Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Barnes, 22.10.2016 klo 20.20.

 1. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Tarkoitukseni oli viitata ainoastaan Pohjois-Amerikan junnusarjoista tulleisiin kavereihin, jotka on varattu selkeästi kärkipäässä kuten Juolevi (numero 5). Tähän listaan ei juliushongat eikä varsinkaan noahjuulsenit (26.) kuulu millään tavalla.

  edit: Kun tosiaan otin tuosta vuodesta 2013 asti, kun viittasin tekstissä viime aikojen tapahtumiin, niin otetaan kaikki puolustajat numeroon 9 asti, kun tuon Sergan otin mukaan.

  2017
  4. Cale Makar pelaa junnuissa.

  2016
  5. Olli Juolevi pelaa Euroopassa
  9. Sergachev vuosi junnuissa ja änäriin,

  2015
  5. Noah Hanifin heti änäriin.
  7. Provorov vuosi junnuissa ja änäriin
  8. Werenski heti änäriin.

  2014
  1. Ekblad heti änäriin
  7. Fleury kaksi vuotta junnuissa, vuosi AHL:ää ja änäriin

  2013
  4. Seth Jones heti änäriin
  7. Nurse kaksi vuotta junnuissa ja änäriin
  8. Ristolainen ensimmäisenä vuonna vakipaikka - toki AHL:ssä melkein puoli kautta.

  Aika isolla prosentilla on siis viime vuosina menty kärkipäästä NHL:ään nopealla tahdilla, ja puolustajia ei kärjessä mene ihan kauheasti, joten pieni numero on jotain poikkeuksellista. Joku täällä totesi, että Juolevi pelaa miesten pelejä kuten pitääkin, mutta ei ole muilla ollut tällainen polku tarpeen.
   
  Viimeksi muokattu: 11.03.2018 klo 22.24
 2. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Se on aina tietysti siinä mihin rajan vetää. Numerolla 16 varattu Chychrun kelpaa, mutta 14 varattu Honka ei. En ymmärrä logiikkaa, mutta ei sen niin väliä. Jos pointtisi oli, että moni kärkipäässä varattu puolustaja nousee NHL:ään heti varauksen jälkeen, niin ihan totta. On vähintään yhtä monia, jotka eivät nouse. Eli totta toinen puoli.
   
 3. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Jes, Chychrunin varausnumeron en muistanut olevat noin korkea, eli ei tuollaista logiikka tarvitsekaan ymmärtää, mutta jos tuo edellinen täydennetty viestini avaisi sitä, mitä hain.
   
 4. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Hedmanilla meni ainakin vielä NHL:ssä useampi kausi opetellessa ja virheitä tuntui tulevan aika kovaaa tahtia.
   
 5. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Mark Scheifele varattiin Jetsiin numerolla 7 kesällä 2011 ja kirjoitti trainig campin jälkeen tulokasopimuksen. Varauksen jälkeinen kausi Jetseissä 7 ottelua tehoin 1+0. Tulokassopimuksen toinen kausi Jetseissä, 4 ottelua tehoin 0+0. Tulokassopimuksen viimeinen kausi oli jo kohtalainen, 63 ottelua tehoin 13+21. Ja kyllä, pelaa sentterin paikalla joka on vaativampi puolustussuuntaan. Paul Maurice on puhunut Paten kohdalla paljon niistä pienistä asioista missä kehitystä on tapahtunut versus viime kausi, luistelulinjat ja tilanteiden tunnistaminen, milloin ei pidä pakottaa peliä vaan pelata nöyrästi kiekkoa pois alueelta.

  Jos kieltä ei ymmärrä riittävästi niin voi olla että tuottaa suuria vaikeuksia käsittää noita nyansseja, pikkujuttuja jotka vaikuttavat varsinkin kiekottomaan pelaamiseen paljon. Toivottavasti se kieli alkaa tarttua niin että Jesse pystyy toteuttamaan valmennuksen vaatimuksia paremmin. Taitotasosta tai fysiikasta homma ei tule Jessen kohdalla jäämään kiinni, pelin lukemisesta ja ymmärtämisestä saattaa kiikastaa jos jostain.
   
 6. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Se on juuri näin. Ryan Johansen oli #4 varaus 2010. Jäi vielä vuodeksi junnuihin ja sen jälkeen pari ensimmäistä kautta olivat melko vaisuja pisteiden valossa. Breikkasi kunnolla kaudelle 2013-14 eli kolme vuotta varauksen jälkeen.

  2011 #3 varaus Jonathan Huberdeaun alku oli hidas. Junnuissa tuhoisaa jälkeä tehnyt laituri pääsi kunnolla vauhtiin kanssa kolmannella kaudellaan 2014-15 ja oli Panthersin paras pistemies. Pelaa tällä kaudella uransa parasta kiekkoa 24-vuotiaana.

  2013 #3 Jonathan Drouin onnistui kunnolla vasta viime kaudella. Neljä vuotta varauksen jälkeen. Eikä se vauhti nyt mitään kovin erikoista ole tällä kaudella Montrealissakaan ollut.

  2014 # 6 Jake Virtanen. Pistenikkari junnuissa. NHL:ssä kolmeen kauteen 128 peliä ja 15 maalia.

  Ja sitten on tietenkin Dylan Strome, #3 2015. Järkyttäviä tehoja junnuissa ja nyt ekalla kokonaisella ammattilaiskaudellaan pelaa AHL:ssä kolme vuotta varauksen jälkeen. On tosin ollut sielläkin erittäin tehokas.

  Eli ihan turhaan täällä hermoillaan Puljujärven pelistä. Jesse ei ole Laine, joten ainakaan sinne on aivan turha verrata. Laine on spesiaalitapaus, Jesse (vain) erittäin lahjakas kiekkoilijan alku.
   
 7. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Lainaus:
  Ei sillä, että olisit väärässä, mutta Huby on vähän huono esimerkki. Tuolla oli toki pari heikompaa kautta. Huby samoin kuin Sasha on viimeiset pari kautta parantanut tasaisesti. "Hidas alku" on kuitenkin mielestäni vähän kyseenalainen termi käyttää, kun puhutaan kuitenkin Calder voittajasta. Tietenkin Huberdeau pelasi tulokaskautensa vasta vuoden varauksen jälkeen, joten siinä mielessä hidasta. Tuo tulokkaiden vuosikerta ei myöskään erityisen vahva ollut. 31 pistettä 48 peliin ei ole huonosti tulokkaalta kuitenkaan.

  Lainaus:
  Alusta samaa mieltä. Puljujärven flopiksi leimaaminen on väärin. Tuota verrataan kuitenkin Laineeseen vielä tovi. Ennen varausta monet uskoivat, että Puljujärvi on jopa Lainetta parempi pelaaja. Varauksen aikoihin vaikutti olevan vahva käsitys "varaustilaisuuden isoista kolmesta", joissa Pulju ei olisi merkittävästi Laineen perässä. Siihen rakennettuun hypeen verrattuna Puljun hidas alku on pettymys. Helpottaisi toki, jos Puljua ei verrattaisi suoraan Matthewsiin ja Laineeseen. Nuo ovat erityistapauksia, jotka nostavat riman korkealle.

  Pulju on tällä kaudella näyttänyt välähdyksinä, että tuossa on top6 pelaaja NHL:ään. Ehkä jo ensi kaudella. Ketjussa esitettyjä väitteitä Puljun "suvereenista dominoinnista" en käsitä alkuunkaan. Ei Pulju ole suvereenisti dominoinut, vaikka onkin hyviä pelejä pelannut. Ollut välillä jopa joukkueen paras pelaaja. Ensi kaudella Oilers lienee taas vakavammin otettava joukkue jäällä. Toivottavasti Pulju kykenee kesän aikana hiomaan peliään sen verran, että kykenee ottamaan paikkansa joukkueesta vähän isommilla minuuteilla jo ensi kaudella.

  Pelaajat kehittyvät eritahtia. Pulju ehtii vielä hyvinkin ykkösen laituriksi kehittyä ja tehdä kovankin uran Drain tai McDavidin rinnalla.
   
 8. lasaleiko Jäsen

  @ipaz in lyhyeen listaukseen voisi lisätä vähän useamman vuoden takaa, vuodelta 2005, kakkosvarauksen eli Bobby Ryanin. Draftin jälkeen kaksi seuraavaa kautta menivät junnuissa / AHL.ssa, kolmas kausi suurimmaksi osaksi AHL:ssa ja taisi tuo neljäskin kausi alkaa AHL:n puolella ennen kuin vakiinnutti paikkansa NHL-rosterissa. Sen jälkeen siellä onkin tuloksellisesti ihan mukavia kausia tullut, joskin nyt näyttää ura olevan laskusuunnassa. Muutenkin Jessen ja Bobbyn pelityylissä on jotain samaa, joten mielestäni tässä on ihan hyvä vertailukohta Jessen urakehitykselle.

  @Rambokala n kanssa samaa mieltä. Kun haluaa nauraa, niin on hyvä tulla lukemaan näitä viestejä missä todetaan suomalaispelaaja X:n olevan menetetty tapaus kun 19-vuotiaana on sattunut heikompi jakso.
   
 9. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  What? Mitä Kris Letang tekee tuolla listalla? Varattiin 2005 ja vakiinnutti pelipaikkansa NHL:ssä 2007-2008 kaudella (penkitettynä finaalien ajaksi). Breikkasi kunnolla kärkipuolustajien joukkoon 2010-2011 kaudella. Sitten Pietrangelo pelasi junnuissa kaksi kautta varauksen jälkeen.
   
 10. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Winnipeg Jets, Carolina Hurricanes, FLA Panthers
  Lainaus:
  Pelasi varauksen jälkeen kaksi kautta junnuissa. 20 vuotiaana sai paikan Pingviineistä. Kyllähän tuo tonne kuuluu.
   
 11. metsuri1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Carolina Hurricanes
  Lainaus:
  No kärjistin vähän mutta kun katsoo nimiä tyyliin Burns, Keith, Karlsson, Weber,... niin pointtina on että ihan hyväksi pakiksi voi kehittyä vaikkei heti ekana vuonna taidot riittäisi NHL:ään. Juolevilla vaikutti olevan kova itseluottamus kun omasta mielestään olisi heti avauskaudella ansainnut paikan ylhäällä. Noh, ei ansainnut mutta vielä ehtii.
   
 12. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Näissä vaan aina kun haetaan verrokkia pitkin maailmaa suuntaan ja toiseen ja loputtomiin voidaan Jessen uraa peilailla toisten yksilöiden kehitykseen, eikä siinä mitään kun keskustelemassahan täällä ollaan, on kuitenkin hyvä muistaa että kenenkään muun urapolulla tai kehityksen vauhdilla ei ole lopulta mitään merkitystä Puljujärven tekemisiin tai tulevaisuuden onnistumisiin. Vähän Mietaa-luokan latteuksia tämä, mutta tulihan sanottua.

  Stromen, Drouinin tai Johansenin tai vaikka Laineen kypsyminen huipulle, osalla heistäkin homma pahasti kesken ja läpimurto tekemättä ja toisilla matka hyvässä vauhdissa tai jo huipulla, mutta mitä siitä voidaan Puljuun liittyen päätellä? Puljun tekemällä duunilla ja hänen kasvustaan pelaajana Oilersin kokonaisuuteen tuossa lopulta on kyse, enkä minä ainakaan osaa liikaa paniikin siementä löytää muualta esim. Laineen nopeasta kehityksestä enkä toisaalta helpotuksen lohtua Stromen tai Drouinin hitaasta harppauksesta NHL-pelaajaksi.

  Haen siis sitä että mitä jos myös Strome onkin menetetty lupaus siinä mielessä ettei ikinä nouse huipulle NHL:ssä, tai jos Drouinkin on jo parhaan tasonsa löytänyt? Onhan sekin mahdollista. Tai sitten eivät ole, mutta miten silti vaikuttaa Puljuun?

  Mutta ei tämän tarkoitus ole vihjailla vertailujen lopettamisen puolesta, mä en vaan ikinä ole oikein osannut löytää kenenkään toisen pelaajan tekemisistä mitään iloa jollekin toiselle. Toivotaan siis, että riippumatta miten kenenkin muiden urat ovat sujuneet ja sujuvat jatkossa, löytäisi Pulju sen oman juttunsa, suuntansa ja nousujohteisen käyränsä kohti huippua.

  Mä en oikein osaa edes sanoa, minkä tasoista pelaajaa hänestä itse odotan, eli saadaanko Jessestä 40-60 tehopisteen laadukas jyrä vai nähdäänkö joskus enemmän tähtikategorian ukko eli esim. sellainen 80 tehopisteen käänteentekijä. Katsellaan miten menee ja kivahan se on, että matkan varrellakin jutun juurta löytyy.
   
 13. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Mites ne menikään ne Jokisen Ollin ekat vuodet?

  Varaus nro #2.
  1997-98, 8 0+0=0
  1998-99, 66 9+12=21
  1999-00, 82 11+10=21
  2000-01, 78 6+10=16
  2001-02, 80 9+10=29
  2002-03, 81 36+29=65 Boom!

  Kärsivällisyyttä veljet.
   
 14. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Olli osas kuitenkin puhua englantia eikä todellakaan ryypännyt kesällä tai no jos vähän ryyppäsikin niin ei kuitenkaan Oulussa.
   
 15. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Mites ne menikään ne Pavel Brendlin ensimmäiset vuodet?
   
 16. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Vaikka olenkin samaa mieltä itse pointista, niin vertaillessa noihin Jokisiin sun muihin on hyvä pitää mielessä, että silloi NHL ei todellakaan ollut nuorten miesten liiga, kuten se nykyään tuntuisi olevan.
   
 17. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Vai onko? Nämä muutamat onnistujat saattavat vähän johtaa harhaan, lopulta kuitenkin tulokkaiden keski-ikä on pysynyt aika samoissa luvuissa pidempään eli muistaakseni jossain reilussa 20 vuodessa. Edellisestä drafista ei ole kuin kaksi pelaajaa murtautunut kokoonpanoon ja toisella näistä on ollut vissiin isompiakin ongelmia pelinsä kanssa. Tuota edelisestä draftista ei myöskään ole kuin 10:llä yli 50 peliä ja tuohon mahtuu mm. Puljujärvi, Dubois ja Jost joiden merkitys joukkueelle ei taida vielä ihan hirveän suuri olla.
   
 18. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Voihan toki olla että menen hieman mielikuvapuoli edellä tässä, ja sekin on mahdollista, että ennemin kuin nuorten, kyse onkin pienten ja nopeiden pelaajien liigasta, jossa nuorilla on mahdollisuus dominoida aiempaa enemmän. Sitten kun nuoriso, siis pelaajat kuten Matthews, Nylander, Marner, Laine, Ehlers, Mäkkäri, Gaudreau, Barzal jne. pystyvät suunnilleen dominoimaan liigaa, se vaikuttaa mielikuviin vielä enemmän. Tiedä häntä.

  Joka tapauksessa Jessellä on vielä aikaa, toivottavasti hän saa sitä myös Oilersilta. Tietysti tulostakin olisi hyvä tulla, jotta saisi riittävän hyvin tulevaisuuden näkymiä turvaavan sopparin. Nyt joku 2x1,05m olisi vähän jotenkin ikävä.
   
 19. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Lainaus:
  No totta kai ura voi kusta Puljulla. Mutta oliko Jokisella sitten jotenkin paljon enemmän potentiaalia, mikä ei vielä viidellä ensimmäisellä kaudella tullut täyttyneeksi? Mun mielestä 2-4 vuotta kehittymiselle on vielä kohtuullisen normaalia. Taso nähdään paremmin vasta sen jälkeen.

  Kyllä mun mielestä Polju on potentiaalinsa junnuissa todistanut siinä missä Brendl ja O.Jokinenkin. Ei ekasta ja vielä toisestakaan kaudesta voi vetää johtopäätöksiä kumman kaverin tavoin ura jatkuu. Itse en ole nähnyt kuin 5-10 Puljun peliä kokonaan tällä kaudella (joissa ei ole paljoa pisteitä tehnyt) ja muuten vain viimeisiä eriä, kun olen katsonut ensin jotain muuta matsia. En näe mitään sellaista, etteikö kaveri voisi vetää vielä hyvän NHL-uran.
   
 20. KöyhänmiehenGM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Columbus Blue Jackets
  Lainaus:
  Kaikki on tietysti suhteellista, mutta 19v Pierre-Luc Dubois on ollut jo hyvän aikaa Columbuksen ykkössentteri ja joukkueen tärkeimpiä pelaajia. Duboisin merkitys joukkueelleen on tällä hetkellä aivan toista luokkaa kuin nyt esim. Puljujärven tai Jostin omalleen. Kaikki kunnia Puljulle, eiköhän tuo saa pelin vielä hyville raiteille.
   
 21. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  En ole katsonut juurikaan Duboisin pelejä, mutta Columbuksen keskustelupalstaa olen kuitenkin seurannut tarkasti, joten tiedän ainakin jotain kannattajien ajatuksista ja asioiden taustoista.

  Kun Dubois pelasi kolmoskentässä monet kannattajat olivat sitä mieltä, että Duboisin kuuluisi pelata AHL:ssä mikäli se olisi mahdollista. Vasta ykköskentässä peli on sujunut selvästi paremmin, mutta onhan tuo Duboisin piste- ja etenkin maalitahti heikompi kuin mitä Jessellä on ollut yläkentissä pelatessaan. Pikaisella tarkistuksella Jesse oli joulukuun lopussa (kun pelasi vielä yläkentissä) vähintään kymmenen ottelua pelanneista pelaajista tasakentällisin NHL:n 8. tehokkain maalintekijä ja Duboisin vastaava tilasto (esg/60) oli alle puolet Jessen lukemasta. Edes tällä hetkellä Duboisin maalitahti ei ole parempi, vaikka hän pelaa ykköskentässä ja ylivoimalla.

  Toki kiekossa on muitakin elementtejä kuin tuo, enkä minä nyt oikeasti tahdo tai edes osaa sanoa juuta enkä jaata siitä kumpi on ollut parempi, mutta pidän tässä vaiheessa kovin ennenaikaisena Duboisin hehkutusta Jesseen verrattuna.
   
 22. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Hyvä juttu sinänsä, että Duboisilla menee nyt ykkösessä hyvin. Tuo onkin mielestäni fiksua toimintaa, eli kun nuori pelaaja ei pysty vielä pärjäämään kolmosessa annetaan hänelle saumat ykkösessä ennen kuin hän on osoittanut olevansa valmis siihen. Usein käy juuri näin, että paremmat ketjukaverit ja ylivoimavastuu auttavat itseluottamisen kartuttamisessa kuten myös saamaan enemmän tilaa kentällä.

  Jessen kohdallahan homma on mennyt vähän hassusti, kun hän pärjäsi oikeinkin hyvin yläkentissä mutta jämähti alakenttiin eikä päässyt omalle paikalleen ylivoimaan hyvistä tilastoista huolimatta. Kyllä tuolla asialla spekuloidaan melkoisesti Oilersin keskusteluissa. Tässä esimerkiksi muutama lainaus pitkän linjan kannattajilta viimeisen vuorokauden keskusteluista:


  I would guess the long term plan right now is just letting him continue to develop with limited minutes and opportunity. And the benefit of his handling I would bet they're hoping is a super cheap 2nd contract to make cap hell easier.

  (vastauksena edelliseen:) I have always hated this theory. If this is true I hope Pulju gets the hell out of here and becomes a star in literally any other city.

  Do NOT trade Pulju. He'll be a star and within two years we'd be lamenting the one who got away.

  It's damn hard to try to come up with explanations for stuff. I'm just settling on: we are try to bring Pulju on as slow as humanly possible because there can be some long term cap benefits by him having at most 1 good season on his ELC.

  Kid is going to break out once we sign him to a sweet deal
   
  Viimeksi muokattu: 13.03.2018 klo 15.24
 23. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Mielenkiintoista nähdä mitä Jesse tekee sopparipuolella. Oilersin GM Chiarellihan on tällä hetkellä tosi huonossa maineessa tekemiensä kalliiden soppareiden vuoksi. Huhuja liikkuu myös siitä, että hänen tulevaisuutensa seurassa olisi vaakalaudalla. Lucic on maalannut kerran 30 peliin ja hän vetää jotain kuutta miljoonaa vuodessa, kolmospakkiparin Russell tienaa neljä milliä, Draisaitl (joka on toki hyvä pelaaja) 8.5 miljoonaa.

  Yläkentissä pelatessaan Jesse oli tosiaan peliaikaan nähden todella tehokas maalintekijä, joten kyllä Oilersissa tiedetään hänen potentiaalinsa. Joku seura näkee taatusti asioiden taakse ja tarjoaa Jesselle ihan mukavaa palkkaa, joten en usko Jessen agentin suostuvan mihinkään höpösummiin.

  Sen verran pitää kuitenkin myöntää, että kyllähän tuolla Jessen peluutuksella on vaikutusta tulevaan sopimukseen. Vielä vähän aikaa sitten Jessen kehitys oli paperilla suunnilleen samaa luokkaa Draisaitlin kanssa, joten jos häntä olisi pidetty yläkentissä ja hänelle olisi annettu hyvin ylivoima-aikaa saattaisi palkkasumma kohota korkeaksi.
   
 24. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Tuo olisikin sitten mielenkiintoinen missä iässä pystytään olemaan oleellinen osa joukkueen peliä tai mimmoisia pistemääriä tekevät, dominoinnista en nyt välttämättä puhuisi kuin yhden pelaajan kohdalla tuosta porukasta :) Jos katsotaan noita ikätilastoja niin todella harvassa siellä on aktiivipelaajia omien ikäryhmien kärjessä. Toki ennen maaleja tehtiin paljon, mutta toisaalta tuo myös osoittaisi, että ennenkin on pystytty nuorena nousemaan kovalle tasolle. Hyvinkin näyttäisi tuo 20v olemaan aika kriittinen ikä jonka jälkeen se ura lähtee nousuun.
   
 25. agent082 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Anaheim Ducks
  Ja Jesselle vielä yksi vuosi tulokassopimusta jäljellä. Luulen, että Oilers tarjoaa ensi kesänä anteliasta tarjousta puhtaisiin tehopisteisiin verrattuna, että Pulju allekirjoittaisi jatkon ja Puljua voitaisiin peluuttaa, kuten on parasta joukkueelle. Se sitten että myöntyykö Jesse tuohon saadakseen ylivoima-aikaa ja vastuuta vai kituutteleeko vielä vuoden alaketjuissa.