Rahastointimahdollisuudet ovat muuttuneet viime vuosina merkittävästi, kun 2016 lähtien yli 9600 euroa tienanneille urheilijoille avautui mahdollisuus rahastoida 50% ansiotuloistaan 100 000 euroon saakka. Seurojen pelaajabudjetit eivät ole pudonneet - toki kasvaneet hyvin maltillisesti.
Verotiedot harvoin tukivat niitä iltapäivälehtien kauden alun "Jokerit maksaa Santalalle 500k euroa kaudessa" -juttuja, joita 2000-luvulla sai lukea.
Totta. Sen verran korjaisin, että seurojen pelaajabudjetit eivät ole kasvaneet maltillisesti Jokerien lähdettyä. Eivät edes laskutavalla, jotka jättävät uudet tulijat pois. Kasvua oli vielä kaudelle 2014-2015, mutta sen jälkeen ei ja nykyinen kausi 2019-2020 mennään edelleen alle 2014-2015:
Liigan pelaajabudjetit polkevat paikoillaan
Liigan pelaajabudjetit ovat lähes koko 2010-luvun pysyneet paikoillaan. Kasvua ei ole Jokerien lähdön jälkeen tapahtunut käytännössä lainkaan.
www.jatkoaika.com
Luvut eivät vastaa - eivätkä ole vastanneet SM-liigassakaan - todellisuutta. Niistä on jätetty pois osa kuluista. Mutta voisi olettaa, että luvut ovat keskenään suhteessa eli mittaavat mahdollista kasvua tai laskua pelaajabudjeteissa.
Jostain syystä Telian sopimus ei ole nostanut Liigan pelaajabudjetteja edes sille ajalle, joka oli ensimmäinen Jokerien poistumiskausi.