Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Joukkueen rakennus kaudelle 2017–2018

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana powerplaymaker, 16.01.2017 klo 19.12.

 1. DTremens Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
  Lainaus:
  Nimenomaan. Yksipuoliseen purkamiseenhan täytyykin olla erittäin painavat syyt joita on vain lähinnä erilaiset vakavat rikkomukset. Sensijaan tuossakin sanotaan "...ei voida irtisanoa, ellei asiasta ole erikseen sovittu." Eli yhdessä voidaan niitä irtisanomisehtoja sopia.

  Tuo KKO päätös koskee kodinkonemyyntiä ja irtisanomista/purkua koska myyjä ei ollut saavuttanut myyntitavoitteita (euromääräinen ja kateprosentti).
  Käräjäoikeuden osuudessa todetaan seuraavaa:
  "Edellytyksenä irtisanomiselle oli, että työntekijä alitti olennaisesti sen tason, jota häneltä kohtuudella voitiin edellyttää. Tämän vuoksi vaaditun tason piti olla määritelty ja työntekijän tiedossa. Tässä tapauksessa näin ei ollut. Henkilökohtaisia myyntitavoitteita ja kateprosentin minimitasoa ei ollut määritelty. Työnantajayhtiö oli määritellyt kullekin tuotteelle myyntihinnan ja -katteen. Osassa tarjoustuotteita oli saattanut olla negatiivinen myyntikate."

  KKO:n päätös vahvisti sen ettei työnantaja voi tehostaa työn valvontaan liittyviä mittareitaan irtisanomisuhalla, eikä päätös siten ota kantaa yhdessä sovittuihin irtisanomisehtoihin vaan tuohon yksipuoliseen lakiperusteiseen irtisanomiseen ja/tai purkuun.

  Eli irtisanomisperusteeksi käy esim. sovittu suoriutumistaso vain kun se on yhdessä sopimukseen kirjattu. Oikeudessahan ne pykälät tapauskohtaisestyi lopulta aina punnittaisiin jos asianosainen ei olisi tyytyväinen.
   
  Viimeksi muokattu: 16.03.2017 klo 00.15
 2. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Kontiola jatkaa varmuudella ensi kaudella Jaroslavissa.
   
 3. spede1967 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit sekä tuleva Espoon edustusjengi
  Noin kirjoitetaan KHL:n virallisilla sivuilla, joten lienee faktaa. Kozun myös jatkaa. Hyvä juttu Lokolle.
   
 4. KuumaaKamaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  Kieltämättä harmittaa tämä uutinen. Olisi ollut Reginin rinnalle juuri sellainen liideri jota Jokerit kaipaa. Raha ja Venäjän verotus puhuu jälleen...... Eiköhän sieltä sitten joku arpa kärrätä keskelle floppaamaan taas.
   
 5. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Juuri näin. KHL-ehdot mahtuu hyvin suomalaiseen lainsäädäntöön, kunhan ne on siellä paperissa sopimusta allekirjoitettaessa.

  Järkyttävä määrä kiihkoilua Suomen Laista tässä ketjussa ja kukaan ei tiedä paskaakaan mistä kirjoittaa. Säälittävää.
   
 6. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Tänään saatetaan kuulla jotain Jokerien jatkosta KHL:ssä. Toivottavasti samalla kuullaan vähän rosterista ja myös syistä, miksi siihen on päädytty. Epäilen tosin, että mahdollinen ilmoitus Jokerien rahoitussopimuksesta - jos sellainen on saatu tällä viikolla aikaan - siirtyy ensi viikon uutisointiin. Joukkueen rakentamiseen rahoitussopimus vaikuttaa ratkaisevasti.
   
 7. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Ihan vaan kysymys, en jatka aiheesta: joko löytyy urheiluun ja jääkiekkoon faktat siitä, että Jokereissa nyt voidaan ulkoistaa 20 prosentin osuudella tulevasta palkasta ja myöhemmin 67 prosentilla? Mistä nämä tiedot tulevat nimenomaan Jokereita koskien? Jos et saa vieläkään faktoja esille, älä tuomitse Jokereita ja Kurria siitä, että ns. flopit mahdollisesti jatkavat väittämällä, että rahan kautta ajateltuna ei mitään järkeä. Todellisuus kun saattaa olla niin, että nimenomaan rahan kautta ajatellen ei ole järkeä purkaa sopimusta, jos sellaiseen on mahdollisia haluja ollut.

  Itse en usko ilman faktoja, että suomaisen Jokerien huippupelaajien sopimusturva olisi Liigaan verrattuna monta kertaa huonompi.
   
 8. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  @Cobol
  Nuo luvut on käsittääkseni normaalit KHL:n irtisanomisehdot. Luvut poimittu sieltä täältä ja valalle en voi mennä, mutta tuo on tilanne parhaan tietoni mukaan. Jos jolla kulla on esittää ns mustaa valkoisella, niin korjaan käsitykseni.

  Jokerit on tietysti voinut tehdä suoria soppareita ilman pykäliä, mutta silloin on syytä tehdä arvioita K&V duunista. Ja johtopäätökset. Jokerien minirosterilla ei voida pitää yhtään riippakiveä viemässä pelipaikkaa.
   
 9. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Juu, @Sako mulla ei ole tietoa. En ole nähnyt koskaan KHL:n sopimuspapereita ja epäilen, että et ole sinäkään.

  Mutta sen tiedän Jokereista SM-liigan ajalta ja Liigasta muutenkin, että 2-vuotinen tai 3-vuotinen paperi puretaan ainakin huipuille maksamalla 100 % tulevistakin rahoista. Kuulopuheita ei voi osoittaa todeksi ja muistikin voi pätkiä. Siksi laitoin tuosta myös muutaman vuoden takaisen linkin ketjuun, jossa todetaan etteivät liigan huiput allekirjoita paperia, jossa ei ole täyttä 100 prossan kompensaatiota koko sopimuskaudeksi. Koska Jokerit tekee samojen pelaajin kanssa soppareita, tuskin ne ovat liigassa 100 % ja KHL:ssä 20 %. Mutta kuten totesin, ei ole tietoa, vaan päätelmä, johon kuuluu myös oma kokemus määräaikaisista sopimuksista ja niiden allekirjoittamisesta työnantajan puolesta.
   
 10. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Pelaajien liigayhdistyksen periaate on 100% korvaus ja käsittääkseni liiga on tähän suostunut.. taas sieltä täältä poimittu tieto. Liigayhdistyksellä ei vain taida olla sanansijaa kohelossa.
   
 11. Seesam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NP#6
  Jos tosiaan Jokereiden pelaajasopimuksiin on sisällytetty ek. 20% määräys, niin väitän sen nousevan 100% (tai ainakin lähelle sitä) riitauttamisen yhteydessä (/ tuomioistuimen päätöksellä). Näppituntumalla sanottuna tuollainen määräys ei ole Suomen lainsäädännön tai oikeuskäytännön mukainen, enkä usko KHL:n käytäntöjen olevan relevantti argumentti sen puolesta puhumiseksi.

  Onpa muuten härskin kuuloinen kuvio. En kylläkään usko sitä todeksi.
   
 12. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  20% on ihan käypä kultainen kädenpuristus, sillä sen jälkeen saa pellailla missä lystää ja mihin hintaan tahansa.

  Jos Salmisen ja Niemen soppareissa ei ole pykälää, niin 100% käteen ja kadulle. Tai kivaan. Noilla jätteillä ei tehdä kirkkaissa valoissa mitään, sillä ne on "taitonsa" näyttäneet.
   
 13. Seesam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NP#6
  Kerro vielä missä todellisuudessa 20% on ''käypä kultainen kädenpuristus''? Suomessa se ei sitä ainakaan ole.
   
 14. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  On se, jos kirjattu sopimukseen. Mahtuu suomen lakien sisään ja sitä kutsutaan sopimisen vapaudeksi.
   
 15. Seesam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NP#6
  Lainaus:
  Tämä selvensikin paljon. Kannattaa ensi kerralla jättää kokonaan kirjoittamatta noita juttuja, kun et selvästi tiedä mistä puhut. Minä jätän tämän ''keskustelun'' osaltani tähän. Loppukaneettina: googlaamalla löydät varmasti tarpeeksi infoa todetaksesi olevasi väärässä, mutta en usko sinun sitä tekevän, sillä etköhän jatka tuolla tutulla mutu-tuntumalla jatkossakin.

  Oikein hyvää kevään jatkoa.
   
 16. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Sitä en tiedä, mitä jokerien sopimuksissa lukee, mutta sen tiedän mitä Suomen laki sanoo sopimisesta ja mikä on tän keskustelupalstan mukaan KHL-käytäntö.
   
 17. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Kävi sitten niin, että Jokerit hävisi otteluvoitoin 4-0 joukkueelle, joka ei yltänyt edes konferenssifinaaliin. Toivottavasti tämä tuo joukkueen johdon lähemmäksi nykyistä realismia joukkueen vahvuuden suhteen.
   
 18. One#8 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Jore jatkaa pari seuraavaa vuotta. Hieno mies ja oli kyllä yksi parhaista viime kaudella. Loukkaantumisia tulee valitettavasti vähän liikaa, joka jarruttaa usein menoa. Peukku kuitenkin tälle jatkolle.

  Alkaa hyökkäys olla täynnä. Eikä yhtään uutta ole vielä tullut. O'Neillin jatkoja odotan myös. Mahikset olla aivan kärkipäässä pistepörssissä ensi kaudella. Pakkohan tuolta on Hishon/Niemi/Salminen -akselilta potkuja tultava.
   
 19. joceri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Hyökkäyksessä siis sopimukset jo kolmentoista pelaajan kanssa (Anttila, Hishon, Huhtala, Joensuu, Jormakka, Marjamäki, Mäki, Niemi, O'Neill, Pihlström, Regin, Salminen, Wirtanen). Näistä ilmeisesti O'Neillillä pelaajan optio ja Hishon nyt toivottavasti saadaan jonnekin ulostettua.

  Huhuissa "vahvistuksina" H.Ikonen ja J.Lajunen. Eipä tämä nyt kovin suuria odotuksia nostata juhlakauteen lähdettäessä. Hienoa työtä katastrofikauden jälkeen, Vuorinen.
   
 20. Mordjinn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Jormakka pelasi sitten jatkopahvin. Itse en todellakaan hypi riemusta. Ai miksi? No siksi että:

  - Jormakka ei ole keskushyökkääjä.
  - Jormakka on pelityyliltään sellainen että loukkaantuu aivan liian herkästi KHLlän isoja pakkeja vastaan painiessaan.
  - Jormakka ei ole KHL tasolle 1. tai edes 2. kentän ratkaisupelaajatasoa, laukaus on aivan liian tuhnu.
  - Niin kauan kun meillä ei ole a) rahaa hankkia 25+ pelaajaa ja b) farmia jossa peluuttaa ylimääräisiä äijiä olisi vapaille paikoille palkattavien pelaajien olla kovempaa kalibeeria kuin Puntti-Pekka.

  Varmasti kiva äijä ja ehjänä ollessaan ihan ok pelaaja, ei vain ole sitä mitä tarvitaan.
   
 21. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Kun alkaa tippua uutisointia jatkoista, mutta potkut puuttuu, niin on turvallista ajatella, että koko kolmikko jatkaa. Eli ens kausi on myös ilman 2 ja 3 kenttää ja Jokerit on luovuttanut, hävinnyt jo ennen kuin ensimmäisen pelin aloituskiekko tippuu jäähän. Juhlakausi tosiaan.
  Lainaus:
  Kurrin glooria joukkueenrakentajana on kokenut kovia ja jos flopit jatkaa ja vahvistukset on "vahvistuksia", niin eipä siitä ole jäljellä enää mitään. 2 kauden jälkeen oli vielä kova luotto, keräset & co on syöneet sen pääoman tehokkaasti.
   
 22. Clubittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Pahoin pelkään, että kauhukolmikko jatkaa Jokereissa ensi kaudella. Luulisi, että heidän sopimusten purkaminen olisi ensimmäinen tiedotettava asia..

  Tämä taas tarkoittaa sitä, että vahvistuksia ei ole paljoakaan tulossa, mikä johtaa huonoon peliin ja katastrofaalisiin yleisömääriin.

  Sellainen juhlakausi tulossa, kiitos vain Hjallis!
   
 23. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Mä luulen samoin. Tästä voi päätellä, että ei ole soppareissa purkupykäliä ja rahat myös vähissä. + Kurri ja Vuorinen on epäonnistujia, vaikka 1. vuosi kohelossa lupasi muuta. Pitkä juoksu näyttää todellisen tason.
   
 24. Palokan Keisari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
  Jormakan jatko on hyvä asia. Se taas ei ole, että rosteri alkaa olemaan jo tässä vaiheessa täysi, eikä yhtään uutta pelaajaa ole vielä näkynyt. Ja huhuissa pyörii pelkästään Savinaisia ja Lajusia, jotka eivät tuo käytännössä mitään lisäarvoa nykyiseen porukkaan.

  Juhlakaudelle piti panostaa isosti, mutta eihän tämä nyt siltä näytä. Ovi auki myös ulospäin ja vähintään viisi ukkoa siihen suuntaan. Jokainen varmaan osaa miettiä nimiä itse. Mielummin katselen vaikka ikäloppuja Santalaa tai Filppulaa kakkosen keskellä, kuin tällä kaudella siinä yrittäneitä turhakkeita.
   
 25. yki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  #NHL #Pens #Jokerit
  Lainaus:
  Joo no tämän voin allekirjoittaa ja siirrän tämä keskustelun tänne ketjuun mielummin. En näe niinkään laitureita suurimpana ongelmana, vaan sentterit, eli Hishon ja Niemi. Nämä tulisi ensin ulostaa ja hankkia kaksi pätevää sentteriä. Jos mietitään, niin laituripaikat alkavat olemaan valitettavasti aika täynnä, vaikka ihannetilanteessa joukkueesta ulostettaisiin Hishon ja Niemi sekä hankittaisiin yksi laituri. Eli jos lähtisin katsomaan joukkuetta, jossa ei ole Hishonia ja Niemeä (näiden ulkoistaminen prioriteetti yksi, ensin Niemi ja sitten Hishon), niin jengi näyttäisi tältä.

  Joensuu - Regin - O'Neill
  X - X - Salminen
  Pihlström - X - Jormakka
  Huhtala - Wirtanen - Anttila
  + Mäki, Marjamäki

  Eli kolme hyökkääjää tulisi vielä hankkia. Itse en ole valmis vielä luovuttamaan Salmisen suhteen, koska joukkueessa oli suuria ongelmia ensinäkin keskustassa sekä itse pelitavassa. Liian usein näytti siltä, että pelaajat kentällä eivät oikeen tienneet, miten tulee pelata. Ja valitettavasti Jokereilla ei paljoa ole varaa ostella sopimuksia ulos.

  Toivottavasti Jalonen tekee tarvittavat muutokset pelitapaan, sillä itselläni on edelleen kova luotto häneen. Puolustus puolestaan näyttää tällä hetkellä tältä.

  Jaakola - X
  Rissanen - X
  Lauridsen - Jensen
  Jalvanti

  Kakkoseen laitaan Seth Griffith ja kolmosen keskelle Jani Lajunen. Ville Lajunen signataan jatkamaan ja mahdollisesti Genoway, tai sitten hankitaan uusi puolustaja. Lisäksi huhuttu Ikonen reserviin. Mutta en tiedä, kuka tulisi kakkosen keskelle...
   
  Viimeksi muokattu: 08.04.2017 klo 15.57