Mainos

Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

  • 3 002 831
  • 9 215

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Koska Juolevi ei voi pelata AHL:ssä. Jos voisi, Canucks varmasti laittaisi mielummin sinne kuin Turkuun.
Ahaa, tätäpä en tiennytkään. Miksei Juolevia voi siirtää AHL:ään?
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Höpsis, junioripelaajille on hyvä harjoitella hyvin ja AHL :ssä mikään joukkue ei yksinkertaisesti ehdi bussimatkailultaan harjoittella lähellekään yhtä hyvin kuin esimerkiksi Oulun Kärpät.
En tiedä miten AHL:ssä treenataan tai mitä ylipäänsä siellä touhuavat, mutta ihmettelen aina välillä näitä väitteitä siitä, että bussimatkailu veisi valtaosan ajasta.
Katsotaanpa vaikka Condorsin alkukauden otteluohjelmaa.
6.10. perjantai, vieraspeli Stocktonissa, etäisyyttä vajaa 400km eli bussimatka suuntaansa ehkäpä 4-5 tuntia
12.10. torstaina, heti kuuden päivän päästä seuraava peli. Kotona San Antonio Rampagea vastaan.
14.10. lauantai, toinen kotipeli samalle viikolle vastassa Roadrunners.
20.10. perjantai, vieraspeli Ontario Reigniä vastaan, etäisyyttä n. 250km eli bussilla kolmisen tuntia.
21.10. lauantai, toinen vieraspeli Reigniä vastaan eli yhdellä bussireissulla kaksi peliä
27.10. perjantai, taas kuuden päivän tauon jälkeen pelataan ja nyt kotona Heatia vastaan
28.10. lauantai, toinen peli putkeen Heatia vastaan kotona
1.11. keskiviikko, Manitoba Moose tulee vierailulle
2.11. torstai, kotipeli Texas Starsia vastaan
4.11. lauantai, kotipeli Moosea vastaan
10.11. perjantai, vieraspeli Tucsonissa. Sinne onkin sitten matkaa lähes 1000km. Jos menevät bussilla, niin tuohonhan menee jo 12 tuntia. Todennäköisesti jo niitä paikkoja mihin lentävät.
11.11. lauantai, toinen vieraspeli Tucsonissa putkeen.
17.11. perjantai, vieraspelit jatkuvat. Nyt Stocktonissa eli vajaa 400km matkaa.
18.11. lauantai, toinen peli putkeen Stocktonissa
21.11. tiistai, kotipeli Rampagea vastaan.
24.11. perjantai, vieraspeli San Diego Gullsia vastaan. Matkaa vajaa 400km eli taas bussilla suuntaansa se 4-5 tuntia.
25.11. lauantai, kotipeli Rampagea vastaan. Tässä kauden ensimmäiset peräkkäisten päivien pelit joista toinen kotona ja toinen vieraissa.
30.11. torstai, kotipeli Heatia vastaan.
Ja niin edelleen.

Vielä jos poimitaan vaikka 8.12. ja 9.12. niin siinä on vieraspeli ensin Texas Starsia vastaan ja sitten Rampagea vastaan. Austiniinhan on matkaa yli 2000km eli menevät lentäen mutta sitten taas noiden kahden pelipaikan etäisyys on vain parisataa kilometriä. Otteluohjelmathan on nähdäkseni yleensä aika fiksusti toteutettu eli samalla reissulla voivat käydä pelaamassa Rockford IceHogsia ja Chicago Wolvesia vastaan kun ovat naapureita jne.

Joka tapauksessa pelitahti on 2-3 peliä viikossa ja usein niin, että kahtena peräkkäisenä päivänä pelaavat. Jolloin on aika usein niitä viikkoja että on viisi päivää pelien välissä. Vaikka siinä pari päivää palauttelisi muutaman tunnin bussimatkasta, niin vieläkin jäisi aikaa treenaamiseen. Mielestäni vähemmän NHL:ssä on kauden aikana aikaa treenata vaikka lentäisivätkin kaikille pelipaikoille. Siellä on kuitenkin 82 peliä suunnilleen samassa ajanjaksossa kuin Condorsilla on 68 peliä.

SM-liigassa ottelutahti on lähestulkoon sama mutta varmastikin joukkueilla on aikaa enemmän harjoitella lyhyempien etäisyyksien takia. Mutta miten merkittävästi enemmän ei mielestäni ole ihan selvää. Eli Kärpät pelaa sen 60 peliä ja kausi kestää aika tarkkaan kuusi kuukautta. Condorsilla 68 peliä ja kausi kestää kuusi kuukautta ja viikon. Liigassa lisäksi on ainakin yksi kymmenen päivän tauko keskellä kautta. Eli aika paljon liigassakin pelataan 2-3 peliä viikossa. Kärpät toki matkustaa (tai ainakin pari vuotta sitten matkusti) pääasiassa lentäen. Toisaalta Liigassa ei taideta harrastaa sitä että peräkkäisinä päivinä pelattaisiin samalla vieraspaikkakunnalla? Eli AHL:ssä pääsee usein pelaamaan pari peliä yhdellä matkustamisella. Liigassa taas joutuu sitten vaihtamaan paikkakuntaa jokaiseen vieraspeliin.

Vähän luulen, että matkustamisen takia ei tule merkittävää eroa siinä miten paljon ehtivät harjoitella. Se on sitten eri asia miten laadukkaasti harjoittelevat ja siihen itselläni ei ole mitään näkemystä.

Ja joka tapauksessa Puljujärvi ennemmin tai myöhemmin nousee Oilersiin pelaamaan. Vaikka hänen suorittamisensa onkin ollut pettymys varmasti kaikille tahoille, niin mikään kiirehän Oilersilla tai Puljujärvellä ei ole.
 

F#21

Jäsen
Ahaa, tätäpä en tiennytkään. Miksei Juolevia voi siirtää AHL:ään?
Koska Juolevi pelasi varausvuoteen CHL:ssä, tulee hänet myös palauttaa sinne jos ei saa paikkaa NHL:stä. Kaudella 18-19 Juolevi voi pelata myös AHL:ssä. Puljujärvi kun varattiin Kärpistä ensimmäisellä kierroksella, on Oilersilla oikeus sijoittaa hänet AHL:ään.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Eli Koivu lunasti paikkansa NHL:ssä 20-vuotiaana ja päällikkö 19-vuotiaana. Epäselväksi jäi että missä asiassa olin väärässä.

Kunhan vähän kiusasin kun olit niin tietävänä. Sori. Toki voidaan sanoa, että OJ tuli ns. maitojunalla ekalla kerralla bäk.

Puljujärvestä sen verran, että on vain helvetin hyvä asia, ettei joudu takaisin Liigaan vaan on siellä dösäliigassa sen ajan kuin on. Eikö McLellankin sanonut siihen suuntaan, ettei Pulju AHL:ssä pitkään vanhene.

Alkais jo.
 

Ralph

Jäsen
Ahaa, tätäpä en tiennytkään. Miksei Juolevia voi siirtää AHL:ään?
Kanadan juniorisarjoista eli CHL:stä varattua pelaajaa ei saa alle kaksikymppisenä laittaa AHL:n puolelle vaan pitää lainata takaisin CHL-joukkueeseensa tai vastaavasti jonnekin Eurooppaan. Eli kun Juolevin vaihtoehdot on NHL, CHL ja Liiga, on Liiga järkevin. Taso ei riitä vielä NHL:ään ja CHL on "jo nähty", siellä ei ole tarjota mitään uutta. Liigassa saa miesten pelejä.

Puljujärvi saa näitä miesten pelejä AHL:ssä ja oppii Pohjois-Amerikan peliä sekä tänen tapauksessaan opittavana on myös kieli. Juolevi on jo pelannut Pohjois-Amerikan pienissä kaukaloissa vuoden pidempään kuin Puljujärvi, joten on oppinut sitä peliä hieman enemmän.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Marjamäen trappi toimi niin hyvin, että hyydytti myös Puljujärven uran. Puljujärven ura kehittyy kuin Marjamäen hyökkäykset aina otetaan lähtö syvältä ja ihan AHL:stä asti.

Tuossa edellisen sivun Palomäen jutussa osutaan aivan naulan kantaan siinä, että Liiigan hidastus pelaaminen ei palvele nuoria kansainväliselle huipulle pyrkiviä pelaajia. Sinänsä koomista, että samassa jutussa on lainattu Marjamäkeä joka on viime keväänä vaatinut Puljulle parempaa valmennusta.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
En tiedä miten AHL:ssä treenataan tai mitä ylipäänsä siellä touhuavat, mutta ihmettelen aina välillä näitä väitteitä siitä, että bussimatkailu veisi valtaosan ajasta.

AHL-joukkueista muutamalla on kyllä osunut musta pekka käteen, mutta toki otteluohjelmalla minimoidaan edestakaisin matkustaminen.

AHL Franchise Map

Länsirannikolla on ihan mukava Jessen pelata ja harjoitella. Kelit kohdillaan ja suurin osa peleistä suht naapurissa. Toivottavasti myös arki alkaa luistaa ja kieli sujua. Juuse Saros totesi pari vuotta takaperin, että uudessa kulttuurissa oli aika paljon totuttelemista. Osa asioista vaati hirvittävästi säätöä ja duunia, esim. sekkien kanssa sai pelata riittämiin.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Osa asioista vaati hirvittävästi säätöä ja duunia, esim. sekkien kanssa sai pelata riittämiin.

Joo tostahan Sasha Barkovkin puhui, että Jagrin kanssa on saanut pelata ihan kyllikseen. Mutta joo nuorelle miehelle itsenäistyminen jossain hevon kuusessa koti-Torniosta ja -Oulusta on kans kova juttu. Ei musta olis ollut, ei olis vieläkään.

Mä luulen, vaikken tiedä, että Pulju on pidetty pelaaja kopissa, kun on tommonen valoisa luonne.
 
Tuossa edellisen sivun Palomäen jutussa osutaan aivan naulan kantaan siinä, että Liiigan hidastus pelaaminen ei palvele nuoria kansainväliselle huipulle pyrkiviä pelaajia.
Tällä hetkellä Kärpät pelaa nopeampaa ja viihdyttävämpää peliä kuin vuosikausiin. Hyvin paljon samanlaista peliä, kuin Pohjois-Amerikassa. Voisi sopia Jessellekin ihan hyvin. Jännä nähdä, miten esimerkiksi huippulupaus Rasmus Kupari tuosta liikkuvasta pelityylistä tulee hyötymään, mikäli saa vakiinnutettua paikkansa tulosketjussa.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Kyllähän se tosiaan on Liigasta mahdollisuus tehdä hyppy suoraan NHL:ään ja onhan siinä omat puolensa myös, että saat pelata ammattilaissarjassa isossa roolissa kovia minuutteja, itsellä on myös kovempi luotto suomalaisiin organisaatioihin. Toki moni pelaaja on tarvinnut sen täyden kauden farmissa tai osan kauden, mutta monesti kyseessä on myös ollut puutteellinen fysiikka ja tässä se NHL-seuran organisaation alla pelaaminen auttaa varmasti. Monet pelaajat eivät myöskään välttämättä olisi valmiita vaikka olisivatkin viettäneet pidempään farmissa ja näissä tapauksissa näkisin ainakin, sen kovemmassa sarjassa pelaamisen vain plussana. Mielenkiintoista nähdä mikä tulee olemaan Joni Tuulolan osoite seuraavalla kaudella sen mitä miehen peliä olen nähnyt niin pelaa kyllä pelannut alkukaudesta ainakin todella kypsästi.

Mut joo Jessen on varmasti parempi pysyä rapakon takana ihan jo sen takia, että oppii kieltä ja pelikulttuuria.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Tällä hetkellä Kärpät pelaa nopeampaa ja viihdyttävämpää peliä kuin vuosikausiin. Hyvin paljon samanlaista peliä, kuin Pohjois-Amerikassa. Voisi sopia Jessellekin ihan hyvin. Jännä nähdä, miten esimerkiksi huippulupaus Rasmus Kupari tuosta liikkuvasta pelityylistä tulee hyötymään, mikäli saa vakiinnutettua paikkansa tulosketjussa.

Joo olen huomannut ja tykkään kyllä Mannerin tyylistä. Salaa jopa hieman tykännyt tämän kauden Kärppistä, joka on Jokerimieheltä paljon se.

Minä uskon tähän että sillä on oleellinen vaikutus nuoren pelaajan kehitykseen onko pelityyli kuinka lähellä änärin aktiivisempaa tyyliä. Onhan se kuitenkin yleensä pelaajan ensimmäinen kosketus miestenpeleihin mitä peliä se oma Liigaseura pelaa.
 

Kiekura

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tällä hetkellä Kärpät pelaa nopeampaa ja viihdyttävämpää peliä kuin vuosikausiin. Hyvin paljon samanlaista peliä, kuin Pohjois-Amerikassa. Voisi sopia Jessellekin ihan hyvin. Jännä nähdä, miten esimerkiksi huippulupaus Rasmus Kupari tuosta liikkuvasta pelityylistä tulee hyötymään, mikäli saa vakiinnutettua paikkansa tulosketjussa.

Melkein kaikki joukkueet liigassa pelaa. En tiedä onko seurat tehneet jonkun sopimuksen asian suhteen, mutta omaan silmään melkein kaikki seurat pelaa nyt nopeaa kiekkoa.

Mikä on ainoastaan hyvä asia. Pelit on viihdyttävämpiä ja se kehittää nuoria paremmin
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Höpsis, junioripelaajille on hyvä harjoitella hyvin ja AHL :ssä mikään joukkue ei yksinkertaisesti ehdi bussimatkailultaan harjoittella lähellekään yhtä hyvin kuin esimerkiksi Oulun Kärpät. Suomalainen valmennus on myös laadultaan oivallista. Kaikille junioreille tekee hyvää harjoitella siinä ympäristössä ja kaikkia alueita voidaan helposti kehittää täällä. Muun väittäminen on lähinnä sitä itseään.

Suomessa edustusjoukkueessa treenaaminen keskittyy luonnollisesti enemmän joukkuepelin kuin yksilön kehittämiseen, joten vaikea nähdä mitään järkevää syytä miksi Pulju saisi yhtäkkiä isomman stepin uralleen tullessaan Kärppiin. Ei ole mitään yhtä oikeaa valintaa kaikille, vaan yksilön kehittymisen tarvetta arvioidessa löytyy paras ratkaisu kaikille. Pulju voisi parhaassa tapauksessa vetää huippukauden Liigassa, ja saada itseluottamusta, mutta P-Amerikan pieneen kaukaloon ja nopeaan tempoon mentäessä ne alkuperäiset ongelmat kuten reaktiotaito ja vaistoilla pelaaminen olisivat edelleen olemassa. Ja tämä ei ole mitään Puljun latistamista, ihan samojen ongelmien kanssa on moni muu suomalainen paininut (Mikke jne.), toki eri ikäisinä ja eri mittakaavassa.

Jos pahin puute on pelikäsityksessä, niin toki sen voi teoriassa oppia AHL:ssä, mutta sekava ja heikko joukkuepeli ei siihen varsinaisesti kannusta. Minkään fyysisen alueen harjoittelun takia AHL:ään ei yksinkertaisesti ole yhtään mitään järkeä mennä harjoittelemaan. Harjoittelun kannalta se on selvästi huonompi ympäristö.

En tarkalleen tiedä miten määrität pelikäsityksen, mutta peliälyä et radikaalisti kasvata missään päin maailmaa. Puhdasta pallopeli-älyä ei enää merkittävästi ihmisillä tule teinivuosien jälkeen. Tällaisia kommentteja on tullut monen suomalaisen valmentajankin suusta. Pelin ymmärtämisessä voi kehittyä paljonkin, samoin se selkäydin pelaaminen paranee vanhetessa toistojen myötä. P-Amerikassa se selkäydin pelaaminen on erilaista kuin Suomessa, kun pelin tempo on pelaajien ykskilötaidon vuoksi nopeampi, ja vielä siihen päälle kaukalo on pienempi (ristiriitaista sinänsä). Mikke on, ja oli kypsä pelin ymmärtäjä ja peliälykin todella korkealla, mutta silti jopa hänellä meni aikaa tottua siihen nopeampaan vaistoilla pelaamiseen, jota P-Amerikan lätkä vaatii. Tuosta fyysisen puolen harjoittelusta haluaisin kuulla lisää, en ihan allekirjoita että Suomi olisi siinä ainakaan edellä. Treeniohjelmat P-Amerikassa käsitykseni mukaan maailman kärkeä, ja kyllä siellä AHL:ssäkin kerkeää fysiikkaa treenaamaan, ennen kauttahan se treenipohja hankitaan muutenkin, niin Suomessa kuin muuallakkin.

Karkaa jo topicci lapasesta, mutta lyhyesti jatkoa tuohon vaistoilla pelaamiseen. Suomessa myös useimmiten ikäänkuin helpotetaan sitä vaistoilla pelaamista luomalla selkeitä ja toimivia pelitapoja. NHL:ssä on edelleen seuroja jossa sitä järkevää pelitapaa ei yksinkertaisesti ole, ja niissä huonoissa seuroissa se peli on aika paljon pelaajien reaktio- ja yksilötaidon harteilla. Sitten löytyy näitä Babcockkeja ja Sullivaneja jotka antaa pelaajille selkeämmän sapluunan, ja kyllähän NHL:kin on mennyt koko ajan taktisempaan suuntaan. Alemmassa kastissa on usein koohotuslätkämäisempää ja ylemmässä kastissa selkeästi organisoidumpaa. SOT eli sori offtopicista.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Ja joka tapauksessa Puljujärvi ennemmin tai myöhemmin nousee Oilersiin pelaamaan. Vaikka hänen suorittamisensa onkin ollut pettymys varmasti kaikille tahoille, niin mikään kiirehän Oilersilla tai Puljujärvellä ei ole.

Juuri näin, tuo on olennaisin asia. Tämä koko sopimus voi mennä ohitse ja siltikään ei ole vielä kiire. Toisessa, sopivassa, jengissä hän saisi varmasti tilaisuuden, mutta eiköhän sellainen tule Oilersissakin vieläpä tällä kaudella.

Tuo poisleikattu selostus farmin matkailusta oli mielenkiintoinen ja eihän siellä toki kaikki joukkueet istu tuhannen kilsan matkoja säännöllisesti. Niitäkin kuitenkin vieläkin on. Onhan Kärpätkin yhdistänyt matkojaan esimerkiksi juuri tänään Raumalla, kun eilen pelasivat Porissa eli ei tuo nyt tuntematonta ole täälläkään. Silti USA on käytännössä manner ja Suomi lopulta aika pieni, vaikkakin oululaisten kannalta pitkähkö, maa. Matkustaminen myös jo kentältä eteenpäin voi yhtäkkiä kestää siellä pari tuntia etenkin lähtöpäässä selvityksineen, pahimmassa tapauksessa kummassakin päässä. Oulun aseman selvitys ei kestä ikinä kauan, ainakaan Kärppien joukkueelta :) Lisäksi matkustus tyypillisesti vie aikaa ja voimia huomattavasti enemmän kuin Suomessa, liikenne on aivan toinen asia siellä kuin Oulu-Satakunta akselilla.

Ja täälläkin valmentajat, vaikkapa Virta eilisen pelin jälkeen, valittelevat etteivät ehdi treenata kylliksi pelisysteemiä, vaikka aikaa on oikeasti runsaasti enemmän. Vielä vähemmän sitä edes koitetaan treenata bussiliigassa. Se on hyvin yksilöpainoitteista etenkin suomalaisen joukkuekäsitteeseen verrattuna ja kilpailuasetelma halutaan siinä kulttuurissa myös luoda jopa pelaajien välille. Farmin käsite kokonaisuudessaan toteuttaa tätä.

On angloamerikkalainen tapa, että kilpailua ylikorostetaan ja luodaan jännitteitä. Kaikki eivät tietysti toimi näin, mutta huomattavasti tyypillisempää se siellä on. Kun resursseja on paljon, niin siinä on omat puolensa, silti se on lähinnä niukkojen resussien tuhlausta. Tämä on myös kulttuurikysymys.

Epäilen että jääkiekon kannalta Puljujärvelle olisi paljon paljon parempi opiskella sitä Oulussa ja hänestä tulisi tälläkin kaudella paljon parempi pelaaja täällä kuin farmissa. NHL:ssä on taas mahdollisuus päästä aivan taas uudelle tasolle. Bussiliigassa Puljujärvi oppii varmasti myös paljon mm. paikallista kieltä ja kulttuuria (etenkin bussikulttuuria :)), se oppi kannattaa tietysti saada sieltä. Jääkiekon kannalta tuo pienen kaukalon pelin oppimisessa on nyt edes jotain opittavaa, mutta valmennuksen tason ja kiekon oppimisen kannalta miettisin kahdesti lähtemistä. Ei Suomessakaan kaikissa paikoissa ole täysin tietyille yksilöille sopivia ratkaisuja. Toisaalta Olympiakisoja ei kannata väheksyä, talvella niihin voi päästä täältä. Ehkäpä NHL:n pelleilyboikotti oikeasti tapahtuu.

Oikeata vastausta ei yksilötasolla ole, ja isoon maahan mahtuu myös varmasti täydellisesti sopiviakin ratkaisuja. Vaihteluväli on myös huomattavasti isompi kuin Suomessa, huonoon suuntaan.

Tulokset kertovat, että tällä palstalla usein lähinnä parjattu suomalainen junnuvalmennus, on tuottanut viimeiset vuoden väestöpohjaan nähden käsittämättömän määrän lahjakkaita pelaajia ja myös rivipelaajia huomattavan määrän. Junioreiden MM-kullat kertovat osittain, että joukkuepelin luonne on myös hyvin sisäistetty. Suomalaisesta jääkiekkokulttuurista kannattaa aiheesta olla välillä myös ylpeä, vaikka sitäkin voi ja pitää aina parantaa. Eihän ne viime kisat nyt ihan putkeenkaan menneet :) Puljujärven puuttuminen siitä joukkueesta oli monella tavalla ikävää.
 
Viimeksi muokattu:

2wayCenter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hurricanes, Jokerit vuoteen 2014 saakka, #86
Mielestäni Puljujärvi kaipaa nimenomaan kapean kaukalon kokemusta, jotta oppii tunnistamaan tilanteet ja saa toimintamallit selkäytimeensä. Suurin virhe olisi tulla Eurooppaan lentokentille, jossa olisi taas enemmän aikaa tehdä päätöksiä. Jälkiviisaana voisi sanoa, että Kanadan junnusarjat olisivat valmistaneet Puljua parhaiten NHL:ään. Toisena jälkiviisasteluna voisi todeta, että jos U20MM-kisat olisi pelattu 2v sitten kapeassa kaukalossa, olisi Puljujärven varausvuoro voinut olla jotain muuta kuin neljäs.

On melko ilmeistä, että Puljun pelityyli sopii huomattavasti paremmin isoon kuin pieneen kaukaloon. Nyt vain mahdollisimman paljon jääkiekkoa pienessä kaukalossa, jotta oppii vanhoista tavoista eroon.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Koosteen ja tilastojen perusteella Pulju pelasi hyvän matsin Heatia vastaan. Pääsi hyvin maalipaikoille ja laukauksia maalia kohti kertyikin viisi kappaletta. Lisäksi sai ykkössyötön tuohon Condorsin ainokaiseen.

En usko Puljun farmikomennuksen hirveän kauaa kestävän.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Koosteen ja tilastojen perusteella Pulju pelasi hyvän matsin Heatia vastaan. Pääsi hyvin maalipaikoille ja laukauksia maalia kohti kertyikin viisi kappaletta. Lisäksi sai ykkössyötön tuohon Condorsin ainokaiseen.

En usko Puljun farmikomennuksen hirveän kauaa kestävän.
Hieno homma. Jos jatkaa samaan malliin niin ehkä voidaan lopettaa puheet siitä, että pitäisi palata Suomeen kehittymään. Vähän toivoisi välillä ihmisiltä kärsivällisyyttä, varsinkin kun Puljujärvi ei varsinaisesti ollut mikään stara Liigasta lähtiessään. Toisin kuin Aho tai Laine.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Hieno homma. Jos jatkaa samaan malliin niin ehkä voidaan lopettaa puheet siitä, että pitäisi palata Suomeen kehittymään. Vähän toivoisi välillä ihmisiltä kärsivällisyyttä, varsinkin kun Puljujärvi ei varsinaisesti ollut mikään stara Liigasta lähtiessään. Toisin kuin Aho tai Laine.
Kyllä Puljujärvi jonkin asteen tähteyden oli saavuttanut Liigasta poistuessaan sillä kuuluisat U20-kisat olivat juuri siinä vuodenvaihteessa.
 

Pewros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Puljujärven suurin ongelma on mielestäni hänen peliälynsä. NHL tasolle päästessään en usko hänen olevan mikään kova pisteidentekijä. 3-4 ketjun pelaaja enemmänkin.
 
Koosteen ja tilastojen perusteella Pulju pelasi hyvän matsin Heatia vastaan. Pääsi hyvin maalipaikoille ja laukauksia maalia kohti kertyikin viisi kappaletta. Lisäksi sai ykkössyötön tuohon Condorsin ainokaiseen.

En usko Puljun farmikomennuksen hirveän kauaa kestävän.

Toisaalta jos tarjolla on tuollaisia alle 10 minuutin peliaikoja ylhäällä (kuten Yamamotolla ekassa pelissä), niin on parempikin jatkaa AHL:ssä isolla vastuulla vaikka läpi kauden.
 
Minustakin Pulju vaikuttaa edelleen jääpallon pelaajalta. Kyselin viime toukokuussa tässä ketjussa että onko hän ollut jossain Summasen opissa kun muistin jossain lehdessä sellaisen maininnan nähneeni. Mitään vastausta ei tullut, mutta nythän selvisi että hän oli jo toisen kesän Summasen mukana. Ehdotin silloin että Pulju olisi mennyt vaikka Joutsenlahden oppiin ja pyysin viemään viestiä Puljulle jos jollain on yhteyksiä häneen.

Summanen oli aikanaan itse hyvä luistelija ja lähti kuin hauki rannasta, siinä jäi pitäjä ihmettelemään. On kuitenkin eri asia osata itse kuin opettaa. Epäilen että Summasella ei ole kykyä analysoida luisteluliikettä ja opettaa sitä Puljulle. Myöskin malliopettaminen on varmaan vähän heikompaa, koska lihaskunto ei ole sama kuin peliaikana, vaikka saattaa vielä hyvältä näyttääkin.
Myös taitoluisteluopetuksen saaminen olisi erittäin suotavaa, se Barkovin opettaja vaikutti ihan hyvältä ja voisi hakea Puljulle tasapainoisen luisteluasennon.

Muutenkin pidän Summasta täysin vääränä ohjaamaan Puljua.

Ihan hyvä teoria, mutta tuossa Summasen treeniporukassa hän ei ole luisteluvalmentaja vaan Jänne Hänninen, joka toimi aiemmin myös Suomen pikaluistelumaajoukkueen päävalmentajana neljä vuotta ja sitä ennen oli itse pikaluistelijana maailman huipulla monen vuoden ajan.

Tarjosit tuota Joutsenlahtea Puljujärven valmentajaksi, niin jäin miettimään, että mitä sellaista hän pystyy opettamaan mitä Hänninen ei pysty?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös