Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Barnes, 22.10.2016 klo 20.20.

 1. Supreme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RoKi
  Lainaus:
  Aamen. Loistava tiivistys @palle fontän. Ainoa edes hieman positiivinen asia siirrossa takaisin Kärppiin olisi henkisen paineen helpottaminen päivittäisessä tekemisessä kaukalossa ja kaukalon ulkopuolella. Mutta taas toisaalta vaikeudet kasvattaa. Nyt on vaikeaa ja tästä slumpista Jessen täytyy nyt vain kahlata tiensä läpi nimenomaan rapakon takana näitä asioita opetellen. Jessellä on sekä pelillisiä että pelin ulkopuolisia ongelmia ja parhaiten niistä pääsee yli laittamalla työrukkaset kouraan valmentajien kanssa. Pelillisissä asioissa kritiikkiä on tullut melko paljonkin eurooppalais-tyyppisestä luistelusta. Pitkiä laajoja kaarroksia joista on päästävä enemmän pohjois-amerikkalaiseen stop-and-go luisteluun. Jos nyt palaisi Kärppiin, tuo luisteluasia vain menisi huonompaan suuntaan Liigan erilaisen kaukalon ja pelityylin takia. Toivottavasti Jesse pystyy oppimaan ja sisäistämään eron näiden kahden tyylin välillä. Jos ei oppimista tulevan sesongin aikana näy, niin silloin voidaan olla hieman huolissaan. Vielä ei kuitenkaan mielestäni liian isoja mörköjä kannata maalailla. Paljon on nyt kiinni miten Jesselle saadaan opetettua näitä lainalaisuuksia. Toisilla niiden oppimisessa menee vain pidemmän aikaa. Tiivistäen: pelillisien asioiden uskon kehittyvän Jessellä sille tasolle, että pitkä ura NHL:ssä on mahdollinen.

  Asia mistä itse olen pelillisiä asioita enemmän huolissani on päänsisäiset asiat. Miten Jesse pystyy käsittelemään vaikeudet ja niistä oppimaan. Minullakin on hieman sellainen pikkupoikamainen kuva Jessestä nimenomaan henkisellä tasolla. Huoleton luonnonlapsi ei ole paras mahdollinen ajatusmaailma kehityksen kannalta. Kärjistäen Jesse on pikkupoika ison pojan kropassa. Pelikäsitys ei ole parasta mahdollista A-luokkaa mutta sitäkin pystyy kompensoimaan muilla osa-alueilla. Ei kaikki ole sebastianahoja kaukalossa. Yksi asia mikä sopeutumista pohjois-amerikkaan on vaikeuttanut on kielitaidon puute. Tästä saa ja pitääkin antaa ihan ansaitusti hieman rapaa pojan niskaan. Onhan se vaikea oppia pelaajilta ja valmennukselta kun et ymmärrä kaikkea sinulle sanottua, etkä pysty kommunikoimaan kunnolla. Näissä päänsisäisissä asioissa avaintekijänä vain on kielitaidon kehittyminen, sitä kautta uuden oppiminen ja sisäistäminen ja lopputulemana henkinen kasvu uudessa maailmassa.

  En todellakaan vielä ole yhtä huolissani Jessen NHL-urasta kuin monet muut kanssakirjoittajat. Kehityskohteita on valtavasti mutta niin on myös potentiaalia. Ei nelosvarausta susille heitetä. Näyttöpaikkoja Jesse tulee varmasti saamaan ja loppuun asti Oilers tämän kortin katsoo. Puljujärvi vaikuttaa sellaiselta pelaajalta joka yksinkertaisesti tarvii enemmän opastusta ja ohjeistusta kehittääkseen puutteitaan. Homma on kiinni siitä miten Oilers organisaationa osaa Jesseä kehittää ja miten poika itse oppii erilaisen kiekon lainalaisuudet ja kasvaa henkisesti. Aikaa on.
   
 2. Paarma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Oilers, Nordiques
  Jesse olisi ollut joukkueessa, ellei Yamamoto olisi pelannut niin hemmetin hyvää preseasonia. Ei siinä sen kummallisempaa selitystä tarvi keksiä tai paasata.
   
 3. Tietotoimisto Jäsen

  Lainaus:
  Tuon taakse on kyllä täysin turha mennä. Siellä on vaikka kuinka monta muutakin pelaajaa joiden edellä Puljun pitäisi olla.

  Pulju ei ole joukkueessa, koska ei ole tarpeeksi hyvä pelaamaan.
   
 4. sumuinen suo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Tokihan mahdollisuuksia tulee, mutta ajattelin että jos farmisarjat ei kiinnosta enää kolmen neljän epävarman kauden jälkeen, niin ehkä olisi hyvä hakea vauhtia ja rahaa Venäjältä tai Jokereista. Ja mennä myöhemmin uudestaan NHL:ään, kuten Lehterä ja Komarov.
   
 5. Ulos T. Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KLaser, Hokki (+Kärpät)
  Lainaus:
  Ja tuntuu Änärissä pääkin kasvavan ihan fyysisesti.
   
 6. Warrington Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Voi olla, mutta siitä voimastakaan ei ole juurikaan iloa jos ei ole pelillisesti riittävän kova pelaaja, ja teknisesti hyvä suojaamaan kiekkoa, kamppailemaan kulmissa jne. Esim. Aho ei ole fyysisesti mikään hirmuinen voimanpesä, mutta periksiantamattomuudella ja hyvällä tekniikalla voittaa paljon. Kiekollisena taas jos pelaat tilanteita oikein, niin et joudu niin paljoa suojaamaan ja kamppailemaan tilasta ja ajasta.

  Pulju saisi kiekottomista puutteista paljon anteeksi jos pystyisi enemmän tekemään itse kiekollisena maalipaikkoja ja maaleja. NHL:n puolelle päästäkseen Puljun pitää kehittyä pakkien haastoissa, 1vs1- pelaamisessa kiekollisena, pakin jaloista vetämisessä jne. Jos nuo saa aikanaan hyvälle tasolle niin tuhoa tulee kyllä ennemmin tai myöhemmin myös NHL:n puolella, koska laukaushan Puljulla on todella hyvä. Noita haastoja ja muitakin voi oikeasti treenata ja niitä treenataankin. En muista sen Kanukki valmentajan tai harjoittajan nimeä, mutta treenauttaa kesällä NHL:n kärkiukkojakin (Kane, Tavares jne.) haastoihin ja oikean ratkaisun löytämiseen mm. 1vs1-tilanteissa jne. Jos olisin Pulju niin pyytäisin seuralta jotain vastaavaa henkilöä, harjoittamaan noita juttuja tasaisin väliajoin.
   
 7. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Tämähän se suurin ongelma minusta tällä hetkellä on. Vaikka on isokokoinen niin ei ole HALUKAS ja päättäväinen niitä kamppailuja voittamaan. Sitten kun otetaan Jarkko Ruudunkin kirjassa mainittu Yevgeni Malkin vastakohdaksi niin eroa on kuin yöllä ja päivällä. Malkin on äärimmäisen vahva heppu luistimilla, vaikka painoa ei eliten mukaan olekkaan kuin 88 kiloa. Malkin 192/88 Pulju 193/92. Onhan Malkin nyt muutenkin aivan eritasolla kuin Jesse, mutta tuossa minusta korostuu aika hyvin tuo kropan hyväksikäyttäminen. Malkin on todella vaikea siirrettäväksi kulmaväännöissä ja kiekonsuojauksessa kun taas Jesselle riittää pikkukontakti ja on pyrstöllään. Tuo on ehdottomasti se suurin kehityksen tarve hänellä. Mutta sitten juuri nämä Ahot, Granlundin Miket jne joilla ei kokoa ole niin ovat muiden avujen takia myös kovia kamppailemaan ja niistä usein voittajana saattaa tullakkin.

  Toivotaan että Jesse saisi itsensä luistelun, kamppailun kuin muidenkin asioiden lisäksi sinne NHL-moodiin. Nyt hän on vielä vähän tuommoisena pikkupoikana isolla mantereella ja ei oikein tiedä mihin mennä ja mitä tehdä. Siinä missä Laine ja Aho ovat päättäneet pärjätä NHLssä niin Jesse on ehkä enemmän "mennään ja pelataan nyt sit vaan" tyylinen. No tässä viime ja tämän vuoden puolella eiköhän tuo karu totuus hänellekkin pamahda. Että sen eteen on tehtävä myös muutakin työtä kuin vain käydä treenaamassa ja pelailemassa. Onneksi sinne nyt se Jokisen Jussi tuli täksi kaudeksi samaan seuraan ja siinä on varmasti oiva mentori tulevaa kautta ja loppu uraa ajatellen. Uskon Jessen tälläkin kaudella pelaavan ylhäällä ja onnistuvan viime kautta paremmin. Eihän nyt niin surkea ole mitä niin minun kuin muidenkin kirjoitukesta ehkä voisi luulla. Vähän vain liian aikaisin hänen kohdallaan tämä NHL ura ehkä on tullut vastaan odotuksiin nähden. Toki tulee se muillekkin samalla tavalla, mutta Pulju ei ole siihen vielä tässä tilanteessaan täysin valmis
   
 8. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Granlundiakin tosin heiteltiin kaukalossa kuin märkää rättiä avauskaudellaan, jonka aikana hän täytti 21 vuotta. Avauskauden tehot ja pelimäärä olivat lähes täysin samat kuin 18-vuotiaalla Puljujärvellä.
   
 9. tomukku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Maajoukkue
  Lainaus:
  Todellakin. Pulkkinen jäi taas waiversiin, koska pää ei vaan riitä. Puljujärvelle käy aivan samalla tavalla. Ei ole nykyaikaa että armottoman tyhmät pelaajat pelaavat edustussarjassa. Se on asiakaspalvelutyö, bisnestä, ei mitään sijaa hölmöille vaikka kuinka vilpittömiä kalakattajja olisivat.
   
 10. Louis Jäsen

  Jokaiselle pelaajalle on tietysti oma paras kehityspolkunsa, mutta näin jälkikäteen mielestäni Jessen olisi kannattanut mennä Pohjois-Amerikan juniorisarjoihin ainakin draftivuotena tai vuotta sitä aikaisemmin tutustumaan kieleen ja kulttuuriin muutenkin. Lisäksi olisi mediahuomio jäänyt Suomessa (varsinkin hyökkääjänä) paljon pienemmälle, eikä iltapäivälehdet olisi kirjoittaneet kymmeniä voivottelu-uutisia joiden tarkoitus on vaan nauttia epäonnistumisista tavotteiden siirtymisestä myöhempään tulevaisuuteen. Eipä paljon lajiniiloja enempää kiinnosta esimerkiksi Puljujärven jälkeen varatun Juolevin kehityksen pysähtyminen koska ei hän ole junnutähti, hyökkääjä ja on pelannut kaksi vuotta Pohjois-Amerikassa. Myös Heiskanen jäänee ilman isompaa huomiota vaikka varattiin Puljujärveä pienemmällä numerolla.

  Kyllä tässä paniikkia lietsotaan vielä liian aikaisin Puljujärven kohdalla. Varmaan tavoitteena oli aloittaa kausi ylhäällä, mutta moni muukin erittäin lupaava ja lopulta potentiaalinsa lunastanut tähtipelaaja on draftin toisen kauden pelannut muualla kuin NHL:ssa. Joillakin se NHL-peliin sopeutuminen pienemmistä sarjoista vaan vaatii enemmän aikaa. Toisaalta myös ymmärrän skeptikkojen perusteluita mutta olisin enemmän huolestunut jos vielä vuoden päästä Jesse löytää itsensä harjoitusleirin päätteeksi ilman selvää pelipaikkaa Edmontonin kärkiketjuista.
   
 11. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes, Uruguay
 12. adolf Jäsen

  Tietenkin pitää katsoa itse peliä ja pelaajaa, mutta siitä huolimatta katsellaanpas minkä ikäisinä Suomen maajoukkueen historian kovin viisikko lunasti paikkansa NHL:ssä:

  Lehtinen 22
  S. Koivu 21
  Selänne 22
  Timonen 23
  Numminen 20

  Jokaisen kohdalla ensimmäinen kausi NHL:ssä oli myös se kun jäivät sille tielleen, eli ei tarvinnut mistään farmista hakea enää vauhtia sen jälkeen.

  Katsotaas vielä muita tuon edellisen sukupolven maajoukkuetta kantaneita pelaajia ja osaa jotka pelaa vieläkin:

  O.Jokinen 20 (varsinainen läpimurtovuosi tuli 24-vuotiaana)
  J.Jokinen 22
  S. Kapanen 23
  M. Koivu 22
  T. Ruutu 20
  Salo 24
  Lydman 23
  Filppula 22
  Hagman 22
  N. Kapanen 24

  Joo Jessen pitää tehdä töitä, parantaa montaa juttua, on todella raakile vielä ja NHL-paikkaa ei kanneta hopeatarjottimella. Mutta ei se maitojunan kello kyllä vielä soi tällä 19-vuotiaalla junnulla. Nämä faktat tukee kyllä sitä mistä Palomäkikin tuossa yllä olevassa jutussa kirjoittaa. Aho ja Laine (ehkä höystettynä Barkovilla) ovat täysin poikkeuksellisia kiekkoilijoita Suomen historiassa, kun pystyivät suoraan hyppäämään NHL:n puolelle (okei Aholla oli vuosi välissä) ja sen lisäksi vielä saman tien tekemään tulostakin. Korostaa vain sitä miten hyviä ovat.

  Nuo iät ovat jokaisen tarkistettavissa esimerkiksi eliteprospectista.
   
 13. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Muistelin että Saku Koivu lunasti paikkansa NHL:stä 20-vuotiaana ja Olli Jokinen 19-vuotiaana. Ja oikeassa näköjään olin.
   
 14. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Lainaus:
  Mä odotan nyt hyvää kiemurtelua ja ignorointia. Olit nimittäin väärässä.
   
 15. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Kyllä täällä ihan samoja asioita on nostettu esille kuin minullekin tullut mieleen. Sellainen tietynlainen kohkaaminen näkyi kyllä junnukisoissakin enemmän kuin Laineella, mutta isolla koolla ja hyvällä luistelulla onnistui dominoimaan. Puljujärvi vaan ei ole vielä täysin pystynyt sopeuttamaan pelaamista junnukiekosta aikuisiin. Kaveri ei vaikuta ihan yhtä kypsältä ja terävältä oppijalta kuin vaikkapa Aho ja Laine.

  Aika on kuitenkin edelleen Puljun puolella reippaasti.
   
 16. Lecavalier Jäsen

  Lainaus:
  Ihan asiallista pohdintaa. Taisi tuohon aikaa eli 90-luvulla ja 2000-luvun alussa muutenkin olla trendi, että pelaajat siirtyivät NHL:aan vasta myöhemmällä iällä. En nyt jaksa tarkistaa, mutta ei Jagria lukuun ottamatta montaa tule mieleen, jotka jo 18-vuotiaana olisivat suoraan Euroopasta tulleet ja ottaneet pelipaikan.

  Mistä sitten johtuu, että nykyään pelaajat ovat niin paljon valmiimpia nykyään. Eivät tietenkään kaikki, mutta tuntuu että yhä nuorempina siirrytään nahilaan ja vallataan se paikka. Puljujärvi tosiaan on kaikinpuolin raakile vielä. Uskon kyllä tekevän uran NHL:ssa, mutta hieman puolustavamassa roolissa. Ei kaikista kärkivarauksista tule tähtiä, eikä edes NHL-TASON pelaajia. Kovalla työnteolla Puljujärvi raivannee itsestään kuitenkin pelaajan maailman kovimpaan liigaan. Ei sekään mielestäni huonosti ole, vaikka ei varaustilaisuuden aikaisiin odotuksiin todennäköisesti tule koskaan yltämään.
   
 17. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Selvä. Minkä ikäinen Saku Koivu sinun mielestäsi oli lokakuussa 1995? Entä minkä ikäinen oli Olli Jokinen marraskuussa 1998?
   
 18. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Nykyään on ravintoterapeutit, ravintolisät, ja ammattimainen junnutreenaus. Siksi lapset kasvavat nopeammin ja ovat kyvykkäämpiä nopeammin.

  Ja jokainen pelaaja joka vetää edes yhden vaihdon virallisessa NHL-ottelussa on ihan mieletön pelaaja. Oikeasti. Promilleluokkaa yrittäneistä.
   
 19. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Lainaus:
  Etkä ite tiiä? Koivu oli 20 ja Jokinen 19. Tää on kuitenkin lätkäpalsta ja perusasioita kyselet.
   
 20. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Kuten Määtällä näyttää kasvaneen ihan hemmetisti.

  Jackets vs Pens pelin perusteella Dubois on valmiimpi kuin Jesse. Ilmeisesti myös aloittaa ylhäällä
   
  Viimeksi muokattu: 02.10.2017 klo 23.39
 21. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Ihan hyvää pohdintaa Palomäeltä, varmasti oli Jesselle itselleenkin yllätys ja samalla pettymys että peli ei lähtenyt kulkemaan kuten Laineella. Olivat kuitenkin ennen draftia lähes samalla viivalla. Se miksi Jesse oli varsin heikko viime kevään MM-kisoissa johtui mielestäni ylikunnosta. Ei pelaaja voi katketa 30 sekunnin vaihdosta niin että tulee puuskuttaen penkille, muutenkin jalka näytti kovin raskaalle. Jesse tunnetaan himoharjoittelijana ja ehkä veti hieman yli kun oli kauden aikana vaikeaa mahtua pelaamaan ylhäällä. En tiedä onko Jessen hockey IQ ihan Ahon ja Laineen tasolla, minusta ei ole mutta se on riittävä NHL:aan jos oppii käyttämään kroppaansa paremmin.
   
 22. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Ei nykyisin 19-vuotiaana tehoilleet kovin yleisiä ole ja lista sisältää useamman pelaajan joilla oli se yksi kausi takana, 18-vuotiaat ovat jo aikamoisia poikkeuksia. Keskimääräisen tulokkaan ikä on vieläkin vähän päälle 22v.

  NHL Average Rookie Age - QuantHockey.com
   
 23. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KaMa
  Lainaus:
  Ihan hyviä pointteja. Puheen NHL-illassa puhuttiin myös perspektiiveistä ja harhoista, kun vähän-heikomman-aineksen mediat niputti/niputtaa tän suomalaisen nuorisokolmikon samaan aina vaan uudelleen. Toki, lehtiä pitää myydä ja klikkejä pitää saada, mutta paskaa kiekko'journalismia' se silti on.

  Sellanenkin näkemys NHL-illassa että mikäli sääntötulkinnat mailahäirintöjen jne. suhteen ottaa askelia nollatoleranssin suuntaan ja luistelu/kääntöpeli nousee entistäkin isompaan rooliin, ei se suoranaisesti palvele Puljujärven ominaisuuksia.

  Mä en osaa olla huolissani, eiköhän se NHL-ura siitä urkene, tavalla tai toisella.
   
 24. WildThing Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Minnesota Wild ja Helsingin Jokerit
  Pakko muuten sanoa, että Pulkkisessa ja Puljujärvessä on muuten paljon samaa.
   
 25. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Eli Koivu lunasti paikkansa NHL:ssä 20-vuotiaana ja päällikkö 19-vuotiaana. Epäselväksi jäi että missä asiassa olin väärässä.