Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Jussi Jokinen – verokarhun painajainen?

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Goljat, 20.01.2019 klo 08.21.

 1. Kirveellä töitä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen TAPPARA
  Tästä sais kyllä hauskan saippuaoopperan alun, kun joku muu Liigaseura nappaisi Jokisen välistä...kellä on liitua!? :)
   
 2. mize Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Taitaa kyllä mennä niin, ettei tuo ennakkoratkaisu sido verottajaa. Kysyä voi vaikka stadin panimolta.
   
  Viimeksi muokattu: 20.01.2019 klo 19.07
 3. Arnold Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM2013
  Lainaus:

  Ei ole kuin yksi Dominaattori©️ ja se on Sakari Salminen.

  Olisihan Jokinen ihan kohtalainen nimi Liigaan, vaikka pelit jääneet turhan vähiin tällä kaudella.
   
 4. Hamu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Tiedän toki tuon. Diili on kuitenkin kaupankäyntiin liittyvä termi ja kertoo, että verottajan ratkaisuihin voisi vaikuttaa neuvottelemalla tai muilla keinoilla.

  Epäilen, että Jokinen pelaa jossakin muualla kuin Kärpissä loppukaudella - ellei verottaja todellakin tee "diilejä". Ei kukaan maksa huvin vuoksi kuusinumeroisia summia ylimääräisiä veroja. Korkea progressio karkottaa tällaiset suomalaiset, jotka eivät pääse edes artistiverotuksen piiriin.
   
 5. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Kuitenkin Jokisella on palava halu tulla Kärppiin. Vaikuttaa vahvasti siltä, että hän on myös tulossa.
  Lainaus:
  Kuitenkin Kärpät on kovasti hommaamassa Jokista jo täksi kaudeksi.
  Lainaus:
  Ymmärrettävä ajatelma.
   
 6. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Joo en minäkään helpolla usko että järkevän oloinen kaveri kuten Jussi Jokinen tuosta vain heittäisi 140 tonnia menemään, vaikka siihen varaa olisikin. Lainauksen loppuosaa tosin pidän puppuna, ainakin jääkiekkoilijoiden osalta. Kyllä varmaan keskimääräinen Mestis-uran tekevä jääkiekkoilija on tarkempi taloudestaan kuin keskimääräinen NHL-pelaaja. Muttei silti rikastu kun ne tulot on niin pienet.
   
 7. Porvoon Kärppä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Mistä vitusta sinäkään sen tiedät, kunhan haaveilet. Halu ja realismi on kaksi eri asiaa.

  Edelleenkin ainoat tämän "siirron" faktat on siinä, että Jokinen on itse moneen otteeseen todennut Liigan olevan tällä kaudella käytännössä poissuljettu vaihtoehto. Ja syynä on verotus. Senkin hän on selvästi sanonut.

  Tuota asiaa ei muuta Kalevan toimittajan tai McTorson haaveilut toistaiseksi mihinkään.
   
  Kynämestari, Myrsky74 & HOOLIGAN_ tykkäävät tästä.
 8. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  No, en vitusta ainakaan.
  Lainaus:
  Faktat, tai ainakin osa niistä, nähdään vasta silloin, kun Jokisen sopimus julkistetaan. Oli seura sitten mikä hyvänsä. Kalevalla vaikuttaa olevan tietoa Kärppien ja Jokisen tavoitteesta ja yhteisestä halusta. Niin minullakin. Nyt on aika spekuloinnin, sillä faktaa ei ole tarjolla, edes sinulla. Sinun esiin nostamasi ”fakta” on vanhentunut.
   
 9. Porvoon Kärppä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Pistä ihmeessä tuoreempaa faktaa tiskiin sitten? Minusta nuo Jokisen puheet on edelleen ihan paikkansa pitäviä. Kalevan toimittaja perusti tuoreimman juttunsa samoihin Jokisen syksyn puheisiin, jolloin Jussi kertoi tekevänsä keväällä loppukauden sopimuksen johonkin eurooppaan, mikäli tammikuun loppuun mennessä ei NHL-paikkaa avaudu. Kalevan toimittaja ilmeisesti laskee eurooppa=Kärpät, mutta Jokinen itse totesi syksyllä senkin, että Suomi ja Liiga on poissuljettu verotuksen takia.
   
 10. kthxx Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Bruins, Nikko Icebucks
  Lainaus:
  Musta tuntuu että 600 NHL-pisteen mies on vähän enemmän kuin kohtalainen Liigaan.
   
  Punamusta ja sinnepäinsä tykkäävät tästä.
 11. JPL Jäsen

  Lainaus:
  Ennakkopäätös tulkinnasta epäselvissä tilanteissa.
   
 12. Provider Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ennakkopäätöksen hakeminen ei toki ole minkään sortin neuvottelua vaan verottajan näkemyksen selvittämistä. Verovelvollinen selvittää tilanteen ja verottaja kertoo miten verokohtelu menee. Neuvottelu ei olisi termi mitä tuosta käyttäisin.
   
 13. Fancy Jasper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IceHearts
  Lainaus:
  Ei ehkä neuvottelua sanan varsinaisessa merkitykseksessä, mutta kyllä siellä käydään vuorovaikutusta kun Verohallinto selvittää esim Jokisen omistusosuuksia jne... ja ylipäätään roolia joukkueessa osana sekä Kärppien strategiaa että Jokisen omia intressejä niin yritysoikeudellisesti mutta myös henkilöverotuksellisesti. Tälläinen tilanne voisi syntyä esimerkiksi osingon jakaminen Jokiselle työpanoksen perusteella.
   
  Viimeksi muokattu: 20.01.2019 klo 23.37
 14. S.T. Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Tampa Bay
  Lainaus:
  Jokisen Jussi pelasi kaudella 12-13 Kärpissä 21 ottelua tehoin 7+14, kun NHL oli lakossa. Jussi oli tuolloin kiekoillija parhaassa iässä ja aikaa kulunut kuusi vuotta. Tuskimpa enään pystyy samaan, jos on edes tulossa Kärppiin loppukaudeksi. Todennäköisesti kävisi samanlailla, kun Kärpät hommasi Kim Hirschovitsin katsomoon istumaan. Joukkueen harmonia kärsisi ja varma mestaruus karkaisi näpeistä.
   
 15. Fancy Jasper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IceHearts
  Lainaus:
  Sellainenkin variaatio on, että Jokinen haluaa voittaa mestaruuden kasvattiseura Kärpissä, kuten teki Niinimaa, Hyvonen, Pirnes jne...

  Nyt on käsillä Jokisen näkökulmasta täytellinen joukkue mestaruuteen, jossa tutut miehet Kukkonen, Pyörälä, Osala sekä tulevaisuuden NHL tähdet Kupari-Heponiemi akseli pyörittävät palettia, joten miksi ei. Täydellinen ajoitus voittaa mestaruus Kärpissä siitäkin huolimatta, että kvartaaliajattelullisesti verovuosi voisi Jokiselle olla tuloksellisempi. Mutta Jokinen onkin omistaja ja omistajalle on selvää pitkä ajan aikaväli huomioimalla, että joukkue voittaa mestaruuksia.
   
 16. Provider Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Anteeksi nyt vaan, mutta ei kyllä selvitä. Ennakkopäätösmenettrlyssä verohallinnolle esitetään spesifi kysymys tai kysymykset joihin verohallinto antaa ratkaisunsa. Siinä ei lähdetä selvittämään Jokisen roolia, Kärppien strategiaa eikä sen enempää omistusosuuttakaan. Ja osinkoa ei jaeta urheiluseurassa työpanoksen perusteella vaan ihan tuloksen ja omistusosuuden mukaan. Lääkärit sitten erikseen, mihin järjestelyyn käsittääkseni KHO on jo ottanut kielteisen kannan.
   
 17. Fancy Jasper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IceHearts
  Lainaus:
  Sen verran on omasta duunista kokemusta, että kyllä verohallinnon kanssa käydään ihan oikeasti "ns.neuvotteluja", toki vain niissä reunaehdoissa, johon alkuperäinen ennakkoratkaisu perustuu esim. verohallinto voi pyytää lisätarkennusta ennen käsittelyä, ja sitten taas soitellaan ja lähetellään kirjeitä. Normaalia viranomaistoimintaa.

  Heitin esimerkinomaisesti tuon työpanososinkoon perustuvan maksun. En väitä enkä luule mutta korostan että ennakkoratkaisu ihan hyvin saattaisi käitellä moista problematiikkaa. Työpanososinkopykälää ei olla vielä riittävästi testattu oikeusasteissa, vaikka siitä korkeimpien oikeusasteiden ratkaisuja onkin olemassa. Alunperinhän kyseinen pykälä laadittiin hätätöikseen ilman kattavampaa jälkiseurantaa.
   
 18. Provider Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Niin, verohallinto voi ohjeistaa kysymyksen osalta, jotta se on vastauskelpoinen, tai tosiaan pyytää tarkennusta faktojen osalta. Muuta neuvottelua heidän kanssaan ei käydä. Edellä mainitut seikatkin vain siksi, että verohallinto voi antaa itseään sitovan ennakkoratkaisun, ei sen takia, että verovelvollinen voisi jotenkin yrittää saada vallitsevasta linjasta poikkeavan ratkaisun.

  Mitä taas tulee osinkoihin, on ne ansaintaperusteestaan riippumatta huono esimerkki, koska eivät ole samaa tulolajia kuin palkka. Toinen on ansiotuloa ja toinen pääomatuloa.
   
 19. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Aina voi toivoa. Jokisen Jussi on kyllä sellainen kanakeiton jääkiekkoilullinen vastine, että tuskin mitään ongelmia tulisi. Änärissäkin tuntui sopivan joukkueeseen kuin joukkueeseen. Lisäksi Mannerin Kärpät on jotenkin sellainen Borg, että se vain assimiloi kaiken eteen tulevan ja on entistä vahvempi. Ei ole tainnut SM-liigan historiassa ollut yhtä varmaa tulevaa mestaria koskaan aiemmin.
   
  Jääkoneenkuljettaja ja holynordic tykkäävät tästä.
 20. Fancy Jasper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IceHearts
  Lainaus:
  Kyseinen pykälä ei ole yksiselitteinen, mikä on ansio- ja miä pääomatuloa. Tässä on huomioitava, että Jokinen on osaomistaja ja että on omahdollisesti keskeinen (spekulaatioita) osa omistajuusstratgiaa pitkällä aikajänteellä. Sopimusneuvottelut hallituksen kanssa kun antaa aika paljon liikkumavaraa.
   
 21. Provider Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Edelleen, omistajuus tai siinä myöhemmin mahdollisesti tapahtuvat muutokset eivät vaikuta hevonvitunhumppaa Jokisen ansiotulojen verotukseen tänä vuonna. Hieman nyt jää auki, että mihin neuvotteluihin hallituksen kanssa viittaat, mutta ehkäpä tuo ei ole niin tärkeää.

  Mitä taas tulee yksiselitteisyyteen, niin ansiotulot on määritetty lainsäädännössä niin yksiselitteisesti kuin se vaan ikinä mahdollista on. Tämä ot jääköön osaltani tähän.
   
 22. mayra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ruskeat (valkoiset) kirjekuoret
  Lainaus:
  Kyllä oikeastaan muuttaa. Aiemmin, kun Kaleva on kirjoittanut, että "sopimus on lähellä", niin se on tarkoittanut, että sopimus on jo tehty. Tuntuisi, että ihan yhteistyössä Kärppien kanssa näitä uutisoivat. Esim. viime vuoden helmikuussa kirjoittelivat "Kärpät kiikaroi Vesalaista" -jutun ennen kuin soppari julkaistiin.
   
 23. TwistedKites Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Eikö 500000 eurosta makseta enemminkin 45%? (Lähteenä veroprosenttilaskuri 2019)
   
 24. Vilja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Plus TyeL 8,25% plus Työttömyysvakuutusmaksu 1,5%=9,75%.
   
 25. Baloun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
  Lainaus:
  Käsittääkseni tuossa 8.25 on jo tyel maksu ja työttömyysvakuutusmaksu. 6.75 tyel ja 1.5 tuo toinen