Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana Jeasdp, 28.06.2013 klo 21.49.

 1. Lucius Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Nykyisessä maailman tilanteessa Jokerien ja muiden ei venäläisten joukkueiden palaaminen KHL:ssä on paljon enemmän sisäpolitiikkaan kuin ulkopolitiikkaa.

  Urheilu on aina ollut Venäjällä toimiva propagandan väline ja itsetunnon kohottaja. Ulkomaisia joukkueita sisältävä KHL toimii siihen tarkoitukseen hyvin, eihän se olisi sama asia, jos venäläiset voittavat toisia venäläisiä.

  Aidosti länsimaisena joukkueena Jokerit on agendaan erinomainen. Eivät venäläiset ole oikeasti niin tyhmiä, että luulevat Jokerin KHL:ssä pelaamisen vaikuttavan suuresti helsinkiläisen Heikin suhtautumiseen Venäjään ja sen toimiin. Sen sijaan Sergei Pietarissa ja Igor Moskovassa saavat sirkushuveja ja lisää todisteita venäjän kansan ylivertaisuudesta omien joukkueiden kukistaessa Jokerit.

  Hallitsemalla käytännössä Jokerien budjettia on venäläisten ollut helppo säätää joukkue optimaaliselle tasolle.

  Mikäli budjetti olisi puolet pienempi Jokerit olisi liian huono, eihän siinä olisi mitään sankarillista murskata surkea vastustaja. Budjetin taasen ollessa paljon nykyistä suurempi, olisi Jokereilla liian suuri mahdollisuus voittaa koko Gagarin cup, mikä ei tietenkään olisi tavoitteiden mukaista.

  Jokerien pitää siis olla tarpeeksi hyvä, ollakseen todellinen haaste voiden voittaa kenet tahansa yksittäisessä ottelussa mutta Jokerit eivät saa olla liian hyvä, jotta se olisi liian suuri uhka venäläisen joukkueen KHL:n voitolle.
   
  Konsta Kepuli, macnevis, Cobol ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 2. Pazix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit.
  Mä olen sitä mieltä että pienessä tai isossa jurrissa ei pitäis alkaa keskustelemaan urheilusta eikä politiikasta. Se on selvä, että Khl on kovempi tasoinen sarja kun kotimainen liiga. Jokerit on taas kova lätkäjengi. Hienoja pelaajia täynnä.
   
 3. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Tämä on joiltakin palstan aktiivikirjoittelijoilta jäänyt huomaamatta. Esimerkiksi kun Jokerit ei siirtorajalla täydennä rosteriaan sääntöjen sallimaan määrään, se on heidän mielestään Vuorisen ja Kurrin vika, jotka istuvat toimistossa jalat pöydällä. Kyllä Kurri on joskus tokaissut, että etsittiin vaan ei sopivaa löytynyt, mutta nämä toteamukset ovat maksettuja, joskin pakollisia valheita Kurrin pestissä. Tällä kertaa Kurri ei enää kommentoinut, kun Jokerit jätti rosterin täydentämättä siirtorajalla ja lähtee playoffeihin lisäriskillä puolustuksen osalta.
   
  ss74, macnevis, -Ville- ja yksi muu tykkäävät tästä.
 4. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Lainaus:
  Tästä ei varmastikaan kovinkaan moni ole eri mieltä - sisäpoliittisesti vaikuttaminen urheilua välineenä käyttäen on kuitenkin eri asia kuin mihin tyypillisesti soft power vaikuttamisella viitataan ja mitä se termin määrittäneen Nyen mukaan tarkoittaa. Tosin onhan tuota termiä viime aikoina jossain määrin käytetty maan sisäiseenkin vaikuttamiseen - mutta esimerkiksi tässä ketjussa soft powerilla ei ole tuohon - ymmärtääkseni - viitattu , vaan siihen perinteisemään määritelmään.

  Esimerkiksi Portlandin Soft Power 30 raportissa viime vuodelta Suomikin on korkeammalla kuin Venäjä soft power vaikuttamisessa.
   
  Viimeksi muokattu: 01.01.2019 klo 14.07
 5. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tähän perään seuraava lainaus:

  Lainaus:
  Kyllä mä edelleenkin osoitan syyttävää sormea nimenomaan Kurrin ja Vuorisen suuntaan vajaasta kokoonpanosta, vaikka tässäkin näköjään halutaan nähdä joku isompi peikko taustalla. Rahaa selvästikin oli siirtorajalla, kun uutta pelaajaa on yritetty saada joukkueeseen, mutta Kurri ja Vuorinen eivät siinä onnistuneet. Saatan olla naiivi, mutta en mä tässä yksittäisessä tapauksessa löydä mitään isoa salaliittoa Venäjän suunnalta Jokereita kohtaan. Kurri ja Vuorinen nyt vain sattuivat tällä(kin) kertaa epäonnistumaan rosterin kokoamisessa niin, että siellä olisi edes sallittu määrä pelaajia mukana.
   
 6. Lucius Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Totta, ei KHL perinteisessä mielessä ole kovinkaan vahva Soft power vaikuttaja. Mutta eivät venäläiset sitä sellaiseksi tällä hetkellä kuvittelekaan, ainakaan siinä mittakaavassa, kun Suomessa tunnutaan luulevan.

  KHL:n Soft power onkin eräänlainen olkiukko. Perustellusti voidaan osoittaa, ettei Soft power toimi mutta samalla ohitetaan, kuinka Jokereita käytetään välineenä Venäjän sisäpolitiikassa.
   
  HOOLIGAN_ ja Jesus Shaves tykkäävät tästä.
 7. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Olisi edes hitusen uskottava juttu, ellei samaisella Kurrilla ja Vuorisella olisi aiempaa kokemusta vajaalla lähdöstä playoffeihin. Kun Suomen urheilun ykkösbrändi on liikkeellä, rahaahan on toki niin ettei paskalle taivu. Ihan vaan osaamattomuuttaan taas jättivät pelaajan hankkimatta. Kurri toimii kilpimiehenä.
   
  -Ville- ja HOOLIGAN_ tykkäävät tästä.
 8. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Eihän Venäjä ylipäätään ole mikään soft power vaikuttaja. Aika monta kertaa on tässä keskustelussa on tuotu faktat esille: Venäjä otti soft powerin vasta uuden ulkopoliitisen doktriinin myötä 2000-luvulla ohjelmaansa. Kun Venäjä on mitätön tekijä viihdebisneksessä (elokuvat, musiikki jne), urheilulla ovat koittaneet korjata asiaa. Senkin osin ryssivät valtiojohtoisella dopingilla ja Krimin varastamisella. No, sitten KHL:n piti laajentua Lontooseen ja neuvottelut olivat pitkällä. Menivät niiden aikana tekemään myrkkyiskunsa Britanniassa, ja ryssivät KHL:n laajentumisenkin.
   
  ss74, macnevis & -Ville- tykkäävät tästä.
 9. teroz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
  Kauheilla fiiliksin. Yritin taas ja kävin katsomassa yhden matsin joulun alla; kuulutettiin 9000 katsojaa, olikohan viittäkään. Ja joku täällä viisastelee liigan intohimosta ja tunnelmasta? En havainnut mitään - en sitten yhtään mitään - erityistä tunnelmaa. Peli oli tasoltaan ihan ok, mutta ei mitään Pam Anderssonin sex-VHS:n kaltaisia intoja voi tuosta kukaan - kai - saada.
   
  Veri, ss74, macnevis ja yksi muu tykkäävät tästä.
 10. Jara76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  Voisikohan fiilikseesi vaikuttaa suosikkijoukkueesi, joka vaikuttaa olevan KooKoo. Naapurin veskakin komeilee suosikeissa, joten et taida olla Jokereiden kannattaja?

  En minäkään saisi mitään irti KooKoo - HPK -pelistä ja peli olisi minulle intohimotonta ja luultavasti tunnelmaltaan kolkkoa.
   
 11. teroz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
  @Jara76 tottakai vaikuttaa, mutta onhan Jokerit ainakin itselle jo siitä liigamaailmasta ihan ulkopuolinen taho. The big game, joka pitäisi olla wow-efektiä pullollaan ja toki areena ja sen valot ovat maailmanluokkaa, mutta muuten aika kylmäksi se jättää. Liigakin on ihan syvältä ja oma suosikki pitäisi sieltä pudottaa tai laittaa karsintaan, nykyinen malli on ihan saastaa tälläiselle tasaisesti top10 ulkopuolella pelaavalle seuralle.

  Aikanaan kävin katsomassa sunnuntaina klo 15 pelatun Jokerit-Lukko, ja myönnettäköön sen olleen vielä vaisumpi kokemus.
   
 12. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Niin, edellisellä kerralla taisi olla kieli pitkällä Moseksen perässä ja kun se ei toteutunutkaan, niin oli jo myöhäistä. Kukaan ei ole tainnut mainita rahaa olevan niin, ettei paskallekaan taivu, mutta jos sitä rahaa oli jäljellä yhteen Cajkovskyyn, niin kai sitä rahaa tosiaan silloin oli jäljellä yhteen pelaajaan, joka soveltuu edes rotaatiorooliin. Huvikseenko ajattelit Kurrin olleen Cajkovskyn perässä tietäen, ettei rahaa ole jäljellä pelaajaan? Vai oliko toi Cajkovsky-yritys sittenkin oikeasti fake news?
   
 13. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Meinaat siis että Cajkovsky ei tullut Jokereihin, vaikka kyseessä on Helsinki, jonne KHL-pelaajat tulevat mielellän - pitkät lomat - ja rahaakin oli? Fakta on se, että rahaa ei ollut. Jos olisi, pelaisi Jokereissa. Ei KHL-tasolla pari kopekkaa riitä.

  Virmanen totesi joskus: muista Cobol Jokereista aina se, että me ei kerrota ketkä meni ohi. Me kerrotaan, kun nimet on paperissa, mutta pikkuseurat kertovat olleensa "NHL-pelaajan vuonna kilpi ja miekka" kintereillä ja neuvotelleen, koska jotain pitää faneille syöttää tilanteessa, jossa ketään ei ollut varaa palkata.

  Kaipaan niitä aikoja.
   
 14. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Noinko meinasin vai vedätkö nyt jotain täysin järjettömiä omia johtopäätöksiä? Mulla ei ole syytä tarjota, miksi juuri Cajkovski ei tullut Jokereihin. Kenties raha, kenties jatkosopimus, kenties joku muu asia. Olisko sulla tähän faktaa tarjota? Fakta kuitenkin on se, että Jokereilla ilmiselvästi oli rahaa taskussa hannintaan. Ei välttämättä samoja määriä kuin jollain toisella joukkueelle mutta sellaista on elämä. Aina pelimerkit ei ole kaikilla samat. Toinen fakta on se, että Jokerit lähtee loppukauteen vajaalla rosterilla. Tuossa on nyt kaksi kohtuullisen päivänselvää faktaa sen puolesta, että Kurri ei onnistunut. En ihan ymmärrä mikä tuossa on niin vaikeaa hyväksyä ja myöntää. Perään omana mielipiteenä, ei faktana, että Jokereille olisi riittänyt loppukaudelle J.Jensen vol 2 eli mitään tähteä taivaalta ei edes olisi tarvinnut hakea. 24+Jensen on parempi kuin pelkkä 24.

  Toisaalta uskoisin Kurrilla olevan aika tarkka käry jo hyvissä ajoin ennen seuraavaa kautta siitä, minkälainen budjetti on pelaajiin käytössä. Jos valinta on käyttää lähes kaikki ennen kautta niin, että kesken kauden ei ole enää varaa reagoida mahdollisiin ”yllättäviin” tilanteisiin, lienee tuossakin tapauksessa syy Kurrin kohdalla, miksi loppukauteen lähdetään vajaalla rosterilla. Niillä merkeillä on pelattava, mitä omistajien suunnalta käteen annetaan.

  Tähän nyt kevennyksenä kommentoitakoon myös, että Jokereilla on kyllä tälläkin hetkellä rosterissa 24 pelaajaa plus Vesalainen, joille pari kopekkaa tuntuu kuitenkin riittävän. Osa niistä on jopa pelimiehiä.
   
 15. Clubittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Tämä ketju on oikea väärinymmärtämisen mekka - ihan molempiin suuntiin. Sinänsä toki ammentaa pienoiskuvassa nykymaailmaa.

  Aivan varmasti Jokerit on yrittänyt Cajkovskya hankkia, kun hän on kerta itse niin kertonut. Todennäköisesti Dynamo laittoi enemmän rahaa tiskiin ja that's it. Mutta miksei K&V:lla ollut varasuunnitelmaa, plan B:ta? Vaikka netoltaan 50 000 euroa halvempi pakki, joka kuitenkin olisi rotaatiossa parempi kuin KiVan miehet.
   
 16. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Minullapa on. Kerroin jo muutaman kerran, että kyse oli rahasta.

  Lainaus:
  Ei kannattaisi jatkaa tällä linjalla. K&V:lla oli varasuunnitelma. Useitakin. Pakkiasiaa on pohdittu ja agentit ovat pelaajia tarjonneet. Ihan kuten tekevät aina. Tässä on sama ongelma. Mahdolliset KHL-oikeudet eli täytyy olla jotain annettavaa seuralle, joka ne omistaa. Ja ne haluavat paljon rahaa, koska Jokerien taustalla on KHL:n rikkaimpia ologarkkeja. Ja pelaajallekin täytyy maksaa riittävästi. Niinpä muutaman kuukauden hankinta tulee jopa hyvin, hyvin kalliiksi KHL-oikeuksineen. Tällaisia rahoja ei ole valmiina. Jokerien toimitusjohtaja Kohonen kertoi mulle, että hallitus (käytännössä Paananen, Timchenkon mies) voi erikseen antaa rahaa, mutta sitä ei saa automaattisesti.

  Kun Jokerit on KHL:ssä bottom-5 palkanmaksaja, tällaista se on. Ja tarkoituksella. Jos Jokerit hankkisi sanotaan 1 000 000 tulot ylimääräisenä, nekin voisi mennä venäläisoligarkkien maksujen vähentämiseen. Tällä tavalla Jokerit on painitermein koko ajan matossa.
   
  Veri, V-G- & -Ville- tykkäävät tästä.
 17. Red Machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tässä on hyvä näkökulma. Em. strategialla saadaan omille kansalaisille vaikutelma, että siellä ollaan aina loppupeleissä parempia kuitenkin kuin pienestä naapurista tullut jengi. Annetaan vaikutelma mutta varmistetaan ettei käy kuten mj- touhuissa missä välillä ollaan hävitty Suomelle tärkeitä pelejä.
   
  -Ville- tykkää tästä.
 18. Jara76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  Nimenomaan. Yksittäisiä pelejä voitetaan kahta lännen ylivoimaista seuraa (SKA & TsSKA) vastaan, mutta ottelusarjan voittaminen vaatii astetta kovempaa venymistä ja loukkaantumistilanteen optimaalista tilannetta. Iso tekijä playoffeissa menestymiselle löytyy maantieteellisin perustein jaetuista konferensseista, jotka menevät harmillisesti niin, että sarjan nimellisesti ja monena kautena pelillisesti kaksi kovinta joukkuetta löytyvät Jokereiden kanssa läntisestä konferenssista. Eli koko sarjassa finaaleihin tai edes neljän parhaan joukkoon pääseminen vaatii kovaa temppua tai jomman kumman ison yllättävää hyytymistä runkosarjassa.

  Idässä tilanne on helpompi ja esim. viime kaudella idän finaaleissa pyöri Traktor, joka lännessä olisi aivan maksimissaan päässyt toiselle kierrokselle. Barys Astanakin kävi idän finaaleissa jokunen kausi sitten, lännessä ei olisi mitään palaa noin pitkälle.

  Muistaakseni kauden tai parin päästä tähän oli tulossa pieni muutos, mutta se taisi olla niin, että kolmannesta pudotuspelikierroksesta eteenpäin konferenssit yhdistyvät, kun nykyään ne tosiaan yhdistyvät vasta finaaleissa. Se ei Jokereiden kohdalla muuta todennäköisesti mitään, koska ilman runkosarjaylläreitä jo toisella kierroksella tulee aina vastaan SKA / TsSKA.

  Jokereille olisi lottovoitto, jos konferenssit yhdistyisivät pudotuspeleihin. Mielestäni Jokereilla olisi ollut oikeinkin hyvät mahdollisuudet olla top-4 joukkue joinakin aiempina kausina ja jatkossakin, mikäli ensimmäisen kierroksen jälkeen vastaan tulisi esim. Barys, Ufa, Omsk yms. sen ainaisen lännen jättiläisen tilalle.
   
 19. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Toisaalta veli venäläinenhän voi keksiä, että konferenssien yhdistäminen tapahtuisi vasta kolmannelle kierrokselle, jolloin oletettavasti ZSKA ja SKA saisivat välierävastustajat idän konferenssista ja pääsisivät mahdollisesti vastakkain sitten finaalisarjaan. Silloinhan tilanne olisi Jokereiden kannalta melkein sama, kuin nytten.
   
 20. Clubittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:

  Näinhän tämä käsittääkseni tulee tapahtumaan. Ei varmaan yllätä muita kuin sämpylän ;)
   
 21. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Onko se siis jo tapahtumassa varmuudella? Meinaa joskus aikaisemmin, kun itse asiasta luin, niin oli vasta spekulaatio tasolla. Siellähän oli kait sellaistakin suunnitelmaa, että koko kilpailu jakautuisi kolmeen konferenssiin ja laitimmaisten konferenssien joukkueet eivät välttämättä runkosarjassa kohtaisi ollenkaan. Onko tästä jollain parempaa tietoa, että onko sellainen muutos tulossa ja onko mahdollisesti jo ensi kaudeksi?
   
 22. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Mikäs tossa pitäisi yllättää? Kyllä se noinkin kävisi paremmin kuin nykyinen järjestelmä. Viime vuonna ei oltu kauhean kaukana CSKA:n kaadosta, jonka jälkeen oltais päästy pelaamaan helpompaa joukkuetta vastaan tuolla järjestelmällä. Mulle se on aivan sama pelaako finaalissa CSKA vs SKA, vai Avtomobilist vs CSKA, jos ei Jokerit siellä ole.
   
 23. Clubittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Täytyy myöntää, ettei ole itsellänikään varmuutta, enkä nyt jaksa alkaa kännykällä kaivamaan. Mutta siitä olen 99% varma, että juuri kolmannesta kierroksesta eteenpäin tuota uudistusta puuhattiin. Tsska vs Ska halutaan finaaliin, se on ihan selkeä homma. Jännä nähdä, onko "Idän suurilla" uskallusta ärähtää missään vaiheessa oikeasti kunnolla.
   
 24. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Ei ole tapahtumassa varmuudella. Kuten tiedät, KHL:ssä mitään tai mikään ei tapahdu varmuudella. Kun 600 miljoonan ruplan palkkakatosta kaudelle 2020/2021 päätettiin, nyt tämäkin päätös on siirretty KHL:n uuteen käsittelyyn. Playoffien pelaaminen myös Länsi vs Itä ennen finaaleja on edelleen esillä, mutta haittoja on monien mielestä liikaa. Vaikkapa Lännen SKA/Jokerit joutuisi Amuria vastaan, jolloin matkat ja aikaerot söisivät SKA/Jokerit kun vastaan astuisi paljon helpomman rasitusmäärän kohdannut seuraava joukkue.

  Rotenberg piti linjapuheen ja nosti Venäjän jääkiekon suurimmaksi saavutukseksi vuonna 2018 olympiakullan. Tämä toki ei yllätä ketään, vaikka Venäjä ei kisoissa pelannut. Venäjän jääkiekon seuraava suuri tehtävä on Pekingin olympiakullan voittaminen. Niinpä KHL palvelee tätä päämäärää jatkossakin. Jos jokin muutos palvelee KHL:ssä Venäjän suuren Pelingingin olympiakulta tavoitteen toteuttamista, se voidaan tehdä. Jos se haittaa suurta tavoitetta, sitä ei tehdä.
   
 25. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Se palkkakattohan piti ekan kerran tulla jo aikaisemmin, olisiko ollut jo tälle kaudelle. Tai siis se niin sanottu kova palkkakatto (jota ei siis saisi edes luksusverolla ylittää). Sitten se siirtyi kaudelle 20-21, mutta millois se NHL:n mahdollinen työsulku on? Että mahtavatko siirtää tuota palkkakattoa sen varjolla vain yhdellä kaudella eteenpäin vai meinaavatkohan luopua ajatuksesta kokonaan?