Tila
Viestiketju on suljettu.

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Toivottavasti löytyy joku joukkue, joka antaisi hänelle reilun mahdollisuuden.
En tiedä onko sekin jotain ACME:n mediasyöttöjä, vai mistä on syntynyt myytti, ettei Jesse ole saanut reilua mahdollisuutta. Ei mitenkään erityisesti sinulle kohdistettuna, aina välillä näitä saa lukea.

Puljujärvi on pelannut 139 NHL-peliä, peliaikaa keskimäärin n. 12 min, eli jokaista oletettua jämäminuuttipeliä kohden on ollut joko pari vartin koitosta tai yksi lähempänä pariakymmentä minuuttia. Ennen kaikkea kausi 17-18, jolloin mentiin keskimäärin sinne 13 ja puolen paikkeille 65 pelissä, oli paras tilaisuus mitä Jesse voi kohtuudella odottaa - lähes koko kausi peliminuuttimäärillä, jotka on lähtökohtaisesti varattu roolissaan tasokkaille ja luotettaville pelureille, varsinkin kun ottaa huomioon, että nuo peliajat ovat kertyneet yksinomaan tasakentällisin ja ylivoimalla.

Lisäksi yleisimpien ketjukavereiden joukosta löytyy niin RNH:ta, McDavidia kuin ensimmäisen kauden osalta Draisaitliakin. Toki sieltä löytyy myös melkoista tuubaa, mutta todella merkittävän osan NHL-urastaan Puljujärvi on saanut pelata vähintään yhden tähtiluokan pelaajan kanssa.

En siis väitä, etteikö Oilers olisi turoillut Puljun kehitystä ihan yhtä pahasti kuin taustajoukotkin, enkä etteikö pelaaja olisi joutunut ajoittain pelaamaan komiikkaa lähentelevissä koostumuksissa. Mutta sen sijaan uskallan pikamietinnän perusteella väittää, että NHL-ympyröissä ei ole juuri nyt yhtä ainutta läpimurtoa tekemätöntä pelaajaa, joka olisi saanut yhtä paljon ja yhtä hyviä mahdollisuuksia kuin Jesse Puljujärvi.

Ja niissä olosuhteissa hänen leirillään on otsaa narista. Tosin jos kyse on nimimerkkien @Tombe76 ja @Rambokala spekuloimista geneerisemmistä työviihtyvyysongelmista, niin ymmärrän halun pois - itsekin olen aikanaan vaihtanut päällisin puolin "matalamman tason" työpaikkaan koska aiempi oli ilmapiiriltään karmea - mutta silloin täytyisi myös pelaajalla ja taustajoukoilla olla ymmärrys, että mahdollisuuden saamisen suhteen paikka ei nykyisestä parane.
 

ipaz

Jäsen
Agentin mielestä Oilers ei ole sopiva seura Jesselle, koska joukkue on pysynyt samana.

https://www.tsn.ca/agent-jesse-puljujarvi-edmonton-oilers-seem-to-not-be-a-fit-1.1334614
Eli joukkuekaverit ovat sitten väärät? Onkohan oikeasti näin, vai onko kyse yksinkertaisesti siitä ettei Jesse ole edes kolmen vuoden aikana päässyt sisään joukkueen sosiaaliseen piiriin. Elämässä on kaikilla tilanteita jolloin henkilökemiat eivät kohtaa, mutta kun näitä uutisia Jessestä lukee niin tulee mieleen, olkoonkin kuinka sosiaalinen sälli tahansa, että ei ole joukkueen sisältä löytänyt sellaista porukkaa jonka kanssa pyöriä myös vapaa-aikana. Ja siksi haluaa nyt vaihtaa maisemaa jos vaikka jossain toisessa tiimissä olisi kivemmat kaverit.

Iiro Pakarinen oli siellä kaksi kautta samaan aikaan ja oli ehkä se tuki ja turva tovin aikaa, mutta hänkin seilasi farmin ja NHL:n väliä joten keskittyminen meni varmasti enemmän omaan tekemiseen kun Jessen paapomiseen. Toiselle kaudelle Oilers hankki Jussi Jokisen, joka laitettiin kopissa istumaan Jessen viereen ja jonka toivottiin piristävän ja ennen kaikkea kouluttavan nuorta poikaa NHL:n tavoille. Mutta koska Jokisen oma peli oli aivan hukassa, niin hänet laitettiin waivereihin josta tie vei Losiin > Columbukseen > Vancouveriin.

On melko selvää että Oilersin pukukoppi ei ole paikka jossa Jesse Puljujärvi viihtyy. Syitä voi olla monia. On yleisesti tiedossa että Connor McDavid on supersäntillinen ja kaikki ihmiset yliasiallisesti huomioon ottava ihminen ja joka vaatii joukkuekavereiltaan samaa. McDavid on ollut jo koulussa kympin oppilas- superlahjakas ihminen siis myös kaukalon ulkopuolella. Ja sitten kun tällaisen seuraan laitetaan hieman höntimpää kaveria, joille asiat eivät välttämättä ole ihan just niin tai näin, niin voi olla ettei niistä ainakaan parhaita kavereita tule. Ja kun joukkueen kapteenina on samaa ikäluokkaa oleva supersuorittaja, niin se saattaa luoda luonnonlapselle ahdistavan ilmapiirin kun kaikki pitäisi tehdä aina ihan viimeisen päälle.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Mutta sen sijaan uskallan pikamietinnän perusteella väittää, että NHL-ympyröissä ei ole juuri nyt yhtä ainutta läpimurtoa tekemätöntä pelaajaa, joka olisi saanut yhtä paljon ja yhtä hyviä mahdollisuuksia kuin Jesse Puljujärvi.
Nojoo, ihan oikeassa varmaan olet ja ehkä on tosiaan yliampuvaa sanoa ettei ole saanut mahdollisuuksia.

Mutta siinä kohtaa Oilers on minusta tötöillyt pahasti, että Jesse on ihan liian helposti laitettu milloin minkäkinlaiseen koirankoppiin. Itse muistan häneltä nähneeni paljon sellaisia pelejä, joissa oli Edmontonin parhaita pelaajia. Eikä tarvinnut olla minkäänlaisia värilasejakaan päässä, sillä suuri enemmistö hfboardsin kanadalaisesta Oilers-fanbasesta oli myös samaa mieltä. Parhaimmillaan tuollainen putki kesti arviolta 10-15 peliä, joissa Jesse oli lähes joka ilta parhaimmistoa. Sitten vähän heikompi jakso ja laskeva käyrä, niin kohta Jesse on taas jossain 4. ketjussa tai pahimmillaan katsomossa. Ei varmasti voi olla helppoa ylläpitää itseluottamusta, jos kohtelu on tuommoista.

Niin ja totta on sekin, että paljon vikaa varmasti myös Jessessä itsessään ja mahdollisesti hänen taustajoukoissaankin. Niitä on ihan mahdotonta lähteä kommentoimaan, kun en siitä arjen tekemisestä mitään tiedä. Ja toisekseen ymmärrän myös senkin, että mikään NHL-organisaatio ei pyöri pelkästään yhden nuoren pelaajan kehittämisen ympärillä. Pelillinen puoli on ainut, mitä pystyn omien näköhavaintojeni puolesta kommentoimaan. Ja siinä oli jo Kärpissä nähtävissä ne ongelmat, eli peli meni hänellä liikaa sellaiseksi ulkopuolella seilaamiseksi ja katoamiseksi pelin ytimestä. Toisekseen se luistelutapa ei tukenut kovin hyvin pienen kaukalon peliä.

Voi myöskin olla niin, että Jessen pelissä on jotain sellaista mitä ei tälläinen perus tallaaja näe. Olli Jokinen on esimerkiksi antanut hyvän haastattelun, jossa Mike Keenan soitti hänelle keskellä yötä ja haukkui aivan pystyyn. Kutsui seuraavaksi aamuksi johonkin tajuttomaan rääkkiin ja siinä tapahtui Ollin käännekohta hänen uralleen. Jokinen oli siis tehnyt edellisessä pelissä 2 maalia, mutta silti Keenanin mielestä oli pelannut aivan päin helvettiä. Esimerkkinä vaan siitä, miten ammattilaiset voivat nähdä pelin sisällä sellaisia pieniä asioita, joita fani ei näe. Puljujärvenhän sanotaan treenaavaan, kuin eläin, mutta ei se sitä tarkoita etteikö hänenkin pelissään voisi olla jotain tuollaisia ongelmia, joista koutsit sekä mahdollisesti jopa joukkuetoverit eivät pidä. Jokisen kohdallahan se oli sitä, että hän oli liian pehmeä pelaaja.

Menneitä ei voida enää muuttaa ja alun alkaenkin Jessen kohdalla on tehty monta virhettä. Hänen olisi kausi 2016-2017 pitänyt viettää kokonaan joko Kärpissä tai AHL:ssä. Nyt tietäen tuon surkean kielitaidon, niin Kärpät olisi voinut olla paras vaihtoehto. Olisi samalla Suomessa hommannut englanninkielen perusteet kuntoon, niin lähtö olisi ollut helpompaa. Hänen kohdallaan on kiirehditty monenkin tahon toimesta ihan liikaa. Tämä on kuitenkin vain jälkiviisastelua.

Mutta kuten jo sanoin: toivottavasti Jesse löytää ASAP itsensä sellaisesta ympäristöstä, jossa homma lähtee lentoon ja hän käyttää sen luultavasti ainakin tällä erää viimeisen oljenkortensa. Niin kovasti toivoisin tämän pojan pärjäämistä.
 
Viimeksi muokattu:
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Itse muistan häneltä nähneeni paljon sellaisia pelejä, joissa oli Edmontonin parhaita pelaajia. Eikä tarvinnut olla minkäänlaisia värilasejakaan päässä, sillä suuri enemmistö hfboardsin kanadalaisesta Oilers-fanbasesta oli myös samaa mieltä.
Olen nähnyt niitä itsekin ja ihan kelpo määrän. On mahdollista, että flow olisi jostain noista lähtenyt jos olisi vain annettu painaa kärkiketjuissa, mutta toisaalta niinpä se 2015 junnukisoissakin näytti koko ajan, että ihan kohta lähtee, eikä lopultakaan niissä kisoissa lähtenyt.

Mutta kyllähän niitä toiveita herättäviä pelejä on ollut. Kaikkineenkin olen kanssasi pääpiirteissään samaa mieltä koko viestistä periaatteessa.

Niin ja totta on sekin, että paljon vikaa varmasti myös Jessessä itsessään ja mahdollisesti hänen taustajoukoissaankin. Niitä on ihan mahdotonta lähteä kommentoimaan, kun en siitä arjen tekemisestä mitään tiedä.
Mahdotonta on tietää arjesta, mutta pelaajan ja agenttien medialausunnot läpi vuosien ovat antaneet sen kuvan, että ei tiedetä mitä ollaan tekemässä. Ei tiedetä omia vahvuuksia tai heikkouksia, ei tiedetä mitä olisi määrä kehittää, ei tiedetä mitä AHL:ään ollaan menossa tekemään, ei tunnisteta omaa kehitysvaihetta tai tasoa ylipäätään vrt. keskiverto NHL-pelaaja, suhtaudutaan mielivaltaisena rangaistuksena asioihin, joista pitäisi imeä oppia... Päämäärätöntä haahuilua voi harjoittaa vaikka millä apinan raivolla ilman, että homma etenee.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Eli joukkuekaverit ovat sitten väärät? Onkohan oikeasti näin, vai onko kyse yksinkertaisesti siitä ettei Jesse ole edes kolmen vuoden aikana päässyt sisään joukkueen sosiaaliseen piiriin. Elämässä on kaikilla tilanteita jolloin henkilökemiat eivät kohtaa, mutta kun näitä uutisia Jessestä lukee niin tulee mieleen, olkoonkin kuinka sosiaalinen sälli tahansa, että ei ole joukkueen sisältä löytänyt sellaista porukkaa jonka kanssa pyöriä myös vapaa-aikana. Ja siksi haluaa nyt vaihtaa maisemaa jos vaikka jossain toisessa tiimissä olisi kivemmat kaverit.
Näin itsekin asian oletan olevan. Puljujärvi itse silloin aikanaan kertoi, ettei kielitaidottomuuden takia oikein päässyt porukoihin mukaan ja se vaivasi. Kielitaito on parantunut, mutta vähän sellainen tunne on jäänyt, että oikein sellaista luontevaa porukkaa ei ole kopista löytynyt. Että siinä mielessä voi tosiaan olla hyvä ajatus lähteä hakemaan uusia kuvioita. Toki voi olla ettei tilanne muualla ole sen parempi, mutta jos nyt kokee ettei hommasta tule mitään Oilersissa, niin kannattaahan sitä kokeilla vaihtoa toiseen kaupunkiin.

Nojoo, ihan oikeassa varmaan olet ja ehkä on tosiaan yliampuvaa sanoa ettei ole saanut mahdollisuuksia.

Mutta siinä kohtaa Oilers on minusta tötöillyt pahasti, että Jesse on ihan liian helposti laitettu milloin minkäkinlaiseen koirankoppiin. Itse muistan häneltä nähneeni paljon sellaisia pelejä, joissa oli Edmontonin parhaita pelaajia. Eikä tarvinnut olla minkäänlaisia värilasejakaan päässä, sillä suuri enemmistö hfboardsin kanadalaisesta Oilers-fanbasesta oli myös samaa mieltä. Parhaimmillaan tuollainen putki kesti arviolta 10-15 peliä, joissa Jesse oli lähes joka ilta parhaimmistoa. Sitten vähän heikompi jakso ja laskeva käyrä, niin kohta Jesse on taas jossain 4. ketjussa tai pahimmillaan katsomossa. Ei varmasti voi olla helppoa ylläpitää itseluottamusta, jos kohtelu on tuommoista.
No jaa, uransa kaksi ensimmäistä kuukautta Puljujärvi pelasi käytännössä McDavidin, RNH:n tai Draisaitiln kanssa samassa ketjussa. Tuolloin 2016 syksyllä pelasi loka-marraskuussa 20 ottelua, joista neljässä jäi jääaika alle 10 minuutin (yksi oli se loukkaantuminen Islesiä vastaan) ja pääasiassa minuutit vähän päälle 12. Enimmillään 20. Noissa peleissä pisteitä 1+6, Marraskuun lopussa sitten valmennus ei enää odotellut tehoja vaan pudotti jääaikaa ja GM roikotti kaveria ylhäällä vuodenvaihteeseen asti. Tulokaspelaaja ja tietenkin jyrkkä oppimiskäyrä eli ei liikaa tuossa vaiheessa voikaan odottaa, mutta toisaalta jos pelaa ylemmissä ketjuissa, niin jonkinverran pitäisi saada tulostakin aikaiseksi.

Toisen kauden alkuun käväisi AHL.ssä mutta nostettiin heti lokakuussa ylös. Peliajat keskimäärin peleissä (karkeasti) siten että lokakuussa 13:45 (9 peliä, 2+0). marraskuussa 14:10 (13 peliä 6+3), joulukuussa 14:30 (10 peliä 1+3), tammikuussa 12:20 (14 peliä, 1+1), helmikuussa 12:20 (16 peliä, 2+1) ja maaliskuussa 13:50 (3 peliä 0+0).

Kolmannen kauden alkuun lokakuussa 12:10 (7 peliä, 1+0), marraskuussa 11:10 (7 peliä, 1+0), joulukuussa uuden valmentajan kanssa 12:20 (14 peliä, 1+2), tammikuussa 12:10 (11 peliä, 1+3) ja helmikuussa 10:20 (7 peliä 0+0).

No peliajathan eivät sinänsä kerro hirveästi ja kyllä siellä Puljujärvi on pelannut kaikissa ketjuissa vuorotellen. Eli ei ole ollut ihan priimaa ketjukaveritkaan. Ja väliin on ollut katsomossa, mikä ei noissa peliajoissa näy.
Ja onhan hän pelannut välillä ihan pirteästi ja hyvin. Mutta sittenkin kun pelaa pirteästi ja hyvin niin voisi lisäksi jokusen pisteenkin tehdä. Toistaiseksi tuo toisen kauden marraskuu on ollut sellainen huippukuukausi ja sen jälkeen saikin joulukuussa vielä lisää vastuuta, mutta pisteet jäivät puuttumaan.

Viime kaudellahan oli ilmeisesti siinä syksyllä sellainen suunnitelma, että Puljujärvi lähtee AHL:ään tekemään tulosta ja hakemaan itseluottamusta. Harmi vain että valmentaja vaihtui käytännössä välittömästi ja Hitchcock kuvitteli sormia napsauttamalla tekevänsä Puljujärvestä täysiverisen NHL-pelaajan. Mutta eihän se niin mennyt vaan sama rimpuilu jatkui koko kauden lonkkaleikkaukseen asti.

Varmasti on valmentaja ja GM tehnyt virheitä. Mutta se ei ihan pidä paikkaansa, etteikö Puljujärvi olisi saanut mahdollisuutta hyvienkin ketjukavereiden kanssa. Harmi vain että ei oikein ole tullut silloin tulosta kun on se mahdollisuus ollut. Ja tulevalla kaudella olisi tietenkin taas ollut aika maukas paikka, kun ei siellä edelleenkään ole oikeaan laitaan kuin Draisaitl, Kassian, Chiasson ja muita junnuja.

Menneitä ei voida enää muuttaa ja alun alkaenkin Jessen kohdalla on tehty monta virhettä. Hänen olisi kausi 2016-2017 pitänyt viettää kokonaan joko Kärpissä tai AHL:ssä. Nyt tietäen tuon surkean kielitaidon, niin Kärpät olisi voinut olla paras vaihtoehto. Olisi samalla Suomessa hommannut englanninkielen perusteet kuntoon, niin lähtö olisi ollut helpompaa. Hänen kohdallaan on kiirehditty monenkin tahon toimesta ihan liikaa. Tämä on kuitenkin vain jälkiviisastelua.
Edelleenhän on jonkinlainen mysteeri miksi Puljujärveä silloin ensimmäisellä kaudella roikotettiin ylhäällä sopivasti sen 41 ottelun verran. Faktaa tuohon ei kai ole olemassa, mutta vahvat huhut, veikkaukset ja "aihetodisteet" ovat olleet siihen suuntaan että Puljujärven leiri tuota vaati, jotta pelaaja tuli Pohjois-Amerikkaan. Ainakaan Oilersin kannalta tuossa ei sopimusmielessä ollut mitään järkeä. Tietenkin Oilers olisi tuossa tilanteessa voinut pelaajan jättää Eurooppaankin, mutta ilmeisesti kova usko oli siihen, että mies on valmis NHL:ään. Siinä kuitenkin tuli Oilersin osalta ilmeinen virhearvio.
En kuitenkaan usko että kielitaito olisi Suomessa parantunut sen kummemmin. Jos ei koulussa löytynyt motivaatiota kielenopiskeluun vaikka NHL oli tähtäimessä ja kaikenlaisista kursseista huolimatta meni pari vuotta Pohjois-Amerikassakin kielen oppimiseen, niin en jotenkin usko että Oulussa tilanne olisi ollut sen parempi.
 
“I struggled with the names like I had one player I called him four different names and he never got off the bench so he never went anywhere and then finally we got to a nickname and that kind of worked in the third period.”
Hitchcock ensimmäisen Oilers-pelinsä jälkeen

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
@TAM

Joo Puljujärvi tosiaan sai mahdollisuuden silloin heti alussa pelata noiden huippujen kanssa. Mutta kuten sanoitkin, niin tuo oli aivan liian aikaista ja Puljujärven olisi ehdottomasti pitänyt pelata koko kausi jotain muuta sarjaa, kuin NHL:ää. Tai korkeintaan käydä hakemassa ne 9 peliä pois kuleksimasta. Jos on ollut sekoilua Puljujärven taustoilla, niin on kyllä ollut ihmeelistä sekoilua Oilersin organisaation puolestakin hänen peluuttamisensa suhteen. Kaikesta hönkii sellainen tunne, että ei ole ollut selkeää ammattimaista suunnitelmaa siihen, miten hänen kanssaan edetään. Tämän pystyy siis sanomaan ihan näin, että ei ole sinne kulissien taakse koskaan nähnyt.

Se taisi olla nimimerkki @Kental tuossa ennen, joka ansiokkaasti tätä avasikin tuossa yllä ja josta olen ihan samaa mieltä.

Mahdotonta on tietää arjesta, mutta pelaajan ja agenttien medialausunnot läpi vuosien ovat antaneet sen kuvan, että ei tiedetä mitä ollaan tekemässä. Ei tiedetä omia vahvuuksia tai heikkouksia, ei tiedetä mitä olisi määrä kehittää, ei tiedetä mitä AHL:ään ollaan menossa tekemään, ei tunnisteta omaa kehitysvaihetta tai tasoa ylipäätään vrt. keskiverto NHL-pelaaja, suhtaudutaan mielivaltaisena rangaistuksena asioihin, joista pitäisi imeä oppia... Päämäärätöntä haahuilua voi harjoittaa vaikka millä apinan raivolla ilman, että homma etenee.
Tälläinen fiilis itsellenikin on vähän tullut.
 
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Shannon Szabados, Jeremy Roenick, Tuukka Rask
Hankala sanoa kun kopissa en ole ja treidi pyyntö näyttäytyy naurettavalta, mutta on sitä pahempiakin kohtaloita kun olla Oilersissa vaikka ei nappais.

Tyson Jost Coloradossa on periaatteessa ollut varmaan ainakin jengille pettymys (itse en nii hirveesti oottanu) mutta kai tuo vielä jatkaa yrittämistä ilman valitusta. Tehot taitaa olla melkein identtiset ulkomuistista.

Se on Puljun puolustukseks sanottava että joukkue jossa Lucic saa peliaikaa niin treidipyynnöstä ei pitäs olla mitää valittamista. Vähintää kohtuullista ois hoitaa Jesse muualle. En kyllä silti usko että varsinaisesti Oilers se ongelma on.
 
Republikaanit

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Siinähän ei ole sikäli mitään ennenkuulumatonta että pelaaja pyytää treidiä muualle, syitä tähän voi olla ties mitä. Ongelma on siinä että Jessellä ja tämän leirillä ei ole kertakaikkiaan mitään vipuvartta tässä asiassa. Jo ennen tätä kiukuttelua ja treidipyynnön esittämistä pelaajalla ei ollut juuri mitään arvoa, ja vielä vähemmän on nyt kun tiedetään että asia on vain ja ainoastaan Edmontonin käsissä. Oilers voi ihan vapaasti sanoa että pelaa vaikka vuosi tai kaksi Euroopassa jos ei kiinnosta.
 

Kyle

Jäsen
Ei sinällänsä liity Puljujärveen, mutta kun tuota Edmontonin rosteria katsoo niin olisihan se tällähetkellä mainio paikka kohottaa markkina-arvoa. McDaivid, Draisaitl ja RNH ovat timanttinen hyökkäyksen kärki ja sen jälkeen tasaisen harmaata. Kärjistettynä ja tuntematta muutamaa nuoremman sukupolven pelaajaa(Benson).
Tulee mieleen vajaan 2010-luvun taitteen Pens jossa Crosbyn rinnalla oli Kunitzia, Dupuista ja Malonea muodostamassa yhtä NHL:n vaarallisimpaa hyökkäysketjua.
 
Ei sinällänsä liity Puljujärveen, mutta kun tuota Edmontonin rosteria katsoo niin olisihan se tällähetkellä mainio paikka kohottaa markkina-arvoa. McDaivid, Draisaitl ja RNH ovat timanttinen hyökkäyksen kärki ja sen jälkeen tasaisen harmaata.
Joo ja varsinkin kun katsotaan oikeaa laitaa, jossa Puljukin mieluiten pelaa. Siellä on Alex Chiassonin, Sam Gagnerin, Zach Kassianin kaltaisia nimiä. Sen jälkeen tuleekin sitten viime kaudella pääasiassa AHL:ssä pelanneita kuten Cooper Marody, Kailer Yamamoto, Josh Currie tai Patrick Russell.

Oikeasti, noita nimiä katsoessa on helppo todeta, että missään NHL-joukkueessa ei ole noin heikkoa kilpailua kyseisellä pelipaikalla. Seurasiirto varmasti piristäisi ja antaisi mahdollisuuden aloittaa ikäänkuin puhtaalta pöydältä, mutta pelipaikan ja varsinkaan kunnon minuuttien valloittaminen tuskin käy helpommaksi muuallakaan.
 
Mängimies tykkää tästä

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
@Kyle @Mängimies

Tosin, vaikka omastakin mielestäni oikean laidan tilanne on aika heikko, ymmärrän myös Puljujärven näkökulman asiaan. Viime kauden alkaessa oikeassa laidassa pelasivat Rattie, Puljujärvi, Yamamoto ja Kassian. Että oli se nyt sitten kiinni valmentajasta, pelaajasta, ketjukavereista tai tilanteesta pukukopissa, niin tuossa porukassa olisi pitänyt olla vähintään yhtä hyvät mahdollisuudet ottaa roolia kuin tämänhetkisessä. Sitten muutaman pelin jälkeen tekivät sopimuksen Chiassonin kanssa ja aika pian Caggiulakin tuli mukaan ja pelasi osittain oikeassa laidassa.
Joten voipi olla että on viime kaudesta jäänyt sellainen tunne, että jos ei keskinkertaisesta (ainakin ulkoapäin katsottuna) kilpailusta huolimatta pystynyt ottamaan isompaa roolia, niin tilanne on sama tänäkin vuonna.

EDIT: Tosin samalla olen sitä mieltä että jos aikoo ihan oikeasti huipulle,niin silloinhan pitäisi vain motivoitua enemmän tuollaisesta ja olla enemmänkin sillä asenteella liikkeellä että on se paras porukasta eikä muilla ole mahdollisuuksia.
 
Viimeksi muokattu:
“I struggled with the names like I had one player I called him four different names and he never got off the bench so he never went anywhere and then finally we got to a nickname and that kind of worked in the third period.”
Hitchcock ensimmäisen Oilers-pelinsä jälkeen

lainelaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL Leijonat Huuhkajat JYP
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vaihtuuko-osoite-viimein-jesse-puljujarven-tulevaisuus-kiinnostaa-nhl-ssa-monet-joukkueet-soittelevat-minulle/7475754#gs.opuhin

Puljujärven leirissä on pohdittu tarkkaan myös jäämistä Edmontoniin, mutta se sisältää suuren riskin.


– Kyse on suurimmalta osin itseluottamuksesta. Jos hän menee takaisin, eikä hommat lähde vieläkään kulkemaan, olemmeko silloin jälleen samassa ahdingossa? Se ei auta Oilersia eikä Jesseä. Sen jälkeen voimme hukata pelaajan, joka on ehdottomasti NHL-tasoa, eikä pelaaja, jonka voimme menettää Eurooppaan, Lehto sanoo.
Eli agentin mukaan kyse on itseluottamuksesta, ja se olisi syy siirtoon.
 
Aleksander Barkov FLA - Mikko Rantanen COL - Sebastian Aho CAR - Teuvo Teravainen CAR - Patrik Laine WPG - Kaapo Kakko NYR - Roope Hintz DAL - Mikael Grandlund NSH - Jesperi Kotkaniemi MTL - Kasperi Kapanen TOR - Eeli Tolvanen NSH

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Olisi ehkä tällaisiakin kannattanut agentin ja Jessen miettiä ennen kuin meni kiukutellen vaatimaan treidiä ja sanomaan yhdeksi syyksi että sama paska joukkue. Kopissa varmaan hyvä vastaanotto jos nyt tullaan häntä koipien välissä takaisin.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Aivan uskomatonta sekoilua tuolta Lehdolta. Herättää lähinnä sääliä ja myötähäpeää.
Täsmennätkö hieman. Mikä säälittää tai aiheuttaa myötähäpeää?

Tässä muuten kun myös Lehto on saanut ketjussa arvostelua niin eikös mies (tai firma) joskus ole ihan hyvissäkin diileissä ollut mukana. esim. Rask 8x7milj (2013), Lindell 6x5,8milj (2019), Teräväinen 5x5,4milj (2019), Koskinen 3x4,5milj (2019), Filppula 2x3milj (2019)...

Säälittäviä lappuja kyllä. En yhtään ihmettele että Puljun tapauksessa on vaikea neuvotella Oilersin kanssa tuon Koskisen "nauraen pankkiin"- diilin jälkeen. Vaikka eri miehet vissiin nyt neuvotteluissa mukana.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
– Kyse on suurimmalta osin itseluottamuksesta. Jos hän menee takaisin, eikä hommat lähde vieläkään kulkemaan, olemmeko silloin jälleen samassa ahdingossa? Se ei auta Oilersia eikä Jesseä. Sen jälkeen voimme hukata pelaajan, joka on ehdottomasti NHL-tasoa, eikä pelaaja, jonka voimme menettää Eurooppaan, Lehto sanoo.

Lehto ei taida tietää, että Pulju ei ole vielä edes NHL-tasoa. Lienee tosi haluttua tavaraa muiden jengien silmissä varsinkin kun kylkiäisiksi pitäisi vielä ottaa Lucic. Sitä paitsi, mikä ihmeen rangaistus Eurooppaan paluu olisi tässä kohtaa? Saisi päänsä ja itseluottamuksensa kuntoon kunnon ympäristössä, niin tämän jälkeen Edmontonillakin olisi helpompi työ treidata hänet (= eli saada järkevä vastine).
 
Pöö

WildThing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
Ai se, että pyysi asiakkaalleen siirtoa vai mikä?
Juuri näin, ja se että teki sen vielä julkisesti. Nyt mies sitten peruu puheitaan ja sen lisäksi nostaa suurimmaksi ongelmaksi itseluottamuksen. Tämä kaikki on johtanut pattitilanteeseen, missä todennäköisin vaihtoehto näyttää olevan nöyrtyminen jatkamaan Edmontonissa tai paluu Eurooppaan.
 
"I was Kalevi"

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Ai se, että pyysi asiakkaalleen siirtoa vai mikä?
No ainakin se, että asiasta on puhuttu julkisesti noin aluksi. Jos pyytäisi siirtoa, niin ensimmäinen tehtävä olisi pitää huoli siitä että asia pysyy vain GM:n, pelaajan ja agentin välillä, kunnes on jotain konkreettista selvillä.

Muutenkin tuntuu siltä, että ollaan haluttomia keskustella paluusta vaikka organisaatio on uudistunut. Joojoo, sama vanha joukkue mutta silti. Nyt kun sitten on huomattu että kysyntää muualla ei ole niin ollaankin hätä kädessä, että mitä jos Jesse joutuukin oikeasti palaamaan Eurooppaan?

Kyllähän Holland on tuolla ilmeisesti ratkaisua hakenut siirtomarkkinoilta, mutta on selvää että sen ratkaisun pitää hyödyttää ensisijaisesti Edmontonia, ei Puljujärveä.
 

lainelaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL Leijonat Huuhkajat JYP
Olen samaa mieltä @Giroux
Aika vahva statement sanoa ”ehdottomasti NHL-tasoa” kun ei ole meinannut kyydissä pysyä. Puljusta muuten tuli mieleen yksi vanha jatkoajan juttu, jossa oli vähän samanlaisia harhakuvitelmia:

https://www.jatkoaika.com/Artikkeli/kaupat-tuli-taylor-hall-oli-kova-hinta-adam-larssonista/179857

Maarala: Hallin poistumisen myötä hyökkäyksestä lähti taitoa. Jesse Puljujärven ja Milan Lucicin saamisen myötä Oilers sai kuitenkin Hallille pätevät korvaajat.
Ei tarvi varmaan statseja linkkailla. Halli ei tarkoita tässä jäähallia.
 
Aleksander Barkov FLA - Mikko Rantanen COL - Sebastian Aho CAR - Teuvo Teravainen CAR - Patrik Laine WPG - Kaapo Kakko NYR - Roope Hintz DAL - Mikael Grandlund NSH - Jesperi Kotkaniemi MTL - Kasperi Kapanen TOR - Eeli Tolvanen NSH

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
Ei tarvi varmaan statseja linkkailla. Halli ei tarkoita tässä jäähallia.
Jooh, toki ajat oli erilaiset. Lucicilla alla 55 pisteen kausi Losissa (toki oli jo silloin hidas) ja Puljusta odotettiin ehkä sellaista 20-30 pisteen miestä ensimmäiselle kaudelle realistisesti arvioituna. Pari vuotta tuosta, niin Hall otti yhden newjerseyläisen jääkiekkojoukkueen reppuselkäänsä ja samaan aikaan Pulju vetää pressiboxissa kieli nenässä ja Lucic hikoilee kentällä entistä enemmän, koska jalat eivät vain riitä. Että joo, ihan hyvät korvaajat saivat Hallille.

Oilers on kyllä perseillyt melko perusteellisesti Puljujärven kohtelemisessa, mutta olisi naiivia väittää, että tämä vallitseva tilanne olisi pelkästään heidän syytänsä. Oma syyttävä sormi osoittaa Puljun taustajoukkoja kohtaan. Varmaan Mettovaaraa vieläkin naurattaa, että Blue Jackets "väisti" Puljun?
 
Pöö

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Onko kukaan täällä töissä tai koulussa joutunut ns porukan ulkopuolelle? Siltä tuo Jessen touhu näyttää ja kuulostaa. Sitten kun se on aika pentu niin vaikuttaa varmaan peliinkin enemmän kuin pitäisi.
 
Älä itke ruma lapsi, ota rusina.

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ihan pahaa tekee katsoa highlighteja Jessen viime kaudesta. Kun on se pelipäälläkin ihan oikeasti ollut! Se valtava määrä raakaa talenttia, mikä tuolla pojalla on tuon suoraluistelunopeuden ja koon yhdistelmässä.

On niiden palasien vaan vielä loksahdettava paikoilleen. Sovitte Jesse vaikka jonkun vanhan Oululaisen NHL-veteraanin kanssa tässä kesällä, että muutat sen luokse asumaan, ettekä puhu mitään muuta kuin englantia keskenänne koko kesän ajan. Alkaa se kielikin tulemaan sujuvammin.
 
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Niin en oikein tiedä tai ymmärrä mikä kuvio tuolla Lehdolla on menossa.

Spectorin raportoidessa Lehdon sanoneen että Puljujärvi pelaa Euroopassa, jos ei tule kaupatuksi toiseen NHL-jengiin, ei Lehto mitenkään tuonut esiin ettei olisi sanonut noin. Ja juttuhan levisi varsin laajalle.
Mutta nyt sitten Lehto väittää että hänen suuhunsa on laitettu sanoja eikä noin ole sanonut. Twitterissä ainakin ne keitä itse seuraan tuntuvat uskovan enemmän Spectorin alkuperäistä juttua kuin tätä Lehdon paikkailua.

Sitten kerrottiin ongelmana olevan se että joukkue on sama kuin viime vuonna vaikka GM ja valmentaja ovat vaihtuneet.
Mutta nyt se muuttuikin siihen että ongelmana on itseluottamuksen puute. Toki tuo ensimmäinen lausunto olisi vähän huono jos syystä tai toisesta Puljujärvi vielä Oilersissa jatkaisikin. Että sinänsä ihan tarpeellinen paikkausyritys.

No ainakin Edmontonin suunnalla tuntuu päässeen naurunaiheeksi.
Jotenkin tuntuisi ehkä järkevämmältä olla välillä ihan hiljaa. Tai ainakin ensin vähän miettiä mitä medialle puhuu, ettei sitten tarvitse alkaa paikkailemaan tai perumaan lausuntojaan.
 
Viimeksi muokattu:
“I struggled with the names like I had one player I called him four different names and he never got off the bench so he never went anywhere and then finally we got to a nickname and that kind of worked in the third period.”
Hitchcock ensimmäisen Oilers-pelinsä jälkeen
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.