Jokereihin liittyvät pelin ulkopuoliset asiat

  • 433 281
  • 2 379

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jännä nähdä miten budjetin käy. Se ei varmasti nouse tuosta viime kaudesta (9,4 miljoonaa), mutta laskeeko se ja kuinka paljon? Vaikka palkkakatto (13,2 miljoonaa) tulisikin, ei budjetti kyllä voi laskea paljoa, jos Kurrin puheisiin nousemisesta KHL:n kärkipaikoille on uskominen.

Nyt ilmeisesti alkaa korostumaan myös tämä kasvatustyö. Jokerit ottaa jo nyt budjettieroja hieman kiinni tarjoamalla mahdollisuuden asua Suomessa ja pelaamalla yhdessä Euroopan parhaista organisaatioista. Monta pelaajaa pelaa ns. alihintaisena. Noita budjettieroja olisi mahdollisuus ottaa kiinni lisää, kun saataisiin omasta myllystä nostettua uusi Mika "430k" Niemi tai Antti "430k" Pihlström.

Edelleen, jaksan ihmetellä valmennuksen haluttomuutta olla antamatta mahdollisuutta junnuille tai Vantaan pelaajille. Tämä toimii muuallakin KHL:ssä, miksi ei myös meillä? Korostan, että ei MHL vs ASM ja VHL vs Mestis eroa toisistaan niin paljoa, etteikö hyvällä kasvatustyöllä omasta myllystä voisi tulla pelaajia. Toivottavasti nyt Kurrin aikana tähän tulee muutos. Varsinkin jos budjetti tuosta pienenee. Edelleen, sillä ei ole minkään valtakunnan merkitystä pelin lopputulokseen maanantai-iltana Severstalia vastaan, pelaako siellä nelosen laidassa Eetu Mäki vai Antti Pihlström. Kolikon toisella puolella Eetu Mäki voi korvata Antti Pihlströmin kaksi kertaa pienemmällä palkalla.

Kurrin puheet uudesta urheilustrategiasta suomalaisin voimin saattaisi viitata tähän suuntaan. Ja varmasti Kurri ajaa asioita ihan erilaisella palolla, kun Harkimo viime vuodet.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Edelleen, sillä ei ole minkään valtakunnan merkitystä pelin lopputulokseen maanantai-iltana Severstalia vastaan, pelaako siellä nelosen laidassa Eetu Mäki vai Antti Pihlström. Kolikon toisella puolella Eetu Mäki voi korvata Antti Pihlströmin kaksi kertaa pienemmällä palkalla.

Juuri näin. Tuolla kolikon toisella puolella on myös se aspekti, että siinä missä Pihlström tippuu vuosi vuodelta alemmas ketjuhierarkiassa ollen jo lähes rotaatiopelaajan roolissa, osoittaa "Eetu Mäellä" suunta ylöspäin. Kenties vuoden tai kahden päästä siinä on Jokereille omasta takaa laadukas 2-3 ketjun pelaaja. Ykkösketjun pelaajaa eetumäestä ei koskaan tule, koska on siinä vaiheessa jo lähtenyt NHL:ään yrittämään, jos nuorella pelaajalla taidot riittäisivät Jokereissa 1-ketjuun.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Iltalehdessä Jari Kurri kertoo, ettei hänellä ole velkoja niskassaan. Eli onko velat nyt sitten nollattu? Meinaa Kurri puhuu myös siitä, että pääsee lähtemään puhtaalta pöydältä. Tosin enää ei ilmeisesti ole rahaa tulossa Gennadilta, joten vissiin viikon, kahden päästä ollaan viisaampia siitä, ketkä Jokereita lähtee sponsoroimaan. Kurri puhuu myös siitä, että 10 miljoonan pelaajabudjetilla ovat myös ensikauteen lähdössä.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Näin se on ymmärrettävä, jos velkaa ei Kurrin mukaan ole. Ei kai tässä oo muuta mahdollisuutta, kun rybyt ovat antaneet nuo anteeksi. Kukaan noita ei ainakaan oo maksanu.

Meikäläisellä on vaan vähän sellainen epäileväinen luonne ja kun Kurri tuossa sanoi, ettei hänen niskassaan ole velkoja, niin ensimmäinen ajatus on, että kenen niskassa ne sitten on? Mutta kyllähän houkuttelevin vaihtoehto olisi ajatella, että miksi Kurri valehtelisi jostain sellaisesta, josta jäisi sitten myöhemmin helposti kiinni. Harkimostahan kanssa on paljon puhuttu täällä sellaisena kaverina, että jos jokin yritys on menossa nurin, niin hän selviää niistä tilanteista yleensä kuivin jaloin. En tiedä, onko tuollaisissa puheissa mitään perää, kun en ole koskaan hänen kanssaan mitään bisneksiä joutunut tekemään, mutta olisiko hän sitten ottanut velat harteilleen vai voiko olla niin, että venäläiset ovat vaan läksiäislahjaksi kuitanneet velat pois? Vai voiko velka olla myytynä esim. jollekin venäläiselle perintäfirmalle, joka menee sitten juhannuksen jälkeen nurin vai mitä kaikkia vaihtoehtoisia skenaarioita tällaisessa tilanteessa voi ylipäätään olla?
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Jos oikeasti pääomalainoja on tuon verran annettu anteeksi, niin kielimiehenä Kurrin olisi pitänyt tivata Hjallikselta "what's the catch?".

Rehellisesti sanoen mulla kävi ensimmäisenä mielessä, että tuossa on sattunut joku väärinkäsitys Kurrin ja toimittelijan keskustellessa. Jos kuitenkin tilanne on kuten tuossa jutussa lukee, niin en edes halua miettiä millä ehdoin. Jos tuo on tehty täysin vastikkeetta ilman taka-ajatuksia, niin se olisi kyllä järkyttävän yllättävä iloinen juttu.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Mistä me tiedetään onko ne olleet pääomalainoja? Onko niissä ylipäätään ollut mitään velvoitetta takaisinmaksusta? Tuskin on. Ehkä on nimenomaan sovittu, että ei tarvitse miettiäkkään takaisinmaksua.

Rahoittajat ovat varmaankin saaneet omansa takaisin toista kautta.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mistä me tiedetään onko ne olleet pääomalainoja? Onko niissä ylipäätään ollut mitään velvoitetta takaisinmaksusta? Tuskin on. Ehkä on nimenomaan sovittu, että ei tarvitse miettiäkkään takaisinmaksua.
Pääomalainathan ovat sananmukaisesti oman pääoman ehtoisia ja yritys voi maksaa niitä (tai niille kertyneitä korkoja) ainoastaan sen verran, mitä sillä on plus-merkkistä omaa pääomaa. Jokereillahan on OPO kymmeniä miljoonia pakkasella ja sitä vartenhan pääomalainat on taseeseen kirjattu, jotta yritys ei olisi taseteknisessä selvitystilassa. Itse veikkaisin, että Kurri ei kauheasti edes tajua koko pääomalaina-asiaa ja toisekseen arvelen, että pääomalainat on tässä vaiheessa konvertoitu omaksi pääomaksi SVOP-rahastoon ja on mahdollisesti edelleen kuitattu edellisten tilikausien tappioita vastaan ja näinollen käytännössä annettu anteeksi.

Se on sitten kokonaan toinen spekulaatio, mistä Kurri ja Jokerit repii jatkossa fyrkat koko sirkuksen pyörittämisen ja löytää siis käytännössä kymppimillin verran lisärahaa sponsoreilta ja/tai lipputuloista per kausi. Jokainen voi tietysti uskotella itselleen, että nuo fyrkat tulee kotimaisilta yhteistyöyrityksiltä, eikä venäläisistä lähteistä erilaisten peiteyhtiöiden kautta, mutta eipä sekään minua kiinnosta, jos ihmiset uskoo joulupukkiin tai muihin satuolentoihin.
 

JPL

Jäsen
Minuakin kiinnostaa tietää, millä konstilla oma pääoma pidetään jatkossa plussalla, jos kuluja ei tulla karsimaan sille tasolle että toiminta on kannattavaa?

Se, että joukkue on nyt "Suomalainen" ei tule tuomaan niin paljoa lisää a) katsojia eikä b) sponsoreita. Ensi kausi ja ehkä tuurilla parikin kautta saattaa vielä mennä kohtuullisesti, mutta kuherrusvuosi tai vuodet loppuu, kun taantuma iskee päälle kunnolla ja joukkue ei pärjääkään. Käytännössä riski on erittäin suuri sille, että yksi vuosi menee tappiolle vaikkapa 5M€ (mikä olisi siis aika paljon vähemmän kuin tähän saakka), niin osakeyhtiö haetaan konkurssiin välittömästi, koska oma pääoma on niin raskaasti tappiolla.

Tarvehan ei ole enempää eikä vähempää kuin 2 liigajoukkueen vuosibudjettia raavittuna yrityskentästä, koska oletan että lipunmyynnin vaikutus on käytännössä 0.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ensinnäkin noi ilkikuriset viestit joita tähän ketjuun on kirjoitettu, eivät auta Jokereiden tilannetta yhtään. Ja ihmetyttää kyllä moinen vahingonilo, kun ottaa huomioon esim. että Jokerit maksoi turvakaukalot ja viiden vuoden urheilujuomat liigapaikkakunnille lähtiessään venäjää valloittamaan. Ja ureaa heitetään kiitokseksi niskaan. Tää on niin tätä, suomalaisuutta pahimmillaan.

Ja mitä Jokereihin tulee, niin eihän tuo tule omavaraisena pärjäämään mitenkään KHL:ssä. Ei mitenkään.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mielenkiintoista keskustelua siinä mielessä, että faktat on jokaisen luettavissa. Kerrataas vielä:

1. Kurrin Jokereissa ei ole rasitteena vanhoja pääomalainoja. Avasin joskus sen, miten tähän voidaan päästä. Jossain vaiheessa kuullaan, päästiinkö esittämälläni tavalla vai jollain muulla.
2. Venäläinen rahoittaja Timchenko kumppaneineen ei rahoita enää Jokereita.
3. Kurri kertoi, että Jokerit tekee pitkiä sopimuksia uusien yhteistyökumppaneiden kanssa. Oletan, että ainakin muutama vuosi eteenpäin.
4. Suomalaisia sijoittajia tulossa mukaan. Vielä tässä kuussa tulevat julkisuuteen.
5. Kurrin mukaan tavoitteena on nousta urheilullisesti yksi porras ylöspäin ja sehän tarkoittaa CSKA/SKA:n uskottavaa haastamista.

Erinomaisia uutisia Jokerien ja Jokerien kannattajien kannalta. Itsekin odottelen innolla kauden alkua, mutta mennään nyt varovaisesti tuon kesäkuun rahoitustilaisuuden kautta. Olen kuitenkin jo nyt varma, että siltä osin asiat ovat kunnossa. Miksi? Koska Harkimo tiesi ja myönsi ääneenkin virheensä ja tiesi sen, miten sen voi korjata. Ja korjasi. Kurri lähtee puhtaalta pöydältä ja tulosta uskoakseni myös tulee. Mitään esteitä ei tuo kesäkuun rahoitustilaisuuden jälkeen ole itselläni lähteä halliin, koska ongelmarahoitus on poistunut. Ja tiedän useita henkilöitä, joilla on samanlaisia ajatuksia.

Mitä tulee @Hera80 ja muutkin Jokerien omavaraisuuteen, omavaraisuudella tarkoitetaan pääomia, joita ei tarvitse maksaa takaisin. Vastine on vieras pääoma, joka pitää maksaa takaisin.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Ja mitä Jokereihin tulee, niin eihän tuo tule omavaraisena pärjäämään mitenkään KHL:ssä. Ei mitenkään.

Siellähän käsittääkseni tv-rahan jakamismalli muuttuu ensi kaudeksi. Tai sellaisen käsityksen sain jossain ketjussa hfboardsilla. Ei kyllä mitään hajua, millaisista rahoista puhutaan. Sadoista tuhansista vai miljoonista. Sen lisäksi jos sinne KHL:ään tulee ensi kauden jälkeen se kova palkkakatto ja se asettuisi johonkin 12 miljoonan tietämiin, niin kyllähän Jokerit voisi ehkä paremmalla yleistekemisellä pärjätä tuolla vaikka 6 miljoonan pelaajabudjetilla. Toki sekin on vielä iso raha Suomessa, mutta en pitäisi täysin mahdottomana, että Jokerit voisi pärjätä KHL:ssä, ilman venäläistä rahaa, jos se kova palkkakatto oikeasti tulee.

Aikaisemmin on huhuiltu myös kolmesta konferenssista ja mahdollisesti jopa kuudesta divisioonasta. Jos nuokin on oikeasti tulossa ja sillä aikaisemmin huhuiltulla tavalla, että vain keskimmäisestä konferenssista matkustetaan molempiin laitoihin, mutta laitimmaisten konferenssien joukkueet eivät kohtaisi runkosarjassa, niin sekin vähentäisi matkakuluja ainakin jossain määrin.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Minuakin kiinnostaa tietää, millä konstilla oma pääoma pidetään jatkossa plussalla, jos kuluja ei tulla karsimaan sille tasolle että toiminta on kannattavaa?
Oma arvioini on, että raha tulee edelleenkin samasta suunnasta kuin aiemminkin. Tähänastinen rahoitus ei toiminut pakotteista johtuen, joten muuta oli keksittäva. Kurri omistajaa leikkiväksi sätkyukoksi ja rahoitus jatkossa sponsoroinniksi naamioituna. Saa nähdä kuinka onnistuu.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Se, että joukkue on nyt "Suomalainen" ei tule tuomaan niin paljoa lisää a) katsojia eikä b) sponsoreita. Ensi kausi ja ehkä tuurilla parikin kautta saattaa vielä mennä kohtuullisesti, mutta kuherrusvuosi tai vuodet loppuu, kun taantuma iskee päälle kunnolla ja joukkue ei pärjääkään.

Tuohon katsojien ja sponsorien kasvuun on tässä kesäkuun alkupäivinä vielä täysin mahdoton sanoa mitään mihinkään suuntaan. Sponsoreista ja sijoittajista kuullaan kesän aikana lisää.

Mitä tarkoitat, että Jokerit saattaa tuurilla pari kautta pärjäillä? Miten +60 pelin runkosarjassa ja 4 x playoffkierroksen maailman toiseksi kovimmassa kiekkoliigassa joku voisi pärjätä pelkällä tuurilla?

Noita samoja juttuja kuuli oikeinkin paljon ennen KHL-siirtoa. Eli Jokerit eivät tule pärjäämään sitten alkuunkaan ja yleisö jää kotiin kun Jokerit jää jumbosijoille. Ei liiaksi ole näitä asiantuntijoita tullut myöntämään virhearviotaan näinäkään päivinä.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Noita samoja juttuja kuuli oikeinkin paljon ennen KHL-siirtoa. Eli Jokerit eivät tule pärjäämään sitten alkuunkaan ja yleisö jää kotiin kun Jokerit jää jumbosijoille. Ei liiaksi ole näitä asiantuntijoita tullut myöntämään virhearviotaan näinäkään päivinä.

"Playoffeihin pääsy on Jokerien mestaruus"

Näitä lausuntoja ja naureskeluja kuului vaikka kuinka monesta suusta. Vaan kuinkas sitten kävikään. Mielestäni Jokerit lähtee nyt hyvistä asetelmista haastamaan isompiaan.

Mielenkiinnolla vielä odottelen tuota rahoituskuvion selviämistä. Hyvä buumi kuitenkin päällä kaiken kaikkiaan.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jumalauta @Cobol hienoa, jos edes harkitset lähteväsi hallille. Ikävä kyllä en usko, että vaikka lipputulot hallille tulosi myötä kasvavat, niin Jokerit pystyisi rahoittamaan eloaan KHL:ssä. Tappiot ovat olleet sen verran karua luettavaa. Mutta aika tämän näyttää. Nyt en ikävä kyllä voi sanoa fraasia "toivottavasti olen väärässä", koska jos talous saadaan kuntoon eikä venäläisiä kummisetiä enää kerran tarvita, niin eiköhän Jokereiden olisi silloin jo aika tulla harharastilta kotiin.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Erinomaisia uutisia Jokerien ja Jokerien kannattajien kannalta. Itsekin odottelen innolla kauden alkua, mutta mennään nyt varovaisesti tuon kesäkuun rahoitustilaisuuden kautta. Olen kuitenkin jo nyt varma, että siltä osin asiat ovat kunnossa. Miksi? Koska Harkimo tiesi ja myönsi ääneenkin virheensä ja tiesi sen, miten sen voi korjata. Ja korjasi. Kurri lähtee puhtaalta pöydältä ja tulosta uskoakseni myös tulee. Mitään esteitä ei tuo kesäkuun rahoitustilaisuuden jälkeen ole itselläni lähteä halliin, koska ongelmarahoitus on poistunut. Ja tiedän useita henkilöitä, joilla on samanlaisia ajatuksia.
Sen Kurrin puhtaan pöydän alle on lakaistu melkoinen kasa paskaa, mutta roskis on tyhjentämättä. Lähinnä jatkossa kiinnostaa onnistuuko tuo pitkään viilattu silmänkääntötemppu, vai takkuaako sponsoroinniksi naamioitu rahansiirto samaan tapaan kuin ennenkin.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
koska jos talous saadaan kuntoon eikä venäläisiä kummisetiä enää kerran tarvita, niin eiköhän Jokereiden olisi silloin jo aika tulla harharastilta kotiin.
Tässä tapauksessahan tämä reissu vasta alkaa. Kurrikin sen vanhana pelimannina tietää, että jos tuo homma saadaan toimimaan oikeasti kotimaisin voimin, niin mitään ihmeen järkeä ei olisi palata takaisin pienempiin piireihin pelaamaan 3 miljoonan budjetilla, kun vaihtoehtona on pelata näin seksikkäillä nimillä. Kaikesta päätellen, eiköhän tässä aika monta vuotta mennä vielä näin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jumalauta @Cobol hienoa, jos edes harkitset lähteväsi hallille. Ikävä kyllä en usko, että vaikka lipputulot hallille tulosi myötä kasvavat, niin Jokerit pystyisi rahoittamaan eloaan KHL:ssä. Tappiot ovat olleet sen verran karua luettavaa. Mutta aika tämän näyttää. Nyt en ikävä kyllä voi sanoa fraasia "toivottavasti olen väärässä", koska jos talous saadaan kuntoon eikä venäläisiä kummisetiä enää kerran tarvita, niin eiköhän Jokereiden olisi silloin jo aika tulla harharastilta kotiin.

Jokerien tulorahoitus voisi koostua jatkossa lähinnä pääsylipputuloista, mainostuloista (halli), ravintolamyynnistä (halli), fani- yms tavarasta ja tv-oikeuksista sekä yhteistyökumppaneiden osuudesta. Pelaajaoikeuksia en tähän ota mukaan. Kuluista saataneen jotain pois, mutta loput vajeesta on katettava uusien sijoittajien ja muiden yhteistyökumppaneiden toimesta. Niistä enemmän, kun ovat esillä viikon, parin päästä.

Sen Kurrin puhtaan pöydän alle on lakaistu melkoinen kasa paskaa, mutta roskis on tyhjentämättä. Lähinnä jatkossa kiinnostaa onnistuuko tuo pitkään viilattu silmänkääntötemppu, vai takkuaako sponsoroinniksi naamioitu rahansiirto samaan tapaan kuin ennenkin.

Strateginen ajattelu ei ole vahvimpia puoliasi. Kun olet toistanut samaa virttä pitempään, fiksumpi olisi jo huomannut pääongelman, jos kyseessä olisi venäläisten pakotehemmojen silmänkääntötemppu Kurrin toimiessa sätkyukkona.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tässä tapauksessahan tämä reissu vasta alkaa. Kurrikin sen vanhana pelimannina tietää, että jos tuo homma saadaan toimimaan oikeasti kotimaisin voimin, niin mitään ihmeen järkeä ei olisi palata takaisin pienempiin piireihin pelaamaan 3 miljoonan budjetilla, kun vaihtoehtona on pelata näin seksikkäillä nimillä. Kaikesta päätellen, eiköhän tässä aika monta vuotta mennä vielä näin.

Joo varmaan näin sitten. Itse vaan ajattelin sen niin, että kun KHL:ään lähdettiin kai pakon sanelemana ja nyt jos Kurri taikasauvaa heilauttamalla ja toki kovaa duunia tekemällä saa homman tasapainoon, niin mielelläni näkisin Jokerit joko pelaamassa suomen mestaruudesta tai jossain yleiseurooppalaisessa sarjassa euroopan mestaruudesta. Minun näkökulmasta KHL ei ole ykkostavoite missä olla ja pelata, jos ei ole pakko. Toki missä ikinä pelataankin, niin katsomosta löydyn.
 

JPL

Jäsen
Tuohon katsojien ja sponsorien kasvuun on tässä kesäkuun alkupäivinä vielä täysin mahdoton sanoa mitään mihinkään suuntaan. Sponsoreista ja sijoittajista kuullaan kesän aikana lisää.

Mitä tarkoitat, että Jokerit saattaa tuurilla pari kautta pärjäillä? Miten +60 pelin runkosarjassa ja 4 x playoffkierroksen maailman toiseksi kovimmassa kiekkoliigassa joku voisi pärjätä pelkällä tuurilla?

Noita samoja juttuja kuuli oikeinkin paljon ennen KHL-siirtoa. Eli Jokerit eivät tule pärjäämään sitten alkuunkaan ja yleisö jää kotiin kun Jokerit jää jumbosijoille. Ei liiaksi ole näitä asiantuntijoita tullut myöntämään virhearviotaan näinäkään päivinä.

Puhun pelkästään taloudesta. Urheilullisesti Jokerit on minusta pärjännyt ihan hyvin, enkä väitä, etteikö Jokerit olisi KHL:n tasoinen joukkue. En myöskään ilku enkä muutenkaan pyri viisastelemaan millään. Ihan realistisesti kysyn, että miten niistä huonoista vuosista tullaan selviämään?

Tarkoitan sitä, että nyt kun taloudellista selkärankaa ei enää ole (jos tulee joku miljardööri, niin katsotaan tilannetta uudelleen), niin miten Jokerit tulee selviämään huonoista kausista? Jos nyt hyvä kausi on ollut alle 10M€ tappiota, niin kuka tulee kattamaan vaikka edes 5M€:n tappion? Ei se vain voi toimia, jos ei ole taseessa varantoja (vaikkapa sitten pääomalainoilla hankittuja). Jos tuon kokoisen puulaakin (~20Me) viivan alunen näyttää vuoden päästä -5 000 000€, niin konkurssin hakijoita saattaa olla enemmän kuin uusia yhteistyökumppaneita.Ja olen käsittänyt, että ei sitä yleisöä ole Areenalla ollut juuri sen enempää kuin liigan aikanakaan? Kulut tuplaantui silloin, mutta tulot ei. Miksi ne tulot NYT tuplaantuisi? Ihmiset menevät sinne katsomaan joukkuetta, jos se pärjää. Jos joukkue ei pärjää, hallilla on vähemmän väkeä. Tuon yleisömäärän varianssin voi katsoa historiasta. Ei se tule siitä kummenemaan.

Lisäksi - millä ihmeen konstilla kulupuolesta saadaan 5M€ pois (jos pelaajabudjetti on sama kuin aiemmin) ja miten saadaan Suomen yrityskentästä 5M€/ kausi lisää rahaa, ilman että voidaan luvata sen kummempaa tulosta kuin viime kaudellakaan? On naiivia ajatella, että Suomessa löytyisi nyt paremmin ison rahan yrityksiä, kun omistus on kotimainen. Ei löydy. Muutamat yritykset toki ovat saattaneet vieroksua tuota taustajärjestelyä, mutta olisivatko he olleet muutenkaan rahoittajia? Yritykset rahoittavat urheilua oman näkyvyyden (ja sitä kautta tuloksen) parantamiseksi. Pitää saada voittoa tehtyä enemmän kuin mitä panostetaan kyseiseen lajiin/joukkueeseen. On aivan se ja sama, kuka lafkan omistaa, jos ylläoleva toteutuu (varsinkin isojen, kansainvälisten ja Venäjällä jo toimivien yritysten osalta). Miksi tuo ylläoleva nyt muuttuisi niin radikaalisti, kun joukkue siirtyi Kurrin omistukseen?

@Cobol :n asialliseen listaukseen kyssäri kohtaan kolme. Miksi yritykset tekisivät Jokereiden kanssa nyt pitkiä sopimuksia? Eikö riski juuri kasvanut aika paljon? Vähintään yritykset tulevat lisäämään melkoisen läjän irtisanomispykäliä sopimuksiin. Tietenkin seura haluaa tehdä pitkiä sopimuksia - En tiedä yhtään seuraa, joka haluaisi tehdä vain vuoden mittaisia sponsoridiilejä. Sinänsä kohdat 1 & 2 ovat erinomaisia asioita, jos siis oikeasti Jokerit on kultamunan löytäneet kotimaasta.

Minun mielestä olisi erinomainen asia, jos Jokerit menestyisi KHL:ssä sekä taloudellisesti, että urheilullisesti. Se on urheilullisesti erinomainen sarja (lue: paljon hyviä pelaajia, muuten sarjassa on paljon kehitettävää). Tämä olisi myös Suomen jääkiekon etu. Mutta kenenkään etu ei ole se, että Jokerit tekee seuraavat 2 vuotta edelleen kovaa tappiota ja sen jälkeen viimeinen sammuttaa valot.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
@Cobol :n asialliseen listaukseen kyssäri kohtaan kolme. Miksi yritykset tekisivät Jokereiden kanssa nyt pitkiä sopimuksia? Eikö riski juuri kasvanut aika paljon? Vähintään yritykset tulevat lisäämään melkoisen läjän irtisanomispykäliä sopimuksiin. Tietenkin seura haluaa tehdä pitkiä sopimuksia - En tiedä yhtään seuraa, joka haluaisi tehdä vain vuoden mittaisia sponsoridiilejä. Sinänsä kohdat 1 & 2 ovat erinomaisia asioita, jos siis oikeasti Jokerit on kultamunan löytäneet kotimaasta..

Kyse on niistä arvoista, joista on ollut puhetta. Kun yrityksen ja Kurrin Jokerien arvot kohtaavat, yhteistyöstä syntyy lisäarvoa. Tämä on asia, jota oletan Kurrin takana ja rinnalla olevien talous- ja yritysmarkkinointiammattilaisten toteuttavan. Jos Jokereilla ei ole mitään (siis pelin ulkopuolisia) arvoja tarjottavanaan, vaikeaa tulee olemaan. Koska Kurri tuli jo nyt esille ja kertoi, että tarkemmin pian, kumppanit on löydetty luultavasti jo ennen Harkimon ja Kurrin pressiä. Nyt vaan viilataan pykälät kuntoon. Tämän tason yhteistyö isojen rahoittajien kanssa on usein kestoltaan yli vuoden.

Minun mielestä olisi erinomainen asia, jos Jokerit menestyisi KHL:ssä sekä taloudellisesti, että urheilullisesti. Se on urheilullisesti erinomainen sarja (lue: paljon hyviä pelaajia, muuten sarjassa on paljon kehitettävää). Tämä olisi myös Suomen jääkiekon etu. Mutta kenenkään etu ei ole se, että Jokerit tekee seuraavat 2 vuotta edelleen kovaa tappiota ja sen jälkeen viimeinen sammuttaa valot.

Tappiotahan Jokerit ei voi tehdä entiseen tapaan edes muutamia kuukausia. Jatkossa on budjetti, jota seurataan. Rahaa tulee mainitsemistani lähteistä. Pelaajabudjetti on Kurrin mukaan suunnilleen sama. Kun joukkuetta katsoi ja muistaa Kurrin sanoneen, että lisää pelaajia voi tulla, jos tarve myöhemmin on, pelaajabudjetti ei ainakaan näyttäisi laskevan.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Jokerien tulorahoitus voisi koostua jatkossa lähinnä pääsylipputuloista, mainostuloista (halli), ravintolamyynnistä (halli), fani- yms tavarasta ja tv-oikeuksista sekä yhteistyökumppaneiden osuudesta. Pelaajaoikeuksia en tähän ota mukaan. Kuluista saataneen jotain pois, mutta loput vajeesta on katettava uusien sijoittajien ja muiden yhteistyökumppaneiden toimesta. Niistä enemmän, kun ovat esillä viikon, parin päästä.



Strateginen ajattelu ei ole vahvimpia puoliasi. Kun olet toistanut samaa virttä pitempään, fiksumpi olisi jo huomannut pääongelman, jos kyseessä olisi venäläisten pakotehemmojen silmänkääntötemppu Kurrin toimiessa sätkyukkona.
Ei toi sinun tulorahoitusmalli kovin realistiselta kuulosta. Mutta katsellaan mistä rahaa tulee vai tuleeko mistään. Paljon sitä tarvitaan toiminnan pyörittämiseen ja oman pääoman kartuttamiseen.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ei toi sinun tulorahoitusmalli kovin realistiselta kuulosta. Mutta katsellaan mistä rahaa tulee vai tuleeko mistään. Paljon sitä tarvitaan toiminnan pyörittämiseen ja oman pääoman kartuttamiseen.

Se ei tietenkään ole minun rahoitusmalli. Keräsin Kurrin puheista ja oletan niiden päälle, että paremmat siivut tulevat jatkossa jää- ja laitamainonnasta sekä jää- ja muu hallivuokra supistuu esimerkiksi kohtuulliseksi ja tv-tulot on joku satanen lisää. Oleellista tässä on se, että Jokerien takana on nyt suomalaisia sijoittajia ja yhteistyökumppaneita. Niiden saamista helpotti pakotehenkilöiden poistuminen sekä rahoituksen että omistuksen puolelta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös