Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Joukkueen rakennus kaudelle 2017–2018

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana powerplaymaker, 16.01.2017 klo 19.12.

 1. DR_J Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Länsi-Lontoon Siniset
  Ymmärtäisin tämän kaltaisen hankinnan paremmin, mikäli kysymyksessä olisi oma poika. Näiden haalimista pitkin maakuntia en ymmärrä.
   
 2. Clubittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tämä. Katselen 25 kertaa mieluummin Mäkeä kuin jotain jyväjemmaria nelosen laidalla. Ongelma ei nyt Jokereilla ole alemmat kentät, vaan tulosyksiköt.
   
 3. Yx7 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Jos verkot ei mene tötterölle rapakon takaisessa "mestiksessä" on pelaajan hyöty-arvo 0 Jokruille. Tilastot todistaa.
  Kesälomaa viettävää fania ei saisi ahdistaa näillä ensi kautta pilaavilla uutisilla, potkin kohta munille teitä stana potutuksissani.
   
 4. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Aina sama laulu täällä, kun huhut jostain rotaatiopelaajasta tulevat julki. Severi Sillanpää anyone? Ja mestikseenhän silläkin kaudella mentiin pelaamaan, eikö niin?

  Lindbohm on ihan hyvä haku. Se tietänee, ettei Kulda ole saamassa jatkoa?
   
 5. gcz_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
  Ikonen lienee halpa hankinta ja voi hyvinkin olla hinta/laatu-suhteeltaan erinomainen haku. Alempiin kenttiin kannattaa juurikin hankkia näitä monipuolisia ja työteliäitä nuoria kavereita, joilla tuskin on iso liksa, jolloin tähtihankintoihin voidaan pistää kunnolla fyffeä kiinni. Jokeritausta olisi tietysti kiva lisä näille duunareillekin, mutta lieneekö sopimuksettomia sellaisia tulossa ensi kauden markkinoille.
   
 6. Jeffrey Jäsen

  Lainaus:
  Tässäpä tämä kokonaisuutenaan. Ikonen varmasti korvaa menneen kauden Hishonin, Keräsen tai jopa Salmisen. Ja tekee sen varmasti ihan murto-osalla siitä palkasta jolla nämä kyseiset pelaajat pelasivat. Tuo ylijäämä raha voidaan paukattaa johonkin ihan oikeaan hankintaan. Jos tuon kolmikon palkoilla saataisiin jotain tyyliin Omark ja Ikonen, olisi se jo aika massiivista eteenpäin menemistä.

  Jokerit taustaisista mahdollisin taitaa olla täällä jo mainittu Lindbohm. Lehtonen voisi olla toinen jos Dallas miehen vapauttaa, mutta tuntuu siltä ettei herraa oikein jaksa enää edes tuo NHL kiinnostaa, niin miten sitten KHL. Jere Sallinen ja Olavi Vauhkonen saattaisivat olla ihan realistisia.
   
  Viimeksi muokattu: 09.03.2017 klo 18.39
 7. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Töömiehiä, joiden sopimukset jatkuu, Jokereilla riittää. Käsiä ja sentterieitä puuttuu. Tässä Ikosen hankkimisessa ei ole mitään järkeä.
   
 8. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Tulevan kauden rakentaminen pitää aloittaa kolmen tai useamman sopimuksen purkamisella. Missä viipyy uutiset "yhteisymmärryksessä" puretuista sopimuksista Hishonin, Salmisen ja Mäen kohdalla? Ja muutama noista töömiehistä pitäisi uusia eli upgeidata, jos meinataan tässä sarjassa uskottavasti pelata. Mut mitään ei tarvii noista tehdä, jos tulevakin kausi on tarkoitus uskottavasti puhallella muniin...
   
 9. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Mäen? Tomi Mäen? Tomi Mäki pitäisi potkia pihalle? Mitä?

  Jokunen pelaaja sieltä varmasti lähtee, mutta vasta sitten, kun kausi on loppunut, oletan. Huhti-toukokuu on ollut viimeisen parin vuoden aikana sitä kuumaa aikaa, jolloin voi lähes viikottain odotella uutisia pelaajarintamalta.
   
 10. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  @powerplaymaker Sorry, menee taas nimet sekaisin. Sitä porilaista tietysti tarkoitin. Niemi.
   
 11. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  On toki selvää, että jos kaikki ne hyökkääjät jatkavat, joilla on jo sopimus ensi vuodeksi, niin menestyksestä pudotuspeleissä on turha haaveilla vieläkään. Joukkueeseen kun tosiaan pitäisi hankkia vähintään se Kontiolan tasoinen kakkossentteri ja pari laadukasta laituria. Ja laadukkuudella tarkoitan pisteidenteon lisäksi myös riittävää puolustuspään osaamista samassa paketissa. Puhutaan siis pelaajista, jotka voidaan kuvitella tuonne KHL:n 50 parhaan pelimiehen joukkoon. Ja kyllähän sellaiset pelaajat maksaa ihan hulluna, mutta kiertotietä menestykseen ei ole.
   
 12. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  No enää ei tarvitse olla edes kesän mestareita, kun pyyhe heitetään kehään seuraa kautta varten jo ennen cupin voittajan ratkeamista. Tulossa todellinen "juhlakausi". Piip.

  Onkohan K ja V ottaneet Kummolan apumieheksi? Täältä iso fingeri toimistolle!
   
 13. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Kerrotko millä tavalla tässä nyt on heitetty pyyhe kehään jos nimelliseltä kakkossentteriltä ja kärkikenttien laiturilta (joiden sopimukset lähtökohtaisesti jatkuvat) vaaditaan enemmän?

  On ihan naurettavaa heittää tällaisia kommentteja jonkun yhtä tai kahta pelaajaa koskevan lausunnon perusteella, katsomatta kokonaiskuvaa ja vuodenaikaa. Yhtä lailla joku voisi sanoa, että pyyhe on heitetty kehään, kun vielä ei ole julkaistu hankintoja. Tai väittää, että Jokerit pelaa ilman maalivahtia kauden 2018-2019, kun sinne ei ole vielä kiinnitetty veskareita. Nyt järki käteen näissä kommenteissa ja rauha. Arvostellaan kokonaisuutta sitten kun jengi on valmis. Ja arvostellaan sitten uudestaa, kun jokainen uusi hankinta on päässyt pelaamaan 10-20 ottelua.
   
 14. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Noi molemmat flopit olisi pitänyt kenkiä hiiteen. Tällainen "vaadimme flopeilta enemmän" on todellakin tappiohakuista joukkueen kasaamista.

  Toimiston puolustelusi herättää vain kysymyksen siitä, että kuinka paljon sinulle maksetaan!
   
 15. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Tiedoksi: jos pelaaajabudjetti jatkossa on samaa luokkaa kuin 2016-2017, pitäisi tehdä noin 14 prossan korotus, jotta pelaajabudjetin arvo olisi sama kuin oli viime kauden alussa. Näin siksi, että rupla on vahvistunut suhteessa euroon ja Venäjällä pelaavat ulkomaalaiset vertaavat ruplapalkkojaan euroihin ja dollariin. Tällöin Jokerien jotain 9.5 miljoonan pelaajabudjetti pitäisi olla tulevalla kaudella lähes 11 miljoonaa, jotta se olisi edes samaa luokkaa kuin viime kauden alussa.

  Ei tämä ole Jokerien vika lainkaan, mutta pelaajasopimuksiin vaikuttaa silti. Ja haluun sanoa sopimuksia irti. Jos pelaajabudjetti ei ole noussut lainkaan, se on faktisesti entistä enemmän jäljessä venäläisseurojen budjeteista.
   
 16. Clubittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tätä olen itsekin pohtinut. Tiedostan täällä olevan hirveästi negatiivisuutta ilmassa, mutta se on ymmärrettävää, kun katsotaan missä Jokerit menee tällä hetkellä.

  Junioritoiminta on käytännössä kuollut ja merkityksetöntä, edari on jonkun oligarkin rahojen varassa. Hjallis on elokuusta lähtien toitottanut sopparin olevan "melkein valmis". Halutaanko me olla seuraava Bratislava/Zagreb/Mytishi, jonka rahoitus on täysin epäselvää heinäkuuhun asti. Sen jälkeen maksellaan masimarjamäille ja markoanttiloille palkkoja myöhässä, ja lähdetään lomille helmikuussa. Oli pelin taso miten kovaa idässä tahansa, tämä koko kuvio on niin hämärä, ettei tästä saa posia väännettyä tekemälläkään. Onhan se kiva tehdä saunaHarvian kanssa soppari, mutta sillä ei kateta edes valmennusjohdon lentoja ja yöpymistä Moskovassa.

  @powerplaymaker on ihan fiksun oloinen kirjoittaja, mutta ei tunnu näkevän mitään muuta kuin posia Jokerien toiminnassa tällä hetkellä. Se on jokseenkin kummallista.
   
 17. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Eli jos tiedetään, että pelaajassa on ulosmittaamatonta potentiaalia, niin sitä ei kannata yrittää saada esiin, vaan pelaaja pitää automaattisesti potkia pihalle? Niemen kohdalla tuntuu, että ollaan suhteellisen lähellä maksimitasoa. Se riittää KHL:ssä ehkä juuri ja juuri 3. kenttään tai sitä alemmas. Mielelläni näkisin Niemen kuitenkin vain rotaatiosentterinä. Tai toisessa joukkueessa.

  Salmisen potentiaali ja palkkapussi on sen verran isompi, että mielestäni on perusteltua ottaa tässä tilanteessa laskelmoitu riski ja pitää Salminen jengissä. Ei ole kyse puolustelusta, vaan yritän katsoa tilannetta objektiivisesti ja kokonaiskuvan kautta. Ison sopimuksen irtisanominen voi olla turhan iso rasite ensi kauden pelaajabudjetille. Mielummin otetaan laskelmoitu riski yhden laiturin kohdalla, kuin ostetaan samaan rooliin joku ahl-arpa huomattavastu halvemmalla ja samalla isommalla riskillä.

  (Edit: Jos rahaa yhtäkkiä onkin enemmän käytössä, se vaikuttaa toki positiivisesti kokonaiskuvaan. En kuitenkaan usko, että budjetti niin merkittävästi kasvaa, että Salmisen potkiminen olisi taloudellisesti järkevä ratkaisu. Toivotaan parasta mahdollista lopputulosta tottakai, kävi miten kävi.)

  Sokea reettakin näki, että Salmisella on paljon enemmän annettavaa jengille, kuin nyt esimerkiksi pistesaldo antaa ymmärtää. Totta helvetissä sieltä pitää siis vaatia enemmän; jos mitään merkkejä paremmasta ei ole, niin monoa perseelle. Myös Salmisen tulevalta sentteriltä pitää vaatia enemmän kuin Niemeltä. Kärkiketjujen sentterien on järjestäen oltava parempia, kuin Hishon tai mainittu Niemi.

  Muutenkaan pelaajia tuskin tullaan kenkimään vielä, vaan oletan että näistä tiedotetaan kun kausi virallisesti loppuu. Uskon, että vasta sitten nähdään kuka kengitään ja kuka jää. Ja esimerkiksi lunastaako O'Neill optionsa.

  Rahaa joukkueen kasaamiseen on käytössä rajoitettu määrä. Lähtökohtaisesti pitäisi miettiä mitä voi tehdä liikkuvilla osilla ja sen jälkeen miettiä pitääkö rahaa upottaa siihen, että liikkumattomat osat saadaan liikkeelle.

  Esimerkiksi Niemen ja Salmisen jatkoa mietittäessä tulee pohtia sitä, onko pelaajilla realistista mahdollisuutta parantaa, vai onko heistä mitattu kaikki irti. Tässä arvioinnissa myös valmennusjohdolla on iso rooli.

  Ja vaikka pyrinkin katsomaan tilanteita positiivisesti, ei nyt ole kyse siitä. On kyse siitä, että vielä ei ole tiedotettu MITÄÄN, joten odotellaan nyt rauhassa ja katsotaan miten nuo palaset sijoittuvat ensi kauden kokonaisuuteen. Jos vaikka Salminen on siellä roolitettu 3. ketjuun ja Niemi 5. ketjuun, niin olen ihan tyytyväinen tilanteeseen.

  @Clubittaja
   
  Viimeksi muokattu: 15.03.2017 klo 11.00
 18. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  @Gobol
  Noi flopit on ison profiilin ja palkan jannuja. Super liksa rotaatio pelaajista on varmaan just sitä tehokasta pikkuseuran rahan käyttöä?

  Kenkiminen nyt maksaa 20% ens kauden palkasta ja flopin peluuttaminen täydet 100%, jolla saadaan isolla rahalla nuhaista pellaamista. Sillä jäljelle jäävällä 80% olisi aivan varmasti mahdollista saada joukkueelle hyödyllinen pelaaja.

  Kurri vetää todella huonosti tässä tapauksessa.
  Lainaus:
  Halliksesta se on hallin myymisen arvoista. Ja tuo se kohtalo tulee olemaan, kun heikompaa osapuolta kyykytetään. Meidän vähemmistöosakkaille ei ole tärkeää Jokerien menestys tms. Riittää kun nimi näkyy osallistuvien joukossa.
   
 19. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Salminen tulee olemaan myös tulevalla kaudella 100 varma floppi. Täysin luokaton ratkaisu.Mikään itseään kunnioittava seura ei näin tekisi, mutta Jokereille käy.

  Ilmeisesti katsojia oli liikaa jo päättyneellä kaudella ja tämän on toimiston ratkaisu tähän ongelmaan.
   
 20. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Salminen ei tietenkään ole mikään varma floppi. Hänellä on potentiaalia olla paljon parempi pelaaja kuin mitä nyt nähtiin. Se on toki totta, että Salmisen tähti on ollut selvästi laskussa, ja siten kyseessä ei ollut mikään erinomainen haku Jokereilta. Mitä taas tulee itseäänkunniottavien seurojen toimintatapoihin, niin Jokereiden pitää joustaa jostain, koska resurssipula on niin ilmeinen. Vertaisin niin, että toimeentulotuella elävä ei voi mennä hakemaan Stokkalta artesaanileipää ja sen päälle parhainta käsin lypsettyä kotimaista muikunmätiä, vaan pitää tyytyä puristamaan Kallen kaviaaria näkkärille.

  Lainaus:
  Tämä on hyvä pointti. Jos tunnetuin nimi on Salminen, yleisömäärät jatkavat laskuaan. Siis jos.
   
 21. C.Orr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1979-2013, Frölunda Indians
  Lainaus:
  Salmisen heikkous menneellä kaudella oli häiritsevän silmiinpistävä arkuus kamppailupelaamisessa. Oliko kyse asenteesta ja halusta vai kenties vammasta määrittelee sen onko Salmisesta ensikaudella hyötyä. Salmisen kiekollinen osaaminen ja etenkin sen potentiaali poikkeaa Jokereiden keskiarvosta ja sitä taustaa vasten -ja kun kerran sopimus on olemassa- katsoisin tapahtuuko pelaamisen kokonaisvaltaisessa tekemisessä tason nostoa tulevalla kaudella. Itse katsoisin 10 ensimmäistä peliä ja jos jalka ei vieläkään osu lankulle palauttaisin Salmisen takaisin luontoon.
   
 22. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Ei kai missään ole irtisanomisia tai sopimuksia varmistettu sen paremmin kuin pelaajabudjettia?

  Huom. Vastahan Harkimo kertoi, että ei ole rahoitussopimusta allekirjoitettu, eikä ole tietoa siitäkään, haluaako venäläispuoli allekirjoittaa vuoden, kahden vai kolmen vuoden kontrahdin kuten ei ole tietoa yksityiskohdista, joihin itse luen mm. pelaajabudjetin suuruuden.

  Kun tilanne on tämä, Kurri voi vain höpötellä. Tällä viikolla Harkimo lupasi sopimuksen 99 varmuudella, joten katsotaanko se nyt ensin?
   
 23. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Salmisesta olisi EHKÄ johonkin, jos saa Reginin ja jonkun tosi kovan samaan ketjuun. Muuten sen voi pistää pesemään vessoja. Olisi hyödyllisempi siten. Noin aralla ja haluttomalla pelaajalla ei kohelossa tee mitään.
  Lainaus:
  Jonka jälkeen maksetaan 2/3 jäljellä olevasta palkasta, kun nyt se ulkoistaminen olisi 20%. Rahan kautta ajateltuna ei mitään järkeä.
   
 24. Dragan Dabic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Salmisella on määräaikainen sopimus Jokereiden kanssa. Sitä ei voi irtisanoa. Purkaminen tulee kyseeseen vain erittäin vakavien laiminlyöntien takia. Heh, ottaen huomioon isot odotukset ja sen mitä on saatu, sitähän voisi tietenkin yrittää että Jokerit purkaisi sopparin vetoamalla vakaviin työsuoritusten laiminlyönteihin. Voi tosin olla että oikeudessä tätä ei hyväksyttäisi, vaan tulisi isot korvaukset maksettavaksi. 3-24 kuukauden palkka työsopimuslain mukaan ja juristien kulut päälle tietty.

  No tällaiseen ei tietenkään lähdetä, vaan ainut keino Jokereille päästä eroon Salmisesta on purkaa sopimus yhteisymmärryksessä pelaajan kanssa. Ottaen huomioon viime kauden surkeat näytöt ja sen aiheuttama työmarkkinakelpisuuden romahdus, Salminen haluaa tietenkin pitää kiinni rahakkaasta sopparistaan eikä varmaankaan suostu sopparin purkamiseen ilman kunnollista korvausta, luultavasti joku 50% sopparin arvosta. Ei riitä 20%, vai mistä se tulee? Jos taas Jokerit odottaa ensi kautta ja käy niin että surkeat otteet jatkuvat ja sanotaan 10 matsin jälkeen Salmisesta halutaan eroon, niin Salmista tuskin haluaa kukaan muuta kuin murto-osalla Jokerit-sopparin arvosta eli käytännössä JOkereiden maksettavaksi tulisi lähes koko ensi kauden palkka.

  Vittumaisia tällaiseet kaalliit flopit pitkillä soppareilla. Järkevintä lienee vaan toivoa että ensi kaudella otteet muuttuvat.
   
 25. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Jokerit pelaa KHL ja liigan suojatyöpaikat on eri juttu.