Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Barnes, 22.10.2016 klo 20.20.

 1. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Lainaus:
  Kyllä Puljujärvi jonkin asteen tähteyden oli saavuttanut Liigasta poistuessaan sillä kuuluisat U20-kisat olivat juuri siinä vuodenvaihteessa.
   
 2. Pewros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Puljujärven suurin ongelma on mielestäni hänen peliälynsä. NHL tasolle päästessään en usko hänen olevan mikään kova pisteidentekijä. 3-4 ketjun pelaaja enemmänkin.
   
 3. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Toisaalta jos tarjolla on tuollaisia alle 10 minuutin peliaikoja ylhäällä (kuten Yamamotolla ekassa pelissä), niin on parempikin jatkaa AHL:ssä isolla vastuulla vaikka läpi kauden.
   
 4. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Ihan hyvä teoria, mutta tuossa Summasen treeniporukassa hän ei ole luisteluvalmentaja vaan Jänne Hänninen, joka toimi aiemmin myös Suomen pikaluistelumaajoukkueen päävalmentajana neljä vuotta ja sitä ennen oli itse pikaluistelijana maailman huipulla monen vuoden ajan.

  Tarjosit tuota Joutsenlahtea Puljujärven valmentajaksi, niin jäin miettimään, että mitä sellaista hän pystyy opettamaan mitä Hänninen ei pysty?
   
 5. lämmi Jäsen

  Lainaus:
  Joutsenlahtea kuuntelin jossain Yle Puheen jääkiekkoselostuksessa alkuvuodesta ja puheet vaikuttivat fiksulta. Omakohtaista kokemusta ei ole muuta kuin YT:n videoista ja ne vaikuttivat ihan hyviltä. On muistaakseni pelannut jollain tasolla kiekkoa.
  Hännisen jätin edellisestä viestistäni pois ja hänestä on YT:ssa yksi kisalähtövideo. Lähtö on sähäkkä ja reisissä paksuutta. Mulla ei ole mitään perusteita arvioida sen tarkemmin Hännistä, mutta Puljun luistelu tämän syksyn harjoituspeleissä ei vakuuttanut, tuntuu että kaveri junnaa paikallaan.

  Reisiin tarvitaan voimaa kiekossa ja pikaluistelussa, mutta en ole ihan vakuuttunut että pikaluistelu antaa pätevyyttä kiekkoluistelun opettamiseen. Oma ura ei myöskään ole tae siitä, että osaa opettaa.
  Muuten olen sitä mieltä että hyviä valmentajia kannattaisi etsiä enemmänkin jossain B-junnuissa lopettaneista joilla on säilynyt kiinnostus lajiin, sieltä voisi löytyä fiksumpaa porukkaa kuin pitkän uran tehneistä aktiiveista. Tamä hiukan sivussa aiheesta.

  Pikaluistelijoilla on erilainen terä kuin kiekkoilijoilla. En osaa sanoa tarkasti miten se vaikuttaa luisteluun kun en ole harrastanut pikaluistelua, mutta teniikka on vääjäämättä lähdössä erilainen. Jalan vienti jäähän on matkavauhdissakin erilainen, mutta varsinkin luisteluasento on erilainen, ilmanvastuksen takia yläkroppa on mahdollisimman vaakasuorassa.
  Kiekossa tarvittaviin pysähdyksiin, suunnanmuutoksiin, pyörimisiin ja takaperinluisteluun ei pikaluistelu anna mitään lisää, tuskin kaarreluisteluunkaan. Joutsenlahdella on myös jotain reaktioharjoituksia ja niistä hän puhui ohjelmassa. Videota hän käyttää myös ja se on välttämätöntä. Toivottavasti Hänninenkin, mutta siitä mulla ei ole tietoa.

  Ihan oleellisena pidän kykyä ymmärtää liike ja hyvä kiekkoluistelu, sekä kyky opettaa se. Tanssissa puhutaan vastaliikkeestä jolla ymmärrän kaiken liikettä tuottavan voiman tarvitsemaa vastavoimaa. Olen aika varma että Jukka Haapalainen ja Helena Ahti-Hallberg osaisivat hyvinkin neuvoa luistelijaa. Kannatan myös lämpimästi taitoluisteluvalmentajan opetusta.
  Pelkkä läkähdyksiin luisteluttaminen ja tsempin huutaminen ei auta yhtään.

  Mulla ei ole mitään halua vähätellä Hännistä koska en tiedä hänestä juuri mitään, mutta pelkkä oma pikaluistelu-ura ei mielestäni anna pätevyyttä kiekkoluistelun opetukseen. Se vähä mitä näin Puljun luistelua nyt syksyn harjoituspeleissä ei vakuuttanut.

  Jossain hifkin jälkispekulointiketjussä näkyy olleen puhetta Hännisen valmennuksesta ja Ville Peltonen olisi sitä kehunut. Näin vanha kun olen, näin Villen luistelevan pikkupoikana Klaukkalassa eräässä Kurran pelissä. Sen parempaa luistelua en ole ikinä nähnyt. Tuntuu ihan käsittämättömältä ajatus, että se poika tarvitsisi luisteluopetusta. Isompana Villen luistelu muuttui eikä ollut enää ollenkaan yhtä hienoa. Koordinaatio muuttuu ja taidot voi hävitä, kuten kävi Toni Niemisellekin.

  Että tämmöistä tajunnanvirtaa.
   
  Viimeksi muokattu: 08.10.2017 klo 17.55
 6. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Joutsenlahti haukkui Villen luistelun :D
  Luisteluvalmentaja haukkui Ville Peltosen: Luistelu kuin ylämäkihiihtoa | Ruutu
   
 7. lämmi Jäsen

  Lainaus:
  YLÄMÄKIHIIHTÄJÄ, siinä se tuli, kiitos videosta! En seurannut vähään aikaan yhtään juniorikiekkoa kun menin Myyrmäkeen katsomaan jotain EVU:n junnujen peliä. Huomasin Villen olevan joukkueessa ja loistavan luistelun muuttuneen ylämäkihiihdoksi. Joku puoskari oli selvästi opettanut hänelle luistelua.

  Luulen että kyse on yksinkertaisesta vipulaista. Kun nappula kasvoi, pitenivät vipuvarret. Sääriluun alapäähän tarvittiin lisää voimaa viemään kasvanutta massaa eteenpäin, mutta pidentyneen vivun toisesta päästä ei vääntöä oikein löytynyt ja silloin yläkroppa taitettiin linkkuun.

  Fiksu kaveri, katsokaa hänen luisteluaan. Raato luisteli hyvin saman näköisesti.
   
  Viimeksi muokattu: 09.10.2017 klo 00.28
 8. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Minulla ei ole halua nostaa eikä myöskään vähätellä, koska en tiedä Hännisen treeneistä yhtään mitään. Korjasin vain tuon väitteen siitä, että Summanen olisi tuossa porukassa se luisteluvalmentaja. Aiemmassa viestissäsi analysoit selkeästi Summasen omaa luistelutyyliä ja mietit hänen kykyään opettaa luistelua. Sehän on nimenomaan Hänninen, joka siellä luisteluvalmentajana toimii.
   
 9. lämmi Jäsen

  Lainaus:
  Luin kyllä foorumilta että Hänninen on ollut hänen kanssaan ja tiesin kuka mies on. En vaan tiennyt kuka opetti luistelua ja että vaan Hänninen opetti sitä, joten kirjoitin vaan Summasen opista. Tämä lainaus tuli jo edellisestä viestistäsi selväksi. :)
   
  Viimeksi muokattu: 08.10.2017 klo 21.03
 10. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Tiedä sitten miten paljon Niemisen uran romahtamisessa oli kyse taitojen häviämisestä ja miten paljon oli kyse siitä, että kesällä 1992 muutkin alkoivat paneutua tosissaan V-tyylin saloihin. Ei Nieminen välttämättä ollut vuonna 1995 yhtään sen huonompi mäkihyppääjä kuin vuonna 1992.
   
 11. Ötökkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
  Suomeen siirtyminen olisi kyllä tyhmä liike. Tuo englanninkieli on edelleen heikkoa ja sen oppii parhaiten kun on pakko.
   
 12. Itäpuu Jäsen

  Niin.. Hänninen ammattivalmentajana ei varmaankaan ole opettamassa pikaluistelua jääkiekkoilijalle. Ja Pulju ei taatusti ole tulossa Suomeen, sillä siinä ei olisi mitään järkeä. Voisi ihan hyvin pelata jo nyt NHL:ssä, mutta Edmontonilla ei ole mikään kiire, kuten tässäkin ketjussa on todettu. Draisaitl, onko kukaan kuullut vertausta hänen kohteluunsa, ja kuinka kaverin ura pilattiin Edmontonissa...?
   
 13. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Vuoden 1992 jälkeen Toni Niemisen uralla tuli enää muutamia onnistumisia (oliko joku Kuopion maailmancup-kisan voitto, ja tietysti kuuluisa 203 metrin hyppy). Silloin kun ei voittanut niin enimmäkseen töksäytti kumpuun ja oli kisan viimeisiä.

  Eli tulkitsen, että muut eivät menneet ohi opittuaan v-tyylin salat, koska Nieminen pystyi vieläkin onnistuessaan olemaan ykköshyppääjä. Niitä onnistumisia vain tuli tosi harvoin enää, kun taas kaudella 1991-92 niitä tuli yhtenään.

  Nuorena tulleen menestyksen käsittely mentaalipuolella ei onnistunut ja tekniikka sekosi, siinä kai se tarina.
   
 14. WildThing Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Minnesota Wild ja Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  Ei ollut valitettavasti. Molemmat lupaavia nuoria pelaajia(Pulkkinen aikanaan), jotka hiihtelee pelin ulkopuolella omia erikoisia raiteitaan. Kuulostaako tutulta?
  Puljulla toki enenmmän potentiaali menestyä, mutta heikolta näyttää. Molemmat ovat myös paskoja tai oikeastaan eivät edes paskoja vaan totaalisen osaamattomia kulmapelissä ja kiekonsuojauksessa.
  Oliko riittävästi yhtäläisyyksiä? Ainiin, ja molemmat laukoo kovaa ja osuu kerran kymmenestä(maalia kohti).
   
 15. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Lainaus:
  Ensinnäkin Pulju on jo juniorina tullut tunnetuksi jonkinlaisena fyysisenä friikkinä - erittäin isokokoinen, mutta nopeasti luisteleva pelaaja, jolla on työkalupakissaan harvinaisen monipuolinen arsenaali jääkiekon pelaamiseen. Junnupelejä lukuunottamatta yhtä lailla pelintekijä kuin maalinsylkijäkin. Katto on erittäin korkealla, joskin ilmeiset sopeutumisvaikeudet sekä Liigaan että NHL:n ovat kertoneet (ehkä henkisestä) epäkypsyydestä.

  Vaikka luettelemasi heikkoudet kiistatta ovat samansuuntaisia, niin pelaajina en näe heissä juuri mitään yhtäläisyyksiä. Silmätestillä heidän pelityylinsä on täysin erilainen, vaikka toki Puljujärvelläkin nyt sattuu olemaan kova lämäri.
   
 16. WildThing Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Minnesota Wild ja Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  Uskoisin että ollaan aika samaa mieltä. Mun viesti keskittyi Jessen heikkouksiin, mitkä on aika identtisiä Pulun kans.
   
 17. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
 18. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Laji meni eteenpäin ja vauhdit putosivat. Laskettiin niin paljon lähtölavaa, ettei Nieminen enää pärjännyt. On ihan eri hypätä veetä perinteisen tyylin hyppääjien seassa kuin siinä tilanteessa, jossa kaikki hyppäävät sillä tyylillä ja laji menee hurjasti eteenpäin.

  Lainaus:
  Tämä mentaaliongelma oli se lopullinen seuraus. Kun hypystä ei tullut mitään, niin tuli yliyrittämistä ja se meni entistä huonommin. Mies tottunut menestymään ja sitten kun ei onnistukaan, niin siitä ei ole helppo nousta. Välillä kun tuli onnistumisia niin ne tulivat lähinnä lentomäistä, jossa se hänen vahvuutensa eli lentäminen pääsi oikeuksiinsa.

  Puljujärvellä on tietysti mahdollisuus siihen, että pää pettää ja käy kuin Tonille tai voi olla mahdollisuus siihenkin, ettei taso riitä, mutta toisaalta aikaa on. Jätkä vaikuttaa hönöltä, mutta ei pelaajan tarvitse olla mikään ydinfyysikko. Riittää, että oppii liigan vaatimukset. Eikös se Columbuksessa nyt läpilyönyt Sonny Milanokin esimerkin mainitakseni ole Puljujärveä kaksi vuotta vanhempi ja tahkosi kaksi täyttä kautta AHL:ssä kunnes nyt onnistui valtaamaan pelipaikan.
   
 19. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Eli jos heikkoudet ovat identtiset, mutta vahvuudet kuin toiselta planeetalta, niin voidaan puhua ihan identtisistä pelaajista. Toivottavasti et tarkoittanut sitä.
   
 20. WildThing Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Minnesota Wild ja Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  No en tarkoittanut, kuten aiemmassa viestissäni selvensin. Tai ainakin yritin selventää..
   
 21. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Sinällään tästä aiheesta on vähän turha jauhaa, mutta toisaalta onhan tuo aika käsittämätöntä touhua. Turha tässä on Puljujärveä sen enempää syyttää, vaan oikeasti kääntää katse Mettovaaraan tai koko Acmen agenttitoimistoon. Puljujärvi varattiin vuosi ja neljä kuukautta sitten, kärkipään varaus on ollut tiedossa vähintään sen kaksi ja puoli vuotta ja ukko on muuttanut kuusi vuotta sitten kotoaan tavoitteena NHL. Pelaaja saa olla vaikka kuinka helvetin kovakalloinen tahansa ja olla tajuamatta omaa etuaan, mutta kyllä nyt jumalauta agentin ja koko toimiston olisi syytä katsoa peiliin. Englanninmaikka tai joku tutori, vaikka koko päiväinen, on hinnaltaan ihan pähkinöitä, kun vertaa siihen millainen raha- ja työmäärä voidaan pahimmillaan haaskata.

  Vielä kun Puljujärvi selkeästi tuntuu tiedostavan asian ja olevan siitä harmissaan. Ei voi kuin ihmetellä. Noh, kukin tyylillään.
   
 22. Kaitsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Raimo Summanen ja antipatiat
  Lainaus:
  En tiedä heistä, mutta Puljujärvi sanoo tuossa haastattelussa juuri oikeat asiat. Jos toimii tavoitteensa suunnassa, niin jouluun mennessä puhuu jo sujuvasti ja vuoden päästä monipuolisesti.

  Samoin pelillisesti, tismalleen oikea asenne. Muutama onnistuminen, niin tuo homma loksahtaa. Ja sitten kuuluu hirveä läpse, kun takit kääntyvät.
   
 23. adolf Jäsen

  Äärettömän kovaluontoinen kaveri tulee vielä Jessestä jos tuosta mankelista menee läpi ja 2-3 vuoden päästä jo tahkoaa kovaa tulosta NHL:n puolella.
   
 24. Jäkishöntsä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Jokipojat
  Lainaus:
  Siinä vaiheessa kun Puljujärvi varattiin Edmontoniin ja varaustilaisuuden jälkkäreistä oli tehty ohjelma, niin Mettovaara sanoi Puljujärvelle varaushallin käytävillä jotakuinkin niin, että "Nyt pääset sitten pelaamaan McDavidin kanssa" ikään kuin lohduttakseen Puljujärveä siitä, että Columbuksen Kekäläinen ei varannut häntä jo kolmannella varausvuorolla. Laina ei ole täysin oikein, mutta se asenne, joka Mettovaaralta välittyi Puljujärvelle oli selkeästi se, että ykköskentän paikka on sitten varma kun varaus tuli Edmontoniin. Jo silloin iski vahva fiilis, että ei asia ihan niin yksinkertainen ole ja olen cottonmouthin kanssa täysin samaa mieltä siitä, että Mettovaara ja Acme ovat olleet toistaiseksi erittäin suuri kanto kaskessa Puljujärven uran jatkolle.

  En voi sille ajatukselle mitään, mutta kyllä Mettovaaran olisi pitänyt tietää mikä rapakon toisella puolella maailman kovimmassa jääkiekkoliigassa odottaa ja ruoskia Puljujärvestä turhat luulot pois. Puljujärven odotukset eivät siksi kenties olleet täysin realistisia ja valmistauminen NHL:n ei ollut sen mukaista sen enempää henkiseti kuin fyysisestikään edeltävänä kesänä. Kieliasia olisi pitänyt ehdottomasti hoitaa kuntoon ja treenata eri tavalla NHL askin ja pelityylin mukaisesti.

  Puljujärvelle taisi myös kihahtaa varaus hieman hattuun, kiitos osin Mettovaaran epärealistisuuden. Ainakin vahvojen Seiska -huhujen siivittämänä taisi ensimmäinen kesä mennä Puljujärvellä naisia narratessa ja chillaillessa enemmän kuin raakaa työtä tehdessä ja ei tämä toinenkaan kesä siihen juuri näytä parannusta tuoneen. Lopputulos on nyt se, että todellisuus iski Puljujärvelle lujaa päin kasvoja jo viime syksynä ja kenties vielä lujemmin tänä syksynä. NHL:ssä ei ole ilmaisia paikkoja yhdellekään pelaajalle, sillä aina vain kulloinkin parhaat pelaavat ja kaikista parhaimmat ovat jääkiekon supertähtiä.

  Nyt on sitten Puljujärven kerättävä heikentynyt itseluottamuksensa pykälää alempaa kasaan ja myös treenattava siten, että kykenee nousemaan kirkkaimmpiin valoihin. Tie on kivinen, mutta niin se on ollut monella muullakin pelaajalla. Ja jos luonne ei ole kivenkova ja hinku pelata ylempänä 110%, ei ole toivoa, että alhaalta päästäisiin ylös. KIlpailu on äärettömän kovaa ja vain kovimmat jatkavat ylös. Puljujärvellä ovat kaikki fyysiset ja osin taidolliset edellytykset pelata ylhäällä pitkä ura (henkisistä en ole ihan varma) ja on hyvin toivottavaa, että ylisuuret odotukset varauksen merkityksestä on vihdoin lopullisesti haudattu. Omasta puolestani toivon, että kaikki menee hyvin ja Puljujärven kohdalla en toivo enää keneltäkään yhtään meriselitystä, mutta kun se ja se jne...
   
 25. Tietotoimisto Jäsen

  Puljulla on ollut yksityinen englannin opettaja jo sieltä Kärppä ajoista asti.