Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Barnes, 22.10.2016 klo 20.20.

 1. Lecavalier Jäsen

  Nyt jos jää Suomeen ja Kärppiin, siellä keskinkertainen kausi, niin vältämättä uutta mahdollisuutta NHL:n puolella ei enää tule. Hieman tuntuu puuttuvan Puljujärveltä sellainen palava halu pelata NHL:ssa ja ei ole valmis tekemään kaikkeansa pärjätäkseen siellä. Eli puolivillaista tekemistä ja lopputulos on sen mukainen. Ehkä Pulju on tyytyväinen, vaikka pellailisi loppu-uran Euroopan sarjoissa. Vaikea uskoa Pulljujärven ikinä breikkaavan NHL:ssa.

  Puljujärven asenteesta välittyy hieman samanlainen mielikuva, mitä toisesta Oilersin ykköskierroksen suomalaisvarauksesta Jesse Niinimäestä 2000-luvun alussa.
   
  HOOLIGAN_, astraljava & Alamummo tykkäävät tästä.
 2. astraljava Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bruins, Jyp
  Täysin samaa mieltä. Maha taisi täyttyä jo sillä korkealla varauksella.
   
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 3. Corkscrew Jäsen

  En nyt tiedä tuosta Niinimäki-vertauksesta, Jesse N kävi omalla reissullaan vaan toteamassa tilanteen. Puljujärvi oli paljon isompi lupaus ja siinä missä Niinimäen ykköskierroksen varaus oli yllättävä, Puljujärvelle tuli kiukkua aiheuttaneena yllätyksenä ettei varattukaan kolmantena vaan vasta nelosena. Enemmänkin Puljujärvellä taustajoukkoineen tuntuisi olevan todellisuutta suuremmat luulot itsestään, kun on pokkaa laittaa Oilers hankalaan tilanteeseen jossa voisi vähän peiliinkin katsoa. Puljujärvellä on palava halu pelata NHL:ssä mutta kaiken pitäisi tulla suoraan annettuna vaikka näytöt P-Amerikassa puuttuu kokonaan.
   
  Ippenator, valkoiset luistimet, Soi Nana ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 4. Lecavalier Jäsen

  Lainaus:
  Tottahan tuo on, että Niinimäestä ei odotettu läheskään yhtä paljoa. Puljujärvi saapui suuren hypen kera. Kuitenkin takaa ajoin sitä, että Niinimäkikään ei hirveästi viitsinyt pinnistellä, jotta paikan olisi napannut ja itseään kehittänyt pelaajana. Taitoa ja pelisilmäähän tällä piisasi. Se riitti siihen, että parhaillaan oli Ilveksessä dominoiva, vaikka jalka ei liikkunut. Kovalla työnteolla olisi todennäköisesti mennyt paljon pidemmälle.

  Uskon myös siihen, että mikäli Puljujärvi olisi nöyrempi, itaeohjautuva ja halukas kehittämään itseään määrätietoisesti, niin paikka olisi vallattu. Itsestään liikoja kuvitteleminen ja odotukset, että kaikki on katettu hopealautaselle paistaa läpi.

  Se mikä eniten askarruttaa Puljujärven kohdalla edellä mainitun lisäksi, on tietynlainen erikoisosaamisen puuttuminen. Silloin vain pitäisi tehdä töitä entistä kovemmin, eikä vaatia siirtoa kehnoilla näytöillä. Nyt otsassa on floppileima ja mielikuva oikukkaasta pelaajasta.

  Eihän tässä muuta voi kuin odottaa, että Puljujärvi todistaa yleiset epäilykset vääriksi. Kuitenkaan mahdollinen seuran vaihto ei itsessään takaa vielä mitään. Harvassa joukkueessa on Edmontonia kehnompi laituriosasto.
   
  Ippenator ja Pika1 tykkäävät tästä.
 5. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Tartun tähän erikoisosaamisen puutteeseen. PuLa-Aho-ketjun dominointi perustui hyvin pitkälti Ahon loistavaan pelikäsitykseen, hockey IQ:n ja Laineen kliiniseen viimeistelyyn sekä fyysiseen preesenssiin. Jesse oli oiva palanen tuohon ketjuun mutta ei tuonut pöytään oikeastaan mitään lisää, oli vain sopiva täydentämään kaksikkoa Aho-Laine. Toivon todella että Jesse löytää paikkansa NHL:ssa sillä hänellä on kaikki fyysiset ominaisuudet pelata kirkkaissa valoissa, henkisistä en osaa kuitenkaan sanoa.
   
  Ippenator, Järvenpää & Alamummo tykkäävät tästä.
 6. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rive Kanerva
  Lainaus:
  Se suurin ongelma oli, että Puljujärvi ei ollut "tasavertainen" noiden kahden kanssa ja hän lähti ainakin vuoden liian aikaisin Pohjois-Amerikkaan. Todennäköisesti hänellä oli vähän vääristynyt kuva omasta tasostaan ja ikävä kyllä pelaajan lähipiiri ei osannut auttaa häntä tekemään uransa kannalta järkeviä päätöksiä. Esimerkiksi nuo U20-kisat, joissa Puljujärvi voitti koko turnauksen pistepörssin saattoi vääristää paljonkin pelaajan käsitystä omasta tasostaan. Jos tuon turnauksen otteluita katsoi, niin huomasi Puljujärven olleen erittäin lahjakas juniori, mutta hänen ketjukaverinsa Aho ja Laine pelasivat kuin miehet. Puljujärvi teki turnauksessa paljon hienoja suorituksia, mutta joukkoon mahtui myös lukuisia junnumaisia virheitä. Aho ja Laine pelasivat huomattavasti kypsemmin, minkä vuoksi he olivatkin valmiita NHL:ään jo seuraavalla kaudella.

  Lahjakkuuttahan Puljujärvellä on, mutta nykyinen meininki näyttää vähän siltä, että ei hänestä mitään NHL-pelaajaa tule. On niitä ollut muitakin lahjakkaita pelaajia (esimerkiksi Jesse Niinimäki), jotka eivät ole päässeet lähellekään potentiaalinsa ylärajaa. Ainakin parin viime kesän aikana Puljujärvi on ollut huolestuttavan yleinen näky Oulun yöelämässä. Ehkä normaalia käytöstä 21-vuotiaalle, mutta ei 21-vuotiaalle urheilijalle, jonka tavoite on (ainakin toivottavasti) olla jonain päivänä maailman paras jääkiekkoilija. Nyt aletaan kuitenkin olemaan jo siinä pisteessä, että mikäli Jesse haluaa tehdä mittavan NHL-uran, niin jotain muutoksia on tehtävä.

  Oma ehdotukseni on, että nyt kannattaisi mennä vuodeksi Kärppiin hakemaan itseluottamus takaisin. Manner on meritoitunut erinomaisena yksilöiden kehittäjänä ja tutussa ympäristössä Jessen pääkin voisi vähän avautua. Vapaa-aika kannattaisi käyttää harjoitteluun (niin fyysiseen kuin henkiseen) ja englannin kielen opiskeluun. Ensi kesänä sitten kova kesäharjoittelu ja korkki auki korkeintaan juhannuksena. Kun takana on nappikausi Liigassa, itseluottamus on palannut ja fyysinen kunto on kovan kesän jälkeen erinomainen, niin luulisi NHL-paikankin avautuvan helpommin. Suosittelisin kokeilemaan.
   
  raju, Ippenator, lainelaser ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 7. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Hankala tilanne nuorelle kollille, jos homma ei ole lähtenyt Edmontonissa rullaamaan ja sosiaalisesti olet jäänyt omassa jengissä hieman sivuun. Kesällä pitää ottaa tämä takaisin. No joo, menee vähän juoruilun puolelle, eli faktoja ei ole Oulun yöelämästä.
   
 8. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Pakko oli käydä katsomassa Youtubesta muinaisia junnukisoja. Siellä Pulju menee voimalla läpi, eikä sellainen toimi NHL:ssä, kun voimamiehiä on vastassa joka vaihdossa. Miten mahtoi olla Puljun pituuskasvun kanssa? Oliko nykymitoissa jo joskus 14-vuotiaana? Se selittäisi paljon junnuaikojen dominointia. Kyllä Puljusta hyvä voimalaituri tulee ja keskelle mieluusti joku Barkovin (tai Ahon) kaltainen pelaaja. Niitä on monia. Osaamme luetella nimiä mutta tuossa suomalaisia tuttuja pelimiehiä.
   
 9. JPL Jäsen

  Lainaus:
  Samat on ajatukset. Aika virheellinen tapa hankkia itseluottamusta tuo kapakkaelämä. Kyllähän sieltä sitä huomiota saa, mutta sen siirtäminen kaukaloon on hitusen hankalaa. Jessehän on aina ollut järjettömän kova treenaamaan, joten se puoli on kunnossa. Pelkkä treenaaminen ei kuitenkaan enää tee NHL-pelaajaa, vaan kaikki palaset pitää olla kohdallaan.

  Itseluottamus kuntoon Kärpissä ja samalla sitten kunnon pläni tuon muun ympäristön kuntoon saamiseksi. Esimerkkinä jos ottaa vaikka Laineen - hänellä oli 15-16 kesäisenä finninaamana todella isoja haasteita psyykkeen kanssa. Joku sanoo itseluottamukseksi - minä näen sen ennemmin epävarmuutena. Hän sai kuitenkin yläkerran paremmalle tolalle ja varmasti osaa suhtautua itseensä ja muihin nykyään paremmin, mikä auttaa kummasti tuolla rapakon takana. Kärpissä Jokinen voi jatkaa aloittamaansa operaatiota ensi kaudella. Ehkä se siitä oikenisi. Jos ei oikene, niin kyllähän noilla taidoilla kuitenkin liigassa saa uran tehtyä.
   
 10. Tinke-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Haukat
  Aika erikoista on että Pulju joka tunnetaan kovana harjoittelijana, ei kuitenkaan ole jaksanut panostaa paikallisen kielen opiskeluun? Kuitenkaan kyseessä ei ole mikään suomenkieli joka on tunnetusti todella vaikea oppia. Otetaan vaikka esimerkkinä Kimi Räikkönen, hänen kirjansa mukaan (mikä on muuten aivan erinomainen!) kimi ensi kertaa ulkomaille yksin lähdettyään ei osannut kunnolla englantia. Ei edes siinä määrin että olisi osannut kysyä junassa onko hän nyt oikeassa junassa vai ei. Oppi kuitenkin kielen ajan mittaan. Ymmärrän kyllä Puljujärven lähtötilanteen, onko hän nyt muuta koulua käynyt kuin peruskoulun loppuun? Mutta juuri tästä johtuen, luulisi häneltä tai hänen lähipiiristään löytyvän sen verran viisautta että Puljujärvi alkaisi opiskelemaan englantia? Ei voi olla rahasta kiinni yksityisopettajan palkkaaminen? Ja kyllä, osalle meistä kielten opiskelu on vähän haastellisempaa kuin muille. Ja joillekin erittäin haasteellista. Esimerkkinä vaikka minä itse. Yläasteella aloitettu ruotsin kielen opiskelu tökki jo alkuunsa joten päätin että minäpä vihaan ruotsin opiskelua ja en tule ikinä sitä mihinkään tarvitsemaan. No en ammattikoulussa tarvinnutkaan. Ja AMK:ssa jos ruotsin kielen oppimiseen olisi valmistuminut jäänyt niin senkin olisi voinut järjestellä niin ettei olisi tarvinnut ruotsia opiskella. No tämä kaikki kun lasketaan yhteen niin en vielä tänäkään päivänä puhu ruotsia kuin pari hassua sanaa. Eihän tuo paljoa vaikuttaisi ellen kolme vuotta sitten olisi tavannut nykyistä avovaimoani joka yllätys yllätys on suomenruotsalainen. Aika usein ruotsinkielen osaamisesta olisi enemmän kuin apua esim hänen sukulaisten kanssa juteltaessa. Eikä sopivaa aloittelijoitten kurssia ole löytynyt tältä tai lähipaikkakunnilta joten aikalailla itsenäisen oppimisen kanssa mennään. Joten tunnen kyllä Puljujärven tuskan kun ei kunnolla ymmärrä mitä muut puhuu tai jos ymmärtääkin niin osaa tai uskalla ilmaista itseään vieraalla kielellä. Mutta sitä en ymmärrä ettei hän tajua laittaa säästöpossusta pientä rahasummaa kielen opiskeluun, se jos mikä on idioottimaista.
   
  Turha Kaukalo tykkää tästä.
 11. Jippo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Tuskin se kieliasia on niin yksinkertainen, että viitsiikö opiskella vai ei. Kyseessä lienee sosiaalinen ympäristö kokonaisuudessaan eli Pulju ei yksinkertaisesti tunne oloaan mukavaksi. Jos tuntisi, niin tankeroenglanti olisi ihan tarpeeksi. Uskon siis vahvasti, että kieliongelma on oire, ei syy.
   
  Lert ja Jyyd tykkäävät tästä.
 12. Tinke-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Haukat
  Lainaus:
  Ei varmasti kieliongelma ole se pääasiallinen syy miksi Puljulla on ollut ongelmia, mutta varmasti helpottaisi toimimista niin joukkueen kesken kuin myös kaupungilla jos hän osaisi paremmin paikallista kieltä.
   
 13. Mediakuutio Jäsen

  Lainaus:
  On se kuulemma kuppi maistunut tänäkin kesänä. Muutama viikko sitten joutuivat poistamaan yökerhostakin kun oli vähän turhan paljon nautittu alkoholia ja meinasi mennä riidan haastamiseksi.
   
  Lert, RäpyläRepe & HOOLIGAN_ tykkäävät tästä.
 14. Regina Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Diskos, Pittsburgh Penguins
  Ymmärrän että Jessen fanit miettivät täällä parasta paikkaa hänelle. NHL on vaan sarja missä pelaa parhaat. Aika moni pelaaja pelaisi mielellään Ahon vieressä tai monen muun huippusentterin. Se paikka vaan pitää ansaita siellä änärissä eikä junnukisoissa. Aika moni muu jo änärissä pelaava pelaaja tekisi hyvää tulosta hyvän ykkössentterin vieressä, jos pääsisi rinnalle.
   
  Ippenator, RäpyläRepe & Alamummo tykkäävät tästä.
 15. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Lainaus:
  Jostain joskus luin, että kunnon kännit vie reeneistä parhaimman terän jopa kahden viikon ajan. Jos käy kupilla joka toinen viikko niin koko ajan jää reeneissä ja kehityksessä selväpäisestä kaverista. Yritin etsiäkin mistä sen luin, mutta enpä löytänyt, enkä enää muista mistä.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 16. Vinyl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aravirran kovuus
  Jos (ja tähän nyt tosiaan se todella iso JOS) se kuppi tosiaan maistuu, niin sitten kannattaisi varmaan miettiä pelipaikkaa jostain muualta kuin Oulusta. Toki jossain Helsingissä olisi vara valita useammastakin kuppilasta ja harva varmaan Jesseä kuitenkaan tunnistaa, mutta eipähän olisi sitä samaa kaveripiiriä houkuttelemassa norkoilemaan nurkkapöytiin.
   
 17. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Kyllä minä sanon et Jesse tunnetaan jokapuolella Suomea. Ja jos kuppi maistuu niin kyllä kaveria siihen hommaan löytyy aina. Olitpa tavis tai urheilija.

  Jos nuo Jessen kupittelemiset ovat totta, niin ei ihme, että kehitys laahaa vs Laine ja Aho. Vaikka nyt ei tarvitsekkaan 100% absolutisti olla, niin jos siellä yössä jatkuvaan juokset, niin on selvää, että se vaikuttaa myös treenaamiseen ja pelaamiseen. Vaikka olisitkin vielä nuori mies. Etkä potisi krapulaa edes. Niin se kroppa menee kuitenkin totaaliseen "tilttiin" aina kun ryypätään.

  Mutta itse uskon vahvasti, että Jesselle tulee vielä tolkkua päähän. Ja hänestä saadaan NHL mittarillakin ihan kelpo 50-60p pelimies. Se meneekö tuohon 1 vai 5 vuotta on sitten eriasia. Sen verran potentiaalinen kaveri kuitenkin kyseessä, että vielä on turha heittää kirvestä kaivoon hänen kohdallaan.

  Nyt vain pitäisi löytää joku psykologi tai vastaava henkilö. Joka laittaisi hommat kuntoon niin siiviilissä kuin kaukalossakin. Vakuuttaisi, että nämä asiat on tapahduttava, että tulosta myös tulee. Herätettävä Jesse maailmaan, jossa kaikki on pääsääntöisesti paskaa. Enää ei tarjota kaikkea hopeatarjottimella, kuten junnuiässä on ehkä saanut. Nyt on tehtävä hommat itse. Lähipiirin tukemana.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 18. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Nämä kaikki dokaamiset, ongelmat Oilersin pukukopissa, harjoittelut tai harjoittelematta jättämiset, agentin ylimielisyys tai Puljujärven oma ajatusmaailma nyt ja menneisyydessä ovat niin kaukaisia asioita ja oma faktuaalinen kosketuspinta niihin lähentelee niin likeelle nollaa, että noiden pohjalle en esitä minkäänlaisia argumentteja.

  Toivon vaan, että jotain kautta hänestäkin tulee vielä kelpo NHL-pelaaja. Vaikka viime vuosina näitä huippujunnuja on alkanut nousemaan jokaikisestä ikäluokasta, niin siltikään ei meillä kauheasti olisi vara menettää täysin ketään heistä. Harmittanut ihan vietävästi Puljujärven tilanteen lisäksi esimerkiksi Välimäen vittumainen loukkaantuminen. Nämä on vain todisteita siitä, että 1. kierroksen varaus ja huima lahjakkuus eivät vielä ole takeita NHL:ssä mistään.
   
  Ippenator, jalperi & Rantojen mies tykkäävät tästä.
 19. RäpyläRepe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  William "Bunk" Moreland
  Saattaisi kielen oppiminen lievittää syytä, niin tarvitsee vähemmän oirehtia.
   
 20. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Keuruulle.

  Urheilusanomien jutussa pari kautta sitten muistan jonkun KeuPan nokkamiehen tai koutsin sanoneen kun juttua oli heidän nousustaan ja mikä siinä salaisuutena on, että siinä on hyvä paikka pelaajan lähteä laittamaan urheilullisuus ja muutenkin ammattimaisuus kuntoon ja ura nousuun, kun ei ole mitään mitä tehdä vapaa-ajalla ja just noita baarien tai kirkkaiden valojen houkutusta.

  Siellä taso mitattaisi, jos ei Pulju erotu kunnolla Mestiksessä ja KeuPassa niin NHL-kaukalot jäänevät lopullisesti. Olisi tyhmyyttä mennä muualle kuin Keuruulle.
   
  HOOLIGAN_, Knap, lainelaser ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 21. Ice-Cold Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki, Suomen maajoukkue
  Lainaus:
  Hyvin sanottu ja olen samaa mieltä. Todella vaikea kuvitella että Pulju mahtuisi kärppiin tai yleensä ottaen taso riittäisi nykypäivän liigassa.
   
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 22. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Joo on kyllä vaikea kuvitella.

  Mahtuisikohan edes Hokkiin pelaamaan?
   
 23. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  No, ittelle tuli tuosta mieleen notta jos yläasteen liikunnanopettajaksi Rovaniemen maalaiskuntaan? Ei hyvää päivää tätäkin ketjua.
   
 24. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit, canes
  Lainaus:
  Kun taso on AHL:n ja NHL:n rajamailla, niin menee heittämällä mihin tahansa liigajoukkueeseen. Myös kohelosta olisi kova kiinnostus.
   
 25. Maukka187 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Koovee, NHL
  Lainaus:
  Eiköhän nuo kommentit ole ihan täyttä sarkasmia. Tai ainakin toivon niin.