Joulukinkku

  • 201 643
  • 888

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Laitoin 9-kiloisen möhkäleen uuniin tuossa iltaseiskalta ja lämpötila on nyt jo 64 astetta. Lieneekö lämpömittari kiinni luussa?
Otan vielä yhden oluen ja vaihdan sitten lämpömittarin eri kohtaan.

Heitä lämpömittari huitsin helvadaan, uuni reiluun sataseen ja kello soimaan 04:00. Sanoisin että on sillon hyvä.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Laitoin 9-kiloisen möhkäleen uuniin tuossa iltaseiskalta ja lämpötila on nyt jo 64 astetta. Lieneekö lämpömittari kiinni luussa?
Otan vielä yhden oluen ja vaihdan sitten lämpömittarin eri kohtaan.
Vajaa nelikiloinen luuton ollut uunissa 17:15-17:45 200 asteessa ja siitä eteenpäin 100 asteessa. Vasta vajaa 70 mittarissa. Tosin se oli alle kolme tuntia poissa jääkaapista ennen paistoa, joten ehkä meni turhan viileänä uuniin.

Mutta mikäpä kiire tässä on. Ehkä pitää vähentää lämpöjä ensisestään ja ottaa suosiolla joskus aamulla pois.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Meillä vaimo oli jostain lukenut vuosi sitten että Coca Colassa keittämällä tulee paras kinkku, ja siitä muuten tuli pirun hyvää. Se ei siis millän muotoa maistu colalle vaan siinä on jotain miksi lihasta tulee erittäin mukavasti mureaa. Tietty uunissa sitten loppusilaus. Sitä se sanoi heräävänsä kohta keittelemään kun minä menen nukkumaan.

Isäukko ja äitimuori asuu hyvin lähellä ja siellä on sitten uunikinkku niin hyvä on ihmisen olla kun läheiset huolehtii että ei läski mahasta kaikkoa.

Joulupuuro keitellään kotipaikalla, sen jälkeen minä lämmitän rantasaunan ja illalla siiten syödään ja pukki tuo muksuille lahjoja. Ai jumaleissöni, että usein tulee mieleen, miten maalla on mukavaa.

Hyvää Joulua kaikille.
 

Thombson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kaljat juotu ja kinkku vasta 70 asteinen. Varmaan lähemmäs 4 kun valmis. Ollut uunissa 18:30 lähtien 100 asteessa. 5 kilon juhlakinkku. Nälkähän tässä alkaa olemaan.
 

Mauri-Antero

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Samaten täällä kaljat juotu ja kinkku saatu valmiiksi. Ensimmäinen tunti 175 astetta, ja sen jälkeen sata. Loppuun perus kuorrutukset 250 asteella. Ja jälleen ilman mitään perkeleen mittareita. Taas tuli täydellisen murea. Joltain olen tuon ohjeen kopioinut täältä vuosien varrella, ja aina on tullut priimaa. Ny maate.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Pitkästä aikaa on meilläkin joulukinkku, vuosiin ei ole tullut laitettua, mutta tällä kertaa päätin kokeilla villisikaa. Ensikokemus positiivinen, hyvin erilainen toki kuin peruskinkut. Paistaminen ei sinänsä eronnut mitenkään, mutta suolaus piti hoitaa itse, kun ei tuota nyt ihan mistään lähikaupan laarista saa. Suosittelen.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Nyt on varmaan kasvettu pojasta mieheksi, kun ensimmäinen joulukinkku on jääkaapissa odottamassa paistamista. Semmonen 7kg painava juhlakinkku kyseessä ja sunnuntaina olis tarkoitus laittaa läski uuniin. Pitääkin kysellä vielä appiukolta vinkkejä, tekee ainakin omaan makuun parasta kinkkua.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Nyt on varmaan kasvettu pojasta mieheksi, kun ensimmäinen joulukinkku on jääkaapissa odottamassa paistamista. Semmonen 7kg painava juhlakinkku kyseessä ja sunnuntaina olis tarkoitus laittaa läski uuniin. Pitääkin kysellä vielä appiukolta vinkkejä, tekee ainakin omaan makuun parasta kinkkua.

Oikea kinkku säilytetään parvekkeella eikä jääkaapissa. Jos ei ole parveketta, niin sitten pitää hankkia uusi asunto.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
13,4kg Mestaripalvin luullinen kinkku on nyt kinkkujääkaapissa. Vaihdoin kaljajääkaapin nimen ihan tätä varten.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV, Artun pumppu
13,4kg Mestaripalvin luullinen kinkku on nyt kinkkujääkaapissa. Vaihdoin kaljajääkaapin nimen ihan tätä varten.

Melko miehekkään kokoinen kaveri. Respect. Itse jouduin joku vuosi taaksepäin sahaamaan luuta pois kun ei mahtunut uuniin. Se taisi olla 11 kg pintaan.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Miksi muuten ostatte luullisen kinkun?
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV, Artun pumppu

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Miksi muuten ostatte luullisen kinkun?

Ostin aikaisempina vuosina perinteisen joulukinkun mutta en enää. Mutta siksi, että lihan maku (luu antaa makua) ja koostumus parempi, sitä aitoa ehtaa kinkkua.

Tässä videossa ehkä oleellisin. Luuton tulee aika jämistä.

HK Lihakoulu – Kuinka joulukinkku syntyy?

Nykyään mennään luuttomilla x2. Maku ok ja muutenkin näppärämpi. Noitten luullisten kanssa homma vähän rääppimistä ja hukkaa paljon.
 
Viimeksi muokattu:

teppana

Jäsen
Tänä vuonna urakkana olis puolikas sika (n. 80 kiloinen). Lämminsavustan siitä osan, osa menee uunissa kinkkuna. Vielä pitäisi jotain veikeää keksiä lihan menoksi, tuleeko mieleen mitään?
 

ruoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Lännen Kiekko, Panelian Raikas
Miksi muuten ostatte luullisen kinkun?

Luu antaa makua siinä missä rasvakin.

Tänä vuonna mennään tosin luuttomalla, koska luulliset kinkut ovat pahuksen isoja, ainakin ne mitä Kivikylältä on tullut haettua.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Miksi jotain seitania kutsutaan kinkuksi? Siksikö jotta vegaanit voisivat kokea/esittää syövänsä joulukinkkua? Maistuuko seitan paremmalta, kun sitä kutsuu kinkuksi?

Vähän niin kuin absolutisti sanoisi juovansa "absolutistin viinaa" ja kumoisi vettä shottilasista, kun muut ottavat vodkaa.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Miksi jotain seitania kutsutaan kinkuksi? Siksikö jotta vegaanit voisivat kokea/esittää syövänsä joulukinkkua? Maistuuko seitan paremmalta, kun sitä kutsuu kinkuksi?

Vähän niin kuin absolutisti sanoisi juovansa "absolutistin viinaa" ja kumoisi vettä shottilasista, kun muut ottavat vodkaa.

Eivät sitä kinkuksi kutsu kuin lähinnä dissaajat. Ruokalajin nimi ohjeissa on seitanpaisti. Ja se on muuten varsin hyvää, kannattaa kokeilla ÄIJJJIENkin.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Oikea kinkku säilytetään parvekkeella eikä jääkaapissa. Jos ei ole parveketta, niin sitten pitää hankkia uusi asunto.

Voiko kinkkua säilyttää etu- tai takaterassilla? Grillikatoksessa, piharakennuksessa tai maakellarissa? Miksi pitää säilyttää juuri parvekkeella?

Mulle riittää kalkkuna ja kalaruuat. Sianlihaa en ole syönyt n. 15 vuoteen.
Saako kysyä että miksi? Kun veikkaisin että kyseessä ei ole uskonnolliset syyt
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Voiko kinkkua säilyttää etu- tai takaterassilla? Grillikatoksessa, piharakennuksessa tai maakellarissa? Miksi pitää säilyttää juuri parvekkeella?

Tuo oli kansanomainen sanonta sille, että ehdottomasti jossain ulkona eikä jääkaapissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös