Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Barnes, 22.10.2016 klo 20.20.

 1. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Tämä ketju käsittelee Jesse Puljujärven NHL-uraa. Nuorukaisen, josta on paljon puhuttu ja joka aloittelee P-Amerikan taivaltaan Edmonton Oilersin organisaatiossa.

  Puljujärven NHL-uran alku ei ole ollut ruusuilla tanssimista, ja nuorukainen on joutunut istumaan katsomossa sekä AHL-komennus on vääjäämättä luvassa, mutta eipä tässä ole mitään syytä huolestua. Puljujärvi on kuitenkin vielä nuori ja kehittyvä pelaaja, josta kuultaneen paljon positiivista, kunhan vaan oppii "talon" tavoille.

  Jatkakaa ystävät hyvät keskustelua tästä mielenkiintoisesta ja iloisesta (pakkohan se tavaramerkki oli otsikkoonkin sisällyttää) pelaajasta.
   
 2. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Jessie Poolparty. Tosiaan Puljujärvi on pelaajatyyppinä vähän sellainen että vaatii hieman jalostumista, ja luultavasti se tulee tapahtumaan AHL:n kautta. En sitten tiedä voisiko Puljulla olla mahdollisuuksia jossain joukkueessa missä tuo oikean laiturin paikka ei ihan niin kovasti olsii kilpailtu, jos nyt olen oikein ymmärtänyt niin Öljyssä ainakin Eberlen tontti on ihan ansaitusti naulattu sinne ykkösen laitaan, ja myös kakkosketju on kaiketi aika kovan työn takana. Kolmosketjussa minuutit sitten kaiketi jäisi vähän pienemmäksi joten on fiksumpaa että heitetään AHL:ään. Ja eikä siinä mitään, onhan tuo Oilers kyllä tuhonnut monta prospektia sillä että on heitetty väkisin liian isoon rooliin.

  Kyllä meillä on Puljujärvessäkin todella mielenkiintoinen prospekti käsissä. Periaatteessa kun oppii joskus käyttämään kroppaansa parhaalla tavalla hyödyksi, niin tästä saadaan suomalaiseen jääkiekkoon sellainen voimahyökkääjä että jengi vielä ihmettelee että mikäs se siinä. Haluan joskus nähdä maajoukkueessa ketjun jossa Sasha Barkov on keskellä ja laitureina Laine ja Puljujärvi. Toki ei haittaa jos Puljun paikalla on vaikka Sebastian Aho ja Puljujärvi pelaa sitten Mikko Rantasen kanssa, siinä voisi olla toinen aika hauska kaksikko seurata.

  Hyvä tästä tulee. Suomen oma Jarome Iginla. Tai sitten jotain ihan muuta.
   
 3. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  :] on vielä ihan täysi raakile. Nyt kovaa reeniä niin meillä voi tässäkin olla jo 2-3 vuoden päästä ihan hitonmoinen pelaaja käsillä. Kiinnostavaa nähdä myös että minkälainen pelaaja :]:sta lopulta tulee. Laineesta tietää jo ihan saletisti että siitä tulee ihan täysverinen sniperi, mutta :] on vielä vähän mysteeri. Meneekö valtaosa urasta McDavidin rinnalla pisteitä paiskoessa vai tuleeko hänestä enemmän sellainen all-around pelaaja ja toteutuuko tuo McDavid-Puljujärvi parivaljakko edes koskaan?
   
 4. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Pelasihan Jesse jo edellisessä pelissään joitakin vaihtoja McDavidin rinnalla.
   
 5. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Okei. Miten meni?
   
 6. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  Mikä on :] ?

  Puljussa näen sellaisen 30-40 maalin pelaajan joka ravaa vitusti kaukaloa päästä päähän. Laine on tosiaan paljon coolimpi ja ei niin hirvittävästi löyhötä menemään, tai ainakaan samalla tavalla näkyvästi. Näin kärjistettynä, Jessen pelissä näkyy paljon sellaista koohotusta mitä Laineella ei ole, ja veikkaan että tuo "koohotus" pysyy mukana aina mutta vähän eri tavalla.
   
 7. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Lainaus:
  Ainakin yhden kerran McDavid pelasi Jesselle kiekon tekopaikkaan, mutta maalivahti torjui.
   
 8. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Puljujärven uusi lempinimi hfboardsilla.
   
 9. vanukas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
  Jessellä on jo kaikki fyysiset ominaisuudet NHLään, mutta pelisilmän ja -kokemuksen puute pistää pojan AHL:ään vielä täksi kaudeksi. Pelisilmää en tiedä osaako kehittää siellä, mutta kokemusta saa varmasti ja virheet sitä myötä karsiutuu. Kokoaan ja nopeuttaan pitäisi rohkeammin hyödyntää. Jesse on ok vähän kaikessa, joten minulle on hieman epäselvää millainen laituri hänestä "isona" tulee.
   
 10. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Kun joku on jo ehtinyt esittää, että Oilersin pitäisi treidata Pulju kun hän ei ole pelaamaan kaikissa peleissä mahtunut, niin suunnitelmassa on sellainen heikkous, että NHL:ssä on hieman vajaa 30 organisaatiota johon Pulju ei myöskään pelaamaan mahtuisi tällä hetkellä. Ihan varmasti hän silti näytön mahdollisuutensa jossain vaiheessa saa.
   
 11. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Niin ja esimerkiksi 2015 draftin #3 ja #4 pickit eli Dylan Strome ja Mitch Marner pelasivat kummatkin vielä draftin jälkeisen vuoden juniorisarjoissa. Ja siitä huolimatta näistä kummastakin odotetaan ihan syystäkin vastuunkantajia omiin joukkueisiinsa ja ihan ykköskorin jätkiä koko liigan mittapuulla, kun nyt sitten tällä kaudella aloittelevat omia NHL-uriaan. Sen vähän mitä itse olen noita nähnyt ja lukenut juttuja, niin yllättyisin kovasti jos eivät lunastaisi noita odotuksia, koska niin hyvistä pelaajista puhutaan.

  Eli jäitä hattuun nyt vaan.
   
 12. Schadowan Jäsen

  Raakile NHL-tasolla, mutta voisi silti tehdä 30+pistettä tällä kaudella, mutta parempi ottaa isot minuutit AHL:ssä.

  Jessessä en näe iginlaa tai mitään power forwardia, enemmänkin mennään Blake Wheeler-osastolle. Ja kyllä, Laine-Barkov-Puljujärvi mjssä about 5v päästä,kun jokainen näistä pelaajista liikkuu siellä 193-195/100kg tienoilla..Siitä voi tulla hurjaa katseltavaa.
   
 13. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  Joo ja heitetään nyt vielä Jonathan Drouin, 2013 kolmosavaraus ja pelasi vielä draftin jälkeisen kauden junnusarjoissa. Muutenkin ottanut aikansa nousta huippupelaajaksi, joten kyllä se Jessenkin aika tulee vielä.
   
 14. Mängimies Jäsen

  Hymyilevä suomalainen nousemassa takaisin kokoonpanoon huomiseen ulkoilmapeliin. Pelannee tutusti Maroonin ja Draisaitlin kanssa.
   
 15. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Omia tilastoja mitä olen tehnyt, niin hauska huomata pientä yhteneväisyyttä niissä nyt kun NHLää on jonkin verran aherrettu.. WJC:tä tuli tilastoitua ja jo siellä Laine oli dominoivin maalipaikoissa ja Aho tokana. Pulju määärällisesti oli vasta ketjun ja koko maajoukkueen kolmanneksi tärkein pelaaja. Voitti pistepörssin, mutta sellaista se on. Joskus tehoposteet ja jotkut kakkossyötöt sattumalta kasaantuu jollekin, vaikkei olisi edes ollut paras pelaaja.

  Noh, nyt kun sitten NHL alkoi, niin maalipaikkojen rakentelun suhteen on pysynyt täysin sama marssijärjetys. Patrik Laine on paras, Aho tekee toisiksi parasta työtä Carolinassa ja Pulju on vaikeuksissa Edmontonissa. Numeroillani mitattuna tilanne on pysynyt samana, Pulju on huonompi kuin Aho tai Laine. Maalipaikkasarake vertailussa kaikkien poitsujen osaaminen menee ihan linjassa, mitä se oli omassa tilastossani jo WJCssä.

  Jessestä silti tulee ihan mielettömän kova tekijä koska sattuma ja jumala (ne jotka siihen uskoo) asetti Jessen samaan jengiin jauhamaan takatolppamaaleja missä Connor McDavid tulee elämänsä pelaamaan. Mutta ilmaiseksi tuotakaan roolia ei saada, vaan nyt pitää alkaa tekemään niitä töitä, joidenka tekemättömyyttä en hetkeäkään uskaltaisi kyseenalaistaa.

  Jessestä tulee uusi Jari Kurri, lähes varmasti.
   
  Viimeksi muokattu: 23.10.2016 klo 01.38
 16. MikGo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Leijonat
  Pulju on Laine, Aho, Pulju kolmikosta se eniten hiontaa vaativa timantti. Jessellä on oikeastaan kaikki ominaisuudet kasvaa ihan supertähdeksi. Voi olla, että tämä kausi menee kuitenkin enimmäkseen AHL:län puolella, mutta eipä tässä kiirettä vielä ole. Jessellä vaatinee ehkä enemmän aikaa tottua tuohon änärin pieneen kaukaloon ja siihen, että aikaa ei ole enää juurikaan.

  PS: Kuka avaa Sebastian Aholle oman ketjun? On pelaamassa melkoista tulokaskautta.
   
 17. Epätietoinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
  Lainaus:
  En epäile etteikö Pulju olisi NHL-tilastoissa selvästi Ahoa ja Lainetta perässä (mutu), mutta oletko nähnyt kaikki Jetsin ja Hurricanesin pelit että olet tämän johtopäätöksen tehnyt? Ahokin on melko vakuuttavasti aloittanut ja 5p/5peliä kertoo myös tästä. Eli mikä on tehnyt tuon eron Laineen hyväksi? Avaisitko vähän, silkasta mielenkiinnosta kyselen.
   
 18. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  No varmaan tuo Wheeler on tosiaan lähempänä totuutta. Muistan vaan kun Craig Button sanoi tuossa keväällä kun teki analyysejä Puljujärven pelistä, että jotenkin tämä tehdyt analyysit on kovin tutun oloisia. Oli sitten jostain kaivanut vanhat raporttinsa Jarome Iginlasta, ja sanoi että "Sieltä löytyvät huomiot kävisivät hyvin Puljujärveen". Saas nähdä.
   
 19. Imagined Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
  Lainaus:
  Ensinnäkin täytyy sanoa että itse en pidä ollenkaan tyylistäsi tulla kertomaan "Laine on paras" ja "Pulju on huonoin kolmesta" Jesse Puljujärveä koskevassa ketjussa, mutta samapa tuo.. Varo vaan ettet pilaa tätä ketjua aloittamalla mitään ketjureaktiota.

  Toiseksi epäilen vähän tilastojasi ja kysyisin että oletko katsonut Canesin pelit? Aho on jäätävässä iskussa ja tuntuu että on koko ajan askeleen edellä muita. Näyttää paremmalta kuin Teräväinen.. Mutta tämä lähinnä omaan mutuun perustuen.

  Puljujärvestä tosiaan ei osaa oikein vielä sanoa minkälainen pelaaja kaverista tulee, mutta eksoottinen pakkaus taitoa kokoa ja nopeutta kaverissa on. Kysymysmerkkejä on ilmassa, mutta itse uskoisin myös että AHL olisi oikea paikka tähän hätään. Iltaa odotellessa!
   
 20. M10 Jäsen

  En ymmärrä tuota vastakkainasettelua Puljun ja Laineen suhteen. Söpöä kuinka koville Tampereella otti kun Pulju valittiin MVP:ksi. Nauran tuollaiselle pikkusieluisuudelle.

  Toivottavasti molemmat pelaa hienon uran. Aho myös, ja sitä en epäile hetkeäkään. On kolmikon paras pelaamaan jääkiekkoa.
   
 21. Karpat46 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Hys hys! Ketjua ei avata. Saa Aho rauhassa nakutella niitä 0+1 iltoja ja kokonaisvaltaisia kahden suunnan peliesityksiä.

  Lainaus:
  Ensinnäkin täytyy sanoa, että en pidä tyylistäsi tulla kertomaan valmiista NHL-pelaajasta Jesse Puljujärven ketjuun.

  ******

  Eiköhän Pulju saa sen kourallisen NHL-pelejä tälle kaudelle ja sitten roppakaupalla AHL-vastuuta. Luistelua jämäkämmäksi ja oppia koon hyväksikäyttämisessä pienessä tilassa. Iso vastuu, itseluottamus ja pojasta mieheksi. Siinä teemat tälle kaudelle.
   
 22. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  Vastakkainasettelu herättää keskustelua, ja tällaisia kavereita on sinänsä helppo vertailla kun kyseessä on samanikäisistä ja kokoisista pelaajista, kätisyys on sama ja kansalaisuuskin on sama. Lisäksi molemmat on hyökkäysorientoituneita pelaajia jotka kuuluu maailman kärkilupauksiin omassa ikäluokassaan.

  Toki olen samaa mieltä, itsekään en halua enää vertailla ja asetella näitä jätkiä vastakkain. Viime kaudella sitä ehkä vähän tuli vielä tehtyä kun näin kärjistetysti Laine pelasi pahimman vihollisen riveissä ja Pulju taas oli oman suosikkijoukkueen pelaaja. Toisaalta mua ei haitannut Laineen onnistumiset yhtään vaikka Kärppiä kurittikin ja fanitan kyllä Lainetta pelaajana ihan perkeleesti, siinä missä Puljuakin. Tulevaisuudesa näiden jätkien maaleja tulee sitten tuuletettua yhtälailla, oli joukkue sitten Winnipeg, Edmonton tai Suomen maajoukkue.
   
 23. apulais-GM Jäsen

  Lainaus:
  Paljonkohan nykyään pitäisi tehdä maaleja ja pisteitä tullakseen mainituksi uutena jarikurrina.
  Kyllähän se tulee todella paljon auttamaan Puljujärven uraa, jos pelaa McDavidin kanssa yhdessä. Mutta sekin on hyvä, jos hänestä tulee kakkosketjun pelaaja, sellainen joka peruskaudella kerää 50+ pistettä, huonommalla kaudella 40+ ja huippukaudella yli 60.
  Oli kyllä noissa ensimmäisissä peleissä sellaisen verkkaisen ison kaukalon SM-liigapelaajan oloinen, mutta eiköhän vuoden päästä ole jo valmiimpaa tekemistä. Harva sitä on päässyt edes aloittamaan kauttaan NHL:ssä 18-vuotiaana.
   
 24. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Nimimerkki @Henkka on tehnyt todella orientoitunutta työtä MM kisoissa WCssä sun muissa nuiden tilastojensa kanssa. Jossain oli kattavampaakin dataa näistä pistelaskuista tarjolla. Toki ne ovat hänen omia huomioitaan, mutta tukevat kyllä aika hyvin myös itse pelin kuvaa. Ja on niissä myös muiden tilastoja mukana, ei siis silkkaa omaa mutua.
  Ei hän suoraan sanonutkaan, että Pulju on kolmas ja Laine paras - tämän vain tämän hetken tilastot kertovat. Näin se vain on. Uskoisin, että hän on myös kaikki nuo pelit katsonut mistä on tilastot dataansa kerännyt. Se, että Ahokin on todella upeassa liidossa, ei kuitenkaan välttämättä kerro siitä, että pelaa tuotteliainta peliä. Kuten ja jos tilastot kertovat Laineen pelaavan edistyksellisempää kiekkoa niin silloin se on niin. Kyllähän Aho on huippuvireessä mistä myös piste/peli tahti kertoo.

  Ei tässä nyt varmasti olla ketään lynkkaamassa vaan kannnustetaan kaikki tasapuolisesti. Henkan tuomat tilastot vain kertovat tällä erää tämmöistä tarinaa. Ei ole mitään Kärpät vs Tapparat asettelua siis nyt tai omaa mutuilua mitä itsekkin viestisi viimeisessä virkkeessä mainostat.
   
 25. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Enpä mää muuta ole huomannut, kuin että tuon oman maalipaikkatilastoni ja tehopisteiden välillä tuntuu olevan aika selvä korrelaatio. Se on koko tilaston tekemisen tarkoitus, eli nähdä hieman sitä, että kelle ne tehopisteet tulee onnekkaasti ja kelle omien ansioiden ja tekemisen perusteella. Ja tietyisti sitten ihan joukkueiden kokonaissuorituksista saa näkemystä, hauska on sitten ollut tarkentaa tuota samalla yksilöihinkin.

  Kaikki lähti aikaan Stephen Weissin suorituksista Detroitissa, kun se jollain ihmeellä aina ilmestyi tulostaululle, mutta perstuntumalta veteli matsissa täysin pimennossa. Pieni tilastointi nosti sitten "totuuden" esiin, että eihän se siellä paljon joukkuetta auttanut, Babcock viltitteli ja lopulta soppari ulosostettiin.

  WJC:ssä tapahtui vähän samaa, että Puljujärvi ainakin omissa merkinnöissäni pelasi paikkamääriin nähden tehopisteissä hieman ylionnekkaan turnauksen. Ei se nyt mikään turhake ollut, kuten Weiss, mutta erityisesti kolmessa viimeisessä puolivälierä + välierä + finaali -otoksessa ero oli iso vs. Laine ja Aho. Kukas se sitten draftissa tipahtikaan sijan verran? Ja nyt Laineella ja Aholla ei tunnu olevan sopeuteutumisvaikeuksia NHL:ään, kun taas Jessellä on. Linjassa menee, ei siinä sen kummempaa.
   
  Viimeksi muokattu: 23.10.2016 klo 17.55