Mainos

Joulukinkku

  • 201 742
  • 888

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Tilannepäivitys: Oli muuten paljon rauhallisempi meno paikallisessa hyper-prismassa tuossa vähän ennen ilta kahdeksaa. Ennen tyhmänä tullut käytyä ne vikat ostokset ostamassa 23.12 päivällä, kun kaikki 200 mummoa juoruaa keskellä käytäviä ja stressaantuneet työikäiset pujottelee ympäriinsä ja tönii minkä kerkeää.

Nyt on kinkku vetäytymässä. Pari minsaa niin otetaan ensi puraisu. Hyvää joulua kaikille. Pitäkää toisistanne huolta.
 

¤Kane¤

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Juuri kävin laittamassa Weberin hiilisavustimesta luukut kiinni kun sisälämmöt oli 75c ja tuommoinen rapia
7,5kg potkallinen kinkku viihtyi siellä kaikkiaan reilu 12h ja luukusta viskelin aina ohikulkiessa leppä tai omenapuu kalikoita ja olen jo niin monta tuolla tehnyt että uskon että hyvää tulee tälläkin kertaa, ja aamulla pitää paiskata vielä toinen normiuuniin kun talon naisväki ei niin savukinkun perään ole vaan enempi perinteisen kannalla.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Onhan tämä kinkun paistaminen nostalgista ja perinteistä hommaa... 95 asteessa kypsytetty kahdeksan tunnin verran kuuden kilon kinkkua, pian on valmista.
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Kävipä niin, että joulukinkuksi tarkoittamme pökäle oli joko valmiiksi kehnonlainen tai sitten neljä vuorokautta jääkaapin alahyllyllä on hapattanut lihan piloille. Oli pakettia avatessa ekstratuoksua ja sellainenkin ihme nähtiin, ettei koira ollut järin kiinnostunut lihasta. Käytettiin kinkku asianmukaisesti uunissa, mutta vielä senkin jälkeen haju/koostumus aiheutti vähintäänkin epäilyksiä. Päätettiin nekata koko puolitoista kiloa possupoloa roskiin.

Eli nyt tarvitaan sitten hätäratkaisu. Onko kellään kokemusta ns. valmiskinkuista? Huomenna ajattelin aamupäivästä vielä pelastaa jouluaaton, eli marketin kautta pontevaa pöytään. Suosituksia? CM/Prisma/Lidl käy kaikki. Mieluiten toki kotimainen.
 

MegaForce

Jäsen
Onhan tämä kinkun paistaminen nostalgista ja perinteistä hommaa... 95 asteessa kypsytetty kahdeksan tunnin verran kuuden kilon kinkkua, pian on valmista.
Oma joulufiilikseni on aidoimmillaan, kun ensimmäiset siivut vastapaistetusta kinkusta maistetaan yön/aamun aikana.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: mjr

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Joo, liian aikaisin kinkku uunista, mutta hyvää on. Sinappia ja myrttisiä.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Kävipä niin, että joulukinkuksi tarkoittamme pökäle oli joko valmiiksi kehnonlainen tai sitten neljä vuorokautta jääkaapin alahyllyllä on hapattanut lihan piloille. Oli pakettia avatessa ekstratuoksua ja sellainenkin ihme nähtiin, ettei koira ollut järin kiinnostunut lihasta. Käytettiin kinkku asianmukaisesti uunissa, mutta vielä senkin jälkeen haju/koostumus aiheutti vähintäänkin epäilyksiä. Päätettiin nekata koko puolitoista kiloa possupoloa roskiin.

Eli nyt tarvitaan sitten hätäratkaisu. Onko kellään kokemusta ns. valmiskinkuista? Huomenna ajattelin aamupäivästä vielä pelastaa jouluaaton, eli marketin kautta pontevaa pöytään. Suosituksia? CM/Prisma/Lidl käy kaikki. Mieluiten toki kotimainen.

Kai noita nyt marketit on väärällään ja jäisenäkin voi kinkun paistaa. Ympäri yön vielä auki kauppoja tässä. En ostaisi kyllä valmiskinkkua.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Joo jos isommassa kaupungissa asustaa, niin nyt vaan lähimpään isoon markettiin ja läskinpala sieltä mukaan. Aamuun asti saa lämmitellä huoneenlämmössä ja siitä sitten uuniin. Hyvin tulee iltapäiväksi valmista.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ostin piiiitkän tauon jälkeen kinkun. Someron palvaamon palvikinkusta rapian puolen kilon lohko. Viimeksi kokonainen kinkku taisi olla, kun kasvatimme oman possun, eli siitä on 7-8 vuotta. Teurastin, suolasin ja paistoin itse.

Mutta kalkkunaa, peuraa, poroa ja peräti karhuakin on makkaran muodossa, sekä se kimpale palvipossua. Lihat noinikkää, sitten on vähän vegeä ja tietysti erilaisia kaloja ynnä laatikot.
 

Big Bear

Jäsen
Aaton vastainen yö meni perinteisesti kinkkuvalvojaisissa. Tällä kerralla possu paistui leivinuunin lempeässä lämmössä. Otin possun pois, kun mittari näytti noin 80 astetta. Tuli aika mureaa, ettenkö sanoisi suussa sulavaa. Kinkun ensipuraisun kylkeen Olvin Tuplapukki. No, pukkeja meni muutama kinkunpaistoprojektissa. Tästä se joulunseutu taas alkaa.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Kinkku otettu uunista, asteista ei mitään hajua. Hyvää se vaan on.

Hyvää ja rauhallista joulua
 
Suosikkijoukkue
Änärin suomalaiset
Isäntä hoitanut yleensä kinkun, mutta on tänä vuonna koko joulun töissä niin mutsin kanssa pitäisi tuo kinkku saada jotenkin hoidettua. Ostettiin 4 kilon mötkylä eilen hirveässä kiireessä ja unohdettiin laittaa se huoneenlämpöön. Hetki sitten laitettiin tuohon keittiön pöydälle, saa nähdä mitä tästä tulee kun on vielä vähän jäinen. :D

Hyvät joulut!
 

Leipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Posipetterit
Isäntä hoitanut yleensä kinkun, mutta on tänä vuonna koko joulun töissä niin mutsin kanssa pitäisi tuo kinkku saada jotenkin hoidettua. Ostettiin 4 kilon mötkylä eilen hirveässä kiireessä ja unohdettiin laittaa se huoneenlämpöön. Hetki sitten laitettiin tuohon keittiön pöydälle, saa nähdä mitä tästä tulee kun on vielä vähän jäinen. :D

Hyvät joulut!
Kyllä nyt saatatte olla pikkasen myöhässä, eikä pitäis kinkkua huoneenlämmössä sulattaa. Ehkä tässä tilanteessa laittaisin pakon edessä kylmää veteen sulamaan.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Pakko se on taas jättää muistijälki tänäkin vuonna tähän ketjuun - tänä vuonna mulla on uusi uuni ja kinkku onnistui kutakuinkin täydellisesti ja vanhemman pojan kanssa ollaan sitä jo maisteltu pitkin aamua. Hyvää joulua kaikille!
 

Mauri-Antero

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Pitihän se arvata, että vituiksi se oli mennä tänäkin vuonna. Tuli otettua siinä pikkuisen alkulämmittely- kaljoja eilen illalla, niin enkös perkele nukahtanu pommiin ja kissa herätti puoli kuusi. Joulupöytään kyllä kinkku ehtii, mutta ärsyttää kauhea kiire sen kanssa ja levähdysaika läskille jää nyt aika minimiin.

Weberissä kinkku, omenapuu palikoita kaverina ja Meater tökätty lihaan kiinni. Varsin toimiva kuvio.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jouka Juhola, Lipiäinen ja Ässien sylkykupit.
Niin se maailma muuttuu, nyt kinkku uuniin, kaupassa käytiin jo eilen.
Unohdin... Piti toissapäivänä jo kysellä mennäänkö tutulla sapluunalla. :/

Löytyikö tutusta paikasta ja suunnitelmat aatolle samat?
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jouka Juhola, Lipiäinen ja Ässien sylkykupit.
Kiitokset. Mittaria ei ole mutta kinkku ei kuitenkaan ollut kuin keskeltä hieman jäinen joten eiköhän tuosta jotakin tule. Laitan tilannepäivitystä myöhemmin.
Kyllä se jäisenä paistossa on tarpeellinen. Olen jäisenä kyllä onnistunut kokeilussa ihan hyvin, mutta melkoista arpaa on ilman mittaria. Joku ehtii hakemaan kesken paiston ja laitatte sinne kun on ollut pari tuntia sadassa asteessa. Kovin paljoa enempää ei kannata pitää jäiselle.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Unohdin... Piti toissapäivänä jo kysellä mennäänkö tutulla sapluunalla. :/

Löytyikö tutusta paikasta ja suunnitelmat aatolle samat?

Ei löytynyt tutusta paikasta, tämä kinkku tuli Raumalta... vävyehdokas sai Rauman Prismasta kinkun työnantajaltaan lahjaksi.

Rauman potka oli vuorokauden Ässähuiviin käärittynä jääkaapissa, pahat henget poistuivat. Perinteisesti n. 130 astetta uunissa ja 75 asteisena ulos jäähtymään. Aamulla todettiin mehukkaaksi, nyt vielä huntu päälle ja pöytään.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Rauman potka oli vuorokauden Ässähuiviin käärittynä jääkaapissa, pahat henget poistuivat. Perinteisesti n. 130 astetta uunissa ja 75 asteisena ulos jäähtymään. Aamulla todettiin mehukkaaksi, nyt vielä huntu päälle ja pöytään.
Toivottavasti sika ei ole ollut toriparlamentissa keskustelemassa. Muuten ei ässähuivitkaan auta siinä manauksessa. No, vaikutukset tunnet pian.

Itse vetelin jo yöllä tyytyväisenä kunnon satsin kinkkua ja katsoin Viaplaysta Pulmusia.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Perinteisen ohjeen mukaan 78-asteiseksi ja sinappihuntuamisen jälkeen 250 asteessa hieman yli kymmenen minuuttia. Hyvää tuli.
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Tänä vuonna kinkku onnistui niin nappiin, että sisälämpötila poisotettaessa päälle 90 astetta. Tuloksena nyhtöpossua, mutta perkele: tämähän on parempaa näin! Kannatti nukahtaa.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kuinkas tarjoilu on tapana tehdä? Siivuttaako pääkokki valmista slaissia pöytään tarjolle, vai nostetaanko jööti vaan pöydän kulmalle itse kunkin viilleltäväksi? Itse suosin jälkimmäistä tapaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös