Ilmoitukset

Nimimerkki Räpylätassu on asetettu viikon pelikieltoon mainostamisesta ja oman taloudellisen edun tavoittelusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Roger Moore kirjoitti useamman hyvän maun vastaisen viestin yleisurheilun EM-kisojen liveseurantaan. Koska olemme kyseistä käyttäjää huomauttaneet vastaavista viesteistä jo aiemmin, palkitsemme kyseisen nimimerkin kisaurakastaan viikon pelikiellolla.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Ovhj:n kirjoitusoikeudet on poistettu. Hänen viestinsä olivat kieliasultaan heikkoja, eikä tähän asiaan ollut tullut parannusta huomautusten jälkeenkään.

Nimimerkki V-G- huilaa seuraavan viikon syyllistyttään henkilökohtaiseen hyökkäykseen.

Sulje ilmoitus

Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Barnes, 22.10.2016 klo 20.20.

 1. Seether Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penthouse
  Pakko kysyä mihin Jessen suurin fani Noitarumpu on kadonnut? Lähtikö kokonaan palstalta? Onko mulla menny jotain ohi?
   
 2. Johnnie Jäsen

  Lainaus:
  Lähtenyt jo pitkälti yli vuosi sitten.
   
 3. Lecavalier Jäsen

  Puljujärven ketjussa on hiljaista, eikä raportteja peleistä ole tullut hetkeen. Miltä pojan meno on näyttänyt kaukalossa viime aikoina? Vieläkö on jatkanut avopaikkojen tuhlailua vai onko tilanteita auennut aiempaan malliin?
   
 4. Ippenator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Ilves, Winnipeg, Minnesota ja Carolina
  Lainaus:
  Aika vaisulta on näyttänyt valitettavasti viime peleissä. Toki on myös aika pahasti McLellanin koirankopissa, joten vaikeaa on kyllä noilla peliajoilla ja tuolla peluutuksella kovin näkyvä ollakaan.

  Itse kyllä kammoksun McLellanin kaltaisia valmentajia. Tuon kaltaisia näköjään kuitenkin arvostetaan änärissä nykyaikana, kun herra menninkäinenkään ei ole vielä kenkää saanut surkeista esityksistä huolimatta.
   
 5. chris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Pelasi tätä edellisen pelin Draisaitlin ketjussa ja ketjun (ml. Puljun) peli näytti paikka paikoin pirteältä. Tosin ei pisteitä ja Draisaitlilta muutama aika paha virhe ja koko ketju jäi miinuksille. Viime yön peliin Pulju siirrettiin Lucicin kanssa Stromen ketjuun ja koko ketjun peli oli aika sekavaa. Tilannetta ei tosin auttanut Puljun vähäinen peliaika (jälleen alle 10 min) ja Lucicin jatkuvat jäähyt.

  Puljujärven näkökulmasta tuo alaketjuissa pelaaminen pienellä peliajalla ei näytä hänelle oikein istuvan. Draisaitlin (ja aiemmin kaudella McDavidin) kanssa hän näyttää pelaavan ihan erinäköistä peliä kuin alaketjuissa. Hän pelaa usein pieniä nopeita seinäsyöttöjä ja ”neppejä” lähellä olevan pelaan kanssa, päästen näin puolustajien ohi nopeisiin hyökkäyksiin ja rynnistyksiin. Tuo toimi McDavidin kanssa useita kertoja alkukaudesta. Alemmissa ketjuissa hän ei oikein saa noille vastakaikua ja näyttää itsekin muuttavan pelitapaansa noissa ketjuissa. Lisäksi jatkuvat ketjumuutokset vaikeuttavat yhteisen sävelen löytymistä ketjukavereidensa kanssa.

  Toiveissahan oli, että traderajan jälkeen hän pääsisi ylempiin ketjuihin isommalle peliajalle kehittymään ja oppimaan monipuolisempaa kiekollista (ja kiekotonta) peliä, mutta tällä hetkellä hän pelaa edelleen alemmissa ketjuissa ja peliaika oli tosiaan jälleen joukkueen toiseksi pienin.
   
 6. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Joo, no varsinkin kauden ensimmäisellä puolikkaalla näytti täällä olevan tapana aina postata Edmonton Journalin toimittajien (Bruce McCurdy, Kurt Leavins, David Staples) ylläpitämän Cult of Hockey -blogin pelaaja-arvioita. Itse en nyt niin aina jaa kyseisten kavereiden näkemyksiä ja tietenkin ylipäänsähän kyseessä on subjektiivinen näkemys. Samoin toki se että asteikkohan luonnollisesti vaihtelee vähän pelaajakohtaisesti.
  Mutta siis näitä arvioita ei hirveän usein enää viime aikoina ole näkynyt. Hehän lisäksi julkaisevat aina 10 ottelun jaksoissa antamiensa arvosanojen keskiarvot.
  Puljujärvi:
  Pelit 1-10, ei pelannut
  Pelit 11-20, ka: 6,0; Oilersin hyökkääjistä paras (1/17), toinen Khaira 6,0, kolmas McDavid 5,9 (Puljujärvellä viisi ja Khairalla kolme peliä)
  Pelit 21-30, ka: 5,8; Oilersin hyökkääjistä kolmanneksi paras (3/15), kärki Lucic 6,2; McDavid 6,1 (Puljujärvellä kahdeksan peliä)
  Pelit 31-40, ka: 6,1; Oilersin hyökkääjistä jaettu toiseksi paras (2/14), kärki McDavid 6,9, Draisaitl 6,1, RNH 6,1
  Pelit 41-50, ka: 5,8; Oilersin hyökkääjistä kolmanneksi paras (3/14), kärki McDavid 7,0, Draisaitl 6,3
  Pelit 51-60, ka: 4,4; Oilersin hyökkääjistä 12. (12/14), kärki Draisaitl 6,7, McDavid 6,1, Slepyshev 6,0
  Pelit 61-70, ka: 5,2; Oilersin hyökkääjistä 8. (8/15), kärki McDavid 7,6, RNH 6,5, Pakarinen 5,9

  Ja nyt sitten pelissä 71 Panthersia ja pelissä 72 Boltsia vastaan molemmissa Puljujärvelle '4', joka molemmissa oli siellä häntäpäässä tai puolivälin alapuolella.

  Mutta kyseessä siis subjektiivinen arvio ja uskoisin, että aika paljon tuohon dramaattiseen muutokseen pelin 50 jälkeen on vaikuttanut ketju missä pelaa. Karkeasti jos jakaa Puljujärven kauden niin:
  Pelit 1-10, ei pelannut
  Pelit 11-20, alkuun RNH:n ketjussa jokunen peli, sitten Stromen kanssa muutama
  Pelit 21-30, McDavidin kanssa
  Pelit 31-40, McDavidin kanssa
  Pelit 41-50, yksi McDavidin kanssa, muutama RNH:n, muutama Draisaitlin ja yksi Khairan
  Pelit 51-60, pääasiassa Khaira, vähän Letestua ja yksi McDavid
  Pelit 61-70, alkuun Letestua, sitten Strome

  Käytännössä joulukuun pelasi ykkösessä. Ensimmäinen yhteinen peli McDavidin kanssa 30.11. ja tuohon putkeen liittyen viimeinen 6.1. Toki senkin jälkeen jonkin verran McDavidin rinnalla muttei paljoa. Tuo viimeinen peli ykkösessä 6.1. oli 5-1 tappio Starsille. Siinä Puljujärvelle neljäs peräkkäinen peli kiikareilla ja varmaankin tuossa oli syytä siihen miksi ketju muuttui. Samaan aikaan McDavidille edellisissä viidessä pelissä 0+2. Jotainhan valmentajankin pitää tehdä.

  Mutta nuo Cult of Hockeyn arvosanat tosiaan kannattaa ottaa aina jonkinlaisella varauksella. Aika helposti McDavidin rinnalla kuka vain näyttää ihan pelimieheltä ja sehän vaikuttaa arvosanaan. Samoin lopputulos. Esimerkiksi Rattielle voittoisasta Panthers pelistä 8 ja tappiollisesta Lightning pelistä 5.

  Sitten jos vielä oman mielipiteeni laitan, niin mielestäni Puljujärven luistelu on tällä hetkellä aikamoista kaartelua. Jonkinlaista sähäkkyyttä kaipaisin enemmän. Ja edelleen tietysti paikoista pitäisi tehdä maalit. Taas osui eilen ylärimaan.
   
  Viimeksi muokattu: 19.03.2018 klo 14.50
 7. Ice-Cold Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki, Suomen maajoukkue
  Aivan uskomattoman huono jääkiekkoilija. Täysi huti koko varausvuoro, Kekeläiseltä hyvä väistö, Edmonton ajoi miinaan.
   
 8. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Laitetaan tämä talteen tulevien vuosien varalle.

  Ja jotta tämä viesti ei olisi yhtä sisällötön kuin edeltävä, niin todettakoon, että tämä aivan uskomattoman huono jääkiekkoilija on suomalaisten kaikkien aikojen pistetilastossa jo sijalla 85. ja nousee koko ajan.
   
  Viimeksi muokattu: 20.03.2018 klo 14.58
 9. RiverDog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Sarkasmitutka kannattaa tarkistaa tai ainakin kalibroida. Eiköhän kyse ollu mukahassuttelusta.
   
 10. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Ai niinkuin sinunkin vastaavat viestit tähän ketjuun? Tutka on näemmä ruosteessa.
   
 11. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Harmittavan hiljaista ollut Puljun tekeminen viime aikoina, kyllä.

  Hieno torpedomainen syöksy kylläkin Tampa-pelissä ja tiukka rannari ylärimaan (mikä ei edes ottanut mistään kimmoketta), mutta pistäähän se kyllä miettimään että mitenköhän tuo Jesse on aikoinaan laukaustaan treenannut? Sillä hänellähän alkaa olla jo surullisenkuuluisa historia noista tolppaanvetämisistä ja tätä menoa on kohta siinä tilastossa maailmanhistorian kiistaton ykkönen.

  Jos on treenattu vetoa tolppaa kohti, niin se sihti alkaa olla jo aikalailla kohdallaan. Ehkä siinä tapauksessa pitäisi muuttaa treenimetodia?

  Mitkäs ne MM-kisat nyt olikaan kun Pulju veti yhdessä pelissä vissiin kuusi tolppaa, eikä yhtään sisään? Ei tuossa enää ihan pelkästä paskasta tsägästä homma kiinni ole.

  EDIT/ No, otetaanpas nyt sen verran takaisin kun on tuo Puljun viimeisin oikein tarkkaan katsottu, niin saihan siihen vetoon veskari sen verran olkapäätään nostettua, että hänen torjunnastaanhan se kiekko siihen ylärimaan kolahti.
   
  Viimeksi muokattu: 20.03.2018 klo 19.49
 12. agent082 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Anaheim Ducks
  Junnuna ottanut tietoisen riskin ja laskenut sen varaan, että maaleja suurennetaan 5 cm suuntaansa.
   
 13. lämmi Jäsen

  Otan vauhtia oman postaukseni jälkeisistä kirjoituksista, ensin luistelusta, harjoittelusta ja vähän muusta.

  Lainaus:
  Oikean luisteluasennon oppii missä iässä tahansa, Skinner lopetti taitoluistelun 13 vuotiaana. Lihaksista ei ole kiinni. Jesse on aikanaan opetellut kasvun myötä saman linkkuasennon kuin niin moni muukin, mm. "ylämäkihiihtäjä" Peltonen, ja on jäänyt linkkuun. Barkov on 191 cm ja Laine 196, molemmilla ihan hyvä asento. Sivulle vilkaisutkin sujuvat paljon helpommin kun niska ei ole taivutettuna taakse.

  Taitoluistelussa opetellaan kropan hallintaa ja tasapainoa, se olisi nyt tärkeintä Puljulle. Vasta sen jälkeen terävyyttä ja sähäkkyyttä, nyt niihin keskittyminen vaan vakiinnuttaa nykyisen huonon asennon. Suoranopeutta Puljulla on jo aika hyvin, mutta sekin paranisi vielä oikealla asennolla.

  Lainaus:
  Lainaus:
  Mitähän se hurja treenaaminen on, sitä samaa varmaan mitä tähänkin asti. Tulos on nähtävissä, ainakin vuosi heitetty ihan hukkaan.

  Lainaus:
  Olisi pitänyt mennä mukaan eikä kuluttaa aikaa pyörimällä turhaan jäällä, mutta jos ei osaa kieltä niin voi tuntea itsensä vaivaantuneeksi ja ulkopuolisesksi.

  Lainaus:
  Lainaus:
  Nyt ollaan mielenkiintoisessa asiassa. Pulju ei varmaan vetänyt yksin pelinomaisella sykkeellä, mutta en usko Barkovinkaan vetävän. Barkov sai taitoluisteluopetusta ja pidän häntä niin älykkäänä että pystyy mielikuvaharjoitteluun. Hän varmaan pystyy yksinkin hiomaan loputtomasti luistelutekniikkaansa saamillaan opeilla, kuten tekevät esim. taitoluistelijat ja tanssijat.

  Lainaus:
  Sinun tekemisiin en ota kantaa, mutta Jessen kohdalla tuo on nyt suorastaan haitallista. Ainakin aika pitäisi kuluttaa pätevän jääkiekkoluistelun opettajan ohjaamana.

  Lainaus:
  Juu, ei tarvinnut lähteä kiusalliselle lomamatkalle.

  Lainaus:
  Hyvä viesti, saattaa tuo ensimmäinen lausekin pitää paikkansa.

  Lainaus:
  Ihmetyttää niin Jesse kuin seurakin, miksi tuollaista ei kitketä pois. Tuossa iässä ei olla enää lapsia. Jotain tosi pahaa ylähuuleen.

  Lainaus:
  Pikkupojaltahan tuo vaikuttaa mutta silti, ei hänen kanssaan ainakaan oikein ole toimittu.

  Taitaa olla jokin rajoitus viestin pituudessa kun lähetys ei onnistu. Lähetetään sitten kahdessa osassa.
   
  Viimeksi muokattu: 20.03.2018 klo 23.05
 14. lämmi Jäsen

  Lainaus:
  Mielestäni ei ole mitään järkeä lähteä tuonne, heti treenaamaan oikeita asioita.

  Lainaus:
  Jos sinne saadaan muut parhaat niin en ole oikein vakuuttunut onko vahvistus, mutta Marjamäen joukkueeseen ei Jessen kannata mennä. Sopimus on varmasti asia johon heikko alku vaikuttaa. Se on toinen syy miksi vaivaudun kirjoittelemaan. Toinen syy on se, että menestyksekäs peli ja ja peli-ilonkin ainakin siirtyy myöhemmäksi ellei luistelu ja pelitapa parane. "Hidas liikkeellelähtö", sinänsä ei kiinnosta, vaan se että pystyykö Jesse ikinä käyttämään huikeaa potentiaaliaan. Kyllä se sopimukseenkin vaikuttaa.

  Lainaus:
  Samaa mieltä. Ei ole mitään luonnonlakia miksi näin heikosti on pitänyt mennä, koska kaikki edellytykset paljon parempaa on olemassa.

  Lainaus:
  En usko että on kiinni edes noista viimeksimainituista. Itse hän ei pysty kentällisen peliä rakentamaan, mutta pysyy hyvin hyvien kavereiden mukana.
  Olen nähnyt hailaiteissa Jesseltä ainoastaan hyviä syöttöjä, joten pelinopeuden tajuaminen ei ole ollut ongelma. Pienissä asioissa on varmaan Jessellä paljon parannettavaa ja vähän isommissakin ja kieli varmaan vaikuttaa asiaan.

  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Muiden urapoluilla ei minunkaan mielestäni ole vaikutusta Jessen kehitykseen ja ihan turhaa etsiä erilaisia esimerkkejä joilla yritetään pyhittää jotain. Vertailua kuitenkin aina tehdään ja tulee tehdäkin. Niistä saadaan mittakeppejä, nähdään mikä on mahdollista ja missä mennään
  Minä en odota mitään erityistä kehittymisnopeutta tai maalien ja pisteiden määrää, kunhan Jesse alkaisi vaan pelata niin kuin miten hänelle on mahdollista, kaikki olisi silloin kivempaa.

  Lainaus:
  Toivotaan että saa aikaa. Joka tapauksessa poika heittää miljoonia hukkaan tyhmyyttään.
   
 15. lämmi Jäsen

  Lainaus:
  Aika lailla samaa mieltä jo saamiesi vastausten kanssa.

  Lainaus:
  On kyllä ihan ansionsa mukaan alemmissa ketjuissa. Pulju pelaa siten kuin ketjukaverit, heidän mukaansa hyvin tai huonosti, mutta ei pysty itse nostamaan ketjun tasoa. Jää harmillisen usein vaan katselemaan peliä vaikka on itse jäällä.

  SJS-peli oli Puljulta hyvä huonojen joukossa, mutta Draisaitlille surkea. Syöttö Couturen lapaan oli tietysti pahin. Siinä tilanteessa Pulju kyllä poikkeuksellisesti taisteli kuten aina pitäisi. Lähti Hertlin kanssa suunnilleen "samalta viivalta", mutta otti lähdössä selvästi laajemman kaarroksen. Nopea on Hertlkin ja kun sai tiukemmalla kurvilla etumatkaa niin Pulju ei pystynyt kuromaan sitä umpeen.

  Eräs koomillinen tilanne oli kun Draisaitl luisteli takaperin pakin paikalla ja seurasi katseella kun Burns luisteli rennosti heittämällä ohi. Tilanteesta ei kylläkään tullut maalia.

  Lainaus:
  Sitähän tuo tuppaa olemaan. Tuntuu myös siltä että ei oikein tiedä puolustettaessa mitä pitäisi tehdä, kuten hiljattain oman maalin edustan ruuhkassa kun vastustaja teki maalin. Varmaankin heikko kielitaito vaikuttaa.

  Vielä tuli mieleen että Jessellä tuntuu maalin edustalla joskus aikaa ja huomiota menevän pitkän mailan kömpelöön asetteluun. Pitkässä on etunsa mutta tuota voisi ehkä pikkuisen lyhentää.
   
  Viimeksi muokattu: 20.03.2018 klo 21.02
 16. HeGe41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Sabres, SaPKo, AM#34, JP#98
  Välillä tehojakin. Carolinen murskajaisissa 1+1.

  Vähän tosiaan Buljun pelaaminen sellaista, ettei ole ihan ytimessä. Oli mun mielestä parempi vuodenvaihteessa. Tietysti koko Edmonton on aika lame.

  Tähän kauteen se 15 maalia rikki ja hyvä kesä alle. Kuitenkin vakiinnutti paikkansa ylhäällä, joten tästä mukava jatkaa rakentamista.
   
 17. Batigoll Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Manchester United
  Yön pelissä selostaja-kommentaattori mainosti ettei ole näin hyvää Puljujärveä nähnyt. Hitaasti mutta varmasti näyttäisi homma etenevän.
   
 18. Keskiviiva Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuopion KalPa
  Puljujärvi s.1998 tehnyt nyt 19-vuotiaana 20p kauden.

  Tänä vuonna 21-vuotiaana loistava 1996 Mikko Rantanen pelasi kaksi vuotta sitten AHL:ssä ja pelasi ylhäällä NHL:ssä 9 matsia kiikaritehoin.
  20-vuotiaana viime vuonna Rantanen sitten nosti tasoa ja 21-vuotiaana jälki on hurjaa.
  Puljujärvi on siis 19-vuotiaana Rantasta edellä, kuten nelosvarauksen kuuluukin olla kymppivarausta. Toivottavasti kahden vuoden kuluttua Puljujärvi pelaa samalla tasolla kuin nyt Rantanen. Uskon siihen.

  Patrik Laineen tilastot sokeuttaa Puljujärven mukamas olevan hidas kehityksessä, mutta kuinka monta 19-vuotiasta suomalaista löydätte jotka olisivat tehneet 20p kauden. Laine on poikkeus ja Puljujärvi edelleen kova lupaus joka kehittyy normaalimmalla tavalla.

  Barkov sai 19-vuotiaana 2014-2015 kasaan 71 ottelussa 16+20=36p.
  Puljulla kohta kasassa sama määrä maaleja ja matseja vähemmän.
   
  Viimeksi muokattu: 21.03.2018 klo 12.37
 19. karhjoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Flyers
  Lainaus:
  Onhan noita. Laineen jo mainitsitkin.

  Sebastian Aho (35. varaus) 2016-17: 49 pts.
  Hannu Virta (38. varaus) 1982‑83: 37 pts.
  Sasha Barkov (2. varaus) 2014‑15: 36 pts.
  Olli Määttä (22. varaus) 2013‑14: 29 pts
   
 20. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Näin minä itse asian näkisin että jos ei vielä ensi kaudella, niin viimeistään sitä seuraavalla eli 2019-2020 kaudella pulju on jo yli 60 pisteen pelaaja. Kuinka paljon yli, niin sitä ei vielä uskalla sanoa.
   
 21. Hockey#11 Jäsen

  Puljujärvelle sopiva vertailukohta löytyy Jetsin riveistä, mutta ei ole Laine. Blake Wheeler on se pelaaja, jonka videoita Jessen kannattaa katsoa ja ottaa oppia niistä. Puljujärvi ei ole vielä lähellekkään samalla tasolla, mutta eipä ollut Wheeler saman ikäisenä pelannut peliäkään NHL:n puolella. Pelityylissä kuitenkin löytyy todella paljon samaa.
   
 22. HeGe41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Sabres, SaPKo, AM#34, JP#98
  Puljujärvi on ruumiinrakenteltaan todella kookas. Sekä pitkä että painava. Joillakin isoilla urheilijoilla ottaa huomattavasti aikaa saada kestävyys ja motoriikka riittävälle tasolle.
   
 23. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Puljujärvi on ensi kaudella samassa tilanteessa kuin Rantanen nyt eli pelaa kolmannen kautensa varauksen jälkeen. Jos haluaa verrata Puljujärveä ja Rantasta, on vähän epäreilua verrata Puljujärven neljättä kautta Rantasen kolmanteen.
   
 24. Keskiviiva Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuopion KalPa
  Lainaus:
  Minusta taas ikä merkitsee vertailussa enemmän kuin se kuinka monta vuotta on takana. Jesse olisi voinut viime vuoden pelata aivan hyvin Kärpissä kuten teki 18-vuotias Aho.

  Toki Rantanen lokakuussa syntynyt ja Puljujärvi toukokuussa joten 5kk nuorempi oli Rantanen viime vuonna kuin Puljujärvi ensi vuonna.
  Kuukautta aikaisemmin syntyneenä Rantanen olisi varattu vuotta aiemmin kuin lokakuussa syntyneenä.
   
 25. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Eli siis vertaillessa Matthewsia ja Lainetta, pitää vertailla Matthewsin viime kautta (tulokaskausi) Laineen nykyiseen kauteen (toinen kausi)?

  No mikäs siinä. Samanikäisenä kuin Puljujärvi pelasi jo NHL:ssä, Rantanen pelasi vielä Suomessa. Joten ero on selvä.