Ensimmäinen suppisreissu täällä kolme ämpäriä perattua suppiloa. Kävin kahdessa neljästä vakkaripaikastani ja maastoon jäi hurjasti pientä sientä, joten lisää varmasti nyt ilmojen lämmetessä tulee. Toinen vakimetsä oli valitettavasti hakattu, mutta pitänee nähdä asian positiivinen puoli ja käydä poimimassa sieltä sitten korvasieniä, vaikkei toki hakkuu automaattisesti tarkoitakaan sitä, ettei suppiksia paikalle myös tulevina vuosina ilmaantuisi.
Paisoin kaikki sienet ja yhtä keitollista lukuunottamatta pakastin. Ei tuollaisesta kolmesta ämpäristä kuitenkaan mahdottomasti minigrippiä tule, joten vielä pitää seuraavalla mökkireissulla ensi viikolla koluta muut paikat läpi, kun kuivaukseenkin suppiloa pitää saada. On muuten yksi helpoimmista sienistä kuivata ja ehkä lempisieneni ylipäätään, jos sellainen on pakko mainita. Olen yleensä jatkanut suppiskautta aivan joulukuulle pakkasten/lumen saapumiseen asti, mutta vuodet eivät ole veljiä keskenään joten paljolti tuo sadon jatkuvuus talvelle riippuu säästä. Onpa noita usein lumenkin seasta tullut poimittua, joskaan se ei enää oikein mielekästä ole, kun sientä on muutenkin niin hankala paikantaa.
Kaiken kaikkiaan uskomaton sienivuosi takana. Pakastin on allekirjoittaneella täynnä lähinnä korvasientä, kangas-, sikuri- ja karvarouskua, haperoita, suppiloita ja ennen kaikkea herkkutatteja. Kyllä näitä kelpaa talven yli mutustella!