Viikonloppuna tuli vierailtua parin kaverin kesäpaikalla Sysmässä ja osallistuin sunnuntaina metsäjahdisteluihin kun ei mitään pahempia vapinoita ollut jäänyt lauantain savusaunoista. Mustikanpoiminta ei edelleenkään ole minun juttu, mutta sienestys luonnistui sen sijaan roimasti paremmin. Kuivattavaksi pari uunipellillistä torvisieniä, sienisalaattitarpeiksi muutama litra rouskuja (yllättävän puhtaita toukista joten sai reilusti myös sitä salaattia, sekaan sipulihaketta ja smetanaa, maustoksi suola, mustapippuri, sokeri ja sitruunamehu) sekä tuoreeltaan syötäväksi roima keko kanttarellia ja kehnäsieniä sekä muutama pienenpuoleinen vaaleaorakas ja yksi madoton leppärouskukin (nuo ovat yleensä kaikki valmiiksi syötyjä vaikka miten pienenä löytää). Tämän viikon ruokalista on luonnollisesti ollut melko sienipainotteinen, on ollut sienipastaa ja -kastiketta sekä leivänpäällysenä lähinnä sienisalaattia. Etenkin kun eilen tarttui vielä frisbeegolfkierroksen yhteydessä pykälään herkkutatti ja kourallinen kanttarelleja lisää (olisi ollut kerättävää enemmänkin mutta mukana ei ollut minkäänlaista kantovälinettä keräilytuotteille niin kiekkojenpyyhintäliinasta piti askarrella pieni pussi muutamaa sientä varten).
edit. Olenko muistanut kehua limanuljaskaa? Hieman vaatii työtä metsässä (limakalvo on nyljettävä sienen lakilta koska on todella tahmaista liimaa hieman kuivuttuaan) mutta maun puolesta todella herkullinen (ja erikoinen, ensimmäistä kertaa testasin noita perinteiseen tapaan munakkaassa ja kokonaisuus maistui lihamakaronilaatikolta). Koostumus hieman epäilyttävä, kun sellaista melko niljakkaa etenkin helttakohdista, toki voi silputa niin pieneksi ettei koostumusta havaitse, jos se sattuu häiritsemään.