Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Perinteisestihän tätä ketjua on availut vähän ennen kauden loppumista. Teoriassa kauden loppuun voi olla se kuukaudenpäivät, joten kai se on pakko polkaista tämäkin ketju tulille. Tajuaa sitten Kurri ja Vuorinenkin tulla tänne hyvissä ajoin kuikuilemaan, mitenkä paljon senttereitä pitäisi tällä kertaa hankkia.

Vielä ei ole toki tiedoitettu seuraavasta kaudestakaan, joten jos palataan liigaan, niin paperilla jengi on seuraava:

x - x- x
x - x- x
x - x- x
x - x- x

x - x
x - x
x - x
x

x
x

Jos sitten päädytäänkin jatkamaan KHL:ssä niin tilanne näyttää kutakuinkin seuraavalta:

X - Regin - X
Joensuu - X - O'Neill
Huhtala - Niemi - Salminen
Pihlstöm - Wirtanen - Anttila
Mäki - Hishon - Marjamäki

Hyökkääjistä ainakin Niemi ja Hishon sietäisivät saada kenkää. Teoriassa voin ymmärtää jos Hishonia sijoitetaan korkealla riskillä kolmosen keskelle, koska taidoiltaa hällä on edes jotain potentiaalia ja teoriassa jotain annettavaa KHL:ssä. Niemi on mielestäni nähty ja paskaksi todettu. Liigaan varmasti hyvä pelaaja, mutta ei pystynyt ottamaan seuraavaa steppia nyt KHL:ssä. Jos Hishonista ei hankkiuduta eroon, niin sentteriosastolle on syytä olla solidi varasuunnitelma. Lähtökohtaisesti hankintalistalla on kuitenkin kaksi sentteria 2. ja 3. ketjuihin. Mielelläni sovittelisin Kontiolaa siihen paikalle.

Laitureista O'Neill saa jatkaa, ehdottomasti, mutta häntä en sovittelisi ykkösen tulosyksikköön, vaan korkeintaan tuomaan secondary scoringia. Salminen on siinä kintaalla. Regin on ollut koko kaudella ainut sentteri joka on saanut laitureistaan jotain irti. Paikka on nyt oikeutetusti Nellillä, joten Salminen on siltä osalta paitsiossa. Kyseessä on kuitenkin joukkueen 2. tehokkain suomalaispelaaja. Se ei sinänsä ole meriitti, kun pisteet ovat mitä ovat.

Kahta kärkilaituria lähtisin hakemaan ja nimenomaan sieltä taito/maalintekopuolelta. Sentteristön pitää myös olla sellaista, joka pystyy tekemään kiekolla asioita ja sitä kautta tilaa ja mahdollisuuksia laitureilleen. Nähdyt Hishon ja Niemi eivät yksinkertaisesti riitä.
 
VÄLIKAUSI!
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Pakisto taas on seuraavanlainen:


X - X
Lauridsen - Jensen
Rissanen - Jaakola
Jalavanti - Rautanen

Zapolski
Helenius
Peeters

En tiedä onko optimismia laittaa X:t tuonne kärkeen. Jaakolalla ja Jalavannilla en näe jatkoa tässä joukkueessa. Mielenkiintoista nähdä myös mihin Rautanen jatkaa. Mielelläni näkisin häntä nyt loppukaudesta rosterissa. On pelannut puolustuspäähän mallikkaan kauden ja tekee virheettömiä ja simppeleitä ratkaisuja kiekolla.

Onko Jensen sitten enemmän 2. tai 3. parin (vai 7.) pakki, mene ja tiedä. Kiekollista osaamista tuo pakisto huutaa ja valitettaasti Jaakolan ja Jalavannin on mentävä. Genowayn jatko olisi mieluinen, kuten myös Lepistön kotiutus. Lepistön rinnalle menisi hyvin Juuso Hietanen, joka on Jalosen luottopelaaja.

Maalivahdit voivat teoriassa olla nuo, kunhan Heleniuksen palkka ei ole 1. veskarin palkka. Tuosta emme tiedä tämänhetkistä tilannetta, joten en lähde sillä spekuloimaan. Täällä on kuulutettu, että Helenius on liian kallis, mutta en osaa siitä sanoa. Enkä jaksa kaivella, laskea ja arvailla verotietojen perusteella.

Kaikki ylläoleva spekulaatio tämänhetkisten otteiden perusteella. Voihan olla, että viimeisellä 10 pelin pätkällä joku puhkeaa kukkaan ja painaa piste per peli tai jotain vastaavaa, tai sitten jos päästää kevään karkeloihin mukaan, niin ainahan sieltäkin voi tulla positiivisia yllätyksiä. Tunnelma kuitenkin nyt valitettavan alakuloinen. Eipä ole ensimmäinen kerta jokerifanille. Tai on ehkä korkeintaan niille, jotka ovat KHL-junaan vasta hypänneet mukaan.

Pahoittelen tajunnan virtaa. Jatkakaa.
 
VÄLIKAUSI!
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Listaillaanpa vielä suomalaisia KHL-pelaajia joilla ei ole (Eliteprospectsin mukaan) vielä sopimusta ensi kaudeksi, jotka näkisin mielelläni Jokereissa:

Hyökkääjät: Petri Kontiola, Oskar Osala, Teemu Hartikainen, Joonas Kemppainen, Miro Aaltonen.
Varauksella: Jarno Koskiranta, Tomi Sallinen (näissä se keskikaistan taito...)

Pakit: Juuso Hietanen, Sami Lepistö, Janne Jalasvaara.
Varauksella: Tommi Kivistö (hirveät miinuksen Avtossa, mutta oma poika)

Noista yllä listatuista moni varmasti saa jatkosopparin omaan seuraansa, mutta jos edes pari valuisi meille. Kontiolasta on ollut jonkin asteista huhua, mutta joku "tiesi" myös kertoa että olisi jo soppari Tapparaan (tähän en usko ja jos onkin, niin varmasti siellä on KHL-pykälä jonnekkin kesä-heinäkuulle).


Lepistö olisi harras toive ja jotenkin on vahva tunne, että Hietanen olisi tulossa. Muistan kuulleeni, että pohti jo ennen tätä kautta jatkoaan venäjällä.

Jokerina: Teemu Pulkkinen, Steve Moses ja Linus Omark. Steveä yritettiin jo Linus ei venäjällä kai haluaisi jatkaa...
 
VÄLIKAUSI!

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvää pohdintaa @powerplaymaker !

Mainitsemistasi suomalaisista KHL-pelaajista Miro Aaltonen ei ole tulossa, koska hänen siirtämisekseen Jokereihin pitäisi hankkia myös KHL-oikeudet seuralta. Ja ne eivät varmasti ole pienellä rahalla siirtymässä minnekään.

Lepistöä en ottaisi missään tapauksessa Jokereihin jokeritaustasta huolimatta, koska hän ei olisi optimaalinen ratkaisu esim. yv-tilanteisiin. Ja siellä hän varmasti kuitenkin pelaisi, koska olisi takuulla joukkueen kallein pakki. Lepistöä paljon parempia yv-pakkeja on saatavissa tänä vuonna runsaasti esim. P-Amerikasta. Ja toiseksi, hänen edellisestä visiitistään jäi aikas paska maku, sen verran railakkaasti hän tykkäsi tuulettaa maaliaan Hartwallilla, taitaa olla vähän tuollaista JMA-syndroomaa havaittavissa, entistä joukkuetta vastaan pelaaminen sytyttää parhaiten.

Olen pitkäaikainen Jalasvaara-fani, ja hän menisi heittämällä ensimmäisen pakkiparin puolustavaksi osapuoleksi. Mielestäni yksi Euroopan parhaimpia puolustavia pakkeja edelleen, jonka ovat puusilmäiset valmentajat ohittaneet jatkuvasti keväisin MM-valinnoissa.

Hyökkäys tarvitsee kokeneen peliä tekevän sentterin (vetreän sellaisen), peliä tekevän laiturin ja jonkun entisen kokeneen NHL-pelaajan ykkösketjuun tyyliin Milan Michalek.

Ja Rautasen on syytä pelata ensi vuonna kolmospakkiparissa vakiminuutteja. Omia pelaajia (omia junnuja ja KHL-draftissa varattuja pelaajia) on vain pakko alkaa nostamaan joukkueeseen oppimaan, niin kuin kaikki muutkin joukkueet tekee KHL:ssä paria lukuun ottamatta.
 
JHag: Mutta ilkeyttä HIFK:ssa ei ole pätkääkään, ei myöskään kovuutta alakerrassa.

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Lostedt, Ben-Amor
Sopparit Eliteprospectista, joten vikaa voi olla...

Koodi:
 Riku Helenius (G) 17/18
 Wouter Peeters (G) 17/18
 Ryan Zapolski (G) 17/18

 Topi Jaakola (D) 17/18
 Joonas Jalvanti (D) 17/18
 Jesper B. Jensen (D) 17/18
 Oliver Lauridsen (D) 17/18
 Juho Rautanen (D) 17/18
 Rasmus Rissanen (D) 17/18

 Marko Anttila (RW) 18/19
 Joey Hishon (C) 17/18
 Tommi Huhtala (LW) 17/18
 Jesse Joensuu (LW)  19/20
 Masi Marjamäki (LW) 17/18
 Tomi Mäki (C/W) 17/18
 Mika Niemi (C) 17/18
 Brian O'Neill (RW/LW) 17/18
 Antti Pihlström (LW/RW) 17/18
 Peter Regin (C)  19/20
 Sakari Salminen (RW/LW) 17/18
 Petteri Wirtanen (C) 17/18
Maalivahtiosasto on lukumääräisesti periaatteessa OK, mutta laadullisesti mielestäni vajaa. Helenius pelaa nyt kolmatta kautta putkeen trendillä, jossa huikea alkukausi muuttuu karmeaksi loppukaudeksi. Itse en yksinkertaisesti uskalla luottaa maalivahtiin, jota ei joulukuun alun jälkeen tarvitse maalille laittaa kuin pakolla ja väkisin. Peeters puolestaan on täysin testaamatta edes Mestiksessä, joten hänen varaansa ei pysty rakentaa käytännössä mitään.

Eli maalivahtiostoksille ja mars. Zapolski menee tandemina, ykköseksi hän on mielestäni aavistuksen köykäinen. Heleniuksen kohdalla on aikaa annettu niin paljon, että tässä kohdin tuskin enää suurta muutosta trendiin tulee, ainakaan parempaan suuntaan.

Puolustuksesta Genowaylle täytyy sorvata jatkosopimus tai vaihtoehtoisesti löytää kovan luokan korvaaja. Pahitteeksi en pistäisi, vaikka lisää kiekollista taustatukea tuohon saataisiin. Genowayn jatko ja Lepistön paluu olisivat kova yhdistelmä, olettaen etteivät hinnat karkaa aivan taivaisiin. Ja pahoin pelkään, että karkaisivat: molempien tuoreilla näytöillä kysyntää riittää ainakin kevyemmän verotuksen idässä.

Periaatteessa puolustuksessa on voimaa ihan mukavasti, ja suurimmat puutteet ovat kiekollisessa pelissä. Tässä kohdin tosin joku kiekollisesti pätevä ja ei aivan lapanen olisi hyvä haku. Kunluniin päästetty Joonas Järvinen voisi olla tässä kohdin varsin hyvä koodinimi: tarpeeksi fyysinen siirtämään maalilta, tarpeeksi kyvykäs antamaan helpon ekan.

Hyökkäyksestä ensimmäinen askel olisi siirtää Hishon ja Salminen sivuun. Oletettavasti kummankin palkka vastaa sitä statusta, jolla heidät seuraan kairattiin: todennäköisesti palkkakuitti on lähempänä Reginiä kuin Talajaa. Vastinetta rahalle ei yksittäisiä ja satunnaisia välähdyksiä lukuunottamatta ole saatu koko kautena, eikä meillä ole varaa roikottaa näitä mukana pakkoa pidempää. Köyhällä ei ole varaa ostaa paskaa, ja ainakaan timanttia ei näiden herrojen työstä ole saatu.

Niemen jatko on mielestäni täysin riippuvainen hänen palkastaan ja siitä roolista, johon hän suostuu. Jos palkka on luokkaa "tähti Liigasta" eikä "Kärpissä rotaatioon päätynyt", niin suoraan ulos. Ja jos peliaikaa mies haluaa enemmän kuin 20-30 ottelua kaudessa ilman suurempia loukkaantumisia, niin sen peliajan saa tarjota joku muu. Mun papereissa sentteriosasto on muotoa Regin - X - X - Wirtanen - Mäki/Niemi jos Niemi jatkaa. Kuudella sentterillä + parilla sentterilaiturilla aletaan jo hieman saada variaatiomahdollisuuksia kokoonpanoon, eikä yhden miehen putoaminen tiputa tasoa surkeasta katastrofaaliseksi.

Sentterien osalta sitten se 2-3 kaveria vaaditaan lisää Niemestä riippuen. Kakkossentteriksi on löydettävä joku, joka pystyisi tekemään sen, mitä Hishonilta odotettiin. Kolmoseen taas vaaditaan Niemeä nopeampi kaveri, joka tarvittaessa pystyy haastamaan ylempiä tai nousemaan sinne jossain vaiheessa. Koodinimi "Pekka Jormakan urakehitys" voisi olla tässä kohdin hyvä verrokki: nopea, maaliahne, ikänsä puolesta kaukana raakileesta tai ikälopusta ja hyvällä asenteella pelaava.

Laituriosastolle mulla on sitten enemmän toiveita. Ensinnäkin pyytelisin Joensuulle kilpailijaa, joka pystyy taklaamaan kaverin laidasta läpi, tekemään ajoittain maalin tai pari ja samalla näyttämään asennetta. Joensuun kanssa samaan kategoriaan suomalaisista pistäisin Hartikaisen ja Osalan, enkä kummankaan kohdalla edes vaivaudu tarkistamaan sopimustilannetta: kaliiberi on sitä tasoa, että meidän rahoilla ei heihin kannata heidän markkina-arvoaan upottaa.

Toisekseen, lisää maalintekovoimaa on saatava kolmeen ylimpään ketjuun. Tässä kohdin koodinimet O'Neill Vol 2 ja Jormakka vol 2 ovat mielestäni päteviä vertailukohtia. Huhtalan, Joensuun ja toiveissa olevan Joensuu juniorin muodossa ryminää ja satunnaisia maaleja on tarpeeksi, mutta enemmän tarvittaisiin vielä puhdasta maalintekovoimaa ja luistelua. Steve Mosesin markkina-arvo on varmasti sulanut erittäin paljon sitten kauden 2014-15, ja ikänsä puolesta hänellä olisi vielä vuosia jäljellä. Jos jollain keinolla olisi tänne saatavilla, aivan kuin SKA nyt meidän iloksi luopuisi pelaajaoikeuksista, niin tuo voisi olla mielenkiintoinen nimi.

Alempiin kenttiin löytyy Anttila, Mäki (sentterilaiturin roolissa) ja Marjamäki, tuohon sitten tarvitaan mielestäni se pari pelaajaa enemmän rotaatiota tuomaan. Näiden kohdalla näen Talajan tuoman panoksen aivan riittävänä, ja oletetun hintaluokan realistisena. Suurimmat tarpeet ovat muualla, ja niihin pitää käyttää isot rahat.

Eli paperilla oltaisiin kuta kuinkin jotain alla olevan kaltaista. Kentät, laidat sun muut toki voivat olla mitä ovat.
Joensuu - Regin - O'Neill
Huhtala - X - Joensuu JR
Pihlström - X - Jormakka
(Jormakka VOL 2 + O'Neill Vol 2)
Anttila - Wirtanen - Marjamäki
"Talaja" - Niemi - Mäki

Genoway / "Genoway" - Lauridsen
X - Jensen
Jaakola - Rissanen
Rautanen - Jalvanti
X

Zapolski / X
Peeters

Yht: 26 kenttäpelaajaa + maalivahdit. Ja kuten todettu, niin tuossa on vain ja tasan hahmotelmaa, ei mitää valmiita kokoonpanoehdotuksia. Se nyt on aivan sama kenen parina esimerkiksi Tanskan Late lopulta pelaa ja onko esimerkiksi Joensuu JR rotaatiossa ennen Jormakan koodinimeä kantavaa kaveria.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Eli paperilla oltaisiin kuta kuinkin jotain alla olevan kaltaista. Kentät, laidat sun muut toki voivat olla mitä ovat.
Joensuu - Regin - O'Neill
Huhtala - X - Joensuu JR
Pihlström - X - Jormakka
(Jormakka VOL 2 + O'Neill Vol 2)
Anttila - Wirtanen - Marjamäki
"Talaja" - Niemi - Mäki

Genoway / "Genoway" - Lauridsen
X - Jensen
Jaakola - Rissanen
Rautanen - Jalvanti
X

Zapolski / X
Peeters

Yht: 26 kenttäpelaajaa + maalivahdit. Ja kuten todettu, niin tuossa on vain ja tasan hahmotelmaa, ei mitää valmiita kokoonpanoehdotuksia. Se nyt on aivan sama kenen parina esimerkiksi Tanskan Late lopulta pelaa ja onko esimerkiksi Joensuu JR rotaatiossa ennen Jormakan koodinimeä kantavaa kaveria.
Kyllähän tuo hyökkäys tarvitsee enemmän maalintekotaitoa, kuin Joensuun kaksoisolennon (sanotaan nyt vaikka se @blue line :n mainitsema Milan Michalek) ja Huhtalan kakkosen laidoille. O'Neillistä on kuoriutunut toki hyvä kaveri, mutta mielestäni tuo ei riitä. Kakkoseen tarvitaan maalintekovoimaa.

Isoin ongelma Jokereissa ei tällä kaudella ole ollut pelaajisto, eikä valmennus, vaan se, että pelaajisto soveltuisi ehkä huomattavasti paremmin toisenlaiseen pelitapaan. Jalonen taas peluuttaa toista pelitapaa, joka ei onnistu meiltä, lähinnä siksi, että keskikaista on jäänyt turhan ohueksi.

Pihlström on mielestäni lähtökohtaisesti 4. ketjun kaveri, jota voi peluuttaa missä tahansa tarvittaessa. Huhtala menisi kolmoseen ja kakkoseen sitten Salminen tai tämä toinen maalintekoon kykenevä laituri.

Jormakan jatkamisesta ajattelin aluksi, että vähän niin ja näin, mutta toisaalta jos sentterinä on Mäkeä, Niemeä ja Hishonia, niin eipä tuosta voi hirveästi odottaa tulosta syntyväksi. Erilaisessa ketjussa Jormakan vahvuudet voisivat tulla paremmin esille.

Esimerkki: Pihström - Niemi - Jormakka VS Huhtala - Filppula - Jormakka...

Edit:

Ja Rautasen on syytä pelata ensi vuonna kolmospakkiparissa vakiminuutteja. Omia pelaajia (omia junnuja ja KHL-draftissa varattuja pelaajia) on vain pakko alkaa nostamaan joukkueeseen oppimaan, niin kuin kaikki muutkin joukkueet tekee KHL:ssä paria lukuun ottamatta.
Tämä oli kanssa erittäin hyvä pointti. Luulisi, että tuo olisi myös kustannustehokkaampaa. Nyt tuntuu, että pidetään "alaikäisiä" rosterissa vaan siksi, että siihen on mahdollisuus KHL:n sääntöjen mukaan. Todellisuudessa niitä pitäisi pitää siellä rosterissa siksi, että pelaajat saadaan ajettua sisään KHL:ään.
 
VÄLIKAUSI!

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Lostedt, Ben-Amor
O'Neillistä on kuoriutunut toki hyvä kaveri, mutta mielestäni tuo ei riitä. Kakkoseen tarvitaan maalintekovoimaa.
Kuten totesin, tuota maalintekovoimaa itse haen O'Neillin ja Jormakan kopioiden kautta, ja ketjut itsessään ovat mitä ovat. Niin kauan kuin puhutaan pelaajista koodiniminä tai tarpeina, on roolituksen sen kummempi miettiminen mielestäni kohtuullisen turhaa: kokonaisuuden muodostavat yksilöt, ja "samantasoiset" yksilöt eivät toimi yksi yhteen samoissa olosuhteissa. Mitä taas nuo koodinimet ovat, niin juurikin vain ja ainoastaan koodinimiä. Jotain sen suuntaista, mutta siihen se jääkin.

Eli juu, isossa kuvassa olemme samaa mieltä tarpeista, ero tulee tavasta esittää asia. :)
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Sitten jos varjoketjua veivataan, niin miten olisi:

Hännikäinen - Filppula - Pulkkinen
Vauhkonen - Mustonen - Karjalainen
Heikkinen - Koivisto - Turunen
Mäki - Rekonen - Paulaharju
Kuure - Salminen - Lamberg

Kivistö - Rantakari
Eronen - Rautanen
Manninen - Saari
Sneck - Manelius

Irving
Lankinen
Voutilainen
Tuohimaa

Sopimustilanteista en tiedä, eikä kiinnostakkaan, mutta tuo voisi olla jopa ihan saavutettavissa oleva jengi, kestävine kulurakenteineen ja niin edelleen. Ja olisi ehdottoman kilpailukykyinen liigaan.

Väkisin alkaisi hymyilyttää :) Eiks @-Ville- ?

#PaluuLiigaan?
 
VÄLIKAUSI!

-Ville-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit kotimaan kiekkokaukaloissa | 100% ANTIkhl
Väkisin alkaisi hymyilyttää :) Eiks @-Ville- ?

#PaluuLiigaan?
Höpö höpö. Venäjän kansallissarja KHL ja rehdit venäläiset omistajat Rotenbergeistä Timtshenkoihin jotka aina seisovat selkä suorana Jokerien takana antaen rakastamalleen suurelle ja mahtavalle seuralleen kaiken tuen on Jokerien ainoa oikea tulevaisuus! Ei enää koskaan takaisin mihinkään paskaliigaan jossa pelataan jollain löppösillä ja töppösillä. Naurettavan huonon kokoopanon laitoit, ihan jämäpelaajia kun vertaa nykyiseen kokoonpanoon. Venäjä on maailman hienoin valtio ja on kunnia saada olla mukana sen hienossa jääkiekon kansallissarjassa johon vain harvat ja valitut pääsevät mukaan. Brastui!
 
Viimeksi muokattu:
The Smashing Pumpkins • The National • Tool • Rammstein • Sigur Rós • Alice In Chains
-----
khl tappaa seurasi. "Jokerit on vedetty vessanpöntöstä alas" - Jukka Kohonen, toimitusjohtaja. 18.9.2018.

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ykköskentästä pitää saada sellainen että tulosta tulee illasta toiseen. Samoin tietysti ylivoimalla pelit ratkaistaan eli Reginin ympärille joku luontainen maalitykki. Samoin Genowayn pariksi viivalle joku samanlainen väkkärä joka uskaltaa pitää kiekkoa ja tuoda taas hupia ja sirkushuveja kentälle.

Omasta mielestäni Marjamäki, Talaja ym duunarit hoitaa oman hommansa hyvin. Tämän kauden dyykkaus johtuu siitä että nämä ykköskorin hankinnat (Salminen, Hishon, Niemi...) eivät tuo hyökkäyspeliin käytännössä yhtään enempää kuin vaikka sitten duunarit Anttila, Huhtala ja Marjamäki.

Jos päästään eroon Salmisesta, Hishonista, Niemestä nyt ainakin ja tilalle jotkut KHL tason pelaajat niin tuo joukkue näyttää jo ihan hyvältä (taito/fysiikka tasapaino).
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen Jokerit, canes
Hännikäinen - Filppula - Pulkkinen
Jos palataan liigaan, niin Pulkkinen on tuskin saatavissa. Se on kova kaveri koheloon, joten liiganarrien rahat ei tule riittämään. Huonomman Filppulan ura on laskussa ja hän tosiaan siirtynee liigaan. Hännikäinen on mun tutkan alapuolella ja ei mielipidettä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Hännikäinen on mun tutkan alapuolella ja ei mielipidettä.
Tullee saamaan armiamaisen mahdollisuuden kunhan jaksaa olla kärsivällinen. Kekäläinen ei ole tunnettu hätiköinnistä. Juuri tällä hetkellä sinitakkijoukkue vetää niin kovalla tasolla, että ylös lienee aika vaikeaa saada mahdollisuutta, ainakaan ilman loukkaantumissumaa. Joka tapauksessa Hännikäinen on parantanut monstereissa edelliskaudesta, enkä usko millään että hän ei katsoisi Amerikan-mahdollisuuttaan loppuun tai että Kekäläinen ei katsoisi Hännikäistä loppuun.
 
Kuten Bat Helvetistä, olen poissa kun aurinko taas saa

All vibes, no tactics

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja Rautasen on syytä pelata ensi vuonna kolmospakkiparissa vakiminuutteja. Omia pelaajia (omia junnuja ja KHL-draftissa varattuja pelaajia) on vain pakko alkaa nostamaan joukkueeseen oppimaan, niin kuin kaikki muutkin joukkueet tekee KHL:ssä paria lukuun ottamatta.
Ja jatkan tästä vielä sen verran, että asenteeni on koko ajan vahvistumassa sen kaltaiseksi, ettei joukkueen runkopelaajat 3-4 ketjuissa suhteellisen tasaisesti peluutetussa joukkueessa voi koostua pääasiallisesti ulkoa tuoduista pelaajista. Ulkoa tuodut pelaajat maksavat niin paljon, ettei taloudellisia paukkuja jää tarpeeksi pelaajille, joilta odotetaan ratkaisuja illasta toiseen. Olen ihan varma, että Jokeritkin on hyvä vaihtoehto monelle nuorelle (19-24 vuotiaille) pelaajalle kehityspaikaksi, jos peliaikaa tulee tarpeeksi. Ja miksi ei tulisi, kyllähän tälläkin kaudella ns. nelosketjulaiset ovat saaneet erinomaisesti peliaikaa.

Toiseksi, nuoremmilla pelaajilla riittää virtaa enemmän, tämä on hyödyksi myös joukkueessa oleville vanhemmille pelaajille, esimerkin voima toimii todellisuudessa joukkueen hierarkiassa molempiin suuntiin. On myös niin, että uskon joukkueelle tuovan henkisesti enemmän pelin keskellä, jos joku 19-vuotias painaa kovan niitin Kovaltshukiin, kuin joku 30-vuotias entinen EHT-tason pelaaja niittaamassa.

Olen myös sitä mieltä, että vaikka nuoret eivät luonnollisestikaan ole yksilötasolla yhtä valmiita pelaajia kuin vanhemmat, niin sitoutuminen viisikkopelaamiseen on usein parempaa ja se riittää pitkälle. Varsinkin Jalosen kaltaisen valmentajan alaisuudessa, jota nuoret pelaajat varmasti arvostavat, peliesitykset tuskin muodostuvat ongelmaksi. Ei edes kalleimpia joukkueita vastaan, mikäli viisikkopelaaminen on hiottu tarpeeksi pitkälle ja energisyyttä löytyy. Rungon saaminen kasaan ei toki ole yhden kauden projekti, mutta joskus se on aloitettava.
 
Viimeksi muokattu:
JHag: Mutta ilkeyttä HIFK:ssa ei ole pätkääkään, ei myöskään kovuutta alakerrassa.

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Palkkahierarkia pitäisi mennä mielestäni suunnilleen näin (numerot tarkoittavat kentällistä):

1. sentteri - 1. pakki - 1. maalivahti - 1. laitahyökkääjä - 2. sentteri - 2. laitahyökkääjä - 2. pakki - 3. sentteri - 1. laitahyökkääjä (2) - 1. pakki (2) - 2. laitahyökkääjä (2) - 2 pakki (2)

Eli hierarkian mukaan palkkausjärjestys kentällisittäin:

4 - 1 - 9
10 - 2

11 - 5 - 6
7 - 12

x - 8 - x
x - x

mv: 3

Laitahyökkääjien paikat kentällisittäin voisivat oilla myös toisin päin, mutta mielellään siten, että jos 4. paikka on vasemmalla ensimmäisessä kentässä, niin 6. paikka on toisessa kentällisessä oikealla tai päin vastoin niin, että tarvittaessa kalleimmat pelaajat voivat pelata samaan aikaan kentällä. Sama juttu pakkien kanssa 2. ja 7. paikkojen suhteen.

Jos Jokereiden nykyistä joukkuetta ajattelee tämän hierarkian suhteen, niin mielestäni Genoway ei aivan ole sen tason pakki, että hänelle voisi maksaa toiseksi kovinta palkkaa. Jälkeen jäädään myös 2-3 kenttien sentterien, maalivahdin ja kalleimman laitahyökkääjän (paikka 4) suhteen. En näe Joensuuta sen arvoisena pelaajana (jos hän laitahyökkääjistä on kallein), että hänelle pitäisi maksaa neljänneksi korkeinta palkkaa tai Zapolskia sen tason maalivahtina, että kolmanneksi korkein palkka olisi oikeutettu.

Mutta Jokerithan ei ole rakennettu olleenkaan hierarkisesti, materiaalin tasapaksuus heijastunee myös nykyiseen palkkarakenteeseen.
 
JHag: Mutta ilkeyttä HIFK:ssa ei ole pätkääkään, ei myöskään kovuutta alakerrassa.

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Toiseksi, nuoremmilla pelaajilla riittää virtaa enemmän, tämä on hyödyksi myös joukkueessa oleville vanhemmille pelaajille, esimerkin voima toimii todellisuudessa joukkueen hierarkiassa molempiin suuntiin. On myös niin, että uskon joukkueelle tuovan henkisesti enemmän pelin keskellä, jos joku 19-vuotias painaa kovan niitin Kovaltshukiin, kuin joku 30-vuotias entinen EHT-tason pelaaja niittaamassa.
Samaa mieltä. Lisäksi uskon, kun ensi kauden joukkueesta puhutaan, että vastoin yleistä toivetta pelaajabudjetti tulee jopa tippumaan tämän kauden vastaavasta. Toivoisin todella, että tämä tullaan huomioimaan pelaajapolitiikassa niin, että satsataan 1-2 kenttään ja loput koostuisi lähinnä 19-23 vuotiaista lupaavista pelaajista. Ensinnäkään en millään usko, että tulos olisi sen huonompi kuin tälläkään kaudella ja toisekseen nuorten pelaajien tuomaa energiaa olisi kivempi katsoa vaikka häviöitä tulisikin verrattuna tämän kauden "ei paskaakaan kiinnosta" esityksiin. Mutta eri mieltä olevat älkää pelätkö, Jokerit tulee aivan varmasti jatkossakin haalimaan 30-vuotiaita menneitä lupauksia riveihinsä toivoen, että jos nyt natsais.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen Jokerit, canes
Tän kauden jengi on kokeneita pelaajia. Ne tietää ja osaa, niitä ei kiinnosta ja ne häviää. Ja vielä luulee itsestään liikoja. Tätä kaikkea korostaa kilpailun puute pelipaikoista.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ManU
Eikös tammikuu ollut SE kuukausi, jonka aikana jatko ratkeaa. Ja Hjallis painaa Viiviä jossain ylihintaisessa jollassa. No niin painaisin minäkin jos se vain olisi mahdollista, olen kateellinen.
 
Robert De Niro: "Fuck Trump"

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Kertoo leuattoman kiinnostuksesta Jokereihin. Kesken kauden kuukaudeksi lillumaan ja ratkaisuhetket käsillä.
No kumman itse valitsit, pumpa Viivi med skumppa på båten vai sorg vi e så dåliga, det vet vi, förlåten?

Veikkailisin että Hjalliksen sielu lepää kun ei tarvitse koko ajan miettiä tuota paskaa joukkuetta. Kohonen hoitaa.
 
Kuten Bat Helvetistä, olen poissa kun aurinko taas saa

All vibes, no tactics

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen Jokerit, canes
Kyllä Viiviltä voi kupan hankkia maissakin ja Hjallis on 63, joten joutuu maksamaan Viiville, etä kertoo olleensa. Kun ei tuossa iässä enää ota eteen.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Kyllä Viiviltä voi kupan hankkia maissakin ja Hjallis on 63, joten joutuu maksamaan Viiville, etä kertoo olleensa. Kun ei tuossa iässä enää ota eteen.
Teoriasi ontuu ainakin siinä, ettet ota huomioon kuinka paljon helpompaa on saada laivalla kuin maissa. Tämän tietää jokainen risteilyillä käynyt.

Mä luulen että Hjalliksen osuus on periaatteessa olla kumileimaisin (muutenkin kuin laivalla Viivin kanssa). Eli mennään joka tapauksessa sen mukaan mitä vaihtoehtoja on. Ja niitähän on Jokereilla kuitenkin vain yksi kerrallaan, mitä tulee pelattavaan liigaan.
 
Kuten Bat Helvetistä, olen poissa kun aurinko taas saa

All vibes, no tactics

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitä sitä turhaan vielä miettiä joukkueen kasaamista, kun ei ole edes tietoa mihin sarjaan sitä joukkuetta ollaan kokoamassa vai pelaako joukkue edes mitään sarjaa ensi kaudella.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen Jokerit, canes
Mä luulen että Hjalliksen osuus on periaatteessa olla kumileimaisin
Senpä takia harkimoista enää kenttäpatja eli amanda vaikuttaa Jokereiden asioihin, kiduttamalla katsojia paskalla jumputuksella. Ja siksi purjehdus nappaa enemmän kuin lätkä. Kun liekki on sammunut, niin soihtu pitäsisi ojentaa ja myydä koko lafka. Semmonen neuvo kuitenkin, että älä myy venäläisille. Siihen loppuisi meikän seuraaminen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy