Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Jokipojat 2012–2013 – nousu jatkuu?

Viestiketju osiossa 'Jokipojat' , aloittajana Riffsi, 06.03.2012 klo 13.02.

 1. mainio Jäsen

  Lainaus:
  SM-sarjapaikat ovat todella tärkeitä pelaajatuotannon kannalta, mutta se liigapaikka ei ole mikään takuu sille, että lahjakkaimmat pelaajat Joensuuhun jäisivät. Pelaamisen hinta B:ssä ja A:ssa on Joensuussa sellaisissa sfääreissä, että rikkaammat seurat vievät väkisinkin lupaavimmat junnut. Muualla kun tuo pelaaminen on lähes poikkeuksetta halvempaa, A-nuorissa useimmiten lahjakkaille ilmaista (mukaan lukien varusteet).

  Kyllä se on fiksumpaa pitää vyötä vähän tiukemmalla kuin selvitellä lisenssiasioita jälleen ensi kesänä.
   
 2. -Jonne- Jäsen

  Rautakalliolle potkut Dinamo Riiasta. Ja miksikö liittyy Jokipoikiin?

  Rautakallio oli merkittävässä roolissa tässä Jokipoikien ja Rigan yhteistyössä. Ja nimenomaan Haapakosken kautta. Rautakallion potkut vaikuttaa varmasti, jää nähtäväksi kuinka. Pavlovsin ja Jakovlevsin taso on hyvin kaukana KHL:stä, joten ei noista Rigalle nyt apuja ole.

  Pelon sekaisin tuntein jäädään odottamaan tulevaa.

  Päivitys: TJ Kupiainen kertoilee karjalaisessa, että Rautakallion lähdöllä ei ole vaikutusta Dinamo Riian ja Jokipoikien yhteistyöhön. Kupiainen arvelee Jakovlevsin ja Pavlovsin jatkavan Jokipojissa entiseen malliin. Samalla kertoo myöskin että uusia pelaajia ei hankita.

  Onko tässä rakenteilla jonkinlaista draamaa valmennuksen ja johdon välille? Haapakoski huutaa luvatun pelaajabudjetin perään ja TJ vastaa rosterin olevan riittävän.

  Juttu luettavissa Karjalaisesta
   
  Viimeksi muokattu: 05.11.2012 klo 23.12
 3. -Jonne- Jäsen

  Lainaus:
  Mun mielestä sitä on peluutettu ihan riittävästi. Rautiolallekin kun vaan pitää antaa pelejä, koska on se meidän ykkönen ja on pelannut hyvin.

  Kyllähän Jokipoikien tilanne on mielenkiintoinen. Hauska seurata myöskin Haapakosken reagointia pelaajapolitiikkaan. Olen varma ettei ole tilanteeseen tyytyväinen.
   
 4. muumijo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Tappara
  Lainaus:
  Seurassa, tai seuroissa varmaan puntaroidaan tilannetta tarkkaan. Viime keväänä Volden sai enemmän pelejä alle, se on selvä. Olisi tuo tietysti ihan mielenkiintoista nähdä Volden pelaamassa jonkun toisen pakiston takana, millaiset otteet olisivat silloin.

  Mutta uskoisi näissä asioissa myös muiden ulkopelillisten asioiden painavan, Joensuussa on kuitenkin mainio maalivahtivalmennus, joka osaa huolehtia myös pääkopasta. Puitteet ovat varmasti vähintään asialliset, väittäisin jopa hyvät. Lisäksi koko joukkueen treenaaminen on ammattimaisella tasolla ja kun lisäksi laitetaan vielä se tosiseikka, että fysiikkavalmennus on kohdillaan, niin ihan huonosti ei Larsilla asiat täälläkään ole, vaikka välillä luukkua aukookin.
   
 5. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Jaahas, nyt täytyy sivusta arpoa, että noinkohan nyt jo aiemmin syksyllä uumoilemani tapaus käy toteen. Mitään oikeaa tietoa ei ole, mutta olisiko yllätys mikäli Volden siirtyisi Savoon.
  SaPKo on (joidenkin mielestä) ollut maalivahtiosastolla jäljessä ja niinhän ne tilastotkin osoittaisi. Lisäksi Martikainen on siirtynyt Blues organisaatiosta pässien penkin taakse...ans kattoo.

  Edit: niin ja huhuja maalivahtimuutoksista maaottelutauolla on ollut ilmassa...
   
 6. Al Dente Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Jokipojat, HIFK
  Lainaus:
  Tämä varmasti riippuu myös siitä onko SaPKolla minkälaisia sitoumuksia HPK:n suuntaan Pesosen peluuttamisesta. Mutta kyllähän Volden tänne fanin näkökulmasta kelpaisi. Melkoista säätämistä on ollut kumminkin tuo maalivahtiruljanssi niin Joensuussa kuin Savonlinnassa viime vuosina. Jokipolla on sentään mv-valmennus kuosissa. Täällä ei sitäkään.
   
 7. karate Mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat, tappelut, JoKP ja Solmu Salminen
  Jokipojat on kyllä peluuttanut Voldenia ihan riittävästi kokonaisuus huomioiden, olisi kohtuutonta odottaa tuosta enempää. Jos ei tuo Bluesille riitä, niin sitten kannattaa toki heittää Lars vaikka SaPKoon. Pieni ikävä jää, mutta tilanne on mikä on, ja kuvion ensisijainen tarkoitus on kuitenkin palvella Voldenia (ja sitä kautta Bluesia), ei siihen passaa nokkaa koputella.
   
 8. -Jonne- Jäsen

 9. -Jonne- Jäsen

 10. Alocacoc Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Mahtava juttu Pavlovsin kannalta! Ja antaa kyllä hienoa signaalia Riiankin suunnasta, että yhteistyöhön on kannattanut heidänkin puolelta satsata. Lieneekö ensimmäinen siirto kautta aikain Mestiksestä Venäjän pääsarjaan?
   
 11. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Lars Volden on pelaamassaan kahdessa ottelussa päästänyt yhden maalin. Voi olla ettei palaa Joensuuhun sittenkään kun Ore tervehtyy. Kelpaisko teille Juuso Riksman?
   
 12. karate Mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat, tappelut, JoKP ja Solmu Salminen
  Lainaus:
  Siinäs näit että me koulittiin siitä teille kelpo kassari. ;) Hienoa, kun Lars pärjää, on menestyksensä ansainnut.

  Varmaan kelpaisi, ongelmahan on siinä ettei Riksman (sen paremmin kuin Voldenkaan) ole täällä kauden loppuun saakka, joten Rautiolaa pitää peluuttaa vähintään se joka toinen peli tuntuman ylläpitämiseksi. Jos Blues näillä ehdoilla diiliin suostuu, niin ainakin itse ottaisin sangen mukisematta vastaan.

  Vieläköhän ne meinaa käyttää Järvistä täällä? Ei jäänyt ollenkaan huono vaikutelma siitäkään.
   
 13. Sim_Sam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
  Maalivahti tilanne alkaa selkeytymään loppukautta ajatellen. Minusta Rautiola on esittänyt hyviä otteita viime peleissä ja uskon miehen lämpenevän kunnolla kevään koitoksiin, joten uskaltaisin antaa vastuun selvänä ykkösenä. Mutta, kuka tulee sitten toiseksi maalivahdiksi on vielä auki. Bluesin kanssa keskutellaan loppiaisen jälkeen soppareista maalivahdin ja hyökkääjän kanssa, jotka ulottuvat kauden loppuun. Itselleni kelpaisi Järvinen ja Volden. Orehan alkaa olemaan pikkuhiljaa pelikunnossa ja Blues tuskin kaatuu Riksmaniin. Volden olisi todella hyvä vaihtoehto myös siksi, että Rautiolla pysyisi hereillä. Pieni kilpailu, vain parantaisi molempien miesten otteita ja samalla olisi todella tasapainoinen maalivahtikaksikko. Ja varmasti Volden pelaisi otteluita. Mutta mitä ollaan Espoon päässä mieltä, se jää nähtäväksi.

  Matti Järvinen käväisi lainalla yhdessä ottelussa ja napsi syöttöpisteen. En näkisi mitään estettä Järvisen tulemiselle. Varmasti motivaatiota riittää, kun vastuu kasvaa. Näin ainakin uskoisin.

  Tuomas Huhtanen alkaa olemaan pelikunnossa. Miehen sopparihan päättyi joulutaukoon. Tapaninpäivänä palaa harjoittelemaan joukkueen mukaan ja pieniä keskusteluja on käyty loppukauteen ulottuvan sopimuksen osalta. Nimet vaan paperiin ja kohti kevään koitoksia! Mielestäni vahvistaisi joukkuetta huomattavasti. En usko, että 300 Liigaottelun kokemus ainakaan heikentään joukkuetta, kun ruvetaan pelaamaan oikeita pelejä.
   
  Viimeksi muokattu: 23.12.2012 klo 18.44
 14. Erwin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, TPS, Saksan jalkapallomaajoukkue.
 15. muumijo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Tappara
  Lainaus:
  Ei heikentäisi ei. Tästä on vähän huhua ollutkin ilmoilla, että jatkoa voisi olla luvassa.

  Mitenhän etenee neuvottelut hyökkääjästä ja maalivahdista Bluesin kanssa? Hannula ainakin jatkaa Espoossa viimeisimmän tiedon mukaan, mutta tuskin häntä on ajateltu paikkaamaan pelkästään Aaltosen jättämää aukkoa. Ja nyttenhän eletään niitäkin hetkiä kun Pavlovsin olisi määrä palata susirajalle.

  Kyllä tästä hyvä tulee, toivotaan.
   
 16. flaix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Saipa
  Lainaus:
  Siis ihan pirun kova pelimies tuo Rajala! Todellakin meni oikeaan osoitteeseen tämä tunnustus - Rajalahan on myös JA:n joulukuun Mestis-pelaaja. Kymmenen ottelua, tehot 4+12 ja nämäkin periaatteessa 8 viimesen pelin aikana. Mielestäni aikas kova comebackki, kun kaveri on ollut pelaamatta kuukausia ja käynyt "pienessä korjausleikkauksessa" sydämen vuoksi.

  Tämä nyt voi mennä vähän hehkuttamiseksi, mutta menköönsä, sillä tällainen sentteri tosiaankin pystyy muuttamaan koko joukkueen paremmaksi! Perhana, hän saa katsojankin kuvittelemaan olevansa parempi jääkiekontuntija: näet siellä kaverin olevan vapaana ilmiselvässä maalipaikassa ja "hehheh, sinnehän se kiekko sitten tuli - miehän sanoin." No tuli tuli, kun kaveri joka sen syötti on Mestiksen Raimo Helminen :D

  Ei mut tosissaan puhuen, vaikutus esimerkiksi ylivoimaan on todella merkittävä. Esim. viime kotipelissä Kookoota vastaan meillä oli ylivoimalla mahdollisuus saada maali tasan yhdellä ketjulla - se kun ei maalia saanut ja about puolet yv:stä oli mennyt, totesin vierustoverille että se siitä yv:stä. Sen vuoksi lahjalistalle (tässä vaiheessa vissiin Pakkasukolle?) laittaisin ykköseksi kakkossentterin. Ensinnäkin, mestaruutta ei voi viedä vain yhdellä tehokkaalla ketjulla ja toisekseen, vaikka Pavlovs on toki (ehkä?) tulossa takasin, sitä ei myöskään koskaan tiedä millon hänelle koittaa taas aika lähteä Siperiaan.
   
 17. -Jonne- Jäsen

 18. Sim_Sam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
  Lainaus:
  Todella hieno uutinen! Tuo kokemuksellaan roimasti joukkueeseen johtajuutta, vaikka ei mikään ikäloppu olekkaan. Uskon motivaation olevan 110% kunnossa. Tämä olikin jo vähän aistittavissa, että sopimukseen päästäisiin.

  Onko sieltä Bluesin suunnalta kuulunut mitään huhua? Hyökkääjän ja maalivahdin kanssa keskustellaan. Saa nähdä saadaanko Pitkäsen Ilmaria takaisin tänne. On esittänyt hyviä otteita Espoossa ja iski uran toisen SM-Liiga maalin HIFK verkkoon keskiviikona. Järvinen voisi olla potenttiaalinen vaihtoehto, jos Pitkänen jää Espooseen. Tai sitten tänne saapuu Pitkäsen lisäksi hyökkääjä (Järvinen), maalivahti (arvoitus). Aika näyttää ketä sitten tulee, jos on tullakseen.
   
 19. flaix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Saipa
  Lainaus:
  Tämä väittämä on helppo allekirjoittaa! Mielestäni Huhtanen voisi olla juuri se puuttuva palanen tuohon Rajalan ja Rannan ketjuun. Rajala on kiekon kanssa varma ja jakelee namusyöttöjä, Ranta taasen nakuttaa syötöistä maaleja suht hyvällä prosentilla (mutta ei juuri muuta tee). Ketjusta puuttuu kuitenkin oleellisesti fyysisyyttä ja taisteluvoimaa, jota tarvitaan kulmaväännöissä ja maalin edustalla.

  Lähes aina, kun tämän ketjun hyökkäyspeli ajautuu kulmavääntöön, kiekkoa ei pystytä enää taistelemaan takaisin. Lisäksi, jos kiekko on hyökkäysalueella Roope Rannalla ja hän ei pääse laukomaan suoraan syötöstä, hyökkäys päättyy joko a) siihen, että kiekko karvataan pois b) löperöön harhasyöttöön suoraan vastustajalle - jälkimmäisen johdosta vastustajalle avautuu monesti 2-1 tai jopa läpiajo. Viihdyttävä pelaaja tuo Ranta - hyvässä ja pahassa.

  Viime kaudellahan ykösessä viiletti Vauhkonen, jonka avut tuli parhaiten esiin maalinedusrouhijana. Varsinkin ylivoimassa kaveri vain parkkeerasi maalin eteen ja sopivassa välissä pisti Rajalan syötöistä kiekkoja yläpömpeliin. Nythän tätä variaatiota ei tarjoa ylivoimassa kuin aika ajoin hienoja nousuja tekevä Nästy Näätänen. All in all, mielestäni Huhtanen toisi yköseen lisää kaivattua fyysisyyttä ja lisäksi kaveri osaa tehdä maaleja. Mut katsotaan nyt mitä tapahtuu.

  PS. Miksköhän Haapakoski ei käytä ollenkaan Immosta ylivoimassa maskimiehenä. Muistojeni mukaan Hilppa homman osaa! Vaikkapa 2. ylivoimassa voisi toimia kuvio: Immonen maalin eteen ja hyvät laukojat viivaan..? :)
   
 20. -Jonne- Jäsen

  Haapakoski kertoo mehtimäkeläisessä että Liigaseurat on Jokipoikien pelaajien kimpussa.

  Parempi olisi että tässä kohtaa kautta ei aleta myymään avainpelaajia.....Keitähän metsästävät?
   
 21. Jyty Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  käyttää lehväslukkoa logonaan.
  Lainaus:
  Joensuussa on monta pelaajaa, joilta löytyy kokemusta SM-liigasta. Ei ole mitenkään sattumaa, että näin tammikuussa, kun siirtoikkunan sulkeutuminen lähenee, tällaisista pelaajista tehdään kyselyjä Haapakoskelta ja ollaan kiinnostuneita.
   
 22. Levokari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Miten Huhtanen pelasi tänään? Toivottavasti mies on päässyt kuntoon polvivaivansa jälkeen ja luistin liikkuu taas.
   
 23. Nicotsein Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Pittsburgh Penguins (Geno <3)
  Lainaus:
  Ja tuohon kun lisätään NHL:än mahdollinen alkaminen niin on pakko metsästää kokoonpanoon täytettä jostain muualta. Kannattaa toivoa ettei Joensuussa ole liian monelle pelaajalle sorvattu sopimusta jossa on liigapykälä.
   
 24. Randy Marsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Oli Jokipoikien paras ja energisin pelaaja aivan selvästi. Toki tähän vaikutti joukkueen munaton esitys, mutta se ei ole Huhtaselta mitään pois. Jaksoi painaa tilanteisiin, taklailla ahkerasti ja oli oikeastaan Jokipon ainut hyökkääjä, joka ajoi röyhkeästi maalille, eikä jäänyt kulmiin pyörimään.

  Loppukauden sopimus on mahtava juttu, tulee olemaan kova luu pleijareissa ja runkkarin lopun peleissä. Toivottavasti pysyy ehjänä.
   
 25. -Jonne- Jäsen

  Kaikessa hiljaisuudessaan on tapahtunut toimistolla aika merkittävä vaihdos, kun Marko Sairanen on väistynyt asiakkuuspäällikön paikalta ja tilalle on tullut Petri Sjöblom, joka toimii myös A-nuorten joukkueenjohtajana.

  Onkos tuolla taustalla tapahtunut jotain erityistä kun tästä ollaan oltu hiljaa?