Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Kannattajien tunteet JYPin kauden osalta

Viestiketju osiossa 'JYP' , aloittajana ZayWest, 21.02.2015 klo 22.38.

 1. Aito Taisto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Pitkästä aikaa slogan "suuria tunteita" heräsi eloon. Välillä painuttiin masennuksen alhoon, välillä lievään toiveikkuuteen jopa mielihyvään. Ja sitten takaisin ja ylös, alas. Kuudennen puolivälierän aikoihin näytti kauden loppu väistämättömältä; sitten riemukkaasti välieriin ja melkein välittömästi kuono kohti kyntömaata. Pienten nousu-lasku-nousu-nyppyjen jälkeen taas alas odottelemaan pronssipeliä, jonka jälkeen kauden jälkimaku on joko hyvä tai sitten ei.
   
 2. Ikijää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Toronto Maple Leafs
  Kaikkea lähes välinpitämättömyydestä syksyllä euforiaan kevään voittoputkessa ja maailmanlopun vitutukseen viimeisessä välierässä.
   
 3. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Noniin summa summarum. Mikäs tässä, paremmalle hävittiin välierissä ja otettiin pronssit talteen. Olisi ne kelvanneet hyvin monelle muulle seuralle. Kaiken kaikkiaan arvosanaksi tästä kaudesta 8+ ei suuri pettymys mutta vähän parempaan olis pystytty.
   
 4. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Pronssi lievittää hieman KalPalle häviämisen tuskaa. Kausi kokonaisuudessaan oli vuoristoratoinen kuitenkin vain ok vaikka mitali sieltä tulikin. Kauden alku ihan järkyttävää paskaa, vuoden vaihteen jälkeen välillä aivan helvetin nautittavaa seurattavaa kunnes runkosarjan lopussa paketti hajosi kasaan. HPK vielä kaatui pleijareissa mutta toinen tasainen sarja hävittiin ja vieläpä KalPaa vastaan. Se jättää, pronssista huolimatta, pahan maun suuhun. Katsotaan nyt sitten miten tämäkin taas syksyllä tuntuu...
   
 5. Tepi#45 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Aika samoin ajattelen. Tämä matsi oli kuin kausi pienoiskoossa, hyvin tokaistu Louhivaaralta. Aika monta sijaa jäi meidän taakse, joten en voi olla suuresti pettynyt. Hieno päättää kausi voittoon ja mitskuun. Totta kai siellä finaaleissa olisi ollut mukavampi olla.

  Oma arvosana kaudelle: 8

  Aika taas korjaa, syksyllä ollaan valmiita uusiin pettymyksiin ja iloihin. Jännää seurata millaiseksi joukkue muodostuu kauden aloitukseen mennessä.
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2017 klo 21.52
 6. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Kyllä mua ainakin harmittaa. Enemmän oli taas kerran tarjolla, mutta syksyn pööpöilyt maksoivat turhan paljon kotiedun myötä ja pitkä sarja HPK:ta vastaan taas ilmeisesti näkyi KalPa -sarjan avauspeleissä. KalPa oli ihan voitettavissa ja sen takia pronssipeli tuntui entistä enemmän pettymykseltä.
  Toki mitali lämmittää varmasti pelaajien mieltä ja näyttää kivalta tilastoissa/historiikeissä, mutta juuri tällä hetkellä edelleen lähinnä harmittaa.
   
 7. knttrtknkn1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Aika pitkälti samaa mieltä arvosanaksi laittaisin ehkä 8 puol. Aavistuksen harmittaa sen puolesta kun todennäköisesti menetetään muutama tyylikäs pelaaja. Löfman ja Pulli menee aika korkealle rankingeissa, ei välttämättä sen takia että olisi kaikkien aikojen taitavimmat tai parhaimmat pelaajat, mutta tyyli jolla molemmat pelaa maistuu. Pulli ei välttämättä ole viime kaudella pelannut niin hyvin kuin olisi olettanut, mutta antaa todella väkevästi kovuutta eikä kuitenkaan ota juurikaan tyhmiä jäähyjä suhteessa siihen miten kovaa puolustaa maalinedustaa. Vielä erittäin luisteluvoimainen äijä, ja varmasti vielä parhaat peli vuodet edessä. En tiedä oisko Luoman pakkiparina pelaaminen sekoittanut jotenkin Pullin pasmat.

  Samalla tavalla hattua ilmaan Löfmanille. Keskittyy aina vain ja ainoastaan pelaamaan, ja tekemään kaiken joukkueen eteen. Antaa ammattimaisen vaikutelman kun ei käy turhaan kyselemässä tuomareilta miksi ei sitä, tätä ja tota. Eikä mussuta vastustajalle, eikä jää kuuntelemaan vastustajienkaan lätinöitä. Eipä siinä ainahan joukkueeseen joitain muutoksia tulee, mutta esim. noissa kahdessa on sellaista oikeanlaista asennetta ja tyylikkyyttä josta pidän.
   
 8. Corvus corax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, LA Kuninkaat
  Olipahan erikoinen kausi.
  Syksy todella synkkää aikaa, kun taas kevät melkein pleijareihin asti vähintäänkin kirkasta auringon paistetta.
  Pleijarit sitten melkoista tervanjuontia, mutta sisulla aina pronssiin asti, tuntui et kaikkea ei nyt saatu joukkueesta ulosmitattua.

  Arvosanat, Syksy 4, Kevät 10 = 7, siihen voitettu HPK-sarja pleijareissa +1, hävitty Kalpa-sarja -1 ja vielä voitettu pronssi 1/2
  =Koko kauden arvosanaksi omalla asteikolla 7 1/2.
   
 9. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Kausihan oli hieno tarina koukeroineen ja loppu huipennus Finlieyn tötöily ja Miklikin ratkaisumaali, kuitti parhaasta päästä. Rosteri venyi useamman kerran hankalista paikoista lopulta mitaleille, pitää olla tyytyväinen. Kuudesti mitaleilla yhdeksään vuoteen, niinkö se meni? Ei tosta voi murhetta repiä, mutta nälkää jää.
   
 10. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Itseä ei tämä pronssi lämmittänyt yhtään, olin katsomassa ja antamassa joukkueelle ääneni viimeisen kerran tällä kaudella. Peli oli odotetusti kahden pettyneen joukkueen höntsäystä ja maalitehtailua.

  Itseä ei olisi vituttanut jos olisi hävitty, kun oma pettymys tuli jo välierätappiosta ja nyt vaikka yritin tähän latautua, niin fiilis oli ei vois vähempää kiinnostaa.

  Ymmärrän kyllä, että JYPin resursseilla tämäkin tulos on hyvä ja on loistavaa, että vuodesta toiseen olemme neljän joukossa. Silti en voi rehellisesti tuntevani, mitään iloa tästä pronssista. Minua yhä vituttaa suuresti, että taas hävittiin välierissä, ei voi mitään.

  Arvosanaksi itse annan kaudelle kokonaisuudessaan 6+
   
 11. Saleva kehiin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Kiitos JYP.

  Voihan se olla, että tarvitaan kymmenen vuoden korpivaellus, että tästä sijoituksesta opitaan taas olemaan ylpeä.

  Jos vähän summataan, niin runkosarja jäi tavoitteesta, mutta ei kovin monen pisteen päähän. Ei päästy finaaleihin, mutta ei sekään kaukana ollut. Kevään aikana suorittaminen oli aika pitkälle kiitettävää. Silti tuo pieni tavoitteesta jääminen tuotti sen, että pronssi oli tämän kauden optimi. Ja se otettiin.

  Se että voitettiin HIFK pronssipelissä antoi lopputulokselle jonkinlaisen oikeudenmukaisuuden leiman. HIFKille pronssi olisi tullut kyllä aika paljon "halvemmalla", jos ajatellaan koko kautta.

  Ja vielä.. Mitä arvostelua meidän kovapalkkaisimmat pelaajat saikin syksyllä, niin näin keväällä ei voi sanoa, että kukaan olisi vetänyt selkä suorana. En usko, että esim. Aaltonenkaan HIFKissä ei olisi pelannut ihan tosimielellä, mutta aika lailla toinen maku jäi hänen esityksistään kuin esim. Hytösen, Louhivaaran jne..

  Onhan tämä kova jengi. Ja hieno organisaatio. Päällimmäinen tunne tällä hetkellä siis ylpeys ja kiitollisuus. Tämän illan aikana olen tuntenut myös vitutusta ja pelkoa.. Eli taas koko rahalla.. Hienoa!
   
 12. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Tunteita kysytään.

  Päällimmäisenä on luottamus. Luottamus organisaation viisauteen vaikeina hetkinä.
  Toisena ylpeys. Mielestäni JYP on taas tuottanut näyttöjä siitä, että se on reilu kumppani, lojaali omilleen ja tärkeä asia seutukunnalleen. Jotain, mihin on hyvä sitoutua niin fanin, pelaajan, sponsorin kuin vaikkapa Jukka Holtarinkin.

  Tietenkin myös pettymystä on ilmassa. Se kertoo siitä, ettei suhteeni seuraan ole välinpitämätön. Realisti tosin kuiskii olkapäällä, että sijat 2-4 oli tähän kauteen lähdettäessä optimistinkin realismia.
  Niin, ja tietysti vähän yllättynyt. Pronssipelissä maalia vartioi kaveri, jonka olemassaoloa en käytännössä tiennyt kauden alkaessa ja jatkoajalla maalin iski toinen samanlainen. Tässä kohtaa voi palatakin viestini alkulauseisiin.

  Kiitollinenkin olen. Maailmani olisi paskempi paikka ilman JYPiä. Ja vähän surullinenkin olen Akatemian vuoksi.

  Mitä jääkiekkojoukkueelta olisi kohtuullista pyytää tällaisen nelikymppisen humanistiheteron? Saan kehittää omaa tunne-elämääni ja kontaktoitua kevyesti täysin vieraiden ihmisten kanssa peleissä, kuppiloissa ja täällä. Tää on hei hieno juttu!

  Kiitos JYP! Ei arvosanaa minulta. Tuhat sanaa kertokoon enemmän.
   
 13. Hurricane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, NY Rangers, Suomi.
  Mutta täytyy senverran hehkuttaa ja antaa respectiä JYP:lle että 10 viimeisintä kautta: kolme runkosarjan voittoa, 2 mestaruutta, 4 pronssia (mitali siis 6/10) ja kaksi kertaa on jääty peräti sijalle 5, eli 8/10 on ollut top 4.
   
 14. Miguelvon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Leijonat, Minnesota Wild
  En ole ennen näille palstoille kirjoittanut, mutta yritetään.

  Alkukausi oli sysimusta. Joukkue hävisi jatkuvasti viimeisiä eriä, eikä edes kahden maalin etu riittänyt. Ilman ongelmia ei olisi joukkueeseen hankittu Olkinuoraa tai Miklikiä. Tarina olisi ollut erilainen ilman alkukauden kompurointia, kuitenkin on vaikea tietää kuinka JYP olisi menestynyt ilman kompurointia. Alkukaudella JYPillä oli loukkaantumisten kanssa ongelmia, kun mm. Löfman ja Louhivaara joutuivat sivuun. Se tarkoitti kovempaa kuormitusta kärkipelaajille, jotka jäivät kauden aikana alle oman tasonsa. Tuppurainen ei tuntunut olevan oma itsensä sekä Pihlman oli paha pettymys. Positiivista on että Niku sekä Suomela nousivat pykäliä ylöspäin.

  JYP hävisi ottelusarjan Kalpalle 13.3, kun voitti HIFK vasta voittomaali-kilpailussa. Jos voitto olisi tullut varsinaisella peliaikana JYP olisi sijoittunut Kalpan yläpuolelle sarjataulukossa maalieron turvin. JYP ei pystynyt haastamaan Kalpaa sen kotikaukalossa, joka hippoksen kaukaloa 120m2 suurempi, kotietu oli valtaisa sarjassa. Kalpa pystyi liikkeellään haastamaan JYPin iso kokoisen joukkueen, kotietu ratkaisi sarjan, jossa marginaalit olivat pienet. Onneksi Niiralanmontun kaukaloa pienennetään, joten samanlaista hyötyä Kalpa ei tule saamaan tulevaisuudessa.

  JYP on ollut 9 vuoden aikana 8 kertaa välierissä, mutta vain 2 kertaa finaaleissa. JYPin rosteriin on tulossa vahvistuksia, mutta samalla pelaajia tulee myös poistumaan. Akatemian poistuminen vaikuttaa varmasti, kun rahaa jää enemmän käytettäväksi kärkipelaajiin. Ensi kausi tulee olemaan tärkeä, Virtasella tulee olemaan käsissään rosteri täynnä Hippoksen ikoneita. Hytönen, Louhivaara, Mäenpää, Tuppurainen, Pihlman sekä (Immonen) ovat nimekkäitä, mutta heidän uransa ovat luonnostaan laskusuunnassa. Heidän tasonsa ei tule nousemaan merkittävästi, joten ensi kausi tulee näyttelemään suurta roolia tulevasta. Pari seuraavan kauden aikana voimme odottaa menestystä, mutta viiden vuoden päästä meillä tulee olemaan uudet tähdet joukkueessa.
   
 15. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Lainaus:
  Kyllä tämä on upeaa ja organisaatiolta loistavaa työtä, sitä en omalla viestillä ollut kiistämässä.

  Henk.koht ei silti tämä pronssi lämmittänyt yhtään ja kaudesta jäi paskainen maku suuhun.
   
 16. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Lainaus:

  No tässä viestissä on niin hyvää asiaa, että mielelläni näkisin jatkossakin tällaisia viestejä. Hyvin mietitty tuo, että kaikki vaikuttaa kaikkeen. Kriisit tiivistää joukkuetta ja aletaan etsiä apua muualta uusien pelaajien muodossa. Jos ei olisi kriisejä, ei hankittaisi uusia pelaajia, joukkueen rakenne ei muuttuisi ja ei voitaisi koskaan olla varmoja, olisiko sillä ennen kriisiä olleella kokoonpanolla pärjätty näinkään hyvin. Aikamoista filosofiaa.

  Aika ilkeä saldo tuo finaalien määrä suhteutettuna välierien määrään. 25% "tehokkuus" finaaleihin pääsyssä. Kuitenkin mahdollisuuksia ollut runsain mitoin.
   
 17. honkamar Jäsen

  Kiitos JYP, kiitos pelaajat, kiitos valmennus ja taustavoimat! Ei jäänyt paskanmakua suuhun. Ei voi jäädä jos saavutettiin mitali. Tämä on kuitenkin kova liiga ja olisi kelvannut tuo himmeäkin mitali monelle selän taakse jääneelle joukkueelle. Ensi kauteen jää sopivasti kytemään...
   
 18. Hexa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Leijonat
  Lainaus:
  Tismalleen samat fiilikset täällä. Melkoinen puusilmä saa olla jos ei osaa arvostaa tätä tulosta. Pitää osata nähdä tuloksen taakse.
   
 19. RaakaSamppa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyväskylän JYP, FC Barcelona & Ben Bloodin vlogit
  Tuossa taisin välierien jälkeen kirjoitella että kaikesta huolimatta jää vähän paska maku suuhun, vaikka sieltä se pronssi tulisikin. No nyt taas tuntuu päinvastaiselta. Jännä kuinka mieli vaihtelee eri tilanteiden jälkeen.

  Lopulta onhan se kiva lopettaa kausi voittoon. Eniten iloitsin siitä kuka sen ratkaisumaalin lopulta teki, meni juuri oikealle miehelle (toinen jolle tuon olisi myös suonut, oli Salmio). Ehkä tämä välierät/pronssi on parasta mihin Virtasen johdolla päästään, mutta on se paremmin pelattu mitä 12 muuta joukkuetta pelasi kautensa. Tilastoihmeitäkin tapahtuu ja ehkä ensi kaudella ollaan finaalissa.
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2017 klo 00.31
 20. Vimma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Kausi päättyi voitettuun peliin, mikä on aina hyvä suoritus ja hieman lämmittää kaudesta jääviä tunteita. Ja onhan kotikylän joukkueella aika erinomainen saldo viime vuosilta. Mahtaako mikään muu joukkue yltää kymmenen vuoden katsannossa samaan? Siihen saldoon tämä kausi on oiva lisä.

  Mutta ei auta positiivinen ajattelu ja mindfulness-harjoitukset. Kyllä tästä kaudesta päällimmäisenä mieleen jää lievä pettymys. Pronssipelin esitys oli omiaan lisäämään kauden tuomaa mahalaskun tunnetta. Jotenkin tuntuu, että tämä on Virtasen valmentajakauden maksimisuoritus. Yhtään ei ole luottoa, että Virtasen johdolla ollaan ensi kaudellakaan yhtään korkeammalla.
   
 21. Hexa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Leijonat
  Lainaus:
  Ei ole. Virtanen on valmentajana ihan yhtä hyvä kuin Dufva ja Aho, kunhan asiat vain loksahtavat kohdalleen ja saa käyttöönsä tarpeeksi laadukkaan materiaalin suhteessa pelitapaan. Aika on vain kullannut muistot noista Dufvan ja Ahon kausista. Odotellaan nyt vain rauhassa ensi kautta...
   
 22. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Lainaus:
  Älä jaksa, Virtasella on ollut riittävä materiaali kannuun jo kolmena eri kautena ja tulos ollut aina siihen nähden floppi. Kyllä Virtanen voi jonkin joukkueen mestaruuteenkin valmentaa, mutta kyllä Aho ja RD on kovemmat näytöt JYPissä tiskiin laittaneet.

  Btw on SaiPakin tai Jukurit liigamestari, kunhan palaset loksahtaa kohdilleen.
   
 23. Kuokkalan Kone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Hippoksen tekojäiltä lähteneet
  Yritetään nyt hakea jotain tunnetilaa, vaikka niin että olo on kuin elämä vaimon kanssa, jotkut piirteet siinä ärsyttää, toisia rakastaa, mutta eroa ei oteta ikinä. Yhdessä on koettu paljon, mutta suunta on aina ollut eteenpäin. Ai niin, vaimo kertoi että ensi syksyksi on tulossa uusia perheenjäseniä, varoitti jo että niitä on useita, ja ne niillä taitaa olla luonnetta aika paljon, kun ne potkii niin kovaa.
   
 24. Hexa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Leijonat
  Lainaus:
  Peli on muuttunut huomattavasti nopeammaksi noista Ahon ja Dufvan ajoista ja lisäksi joukkueet ovat paljon tasaväkisempiä nykyään. Materiaali on aina makuasia. Se on eri asia mitä kentällä tapahtuu ja miltä joukkue näyttää paperilta. Kyllä Dufvalla ja Aholla kovempi materiaali oli käytössä. Lisäksi Aholla oli mestaruuskaudella onnekseen maalivahtina muuan Helenius. Mutta nämä on mutuasioita mihin ei koskaan voi saada täysin oikeaa vastausta.
   
 25. Al Bundy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Pittsburgh Penguins, Suomi
  Otsikkoon vastaan sanalla pettymys. Ihan OK toisaalta. Ai että mitenkä? No fiinaaleja odottelin mutta loppuiko henkinen ja/tai fyysinen kestävyys kesken? Maalinteko oli välillä niin vaikeaa ja se tietenkin ohjaa peliä jne.

  Pronssin jälkeen joukkue saa asteikolla 8-10 arvosanan 8.