Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Ajattelin tälläisen ketjun avata, kun tuolla JYPin taloutta koskevissa ketjuissa on tätä aihetta sivuttu useasti. Jotta JYPin talous saataisiin parempaan kuntoon, tarvitaan uusi halli. Ei tietenkään pelkästään JYPiä varten vaan monitoimihalli, jotta saataisiin mahdollisimman monella jyväskyläläiselle sisätiloja käyttäville seuroille asialliset tilat.

Monia ideota on väläytelty, mutta mikä olisi toimivin ratkaisu? Minne uusi monitoimihalli sijoitettaisiin? Kuinka iso halli? Tälläisiin kysymyksiin haetaan tässä ketjussa ratkaisuja. Auttaako tämä ketju mitään? Sitä on vaikea sanoa, mutta kerran aihe jonkin verran kiinnostaa niin mietitään tässä tätä. Jos vaikka joku päättäjäkin eksyisi ja pitäisi joitakin ideoita hyvinä. Varmaa on kuitenkin se, että ulkopuolisella rahoituksella on halli rakennettava. Muuta mahdollisuutta ei ole.

Itse hieman googletin ja löysin todisteita, että tälläistä monitoimihallia on aikaisemminkin mietitty. Vuodelta 1999: Petri Mäkinen sanoo, että Lutakon alueen tuleva kehittäminen on myös Paviljongin kannalta ensiarvoisen tärkeä asia. Hän kannattaa monitoimiareenan rakentamista, ja uskoo, että siihen ei tarvita veronmaksajien rahoja.

- Olin silloin Helsingissä poliittisena sihteerinä, kun Hartwall Areena rakennettiin. 300 miljoonan markan hankkeeseen laitettiin valtion rahaa vain 20 miljoonaa. Jyväskylän hankkeenkin pitää olla rakennukseltaan ja suunnittelultaan sellainen, että se kiinnostaa sijoittajaa. Uskon kyllä sellaiseen visioon, sanoo Mäkinen.

- Ilman sijoittajien rahoja ei hankkeeseen pidä lähteä.

Hän toivoo, että hankkeesta käydään yhteiskunnallisia keskusteluja ja visiot nähtäisiin myös hiukan pitemmällä tähtäimellä.

- Toivottavasti keskustelussa tulee esille se, että kaikki olemme kyllä samassa veneessä.


Muistaakseni viimeisin henkilö, joka tätä asiaa ajoi eteenpäin oli kokoomuksen riveissä vaikuttava Esa Salokorpi. Lisää vain Esan kaltaisia ihmisiä tarvittaisiin, jotta tämä projekti saataisiin toimimaan. Ajatukset ja kommentit täysin vapaat.
 
Re-emerging from the shadows...
#setunne

Korppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
1881
Pakkipari sanoi:
Lisää vain Esan kaltaisia ihmisiä tarvittaisiin, jotta tämä projekti saataisiin toimimaan. Ajatukset ja kommentit täysin vapaat.
Hieno avaus. Täytyypä heittää lyhyet kommentit. Tämä lienee kuitenkin asia, jossa olisi hiljalleen päästävä haaveiluja pitemmälle.
Paikka uudelle jääladolle varmasti löytyy, jos rahoituskuvio saadaan järjestykseen. Mahdollisina paikkoina mainitut Hippos ja Lutakko lienevät kuitenkin pois laskuista?
Kooltaan halli saisi sitten olla about 5000 katsojan areena. Tuskinpa kovin paljon suurempia kannattaa rakennella tälläiseen käpykylään.
Avainkysymyksiä ovat rahoitus & poliittinen tahtotila. Tällä hetkellä tilanne ei ole häävi ja tuskin lähivuosina muuttuu merkittävästi.

Hallimyönteisiä ihmisiä kyllä tarvittaisiin, mutta Salokorven visiot on jo nähty. Ei hyvä.
 
Kun valot sammuvat, olemme taas pimeässä.

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Ulkopuolista rahaa tarvitaan totisesti, sillä Salonojan Jussin areena maksoi aikanaan n. 17 miljoonaa euroa. Kun rakennusbuumi on sittemmin edennyt, olisi areenan hinta nykyään sanotaan vähintään 20 miljoonaa - tietenkin koosta riippuen. Aikamoinen summa. Keskityn vain JYPin kannalta tärkeisiin kohtiin jättäen kylmästi sivuun kulttuuripuolen rakennelmien tarpeet, niistä kun ei ole harmainta hajua...

Jos saisin valita rakentamisen yhteistyökumppanit, haluaisin mukaan ehdottomasti joko K- tai S-ketjun samaan rakennuskompleksiin. Vaikka kauppakeskuksissa sijaitseville jääkentille on naurettu, on siinä suuremmassa mittakaavassa ideaa. Esimerkiksi ABC-huoltamon rakentaminen maksaa n. 5 ja Citymarketin 25 miljoonaa euroa. Joten rakennusten (jäähallin ja noiden kahden kauppatyypin välimuodon) yhdistämisestä saatavat hyödyt eivät ole vain teoreettisia. Puhutaan ainakin 1-2 miljoonasta eurosta. "Puhtaan" jäähallin rakentamisessa en näe mitään (taloudellista) järkeä.

Lisäksi:
-lisääntynyt vetovoima - erityisesti "sisäänrakennetun" S/K-kaupan kannalta iso asia (peleihin saapuvat ihmiset)
-parkkipaikat ovat yhteiset
-ravintolatoiminnan, hampurilaispaikkojen ym. ruokabisneksen keskittämisen edut (toimivat myös muulloin kuin ottelupäivinä) tai vuokraaminen ulkopuoliselle taholle kuten Restel
-yleensäkin vartiointiin, siivoukseen, lämmitykseen ym. ylläpito- ja huoltoasioihin liittyvät mittakaavaedut

Luonnollisesti tuohon kompleksiin voisi sijoittaa vuokralaiseksi myös modernin kuntosalikeskuksen, sille löytyy varmasti käyttöä myös joukkueen osalta. Hallin nimeksi K/S-areena korvausta vastaan 10 vuodeksi. Aitioiden ja halliosakkeiden myynti etukäteen porhoille Hjallis-tyyliin. Curling-radat sekaan, tottakai. Kaupunki vuokraa jää/käyttöajasta sovitun prosenttimäärän halliyhtiöltä koko rakennuksen kestoiän ajaksi ja osallistuu rakennuskustannuksiin sovitulla osuudella. Euroopan Unionilta tukirahat pois kulttuurin nimessä. Summia kukin voi sorvailla päässään, minä en siihen kykene. Veikkaan, että yksityisille sijoittajille jäisi kustannettavaa hallista muiden tulojen jälkeen noin 40-50 prosenttia, 8-10 miljoonaa euroa.

Joka tapauksessa näkisin palveluiden niputtamisen olevan paras tapa saada jaettua riskiä, rakennuskustannuksia sekä lisättyä kävijämääriä kaikkien toimijoiden kesken. Etenkin kun pelkkä hallin rakentaminen ei riitä, vaan halliyhtiön tulisi pyöriä omillaan lyhentääkseen niitä velkoja, joita rakentamisvaiheessa välttämättä (näillä laskelmilla) tulee. Mahdotonta hallin toteutuminen ei ole, toki se vaatii onnistuakseen useamman tahon yhteistoimintaa ja luovia ratkaisuja, joissa jääkiekkoa ja areenan muita tapahtumia pitää tarkastella "vetonauloina", jotka houkuttelevat ihmisiä muiden yritysten palveluiden pariin. Ehkäpä tämä on tulevaisuuden sponsoroinnin yksi suuntaus aiemman "logosponssauksen" sijaan?
 
Minä oon syöny sen piirakan!

tkks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suomessahan laitetaan joka käpykylässäkin niin paljon enemmän rahaa kulttuurilaitoksiin, että isommissa kaupungeissa rakennettaisiin pelkästään kuntien rahoilla hyvä uudet hallit.

Jossainhan oli laskeskeltu, että Tampereen kaupunki on vuosien aikana lykännyt Tampere-talon rakennuskustannuksiin ja tappiolliseen toimintaan moninkertaisen summan, kuin mitä uusi monitoimiareena olisi maksanut, ja jolla olisi ollut paljon enemmän kättöä monelle eri taholle, kuin mitä Tampere-talo voi tarjota.

Siinä mielessä homma tuskin olisi kiinni Jyväskylässäkään. Kulttuurilla vain on Suomessa ylikorostunut asema, ja urheilu on vain junttien, mutta enemmistön hupia. On ylevämpoää tehdä tappiolla toimivia laitoksia kuin sellaisia, joilla voisi päästä edes nollatulokseen, tai ainakin 100 prosenttisen varmasti paljon pienempiin tappioihin ja samalla tarjottaisiin laajemmalle kentälle palveluja.

Suomessa on kyllä yhä aika haparoivaa koko toiminta. Toisaalta jääkiekko, tai urheilu yleensä, on monelle paikkakunnalle todella tärkeää, mutta lopulta sen annetaan tulla toimeen vain omillaan. Toisaalta sitten halleja sun muita omistavat kunnat 100 prosentin osuudella, vaikka fiksumpaa homman hoitaminen olisi yritysten kanssa ja pitää vaikka 20 prosenttia.

Jos Espoon areena maksoi 17 miljoonaa, niin pienemmän tekeminen Jyväskylään ei varmaan vielä tänä päivänäkään maksa enempää. Ja tuskin se reaalinen hinta on paljon enempää siltikään noussut.

Moni tekee myös sen virheen, että katsotaan jonkun vanhan ladon tuottoja, jonka perusteella tyrmätään uuden rakentaminen. Suomi on täynnä halleja, jotka eivät millään tavalla mahdollista yritysten tehokkaampaa mukana oloa, tai katsojatulojen maksimointia. Monessa hallissa täyttöasete on esim. 80 prosentin pinnassa, jolla perustellaan, että isompaa tai uutta ei tarvita. Kuitenkin hallin paikoista vähintään se 80 voi olla niin huonoja, että niistä ei kukaan halua maksaa, tai sitten hallin ollessa täynnä, siellä ei ole enää kellään kivaa, kun pitää valita meneekö kaljalle vai kuselle erätauolla, ja silti pääsee katsomoon 5 minuuttia myöhässä.
 
[size=-2]Ostolista on tyypillinen Matti Virmasen ostolista. Pojat ovat taas lueskelleet teksti-tv:stä pistepörssejä ja muita tilastoja ja todenneet, että nuo pelaajat meidän täytyy hankkia... Petteri Sihvonen UL:ssä Jokereiden mahdollisesta ostolistasta[/size]

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Ravens, Sea Monsters
Huerzon suunnitelmassa on muutama ongelma:

1. Ruuhkat, jos hallilla on peli, niin ei ainakaan minun tekisi mieli lähteä käymään hallilla kaupassa. Mielummin kävisin Siwassa, kuin menisin sombailemaan autoviidakkoon.

2. JYPin oheismyynnin lasku. Miten kävisi esim. bissen myynnille, jos samasta kompleksista löytyy myymälä, josta saa bisseä paljon halvemmalla? Makkaramyynti kärsii myös, mutta luultavasti tämmöiseen kompleksiin tulisi vuokralle esim. Hesburger jolla luultavasti kuitataan myynnin laskusta aiheutuvat tappiot. Vai oliko ideana, että hallilta ei pääsisi itse myymäläkompleksiin hallilta suoraan, eikä pelin aikana ollenkaan?
 
Hate the living, love the dead.

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Flou sanoi:
1. Ruuhkat, jos hallilla on peli, niin ei ainakaan minun tekisi mieli lähteä käymään hallilla kaupassa. Mielummin kävisin Siwassa, kuin menisin sombailemaan autoviidakkoon.
Ehkäpä. Mutta veikkaan, että ottelun jälkeen matsista purkautuvasta väkimäärästä osa suuntaa kaupan puolelle tekemään iltaostoksensa, ja sen luulisi korvaavan myyntiä omalta osaltaan. Mutta muutoin ruuhka-ajat osuisivat kaupankäynnin osalta mukavasti ristiin - arkipäivisin suurin osa kävijöistä suorittaa ostokset 16 - 17.30 aikana, kun jäähallilla alkaa kuhina kello 18 aikaan.
Flou sanoi:
2. JYPin oheismyynnin lasku. Miten kävisi esim. bissen myynnille, jos samasta kompleksista löytyy myymälä, josta saa bisseä paljon halvemmalla? Makkaramyynti kärsii myös, mutta luultavasti tämmöiseen kompleksiin tulisi vuokralle esim. Hesburger jolla luultavasti kuitataan myynnin laskusta aiheutuvat tappiot. Vai oliko ideana, että hallilta ei pääsisi itse myymäläkompleksiin hallilta suoraan, eikä pelin aikana ollenkaan?
Ei kai nykyäänkään voi tulla omien pullojen kanssa sisään moderneihin jäähalleihin? Eli ainakaan kaljan kanssa ei pitäisi olla ongelmaa (josta kai suurin osa rahoista tehdään?). Tietenkin on mahdollista, että pullot ostetaan ja nautitaan halliosan ulkopuolella esim. käytävillä, mutta vaikea nähdä että tuo olisi kovin suuren joukon harrastus.

Ideana on juurikin se, että ravintolapuoli olisi ulkoistettu kokonaan ulkopuoliselle taholle, joka pitää auki kaupan, kioskit, hampurilaisbaarit ynnä muut paikat myös pelipäivien ulkopuolella. Tämän tahon tehtävän on pohtia alan osaajana, kuinka optimoida asiakasvirrat eri pisteiden välillä. Fanituotepuoli sentään kuuluisi joukkueen huollettavaksi.

Mutta hyviä huomioita, täydellinen tuo 2-in-1-ratkaisu ei tietenkään ole.
 
Minä oon syöny sen piirakan!

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Unohtui tuosta avauksesta mainita Hippoksen ravintolaremontti, jossa nykyään toimii JYPin omistuksessa oleva ravintola Hurrikaani. Oikeastaan tämä fakta, että JYP lähti tuon ravintolan tilojen remontoimiseen maksamiseen kertoo siitä että uuden hallin saaminen on monen mutkan takana.

Ei anneta sen kuitenkaan spekulaatioita haitata. Varmaa on siis se, että JYP tarvitsisi sellaiset kuutisen tuhatta henkeä vetävän hallin. Tässä hallissa olisi oltava tilavat käytävät, hyvät palvelumahdollisuudet ja hyvät liikenneyhteydet. Ei siis mikään helppo rasti. Tietenkin hallista oman pisteensä vuokraisivat joku pikaruokasysteemi, mutta muu myynti olisi hyvin mahdollisesti halliyhtiön itsensä hoitamia lukuunottamatta tietenkin fanituotepisteitä. Käyttäjiä hallilla varmasti riittäisi varsinkin jos Happee, BC Jyväskylä, sun muut sisäpalloilulajien joukkueet jotka haluavat hallia käyttää unohtamatta konsertteja ja muita tapahtumia. Olisihan se kiva käydä uudessa hallissa jokunen konsertti käydä kuuntelemassa ja WWE:n house show käydä katsomassa...

Ulkopuolusta rahoitusta tullaan tarvitsemaan suurin osa. Otetaan tässä mm. Hartwallin ja Elysee areenan esimerkki käyttöön. Joku valtakunnallinen organisaatio laittaa euroja tarpeeksi hallin rakennuttamiseen varten ja saa samalla oman nimensä hallin nimeksi. Esimerkkinä vaikka (täysin hypoteettisesti) Valtra Areena. Valtran paikalla voi olla mikä tahansa organisaatio, jolla on tarpeeksi valuuttaa laittaa projektiin. Eihän tuo tietenkään yksistään riitä, mutta olisi tuo jonkinlainen alkurysäys projektin aloittamista varten. Jos tuo onnistuttaisiin samaan aikaan olisi varmasti muillakin instansseilla matalampi kynnys tulla mukaan uuteen halliprojektiin.
 
Re-emerging from the shadows...
#setunne

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Ravens, Sea Monsters
Huerzo sanoi:
Ei kai nykyäänkään voi tulla omien pullojen kanssa sisään moderneihin jäähalleihin? Eli ainakaan kaljan kanssa ei pitäisi olla ongelmaa (josta kai suurin osa rahoista tehdään?). Tietenkin on mahdollista, että pullot ostetaan ja nautitaan halliosan ulkopuolella esim. käytävillä, mutta vaikea nähdä että tuo olisi kovin suuren joukon harrastus.
Niin siis tarkoitin sitä, että porukka menee erätauolla kaupasta ostamaan kaljansa ja juovat ne kaupan edustalla ja sitten takaisin peliin. 4e siideristä vs 2e siideristä. Kummasta itse ostaisit? Opiskelijabudjetilla ainakin suuntaisin ostamaan halvempaa juomista.
 
Hate the living, love the dead.
Suosikkijoukkue
D-Kiekko, Teräs-Kiekko, Eka-Kiekko
Korppi sanoi:
Paikka uudelle jääladolle varmasti löytyy, jos rahoituskuvio saadaan järjestykseen. Mahdollisina paikkoina mainitut Hippos ja Lutakko lienevät kuitenkin pois laskuista?...
Vaikea on keksiä mistä keskustan/kantakaupungin tuntumasta tilaa tällaiselle hankkeelle löytyisi. Jonnekin Killerin ja Köhniön perukoille tai sitten Palokan suuntaan, sanoisin, kuntaliitos lienee tapahtuu kuitenkin lähimmän 10 vuoden kuluessa.

Korppi sanoi:
...Hallimyönteisiä ihmisiä kyllä tarvittaisiin, mutta Salokorven visiot on jo nähty. Ei hyvä.
Salokorven viimeisin "urheilurakentamiseen" liittyvä haihattelu oli ehdottaa Lutakkoon moottoriurheilukeskusta, eikä tästä taida vuottakaan olla.
 
Kuka olet ja miksi?

Humpauttaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos JYP ei ole rakentanut uutta jäähallia ja minulla on isoa rahaa, niin lupaan rakentaa uuden hallin aitioineen Myllyjärven yläkentän maisemiin. Tämä tapahtunee vuonna 2010, mutta parempi sekin kun ei mitään.


Mutta missä on meidän Porin Ässät-ilmiö? Tällä hetkellä Poriin saisi varmaan uuden 10 000 vetävän areenan sponsorirahoilla.

Jyväkylään jos haluatte samanlaisen, niin laittakaa kaikki soimaan Eläkeläiset- Hullun Jenkka.
 
Viimeksi muokattu:

Kapo 00

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Korppi sanoi:
Mahdollisina paikkoina mainitut Hippos ja Lutakko lienevät kuitenkin pois laskuista?
Kooltaan halli saisi sitten olla about 5000 katsojan areena. Tuskinpa kovin paljon suurempia kannattaa rakennella tälläiseen käpykylään.
Avainkysymyksiä ovat rahoitus & poliittinen tahtotila. Tällä hetkellä tilanne ei ole häävi ja tuskin lähivuosina muuttuu merkittävästi.
Rahoituksen järjestäminen ja politiinen tahtotila ovat sellaisia asioita joidenka takia Jyväskylään saadaan uusi halli aikaisintaan 7 vuoden päästä (optimistinen arvio!)
Kyllähän Hippokselta tilaa vielä löytyy esim. nykyinen tekojään ja potkupallokentän alue. Samalla voitaisiin saada Jyväskylään myös nykyajan vaatimukset täyttävät pesäpallokatsomotkin jotka voisivat käyttää jäähallin ravintolatiloja. Eli vanhat puukatsomot purettaisiin ja pesäpalloa lyötäisin Köyhäänlampeen. Olishan tuo iso säästö jos jäähallin tukirakenteita voitaisiin käyttää myös pesäpallokatsomon tukirakenteina puhumattakaan nyt yhteisistä ravintolatilosta.(Valtion tukeakin saisi tälläiselle yhdistelmälle helpommin, kuin pelkälle monitoimihallille).
Ja mitä "Areenan" kokoon tulee, niin alle 6000 katsojan hallin rakentaminen olisi törkeää rahanhaaskausta! Sopiva koko olisi minun mielestä 4000 istumapaikkaa, 2000 seisomapaikkaa ja mitä aitioihin nyt mahtuu.
 
Panem et Circenses!

tkks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Rahoitusta pohtiessa kannattaa muistaa, että esim. Hartwall-Areenan rakentamisessa aitio-osakkeista tuli n. 30 prosenttia koko rahoituksesta. Lainaa oli 25 prosenttia ja yksinmyynti- ja yhteistyösopimuksista n. 16 prossaa. Muita lähteitä oli esim. Club seat -osakkeet.

Valtion tuki messevät alle 7 prosenttia. Ennen koko homman alkua osakepääomaakin pitää olla jonkin verran. H-A:n kohdalla 10 prosenttia, aikoinaan 30 miljoonaa markkaa.

Eli 40 prosenttia kerättiin aitoista ja tuoleista. Aika suuri osa varmaan pitäsi tulla muissakin uusissa halleissa samoista lähteistä. Niistä ne firmat maksavat. Vaikka yksittäisenä summana hallin nimi, tai myyntioikeudet ovatkin isoja, niin niiden varaan ei voi rakentaa mitään.
 
[size=-2]Ostolista on tyypillinen Matti Virmasen ostolista. Pojat ovat taas lueskelleet teksti-tv:stä pistepörssejä ja muita tilastoja ja todenneet, että nuo pelaajat meidän täytyy hankkia... Petteri Sihvonen UL:ssä Jokereiden mahdollisesta ostolistasta[/size]

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
Tänäänhän vanhasta hallista oli lumi painanut peltejä sisään ja porukkaa
evakuoitu sisältä. Olis vaan romahtanut koko roska niin saataisiin uuden
hallin rakentamiseen lisäpuhtia ;)
 
"Kaljaa kaappi täynnä, muija sairaalassa yötä ja itse löffään kotisoffalla. Nää on näitä elämän pieniä onnen murusia. :)" nimim. Seppis onnellisuusketjussa :D

Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Huerzo sanoi:
Eikös kyse ollut kuitenkin liikuntahallista eikä kilpajäähallista?
Juuripa näin, vaikka eipä ole "Groove Armada" edes ensimmäinen "JYP-myönteinen" ihminen, joka sekoittaa. Hipposhallin luuleminen JYPin kotikaukaloksi on ihan ymmärrettävää ulkopaikakuntalaiselta, mutta kun sekannukseen soortuu esim. (Kiekko-)Keskisuomalaisen toimittaja - tai siis "toimittaja" (Mika Seppänen), Radio Jyväskylän Hurrikaani Hockeyn studioisäntä (Markku Malinen) tai JYPin kannattajaksi tunnustautuva ihminen (Groove Armada), kiehahtaa sappi täällä päässä aina yli äyräidensä.

Noh, ei ehkä kuulunut varsinaisesti tähän ketjuun, mutta avautuminen tekee aina hyvää. Sitä paitsi, eipä sitä uutta jäähallia Jyväskylään saada kuitenkaan, joten sama kai se, mitä tässä ketjussa puhutaan... :)

Muokkaus: Sulkumerkit.
 
Viimeksi muokattu:

kimmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, FC Barcelona
Pee sanoi:
Juuripa näin, vaikka eipä ole "Groove Armada" edes ensimmäinen "JYP-myönteinen" ihminen, joka sekoittaa. Hipposhallin luuleminen JYPin kotikaukaloksi on ihan ymmärrettävää ulkopaikakuntalaiselta, mutta kun sekannukseen soortuu esim. (Kiekko-)Keskisuomalaisen toimittaja - tai siis "toimittaja" (Mika Seppänen), Radio Jyväskylän Hurrikaani Hockeyn studioisäntä (Markku Malinen) tai JYPin kannattajaksi tunnustautuva ihminen (Groove Armada), kiehahtaa sappi täällä päässä aina yli äyräidensä.

Noh, ei ehkä kuulunut varsinaisesti tähän ketjuun, mutta avautuminen tekee aina hyvää. Sitä paitsi, eipä sitä uutta jäähallia Jyväskylään saada kuitenkaan, joten sama kai se, mitä tässä ketjussa puhutaan... :)

Muokkaus: Sulkumerkit.
Voi itku, Pee. Ei voi muuta sanoa. Kannattais varmaan harkita elämän hankkimista, eikö?

Ja ettei niin pahasti aiheesta poikkeaisi, niin toivon todellakin että joku yksityinen taho joskus kiinnostuu JYPistä, ja halliprojektista...Yksityinen rahoitus on nimittäin ainoa toivo uuden hallin rakentamiseen...
 
JYP - Suomen Mestari 2009!!!

Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
kimmo sanoi:
Voi itku, Pee. Ei voi muuta sanoa.
Mikkelissä taitaa olla Kalevankankaan jäähalli? En tiedä, onko siellä Hipposhallin tyylistä liikuntahallia, mutta jos on, se ei taida sielläkään olla sama kuin Kalevankankaan jäähalli? Vai olenko väärässä?

Muokkaus: Hallin nimi korjattu.

Muokkaus: Hallin nimi korjattu molempiin kohtiin.
 

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
Pee sanoi:
Juuripa näin, vaikka eipä ole "Groove Armada" edes ensimmäinen "JYP-myönteinen" ihminen, joka sekoittaa. Hipposhallin luuleminen JYPin kotikaukaloksi on ihan ymmärrettävää ulkopaikakuntalaiselta, mutta kun sekannukseen soortuu esim. (Kiekko-)Keskisuomalaisen toimittaja - tai siis "toimittaja" (Mika Seppänen), Radio Jyväskylän Hurrikaani Hockeyn studioisäntä (Markku Malinen) tai JYPin kannattajaksi tunnustautuva ihminen (Groove Armada), kiehahtaa sappi täällä päässä aina yli äyräidensä.

Noh, ei ehkä kuulunut varsinaisesti tähän ketjuun, mutta avautuminen tekee aina hyvää. Sitä paitsi, eipä sitä uutta jäähallia Jyväskylään saada kuitenkaan, joten sama kai se, mitä tässä ketjussa puhutaan... :)

Muokkaus: Sulkumerkit.
Ohhoh, aika paha moka, nyt kyllä harmittaa ihan suunnattomasti!!

Ainakin itse kutsun JYPin kotijäätä hippokseksi, joten siitä tuo sekaannus..
Toki tiedän mikä on hipposhalli, ensimmäisenä tuli vain mieleen tuo roska siinä
vieressä.
 
"Kaljaa kaappi täynnä, muija sairaalassa yötä ja itse löffään kotisoffalla. Nää on näitä elämän pieniä onnen murusia. :)" nimim. Seppis onnellisuusketjussa :D

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Mihin Jyväskylässä oikeasti tarvitaan uutta areenaa? Paviljongissa voidaan järjestää messuja ja konsertteja. Mitä käyttöä olisi isolle areenalle muuta kuin JyPin liigapelit? Toki JyP tarvitsee ehdottomasti uuden paremman hallin siis uuden areenan, mutta uuden areenan rakentamista on vaikea perustella kaupungille pelkästään JyPin tarpeilla.
 
Hallissa on hyvät katsomotilat, mm. kausikortin lunastaneilla pehmustetut "teatterituolit" - Ainiovaaran jäähalli

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
MS sanoi:
Mihin Jyväskylässä oikeasti tarvitaan uutta areenaa? Paviljongissa voidaan järjestää messuja ja konsertteja. Mitä käyttöä olisi isolle areenalle muuta kuin JyPin liigapelit? Toki JyP tarvitsee ehdottomasti uuden paremman hallin siis uuden areenan, mutta uuden areenan rakentamista on vaikea perustella kaupungille pelkästään JyPin tarpeilla.
Sen takia sitä ei olisi pelkästään JYPin tarpeita varten suunniteltava. Happee, BCJ, jne. Siinä muita urheilullisia syitä. Messut saa mun puolesta järjestää edelleenkin Paviljongissa, mutta konsertteja voi ihan hyvin järjestellä siellä uudessa hallissa. Pitäkööt oopperat sun muut korkean kulttuurin pippalot siellä Paviljongissa. Toki tässä on meillä JYPin kannattajilla vahvasti oma lehmä ojassa, mutta se ei mielestäni estä suunnittelemasta hallia myös muita ajatellen.
 
Re-emerging from the shadows...
#setunne

sean

Jäsen
MS sanoi:
Mihin Jyväskylässä oikeasti tarvitaan uutta areenaa? Paviljongissa voidaan järjestää messuja ja konsertteja. Mitä käyttöä olisi isolle areenalle muuta kuin JyPin liigapelit? Toki JyP tarvitsee ehdottomasti uuden paremman hallin siis uuden areenan, mutta uuden areenan rakentamista on vaikea perustella kaupungille pelkästään JyPin tarpeilla.
Taivaan tosi. Olisi ollut todella hyvä kun halli olisi saatu paviljongin yhteyteen. Jolle olisi tuolloin ollut muutakin käyttöä. Väitän että pavinjongista olisi saatu myös enemmän irti hallin myötä.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Pakkipari sanoi:
Sen takia sitä ei olisi pelkästään JYPin tarpeita varten suunniteltava. Happee, BCJ, jne. Siinä muita urheilullisia syitä. Messut saa mun puolesta järjestää edelleenkin Paviljongissa, mutta konsertteja voi ihan hyvin järjestellä siellä uudessa hallissa. Pitäkööt oopperat sun muut korkean kulttuurin pippalot siellä Paviljongissa. Toki tässä on meillä JYPin kannattajilla vahvasti oma lehmä ojassa, mutta se ei mielestäni estä suunnittelemasta hallia myös muita ajatellen.
Pointti oli siinä, että eikös muille lajeille/tapahtumille ole jo hyvät paikat olemassa ja vain jääkiekko todella kaipaa uuttaa areenaa? Oli virhe rakentaa Paviljonki nykyisenlaiseksi. Mahdettiinko jääkiekkoa edes ajatella Paviljonkia suunniteltaessa? Kuinka paljon kalliimmaksi areena olisi tullut, verrattuna Paviljonkiin? Jälkikäteen on helppo sanoa, että olisi kanattanut rakentaa monitoimiareena, joka olisi mahdollistanut messut, konsertit, jääkiekon ja muut urheilutapahtumat.
 
Viimeksi muokattu:
Hallissa on hyvät katsomotilat, mm. kausikortin lunastaneilla pehmustetut "teatterituolit" - Ainiovaaran jäähalli

Naughty_S

Jäsen
Kohtalaisen vaikeaa kyllä kuvitella, että nykyisen Paviljongin yhteyteen olisi vielä saatu survottua kokonainen jäähalli. Se maapläntti Lutakossa ei tätä jumbokompleksia varten olisi ollut se otollisin paikka.
Ja nykyinen Paviljonkihan ei mikään varsinainen konserttihalli ole, joten sikäli tuo monitoimiareena ei ihan tuulesta temmattu ajatus ole.
Niin tai näin, yksityisrahoilla tuo halli pitäisi nousta, ja sellainen skenaario on tällä hetkellä valovuosien päässä. Löytyisi edes ensin se yksityinen rahoitus, jolla saataisiin lätkäjoukkue lähemmäs kärkeä.
 
"You can take plastic pussy over there"
- K-Supermarket Länsiväylän kassa hölmistyneelle luxemburgilaiskoripalloilijalle.

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
MS sanoi:
Mihin Jyväskylässä oikeasti tarvitaan uutta areenaa? Paviljongissa voidaan järjestää messuja ja konsertteja. Mitä käyttöä olisi isolle areenalle muuta kuin JyPin liigapelit?
Kyse onkin siitä JOS kaupungilla on suunnitelmissa rakentaa kulttuuri/konserttitalo, jota on enemmän vai vähemmän valmisteltu kai jo 20 vuotta. Ilmeisesti Paviljonki ei ole sopiva paikka pitää kulttuuritapahtumia/konsertteja, koska uutta paikkaa on yhä kinuttu. Jos sellainen päätetään tehdä, niin kaivettuun monttuun olisi tietenkin fiksua iskeä useamman ihmisryhmän tarpeet tyydyttävä pytinki.

Mutta on totta, että Jyväskylän kokoisessa kaupungissa on näyttely-, messu- ja konserttipaikkoja riittävästi. Toki nykyinen kilpajäähalli alkaa olla elinkaarensa loppupäässä. Tiukentuvat energia- ja ympäristönormit saattavat nopeuttaa jäähallien uudistumista (tästä oli artikkeli Jääkiekkolehdessä viime syksynä). Rakennuspäätöksiä tehtäessä ei pidä tuijottaa pelkästään tähän hetkeen, vaan myös tulevaisuuteen 20 vuoden päähän. Onko jääkiekko silloin "in"? Pelaako todennäköisesti suurin tarvitsija JYP SM-liigaa? Onko muita nousevia "hallilajeja", joille hallia tarvittaisiin? Mikä on kaupungin suunta - onko monitoimihallin palveluille kysyntää? Niinpä - paljon avoimia kysymyksiä. Esimerkiksi Hjallikselle on helppo naureskella, mutta mies on ottanut melkoisen taloudellisen riskin ja onnistunut siinä, kun rakensi Hartwall-hallinsa.
 
Minä oon syöny sen piirakan!
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy