Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Barnes, 22.10.2016 klo 20.20.

 1. Warrington Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Oho, olen aina pitänyt Malkinia lähempänä 100 kiloisena, mutta näemmä painaa noinkin ''vähän'' tuon pituiseksi pelaajaksi. Malkin oli hyvä esimerkki, sillä tekniikan ja fysiikan yhdistämisessä Malkin on aivan maailman kärkeä. Mutulla myös sanoisin että Jevgenillä on tuosta massasta aika iso määrä sitä kunnon lihasta, verrattuna vaikka 10 kiloa uran alkuajoista massaansa kasvattaneeseen Ovechkiniin, joka on nyt kesällä pudotellut painoaan. Puljun kannalta hyvä asia on että oikeanlainen treenaaminen on mennyt vuosien saatossa reilusti eteenpäin, ja eiköhän Pulju saa Edmontonilta oikeanlaisia ohjeita ja neuvoja treenaamiseen. Loppu on pojasta itsestään kiinni, kuinka tiukasti noudattaa treeniohjelmia. Raimo Summanen vetämään treenejä niin saa ainakin motivaation kohdilleen, eikös Rami vedä edelleen turpaan vedon ohella myös treenejä suomalaisille NHL-pelaajille.

  Lainaus:
  Tämäpä juuri, realismi tahtoo monilla sumentua kun on ollut Lainetta ja kumppaneita, jotka ovat nopeammin kehittyneet huipulle. Arvostan paljon esim. Joel Armiaa siitä, ettei tullut Eurooppaan, vaan jauhoi useamman kauden AHL:ssä, ja viime kaudesta alkaen se valinta on alkanut maksamaan itseään takaisin. Armia ei ole mikään tähtipelaaja, mutta hyvä alempien kenttien pelaaja, ja siihen voimahyökkääjän rooliinkin pääseminen NHL:ssä, vaatii ihan helvetin kovaa duunia päivästä toiseen. Joskus kuulee kommentteja kuinka ylipalkattuja ''työntekijöitä'' esim. NHL-pelaajat on, mutta harva tietää kuinka paljon se NHL:äänkin pääseminen vaatii työtä, ja siellä pysyäkseen on elämän oltava todella kurinalaista.
   
 2. PJ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK (Lukko)
  Lainaus:
  Höpsis, junioripelaajille on hyvä harjoitella hyvin ja AHL :ssä mikään joukkue ei yksinkertaisesti ehdi bussimatkailultaan harjoittella lähellekään yhtä hyvin kuin esimerkiksi Oulun Kärpät. Suomalainen valmennus on myös laadultaan oivallista. Kaikille junioreille tekee hyvää harjoitella siinä ympäristössä ja kaikkia alueita voidaan helposti kehittää täällä. Muun väittäminen on lähinnä sitä itseään.

  Jos pahin puute on pelikäsityksessä, niin toki sen voi teoriassa oppia AHL:ssä, mutta sekava ja heikko joukkuepeli ei siihen varsinaisesti kannusta. Minkään fyysisen alueen harjoittelun takia AHL:ään ei yksinkertaisesti ole yhtään mitään järkeä mennä harjoittelemaan. Harjoittelun kannalta se on selvästi huonompi ympäristö.

  Henkisesti AHL saattaa vahvistaa, koska se on niin kuluttavaa väärällä tavalla, ja vaikeuksien voittaminen auttaa ihmistä aina.

  Puljujärven saattaa kannattaa jäädä Amerikkaan. Jos paikkaa ei ylhäältä tule tänä vuonna, palaaminenkin on hyvä vaihtoehto. Taloudellisesti se voi myös olla mielekästä.

  Ongelmia etsitään täällä vain hänestä, jännää sekin. Toisessa joukkueessa hän voisi hyvin pelata jo NHLää ja menestyä siellä poikkeuksellisesti. Vaikka hän ei tämän sopimuksen aikana saisi paikkaa öljyn poraajissa, niin se ei tarkoita etteikö hän voisi vielä esimerkiksi 10 vuoden päästä olla joukkueensa ykköshyökkääjä.

  Kysymys on siitä millä laadulla hän harjoittelee ja noin puolet jääkiekostakin on kiinni henkisestä puolesta. Paineiden täytyy olla jo kovia ja tämäkin ketju kertoo niistä osiltaan. Oikeata vastausta pelaajapolussa ei yksinkertaisesti ole, kannattaa keskittyä tekemään mahdollisimman hyvää harjoittelua, paljon työtä ja myös henkisen puolen kehittämiseen. Pelaaminen hyvässä valmennuksessa ja joukkueessa, esimerkiksi Oulussa, on myös yleensä junioreille hyvä asia.
   
 3. Frostbite Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Оулун Xорьки, ФК Барселона, РоПС
  Kovasti ollaan Olli Juolevia tuomassa Turkuun täksi kaudeksi. Miksei siis Puljujärveä Ouluun? Miten tilanne on erilainen näiden kahden ykköskierroksen varauksen kanssa? Miksi Juolevin kannattaa tulla kehitystään Suomeen ja Puljun ei?
   
 4. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Koska Juolevi ei voi pelata AHL:ssä. Jos voisi, Canucks varmasti laittaisi mielummin sinne kuin Turkuun.
   
 5. Frostbite Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Оулун Xорьки, ФК Барселона, РоПС
  Lainaus:
  Ahaa, tätäpä en tiennytkään. Miksei Juolevia voi siirtää AHL:ään?
   
 6. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Lainaus:
  Tämä on kai sarkasmia?
   
 7. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  En tiedä miten AHL:ssä treenataan tai mitä ylipäänsä siellä touhuavat, mutta ihmettelen aina välillä näitä väitteitä siitä, että bussimatkailu veisi valtaosan ajasta.
  Katsotaanpa vaikka Condorsin alkukauden otteluohjelmaa.
  6.10. perjantai, vieraspeli Stocktonissa, etäisyyttä vajaa 400km eli bussimatka suuntaansa ehkäpä 4-5 tuntia
  12.10. torstaina, heti kuuden päivän päästä seuraava peli. Kotona San Antonio Rampagea vastaan.
  14.10. lauantai, toinen kotipeli samalle viikolle vastassa Roadrunners.
  20.10. perjantai, vieraspeli Ontario Reigniä vastaan, etäisyyttä n. 250km eli bussilla kolmisen tuntia.
  21.10. lauantai, toinen vieraspeli Reigniä vastaan eli yhdellä bussireissulla kaksi peliä
  27.10. perjantai, taas kuuden päivän tauon jälkeen pelataan ja nyt kotona Heatia vastaan
  28.10. lauantai, toinen peli putkeen Heatia vastaan kotona
  1.11. keskiviikko, Manitoba Moose tulee vierailulle
  2.11. torstai, kotipeli Texas Starsia vastaan
  4.11. lauantai, kotipeli Moosea vastaan
  10.11. perjantai, vieraspeli Tucsonissa. Sinne onkin sitten matkaa lähes 1000km. Jos menevät bussilla, niin tuohonhan menee jo 12 tuntia. Todennäköisesti jo niitä paikkoja mihin lentävät.
  11.11. lauantai, toinen vieraspeli Tucsonissa putkeen.
  17.11. perjantai, vieraspelit jatkuvat. Nyt Stocktonissa eli vajaa 400km matkaa.
  18.11. lauantai, toinen peli putkeen Stocktonissa
  21.11. tiistai, kotipeli Rampagea vastaan.
  24.11. perjantai, vieraspeli San Diego Gullsia vastaan. Matkaa vajaa 400km eli taas bussilla suuntaansa se 4-5 tuntia.
  25.11. lauantai, kotipeli Rampagea vastaan. Tässä kauden ensimmäiset peräkkäisten päivien pelit joista toinen kotona ja toinen vieraissa.
  30.11. torstai, kotipeli Heatia vastaan.
  Ja niin edelleen.

  Vielä jos poimitaan vaikka 8.12. ja 9.12. niin siinä on vieraspeli ensin Texas Starsia vastaan ja sitten Rampagea vastaan. Austiniinhan on matkaa yli 2000km eli menevät lentäen mutta sitten taas noiden kahden pelipaikan etäisyys on vain parisataa kilometriä. Otteluohjelmathan on nähdäkseni yleensä aika fiksusti toteutettu eli samalla reissulla voivat käydä pelaamassa Rockford IceHogsia ja Chicago Wolvesia vastaan kun ovat naapureita jne.

  Joka tapauksessa pelitahti on 2-3 peliä viikossa ja usein niin, että kahtena peräkkäisenä päivänä pelaavat. Jolloin on aika usein niitä viikkoja että on viisi päivää pelien välissä. Vaikka siinä pari päivää palauttelisi muutaman tunnin bussimatkasta, niin vieläkin jäisi aikaa treenaamiseen. Mielestäni vähemmän NHL:ssä on kauden aikana aikaa treenata vaikka lentäisivätkin kaikille pelipaikoille. Siellä on kuitenkin 82 peliä suunnilleen samassa ajanjaksossa kuin Condorsilla on 68 peliä.

  SM-liigassa ottelutahti on lähestulkoon sama mutta varmastikin joukkueilla on aikaa enemmän harjoitella lyhyempien etäisyyksien takia. Mutta miten merkittävästi enemmän ei mielestäni ole ihan selvää. Eli Kärpät pelaa sen 60 peliä ja kausi kestää aika tarkkaan kuusi kuukautta. Condorsilla 68 peliä ja kausi kestää kuusi kuukautta ja viikon. Liigassa lisäksi on ainakin yksi kymmenen päivän tauko keskellä kautta. Eli aika paljon liigassakin pelataan 2-3 peliä viikossa. Kärpät toki matkustaa (tai ainakin pari vuotta sitten matkusti) pääasiassa lentäen. Toisaalta Liigassa ei taideta harrastaa sitä että peräkkäisinä päivinä pelattaisiin samalla vieraspaikkakunnalla? Eli AHL:ssä pääsee usein pelaamaan pari peliä yhdellä matkustamisella. Liigassa taas joutuu sitten vaihtamaan paikkakuntaa jokaiseen vieraspeliin.

  Vähän luulen, että matkustamisen takia ei tule merkittävää eroa siinä miten paljon ehtivät harjoitella. Se on sitten eri asia miten laadukkaasti harjoittelevat ja siihen itselläni ei ole mitään näkemystä.

  Ja joka tapauksessa Puljujärvi ennemmin tai myöhemmin nousee Oilersiin pelaamaan. Vaikka hänen suorittamisensa onkin ollut pettymys varmasti kaikille tahoille, niin mikään kiirehän Oilersilla tai Puljujärvellä ei ole.
   
 8. Frostbite Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Оулун Xорьки, ФК Барселона, РоПС
  Lainaus:
  PUlkkinen ja PUljujärvi
   
 9. F#21 Jäsen

  Lainaus:
  Koska Juolevi pelasi varausvuoteen CHL:ssä, tulee hänet myös palauttaa sinne jos ei saa paikkaa NHL:stä. Kaudella 18-19 Juolevi voi pelata myös AHL:ssä. Puljujärvi kun varattiin Kärpistä ensimmäisellä kierroksella, on Oilersilla oikeus sijoittaa hänet AHL:ään.
   
 10. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Lainaus:
  Kunhan vähän kiusasin kun olit niin tietävänä. Sori. Toki voidaan sanoa, että OJ tuli ns. maitojunalla ekalla kerralla bäk.

  Puljujärvestä sen verran, että on vain helvetin hyvä asia, ettei joudu takaisin Liigaan vaan on siellä dösäliigassa sen ajan kuin on. Eikö McLellankin sanonut siihen suuntaan, ettei Pulju AHL:ssä pitkään vanhene.

  Alkais jo.
   
 11. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Kanadan juniorisarjoista eli CHL:stä varattua pelaajaa ei saa alle kaksikymppisenä laittaa AHL:n puolelle vaan pitää lainata takaisin CHL-joukkueeseensa tai vastaavasti jonnekin Eurooppaan. Eli kun Juolevin vaihtoehdot on NHL, CHL ja Liiga, on Liiga järkevin. Taso ei riitä vielä NHL:ään ja CHL on "jo nähty", siellä ei ole tarjota mitään uutta. Liigassa saa miesten pelejä.

  Puljujärvi saa näitä miesten pelejä AHL:ssä ja oppii Pohjois-Amerikan peliä sekä tänen tapauksessaan opittavana on myös kieli. Juolevi on jo pelannut Pohjois-Amerikan pienissä kaukaloissa vuoden pidempään kuin Puljujärvi, joten on oppinut sitä peliä hieman enemmän.
   
 12. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Marjamäen trappi toimi niin hyvin, että hyydytti myös Puljujärven uran. Puljujärven ura kehittyy kuin Marjamäen hyökkäykset aina otetaan lähtö syvältä ja ihan AHL:stä asti.

  Tuossa edellisen sivun Palomäen jutussa osutaan aivan naulan kantaan siinä, että Liiigan hidastus pelaaminen ei palvele nuoria kansainväliselle huipulle pyrkiviä pelaajia. Sinänsä koomista, että samassa jutussa on lainattu Marjamäkeä joka on viime keväänä vaatinut Puljulle parempaa valmennusta.
   
 13. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  AHL-joukkueista muutamalla on kyllä osunut musta pekka käteen, mutta toki otteluohjelmalla minimoidaan edestakaisin matkustaminen.

  AHL Franchise Map

  Länsirannikolla on ihan mukava Jessen pelata ja harjoitella. Kelit kohdillaan ja suurin osa peleistä suht naapurissa. Toivottavasti myös arki alkaa luistaa ja kieli sujua. Juuse Saros totesi pari vuotta takaperin, että uudessa kulttuurissa oli aika paljon totuttelemista. Osa asioista vaati hirvittävästi säätöä ja duunia, esim. sekkien kanssa sai pelata riittämiin.
   
 14. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Lainaus:
  Joo tostahan Sasha Barkovkin puhui, että Jagrin kanssa on saanut pelata ihan kyllikseen. Mutta joo nuorelle miehelle itsenäistyminen jossain hevon kuusessa koti-Torniosta ja -Oulusta on kans kova juttu. Ei musta olis ollut, ei olis vieläkään.

  Mä luulen, vaikken tiedä, että Pulju on pidetty pelaaja kopissa, kun on tommonen valoisa luonne.
   
 15. sinnepäinsä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sun faijas hakkuu
  Lainaus:
  Tällä hetkellä Kärpät pelaa nopeampaa ja viihdyttävämpää peliä kuin vuosikausiin. Hyvin paljon samanlaista peliä, kuin Pohjois-Amerikassa. Voisi sopia Jessellekin ihan hyvin. Jännä nähdä, miten esimerkiksi huippulupaus Rasmus Kupari tuosta liikkuvasta pelityylistä tulee hyötymään, mikäli saa vakiinnutettua paikkansa tulosketjussa.
   
 16. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Kyllähän se tosiaan on Liigasta mahdollisuus tehdä hyppy suoraan NHL:ään ja onhan siinä omat puolensa myös, että saat pelata ammattilaissarjassa isossa roolissa kovia minuutteja, itsellä on myös kovempi luotto suomalaisiin organisaatioihin. Toki moni pelaaja on tarvinnut sen täyden kauden farmissa tai osan kauden, mutta monesti kyseessä on myös ollut puutteellinen fysiikka ja tässä se NHL-seuran organisaation alla pelaaminen auttaa varmasti. Monet pelaajat eivät myöskään välttämättä olisi valmiita vaikka olisivatkin viettäneet pidempään farmissa ja näissä tapauksissa näkisin ainakin, sen kovemmassa sarjassa pelaamisen vain plussana. Mielenkiintoista nähdä mikä tulee olemaan Joni Tuulolan osoite seuraavalla kaudella sen mitä miehen peliä olen nähnyt niin pelaa kyllä pelannut alkukaudesta ainakin todella kypsästi.

  Mut joo Jessen on varmasti parempi pysyä rapakon takana ihan jo sen takia, että oppii kieltä ja pelikulttuuria.
   
 17. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Lainaus:
  Joo olen huomannut ja tykkään kyllä Mannerin tyylistä. Salaa jopa hieman tykännyt tämän kauden Kärppistä, joka on Jokerimieheltä paljon se.

  Minä uskon tähän että sillä on oleellinen vaikutus nuoren pelaajan kehitykseen onko pelityyli kuinka lähellä änärin aktiivisempaa tyyliä. Onhan se kuitenkin yleensä pelaajan ensimmäinen kosketus miestenpeleihin mitä peliä se oma Liigaseura pelaa.
   
 18. Kiekura Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja Ducks
  Lainaus:
  Melkein kaikki joukkueet liigassa pelaa. En tiedä onko seurat tehneet jonkun sopimuksen asian suhteen, mutta omaan silmään melkein kaikki seurat pelaa nyt nopeaa kiekkoa.

  Mikä on ainoastaan hyvä asia. Pelit on viihdyttävämpiä ja se kehittää nuoria paremmin
   
 19. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Erinomainen huomio. Molemmat pelaavat jääkiekkoa ja hei, niillähän on melkein sama sukunimi ja sama kansalaisuus. Lisäksi molemmat ovat hyökkääjiä. Paljon yhtäläisyyksiä.
   
 20. Warrington Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Suomessa edustusjoukkueessa treenaaminen keskittyy luonnollisesti enemmän joukkuepelin kuin yksilön kehittämiseen, joten vaikea nähdä mitään järkevää syytä miksi Pulju saisi yhtäkkiä isomman stepin uralleen tullessaan Kärppiin. Ei ole mitään yhtä oikeaa valintaa kaikille, vaan yksilön kehittymisen tarvetta arvioidessa löytyy paras ratkaisu kaikille. Pulju voisi parhaassa tapauksessa vetää huippukauden Liigassa, ja saada itseluottamusta, mutta P-Amerikan pieneen kaukaloon ja nopeaan tempoon mentäessä ne alkuperäiset ongelmat kuten reaktiotaito ja vaistoilla pelaaminen olisivat edelleen olemassa. Ja tämä ei ole mitään Puljun latistamista, ihan samojen ongelmien kanssa on moni muu suomalainen paininut (Mikke jne.), toki eri ikäisinä ja eri mittakaavassa.

  Lainaus:
  En tarkalleen tiedä miten määrität pelikäsityksen, mutta peliälyä et radikaalisti kasvata missään päin maailmaa. Puhdasta pallopeli-älyä ei enää merkittävästi ihmisillä tule teinivuosien jälkeen. Tällaisia kommentteja on tullut monen suomalaisen valmentajankin suusta. Pelin ymmärtämisessä voi kehittyä paljonkin, samoin se selkäydin pelaaminen paranee vanhetessa toistojen myötä. P-Amerikassa se selkäydin pelaaminen on erilaista kuin Suomessa, kun pelin tempo on pelaajien ykskilötaidon vuoksi nopeampi, ja vielä siihen päälle kaukalo on pienempi (ristiriitaista sinänsä). Mikke on, ja oli kypsä pelin ymmärtäjä ja peliälykin todella korkealla, mutta silti jopa hänellä meni aikaa tottua siihen nopeampaan vaistoilla pelaamiseen, jota P-Amerikan lätkä vaatii. Tuosta fyysisen puolen harjoittelusta haluaisin kuulla lisää, en ihan allekirjoita että Suomi olisi siinä ainakaan edellä. Treeniohjelmat P-Amerikassa käsitykseni mukaan maailman kärkeä, ja kyllä siellä AHL:ssäkin kerkeää fysiikkaa treenaamaan, ennen kauttahan se treenipohja hankitaan muutenkin, niin Suomessa kuin muuallakkin.

  Karkaa jo topicci lapasesta, mutta lyhyesti jatkoa tuohon vaistoilla pelaamiseen. Suomessa myös useimmiten ikäänkuin helpotetaan sitä vaistoilla pelaamista luomalla selkeitä ja toimivia pelitapoja. NHL:ssä on edelleen seuroja jossa sitä järkevää pelitapaa ei yksinkertaisesti ole, ja niissä huonoissa seuroissa se peli on aika paljon pelaajien reaktio- ja yksilötaidon harteilla. Sitten löytyy näitä Babcockkeja ja Sullivaneja jotka antaa pelaajille selkeämmän sapluunan, ja kyllähän NHL:kin on mennyt koko ajan taktisempaan suuntaan. Alemmassa kastissa on usein koohotuslätkämäisempää ja ylemmässä kastissa selkeästi organisoidumpaa. SOT eli sori offtopicista.
   
 21. lämmi Jäsen

  Minustakin Pulju vaikuttaa edelleen jääpallon pelaajalta. Kyselin viime toukokuussa tässä ketjussa että onko hän ollut jossain Summasen opissa kun muistin jossain lehdessä sellaisen maininnan nähneeni. Mitään vastausta ei tullut, mutta nythän selvisi että hän oli jo toisen kesän Summasen mukana. Ehdotin silloin että Pulju olisi mennyt vaikka Joutsenlahden oppiin ja pyysin viemään viestiä Puljulle jos jollain on yhteyksiä häneen.

  Summanen oli aikanaan itse hyvä luistelija ja lähti kuin hauki rannasta, siinä jäi pitäjä ihmettelemään. On kuitenkin eri asia osata itse kuin opettaa. Epäilen että Summasella ei ole kykyä analysoida luisteluliikettä ja opettaa sitä Puljulle. Myöskin malliopettaminen on varmaan vähän heikompaa, koska lihaskunto ei ole sama kuin peliaikana, vaikka saattaa vielä hyvältä näyttääkin.
  Myös taitoluisteluopetuksen saaminen olisi erittäin suotavaa, se Barkovin opettaja vaikutti ihan hyvältä ja voisi hakea Puljulle tasapainoisen luisteluasennon.

  Muutenkin pidän Summasta täysin vääränä ohjaamaan Puljua. Summasta on kuulemma pelaajat kehuneet ja esim. Koivu olisi ollut siinä joukossa. Saku nyt on diplomaatti ja hänen luottonsa Marjamäkeenkin oli viime mm-kisoissa täydellinen. Eikä Saku olisi moksiskaan vaikka Raivo huutaisi hänelle pää punaisena miten vaan. Puljun mielenrauhaa hän voi helpostikin järkyttää.

  Suomen trappiliiga on vakavasti haitannut pelaajiemme kehitystä. Ruotsin vuosien etumatka tuli järkyttävällä tavalla esiin viime kisoissa ja kevään nhl:n loppupeleissä. Pelaajat tottuvat paitsi hitaaseen peliin, myös hitaaseen ajatteluun. Nuorten kisoissa Puljun ajatus ehti hyvin mukaan ja hän loisti, mutta nhl:ssä ei ole aikaa ajatella ja nyt hän on pulassa.

  Kaikki ilmoittivat kilvan hovikelpoisesti mukanaolonsa varmistaen luottavansa Marjamäkeen, trappia ja viivelähtöjä puolustettiin. Viivelähdössä kuulemma luistellaan nopeasti yhdessä toiseen päähän. Minusta se näytti hidastetulta filmiltä kun kaikki tarkkailivat että rintama pysyy suorana. Sitten pysähdyttiin siniviivalle kun Honka kuljetti kiekkoa ja lähti kiertämään vastustajan maalia. Jalat hapoilla sitten poljetaan uudestaan vauhtia. Anteeksi OT, mutta pakko kerran purkaa tätä kiukkua. Lopetin aikoja sitten liigan seuraamisen ja viimeksi kävin hallilla katsomassa Tepsin ja HPK:n A-junnujen viimeisen pelin keväällä 2015, oli hieno tilaisuus.

  Hienoa jos nyt on peliä kuitenkin nopeutettu vaikka meidän peliä puolustettiinkin ja luottoa Marjamäkeen julistettiin yhdestä suusta julkisesti ylintä johtoa myöten.

  Puljusta välittyy kyllä jotenkin liika kiltteys ja se voi olla syynä hänen olemattomaan kropan käyttöön, siitä voi olla vaikea päästä eroon. Peliälyä voi mielestäni verrata liikennesilmään ja sitäkin voi olla aika vaikea kehittää aikuisena. Spatiaalinen hahmotuskin on ihmisillä hyvin erilainen. Mielestäni Puljulla kyllä on peliälyä, mutta nopeaälyisyydestä en ole ihan varma. Minusta Puljun peliäly kyllä vaikutti nuorten kisoissa hyvältä, ja paljon kehuttu Laineen peliäly ei viime talvena erityisemmin vakuuttanut. Aika vähän kyllä pelejä katselin. Laine osaa kyllä teknisesti syöttää hyvin, mutta tilanteiden luku ei oikein onnistunut jos siinä oli liikaa tekijöitä. Anteeksi taas OT ja Tapparam miästen ärsyttäminen, yritän palata Puljuun.

  Harmittaa vietävästi Puljun tilanne, hän on selvästi tehnyt vääriä valintoja ja polkenut paikallaan. Raivosta pitäisi ainakin päästä eroon, kaksi kesää on nyt mennyt selvästi ihan pieleen. Taustalle pitäisi saada riitävän fiksuja ihmisiä joita Pulju uskoo. Alkaa kyllä pelottaa että Pulju ei vaan ole riittävän nopeaälyinen eikä muutenkaan ymmärrä riittävästi tilannettaan. Tykkään kyllä pojasta kovasti toivon parasta.
   
  Viimeksi muokattu: 05.10.2017 klo 01.49
 22. PJ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK (Lukko)
  Lainaus:
  Juuri näin, tuo on olennaisin asia. Tämä koko sopimus voi mennä ohitse ja siltikään ei ole vielä kiire. Toisessa, sopivassa, jengissä hän saisi varmasti tilaisuuden, mutta eiköhän sellainen tule Oilersissakin vieläpä tällä kaudella.

  Tuo poisleikattu selostus farmin matkailusta oli mielenkiintoinen ja eihän siellä toki kaikki joukkueet istu tuhannen kilsan matkoja säännöllisesti. Niitäkin kuitenkin vieläkin on. Onhan Kärpätkin yhdistänyt matkojaan esimerkiksi juuri tänään Raumalla, kun eilen pelasivat Porissa eli ei tuo nyt tuntematonta ole täälläkään. Silti USA on käytännössä manner ja Suomi lopulta aika pieni, vaikkakin oululaisten kannalta pitkähkö, maa. Matkustaminen myös jo kentältä eteenpäin voi yhtäkkiä kestää siellä pari tuntia etenkin lähtöpäässä selvityksineen, pahimmassa tapauksessa kummassakin päässä. Oulun aseman selvitys ei kestä ikinä kauan, ainakaan Kärppien joukkueelta :) Lisäksi matkustus tyypillisesti vie aikaa ja voimia huomattavasti enemmän kuin Suomessa, liikenne on aivan toinen asia siellä kuin Oulu-Satakunta akselilla.

  Ja täälläkin valmentajat, vaikkapa Virta eilisen pelin jälkeen, valittelevat etteivät ehdi treenata kylliksi pelisysteemiä, vaikka aikaa on oikeasti runsaasti enemmän. Vielä vähemmän sitä edes koitetaan treenata bussiliigassa. Se on hyvin yksilöpainoitteista etenkin suomalaisen joukkuekäsitteeseen verrattuna ja kilpailuasetelma halutaan siinä kulttuurissa myös luoda jopa pelaajien välille. Farmin käsite kokonaisuudessaan toteuttaa tätä.

  On angloamerikkalainen tapa, että kilpailua ylikorostetaan ja luodaan jännitteitä. Kaikki eivät tietysti toimi näin, mutta huomattavasti tyypillisempää se siellä on. Kun resursseja on paljon, niin siinä on omat puolensa, silti se on lähinnä niukkojen resussien tuhlausta. Tämä on myös kulttuurikysymys.

  Epäilen että jääkiekon kannalta Puljujärvelle olisi paljon paljon parempi opiskella sitä Oulussa ja hänestä tulisi tälläkin kaudella paljon parempi pelaaja täällä kuin farmissa. NHL:ssä on taas mahdollisuus päästä aivan taas uudelle tasolle. Bussiliigassa Puljujärvi oppii varmasti myös paljon mm. paikallista kieltä ja kulttuuria (etenkin bussikulttuuria :)), se oppi kannattaa tietysti saada sieltä. Jääkiekon kannalta tuo pienen kaukalon pelin oppimisessa on nyt edes jotain opittavaa, mutta valmennuksen tason ja kiekon oppimisen kannalta miettisin kahdesti lähtemistä. Ei Suomessakaan kaikissa paikoissa ole täysin tietyille yksilöille sopivia ratkaisuja. Toisaalta Olympiakisoja ei kannata väheksyä, talvella niihin voi päästä täältä. Ehkäpä NHL:n pelleilyboikotti oikeasti tapahtuu.

  Oikeata vastausta ei yksilötasolla ole, ja isoon maahan mahtuu myös varmasti täydellisesti sopiviakin ratkaisuja. Vaihteluväli on myös huomattavasti isompi kuin Suomessa, huonoon suuntaan.

  Tulokset kertovat, että tällä palstalla usein lähinnä parjattu suomalainen junnuvalmennus, on tuottanut viimeiset vuoden väestöpohjaan nähden käsittämättömän määrän lahjakkaita pelaajia ja myös rivipelaajia huomattavan määrän. Junioreiden MM-kullat kertovat osittain, että joukkuepelin luonne on myös hyvin sisäistetty. Suomalaisesta jääkiekkokulttuurista kannattaa aiheesta olla välillä myös ylpeä, vaikka sitäkin voi ja pitää aina parantaa. Eihän ne viime kisat nyt ihan putkeenkaan menneet :) Puljujärven puuttuminen siitä joukkueesta oli monella tavalla ikävää.
   
  Viimeksi muokattu: 05.10.2017 klo 11.39
 23. 2wayCenter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hurricanes, Jokerit vuoteen 2014 saakka, #86
  Mielestäni Puljujärvi kaipaa nimenomaan kapean kaukalon kokemusta, jotta oppii tunnistamaan tilanteet ja saa toimintamallit selkäytimeensä. Suurin virhe olisi tulla Eurooppaan lentokentille, jossa olisi taas enemmän aikaa tehdä päätöksiä. Jälkiviisaana voisi sanoa, että Kanadan junnusarjat olisivat valmistaneet Puljua parhaiten NHL:ään. Toisena jälkiviisasteluna voisi todeta, että jos U20MM-kisat olisi pelattu 2v sitten kapeassa kaukalossa, olisi Puljujärven varausvuoro voinut olla jotain muuta kuin neljäs.

  On melko ilmeistä, että Puljun pelityyli sopii huomattavasti paremmin isoon kuin pieneen kaukaloon. Nyt vain mahdollisimman paljon jääkiekkoa pienessä kaukalossa, jotta oppii vanhoista tavoista eroon.
   
 24. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes, Uruguay
  Koosteen ja tilastojen perusteella Pulju pelasi hyvän matsin Heatia vastaan. Pääsi hyvin maalipaikoille ja laukauksia maalia kohti kertyikin viisi kappaletta. Lisäksi sai ykkössyötön tuohon Condorsin ainokaiseen.

  En usko Puljun farmikomennuksen hirveän kauaa kestävän.
   
 25. Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Flyers, Eeli Tolvanen
  Lainaus:
  Hieno homma. Jos jatkaa samaan malliin niin ehkä voidaan lopettaa puheet siitä, että pitäisi palata Suomeen kehittymään. Vähän toivoisi välillä ihmisiltä kärsivällisyyttä, varsinkin kun Puljujärvi ei varsinaisesti ollut mikään stara Liigasta lähtiessään. Toisin kuin Aho tai Laine.