Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Barnes, 22.10.2016 klo 20.20.

 1. Noilla näytöillä ei varmaan sillä opettajalla kovinkaan paljon hommia odotettavissa jatkossa...
   
 2. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Kuvaa erittäin vahvasti sitä, että Jesseä ei ole kiinnostanut oppia.
   
 3. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Huutonaurua tälle. Uskon enemmän sitä pohjois-amerikkalaista uutista, ettei jätkä puhu englantia, kun sitä ei pohjoisessa kouluissa opeteta.

  Uusi kieli pitää oppia vaikka nollasta vuodessa sujuvaksi, jos on ympäristössä, mikä on vieraskielinen. Saksaan tuli aikoinaan yksi espanjalainen, joka ei osannut kieltä ollenkaan. Hän joutui aluksi kysymään kavereiltaan qué dice koko ajan, kun ei ymmärtänyt, mutta kun kaikki muut puhuivat vain saksaa koko ajan, niin keväällä hän puhui erittäin sujuvasti.

  Jos Puljujärvellä olisi ollut opettaja, hänen olisi pitänyt osata kieli jo varaustilaisuuden aikana. Varsinkin nykypäivänä, kun kieltä näkyy joka paikassa internetistä lähtien. Toista se oli silloin, kun Kurri meni änäriin.
   
 4. Tietotoimisto Jäsen

  Lainaus:
  Kyllähän tätä Puljun englannin opetusta käsiteltiin aikanaan jopa suomalaisessa lehdistössä. Siksi onkin ihmeellistä, kun moni täälläkin syyttää lähipiiriä siitä ettei ole aikoinaan opetusta järjestänyt.

  Opetus oli ostettu Home - delingua ja yksityisenä opettaja toimi firman English Language Specialist nimikirjaimiltaan D.M. En viitsi yksityishenkilön nimeä täällä julkaista, mutta antamilla tiedoilla halukkaat varmasti löytävät (myös niitä uutisia aiheesta löytyy).

  Täytyy sanoa, että on kyllä todella kummallista ettei kielitaito tuon enempää ole 18 kuukaudessa parantunut.
   
 5. Frostbite Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Оулун Xорьки, ФК Барселона, РоПС
  Jesse ei koulussa ilmeisesti muutenkaan ollut mikään kanootin terävin intiaani. Ei siis ihme, että 18 kuukaudessa ei ole kielitaito parantunut.
  Siis jos joku ei vaan osaa tai ymmärrä niin saa sitä vaikka kuinka rautalangasta vääntää. Tyhmä on tyhmä vaikka voissa paistais.
   
 6. Vastuunpakoilija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Jessellä voi olla vaikka lukihäiriö ja siksi englanti ei mene perille vaikka kuinka tankkaa. En mä usko että se laiskuutta tai tyhmyyttä on. Toiset ei vaan opi samalla tavalla kuin toiset.

  Kyllähän nuo jotkut ryssätki puhuu melko alkeellisesti englantia vaikka ymmärtävät kyllä sitä, mieluummin puhuvat venäjää.

  Koko keskustelu saa naurettavia piirteitä täällä. Kyllä se kaukalossa varmasti ymmärtää mitä sille huudetaan ja mitä valmentaja koittaa sanoa.
   
 7. scholl Jäsen

  Lainaus:
  No tuon ymmärtää kouluopetuksessa, mutta ei siinä, että jos on yksityisopetuksessa tai on vieraskielisessä kulttuurissa. Silloin sitä oppii vaikkapa ihan sitä kautta, että oppii sanojen nimiä ja laittaa sanoja peräkkäin ja käyttää kieltä. Jos joka päivä puhuu käytännössä koko päivän siellä P-Amerikassa niin vuoden päästä kielitaito pitää olla ihan eri luokkaa, vaikka kieliopissa olisikin puutteita. Kyllä se jollain tavalla on pakko olla laiskuutta. Osaahan Ville Nieminenkin englantia, vaikka vaikuttaa muuten olevan läpeensä tyhmä mies. Hän on kuitenkin duunariosaston mies, joka on ollut valmis tekemään paljon töitä saavuttaakseen sen, mitä on halunnut ja sitä täytyy arvostaa.
   
 8. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Joko ei halua tai aivovärkki ei anna myöden oppia. Molempi pahempi.
   
 9. Stockton Finest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Winnipeg Jets
  Pelisilmän puute tulee olemaan ikuisesti Puljujärven ongelma. Mitään parannusta on turha odottaa, jos Englantikaan ei mene perille. Puljujärvi surffailee liikaa pelin ulkopuolella, eikä ole ketjun tekemisessä mukana. Sama ongelma esiintyi myös maajoukkuessa. Paljon pitäis parantaa että vois haaveilla edes 3-4 ketjun paikasta.
   
 10. JPriest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Niin itse pääsin yläasteelta heikoilla arvosanoilla ja englantia osasin tyyliin yes ja no. Kauppiksessa repuutin ensimmäiset englannin kurssit siihen saakka, kun rupesin pelaan yhtä nettipeliä kansainvälisessä porukassa ja tyyliin 2kk aikana opin puhumaan, kirjoittamaan ja ymmärtämään kielen sellaisella tasolla, että lopulta kauppiksen englannin kielen kurssien arvosanat oli 4-5 (asteikolla 0-5). Eli kun kiinnosti oppia niin oppi.
   
 11. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Lainaus:
  Firmalla vielä referensseissä Puljujärven räätälöity kielen opetus. :D
   
 12. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Referenssien mukaan firma on opettanut Puljujärveä lyhyen ajan ennen ensimmäistä kautta Amerikassa. En pistäisi kyllä opettajan piikkiin Jessen kielitaitoja, sillä olen ennenkin tavannut henkilöitä joille kielten opiskelu on vain aika hankalaa. Tunnen esimerkiksi henkilön joka asuu ulkomailla, hänellä on vaimo samasta maasta ja käy vielä kieliopinnoillakin, eikä siltikään kieli luonnistu juurikaan.
   
 13. Itäpuu Jäsen

  Lainaus:
  Saako ottaa talteen?
   
 14. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  En Puljujärvestä tiedä mitään mutta noin yleensä, onko kukaan koskaan ikinä kuullut kielellisistä oppimisvaikeuksista? Ja että ne eivät juuri korreloi kognition kanssa?
   
 15. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Yhdellä opiskelukaverilla oli ainakin ihan hirveän vaikeaa kaikkien kielien kanssa. Jonkinlainen lukihäiriö hänellä oli. Kaikki mahdolliset tukiopetukset silloin kävi ja pääsi sitten muistaakseni aika rimaa hipoen kurssit läpi. Muuten fiksu ja ahkera kaveri. Luokan parhaimmistoa mitä tuli kaikkiin ammatillisiin aineisiin.
   
 16. Largo Jäsen

  Itse en ole aikanaan saanut kuin ylä-asteen verran opetusta englannin kieleen, mutta kieli tarttui vähän väkisin internetin välityksellä. Plus tietenkin oma mielenkiinto ja tarve oppia kieli. Olen kirjoittanut kolme koko pitkää elokuvakäsikirjoitusta ja väitän niiden olevan lähes virheettömiä. Yksi iso apu on ollut elokuvat ja sarjat, joita on tullut katsottua joko ilman tekstitystä tai englantilaisilla teksteillä. Itsellänikin on aina ollut ystäviä, kenelle kieli ei ole tarttunut samalla lailla, vaikka opetusta on useita vuosia enemmän. Jotenkin vaikea ymmärtää, että tänä päivänä vielä löytyy ihmisiä jotka eivät kieltä hallitse, mutta kaipa se sitten vaan menee niin. Pelkästään NHL-pelejä katsomalla oppii kieltä ja Jessen tapauksessa se on juuri sitä slangia mitä hän tarvitsee.
   
 17. agent082 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Anaheim Ducks
  Lainaus:
  Tästä ttulikin mieleen, että keväällä tai alkukesästä HFBoardsilla Jesseä haukuttiin/naureskeltiin tästä kielen oppimattomuudesta ja kirjoitin viestin, että voi olla mahdollista ettei vika ole Jessessä vaan hänellä saattaa olla "learning disability". Viestini poistettiin ja sain vielä huomautuksen ja Jessen haukkuminen laiskaksi yms. vain jatkui modejen suojeluksessa. Itsekin uskon, että Jessellä voi olla lukihäiriö ja ettei kyse ei ole Jessen paskuudesta ihmisenä.
   
 18. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Ei se Jessen englanti nyt niin heikkoa ole, kuin mitä annetaan ymmärtää.

  Se ei ole yhtään sen heikompaa kuin suurella osalla venäläisistä NHL-pelaajista ja kuka nyt heidän kohdallaan alkaa vetämään yhtäläisyysmerkkejä pelisilmän ja kielitaidon kohdalla?

  Jesse on keskittynyt lätkän pelaamiseen kokopäiväisesti jo 13-vuotiaasta asti, ei siinä ole paljoa koulukirjoja ehtinyt pläräämään.

  Suomesta löytyy aivan helvetisti ihan yhtä hyvin tai huonosti englantia osaavia kansalaisia kuin Jesse, ei siinä ole mitään ihmeellistä.
   
 19. Moses Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tämä on totta, mutta Juupajoen ABC:n kassatyöntekijän kohdalla sen ymmärtää kun ei välttämättä ole päivittäistä tarvetta englannille. Jesse pelaa Kanadassa ammatikseen jääkiekkoa. Tuossa ympäristössä pitäisi tarttua opiskelemattakin kieli päähän.
   
 20. Frostbite Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Оулун Xорьки, ФК Барселона, РоПС
  Lainaus:
  Venäjälläkin opetetaan englantia kouluissa kolmannelta luokalta alkaen? Sitten pitää kyllä huolissaan myös heidän takiaan.
   
 21. Konnamuori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se mikä johtaa.
  Miten Jessellä on mennyt Ahl:ssä?
   
 22. Snagari Jäsen

  Lainaus:
  https://twitter.com/coreypronman/status/918683375338102784

  Esimerkki eiliseltä yöltä. Kiekonmenetys keskiympyrässä, 3vs3 hyökkäys omiin ja Puljun puolustus mallia "ei vittu kiinnosta". Eipä tarvitse noilla näytöillä odotella paikkaa auringossa.
   
 23. Lainaus:
  Olipa karu. Siniselle loppui luistelu ja ajatteli ilmeisesti estävänsä maalinteon lepuuttamalla mailaa vastustajan selässä. Voi voi.
   
 24. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Mikähän on konteksi? Katsoo tuota #17 niin aika löysästi myös liukuu selkä suorana omiin mistä voisi päätellä, että alla on aika pitkä vaihto.
   
 25. Snagari Jäsen

  Lainaus:
  Ehkä silloin veivailu vastustajan längeistä punaviivan päällä ei tulisi ensimmäisenä mieleen.