Ilmoitukset

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana Jeasdp, 28.06.2013 klo 21.49.

 1. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Minusta kohelon suurin kompastuskivi on se, että rusinat pitää saada kaikista kakuista. Päätavoite lienee ollut soft power, mutta sen syö suurseurojen suosinta tuomaritoimminnasta alkaen. Epäreilu urheilu ei juuri tuota tavoitetta tuo lähemmäksi. Tavoite nro 2 lienee venäläisen jääkiekon tason nostaminen. Sekin kaatuu suurseuroihin, etenkin nyt kun RR:llä on kohtuuttoman paljon valtaa ja eturistiriitoja. Ja lisää ulkomaisia seuroja lienee aika vaikea houkutella, kun niiden asema on selkeästi olla koristeena kakun päällä.
   
  -Ville- tykkää tästä.
 2. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Mielestäni olet jäljillä, vaikka en allekirjoita KHL:n päätavoitetta soft powerina enkä suurseurojen suosimista tuomaritoiminnalla peleissä näkemieni Jokerien (vs SKA, vs CSKA, vs Magni jne) otteluiden perusteella. Nyt en ehdi tarkemmin analysoida, mutta heitän kysymyksen: onko KHL:n, Venäjän ja venäläisen jääkiekon etu yksi yhteen? Ja onko kenties Liigan, Suomen ja suomalaisen jääkiekon etu samoin yksi yhteen?

  Mulla on aiheesta jotain mietteitä ja palaan ensi viikolla.
   
 3. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Se lienee kuitenkin Putinin eli sarjan luojan ajatuksissa korkealla.
  Lainaus:
  Minusta taas ns harkinnanvaraiset jäähyt, siinä rajalla olevat, vihelletään Jokereille ja pienille hanakasti ja ns suurille käy päinvastoin. Tuossa siis pysytään kyllä sääntökirjan sisällä, mutta pelin henki on selvä. Toki tässä on otteluiden välillä eroa.
  Lainaus:
  Kun ottaa huomioon, että kaikilla näillä on yhteinen käskijä, niin voisi olla.
  Lainaus:
  Liiga on puhdasta liiketoimintaa ja siksi silloin tällöin ristiriitaa suomalaisen lätkän etuihin ilmenee. Suomen valtiolla en nää juuri muita intressejä kuin verojen kerääminen ja kansanterveyden kohottaminen kuntoilun avulla. Viimeksi mainitulla ei tietystikään ole mitään yhteistä liigan kanssa.
   
 4. sporttipappa Jäsen

  Lainaus:
  Sen verran kummallista tarinaa ja oikomista, etten osaa sanoa tuohon kuin että jaahas, sitten se varmaan on just niin. Tavallaan voisi kai sanoa, surkuhupaisaa? Kun keksii olevansa oikeassa, on joillakin meistä tarve kertoa se kaikille muille. Aika raskasta.

  "This is jatkoajan keskustelupalsta".

  Venäjän sisäpolitiikka on samalla ulkopolitiikkaa, eikä KHL ole tästä mitenkään irrallinen osa. Onko se kestämätön tilanne, että venäläinen raha pyörittää suomalaista jääkiekkoa? Mielestäni kestämättömämpää on venäläinen raha ja omistus tuottamassa Suomessa energiaa.

  Tein itse heti khl'ään siirtymisen yhteydessä päätöksen, jossa keskityn vain lätkään. Se on harmi, että KHL ei laajentunut toivotulla tavalla Eurooppaan. Kävi päinvastoin, ulkovenäläisten seurojen määrä vähentyi. Usko siihen, että Jokereiden KHL-ajasta tulisi täysin omissa käsissä oleva kohtalo, on lähellä nollaa. Miten paljon sen antaa haitata omaa elämää, on kai se iso kysymys.

  Jokerit ei koskaan kuole. Aika KHL'n jälkeen tulee olemaan mielenkiintoinen. Tapahtuuko se uusi nousu sitten jopa rautaliigan kautta, vai Mestiksen? Rautaliigasta nousu ylöspäin ei ole helppoa. Jokainen joka on kaukalossa näitä sarjoja päässyt vertailemaan tietää, miten samaan aikaan pieniä ja suuria tasoerot hyvän ja erittäin hyvän joukkueen välillä ovat. Paras jatko Suomen kiekkosarjoissa olisikin kausi Mestiksessä ylivoimaisella miehistöllä, ja nopea nousu Liigaan (viimeistään kabinettipäätöksellä).

  Mikä sitten tekee Jokereista Jokerit? Faneille keskeisintä on logo. Junioreille esikuvat. Toiminnan jatkuvuudelle juniorit. Rahoituskuviot ovat suomalaisessa ja venäläisessä jääkiekkoseuran toiminnassa eri tavalla epäselviä ja monitahoisia. Edustuskiekkoilun taloudelliseen kannattavuuteen liittyy olennaisesti kunnallisen ja valtiollisen tuen hyödyntäminen. Siksi olisi olennaista päästä Helsingin kaupungin jäähalliin järjestämään ottelutapahtumia. Yleisö kyllä löytää paikalle aina.

  Karavaani kulkee ja koirat haukkuu. This is Jokerit.
   
  spede1967 tykkää tästä.
 5. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Näin se on ja tuskin muuttuu niin kauan kun valtiojohtoinen KHL on olemassa.

  Lainaus:
  Ei lainkaan. Jos venäläinen yksityinen raha tukisi Liigassa Jokereita, kyse olisi suomalaisen jääkiekon pyörittämisestä. Luulen, että harvalla on mitään tällaista vastaan. Itselläni ei ainakaan.

  Mutta kun USA:n ja/tai EU:n syystäkin pakotelistalle asettamat oligarkit pyörittävät Jokereita venäläisessa KHL:ssä, se on minusta väärin. Jokereista on tullut näiden suhteiden vuoksi hylkiö, jota edes ostohalukkaat - kuten Teemu Selänne - eivät voi omistaa.

  Pakko sanoa suoraan, että tilanne on todella perseestä. Valtaosa ainakin Jatkoajan Jokerifaneista haluaa Liigaan ja Suomeen.

  Lainaus:
  Samaa mieltä. Ei voi kuin toivoa, että tuleva EU-komission puheenjohtaja, saksalainen Weber kykenee ampumaan alas NS2 putken, koska putki on Weberin mukaan Putinin juoni saada Eurooppa Venäjän verkkoihin. Weberin onnistuminen voisi antaa rohkeutta suomalaispolitiikoille todeta, että Hankivestä ei tule mitään.

  Lainaus:
  Noinhan se toimii. Itse koitin lähteä siitä, että Jokerit on Jokerit vaikka missä pelaisi. Mulla tuli ongelmia, kuten tiedät.

  Lainaus:
  Olihan KHL:llä suunnitelma, mutta kun muut tekijät (kuten hyökkäys Ukrainaan) ajoivat sen ohi, tulos on surkea.

  Lainaus:
  Edustuksen osalta kukaan ei vielä tiedä, millaisia sopimuksia on todellisuudessa tehty KHL-Jokereissa. Tuotemerkki on kuitenkin ry:n omaisuutta, mutta mitkä ovat olleet vuokrausehdot Harkimolle? Silti nollatasolta lähtö ilman hallia on vaikeaa. Liigan budjettivaatimukset kasvavat mm. Tampereen ja Helsingin uusien hallien myötä. Kenties Liiga jaetaan kahtia. Jokerien osalta toivon, että paikka löytyy mahdollisimman pian Suomessa. Taso on vähän sivuseikka, toistaiseksi.

  Lainaus:
  Muistat varmaan sen ajan, kun iloittiin Jokerien olevan mahtitekijä Euroopassa kun oli oma halli ja seura ja kanadalaislehti valitsi Jokerit yhdeksi parhaista seuroista NHL:n ulkopuolella? Naureskeltiin HIFK:lle, joka pelasi hyyryläisenä hallissa, ja Jokerit oli Suomessa se, joka valitsi pelaajansa ensin...

  Lainaus:
  Niin. Nyt HIFK:lla on kohta iso oma halli, talous ylijääömineen todella kunnossa, ja Jokerit on taas halliton ja voi olla tilanteessa, että II divari tai sen alta lähdetään. Miksi? This is KHL.

  @Sako kommentteja huomenna.
   
  HOOLIGAN_, -Ville-, macnevis ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 6. pappi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Itse kuulun siihen fanijoukkoon joka ehdottomasti liputtaa Jokereiden paluusta takaisin Suomen sarjoihin.
  Tälläinen kysymys on itseäni mietityttänyt, että onko kenties vaikka sarjapaikan ja hallin lunastaminen Kiekko-Vantaalta mahdollista? Nythän Vantaa pelaa Jokereiden väreissä ja pieni logo paidassa.
  Entäs sitten paluu takaisin Nordiksen halliin, kun se vapautuu Hifk:lta?
  Fiilikset Jokereiden pelaamisesta KHL- sarjassa ovat päivä päivältä vain huonommat. Aivan alkuvaiheessa kävin Lappeennrannasta käsin katsomassa muutaman KHL- matsin Hesassa ja Pietarissa. Nyt ei oikein enää sekään innosta. Toki pelejä seuraan edelleen Viasatin välityksellä aina silloin kun se töiden salliessa on mahdollista. Mutta niin seuraan liigankin pelejä.
  Jotain kertonee myöskin se, että nykyään on tunne puolelta hävinnyt se voiton ja tappion tuoma harmitus.
  Edes Jokereiden tappio Ska:lle ei tuonut sitä tunnetta joka oli liigassa Jokereiden hävitessä Hifk:lle tai SaiPalle.
  Kumpa pian koittaisi se onnen päivä jolloin Helsingin Jokerit palaa takaisin Suomalais omistukseen ja pelaamaan Suomen mestaruudesta
   
  Punamusta, HOOLIGAN_, -Ville- ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 7. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Kyse siis soft powerista, jota en allekirjoita KHL:n päätehtävänä. Venäjä ei toimi yhtenäisesti, joten vaikka jossain on soft power ollut mielissä, operaatioiden tai edes KHL:n rahoittajilla ei. Esimerkit: 1) Lev Prahan lopettaminen, kun KHL sai inhimilliset kasvot Levin finaalipaikan myötä. 2) KHL neuvottelee Lontoon seurasta ja on ilmeisen pitkällä neuvotteluissa - ja sitten myrkkyisku Britanniassa. Soft power on pitkälti korvattu Venäjän kannalta tehokkaammilla tavoilla eli erilaisilla verkkovaikuttamisilla lännen mielenosoituksiin ja vaaleihin sekä todellisten faktojen kumoamisella useamalla erilaisella valheella. Hyvin paljon - siis oikeasti, itsekin yllätyin määrästä ja Venäjän aktiivisuudesta tässä - löytyy valheellisia uutisia Suomesta ja Suomea sekä suomalaisia koskien. Niitä on tuolla vapaan puolella käsitelty, kuten hyvin tiedät.

  Lainaus:
  Kyse siis tuomaripelistä. Olen jo pari kautta todennut, että suhteessa Jokereihin sitä ei systemaattisesti ole. Tuomarit tekevät virheitä, mutta ne kohdistuvat sekä Jokereita vastaan että Jokerien puolesta. Vaikkapa eilen (JOK-SKA) tuomareissa ei vikaa ollut. Silti monet väittävät päinvastoin ja Marjamäki kyseenalaisti tuomaritoimintaa. Kyseenalaistaminen oli kenties huomion viemistä pois Marjamäen omasta työstä. Se miksi Jokerit ei kärsi kenties muiden pienseurojen kanssa tuomareista, on Jari Kurrin rohkeus ja rooli. Kun ongelmia oli, Kurri otti ne esille ja vei KHL:n johtoryhmään. Tietääkseni Kurri jätti KHL:lle kaksi vaihtoehtoa: joko Jokerien kohtelu muuttuu tai hän jättää KHL:n johdon.

  Kun Venäjä haluaa jonkun tuloksen tai voittajan, se ei tyydy tuomaripeliin. Jalosen Lev ja Metallurg lähtivät Prahasta Magnitogorskiin eri koneilla. Levin kone pääsi Prahasta ilmaan ensimmäisenä ja myös laskeutui Magnitogorskiin ennen Metallurgin konetta. Prahalaisia ei kuitenkaan päästetty pois koneesta, vaan he joutuivat odottamaan vastustajan koneen laskeutumista, matkustajien ja lastin purkamista ja vielä vajaan tunnin sen jälkeen. Koneessa.

  Lainaus:
  Kyse siitä, onko KHL:n, Venäjän ja venäläisen jääkiekon etu yksi yhteen. Venäjällä keskustellaan avoimesti tästä. SKA ja sen johto on "syytettynä" ja välillä keskustelu käy kuumana. Siihen ottavat osaa toimittajat, fanit ja jääkiekon isot vaikuttajat, kuten Gennadi Timtshenko, joka julkaisi viime vuonna kirjoituksensa Venäjän jääkiekon tilasta ja SKA:sta. Tulokset mm. U20 kisoissa ja olympialaisissa NHL-pelaajin sekä MM-kisoissa NHL-pelaajin ovat heikkoja. Esimerkiksi viimeisen 15 vuoden aikana Venäjä U20 on voittanut kerran mestaruuden tai vuoden 1993 jälkeen Venäjä on miehissä voittanut MM-kisoissa neljä mestaruutta, joista viimeisin tukevalla tuomariavulla Suomea vastaan Minskissa. Olympialaisissa Venäjä ei ole koskaan voittanut mestaruutta. Tosin OAR voitti viime vuonna.

  Nämä luvut eivät kerro Venäjän osalta eteenpäin menosta, ja jotainhan niiden on tehtävä.
   
  Viimeksi muokattu: 07.01.2019 klo 12.24
  -Ville- tykkää tästä.
 8. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Aivan, tätä tarkoitin, kun kirjoitin kaikki rusinat kaikista kakuista.
  Lainaus:
  Venäjä käyttää tuomaripeliä myös. Onhan nuo lahjoneet MM kisoissakin raitapaitoja. Yksi veijari vihelsi niin puolueellisesti kuin vain voi ja päätyi duuniin KHL:ään.

  Mun mielestä tuo on mennyt tilanteen mukaan; mitä kihot päättää, sen mukaan vislaillaan ja ylipäätään ollut aika hienostunutta eli selkeitä tuomarivirheitä vähän, mutta tulkinnanvaraisissa näkyy. No meillä taitaa täsrtä olla eri näkemys.
   
  -Ville- tykkää tästä.
 9. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Aivan, ja sen toin kyllä selkeästi esille:

  Lainaus:
  Parin viime kauden aikana Jokereita kohtaan tapahtuneet systemaattiset virheet tai systemaattiset tulkinnat loistavat poissaolollaan. Poikkeus on parin kauden takaa, kun Jokereilla oli tiukkaa päästä playoffeihin. Runkosarjan loppupuolella SKA hävisi Jokereille 2-0 johdostaan huolimatta "hieman" yllättäen ja tulos varmisti osaltaan sitä, että Arenalla pelataan ja on hallille tärkeät playoffit. Pian Jokerit sai sitten tuomaroinnin ottelussa, jossa vihellettiin tiukasti Jokereita vastaan. Kaikki eivät pitäneet SKA:n mahdollisesta lepsuilusta ja venäläisjoukkueen mahdollisesta pudottamisesta playoffeista ko. tavalla...
   
 10. Runtulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Mitäs mieltä @Sako ja @Cobol, olisikohan kannattavaa palkata Juhani Tamminen pitämään ääntä näistä asioista meidän puolestamme? Hänhän on tehnyt uraa uurtavaa työtä paljastaessaan mm. lehdistötilaisuuksissa (kts. Youtube) erilaista systemaattista vääryyttä hänen valmentamiaan joukkueitaan kohtaan (jäähyjen tasapaino).

  Mun mielestä meidän tilanne näyttäisi teidän kuvailun perusteella vähän samalta kuin mikä Tamilla on ollut monet vuodet ja ehkä hän voisi konsultoida meitä.
   
 11. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Vedän vielä osaltani yhteen väitetyn tuomaripelin, koska olen käsitellyt sitä useissa ketjuissa. Tässä ei ole osaltani uutta, mutta liittyy yllä olevaan keskusteluun:

  1. KHL:ssä on kotietua tuomareilla ihan samaan tapaan kuin Liigassa. Hyvä kotiyleisö viheltää vieraille jäähyn aina silloin tällöin. Paras yleisö tässä suhteessa lienee SKA:lla, joka vaikuttaa tuomarien päätöksiin.

  2. Liigassa (SM-liigassa) on kotietua tuomareilla ihan samaan tapaan kuin KHL:ssä. Hyvä kotiyleisö viheltää vieraille jäähyn aina silloin tällöin. Paras yleisö tässä suhteessa oli Kärpillä ja HPK:lla, ja yleisö todella vaikuttaa tuomarien päätöksiin.

  3. Jokereilla ei ole KHL:ssä kotietua tuomareilta. Linja on enemmänkin neutraali. Tuomarit ovat Venäjältä ja seurat Venäjältä. Ne poikkeukset kun Arenalla on vastustaja Venäjän ulkopuolelta, Jokereilla on mun silmin hieman normaalia kotietua tuomareiden osalta.

  4. Jokereilla ei ollut SM-liigassa juurikaan kotietua tuomareilta. Linja oli enemmänkin neutraali. Harkimoa vihattiin SM-liigassa seurajohtajana, koska se puhui toista ja teki toista. Saattoi tuokin vaikuttaa.

  Toisin sanoen, minusta KHL:n tuomarilinja ei edelleenkään poikkea systemaattisesti SM-liigan linjasta Jokereita kohtaan. Kotietua puuttui silloin ja puuttuu nyt. Yksittäisiä otteluita on, joissa linja ei eri syistä ole sama. Mutta vastaavia on toiseenkin suuntaan.

  Lainaus:
  Kivasti taas käynnistyi KHL-keskustelun tuomareista vieminen aivan muualle. Miksi on niin vaikea jättää keskustelua sivuun siirtävät hassuttelut pois? Tällainen mukamas hassuttelu - niin, se on todella tuttua Jatkoajan vapaan keskusteluissa. Miksi et voi kommentoida asiaa ilman typerää hassutteluasi?

  Mutta jos olet vakavissasi - mitä epäilen - yllä olevan johtopäätöksesi kanssa teksteistäni, olisiko syytä lukea ne uudelleen. Ihan ajan kanssa.
   
  ss74 ja -Ville- tykkäävät tästä.
 12. Runtulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Johtopäätöksesi esittämäsi 4 kohdan perusteella on, että Jokerit ovat keskimäärin kärsineet tuomarilinjasta niin liigassa kuin KHL:ssäkin.

  Kannattajilta tai jopa valmentajilta kun kysytään, niin Suomessa ei ole varmaan yhtään joukkuetta, jota tuomarit eivät systemaattisesti syrjisi. Milloin kyseessä on "IFK-lisä", josta iso pk-seudun joukkue kärsii tai Sport-lisä, josta voi lukea varsin tuoreeltaan tältäkin palsltalta, kun vaasalaispelaaja taklasi päähän. Sitten on tietysti Mestiksen legendaarinen Tuto-viha, josta voi kuunnella lisää Youtubesta Ismo Lehkosen ja Juhani Tammisen suista. Eikä unohdeta Ville Niemistä, jonka Keupa HT:ta syrjittiin niin törkeästi, että piti soittaa Harri Aholalle. Esimerkkejä systemaattisesta kaltoinkohtelusta löytyy loputtomiin. Miksi sinun todistelusi poikkeaisi jotenkin näistä lukuisista esimerkeistä?
   
 13. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Kyllä, Jokerit kärsi hieman SM-liigassa. Tästä oli monta kertaa juttua Jokerien valmentajien kanssa ja useampi heistä nimesi kaksi paikkakuntaa (Oulu ja Hämeenlinna), jossa kotijoukkue sai pientä etua. Teinpä asiasta muuten joskus muinaisuudessa haastattelunkin Jatkoaikaan. Oisko ollut sen playoffeissa tapahtuneen Kärppäkäden ja maalin hyväksymisen jälkeen. Jokerien valmentaja kertoi esimerkkejä, mitä se on noissa halleissa. Hetken tuo haastattelu oli esillä - muutaman minuutin - ja sen jälkeen se hävisi muistaakseni päätoimittajan päätöksellä.

  SM-liigassa kotietua on myös tutkittu. Silloin Jokerien aikaan jäähyt jakaantuivat kaikissa SM-liigan otteluissa selvästi enemmän vieraille ja tässa nostettiin hyvä kotiyleisö yhdeksi tekijäksi, koska yleisö pystyy vaikuttamaan isolla määrällä huutoa tuomareihin. KHL:n puolella viimeksi eilen Ossi Väänänen nosti SKA:n hallin pahaksi mutta myös hienoksi paikaksi pelata, koska yleisöä on paljon ja se elää koko ajan pelin mukana.

  Lainaus:
  Eihän sinun tällaiseen tarvitse uskoa. Tiedän Jokereilla olevan luvut aivan tarkkaan siitä, miten jäähyt jakautuvat tasatilanteessa tai maali suuntaan tai toiseen. Samoin tuossa SM-liigan (teettäjä silloinen Veikkaaja) tutkimuksessa taidettiin tätäkin sivuta. Jokerien näkemys oli SM-liigassa lukuina perusteltavissa ja osin tuomarikohtainen.

  KHL:n osalta Jokerit teki tutkintapyynnön KHL:n tuomaroinneista ensimmäisellä kaudella. Se tuotiin myös julkisuuteen varsin näkyvästi. Jokereilla oli luvut ja videot perusteenaan ja Kurri ilmoitti, että tällainen ei voi jatkua. Ja muutosta tuli, syystä.

  Yllätys kenties sinulle, mutta kyse ei ole minusta tai mielipiteestäni. Itse luotan Jokerien dataan näissä ja yhtään asiaa ei tule mieleen, jossa Jokerien data ei olisi pitänyt yhtä faktojen kanssa.
   
  Viimeksi muokattu: 07.01.2019 klo 15.10
 14. Runtulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Okei, no jos ihan valmentajat olleet sitä mieltä, niin pitäähän se sitten paikkaansa.
   
 15. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Kivasti taas löysit asian, josta voi viedä keskustelua sivuun.

  Kysehän ei ollut valmentajien mielipiteistä yksin, vaan datasta. Kuvista ja luvuista. Kun valmentaja tällaisen perusteella sanoo näkemyksensä, hänellä on siihen oikeus. Pääosin valmentajat itkevät ihan turhasta. Myös tuomarien osalta. KHL:ssä Jokerit on vienyt kaksi kertaa tuomaroinnin KHL:n päättäviin elimiin. Tämä on fakta kuten sekin, että Kurri on vaatinut ja saanut aikaan muutosta Jokereita kohtaan.

  Jos joku on sitä mieltä, että Jokerit & Kurri ei ole vienyt lukuina ja videoina tuomarointia KHL:n käsittelyyn, niin väärässä on. Ja ilman syytä sitä ei tehty, vaikka läheskään kaikki ei ole julkisessa tiedossa.

  Aina toki löytyy KHL-faneja, jotka sivuuttavat Jokerien toiminnan saadakseen oikeudenmukaista tuomarointa.
   
 16. Runtulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Youtubesta voi katsella kuinka Tamikin puhuu jäähyjen tasapainosta ja heittelee lukuja pöytään. Saman tekee Ismo Lehkonen - lukujen kautta. On viety päättäviin elimiinkin, Ville Nieminen soitteli Harri Aholalle kuinka pientä Keupaa systemaattisesti syrjitään. Raimo Summanen vetosi liigan päättäjiin, ettei Jokereita enää suosittaisi kurinpitopäätöksissä. Kuulema pk-seudun joukkueiden kurinpitopäätöksissä on "aina kerroin jompaan kumpaan suuntaan".

  Kaikkien muiden joukkueiden kohdalla voidaan toki naureskella valmentajille, jotka valittavat tuomareista, mutta jokereiden kohdalla kyse on pakko olla jostain venäjämielisyydestä. Jokeriosio on myös tällä palstalla ainoa osio, missä ei ole minkäänlaisia värilaseja päässä, kun tässä tuomarityöskentelystä puhutaan. Liigan puolella voidaan naureskella Sport-lisästä puhuville Sport-faneille.
   
 17. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  No, me ollaan tässä erimielisiä, kun minä luotan Jokerien dataan ja Jari Kurrin ajamaan muutokseen KHL:n tuomarilinjassa. Kurrihan oli myös Suomessa julkisuudessa tässä asiassa, joten Jokerien näkemys on helppo todentaa. Sen verran Kurria tunnen, että hän ei olisi lähtenyt ristiretkelle KHL:n tuomarilinjaa vastaan ilman kovia faktoja.
   
  Runtulin tykkää tästä.
 18. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  @Cobol
  Tämä Jokerien tuomari-data ei taida olla julkista?

  Lainaus:
  Juja sitä arvostaa Venäjällä? Pelkkää haittaa olisi moisen pellen lähettämisestä.
   
 19. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Ei sillä tavalla kuin kenties tarkoitat. SM-liigan aikana luulen, että data oli pitkälti valmentajavetoista. Osa valmentajista varautui sen pohjalta tiettyihin tuomareihin ja/tai tiettyihin paikkakuntiin. KHL:ssä oletan, että Jokerien videovalmentaja on tehnyt koosteita tietyistä otteluista ja tietyistä tuomareista. Nämä on toimitettu KHL:n johdolle joko sellaisenaan tai vaatimuksena muuttaa linja Jokereita kohtaan. Varmaan näiden pohjalta pelaajiakin ohjeistetaan.

  Ja Jokerit on selvinnyt tässä pelissä erinomaisesti, kiitos Kurrin. Yleisesti KHL:ssä on korruptoituneita tuomareita, ja tästä on Venäjällä keskusteltu ja myös Suomessa on tuota kautta aihe ollut esillä. Esimerkiksi KHL:n entinen puheenjohtaja Dmitri Medvedev totesi jokunen vuosi sitten, että erotuomaritoimintaan vaikuttanutta korruptiota on pystytty vähentämään. Kun ajattelee loogisesti, tuomarikorruption puuttuminen KHL:stä olisi ihme. Venäjä on yksi eniten korruptoituneista maista ja urheilu on valtiojohtoisella tavalla rikollista dopingin osalta tavoitteenaan kirkastaa Venäjän saavutukset voitoiksi keinoja kaihtamatta.
   
  -Ville- tykkää tästä.
 20. Undrafted Jäsen

  Lainaus:
  Eikös Nordiksesta ole tulossa palloiluhalli kun joskus HIFK:n uusi halli vapautuu? Silloin pk-seudulla olisi hallit kai:
  Liigakelpoisia: Areena, Garden ja Metro Areena. Miten sitten Metro Areenan mahdollisuudet kun naapurissa kaksi yli 10000 hengen hallia?
  Mestis-tasoa: Tikkurilan jäähalli

  Kuten Kiekko-Espoon, niin aikanaan Jokerien ongelmaksi tulisi sopivan pelipaikan löytäminen mistä kasvaa liigakelpoiseksi.
   
  pappi tykkää tästä.
 21. superpietu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit, NHL:n Suomalaiset
  En ole enää hyvillä fiiliksillä. Mahdollisuus mestaruuteen on, mutta liian monta palasta saa osua kohdalleen, että se onnistuisi ja useimmiten se ei ole itsestä kiinni. Itse olen aikaisemmin ollut KHL:n puolella, mutta nyt paluu kotoiseen liigaan on alkanut kiinnostamaan ja oikeastaan olen alkanut toivomaan sitä.
   
 22. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Täällä edelleen hyvillä fiiliksillä. Mikäs tässä ollessa. Jokerit-KHL yhdistelmän plussat voittaa edelleen Jokerit-Liiga yhdistelmän plussat. Niin kauan kun näin on, hyvillä fiiliksillä mennään.

  Aina kun oon tälläkin kaudella katsonut Liigaa, niin on tullut mieleen, että nykyinen järjestely on kyllä parempi.

  Jos mestaruuteen on ohut sauma, ei vaikuta omiin fiiliksiin niinkään. Tykkään siitä, ettei olla ennakkosuosikki. Kannatan joukkuetta, en glory hunttaa.

  Noh, kerta ketju oli nostettu, niin laitoimpa tämän hetken kuulumiset, kun ketjun kysymys sitä vaati.
   
 23. Pazix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit.
  Kyllä toivoisin kotiin paluuta. Kaikki epäselvät maalituomiot kääntyvät nykyisin jokereita vastaan. Kiekko vastustajan jalasta jokereiden maaliin. Se hyväksytään. Kiekko jokeripelaajan jalasta vastustajan maaliin. Se hylätään. Kohelossa saa mailahäirintää käyttää ihan surutta eikä jäähyä vihelletä kuin kerran sadasta. Lisäksi saat pitää kiinni vastustajasta ja roikkua perässä niin sama juttu. Nämä edellä mainitut pitäisi karsia pois ja antaa pelaajien pelata kunnon kiekkoa. Khl on muuttunut ihan maalinesto peliksi. Vastustajassa saa roikkua kuin takiainen niin silti jäähyä ei vihelletä.

  Sen lisäksi, että peli on tuolla mennyt ihan älyttömäksi painimiseksi niin mua on alkanut Pietari ja Moskova ärsyttämään entistä enemmän. Ei ole kivaa kun Helsingin Jokerit joutuu taistelemaan suurta ja mahtavaa vastaan. Mä en ole ikinä pitänyt Venäjästä ja venäläisistä. Nykyään pidän niistä vielä vähemmän kuin ennen. Se on varma, että Jokereita ei kohelossa tulla koskaan kohtelemaan tasapuolisesti muiden joukkueiden kanssa. Lopetan itkuni tähän.

  Tulkaa Jokerit takaisin kotiin ja antakaa venäläisten leikkiä keskenään.
   
  kekkis ja -Ville- tykkäävät tästä.
 24. Jara76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  Oma fiilis on taas päinvastainen. Liigassa ainakin Jokeriaikana sai roikkua ja antaa keppiä näpeille aivan järkyttävän paljon. KHL:ssäkin tätä on, mutta mielestäni vähemmän ja ne vihelletään kiitettävästi pois.
   
  Quaser tykkää tästä.
 25. Hera80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Möröllinen Jokerit
  Ei toi @Pazix ollut sulta mitään itkua, vaan järkevää tosiasian esiintuomista. Se on aivan varma, että Jokereita ei kohdella tasapuolisesti muiden jengien kanssa kohelossa. Sitä tuskin kukaan edes yrittää kiistää, koska se näyttäisi kovin hölmöltä eikä kukaan halua olla hölmö muiden silmissä. Se olisi hölmöä.

  Huolimatta ylläolevasta elän itse edelleen kybällä Joukkueen mukana ja käyn hallilla hyvillä mielin. Aina sieltä ei tosin lähdetä hyvllä mielin. Summasummarum lätkää on niin pirun kiva katsoa ja kun ei jaksa ajatella nenäänsä pidemmälle, niin mulle kelpaa.
   
  Eram tykkää tästä.