Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Barnes, 22.10.2016 klo 20.20.

 1. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  #5 pickit
  2016 Juolevi
  2015 Hanifin
  2014 Dal Colle
  2013 Lindholm
  2012 Rielly

  2011 Strome
  2010 Niederreiter
  2009 B. Schenn
  2008 L. Schenn

  2007 Alzner
  =5

  Lainaus:
  Missä kukaan noista #5 draftatuista on ikinä dominoinut varauksensa jälkeen? Vai onko ne kaikki paskoja pickejä?

  #10 pickit
  2016 Jost
  2015 Rantanen
  2014 Richie

  2013 Nichuschkin
  2012 Koekkoek
  2011 Brodin
  2010 McIlrath
  2009 Pääjärvi-Svensson
  2008 Hodgson
  2007 Perron
  =5

  Lainaus:
   
  jalperi, Rene Saari & Ippenator tykkäävät tästä.
 2. Kukko Jäsen

  Lainaus:
  Otetaanpa vaikka esimerkiksi Panarinin sopimus. Columbus olisi halunnut pitää miehen, Rangersissä kuitenkin erinäköiset vetovoima tekijät olivat suuremmat, joten Rangers voitti kisan. Rahasta ei ollut kysymys, vaan vetovoima tekijöistä. Mikäli joukkueessa on huono henki ja GM käyttäytyy ailahtelevasti, niin se ei missään nimessä ole ainakaan hyvä asia vetovoima tekijöiden kannalta. En väitä kyseisen tapauksen vaikuttavan merkittävästi suuntaansa, mutta yleisohjeena on mielestäni hyvän se, että seura etsii kaikkien kannalta sen parhaan ratkaisun tilanteeseen.
   
 3. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Hanifin ei yllättäen dominoinut heti ekalla NHL kaudellaan, mutta pelasi koko kauden ylhäällä Hurricanesin kanssa, joka on aika kova juttu suoraan draftista tulleelle puolustajalle. Sama homma Lindholmin kanssa. Morgan Reilly oli jenginsä kolmanneksi kovin pistemies puolustajana ja valittiin WHL:ssä ensimmäiseen all-star kentälliseen. Lindholm oli kieltämättä suht heikko draft +1 vuonna ainakin päällisin puolin. Nieterraiter paransi otteitaan WHL:ssä roimasti verrattuna edelliseen kauteen. Mutta kyllä, moni noista on myös todella paskoja pickejä.
   
 4. laamis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nashville Predators
  Lainaus:
  Pakko sanoa että ei se Selänteen aikoihin mitenkään erikoinen ihme ollut. Scouttaaminen (tai oletan että johtui tuosta) oli vaan niin lapsen kengissä, Nicklas Lidström varattiin vuotta myöhemmin numerolla 53 ja vielä huomattavasti myöhemminkin saatiin Pavel Datsyuk vuonna 98 #171 ja Zetterberg 99 #210. Toki yli 10v myöhemmin noi kaks vikaa mutta silti.
  Datsyuk ja Zetterberg oli kyllä latebloomereita mutta silti aika älyttömät varausnumerot vs millanen pelaaja tuli. Väittäisin että suhteellisen tyytyväisiä siellä Detroitissa oltiin loppujen lopuksi myös Lidströmin varauksesta, vaikka aloittikin vasta ~21v:nä detroitissa.
   
 5. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Nojoo, meinasin tuosta sanoa että draftin erilaisuus näiden vuosien välillä on myös niin erilaista, että aivan älytöntä lähteä vertaamaan. Oikeassa olet.
   
 6. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Mutta Juolevin pitäisi kuitenkin "dominoida" ollakseen jotain muuta kuin "paska varaus", vaikkei sitä ole tehnyt kukaan muukaan?
   
 7. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Mistä vitusta näin päättelit? Sanoin, että Juolevi ei ole dominoinut ja Selänne dominoi, kun puhuin näiden kahden vertailusta. En sanonut, että Juolevin olisi pitänyt dominoida, mutta jos taso on draftin jälkeen huonompi kuin ennen, niin merkit on huonot.
   
 8. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Lainaus:
  Tästä.

  Lainaus:
  Jotenkin mä sain sun jutuista sellaisen käsityksen että ollaksesi onnistunut varaus #5, niin pitäisi pelata NHLssä heti varauksen jälkeen, tai vähintään dominoida jotain muuta sarjaa. Ymmärsin varmaan väärin.

  PS: Sanottakoot vielä että, en ole mielestäni vertaillut Juolevia ja Selännettä missään vaiheessa pelaajina, vain käytin Selännettä esimerkkinä siitä, että varauksen tuomitseminen ennen ensimmäistäkään NHL-peliä on mielestäni hieman ennenaikaista. Ymmärsitkö nyt?
   
  jalperi ja Rene Saari tykkäävät tästä.
 9. laamis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nashville Predators
  Lainaus:
  Juu, väittäisin että kun puhutaan noista ~18v ikäsistä talenteista niin ei voi edes ykköskierroksen varauksia oikein verrata toisiinsa välttämättä.
  Voi vaikka katsoa 05 ja 06 drafteja, toisessa varattiin ykkösenä Crosby, toisessa Erik Johnsson, aika huima ero, eikö?
  Tottakai vähän paha verrata pakkia ja sentteriä mutta en usko että kukaan miettisi edes sekuntia kumman ottaisi.
   
  Rambokala tykkää tästä.
 10. Karpat46 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Detroit Red Wings
  Tämä yksittäisten drafti valintojen jälkikäteen arvostelu on yhtä mielenkiintoista ja järkevää kuin (väärin) menneiden vakioveikkausrivien arvostelu. Eli ei ole.

  Ketjun aiheeseen vähän takaisin:

  Pisti silmään nimi Nino Niederreiter kun hain vertailukohtaa Jesseen. Tulevat listat puhtaasti Eliteprospects skouttauksella. Yhteneväisyydet:
  -Molemmat Euroopasta
  -Isokokoisia laitureita
  -Varattu about samalla numerolla (#4, #5)

  Tämän seuraavan voi joku Niederreiterin uraa paremmin seurannut täydentää/korjata:

  Nino Niederreiterin kaudet varauksen jälkeen (suluissa omat kommentit):
  1. 9 peliä NHL:ssä, loppukausi junioreissa yli piste/peli tahtiin (kokeiltiin NHL-vauhtia, ei riittänyt. Takaisin junioreihin domioimaan)
  2. 55 peliä NHL:ssä, pisteet 1+0. 6 peliä farmissa. MM-kisat kauden jälkeen 0+0 (Lähes koko kausi NHL:ää, ei riittänyt. Liian aikaisin, liian haastavaa? Olisiko pitänyt pelata farmissa enemmän?)
  3. Koko kausi farmissa! AHL: 74 peliä 28+22=50, MM-kisat 10, 5+3. (Kehittävä kausi isolla vastuulla? Yksi askel taaksepäin, että pääsee kaksi eteen?)
  4. Tästä eteenpäin täysiä kausia NHL:ssä n. 0,5 pistettä/peli. (Vähintään selkeä top 9 pelaaja, viime kauden loppu Carolinassa jopa lähelle piste/peli)

  Toistan vielä, puhtaasti tilastoskouttauksella, Niederreiterin kohdalla Islanders vähän hätiköi toisella kaudella, mutta korjasi tilanteen kolmannella ja se kantoi hedelmää siitä eteenpäin (vaikkakin eri joukkueessa). Puljun kohdalla on nyt sähelletty kolme kautta agentin, seuran, valmentajan tai pelaajan itsensä toimesta, ehkä kaikkia näitä, mutta jos Pulju nyt vetäisi tuollaisen 60 peliä, 40 pistettä kauden Kärpissä ja siihen päälle MM-kisat isommassa roolissa, niin olis tuossa Niederreiterin kolmannen kauden kohdalla menossa. Jos tuosta sitten jatkaisi uraansa vastaavalla kehityskäyrällä vuoden tai vaikka pari jäljessä, niin aivan hieno NHL-ura olisi siinäkin. Toki varauksen aikaan odotukset olivat hitusen korkeammalla ja tuollainen satoja NHL-otteluita ja 0,5 pistettä/peli olisi tässä tilanteessa hieno onnistuminen ja varmaan suhteellisen lähellä realistisesti odotettavissa olevaa potentiaalin kattoa, mutta saa kait sitä posititiivinen olla? Hymyä huuleen!
   
  jalperi tykkää tästä.
 11. laamis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nashville Predators
  Niin joo, voisin itsekkin kirjoittaa jotain oikeasti aiheeseen liittyvää.
  Se on kyllä jotenkin jännä toi koko keissi, kattelin tossa eilen Puljun junnuhighlightteja ja tuntui siltä että luistin liikku selvästi paremmin kuin nykyään. Osittain ainakin tietysti ns optinen harha, vastustajat hitaampia jne mutta silti tuntui että huomattavasti energisempi. Kiekko toki vähän pomppi lavassa mutta näytti omaan silmään kokonaisuutena huomattavasti paremmalta pelaajalta kuin mitä NHL:ssä on ollut. Taas, varmaan osittain johtuu vastustajasta mutta silti. Mitäköhän on oikeasti tapahtunut kun jotenkin sellainen pieni lisäpotku on kadonnut liikkeestä?
   
 12. Karpat46 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Detroit Red Wings
  Listasin huvikseen vielä vuosien 2000-2010 draftien vuoroilla 3-5 varatut hyökkääjät paremmuusjärjestykseen:
  1. Jonathan Toews
  2. Niclas Bäckström
  3. Marian Gaborik
  4. Phil Kessel
  5. Blake Wheeler
  6. Thomas Vanek
  7. Matt Duchene
  8. Ryan Johansen
  9. Evander Kane
  10. Brayden Schenn
  11. Andrew Ladd
  12. Nathan Horton
  13. Stephen Weiss
  14. Kyle Turris
  15. Nino Niederreiter
  16. Benoit Pouliot
  17. Raffi Torres
  18. Nikolai Zherdev
  19. Stanislav Chistov
  20. Alexander Svitov
  Minun listallani näyttäisi tuossa kohtaa varatuista keskimääräinen onnistuminen olevan tasoa Brayden Schenn tai Andrew Ladd. Ihan yhtä hyvin se voisi olla Evander Kane tai Nathan Horton.

  Kyllähän nyt näyttää sille, että kovalla työnteolla ja sitä kautta hienoilla onnistumisilla Pulju voisi nousta tuonne "keskinkertaiset 3.-5.-varaukset" kategoriaan. Muuten nimi jäänee tuonne viiden alimman nimen joukkoon.
   
 13. RäpyläRepe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  William "Bunk" Moreland
  Oiskohan @Rambokala :n viikonloppu vaan alkanut jo hyvissä ajoin ja siksi kommentointi hieman kärkkäämpää, heh heh. Eiköhän nyt olisi vain aika ottaa lakki kouraan ja haukkua ansaitusti mielummin Puljua.
   
  Rene Saari tykkää tästä.
 14. FASlapsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Jos viitsisit lukea viestini - JOTA OLET LAINANNUT - uudelleen, niin huomaisit varmaan etten ole sanallakaan sanonut että Jesse Puljujärvellä on alkoholiongelma. Lisäksi, jos sinun mielestäsi olisi hyvä idea että Juolevi vaihtaisi etunimekseen Jackson, niin senkun olet sitä mieltä, minä tosin en usko että siitä olisi Juolevin tai Puljujärven uralle mitään apua. Saat myös vapaasti sanoa, että Teemu Selänne oli huonompi jääkiekkoilija kuin Jesse Niinimäki, mutta älä ihmettele jos valtaosa on kanssasi eri mieltä!
   
 15. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Lopeta se vitun sössötys ja trollaaminen, välillä ihan hauskaa mutta kun jokainen viesti on täyttä hevonpaskaa niin ei jaksa.

  Lainaus:
  Minähän koitin tätä jo ehdottaa, haukutaan nyt vaan sitä kielimiestä. Ehkä vähän kärkästä mutta niin on viestit joita lainaankin!
   
 16. FASlapsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Olipas ikävästi sanottu :-( mistä sinä tiesit että minulla on vakava s-vika, aika inhottavaa ruveta tuolla tavalla henkilökohtaisuuksiin menemään. En minä sitä paitsi voi sitä tuosta vaan lopettaa, luuletko etten muka ole vuosikausia sitä yrittänyt, on käyty puheterapeutit sun muut akupunktiot ja enkeliparantajat mutta mikään ei auta.

  Mutta minä en trollaa, eikä jokainen viestini ole täyttä hevonpaskaa. Sinä olet ilkeä valehtelija. Sietäisit saada opetuksen, senkin kelmi!
   
  mayra ja steierwrass tykkäävät tästä.
 17. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Repesin irl ystävä hyvä. Roflmao ja äxdee.
   
 18. Moderaattorit Jäsen

  Viestien taso on taas sellaista tasoa, että ilmeisesti aita on survottu maan alle.

  Tätä edellämalnittua täysin turhaa horinaa ei todellakaan tarvitse jatkaa.

  Moderaattorit
   
  steierwrass, Anthoon, Palsa ja 8 muuta tykkäävät tästä.
 19. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Erittäin hyvä viesti. Tällainen listaus tosiaankin koostaa hyvin sen keskimääräisen tason, jota voi odottaa.
   
 20. Mettis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers & Pelicans
  Lainaus:
  Toki jonkun UFAn kohdalla voi olla jotain suuren kaupungin imua yms muuta vastaavaa, joka vaikuttaa sitten kokonaisuuteen.

  Kirjoitit aiemmin kuitenkin seuraavaa:
  "Tulevaisuudessa kun haluttaisiin nuori lupaava pelaaja ostaa joukkueeseen, niin saattaapa ajatella riskien olevan aika kovat tälläisessä seurassa."

  Miten tuohon kohtaan sopi Pannari? Ymmärrän nuorella pelaajalla alle 25v pelaajaa. Eikä Columbus ostanut pelaajaa vaan yritti myydä, muttei saanut tarpeeksi hyvää tarjousta ja päättivät pitää itsellään, eivätkä ottaa parasta tarjottua korvausta.
   
 21. Kukko Jäsen

  Lainaus:
  Ehkäpä olin sitten epäselvä. Luonnollisesti vetovoima tekijät vaikuttavat ihan pelaajan iästä riippumatta.
   
 22. heikkik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, LA Kings
  Lainaus:
  Niederreiterin kolmas kausi (2012-13) oli NHL:n työsulkukausi (kausi alkoi vasta talvella tammikuussa) ja se oli varmaan syynä miksi NN aloitti kauden AHL:ssä. Sitä ei tiedä olisiko aloittanut kauden ylhäälllä, jos kyseessä olisi ollut normikausi. Niederreiter kuitenkin varattiin CHL:stä enkä muista olisiko hän ollut syksyllä 2012 vielä AHL-kelpoinen. Kuitenkin NHL:n alettua puhuttiin pelaajan/agentin ja seuran välille syntyneen skismaa siitä missä NN pelaa (AHL<->NHL) ja muistaakseni huhuttiin myös jotakin Niederreiterin treidivaatimuksista ja "asenneongelmasta"kin. Sen muistan, että kun kesällä 2013 Kings kaupitteli Jonathan Bernieriä, niin yhtenä ostajaehdokkaana pidettiin Islandersia ja Losin suuntaan olisi tullut juuri Niederreiter. Mutta toisin meni, Bernier treidattiin Torontoon (23.6.) ja Niederreiter viikkoa myöhemmin Minnesotaan (30.6.). Eli sekin on Puljujärvellä ja Niederreiterilla yhteistä, että pelaajalla/agentilla on mennyt sukset ristiin varaajaseuran kanssa. Saarella ongelma vaan ratkaistiin nopeammin kuin Albertassa.
   
  Karpat46 tykkää tästä.
 23. Isäntä Jäsen

  Lainaus:
  Erinomainen vertaus. Kukas kissan häntää nostaa jos ei kissa itse, joten vertasin Puljua Niederreiteriin tammikuussa 2016. Yhtymäkohtina vahvat U20-kisat varausikäisenä, voimakas luistelu ja iso koko sekä puutteet kiekonkäsittelyssä ja pelikäsityksessä sekä (Puljulla vielä tuolloin todennäköinen) varaus Top-5:ssä. Tuolloin minulle toki kerrottiin, että vertaus oli Puljujärven rankkaa aliarviointia.
   
  RaikkA ja Karpat46 tykkäävät tästä.
 24. Aces High Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
  Lainaus:
  Vai 26 vuotta sittenkin?

  Daiglen tilastot jäänee Jesseltä saavuttamatta tällä vauhdilla ja 2042 muistellaan kehnona vastauksena...
   
  Labomba tykkää tästä.
 25. Lecavalier Jäsen

  Mikäli Puljujärvi yltä El Ninon tasolle, voidaan sitä pitää onnistumisena nykyisestä lähtökohdasta. Sikäli tuo on totta, että pelaajien vahvuudet ja heikkoudet muistuttavat toisiaan. Röyhkeyttä ja koon käyttämistä hyväksi tämä läpilyönti vaatii.