Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Jokipojat 2012–2013 – nousu jatkuu?

Viestiketju osiossa 'Jokipojat' , aloittajana Riffsi, 06.03.2012 klo 13.02.

 1. Sim_Sam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
  Nyt sitten taistellaan enää paikasta pudotuspeleihin. Kotiedun tavoittelulle voidaan sanoa hyvästit tämän illan tuloksen myötä. Kyllä osaa ottaa päähän välillä, kun olisi edes tuuria joskus, että ne pisteet saataisiin. Mutta niinhän ne viisaat sanoo, että tuurikin pitää ansaita. Joukkue kieltämättä sulaa otteluiden lopussa todella helposti. Se kertoo siitä, että ei uskota enää voittoon, vaan takaraivossa jyskyttää milloin se kaveri tekee taas tasoituksen ja ottelu hävitään. No katsellaan nyt mitä loppukauden ottelut tuo tullessaan.

  Blomqvist - Jarvinen - Huhtanen koostumus on kyllä todella hyvä. Hyvää pelaamista tältä ketjulta. Toivottavasti tahti jatkuu samana kauden loppuun saakka. Karevaara ja Ranta pelasi myös todella hyvin. Ihme kyllä ilman Rajalaa. Niemi ei tänään mahtanut maaleille mitään, joten antaisin miehelle peliaikaa, myös jatkossa. Viisikko pelaaminenkin oli tänään todella hyvää ajoittain ja ollaan sentään jokin verran menty pelillisesti eteenpäin ainakin osittain. Kiekko liikkui todella nätisti, ja hyökkääjille saatiin vauhtiin pelattua kiekkoa, joka taas antaa aina mahdollisuuden hyviin maalipaikkoihin. Ainakin Huhtanen on tässä hommassa todella hyvä! Joukkue kyllä myös puolustaa todella hyvin viisikolla, eikä vastustaja saa kovin paljoa selkeitä maalipaikkoja. Tämä taas mahdollistaa sen, että saadaan nopeasti peli käänettyä hyökkäyssuuntaan. En nyt rupea tässä joukkuetta kehumaan, mutta jotain valonpilkahdusta, näin tänään pelissä.

  Mutta se ei nyt auta. Voittoja pitäisi saada ja tänään siihen oli todella hyvät saumat. Tämä tappio syö varmasti itseluottamusta entisestään. Mutta jos tälläistäkin peliä jatketaan ja nostetaan vielä hieman tasoa, niin kaikki voi tietenkin olla mahdollista. Herääkö joukkue liian myöhään, jolloin kevät tulee liian nopeasti Jokipojille vastaan.

  No katellaan.
   
 2. flaix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Saipa
  Lainaus:
  Itselle on muodostunut semmoinen kuva, että Joensuu on yleisesti todella vaativa paikka maalivahdille. Tai sanotaan, että Mehtimäen yleisö on vaativa. Täällä on totuttu näkemään kavereita kuten Salak, Ore, Rämö... Maalivahdilta odotetaan alusta asti otteita, jotka vievät finaaleihin. Eikähän tässä nyt periaatteessa ole mitään väärää, mutta siinä vain semmonen peruskassari (jolla periaatteessa voisikin olla potentiaalia nousta liekkiin) musertuu paineessa ja vajoaa varjoihin. Rautiolan lisäksi tulee mieleen case-Härmä.

  Lainaus:
  Tässä olen kyllä samaa mieltä, että pelillisesti joukkue on muuttunut täysin! Se oikeastaan tekee tämäniltaisesta Hokki-tappiosta kuin myös TuTo-matsista erityisen karvaita, kun pelillisesti joukkue oli vastustajaa ajoittain paljonkin edellä. TuTo-peliä en päässyt paikan päälle seuraamaan, mutta ilmeisesti muutos oli jo siellä näkyvissä. Yltiöoptimisti sisälläni väittää, että mikäli joukkueelta löytyy henkistä kanttia, joukkueen kuntokäyrä kääntyy tästä vielä kevättä kohti duurivoittoiseksi!

  Mielestäni viidellä viittä vastaan pystytään haastamaan huomattavasti paremmin eikä pelaaminen ole enää väkinäisen näköistä kuten aiemmin tällä kaudella. Hyökkäykset ovat suoraviivaisempia ja kiekkoa pyritään toimittamaan maalille. Jos kiekko ajautuu kulmaan, ei selkä suoristu heti vaan siitä jäädään vielä taistelemaan. Puolustuspelaaminenhan on ollut perusvarmaa koko kauden, mutta hyökkäyspelaaminen on ollut muutamaa väläystä lukuunottamatta aika jähmeää.

  Yksittäisistä pelaajista ja ketjuista sanoisin, että Huhtanen-Järvinen-Blomqvist kolmikko kannattaa pitää yhdessä - liigatason ketju! Ranta-Rajala-Karevaara kaipaa peliinsä suoraviivaisuutta 5-5-pelissä - ylivoimalla maestron voi sitten päästää elementtiinsä. Lisäksi sanoisin, että Oinonen on ollut todella pirteällä pelipäällä. Maalivahdeista en osaa kyllä sanoa muuta kuin että Rautiolalle 1-2 peliä huilia ja sitten mahdollisuus lunastaa vielä paikkansa.

  Yltiöoptimismin vastapainoksi täytyy myös mainita inhorealisti, joka kertoo, että Joensuun kiekkokevät loppuu lyhyeen mikäli:
  a) Henkinen lukko ei ehdi avautua kunnolla ja joukkue ei opi voittamaan pelejä
  b) Loukkaantumistilanne ei pikkuhiljaa parane aika v*tusti - kahdella sentterillä on vähän nihkeä lähteä playoffeihin
  c) Maalivahdit eivät saa pidettyä kasettiaan koossa

  Lisäksi, vaikka sairastupa tyhjenisikin, parempi toivoa että pakka ei ole sen jälkeen taas totaalisen sekaisin.
   
 3. Riffsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punamustat, Keltamustat, mitä näitä nyt on.
  Lainaus:
  Mie vaan odottelen, että milloin se paranee. Tai ei ole pelikielloissa, ansaittua tahi ei. TuTo -matsin tappio ja tämä kumminkin on loppupeleissä samassa linjassa sen kolmen peräkkäisen jatkoaikatappion ensimmäisen ottelun kanssa. Kampoihin pistetään, jopa johdetaan sarjataulukossa selkeästi ylempänä olevia vastaan. Tuolta vaan puuttuu yksinkertaisesti nyt niin paljon pelimiehiä, ettei enää bensa riitä. Kyllä tää tästä hei vielä. Niemi maalilla ja ukot riviin, niin minulla usko riittää ainakin välieriin asti.

  edit: Tänäänkin enne matsia jäivielä pari ukkoa pois. Pudekin on piristynyt ja pelaa uutta tulemistaan, unohtamatta sitä että ukko on jo konkari noissa piireissä ja hyvä puolustamaan. Isoja palasia puuttuu, vaikkei ne ihan just tehotilastoissa näy.
   
 4. -Jonne- Jäsen

  Eli Matti Järvinen on loppukauden Jokipojissa ja Ilmari Pitkänen Bluesissa. Tämä meni kuten ainakin itse toivoinkin. Järvinen omaa paremman pistepotentiaalin ja on tässä tilanteessa muutenkin Jokipojille Pitkästä tarpeellisempi. Kiitos! Ipelle Jokipojille antamastasi panoksesta ja menestystä liigauraan! Vastaavia asennepelaajia arvostan ja olet tervetullut aina takaisin jos ura liigassa tössähtää.

  Pavlovsin tulo taasen siirtyi jälleen. Toivottavasti Jokipojat on alkanut kartoittaa vaihtoehtoja, kun Pavlovs on ruvennut saamaan ihan kohtuu minuutteja KHL:ssä. En usko siis sen tulevan ollenkaan.

  Jokohan Kaijomaa saataisiin pian kaukaloon? Tuokin helpottaisi kummasti. Ja onko kukaan kuullut Mannisen loukkaantumisen vakavuudesta?
   
 5. muumijo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Tappara
  Lainaus:
  Itse sälli sanoi aikanaan SPM:n haastattelussa, että ei olisi pitkä huili, että vamma olisi pienempi kuin miltä alkuun näytti. Joskin siitä on jo aikaa, eikä jätkää ole kentällä näkynyt, että tiijäppä tästä sitten..

  Koskinen ei ole tainnut vieläkään rantautua minnekään.
   
 6. Heimopäällikkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipoikien junnut, Kiekkokopla
 7. Sim_Sam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
  Onnea matkaan Huhtaselle Ilveksen riveissä. Hienoja otteita esitti pelaamissaan peleissä ja olisin mielellään nähnyt kyseisen kaverin Jokipojissa loppukauden. Arvattavissa tämä kyllä oli, että Huhtaselle ottajia löytyy, kun terveeksi pääsee. Nyt kyllä kieltämättä alkaa kapealta näyttämään rosteri. Huh Huh!
   
 8. -Jonne- Jäsen

  Lainaus:
  Tämähän oli kiva uutinen tähän kohtaan. Loukkaantuneet ja pelikieltolainen, myyty Huhtanen. Ei kauhesti jää enään omiin tarpeisiin. Oletan Jokipoikien olevan yksi aktiivisimmista lähellä siirtorajaa.

  Tarvelista:

  Maalivahti
  Sentteri
  Laituri
  Ehkä pakki

  Pentti Matikainen ilmeisesti vielä neuvottelee Ilmari Pitkäsen siirrosta saatavasta lopullisesta korvauksesta Bluesin kanssa. Sieltä on siis mahdollisesti tulossa vielä joku pelaaja, muttei todellakaan ole varmaa. Idän junan toimivuudesta ei ole myöskään takuita. Tulee tiukka viikko pelillisesti ja kulisseissa.
   
 9. flaix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Saipa
  Lainaus:
  Nonniin. Eihän tämä tosiaan tarkemmin ajatellen mikään yllätys ollut, mutta kyllä silti vähän järkyttää. Juuri kun löytyi kolme kovaa kaveria muodostamaan ketjun, joka pystyisi ratkomaan pelejä. Oli tuo ketju kyllä liian hyvää ollakseen totta. No mut onnee tosiaan liigakarsintoihin Huhtaselle.

  Mutta miten käy nyt Jokipon? Alkaa tosiaan syömähampaat loppua - tai oikeastaan hampaat yleensäkin. Latvia-connectioniin en luottaisi ollenkaan, kavereita on reilu kentällinen telakalla ja ne ketä on rivissä jäljellä on vetänyt aika kapealla materiaalilla koko kauden eli bensa on sieltäkin tosiaan lopussa. Myös maalivahtitilanne sekava. Ja rahat lopussa. Oliko tää nyt tässä?!
   
 10. Sim_Sam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
  No niin. Jokipojat porskuttaa 2 ottelun voittoputkessa, kun SaPKo kaadettiin kahdesti revanssiviikonlopun peleissä. Joukkueelta kyllä kokonaisuudessaan todella hieno suoritus, kun katsoo miten jokkuetta on koeteltu viimeaikoina. Sekaan on mahtunut loukkaantumisia, pelaajasiirtoja sekä henkisesti raskaita tappioita jatkoajalla. Uskoisin, että jatkoa ajatellen nämä voitot tuovat reilusti itseluottamusta, koska kynnettiin välillä jo aika syvällä. Joukkue on kasvanut varmasti jo henkisestikkin viikonlopun aikana roimasti ja kun pelilliset otteetkin alkavat pikkuhiljaa parantumaan, niin todella kova luotto on juurikin nyt tähän joukkueeseen. Kun saadaan vielä ukkoja takaisin rosteriin, niin hyvältä näyttää. Se on kyllä tuo päänuppi jännä kapistus, kun puristaa, niin mikään ei onnistu. Kiekot pomppii lavoissa ja tekeminen on tuskaisen näköistä. Pari hyvää ottelua alle, niin jopas alkaa pelissä olemaan taas rentoutta ja sitä hyvää fiilistä. Eilisen raportin perustuleella, Jokipojilta todella hyvä ottelu kokonaisuudessaan, mikä kertoo hyvästä tunteesta joukkueen sisällä sekä, että ollaan kasvettu henkisesti vielä enemmän joukkueena yhteen. Ei voida väittää, etteikö SaPKo olisi ollut kova mittari, koska joukkue porsukutti kuntopuntarin kärkipäässä ja on todella kovassa iskussa.

  Ei tässä nyt kuitenkaan kannata pelaajien ruveta leijjumaan, koska palautus maanpinnalle voi tulla hyvinkin nopeasti jo Perjantaina. En kyllä usko, että tähän joukkue sortuisi, vaan nöyränä jatketaan eteenpäin. Hienoa nähdä miten Järvinen/Blomqvist kaksikko on tullut tähän joukkueeseen sisään ja ruvennut ottamaan jo pikkuhiljaa "1-Ketjun" otteita itselleen Rajalan poppoolta ja ratkomaan otteluita, kuten näin pitääkin tehdä. Pojat eivät ole tulleet tänne surffailemaan, vaan pelaamaan ihan oikeasti koko sydämmellä joukkueelle. Kertoo kyllä kavereista paljon. Hyvin kyllä Rajalankin ketju pystyy paikkoja luomaan, joten hyvältä näyttää senkin puolesta. Omat kasvatit ovat myös joutuneet välillä kovaan paikkaan näiden loukkaantumisien takia ja kaverit on vastannut huutoon hienosti. Poikien on ollut pakko nostaa vielä hieman omaa tasoaan ja näyttää mihin pystyvät. Tämä juurikin palvelee tulevaisuutta, kun valmennus antaa pojille reippaamin vastuuta. Toisaalta kun miettii, niin jotain hyötyäkin näistä viimeaikaisista loukkaantumisista on nuorille lupaaville pelaajille ollut. Tulette huomaamaan, sen tulevaisuudessa. Hieno, että Jokipojilla juniorituotanto on hyvällä mallilla ja paikkaajia löytyy omista junnuista.

  Pakko nostaa kyllä esille kaveri nimeltä Timo Niemi. Kovaan paikkaa joutui, kun Antti Rautiolan peli ei luistanut. Hyppäsi maaliin eleettömästi ja pelannut todella hyviä otteluita. Ei ole paljoa poikaa huimannut, kun koppeja on maalissa ottanut. Nyt voin sanoa, että luotan kaveriin, jos Rautiola/Niemi kaksikolla kausi mennään loppuun. Hyvin Rautiolakin pelasi Savonlinnassa, joten on minulla tähänkin kaveriin luotto taas kasvanut. Hyvää teki varmasti voitettu ottelu miehelle. Tottakai saatte olla erimieltä, koska tämä on vain minun näkemys.

  Haapakoski sanoi, että aika kuiva tarjonta on pelaajamarkkinoilla, joten uskon että tällä rosterilla mennään hyvin pitkälti kauden loppuun. Kun saadaan pelaajat lopulliseen iskuun, niin hyvä tästä tulee. Tärkeä viikonloppu oli mielestäni Jokipojille, että onnistuttiin. Tappiot näistä, niin joukkue olisi aika lukkossa ja ei olisi kyllä hyvältä näyttänyt loppukausi.  Matka jatkuu!
   
 11. -Jonne- Jäsen

  Laitetaan tämä huhu tänne Jokipoikien osastolle myös, koska koskee meidän tilannetta tämän päivän siirtojen kanssa varmasti. Eli Riian Dinamon huhutaan kauppaavan parhaita pelaajiaan pois. Tässä linkki aftonbladettiin.

  Jos todella näin, niin ei varmasti liiku Riiasta Jokipoikiin ketään, vaan Pavlovs jatkaa kokemuksen keräämistä KHL:ssä. Tässä tapauksessa aletaan punnitsemaan Jokipoikien Matikaisen kykyjä toimia olemattomalla budjetilla. Vahvistusta ainakin hyökkäykseen kaivataan. Odotellaan kuinka tässä käy....
   
 12. -Jonne- Jäsen

  Lento Ay2126 lähti Riiasta 17.45 ja saapuu helsinkiin klo 19. Tuossa on kyydissä ketä tulee, jos tulee Jokipoikiin. Kuka menee väijyyn?
   
 13. -Jonne- Jäsen

  Ei ollut tuossa koneessa Jokipojille pelaajia. Pavlovs jää Riikaan ja ei sieltä muutakaan saatu. Eipä ollut kovinkaan antoisa tämä KHL-yhteistyö.

  Pettymys on tunteista päällimmäinen.

  Uutinen (mehtimakelainen.net)
   
 14. Sim_Sam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
  Se olisi runkosarjassa viimeisen viikonlopun rutistus. SaPKo kohdataan vieraissa, sekä HCK kotona. Peleissä kuitenkin riittää vielä panosta, koska LeKi ja Peliitat pystyvät vielä takana kiusaamaan. Ylöspäin ei voida enää nousta. Nämä kaksi ottelua pitäisi ehdottomasti hoitaa kotiin, jolloin pudotuspeleihin olisi huomattavasti mukavampi lähteä. Jos nyt ihan vähän spekuloidaan tulevasta vastustajasta, niin Sport näyttäisi vastaan tulevan. Tietysti kaikkihan voi vielä muuttua. Mulle on oikeastaan aivan sama kuka tulee heti ensimmäisellä kierroksella vastaan, koska kaikkihan ne on voitettava, jos meinataan päätyyn asti mennä.

  Mutta paineettomana, sekä altavastaajana lähdetään haastamaan jokatapauksessa tulevaa vastustajaa. Eihän tämä tuleva runkosarjan sijoitus ole aivan sitä, mitkä olivat tavoitteet, mutta näillä eväillä lähdetään. Ollaan sitten saatu lempinimi: sika Jokipo, mutta eipä tuo nyt hirveästi ainakaan minun yöuniin vaikuta.

  Matka jatkuu!
   
 15. -Jonne- Jäsen

  Lainaus:
  Tästä olen hiukan erimieltä. Kun ei ylöspäin päästä, niin nyt voidaan yrittää laskea Leki ohi. Sporttia vastaan on niin huono historia, että loppujen pelien panoksena on pelata TuTo playoffien avaukseen vastaan. SaPKo pelaa paikasta auringossa tai karsinnoissa. Voisi sijoittaa SaPKoon rahaa kunhan julkaisevat kertoimet...kannattaa olla nopea jos kerroin on lähellä 2. Tippuu vauhdilla.

  Tätä asiaa jo hiukan pohjustettiin twitterin puolella....Voi tulla yllätyksellisiä tuloksia.
   
 16. Sim_Sam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
  Lainaus:
  Mulla kävi sama mielessä, mutta kannattaako sitä lepsuilen pelata mitään peliä ja yrittää "taktikoida" sijoituksista. Pelin pitää jo tässä vaiheessa olla oikeasti valmista ja ehjää tekemistä koko joukkueelta, kun alkaa ratkaisevat ottelut. Siksi en ainakaan itse hyväksy mitään neppailua. Tästä syystä olen erimieltä jokseenkin kanssasi. Eiköhän pojat kuitenkin yritä tosissaan SaPKon voittaa. Ainakin toivon!
   
 17. Sim_Sam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
  Nonniin! Sport Vaasasta tulee sitten vastaan ensimmäisellä kierroksella pudotuspeleissä. Hyvä se on ottaa kuivat pois heti alkuun. Tänään ryöpytettiin HCK:ta 9-1, mutta kyllä huomasi jo aika ottelun alussa, että murskajaiset tulee tänään tulemaan. Hienolta alkaa kyllä peli näyttämään Jokipojilla. Toki ei se vastuskaan tänään kovin maakinen ollut, mutta minusta joukkueelta todella kypsää pelaamista. Voisi sanoa, että hyvältä näyttää pelaaminen ja en näkisi mitään syytä, että ei voitaisi Sporttia kaataa. Joukkue taitaa olla juuri oikeaan aikaan kunnossa, kun ruvetaan tosissaan pelaamaan mestaruudesta. Pitää huomenna raapustaa enemmän tekstiä tulevista kamppailusta ja ruveta jo vähän lämmittämään Vaasan poikia ;). Aamulla puoli 5 nokka kohti Jyväskylää, joten ei jaksa nyt romaania raapustaa.