Nyt oli kyllä jouluna mielenkiintoiset kinkunpaistamiset.
Aatonaattona laitoin Tammisen 1,6kg kinkun uuniin. Normisetti, eka puoli tuntia 150 astetta ja sitten tiputus 110 asteeseen. Ja kinkku uunissa niin kauan että ollaan lähimain siinä 99 asteessa sisälämpötilan osalta. Tähän meni kaikkinensa aikaa sellainen 4h 15min. Sitten kinkku uunista ja yöksi jäähtymään.
Eilen aattona sitten Tammisen 2,9kg kinkku uuniin samoin metodein. Tähän meni aikaa tasan kuusi tuntia. Ja sisälämpötila oli uunista otettaessa monia asteita pienempi kuin tuolla pienemmällä Nasulla. Aamulla vielä sinappi ja korppujauhot ja hetkeksi uuniin.
Arvaatteko, mikä oli ongelma? Kyllä, kuivuus. Ja arvaatteko, kumpi kinkku oli kuivempi? Jep, se isompi. Se, joka oli suhteessa todella paljon vähemmän aikaa uunissa samoissa asteissa, ja jonka sisälämpötila jäi paljon alemmaksi versus pikkukinkku. Pikkukinkku oli aivan helvetin mureaa, kosteaa ja hyvää. Iso kinkku ei.
Mietin, että mistä ihmeestä tuollainen voi johtua? Onko esimerkiksi kinkun suolauksella tms noin suuri vaikutus?