Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Kannattajien tunteet JYPin kauden osalta

Viestiketju osiossa 'JYP' , aloittajana ZayWest, 21.02.2015 klo 22.38.

 1. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Olen monessakin mielessä yksinkertainen jätkä, mutta minusta kritiikille joko on aihetta tai sitten ei ole. Siksi minä sinulta tivasinkin vastausta jälleen kerran ja tuloksetta. Volumetason arvostelu sen sijaan on yhtä tyhjän kanssa ja kertoo enemmänkin siitä että asiat pitäisi hyssytellä pimentoon. Se on kuitenkin totta että välillä itseltänikin on karannut lapasesta, mutta tuota ei ole mitenkään vaikea myöntää.

  Lainaus:
  Tuo nyt on aika siloteltu näkemys asiasta ja kannattaa varmasti tsekata uudelleen että millä tavoin tuota positiivisten puolen tapetille nostamista on tässä kauden mittaan harrastettu.

  Lainaus:
  Tämä väittely ei ainakaan omaa kannatusmentaliteettiani muovaa millään tavalla. JYPin messissä ollaan ja kannustetaan niin paljon kuin lähtee. Joukkueesta kuoriutui lähes hämmentävän paljon potentiaalia esiin aivan runkosarjan lopussa. Fiilis itse pääasiaan liittyen on siis vähintäänkin ensiluokkainen.
   
 2. JJT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Vaikka tällä hetkellä fiilikset ovat pelien suhteen varsin huikeat, niin pakko silti todeta: vaikka tällä kaudella joukkue voittaisi mestaruuden saldolla 12 voittoa 0 häviötä, niin kyllä tuo organisaation ja erityisesti markkinointiosaston suoritustaso vetää väkisinkin mieltä matalaksi. Pudotuspelit alkamassa, niin vedetään joku epämääräinen playoff-info päällekkäin Akatemian kotipelin kanssa, aletaan mainostaa alkavaa puolivälieräsarjaa vasta päivää-paria ennen ja lopulta avauspeliin halliin saapuu huimat 3300 katsojaa ja luonnollisesti jälkikäteen syytellään ja selitellään kaikkea mahdollista. En minä, ja tuskin kovi moni muukaan tätä asiaa ajatteli lauantaina Espoossa, mutta aika sokea optimisti saa olla, jos näkee em. asioissa mitään hyvää.

  Mutta pakko on myös sanoa se, että aika huikeat kaksi peliä ollaan JYPiltä nähty. Kyllä se todellakin nostatattaa mielialaa ja saa monet ikävät asiat unohtumaan.
   
 3. laalki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Philadelphia Flyers
  Oma odotustavoite on nyt saavutettu. Ailahtelevan runkosarjan jälkeen ollaan mitalipeleissä. Muttamutta, nälkä kasvaa syödessä. Toivotaan siis, että ollaan 'muricah! -kokoisia läskejä huhtikuussa.
   
 4. Korppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Kausi on nyt statukseltaan onnistunut. Ollaan menty pelillisesti eteenpäin ja nyt myös sitten tuloksellisestikin.
  Enää ei voi olla pettynyt, kävi kuinka tahansa. Nyt on vain voitettavaa ja se on oikein mukava asetelma.
  Voitosta silti pitää pelata joka kerta ja vielä olisi tikapuissa askelmia. Koitetaan kiivetä vielä vähän ylemmäs.
   
 5. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Kiitän jokaista keskustelijaa vaikka olisimme olleet asioista miten eri mieltä tahansa. Vihattu sanavalinta, mutta rinkirunkkaaminen ei palvele ketään. Arvostan sitä että seuralle on uskallettu antaa moukaria oikein kunnolla. Tuollainen kun on varmasti herättänyt ihmetystä kaikkien menestysvuosien jälkeen. On silti tärkeää ettei jumiuduta tai anneta valumiselle elintilaa. Arvostan myös "tynipoikia" vaikken sitä osaa näyttääkään. Kaikesta voi kaivaa myös jotain hyvääkin. Yhteinen hiili löytyy lopulta aina, mutta se vaatii joukkueen esimerkkiä. Me olemme vain lampaita jotka tulee paimentaa ruotuun. Pudotuspelit tämän todistivat.
   
 6. Tempestas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Allekirjoitan täysin ja uskon, että myös seuran taholta on jotain opittu tältä kaudelta.. Toimisto tekee kyllä duunia, tyytyväisyyden aika on varmasti ohi sielläkin ja pitääkin olla. Tiettyä reunionia oli pudotuspelien aikaan havaittavissa fanien kesken, toivottavasti kantaa ensi kaudellakin.
   
 7. Tj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Melchester Rovers
  Aika paljon pelastivat nämä pleijarit kokonaiskuvaa. Ja mitäpä väliä tuolla runkosarjalla lopulta on muuta kuin asetelmien hakua, kevään paras joukkue voittaa aina. Minäkin voin myöntää etten todellakaan uskonut joukkueen hitsautuvan pleijareissa yhteen tällä tavalla runkosarjan lopun konttaamisen jälkeen, mutta joskus onneksi joutuu erehtymään. Kritiikkiä on annettu, usein kärkevästikin, yleensä aiheesta, mutta tietysti perinteiseen nettityyliin kärjistäen ja provosoivasti. Silti uskon että organisaatiokin on hyötynyt siitä että on joutunut tarkastelemaan toimintatapojaan; lainatakseni RD:tä - "Tyytyväisyys lopettaa kehityksen".

  Ei muuta kuin hyvillä mielin ensi kautta kohti.
   
 8. Captain Slow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Janne Kolehmaisen kaksiminuuttiset
  Kauden alkuun lähdettäessä ajatukset oli sekavat. Säälipleijaripaikan mahdollisuutta kirottiin, ja kirottiin sitä kuinka moni hyvä pelaaja/katsojien suosikki/ lähti viimekaudella pois JYPin miehistöstä.

  Alkukausi meni mahtavasti, etenkin kotipelien muodossa, mutta vieraspelit oli tervanjuontia. Siitä kummiskin päästiin yli, ja peli oli ihan mukiinmenevää, mutta silti jazzkiekko ja Valtran polttoainepumppu räki aina välillä. Välillä se toimi hyvin ja välillä taas oli niin tukkoista menoa että oma puhe muuttui peliä katsoessa painokelvottomaksi. Silti, JYP teki yllättävän hyvän kauden, vain 1 kerran joukkue hävisi 3 peliä putkeen, ja sekin ehkä vähän takki auki-meiningillä lähdettyyn TPS-kotipeliin. Miinuksia jos kaivamalla etsisi, niin niitä löytyisi reippaasti, mutta tällähetkellä yksi suurin miinus itselle on tuo vähäinen katsojamäärä, joka tosin muilla paikkakunnillakin näkyi.

  Playoffit meni yllättävän hyvin, JYP rökitti Bluesin, mutta Kärpille häviö tuli taistelemalla, eikä puhaltelemalla munia kohti. Luovutettu ei oikeastaan ollenkaan, jos sitä kaameaa 8-3-tappiota ei lasketa. Lukkokin kaatui niin heppoisesti vaikka kumpikaan joukkue ei oikein ollut kiinnostunut tuosta mitalista. Sanotaan siis että olen positiivisesti yllättynyt tästä kaudesta. Onko Virtanen sittenkään niin surkea valmentaja mitä olen haukkunut?

  Sitten muihin asioihin tästä kaudesta:

  - Kannattajatoiminta. HS on mennyt eteenpäin, ja aika reippaasti. Katsomossa yritetään se saada irti mikä lähtee, mutta silti siitä puuttuu se jokin. On ehkä vähän väärin verrata, mutta Raumalla oli perkeleen hyvä tunnelma 3:n bussin voimin (Hurrikaanisydän, Taputusryhmä sekä Rumpaliryhmä). Ei oikeastaan tule mieleen että olisi niin hyvä tunnelma ollut kertaakaan Synergialla niissä vähäisissä peleissä mitä kauden aikana kokenut, mitä Raumaan verrattuna. Jos sama the meininki jatkuu ensikaudellakin niin Jämsän kuin Jyväskylän suunnasta niin sitä ei vielä tiedetä mihin stäfääreihin hommat vielä menee. Toisin sanoen, peruskatsojat pitäisi saada mukaan. Yläpeukkua.

  - Toimisto / Käytös faneja kohtaan:
  Juu, Perrin-tilaisuus oli aika paskanmakuinen homma, mutta silti hommat on edistyneet - kumma kyllä. Kun täällä on kritisoitu miten faneja ei kuunnella ja mainostus playoffienkin aikaan puuttuu - niin nyt tuntuu siltä että oltaisiin edes vähän otettu opiksi. Playoffien aikana mainostustouhuun panostettiin edes hiukan niin Jyväskylän keskustassa kuin lähiseutuvilla, ja lippujen hinnoissakin huomioitiin opiskelijat yms. Vielä jos tämä jatkuu ihan perus runkosarjankin ajan, niin ei tulisi niin montaa saavillista paskaa niskaan täältä toimiston suunnasta. Peukku ylöspäin sen suhteen että fanejakin kuunnellaan.
   
 9. EMS78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Runkosarja oli melko tuskainen. JYP vaikutti jotenkin eksyneeltä ja epävarmalta eikä sitä punaista lankaa tasaiseen pelisuoritukseen vaan löytyny. Playoffeissa JYP pelas huomattavasti paremmin kuin mitä odotin runkosarjan jälkeen.

  Ensisijainen toive tälle kaudelle oli se, että JYP pelaa ja sijoitttuu paremmin kuin viime keväänä. Se toteutui Bluesin kaadon myötä. Ainahan sitä lähdetään voittamaan jokaista peliä, mutta en pitäny realistisena sitä, että JYP kaatais Kärpät ja pelais finaaleissa.Toivoin vaan että JYP pelais hyvää taistelevaa kiekkoa, ja jos voitetaan, niin mahtava juttu, mutta jos hävitään, niin kunhan hävitään saappaat jalassa, voin olla tyytyväinen. Ja niinhän siinä kävi. Pelit Kärppiä vastaan oli kahta peliä lukuun ottamatta tiukkoja pelejä ja sarja venyi seitsemänteen peliin. Olin tosi levollinen pronssipelin suhteen. Uskoin JYPin voittoon koko ajan.

  Kevättä kun ajattelee, niin mun kaikki toiveet ja odotukset toteutu. Joten helppo tässä on olla tyytyväinen. Ja kauden päättäminen voittoon tuntuu aina hyvältä.
   
 10. -Junnu- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, San Jose Sharks
  Joskus syksyllä kirjoitin että olen tyytyväinen kauteen jos saavutetaan kotietu pudotuspeleihin ja sitä kautta mitali. Ja sehän toteutui! Kausi saatiin päättää voittoon ja huikea meno oli Raumalla vieraskannattajien päädyssä!
   
 11. Schröder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
  Kausi on odotuksiin nähden lopulta menestys, vaikka välissä (runkosarja) olikin paljon sähläystä. Silti poffeissa kun ollaan ainoa jota tavoitellaan pitää olla mestaruus, sitä ei tullut niin se on jonkilainen pettymys. Odotuksiin jos peilataan niin pronssi on hyvä saavutus ja onhan mitali aina mitali. Mikäli pelkkää odotusta ja lopputulosta katsotaan, niin antaisin arvosanaksi 9. Mikäli huominoidaan kuitenkin runkosarjan sähläys ja melkein tippuminen sääleihin ja minähän lasken (koska olen kriittinen) niin kokonaisarvosanaksi laitan 7½ tälle kaudelle. Eteenpäin..
   
 12. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Hetki makusteltu. Homma toimi. Sillon kun ollaan mitalipeleissä, se tarkoittaa, että ettei pelkästään joukkue ole onnistunut, sillä siellä ei olla, mikäli organisaatiossa on joku palikka, joka ei toimi. Mestaruus siintää toki jokaisen osallistuvan haaveissa, mutta aika harvalla lopulta siihen on paukkuja. Uskoin jo runkosarjan perusteella, että voitettu po paikka on tuon rosterin mestaruus ja siihen tultiin heittämällä. Plussaa oli Kärppien ahtaalle laitto ja pieni sauma jopa finaaliin asti sen päälle. Huomioida täytyy myös uusien omien kasvattien onnistunut istutus jopa varsin isoihin saappaisiin, siis erityispropseja tästä.

  Mielenkiinnolla odottamaan tulevia kujeita, organisaatio, valmennus ja (näin uskon) tuleva joukkuekin on kunnossa.
   
 13. SergeiK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelikirjasto
  Nyt kauden päätyttyä pronssisiin tunnelmiin miettii taaksepäin viimeistä kahta kautta. Kaikki sekoilu, kriisipalaverit, Tynin viikset, Tynin naama, Tynin ylimielisyys ja Perrinin kyyneleet tuntuvat nyt joltain Jackie Chanin drunken master tekniikalta, jossa hämätään vastustajaa olemalla mukamas paska mutta kontaktin aikana isketaan kuin nuori Muhammed Ali.

  Tein ketjun jossa sanoin että viidenneksi suurimman budjetin joukkueen realistinen tavoite olla vähintään pronssimatsissa ja siellä oltiin ja bonuksena voitettiin. En tiedä onko Marko Virtanen paras valmentaja JYPille ja saisiko joukkueesta enemmän irti toisella valmentajalla, mutta tavoitteiden valossa tuo kysymyksenasettelu on täysin sekundaarinen.

  Olen tyytyväinen.
   
 14. JJT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Kai sitä uskaltaa nyt tovi kauden päättymisen (ja muutaman oluen) jälkeen kirjoitella tännekin. Eli viime kaudella runkosarjan toiseksi viimeisen viikon tappioputken aikana toivoin ihan sydämmeni pohjasta, että joukkue häviäisi loputkin pelit ja tippuisi sääleissä. Syyttäkää vain takinkääntäjäksi, gloryhunteriksi, antifaniksi, ihan miksikä vaan. Toistakymmentä vuotta on JYPin otteita tullut hyvinkin aktiivisesti seurattua ja vieläpä toimittua lähes vuosikymmenen verran vapaaehtoistyöntekijänä. En ylpeile "meriiteilläni", vaan kerron ne siksi, että koko kyseisenä aikana ei ole tullut mitään lähellekään vastaavaa olotilaa eteen.

  Toivoin pienimuotoista katastrofia siksi, koska silloin tuntui siltä, että se olisi ainoa keino saada organisaatio heräämään nykypäivään. Kun kerran kritiikki ja alhaiset yleisömäärätkään eivät saaneet muuta reaktoita aikaan, kuin että lähes olematon markkinointi ja näkyminen katukuvassa "kuitattiin" vain harmittelulla hallin koosta ja ympäripyöreillä "nyt tarvitaan Jyppi-henkeä" tyylisillä tyhjänpäiväisyyksillä, mielessäni pyöri vain ajatus, että huonon urheilullisen menestyksen myötä päin naamaa lävähtävä märkä rätti olisi ainoa keino.

  Olin kuitenkin väärässä. Tai no, kukaan ei voi tietää, mitä olisivat olleet sääleissä tippumisen seuraukset, mutta onneksi sitä ei tarvitse miettiä. Samaan aikaan kun joukkue teki todellisen ryhtiliikkeen (pudotuspeleissä 8 voittoa ja 4 häviötä, kaikki vieläpä tulevalle mestarille vieraissa) tajuttiin toimistollakin, että esim. kadunvarsimainontahan on ihan hyvä keino mainostaa. Niin, mainonta on parasta mainontaa, vai miten se meni. Pari ensimmäistä Blues-peliä menivät itselläni vielä ihmetellessä, mutta kyllä sitä hyvinkin nopeasti kuluneen kahden kauden huonot muistot unohtuivat ainakin pelien ajaksi, ja kyllähän sitä Raumalla tuli Luoman 1-2 -maalia huudettua niin että ääni meinaa olla käheänä vieläkin. Ja ne fanit siellä Raumalla, aijai. Niin joukkue kuin organisaatiokin tekivät sen verta komean ryhtiliikkeen, että voin ihan rehellisesti sanoa, etten olisi moiseen uskonut. Tässä vaiheessa sitten taas niitä syyttelyitä, kiitos.

  Perrinin lähdöstä huolimatta ensi kauden joukkue näyttää kuitenkin viimeistään Yonkmanin hankinnan jälkeen varsin uskottavalta. Rosterin pitäisi kuitenkin olla aika kivikova, että pelkkään mestaruuteen voisi olla tyytyväinen. Ja onhan sitä ihan tälläkin vuosikymmenellä nähty, että kannua voi nostaa myös joku muu kuin paperilla kovin joukkue, joten uskoa ensi kauteen siis löytyy. SaiPa-sarjaan päättyneen toissa kauden päätteeksi teki mieli lopettaa jääkiekon seuraaminen kokonaan, mutta tällä hetkellä suunnittelen jo reissua elokuun Imatran turnaukseen. Siinäpä tuli yhdessä virkkeessä tiivistettyä vastaukseni ketjun otsikkoon.

  Joukkueeseen siis uskotaan, mutta markkinoinnin ja seuran yleisen imagon puolesta ei auta toistaseksi kuin toivoa, että viime loppukaudesta on otettu opiksi. Heikkilä ja Kulmala niputtivat videoblogissaan asian mitä mainioimmin: JYP on tällä hetkellä paljon kovempi tuote, kuin mitä seura oman markkinointiviestinnän puolesta antaa ymmärtää. Halttusen Jirin työt somen puolella, playoffeissa nähty kadunvarsinmainonta ja fanipaita näkyviin -kampanja ym. tempaukset ovat vain ja ainoastaan todella hyvä alku, eivät missään nimessä lopullinen ratkaisu. Tällä hetkellä sillä osastolla ollaan niin sanotusti saatu tappioputki poikki, voisiko jopa sanoa, että eteenpäin on menty. Mutta pelko pienenkin tuudittautumisen alkamisesta kalvaa selkäpiitä niin perkeleesti. Mitä jos vaikkapa Jiri saakin hyvästä työstään isomman pestin suoraan Liigalta? Kuka sitten hoitaa some-puolen? Pelaajiston puolella jokainen Akatemian miehistä lähtien voi parantaa viime kaudesta ja ottaa poislähtijöiden roolia, mutta kun toimistolla keski-ikä pyörii lähempänä eläke- mitä teini-ikää, on vaikea uskoa, että siellä yhtäkkiä lankapuhelimiin tottuneet henkilöt ottaisivat 2010-luvun keksinnöt haltuun. Ja ongelmahan piilee juuri siinä, että aika niukasti viime vuosina on toimistolle palkattu uutta, saati nuorta väkeä. Tällä hetkellä minä näkisin, että se olisi ainoa keino saada toimintaa niitä kuuluisia uusia tuulia. Kun kerran nykyväen on jossain vaiheessa pakko jäädä eläkkeelle, niin miksei nyt jo voisi ottaa mukaan uusia tulevaisuuden organisaation peruspilareita?

  Olen sanonut tämän ennenkin ja sanon vielä kerran: joukkue nousi vuosituhannen vaihteen urheilullisesta lamasta rohkean riskinoton jälkeen hyvinkin nopeasti kestomenestyjäksi. Toimiston väen ja etenkin markkinointiosaston puolella samaan temppuun ei taatusti vaadia lähellekään yhtä kovaa riskiä. En itse asiassa edes tiedä, olisiko siinä mitään riskiä. Kertokaa joku minulle, että miksi sitäkään ei voisi ottaa?

  Niin, ja opiskelen muuten tällä hetkellä ammattikorkeakoulussa mediatekniikkaa...
   
  Viimeksi muokattu: 06.06.2015 klo 22.54
 15. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Suoraan sanoen aivan paskat, oltiin ennakoissa IFKn kanssa suurimpia mestaruussuosikkeja, eikä syyttä materiaali, oli puitteistaan huolimatta sarjan parhaita. Alkukaudesta kyykattiin pahasti, loppukaudesta palautettiin uskottavuus, mutta jäätiin tavoitteesta ja runkosarja oli kaikesta huolimatta pettymys. Kuulapäälle tehtiin kaikesta huolimatta jatkosopimus..

  Pudotuspelit sitten ihan vitun vaikeaa jo Kerhon kanssa kun oma viimeistely ei toimi. Välierissä sitten kolmatta kertaa putkeen pihalle.. ja 9 viime kautena 8 kertaa oltu välierissä, mutta vain KAKSI kertaa voitettu ja menty finaaliin.

  On puhuttu paljon JYPin voittamisen kulttuurista, mutta sanoisin kyllä, että meillä on paljon HÄVIÄMISEN kulttuuria. Pronssimatsi ei oikeastaan kiinnosta pätkääkään, mutta eiköhän hallille tule mentyä kannustamaan joukkuetta viimeisen kerran ennen lomaa.

  Kokonaisuutena ei päästy tavoitteisiin ja omasta mielestä muutenkin alisuoritettiin playoffeissa. Aivan paska lopputulos kruunaa tämän SirkusMaken luotsaaman kauden jälleen kerran. Pronssi ei lämmittäisi yhtään, paska kausi.
   
 16. RaakaSamppa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyväskylän JYP, FC Barcelona & Ben Bloodin vlogit
  Lainaus:
  Allekirjoitan tämän sanasta sanaan.
  Tuo välieräsarjojen voittoprosentti on mitätön, vaikka voitetuista molemmat on päättynyt mestaruuteen.
   
 17. Meikäpoika Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Fiilikset ovat vittuuntuneet ja osin turhautuneet. Hienosti joukkue taisteli itsensä game7 mutta JÄLLEEN KERRAN takkiin tuli välierissä eikä esitys ollut mitenkään häikäisevä. Tavoitteet kauteen lähdettäessä oli runkosarja top2 ja finaali. Kummastakin jäätiin. Kun tavoitteista jäädään ei voi olla tyytyväinen. Jotenki sitä odotteli, että milloin se traktori saa sen viimeisen vaihteen silmään, joka oli runkosarjan loppupuoliskolla löytynyt. Tätä ei löytynyt missään vaiheessa. Ensiksi hakattiin päätä Larmiin ja Kerhon puolustukseen. Homma saatiin klaarattua game sevenissä. Uskon, että ilman Miklikkiä JYPin kausi olisi päättynyt puolivälieriin.

  Taktisesti JYPiä vietiin niin Kerhon kuin KalPan toimesta ja kyllähän sen lähes sokeakin huomasi, että kummalla oli enemmän vaarallisia hyökkäyksiä ja vähän monipuolisempaa variaatiota kuin JYPin kiekko päätyyn ja perään hyökkäystaktiikka. KalPan vahvuudet ja omat heikkoudet tiedettiin tasantarkkaan mutta silti sarja näytti, että KalPa osasi mm. hyödyntää viisikkoa helvetisti paremmin kuin JYP ja nuo pitkän pyöritykset olivat myrkkyä JYPin mies miestä vastaan puolustukselle. (Kuten oli jo osittain Kerho-sarjassa).

  Moni joukkue ei pääse välieriin näin monena kautena. Hieno suoritus. Kuitenkin tästä jää paska maku suuhun ja JYP-organisaatio ei ole kehittynyt viimeisien vuosien aikana. Nyt ollaan eletty osittain pysähtyneisyyden aikakautta.
   
 18. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Lainaus:
  Vahva tämä, JYPillä oli taas todella monipuolinen materiaali ja leveä sellainen. En ymmärtänyt enkä ymmärrä vieläkään miksi tätä ei hyödynnetty paremmin.

  Kotona pienessä kaukalossa olisi voitu käyttää enemmän ryminäosastoa ja aggressiivisempaa pelitapaa. Vieraissa varsinkin tässä KalPa sarjassa ja isossa kaukalossa olisin nähnyt JYPin kokoonpanossa mieluummin nopeutta ja taitoa enemmän.

  Pelitapa olisi vieraissa pitänyt mielestäni perustua enemmän kiekonhallintaan ja kiekolla puolustamiseen, kun iso kaukalo ei suosi hurrikaaniprässiä tai muuten aggressiivista pelaamista. Eli Kuopiossa olisi mukana voinut olla esim Saari, Likola ja Pulli
   
 19. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  En allekirjoita oikein mitään tästä. Tähän on tultu, kun alkaa menestys nousemaan päähän liikaa. Välieräpaikkaa ei enää pidetä minään ja raivotaan palstoilla, jos finaalipaikka jää saavuttamatta.

  Tottakai sillä hetkellä, kun kausi päättyy mihin tahansa muuhun, kuin mestaruuteen, niin kyllähän se vain vituttaa. Tälläkin hetkellä meikäläistä ottaa päähän ihan urakalla, mutta yritän silti katsella kautta objektiivisesti.

  Kun JYP-kannattajien keskuudessa tästä välieriin jäämisestä on tehty helvetin negatiivinen asia, niin muualla Suomessa ihmetellään, että miten JYP siihen kaudesta toiseen pystyy. Totuus on, että tälläkin kaudella vähintään 11 joukkuetta menestyi JYPiä huonommin. JYPin pelaajabudjetti huomioon ottaen taidettiin päätyä aika pitkälti sille sijalle, missä budjettikin on muihin nähden.

  On toki totta, että jos useampana kautena lyhyen ajan sisään jäädään välieriin, niin se alkaa korpeamaan joka kerta vain enemmän ja sitä välieriin pääsyä on vaikea enää arvostaa. Kuten olen aiemminkin todennut, niin joskus JYPin kohdalla jälleen nähdään alamäkeä, jolloin yksi tai useampi kausi menee pahemmin pieleen. Silloin nämä muistot välieristä nähdään varsin erilaisessa valossa.

  Se, että uskaltaa olla jossain määrin tyytyväinen ja onnellinen oman joukkueen pääsystä neljän parhaan joukkoon, ei tarkoita, että nälkää finaalipaikkaan tai mestaruuteen ei olisi. On typerää nähdä vain ääripäitä, kun todellisuudessa suuri osa kannattajista sekä himoitsee suurempaa menestystä, että osaa myös arvostaa sitä, mitä on saavutettu.

  Samaan aikaan tuntuu surulliselta ja myös tavallaan hienolta, että JYP-kannattajilla on mahdollisuus olla näin vaativia menestymisen suhteen. Surulliselta siksi, että nykyään ei oikein osata enää arvostaa ja nauttia hyvistä suorituksista, kun vain ja ainoastaan mestaruus kiiltää silmissä. Toki mestaruus on aina se tavoite mihin pyritään, mutta on surullista, jos ei mistään muusta osata nauttia. Toisaalta on hienoa, että pidempään jatkunut hyvä menestyminen mahdollistaa kriittisemmän ajattelun.

  Kateellisena on saanut seurata tälläkin kaudella sivusta, kuinka vaikkapa Ilveksen ja HPK:n kannattajan ovat osanneet nauttia täysin palkein jokaisesta voitosta pudotuspeleissä, vaikka molempien taival päättyi ennen välieriä.

  Sanotaanko nyt loppuun, että en missään nimessä ole täysin tyytyväinen tähän kauteen, sillä "pohjatyö" finaaleista tippumiselle tehtiin jo heikon syksyn aikana ja kauteen mahtui paljon huonoja asioita. Toisaalta tehtiin taas huikea nousu surkean syksyn jälkeen ja pelattiin ajoittain aivan huikeaa lätkää. Tämän kauden aikana JYP tarjosi paljon tunteita laidasta laitaan, mutta päällimmäisenä jäädään hieman positiivisen puolelle, vaikka pettymys läsnä onkin. Kun oma joukkue tarjoaa tällaisen määrän suuria tunteita kauden aikana, niin jotain on tehty oikein.

  Vaikea on pukea ajatuksia tästä koko tilanteesta sanoiksi, mutta ehkäpä joku ymmärtää pointtini.
   
 20. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lyhyesti ja ytimekkäästi: Tyytyväisyys lopettaa kehityksen. Totta kai välieräpaikkaan voi olla tyytyväinen mutta ei siihen että se matka tyssäsi taas tähän.
   
 21. Pottakameli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Tietysti mestaruutta pitää hakea ja olla tavoitteena kauden päätteeksi, mutta kyllähän tulos on kuitenkin ihan hyvä. JYP on ollut jo kovalla tasolla pitkään ja tämä kausi oli kokonaisuudessaan jälleen sellainen. Ensi kaudella uusi yritys kohti finaaleja.
   
 22. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Täytyy sanoa, että suhteellisuudentaju on kyllä täysin hukassa eräillä palstaveljillä. On hirvittävän paskoja fiiliksiä ja kautta kuvaillaan aivan paskaksi, sekä lopputulosta aivan paskaksi. Aivan käsittämätöntä tekstiä, kun kausi päättyy pronssiotteluun.

  Otetaan vaikka esimerkkinä Lukko ja Kärpät, jotka operoivat selvästi paremmalla taloudellisella pohjalla ja molempien budjetit taisivat olla JYPiä suuremmat tällä kaudella. Toinen jäi pudotuspeleistä kokonaan ulos ja toisen matka päättyi sääleihin. Näiden seurojen kohdalla yllä mainitut avautumiset olisivat täysin ymmärrettäviä ja oikeutettuja, mutta ei JYPin kohdalla.

  Olipa kauden ennakkodotukset, pelaajamateriaali tai budjetti mitä tahansa, niin kaikki täytyy lopulta kauden aikana ansaita. Edelleen olen sitä mieltä, että ennakkoihin ja julkisiin tavoitteisiin nojaudutaan liikaa. Objektiivisuus on aivan kadoksissa, kun joukkueen suorittamista kokonaisuutena arvostellaan.

  Toki tunteella mennään ja se kuuluu asiaan, mutta jossain kohtaa pitäisi se järkikin löytää mukaan.
   
 23. david Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Amen. Kuten kirjoitin jo aiemmin, minä en ole pettynyt yhteenkään kauteen, joka meillä päättyy mitalipeleihin. Tämä ei tarkoita sitä, ettenkö tavoittelisi mestaruutta aivan yhtä intohimoisesti kuin pronssimatsiin pettyjätkin ja etteikö minua harmittaisi suunnattomasti välierätappio. Koitan vaan pitää tässä asiassa mieluummin lasini puolitäytenä kuin puolityhjänä.
   
 24. Tach Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Ei vituta yhtään, tulos on mielestäni hyvä. Varsinkin kun ottaa huomioon missä pisteessä oltiin joulukuussa. Vähän ehkä saattaisi vituttaa jos tuo Game 7 olisi ratkennut johonkin hörppymaaliin jatkoajalla, mutta noin selvä tappio ei laita edes vituttamaan.
   
 25. Suomi-Salama Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Kai se syyskausikin oli tätä kautta? Se oli aivan käsittämättömän sysimustaa aikaa. Voidaan myös olettaa, että jos se olisi mennyt edes kohtuullisesti, olisi JYPillä ollut paremmat asetelmat lähteä pleijareihin.

  Pettymyshän kausi on ilman muuta, tuli pronssia tai ei. En väitä, että meni ihan penkin alle, mutta pettymys mikä pettymys. Paljon vääriä asioita tapahtui.