Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki FASlapsi on saanut viikon verran kakkua kirjoitettuaan jalkapallon MM-liveseurantaan hyvän maun vastaisen viestin.

Sulje ilmoitus

Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Barnes, 22.10.2016 klo 20.20.

 1. Hauntti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins, TPS
  Onko Puljujärven dokauskesästä joku kuvakollaasi jossain, voi sitten arvioida tätäkin muuten kuin palstanimimerkin juttujen perusteella. Tämä ei ole enää OT:ta nyt puhutaan jo ketjun pelaajasta.
   
 2. Huppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Ne on asioita jotka voi muuttua. Joka tapauksessa toki mielestäni aika turha vääntö kun se että Laine olisi joskus käynyt kerran vetämässä kännit ei sinänsä vaikuta mihinkään. Itse asiassa koko tämä vastakkainasettelu tuntuu jotenkin typerältä.
   
 3. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Lupausten hautausmaasta samaa mieltä ja Oilersin "kasvatustoimintaa" seuranneena alan ymmärtämään miksi. En viitsi jauhaa Jessestä enää paljoa, mutta Oilersia tarkasti seuranneet tietävät, että homma ei ole millään muotoa toivoton Jessen osalta.

  Mitä Duboisiin tulee uskallan väittää, että paremmin Jessellä on mennyt kun otetaan huomioon kaikki osaset. Maalintekotahti on samaa luokkaa, vaikka Jesse on pelannut puolet kaudesta alakentissä lähes ilman yv-aikaa, kun taas Dubois on ollut lähes koko kauden ykköskentässä ja ylivoimassa. Eipä sillä että näistä kannattaa vielä hirveästi tehdä johtopäätöksiä.
   
 4. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes, Uruguay
  Toivottavasti Pulju nyt saa loppukaudesta onnistumisia, niin pääsee sitten hyvässä vireessä liittymään MM-koneeseen. Toisaalta, olisiko kuitenkin fiksumpaa jättää turnaus väliin? Puljullakaan ei kuitenkaan pari viimeisintä kautta ihan sieltä kevyimmästä päästä ole ollut. Sellainen fiilis kuitenkin on, että Tanskassa Jesse nähdään ja tällä kertaa pistetilikin aukeaa. Maajoukkueen huoltajat ehkä onnistuvat löytämään myös Puljulle vähän isomman kypärän toisin kuin virkaveljensä Edmontonissa.
   
 5. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Edelleenkin heittäisin tätä Dylan Stromen nimeä myös esille, kun täällä jo osa on ilmeisesti näin kärjistettynä hautaamassa Puljun uraa ja laittamassa takaisin Kiekko-Laseriin pelaamaan. Strome on kolmosvaraus vuodelta 2015, pelannut sen jälkeen 18 NHL-peliä tehoin 1+1. Tällä kaudella sitten AHL:ssä yli piste per peli tahtia, mutta NHL:ssä ei ole tullut kuin 11 peliä ja niihin siis tuo yksi maali.

  Toki sentterin tontti ja organisaationa vieläkin paskempi Arizona, mutta tuskin on tuota Stromenkaan uraa vielä ihan oltu hautaamassa käsittääkseni? Joskus se vaan kai ottaa pidemmän aikaa breikata.
   
 6. EmeraldSapphire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Jos Puljujärvi haluaa tulla MM-kisoihin, niin ehdottomasti mukaan, ja varmasti on vahvistus joukkueelle. Kuitenkin Puljujärven näkökulmasta myös MM-kisoista kieltäytyminen olisi täysin ymmärrettävää ja perusteltua. Marjamäki on toistuvasti saanut maajoukkueen alisuorittamaan ja pelaamaan passiivista, ylivarovaista ja pelokasta kiekkoa, ja saman trendin jatkuessa vaarana on, että kevään MM-kisat vain syövät Puljun itseluottamusta. Mikä on muuten Jessen sopimustilanne kauden lopussa?
   
 7. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Eikös tuo kolmen vuoden tulokassopimuksen tehnyt, ja nyt on toinen kausi menossa.
   
 8. Ötökkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
  Harmittaa tuo Puljun tilanne. Edmonton ei ehkä sittenkään ole hänelle ihan paras paikka. Jesse vaikuttaa hiukan "lapselta" kun vertaa esim Ahoon tai Laineeseen. Tarvitsisi ihan erilaista tukea ja kannustusta. Ilmeisesti Oilers on vähän muidenkin kohdalla sössinyt ja harva varaus on yltänyt täyteen potentiaaliinsa.
   
 9. Aunt Wang Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Brommapojkarna, John Eichel
  3-5 vuotta varauksesta, niin voidaan sanoa tuliko huti vai osuma. Eikös se about näin mene? Joku THN:n ukko kirjoitteli Juolevistakin jo surkeana varauksena, siltähän se tietysti nyt näyttää, mutta kun kaverilla kuitenkin on ~20 vuotta aikaa luoda uraa, niin mistäs sitä tietää vaikka osoittautuisikin ikäluokkansa parhaaksi puolustajaksi. Näkisin Puljun tilanteen samanlaisena. Vielä ei ole syytä huolestua, mutta jos 2020-luvun alussa uran korkeimmat tehopisteet ovat luokkaa 15+25, voidaan puhua pienestä pettymyksestä. Eikä sekään vielä sulje pois mahdollisuutta, että hän "breikkaisi" vaikka lähempänä kolmeakymmentä. Olisihan se hyvä jos tehoja tulisi jo seuraavalla kaudella, mutta olisiko urakehitys a lá Wheeler tai Steen pettymys myöskään?
   
 10. adolf Jäsen

  2 vuotta ja pulju on jo helvetin hyvä pelaaja joka pelaa isossa roolissa NHL:ää. +5 vuotta niin pulju on jo maajoukkueemme tärkeimpiä pelaajia.

  Juolevi on jo paljon epävarmempi tapaus, mutta puljun kanssa ei ole hädänpäivää.
   
 11. metsuri1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Carolina Hurricanes
  Lainaus:
  Sen verran Juolevista että vaikkei nuorten kisoissa varsinaisesti loistanut niin en heittäisi kirvestä kaivoon. Hän tekee nyt sitä mitä olisi pitänyt tehdä jo viime kaudella. Eli pelaa miesten kanssa ja harjoittelee perus puolustuspelaamista. Voi katsoa ihan ketä tahansa NHL:n parhaista puolustajista niin ne on pelanneet ensin pari vuotta farmia ennen kuin on menneet liigaan. Kai ne kypsyy hitaammin. Juolevi on vielä todella nuori tapaus ja hänelle voi antaa aikaa.
   
 12. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  No onhan tuo nyt merkki aikuistumisesta, että Jesse on pelannut kaikki matsit umpipäissään. Ihan hyvät tehotkin siihen suhteutettuna. Kattokaa vaan niitä kuvia, ihan selvästi kännissä.
   
 13. Kaspo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Jari "tethered to the polestar" Viuhkola
  Lainaus:
  Fake news! Vaikkapa Alex Pietrangelo, Kris Letang, Dougie Hamilton, Drew Doughty, Victor Hedman ja Seth Jones sanoo heibba!

  Mitä tulee Jesseen, niin kyllähän se ihmeelliseltä tuntuu, ettei kypärää ole oikeassa koossa ilmeisesti löytynyt. Voisi tarvita myös ns. "kielikopan", vähän kuin kuonokoppa, joka kuitenkin laitetaan kielelle, jotta se kieli ei pyörisi niin valtoimemaan esim: nenässä.
   
 14. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Itse asiassa viimeisten vuosien aikana kärkipään puolustajavaraukset ovat ottaneet usein ensimmäisellä kaudella paikan NHL:stä. Euroopassa pelanneet ovat pelanneet miesten kanssa, ja Pohjois-Amerikassa tullaan suoraan junnusarjasta.

  Esim. Chychrun, Hanifin, Werenski, Sergachev (vuosi draftiin jälkeen), Jones.
   
 15. RiverDog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Mieti vielä ihan hetki kirjoitustasi ja sitten vastaa oletko tosiaan tuota mieltä? Dubois on kumminkin ensimmäisellä kaudellaan tällä tasolla pystynyt vakiinnuttamaan paikkansa ja hienosti on pelannutkin. Oletko montakin peliä nähnyt Duboisilta?

  Lainaus:
  Haluatko lyödä vetoa? Helvetin hyvä voisi olla tuollainen +70 pistettä ja +30 maalia kaudella 2019-2020. Maajoukkueessa taas seuraavissa Olympialaisissa tai Kanada Cupissa kahden ensimmäisen kentän laidassa. Itse sanon, että ei tule onnistumaan.

  Ja vasta-argumenttisi on varmaan, että nämä on aivan suhteettoman kovat odotukset. Vastaan siihen, että ei kyllä Jessestä kukaan odottanut 3-4 ketjun helvetin hyvää "jyrää" NHL:ään.
   
 16. Ilmari Ahde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Timppa-setä, Hamsteri, Desmond Määttä
  Lainaus:
  Jääpalloilijoilta tuttu suun suojus Jessellekin, eipä luikahtele kieli kolviin niin herkästi.
   
 17. adolf Jäsen

  Lainaus:
  En halua lyödä vetoa ja en ota tätä keskustelua niin tosissani että olisin lyömässä mitään "vasta-argumenttia". :)

  Mutta tuota mieltä olen ollut jo parisen vuotta mitä aiemmassa lainaamassasi viestissä sanoin. Olen sitä mieltä edelleen. Entistä vakuuttuneemmaksi tuosta olen tullut tällä kaudella. Jessen täytyy nyt saada vain tasaisuutta otteisiinsa. Eikä olisi pahitteeksi että tuohon Edmontonin touhuun tulisi jotain jämäkkyyttä. Mitään pisteveikkauksia en lähde arpomaan, mutta on tuossa kaikki tähtipelaajan ominaisuudet olemassa. Jesse lähti vain tuonne niin hirveän raakileena että tarvitsee pidempään kypsymistä.
   
 18. RiverDog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  @adolf toivon kyllä, että sinä olet tässä asiassa oikeassa ja minä väärässä, mutta ihan noin kovia odotuksia minulla ei ole.

  Toivon todellakin olevani väärässä. Pilkahduksia on ollut, mutta ei mitään sellaista, että olisin vakuuttunut Jessen olevan tähtiainesta NHL:ään.
   
 19. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Lainaus:
  Sanotaan, että ite uskon Puljun olevan varovasti vähintään 60+ pisteen pelaaja tuollon 2019-2020 kaudella. World Cupissa, jos sellainen pidetään, Pulju on mukana, mutta ketjua en ruopea ennustamaan, mutta 2022 Olympialaisissa, jos NHL mukana, niin TOP6 pelaaja.
   
 20. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Strome on ihan hyvä esimerkki. Vielä lähempää voisi ottaa esimerkiksi Alexander Nylanderin, joka ei ole kyennyt vielä AHL:ssäkään mitenkään poikkeukselliseen pelaamiseen. Nylander on Puljujärven kanssa samaa vuosimallia ja saman draftin kärkipään nimiä. En kuitenkaan muista nähneeni juttuja siitä, että Nylander olisi jo menetetty lupaus.

  Stromen varausvuonna esimerkeiksi voisi nostaa vaikkapa Timo Meierin ja Pavel Zachan. Meier pelaa nyt kolmatta kauttaan draftin jälkeen ja vasta tällä kaudella on osoittanut merkkejä siitä, että voisi nousta hyvän tason NHL-pelaajaksi. Samat sanat Zachaan paitsi että hän ei ole kunnolla osoittanut vieläkään sitä.

  Esimerkkejä löytyisi helposti paljon lisääkin, mutta ei jaksa nyt taas aloittaa samasta aiheesta tämän enempää.
   
 21. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Winnipeg Jets, Carolina Hurricanes, FLA Panthers
  Lainaus:
  Joku nevari Blake Wheeler (jota Jesse työkaluineen muistuttaa paljonkin) breikkasi änäriin 22 vuotiaana. Teki silloin 45 pistettä.

  Kyllä se että jotkut näistä 19-20 vuotiaista puhuu menetettyinä tapauksina kertoo näiden tyyppien ymmärryksen tasosta kaiken oleellisen.
   
 22. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Mainitsitkin tuossa jo miltei jokaisen esimerkin niistä, jotka ovat pystyneet heti draftin jälkeisellä kaudella tai vuotta myöhemmin ottamaan paikan NHL:stä.

  Tasapuolisuuden nimissä voisin luetella tähän ne kärkipään (1. kierros olkoon rajana) puolustajat, jotka eivät ole paikkaansa NHL:ssä ottaneet kahden ensimmäisen kauden aikana. Otetaan rajaksi kesän 2013 draft, jolloin esiin nostamasi Seth Jones varattiin. Ja jätetään kahden tuoreimman draftin pelaajat kokonaan pois, jotta tilastosta saadaan relevantti. Alla lista ko. pelaajista (suluissa kausi, jolloin varauksen jälkeen otti paikkansa NHL:ssä):
  - Darnell Nurse (3. kausi)
  - Samuel Morin
  - Josh Morrissey (3.)
  - Ryan Pulock (5.)
  - Mirco Müller (2./5., hieman erikoistapaus, koska 2. kaudella pidettiin ylhäällä, koska ei voitu laittaa AHL:ään, ei varsinaisesti vielä vakiinnuttanut)
  - Shea Theodore (3.)
  - Haydn Fleury
  - Julius Honka (4.)
  - Travis Sanheim (4.)
  - Anthony DeAngelo (3.)
  - Jakub Zboril
  - Thomas Chabot (3.)
  - Noah Juulsen
  - Jacob Larsson
  - Gabriel Carlsson
  - Olli Juolevi
  - Jake Bean
  - Dante Fabbro
  - Logan Stanley
  - Dennis Cholowski
  - Lucas Johansen
   
 23. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Vaikka viesti onkin vähän provosoiva, niin olen itsekin kyllä tätä ihmetellyt jatkista lukiessani. Kaikki pitäisi saada heti ja pitkäjänteisyys on joillekin kovin vieras asia. Vähän kun tulee vaikeuksia, niin heti ollaan heittämässä kirvestä kaivoon. Pulkkisesta voidaan jo ruveta sanomaan että rupeaa olemaan menetetty tapaus mitä NHL:ään tulee (Euroopassahan tuo voi edelleen tehdä kovaa jälkeä), mutta ei nyt herranjestas mistään teini-ikäisistä.
   
 24. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Winnipeg Jets, Carolina Hurricanes, FLA Panthers
  Lainaus:
  Niin. Sen tässä voi nyt myöntää, että siihen nähden millä numerolla Pulju draftattiin niin NHL menestys tähän mennessä on ollut pettymys. Nyt sitten katsotaan josko pidemmän linjan kehitys kuitenkin vie sille tasolle mitä kaverille on ennustettu. Puljulla on kuitenkin nähdäkseni kaikki työkalut ja edellytykset olla kärkiketjujen ukko NHL:ssä, se miten kauan työkalupakin löytyminen sitten kestää tai löytyykö sitä ollenkaan on asia erikseen. Siihen voi palata joskus 4-5 vuoden päästä.
   
 25. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Näinhän se on. Tuolla ajatusmallilla suomalaisista nykyisistä NHL-pelaajista ura olisi haudattu ainakin Granlundeilta, Teräväiseltä, Haulalta, Koivulta, Ristolaiselta, Filppulalta, Donskoilta, Vataselta, Armialta, Lindelliltä, Komarovilta, Nutivaaralta, Lehkoselta, Jokiselta, Kapaselta, Lehterältä jne. Molarit sitten vielä erikseen.