ollut joku pieni takareisivamma, tämä on juuri oikea peli lepuuttaa häntä. Nyt pitää katsoa suurempaa kuvaa eikä tänään ole mikään todellinen pakkovoitto.

Itse olisin tehnyt sellaisen muutoksen ketjuihin, että olisin heittänyt Hirvosen ykköseen ja Dykin Hirvosen tilalle kakkoskenttään, koska Nättisellä ja Dykillä on olemassa olevaa kemiaa. Ja Dyk teki edellisessä pelissä maalinkin ja nimenomaann Nättisen syötöstä. Jos Dykin avustuksella saataisiin Nättisestä tulosta maalin muodossa, se auttaisi jatkoa ajatellen, kun se eka maali olisi tehty. Mutta ehkä se onnistuu nyt sitten ylivoimalla. Mutta luultavasti valmennus tietää tämänkin paremmin kuin minä, joten en marmata tästä.

Nyt on sitten Teissalallakin näytönpaikka. Nyt kysytään ennen kaikkea asennetta ja puolustushalukkuutta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: EPK

auvo11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, maajoukkue, NHL:n suomalaiset
Ai nyt täällä aletaan jo keksimään tekosyitä häviölle, Jääskä ja joukkueen varmaan paskin pakki Melartin poissaolot. Älkää nyt naurattako noiden poissaolojen merkitys on ihan minimaalinen ja molemmat helposti korvattavissa.
Joukkueen varmaan paskin pakki Melart, ai saatana miten pihalla jotkut on.

Melartin menetys näkyi jo viime pelissä kun kaikki Lukon pelaajat ajeli IFK:n maalille surutta ja sai muutenkin kiekon pysymään IFK:n alueella, kunnes salama maalit vei kovimman kiihkon Lukkolaisilta.

Jääskän menetys massiivinen, toivottavasti ei aikaisempi vamma ole toistunut uudestaan.

Kova kamppailu tulee, en kyllä uskolla vetoo lyödä tästä matsista, Lukko tulee ainakin all in.

Saas nähdä miten IFK?
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Toivottavasti ei ole Jääskällä mitään isompaa. "Pikku flunssat" ei myöskään pieni juttu tässä kohtaa kevättä. Itse olen viikon influessassa maannut kotona ja kuume ei meinaa millään lähteä. 1-2 päivän kuume huippu-urheilijalle, niin vie vähintään viikoksi energian pois.

Nyt toki kasvun paikka muilla pelaajilla.

Toivottavasti Paajanen ja Dyk jatkavat siitä mihin jäivät ja nelonen painaisi maalin. Nyt myös tarvittaisiin Tallbergin, Väänäsen ja Åstenin tehoja, jotka ovat aikalailla olleet koko kauden piilossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös