Jyväskylään uusi halli, mutta miten?

  • 522 499
  • 3 095

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Ei täällä ole mitään kunnianhimoa rakentaa mitään

Huumoria sunnuntain myöhäisiltaan, heh. Miksi pitäisi rakentaa kansi ja siihen se areena 7-8k katsojalle ja minne? Onko viisas raha se, joka laitta kanteen ja areenaan +100 miljoonaa, eikä koskaan pääse kuittaamaan edes omiaan pois kun käyttöaste ei talousalueella yllä vai olla kuin JYP joka laittaa omistaan sen n. 30 milliä ja saa vastineeksi riittävän kokoisen hallin ja oheistilat joita vastaavia on vain isommissa halleissa.

Voi olla sitten, että puuttuu kunnianhimoa, mutta luojan kiitos ei sentään järkeä.
 

lainelaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL Leijonat Huuhkajat JYP
Huumoria sunnuntain myöhäisiltaan, heh. Miksi pitäisi rakentaa kansi ja siihen se areena 7-8k katsojalle ja minne? Onko viisas raha se, joka laitta kanteen ja areenaan +100 miljoonaa, eikä koskaan pääse kuittaamaan edes omiaan pois kun käyttöaste ei talousalueella yllä vai olla kuin JYP joka laittaa omistaan sen n. 30 milliä ja saa vastineeksi riittävän kokoisen hallin ja oheistilat joita vastaavia on vain isommissa halleissa.

Voi olla sitten, että puuttuu kunnianhimoa, mutta luojan kiitos ei sentään järkeä.

Miksi se on järkevää muissa kasvukeskuksissa mutta ei täällä? ”Ei toimi suomessa” kuten Päivi Räsänen sanoi. Turkuunkin tulee kunnon megapalatsi vielä lähivuosina, eiköhän Ouluunkin.

Eikös täällä kantta ole suunniteltu tietenkin radan päälle ja aidosti yhdistää keskusta ja lutakko. Sen pitäisi olla tavoite.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hallin kapasiteetista Jääkiekkokirja 1983 - 84 kertoo että istumapaikkoja 986 ja seisomapaikkoja 4100 eli yhteensä 5086. Tuntui äkkiseltään jotenkin tuo suhde väärältä, mutta silloin ensalkuunhan A1, A4, B1 ja B4 osat hallia oli seisomapaikkoja samoin pitkiensivujen "piippuhyllyt".
Juu ja alhaista istumapenkkien määrää selittää myös että silloin oli nuo kuppipenkit. Eikös silloin saatu aika paljonkin enemmän perseitä riveille istumaan, kun ne vanhat penkit vaihdettiin?
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Miksi se on järkevää muissa kasvukeskuksissa mutta ei täällä? ”Ei toimi suomessa” kuten Päivi Räsänen sanoi. Turkuunkin tulee kunnon megapalatsi vielä lähivuosina, eiköhän Ouluunkin.

Sulla ei leikkaa millään? Miksi luulisit Everin kumppaneiden haluavan kuola valuen työntää pätäkkää Hippokseen? Luuleeko ne että se on oja hurrien tavoin tyhjentää lomppakkoaan, vai olisiko siinä paikka, jossa bisnismies jopa haistaa tuottoa? Kas niitä haaleja ei kukaan pykää huvikseen ja vain sen vuoksi että voi, vaan siellä on sijoittajilla jopa tuotto - odotuksiakin. Mitään siteitä tällä Everin kaaderilla ei sen kummemmin Jyväskylään ja Hippokselle ole, mutta jos missä näkee hyvän paikan tulokselle, niin sinne toki menee.

Laskennallisesti näille isoille halleille on mahdollisia paikkoja 3 - 4 niin kuin aiemmin kirjoitin ja ne on isot keskukset, joilla on realistisia kasvu odotuksia vielä kasvaa. Siis ihan mitatusti, ei kuvitelmien pohjalta ja hassu juttu sentään, nehän on Helsinki, Turku, Tampere ja pienin varauksin Oulu, muualle moisia ei kukaan järjissään oleva kasaile, eikä ole mitään syytäkään.

Jos laajemmin kurkit asiaa, niin ei noita mega areenoita ole Euroopassakaan jokaisessa kaupungissa, kuin isoissa keskuksissa ja arvaapa miksi? Kannattavuus ja kannattavuus on paljon tärkeämpi aspekti, kuin se, että onko jollakulla paalua niitä pystyttää.

Miten musta tuntuu, että osalle ei vaan hahmotu ollenkaan mitä tuo oikeasti JYPin eduksi, kuin myös katsojien eduksi. Tulee mieleen vanha uutisfilmin pätkä viime vuosisadan vaihteesta, jossa banaanit on saapuneet pariisiin ja jossain kadunkulmassa mamma tarjoilee koltiaiselleen banaania ja koltiainen rimpuilee kuin hammaslääkärissä vastaan, viimein kun mamma saa väkisellä sitä banaania suuhun tungettua penikka ensin jäätyy ja sitten ahmii hulluna lopun banaanin, ehkä näin käy joillekin fiksuille tämän hippos kuvion kanssa lopulta.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Jyp HT-TPS pelissä, missä Jyp Ht varmisti runkosarjan mestaruuden oli varmasti yli 5500 katsojaa, koska kaikki käytävätkin olivat täynnä. Pleksit olivat aivan huurussa, koska hallissa oli ihan liikaa yleisöä kapasiteettiin nähden joka oli vanhassa Hippoksessa 4812
Suuria tunteita 90 vuotta -kirjassa lukee seuraavaa:
Poliisimestarin kiinnostus kärjistyi ottelussa KalPaa vastaan lokakuun 1986 lopulla: jäähalliin myytiin 5298 lippua, siis vain sata alle allin maksimikapasiteetin (5400). Kun myytävien lippujen lisäksi otteluissa oli satamäärin vapaalipuilla...tulevia, kokonaiskatsojamäärä saattoi lähennellä 6000:tta.
Tämän jälkeen kirja jatkaa listaamalla vapaalippulaisryhmiä, joita löytyi kunnan virkamiehistä alkaen. Poliisimestarikin oli huolestunut, mutta keskeisin ohjeistus Urpo Helkovaaralle oli "elkää laittako Lehikoista ylivoimaan".

Kirjan esiin nostama peli on vain yksi monista sallitun kapasiteetin ylittäneistä peleistä. Jää todennäköisesti ikuiseksi arvoitukseksi missä pelissä oli kaikkein eniten katsojia.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Kyllähän se on tosiasia, että:
1. Viime kerralla halli tehtiin liian pieneksi.
2. Tällä kertaa tunnutaan tekevän aivan sama virhe.
3. Sijainti ei ole optimaalinen
4. Jyväskylässä liikaa väkeä joka ajattelee pienesti, vaikka Jyväskylällä on mahdollisuus olla maan isoimpia kasvukeskuksia.
5. Uusi halli tullessaan on silti parannus nykyiseen.
6. Todennäköisesti jo 10v kuluessa uuden hallin valmistumisesta joudutaan ongelmiin, ja kysellään miksi rakennettiin tälläinen kuin rakennettiin. Kts osin kohta 1 & 2.
 

ToBey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jyväskylä
Kyllähän se on tosiasia, että:
5. Uusi halli tullessaan on silti parannus nykyiseen.
6. Todennäköisesti jo 10v kuluessa uuden hallin valmistumisesta joudutaan ongelmiin, ja kysellään miksi rakennettiin tälläinen kuin rakennettiin.

Viidenteen kohtaan samaa mieltä ja mitä tulee kohtaan numero kuusi, niin voin hyvin nähdä sellaisen tilanteen, että 10 vuoden päästä uusittu hippoksen alue on avannut JYPille sen verran ovia tehdä tulosta myös jääkiekon ulkopuolella, joten Seppänen ja kumppanit näkevät tarpeelliseksi lähteä vielä kerran mukaan projektiin tuomaan fasiliteetit sille tasolle millä ne ovat monessa muussakin kaupungissa. Tuskin Seppänen haluaa rahojaan viedä mukanaan viimeiseen leposijaansa, joten..

Jotenkin, mulle on vain tullut kutina siitä, että tämä on Seppäselle ja kumppaneille vain sellainen välietappi, jolla parannetaan JYPin kykyä toimia ja nousta uudelle tasolle ja vielä tulevaisuudessa ajatuksena on rakentaa täysin uusi monitoimiareena Jyväskylään, kunhan sijainniltaan hyvä tontti löytyy ja aika on oikea.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Jyväskylällä on mahdollisuus olla maan isoimpia kasvukeskuksia.

Myös Kärkölällä on mahdollisuus olla maan isoimpia kasvukeskuksia, vaan Kärkölällä, jos ei Jyväskylälläkään ole varsinaisia muskeleita olla sitä ihan todellisesti. Se ei ole kummankaan vika, vaan seurausta reaalisesta maailmasta.

Mikäli Jyväskylä haluaisi olla maan isoimpia kasvukeskuksia, sillä pitäisi olla joku todellinen väkeä imevä imuri/imureita, esim joku uusi nokia tai vastaava, joka sinne asettuisi ja tarvitsisi valtavasti väkeä sekä itse että oheis yrityksiin, kaupungilla pitäisi vielä olla käsitys asiasta ja vahva strategia kasvun tukemiseen. Mitään tämän moista ei taida olla näköpiirissäkään, joten vaikka mahdollista joku on, se on myös epätodennäköistä ilman realistista pohjaa muutokselle.

Vastineen tarkoitus ei ole mollata Jyväskylää, vaan muistuttaa, että kasvu on oikeasti muualla tällä hetkellä, eikä mitään viitettä muutoksesta ole olemassa. Kolmen isoimman valtakunnallisen imurin lisäksi taitaa Kuopio olla ainoa joka on jo jonkun aikaa ollut kasvu - uralla. Muutosta ei näillä näkymin tässä asetelmassa ole näköpiirissä.

Oleellisempaa kuin haaveilla jostain kasvukeskuksena olemisesta Jyväskylän pitäisi löytää vahvuustekijöitä, joilla sementoi paikkaansa kartalla ja noissa kestävissä vahvuustekijöissä on sitten siemen, jolla sille kasvu - uralle voi kestävästi joskus yltää. Kun tuo Hippos saadaan pystyyn, siinä on yksi uniikki asia joita kenelläkään muulla ei vastaavassa mitassa ole. Se ei toki muuta kaupunkia kasvukeskukseksi, mutta voi tulevaisuudessa toimia yhtenä ankkurina sellaiseksi yltämiseen.

Viime kerralla halli rakennettiin väärin, kun suunnittelijoilla ei ollut osaamista hallin rakentamisesta, sitä ei tehty liian pieneksi, vaan siitä tuli suunnitteluvirheidensä kanssa pienempi kuin oli tarkoitus. Jopa pienempi, kuin koskaan kapasiteeteissa on ilmoitettu, koska alakatsomo katveet, koska pilarit jne.

Nyt kuitenkin samalla kustannuksella nuo virheet saa paikattua, muun parannuksen ohella. Kapasiteetista tietenkin on turha vänkäillä sen enempää, koska vain aika näyttää kenen näkemykset on likempänä toteutuvaa.

Helsinkiläisenä mä en voi kuin ihmetellä tuota sijainti höpinää, Hippos on pienen kävelymatkan päässä keskustasta ja joo, voisi se olla pykättynä vaikka jyväsjärven päälle, niin kuin oli joissain päättömissä suunnitelmissa, mutta mikä vaikutus noin pienissä lokaatio eroissa voi oikeasti olla. Isossa kaupungissa (kasvukeskuksessa) ei sellaista paikkaa ole olemassakaan joka olisi ihanteellinen kaikille, mitenkään.

Mutta jos saa elää, niin kiinnostuksella katselen, onko JYP halleineen joutunut ongelmiin 10v:n kuluessa ja jos on ongelmissa, johtuuko ne hallista vai jostain muusta syystä, voihan tulevaisuuden laji olla vaikka soikkopallo, eikä hallia kukaan enää tarvitse mihinkään ja tämä ei ole ennustus, vaan muistutus tulevaisuuden yllätyksellisyydestä ja sattumanvaraisuudesta, johon kukaan ei voi valmistautua.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Seppänen ja kumppanit näkevät tarpeelliseksi lähteä vielä kerran mukaan projektiin tuomaan fasiliteetit sille tasolle millä ne ovat monessa muussakin kaupungissa.

Ihan oikeasti, mihin te oikein vertaatte? Pikaisella googlella ei liigahallien kapasiteettia löytynyt mistään listattuna, mutta mutu on, että siinä 6k:n ympärillä ne pyörii muillakin jotka oikeasti verrannollisia on. Isoihin keskuksiin on täytisen turha vertailla, Arbuusi on aina isompi kuin mandariini ja siihen on syynsä.

Minä luulen, että Seppänen ja kumppanit on tähän olevaan suunnitelmaan enemmän kuin tyytyväisiä kun se toteutuu, sillä viimein kiitos fasiliteettien, on mahdollisuus olla kilpailullisesti samalla viivalla verrokkien kanssa, sekä kiitos fasiliteettien, tehdä tiliä viimeinkin myös itselle ja kumppaneille. Se on ihan tämä syy miksi Everi kumppaneineen haluaa myös mukaan. Muita tulokseen mahdollistavia hallihankkeita ei juuri nyt ole tulilla, eikä gardenikaan ole oletuksena kultakaivos valmistuessaan joskus tulevaisuudessa, kun Jukurivalkku Jokinen kavereineen on pykäämässä suvilahteen isoa tapahtumahallia kilpailemaan myös ja vaikka Helsinki seutukuntineen on iso mittakaavaltaan verrattuna jykylään on silläkin se ns. kyllästymispiste, jonka jälkeen haalit syö toistensa kannatusta pois riittävän tarjonnan sijaan. Ex hartvallinkin kohtalo on edelleen auki, eikä sekään edes ollut koskaan kannattava.

Mikä sitten on se voimatekijä muihin saman kokoisiin verrattuna Hippoksella, on sen monipuolisuus ja sen johdosta suhteellisen käyttökustannuksen alhaisuus(omaan erilliseen halliin verrattuna) ja sen näkee jo nyt ilmituoduista suunnittelu piirroksista, että JYPillä on ihan ok kokoinen halli liigaan paljon isomman hallin palveluilla ja fasiliteeteilla, eli niitä muilla olemattomia synergia etuja, kunhan saadaan joskus toteutettua.

Sitten joskus ja tuo aika on kymmenien vuosien päässä, jos koskaan, seutukunnan talouden ja asukasmäärän kääntyessä kasvukeskukseksi uusi areena voi olla perusteltu, mutta lähimpään 10 - 20 vuoteen mitään tuollaista ei ole näköpiirissäkään.

Tietenkin on hienoa osata ajatella isosti, mutta samalla on järjetöntä ajatella tyhmästi, eli joku kumma sokeus tätä hallikeskustelua vaivaa, kuin ne kolme väsymätöntä vastaan vänkääjää konsanaan, ehkä se ukkometsomainen luonteen jästipäinen piirre, joka itseltä on päässyt unohtumaan, kun olen niin kauan asunut jo muualla.
 

-MMH-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No nyt on sen luokan statement, että ei hyvää päivää! Vai ei perseaukisten kannata huudella.. ja minkähän verran pitää Snaken mielestä sitten tienata vuodessa että saa puheoikeuden halli asioihin? Perseaukisten ei vissiin passaa huudella sitten mitään valtion asioista, kunnan asioista, moottoriteistä, perusopetuksesta, kirjastoista, puistoista, pyöräteistä tai ylipäätään yhtään mistään, jollei ole kykyä maksaa lystiä!

Ja mitään ei tietenkään kannata tehdä, kun ei se Suomi oy ab,ssa kuitenkaan kannata! Liigan voi ajaa alas, viimeinen sammuttaa valot.

Kerro nyt, kun kaiken tiedät ja tulorajat vissiin riittää, meille perseaukisille, että a) kuinka paljon kalliimpi on esimerkiksi 7500 hengen halli kuin 6000 hengen halli? Ja b) missä kohti tuon 6000 ja 7500 välissä kulkee se raja kun hallia ei enää saa Suomessa kannattavaksi?

Hyvää yötä.
Ei kai tässä kukaan mitä tulorajoja ole mielipiteille vaatimassa. Mutta kerro sinä miten tuollainen ehdottamasi halli saadaan kannattavaksi ja kenen siihen pitäisi rahansa laittaa?

Kyllähän alkuperäinen suunnitelma oli aika kunnianhimoinen ja oli lähellä toteutua. Varteenotettavat sijoittajat osaa kyllä laskea erittäin luotettavasti mikä kannattaa ja mikä ei. Ei kukaan laita yli 100 miljoonaa euroa rahaa kiinni jollei sitä saada edes paperilla kannattamaan. Nykyisessä markkinataloudessa rahaa löytyy välittömästi jos osaat aukottomasti toteen näyttämään että paljonko sijoitukselle saadaan tuottoa.

Ainahan tietysti joku visionääri joskus näkee jotain sellaista mitä muut eivät mutta nämä Elon Muskit ovat aika harvassa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Sen jälkeen kun jos nuo areenat saataisi kannattaviksi


Miksi ne Ruotsissa saa ne kannattaviksi, kuten Karlstadissa? Ruotsalaiset on vaan parempia ja me juntteja kun ei osata? No ostettakon osaamista sitten siältä Ruotsista, jos itte ei osata ja hallit tuottaa tappiota..

Karlstad on hyvä esimerkki kaupungista, jonka halli toimii liiketaloudellisten edellytysten puitteissa konserttisalina, messuina jne. FBK lätkän lisäksi. Kaupungissa asuu reilut 60k ihmistä ja Värmlantin läänissä se 300k vs. Jkylä ja keskisuomi 145k / 270k

Eli siis myönnetään, ettei osata.. edes ostaa osaamista
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Karlstad on hyvä esimerkki kaupungista, jonka halli toimii liiketaloudellisten edellytysten puitteissa konserttisalina, messuina jne. FBK lätkän lisäksi.

Osaisitkos avata tämän Karlstadin kulurakennetta, eli kuinka paljon kuittaa veron maksajat, kuinka paljon yritykset jne. Myös sillä on merkitystä, onko tuo seutukunnan ainoa luontainen tapahtumakeskus, vai onko sillä olevaa luontaista kilpailua.

Monessa tapauksessa voi onnistua luomaan ns. monitapahtuma areenan jos talousalue on riittävän pieni ja vähän kilpailtu, mutta niissäkin tapauksissa on aina luotu kytky alueen veron maksajiin, vaikka yhteydessä yksityisiä toimijoita mukana olisikin. Ruotsissa muistaakseni on aika vahva harraste tuki eri lajeille ihan koulujenkin puolesta, eli veikkaan tämän Karlstadinkin saaneen lonkeroita sekä kunnalliseen että valtakunnalliseen verokruunuun eri lonkeroiden kautta. Pelkällä yksityisellä rahalla tuo ei nouse mihinkään päin länsimaissa.

Mikä toimii ruotsin käytännöissä, ei välttämättä toimi suomalaisessa kulttuurissa erilaisen lainsäädännön ja käytäntöjen vuoksi, siksi vaikka raijaisi minkä sortin ruotsin visionääriä paikalle homma menisi edelleen suomen käytänteiden perusteella kaikessa joka tapauksessa, jotta se siitä ihmeestä osaamisesta.

Mutta, se juuri esiin tuomassasi on hassua, että koko Hippos hanke oikeastaan on suomalainen versio tuosta esiin tuomastasi Karlstadista, ei sama, eikä samalla idealla, mutta tulemassaan se nikeltää suomalaisella tavalla monta osaajaa ja tekijää hyödyttämään toisiaan ja juuri noin on ihanteellisinta toteuttaa kustannustehokkaasti ja riskittömästi toimintoja joilla kilpailla isompiensa kanssa vaikka samaan volyymiin ja kapasiteettiin ei ikinä voisikaan päästä.

Tuo on hyvä huomiosi, että sielläkään kannattavuus ei synny yhden toimijuuden varaan, vaan se kannattavuus ja jatkuvuus on rakennettava monialaisuuteen nojaamalla.

Jään kiinnostuksella odottamaan selvitystäsi kuinka kulurakenne siellä Karlstadissa on luotu rakentaessa ja kuinka stabiloitu kestävään toimintaan kannattavasti ja tosiaan minkä suuruinen on yhteiskunnan panos tähän kaikkeen, jotta on toteutunut kestävästi. Näillä tiedoilla me päästään vähän vertaamaan asioita todelliselta pohjalta ja myös mitä erilaista on ruotsin käytännöissä yhteiskunnan ja busines maailman yhdessä toimijuuden rajoituksista/vapauksista tai käytännöistä suomeen verrattuna.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Ruotsissa muistaakseni on aika vahva harraste tuki eri lajeille ihan koulujenkin puolesta, eli veikkaan tämän Karlstadinkin saaneen lonkeroita sekä kunnalliseen että valtakunnalliseen verokruunuun eri lonkeroiden kautta.

Pitanee vissiin laittaa ihan esimerkkinä, kuinka ruotsin käytännöissä bisnis voi ja kykenee kuppaamaan verokruunuja veronmaksajilta toisin kuin suomessa.

Siellähän on tämä eliittipentujen yksityinen koulu, jonka paino on ratsastuksessa ja hevosurheilussa ja kuinka ollakkaan valtio on maksanut ja maksanut, eikä koululla ole hevosen hevosta tai mitään muutakaan vastaavaa toimintaa mikä oikeuttaisi verorahojen käyttöön.

Suomessakin nousisi ties millaisia pytinkejä randomisti sinne sun tänne, jos yhtä leväperäisesti "visionäärit" pääsisivät verorahoihin käsiksi ilman seurantaa.

Tämä vain anekdoottina maiden erilaisesta julkisien varojen jakamisen käytänteistä ja kuinka ne vaikuttavat mahdollisuuteen toteuttaa asioita.
 

-MMH-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Miksi ne Ruotsissa saa ne kannattaviksi, kuten Karlstadissa? Ruotsalaiset on vaan parempia ja me juntteja kun ei osata? No ostettakon osaamista sitten siältä Ruotsista, jos itte ei osata ja hallit tuottaa tappiota..

Karlstad on hyvä esimerkki kaupungista, jonka halli toimii liiketaloudellisten edellytysten puitteissa konserttisalina, messuina jne. FBK lätkän lisäksi. Kaupungissa asuu reilut 60k ihmistä ja Värmlantin läänissä se 300k vs. Jkylä ja keskisuomi 145k / 270k

Eli siis myönnetään, ettei osata.. edes ostaa osaamista
Se on tietysti hyvä kysymys ja minä en siihen osaa vastata mutta olen varma että ne tahot jotka Suomessa näitä halli projekteja vetävät ovat hyvinkin perillä siitä kuinka homma on siellä toteutettu.

Onhan meilläkin Tuurin Kyläkauppa. Miljoonia kävijöitä vuodessa. Miksi Kukaan ei rakennuta vaikka Sumiaisiin samanlaista ostoskeskusta? Mitä se Keskinen muka osaa paremmin.

Ei meidän tarvitse täällä mitään hävetä. Jääkiekko elää suomessa kulta-aikaa ja luulen että muissa maissa mietitään että miten helvetissä nuo suomalaiset sen tekee.

Jos JYP pääsee yleisökeskiarvossa edes lähelle tuota 6k niin sillä ollaan jo ihan kärkipäästä Liigassa. Toki ajat voi muuttua ja 6k alkaa käymään pieneksi mutta tällä hetkellä trendi on ikävä kyllä toiseen suuntaan koska kilpailua ihmisten vapaa-ajasta on paljon. Ja ompahan ainakin loppuunmyytyä hallia tarjolla siinä tilanteessa.

Uusi konsepti on tuomassa paljon harrastustoimintaa alueelle joka kustantaa hallin käyttökuluja jolloin paikalliselle kiekkoseuralle yksin ei jää niin isoa siivua. Saattaa sieltä yleisöönkin eksyä uusia ihmisiä.

Lisäksi olen ymmärtänyt että JYP olisi jatkossa mukana järjestämässä muitakin tapahtumia kuin otteluita joten sieltä olisi mahdollisuus kasvattaa tulovirtoja merkittävästi. Pidän tästä ajatuksesta koska tapahtumien järjestäminen on kuitenkin jääkiekkoseuran ydinliiketoimintaa.
 

Hurraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, FCV, Flames, Happee, JyP, Lohi
Uuden jääareenan suunnitelma kuulostaa paperilla erittäin hyvältä omaan korvaan mutta. Yksi asia askarruttaa. Koska tarkoituksena on käyttää vanhan rakennuksen runkoa tässä uudessa kompleksissa, onko puolueetonta kuntotarkastusta tähän nykyiseen tehty? Onko kaikki sen osalta selvää, että vanha runko soveltuu uuden kanssa yhdistämiseen.

Aikoinaan Virpiön Kari mm. jossain Jääkiekkolehden jutussa avoimesti pohti, kuinka paljon lienee lattian alla kosteutta. Muistan kun aikanaan katto vuoti D4-katsomon kohdalla tehden lätäkköä katsomoon. Sittemmin katon ulkohuopa on uusittu v.2008. En ole rakennusinsinööri, eikä ole projektin vetäjätkään, mutta onhan nyt em. seikat varmasti tässä odotellessa huomioitu, ettei sitten toteutusvaiheessa synny ikäviä yllätyksiä. En itse ole perstuntumalla ainakaan vakuuttunut hallin rungon täydellisestä kunnosta.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
En ole rakennusinsinööri, eikä ole projektin vetäjätkään, mutta onhan nyt em. seikat varmasti tässä odotellessa huomioitu, ettei sitten toteutusvaiheessa synny ikäviä yllätyksiä. En itse ole perstuntumalla ainakaan vakuuttunut hallin rungon täydellisestä kunnosta.
Tuskin koskaan on vanhaa korjatessa käynyt niin ettei tulisi yllätyksiä, ja niin varmasti tulee tämänkin kohteen kanssa. Tuleehan niitä uusrakentamisessakin. Kaiketi tuohon on varauduttu jonkin tilastan perusteella, mutta budjetit paukkuu aina. Olen sata varma siitä että rakennetaan sitten uusi tai korjattu versio, suunnitelmat muuttuu rakennus projektin aikana ja loppu tulos on jokin kompromissi.

Varmasti siellä rakennuttaja on on huomioinut vaihtoehtoja ja ova päätynyeet toteututettavampaan ratkaisuu niillä rahoilla mitä käytettävissä. Valitusten venyttäessä projektia voi vain arvailla oliko se hyvä vai huono asia, rakennuskustannukset tai ainakin osa raaka aineiden hinta on räjähtänyt piliviin, nyt siihen pystyy reagoimaan pahin tapaushan olisi että projekti olisi kovaa vauhtia etenemässä ja jouduttaisi tekemään radikaaleja ratkaisuja ja supistaa projektia pienemmäksi ehkä jättämällä jotain rakentamatta.

No odetallaa mitä tulee tapahtumaan, taphtuuko käänteitä parempaan tai huonompaan, ehkä suurin jännitys on että kumpi tapahtuu enemmin Ukrainan sota loppuu ja eurooppa vakaantuu vai lapio lyödää maahan jyväskylän jäähallirakentamisen johdosta.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Yksi asia askarruttaa. Koska tarkoituksena on käyttää vanhan rakennuksen runkoa tässä uudessa kompleksissa, onko puolueetonta kuntotarkastusta tähän nykyiseen tehty? Onko kaikki sen osalta selvää, että vanha runko soveltuu uuden kanssa yhdistämiseen.

Olisi kyllä tötöilyn kuningas, jos moiset asiat jäisi huomioon ottamatta ja perusteellisesti tarkastamatta. Sehän tarkoittaisi, että ne laitetut miljoonat menisi kankkulan kaivoon samantien.

En usko, että vanhaan runkoon juurikaan tarvitsee muuten keskittyä, kuin varmistaa, että rakenteet on terveet, koska jos ei ole, se on edessä enemmän uuden rakentaminen kuin vanhan hyödyntäminen. Kaiketi tuossa on ollut pakko tutkia asiaa ihan perustuksia myöten, sillä onhan sinne tulossa myös ne harjoitus jäät osin sinne vanhan hallin alle, tai niin ainakin julkaistut piirrokset antaa ymmärtää.

Tuohon viitaten, kun moni näkee tämän pelkkänä vanhan ehostamisena, minä ainakin julkaistuun perustuen uskaltaisin verrata hommaa wulffin taloon Helsingissä, siinähän Stockmann laajeni aikoinaan korttelin toiseen vanhaan taloon. Oliko niin, että fasadi, eli seinät oli suojeltu, joten se oli ainoa joka jäi, mutta kaikki muu meni uusiksi. Vissiin se huomioitiin laajemminkin rakennusteknisenä hauiksen näyttönä, kun oli ensimmäinen laatuaan.

Aika pitkällehän jääareena tulee olemaan myös uusi, vanhaa runkoa hyödyntäen, eli ulkoisesti kohoaa vain päädyt, mutta lähes kaikki sisällä on uutta. Se onkin sitten mielenkiintoista seurata aikanaan tuleeko projektissa yllätyksiä ja kuinka ne selätetään sekä teknisesti että kustannuksin.

Tuossa mielessä puhuisin jopa enemmän uudesta hallista, kuin vanhan ehostamisesta, sillä uusiksi menee reilusti yli 50% olevasta, minkä sitten kukakin mieltää uudisrakentamisen kriteerit täyttäväksi, mutta itse ajattelisin noin.
 

lainelaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL Leijonat Huuhkajat JYP
k
Ei kai tässä kukaan mitä tulorajoja ole mielipiteille vaatimassa. Mutta kerro sinä miten tuollainen ehdottamasi halli saadaan kannattavaksi ja kenen siihen pitäisi rahansa laittaa?

Jos joku täällä tietäisi noihin vastauksen, se ei olisi täällä niihin vastailemassa joka johtaa paradoksiin. Kuten tämä meidän Jyväskylä joka on kasvukeskuksista ainoa joka ei tunnu kasvavan. Tal no kasvaa se, tulee teitä ja liikenneympyröitä mutta tuntuu että muu ei kasva kuin kaupungin menot ja ihmismäärä.

Mitä se porukka muuten tekee täällä ja mihin se raha menee? Mitä elämyksiä Jyväskylä tarjoaa?

Isäni joka ei ole käynyt pariin vuoteen peleissä kysyi että mentäiskö katsomaan JYPin matsi, Tampereelle.
 

40250

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylän Pallokerhot
Jos JYP pääsee yleisökeskiarvossa edes lähelle tuota 6k niin sillä ollaan jo ihan kärkipäästä Liigassa. Toki ajat voi muuttua ja 6k alkaa käymään pieneksi mutta tällä hetkellä trendi on ikävä kyllä toiseen suuntaan koska kilpailua ihmisten vapaa-ajasta on paljon. Ja ompahan ainakin loppuunmyytyä hallia tarjolla siinä tilanteessa.

Se on tietysti hyvä kysymys ja minä en siihen osaa vastata mutta olen varma että ne tahot jotka Suomessa näitä halli projekteja vetävät ovat hyvinkin perillä siitä kuinka homma on siellä toteutettu.

Onhan meilläkin Tuurin Kyläkauppa. Miljoonia kävijöitä vuodessa. Miksi Kukaan ei rakennuta vaikka Sumiaisiin samanlaista ostoskeskusta? Mitä se Keskinen muka osaa paremmin.

Ei meidän tarvitse täällä mitään hävetä. Jääkiekko elää suomessa kulta-aikaa ja luulen että muissa maissa mietitään että miten helvetissä nuo suomalaiset sen tekee.

Jos JYP pääsee yleisökeskiarvossa edes lähelle tuota 6k niin sillä ollaan jo ihan kärkipäästä Liigassa. Toki ajat voi muuttua ja 6k alkaa käymään pieneksi mutta tällä hetkellä trendi on ikävä kyllä toiseen suuntaan koska kilpailua ihmisten vapaa-ajasta on paljon. Ja ompahan ainakin loppuunmyytyä hallia tarjolla siinä tilanteessa.

Uusi konsepti on tuomassa paljon harrastustoimintaa alueelle joka kustantaa hallin käyttökuluja jolloin paikalliselle kiekkoseuralle yksin ei jää niin isoa siivua. Saattaa sieltä yleisöönkin eksyä uusia ihmisiä.

Lisäksi olen ymmärtänyt että JYP olisi jatkossa mukana järjestämässä muitakin tapahtumia kuin otteluita joten sieltä olisi mahdollisuus kasvattaa tulovirtoja merkittävästi. Pidän tästä ajatuksesta koska tapahtumien järjestäminen on kuitenkin jääkiekkoseuran ydinliiketoimintaa.
Saatesanat: Jyväskylä kaipaa ehdottomasti uuden jäähallin ja muutenkin uusia tiloja useille lajeille.

Asiaan.
6k keski-arvo Jyväskylässä.
Ilolla näkisin sen päivän. Mutta en aio pidättää hengitystä, en edes mahdollisen uuden hallin yhteydessä.
Vertailukohtia on Suomessa jääkiekon osalta monia ja vertailulukuna on järkevää käyttää ainoastaan talousalueen väkilukua.
Esimerkiksi tämän hetkinen budjetoitu keskiarvo, 3000, on on erittäin maltillinen. Surullista kyllä, myös aika oikeaan osuva.
Haaveet siitä, että Liiga, nykyisellään, saisi houkuteltua 5-10 prosenttia talousalueen ihmisistä 30 kertaa talven aikana on utopiaa.
Huono vertaus Mikkeliin, jossa talousalue on max. 50000 ihmistä 4000 vetävällä hallilla, niin on helposti pääteltävissä, että suurin osa otteluista pelataan tyhjille katsomoille.

Se mikä tässä yhtälössä on tai olisi hienoa, pitkäkatseista, on se, että vihdoinkin JYP kokeilisi siipiä HIFKn, Lukon ja Kärppien tapaan tuottaa pää/sivubisneksien avulla pääomaa kiekkojoukkueelle. Se on vain järkevää.

Toivottavasti viereen rakentuva uusi pesäpallostadion toteutuu hyvällä tapaa ja avaa samalla silmiä sille kuinka Hipposta voi kehittää 80-luvulta tähän päivään.
Hippoksen sijaintihan on Jyväskylässä ylivertainen, keskustaan lyhyt matka, maantiet kulkevat läheltä ja alue mielletään valmiiksi urheilun ja liikunnan keskittymäksi.
Vaikkakin ratapiha halkoo kaupunkia, tampereen peesaaminen olisi hienoa, niin kannen rakentamiselle ei ole järkiperustetta.

Voinhan toki olla aivan väärässä.
Jyväskylään rakentuu ratapihan ylle kansi, 8500 hengelle areena, joka on illasta toiseen täynnä jääkiekon ystäviä tai ihmisiä nauttimassa kulttuurista.
Jos noin, niin otan sen avosylin vastaan!
 
Suosikkijoukkue
Jyp, Milwaukee Admirals
Voinhan toki olla aivan väärässä.
Jyväskylään rakentuu ratapihan ylle kansi, 8500 hengelle areena, joka on illasta toiseen täynnä jääkiekon ystäviä tai ihmisiä nauttimassa kulttuurista.
Jos noin, niin otan sen avosylin vastaan!

Ei taida tulla areenaa jos kansi toteutuu :(

Ykkössuunnitelmassa kaavaillaan kahdeksankerroksisia taloja
Toisessa vaihtoehdossa kapeneva kansi olisi keskustan puolella sata metriä leveä ja Lutakon puolella 30 metriä leveä. Lisäksi radan yli tehtaisiin uusi haarautuva kevyen liikenteen silta Asema-aukion ja Kilpisenkadun kohdilta.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Kyllähän se on tosiasia, että:
1. Viime kerralla halli tehtiin liian pieneksi.
2. Tällä kertaa tunnutaan tekevän aivan sama virhe.
3. Sijainti ei ole optimaalinen
4. Jyväskylässä liikaa väkeä joka ajattelee pienesti, vaikka Jyväskylällä on mahdollisuus olla maan isoimpia kasvukeskuksia.
5. Uusi halli tullessaan on silti parannus nykyiseen.
6. Todennäköisesti jo 10v kuluessa uuden hallin valmistumisesta joudutaan ongelmiin, ja kysellään miksi rakennettiin tälläinen kuin rakennettiin. Kts osin kohta 1 & 2.

Näinhän se tulee menemään.

Etenkin tuo kohta 1. on semmoinen, mitä ei voi ikinä antaa anteeksi. Tuosta on kärsitty käytännössä siitä asti, kun seura nousi liigaan. Eikä tälläkään kertaa kovin pitkälle ajatella. Vaikka päivitys nykyiseen on toki kaivattua ja todella tarpeessa, moni muu kehittyy paljon enemmän ja takamatka senkun jatkuu ellei jopa vain pahene. Mitään Tampereen Nokia Arenaa ei toki kaivata, mutta se tuhat tai kaksi olisi pitänyt tuohon suunnitelmaan saada lisää, jotta ei hävitä sitä keskikokoisten kylien taistelua.

Sijainti on tosiaan melko kehno, jos paikalle haluaa tulla julkisilla. Aika monesta suunnasta joutuu vetään keskustan kautta vaihdolla. Toisaalta myös omalla autolla Hippoksen alue on mielestäni vähän ikävällä paikkaa. Keskustan läpi ajaminen ei ole mikään ideaalein ratkaisu ja pohjoisesta päin vaihtoehtona on vetää Palokan ympyröistä Laajavuoren kautta. Rantaväylä on sentäs lähellä, mutta muistikuvissa on, että tuokaan pätkä ei mitenkään toimivin ollut pelipäivänä. Suurin ongelma sijainnin suhteen on toki se, että se houkuttelee/pakottaa käyttämään omaa autoa liikkumiseen, jos olet yhtään väärällä suunnalla.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Aika monesta suunnasta joutuu vetään keskustan kautta vaihdolla.
Tää on aika jännä kommentti ja alleviivaa eroa, mikä on isolla paikalla ja pikkukylällä. Helsingissä ei voi edes ajatella mitään vaihtoja, koska ne on kuin ilmaa jota hengittää, eikä millään tavoin este. Harvoihin paikkoihin pääsee ilman välineen vaihtoa kesken matkan. Oleellista on vain se, että homma toimii.

Hippoksen suhteen lopulta ei pitäisi olla mitään ihme kynnystä luoda pelikuljetusta tietyiltä parkki taloilta tai yleensä keskustasta, kai Jyväskylässä sentään sellaisia on? Muistaakseni ainakin muutama siinä keskustassa. Happi hyppy keskustasta halliin ei voi olla kovin ylivoimainen koetus ihmiselle, mitä, sen pari kilsaa ja tosiaan kuljetus pelipäivinä keskustasta ja keskustaan niille joille se on ylivoimaista kävellä, lapsiperheet jne. Lieneekö siellä myös uimahalli käytännössä tyhjillään, kun on niin hankala sinne päin päästä?

En tahdo mitenkään mollata ja ymmärrän, että totutusta käytännöstä on ihmisen vaikea irti päästää ja omaksutuista ajatus jumeista, mutta nyt vaan viesti oli kyllä melkoista valitusta tyyliin kusikin on paskaa. Noin jos siellä useampikin on jämähtänyt mielessään ajattelemaan, siinä 6k:ssakin on väkisinkin puolet liikaa.

Olen edelleen sitä mieltä, että piirrokset kertovat enemmän siitä, että vanhan hallin isot osaamattomuuden virheet on tarkoitus korjata uusinnassa, kannattaa huomata, että ei sitä hallia väärin rakennettu, vaan se suunniteltiin väärin, kun osaamista siihen suunnittelijoilla ei entuudestaan ollut, piti tulla hieno, mutta tuli susi.

Hoksasinpa noita piirustuksia katsellessani korjauksen täälläkin yleiseen luuloon, johon myös itse olen langennut enempää ajattelematta, että kun puhe on ollut että muutos ei koske varsinaista hallin osaa, vaan päädyt nousee katon kanssa samaan tasoon, niin näkyyhän tuo piirroksissa, että kyllä siellä kattorakenteetkin menee käytännössä uusiksi, eli ne on pitkät seinät, jotka sellaisenaan jää, muu menee uusiksi. Kuinka iso on muutos interiööriin jää vielä mielikuvituksen varaan, koska nähdyt kaava piirrokset on vielä hiukka ylimalkaisia, tai siis julkaistut sellaiset.

Minä haluaisin kuulla mikä muu liigahalli on oikeasti kehittymässä Hipposta enemmän? Koivu pykää turkuun tampereen kopiota ja gardenia puuhataan kuin iisakin kirkkoa, saipa on saamassa saman tason kapasiteetin uusimisen halliinsa, mutta Hippoksen ohi ei fasiliteeteiltaan millään mene. Ouluun vissiin homma on vielä haaveilun asteella. Näistä mainituista kolme kuuluu eri kategoriaan kuin Jyväskylä, joten faktaa kehiin, Ketkä kehittyvät paljon enemmän, missä nämä suunnitelmat on nähtävillä ja mikä on niiden aikataulu?

Sieppaa hieman perustelematon höpöttely, olipa sitten turhaa kehua tai tuhkan ripottelua, näissä asioissa fakta on voimaa ja muu on lässytystä.
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Tää on aika jännä kommentti ja alleviivaa eroa, mikä on isolla paikalla ja pikkukylällä. Helsingissä ei voi edes ajatella mitään vaihtoja, koska ne on kuin ilmaa jota hengittää, eikä millään tavoin este. Harvoihin paikkoihin pääsee ilman välineen vaihtoa kesken matkan. Oleellista on vain se, että homma toimii.

Hippoksen suhteen lopulta ei pitäisi olla mitään ihme kynnystä luoda pelikuljetusta tietyiltä parkki taloilta tai yleensä keskustasta, kai Jyväskylässä sentään sellaisia on? Muistaakseni ainakin muutama siinä keskustassa. Happi hyppy keskustasta halliin ei voi olla kovin ylivoimainen koetus ihmiselle, mitä, sen pari kilsaa ja tosiaan kuljetus pelipäivinä keskustasta ja keskustaan niille joille se on ylivoimaista kävellä, lapsiperheet jne. Lieneekö siellä myös uimahalli käytännössä tyhjillään, kun on niin hankala sinne päin päästä?

En tahdo mitenkään mollata ja ymmärrän, että totutusta käytännöstä on ihmisen vaikea irti päästää ja omaksutuista ajatus jumeista, mutta nyt vaan viesti oli kyllä melkoista valitusta tyyliin kusikin on paskaa. Noin jos siellä useampikin on jämähtänyt mielessään ajattelemaan, siinä 6k:ssakin on väkisinkin puolet liikaa.

Olen edelleen sitä mieltä, että piirrokset kertovat enemmän siitä, että vanhan hallin isot osaamattomuuden virheet on tarkoitus korjata uusinnassa, kannattaa huomata, että ei sitä hallia väärin rakennettu, vaan se suunniteltiin väärin, kun osaamista siihen suunnittelijoilla ei entuudestaan ollut, piti tulla hieno, mutta tuli susi.

Hoksasinpa noita piirustuksia katsellessani korjauksen täälläkin yleiseen luuloon, johon myös itse olen langennut enempää ajattelematta, että kun puhe on ollut että muutos ei koske varsinaista hallin osaa, vaan päädyt nousee katon kanssa samaan tasoon, niin näkyyhän tuo piirroksissa, että kyllä siellä kattorakenteetkin menee käytännössä uusiksi, eli ne on pitkät seinät, jotka sellaisenaan jää, muu menee uusiksi. Kuinka iso on muutos interiööriin jää vielä mielikuvituksen varaan, koska nähdyt kaava piirrokset on vielä hiukka ylimalkaisia, tai siis julkaistut sellaiset.

Minä haluaisin kuulla mikä muu liigahalli on oikeasti kehittymässä Hipposta enemmän? Koivu pykää turkuun tampereen kopiota ja gardenia puuhataan kuin iisakin kirkkoa, saipa on saamassa saman tason kapasiteetin uusimisen halliinsa, mutta Hippoksen ohi ei fasiliteeteiltaan millään mene. Ouluun vissiin homma on vielä haaveilun asteella. Näistä mainituista kolme kuuluu eri kategoriaan kuin Jyväskylä, joten faktaa kehiin, Ketkä kehittyvät paljon enemmän, missä nämä suunnitelmat on nähtävillä ja mikä on niiden aikataulu?

Sieppaa hieman perustelematon höpöttely, olipa sitten turhaa kehua tai tuhkan ripottelua, näissä asioissa fakta on voimaa ja muu on lässytystä.
Aika vähän tuossa sinunkaan viestissä on faktaa. Enimmäkseen lässytystä.
Sinun mielestä nykyinen sijainti on ihan ok, ja laiskat vaan valittaa. Mikäs tässä on faktaa? Faktaa on se, että nykyistä sijaintia on kritisoitu ja liikenne ruuhkautuu.

Pyysit faktaa muiden halleista. No yksi uusi tehty ja sekin moninkertaisesti tätä kötöstysentrausta parempi. Eli tässä faktaa: heti tullaan kahdesta toiseksi. Tavoitteet mitä on ääneen sanottu muista suunnitelmista, kaikki parempia kuin tämä kötöstys.

Intä mitä intät, mutta faktaa on se että Jyväskylän ratkaisu on "tyhjää parempi" mutta 80 luvun virhe toistetaan. Liaan pieni, liian vähän, eikä se muuksi muutu vaikka vänkäät kuinka.
 

avjk

Jäsen
Suosikkijoukkue
No mitä näitä nyt on...
Kävin 2011 katsomassa Barcelonan pelin Nou Campilla. Ottelun yleisömäärä oli 80812 katsojaa. Kun peli loppui menimme linja-autolla takaisin keskustaan noin 5 kilometrin matkan. Olimme noin puoli tuntia pelin jälkeen jo Ramblalla terassilla. JYP:n peli kun loppuu Hippoksella, jossa on 3700 katsoojaa, on puolen tunnin päästä pelin lopusta vielä hallin pihassa varsinkin jos omalla autolla on liikenteessä.

Nykyisen hallin sijainti on "väärä" tai sitten liikenne järjestelyitä pitäisi aika radikaalisti korjata.
En usko, että tuo linja-auton vaihto olisi jotenkin erityinen kynnys hallille haluaville. Ruuhkissa istuminen sen sijaan voi ollakkin.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kävin 2011 katsomassa Barcelonan pelin Nou Campilla. Ottelun yleisömäärä oli 80812 katsojaa. Kun peli loppui menimme linja-autolla takaisin keskustaan noin 5 kilometrin matkan. Olimme noin puoli tuntia pelin jälkeen jo Ramblalla terassilla. JYP:n peli kun loppuu Hippoksella, jossa on 3700 katsoojaa, on puolen tunnin päästä pelin lopusta vielä hallin pihassa varsinkin jos omalla autolla on liikenteessä.

Nykyisen hallin sijainti on "väärä" tai sitten liikenne järjestelyitä pitäisi aika radikaalisti korjata.
En usko, että tuo linja-auton vaihto olisi jotenkin erityinen kynnys hallille haluaville. Ruuhkissa istuminen sen sijaan voi ollakkin.

En ole vuosikausiin käynyt Hippoksella autolla (tai jos olen Jypin peliin autolla tullut, niin jättänyt auton johonkin Voionmaankadulle päin), mutta täytyy ottaa vertailukohdaksi Nokia-areena kun siellä tuli juuri autolla käytyä Ilves-JYP ottelussa. Auto n. 20min ennen pelin alkua parkkiin Ratinan halliin, jossa satoja tyhjiä paikkoja. Parkista muutaman minuutin kävely hallille. Ottelun jälkeen pääsi parkista lähtemään ilman minkäänlaisia ruuhkia. Toki ottelussa oli halli vain vähän yli puolillaan kapasiteettiin nähden ja pysäköinnistä pitää maksaa. Olettaisin kyllä että suurin osa tuonne tulee julkisilla tms, kun sijainti on sen verran keskeinen.

Ei siinä, mielessä on kyllä vuosien takaa se kun sai takavedolla(kin) tuskastella kuinka pääsisi liikkeelle sieltä pesiskentän lähettyviltä Rautpohjankadulle. Ei ollut hirveää kiirettä tuulilasia raaputtelemaan (kuten perinteisesti monilla on tarve lähteä 5 minuuttia ennen ottelun päättymistä hallista pois) talvipakkasilla, kun tiesi että parkkipaikalta ulostautumisessa vierähtää joka tapauksessa tovi jos toinenkin...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös