Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Barnes, 22.10.2016 klo 20.20.

 1. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Lainaus:
  Ihan helvetin typerä se on jäällä. Jään ulkopuolisesta älykkyydestä en juurikaan voi sanoa mitään.

  Mutta silti liigan eliittiä. En ole katkera mistään kohtaa.
   
 2. Tombe76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Itseasiassa "melko" lähellä kärkeä kun otetaan mittariksi viimeiset 5 kautta.

  Syötöt NHL:ssä, viimeiset 5 kautta:
  1. Bäckström, Crosby 275
  3. Wheeler 274
  4. Giroux 268
  5. Kane 267

  Mitä Puljujärveen tulee niin kyllä itsekin rankkaan selkeästi Lammikon yläpuolelle. Toki ihan eri roolin miehiä.
   
 3. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Miten typeryys näkyy? Ainakin hyvä peliäly näkyy miehen otteissa, kuten syöttöpelissä ja sijoittumisessa jäällä.

  Jos Laine ei olisi Jetsiin päätynyt, ei Wheeler tai Little saisi katkerien Laine-fanien vihoja niskaansa.
   
  Alamummo tykkää tästä.
 4. Gr8-8 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Red Rockers
  Lainaus:
  Aivan. Ja absoluuttisia pisteitä laskemalla voidaan todeta Lammikon olevan vaikkapa Crosbya parempi verrokki myös McDavidille.
   
  koukku, Ippenator & jalperi tykkäävät tästä.
 5. agent082 Jäsen

  Lainaus:
  Noin parikymmentä peliä viime kaudella katsoneena ja nelisenkymmentä koko NHL-uralta sanoisin, että Puljun hyvän ja huonon päivän ero on yllättävän pieni. Ennemminkin hyviä ja huonoja hetkiä sattuu suhteessa aika tasaisesti ja niitä sattuu samaan peliin, mutta hyvät hetket eivät ole tehoiltaan sellaisia kuin pitäisi.
   
  andeek tykkää tästä.
 6. laamis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nashville Predators
  Lainaus:
  Katsoin tuon eilen niin en välttämättä kaikkea muista mutta olihan tossa aika monta halpaa maalia
   
 7. Hockey Puck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Red Wings, junnut & Kimi Räikkönen
  Pulju vois tulla Detroittiin kasvamaan. Yzerman laittaa urasuunnitelman kuntoon Filppulan tulkatessa ja mentoroidessa. Lontoo alkaa taittumaan tuossa joulun korvilla mukavasti, Jesse paljastuukin uudessa seurassa jopa fiksuksi ja kolmen vuoden päästä Red Wingsillä on Hart-Pulju rosterissa.
   
 8. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Jos eliittihyökkääjä Darren Helm kelpaa vaihdossa niin tekisin vaihdon heti.
   
  Voittaja tykkää tästä.
 9. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Journalissa Kurt Leavinsilta näkemys siitä miten Puljujärven tilanne eteni (https://edmontonjournal.com/sports/...edmonton-oilers-gamble-on-mike-smith-9-things):

  Lainaus:
  Lisäksi Leavinsin näkemys on että Euroopassa alkaisivat kokoonpanot olla valmiina ja budjetit käytetty, joten Puljujärven mahdollisuudet vähenevät. Itse en ihan tuota allekirjoita, sillä kyllä varmasti KHL:stä löytyy joukkueita jotka sen miljoonan maksavat. Tai Kärpät hankkii rahat jo ihan PR-mielessä.

  Mutta kyllähän nuo agentin kommentit ja takinkäännöt vähän siihen suuntaan viittaavat, että ensin yritti painostaa Hollandia ja sitten kun ei onnistunutkaan niin alkoi peruuttelemaan. Mikä antaa aika epäammattimaisen kuvan.
  Riippumatta siitä missä Puljujärvi nyt sitten tulee pelaamaan, niin omasta mielestäni pelaajan itsensa kannalta voisi olla fiksua laittaa agentti vaihtoon ja pelata se kortti, että koko sekoilu oli agentin syytä ja hän itse on ollut koko ajan avoin kaikille mahdollisuuksille.
   
  Soi Nana, Trenchtown, Kruuvamies ja 8 muuta tykkäävät tästä.
 10. Kaitsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Raimo Summanen ja antipatiat
  Lainaus:
  Juuri näin. Kuten tuossa lainauksessa oli, Lehto on näillä liikkeillä onnistunut pilaamaan Puljun maineen, sen lisäksi että pelaajan sopeutuminen oli jo kyseenalaista. Eli ihan helvetin huonoa managerointia.

  Drouinin tapausta kannattaisi Puljujärven katsoa myös siitäkin näkökulmasta, että jos peli alkaisi nyt sittenkin kulkemaan Edmontonissa, niin treidi tulee sitten siinä vaiheessa. Pelaajan kannalta huono vaihtoehto sekin, sillä oletuksella, että jos peli kulkee, niin pelaaja viihtyy.

  Kuten olen jo aiemminkin mainninnut, agentin tulisi suojella asiakastaan ja varmistaa hänelle työrauha. Nyt Puljujärven kohdalla on johdateltu muutoksesta toiseen ja koko ajan on joku epäselvyys edessä. Tuon taktiikan tulos näkyy nyt pelissä.
   
 11. PPK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK
  Mitä jos kaikki ei olekaan Lehdon vika? Ehkä Jesse ei vain ole valmis NHL:ään vielä? Tai ehkä hänestä ei ole siihen ikinä? Ei se ole maailmanloppu ja uran loppu niin kuin tuossa artikkelissa annetaan ymmrtää. Takaisin kotiin pelaamaan, kyllä täälläkin hyvä uran voi rakentaa.
   
 12. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pehmo-Bruins
  ^ Ei varmasti kaikki ole agentin vikaa. En tosin ymmärrä, miten Puljujärven mahdollinen "epävalmius" antaisi mitään agentin tekemiä/hyväksymiä virheitä anteeksi.

  Jos Puljujärvi ei ollut valmis NHLään, hänen ei olisi pitänyt siellä hakata päätään seinään. Agentin ja Puljun spekuloitu vaatimus 41 ottelusta NHLssä oli ilmiselvä virhe, jossa suurimpana kärsijänä oli Puljujärvi ja tämän kehitys. Olisi pitänyt nöyrästi lähteä AHLään/Eurooppaan/junnuihin kehittymään pelaajana isolla peliajalla.

  Samaten siirtopyynnön tuominen julkiseksi oli virhe, joka agentin olisi pitänyt ymmärtää. Ei ollut vipuvartta. Ihan turha lähteä vääntämään.

  Pelaajahan noista asioista viime kädessä itse päättää, mutta agentin (kuten kenen hyvänsä palkkakonsultin) duuniin kuuluu saada asiakas ymmärtämään oma parhaansa ja tekemään sen mukaisia päätöksiä.
   
  lainelaser, jalperi, DTremens ja yksi muu tykkäävät tästä.
 13. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Agentin pitää olla ajantasalla asiakkaansa kyvystä, tilanteesta, tulevaisuuden suunnitelmista jne jne. Tämän pohjalta lauotaan kommentteja tai kiristetään managereita ja ajetaan asiakkaan etua. Nyt homma näyttää amatöörien puuhastelulta. Ihan kuin keskiverto jatkislainen olisi managerina.
   
 14. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Juu. Nyt vaikuttaa siltä että Lehdolle on iskenyt ns. vauhtisokeus. Puljujarvi on ollut jostain 13-14 vuotiaasta saakka takuuvarma huippulupaus, tyyliin tuleva paras pelaaja koskaan ikinä missään. Nyt sitten kun kalkkiviivoilla näyttääkin siltä että kaikki lupaukset ei ihan ole materialisoitumassa, agentti ei ole tätä tajunnut ja jatkaa luukuttamista kuin asiakkaana olisi Crosby vol. 2. Eihän se nyt voi olla että kaikki se potentiaali meni jonnekin muualle. Ja sitten ollaan missä ollaan. Unohdettiin ehkä tärkein asia nuoren pelaajan kehityksessä: kärsivällisyys.
   
 15. Tornados Jäsen

  Kyllä tässä on pakko yhtyä muiden käsitykseen agentin virheistä. Huomioon kannattaa kuitenkin ottaa, että Puljujärvi ei myöskään asiakkaana ole varmaan helpoimmasta päästä. Sen verran tärkeä hankinta Pulju aikoinaan oli, että olisi paremmin pitänyt huomioida heikko kielitaito ja joukkueeseen integroiminen. Jonkin tulkin käyttö alussa olisi aika pieni investointi ja kyllä venäläisilläkin on usein tulkkeja apuna alussa.

  Paljonhan siellä NHL:ssä on Puljun tapaisia lupauksia jotka eivät koskaan menesty. Omalla kohdalla harmitusta lisää tässä tapauksessa, että pelaaja on lähellä NHL-tasoa mutta tuntuu siltä että mikään osapuoli ei tunnu edes täysillä yrittävän ratkoa ongelmaa.
   
 16. laamis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nashville Predators
  Lainaus:
  Ainakin Daigle ja Yakupov, muita en kyllä muista kun en ihan hirveen tarkkaan seuraile drafteja.

  Tuosta agentista sen verran että mistäs sitä tietää vaikka Puljujärvi olisi ite sanonut että toimitaan näin? Luulisi että agentti joutuu kyllä kysyä asiakkaaltaan että saako näin toimia joka taas omasta mielestä tarkoittaa että Puljujärven virheitä
   
 17. Salama85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Puljujärven otteita ei pahemmin ole tullut seurailtua muuta kuin tilastojen kautta. Onhan urakka tuolla rapakon takana ollut hieman tahmea tähän asti odotuksiin nähden, mutta myös median luoma kuva ja sieltä tuleva paine kohtuuton. Jessellä on vielä pitkä matka täysin epäonnistuneeksi varaukseksi. Pulju voi hyvinkin paikkansa vielä NHLstä ansaita, mutta tie pitää ensin löytää. Pojan kielitaito ja tietyt tästä seuranneet sopeutumisvakeudet huomioiden pidän pienenä ihmeenä, että vasta nyt edes puhutaan paluusta Eurooppaan.

  Tämä voisi olla hyvinkin se mahdollisuus Jessen kohdalla, mutta mielestäni voisi olla parempi katsoa kortti tässä tapauksessa jossain muualla kuin tutussa ja turvallisessa paikassa, jossa vaarana voi olla ajautuminen liialliselle mukavuusalueelle. Toisena vaihtoehtona voisi olla koittaa päästä Edmontonin kanssa todella sopimukseen ja laittaa kieli keskelle suuta sekä alkaa painamaan nöyrästi töitä paremman huomisen puolesta.

  Olli Juolevi paikalta viisi huutaa moi ja voisi sanoa, että joskus voi tavoitteen saavuttaminen vaatia hieman aikaa. Tuleeko kummastakaan NHL pelaajaa kärkikenttiin selvinnee se aikanaan, mutta uraa jääkiekkoilijana voi harjoittaa monessa erilaisessa roolissa, esim Armian Joppe, jolle varmaan 5,2milj. maistuu ihan mukavalle seuraavan parin vuoden aikana. Lehdon, median, fanien, Edmontonin pitää rauhoittua ja Puljun selvittää mitä kautta löytyy se oikea tie.
   
  Sean Connery, Ck, Kruuvamies ja yksi muu tykkäävät tästä.
 18. Jippo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Kyllähän noista Puljujärven ja miksei Laineenkin vaikeuksista paistaa se läpi, että junnuissa ja vielä Suomessa sai kaiken liian helpolla. Taustajoukkojen oli helppo lakaista kaikki vastoinkäymiset sivuun ennen kuin pelaaja edes niistä kunnolla tiesi.

  NHL:ssä se lakaisu pitää tehdä itse. Tärkeää taitaa myös se, että tietynlaisen vastuunkannon näyttää ulospäin. Uskon, että kummankin ysikasin huhutut ongelmat johtuvat näennäisestä välinpitämättömyydestä joukkuekavereita kohtaan. Puljulla kyse on varmaan kielitaidon puutteesta ja siitä, että huolettoman luonnonlapsen kemia ei välttis pelaa pedanttien tosikkojen joukossa.

  (Laineesta taas tulee mielikuva, ettei edes halua hengata joukkuekaverien kanssa reissuilla, vaan jää pelaamaan Nikin kaa mieluummin.)

  Kuten tuhannesti todettu, näitä on tietty turha arvailla. Mutta en usko, että kummallekaan suomalaiselle tekisi yhtään pahaa ottaa vähän erilainen asenne ja näyttää ulospäin nöyrää naamaa, vaikka se ei luonteeseen sopisikaan. Pohjoisamerikkalaisilla tämä kaksinaismoralistinen suhtautuminen muihin taitaa tulla ihan luonnostaan.
   
  Tadu tykkää tästä.
 19. Ötökkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
  Oulerssilla on ehkä ollut vähän liikaa kärkivarauksia. Sitten se "yhden junnun" ottaminen ja sopeuttaminen jengiin on vähän joukkueenkin puolesta puutteellista? Vs nyt esim Kakko - Rangenssin ensimmäinen korkea varaus ties kuinka pitkään aikaan: ihan varmasti siellä nyt Kaapolta kysytään mitä hän tarvitsee sopeutuakseen?

  Ilman mitään vittuilua: olis voinut Jessenkin äiti mennä pariksi kaudeksi mukaan.
   
  Zorba tykkää tästä.
 20. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  On tässä varmasti ainakin totuuden siemen, superlahjakkuudelle voi helposti käydä näin. Toisaalta, eivät nämä asiat ole voineet tulla myöskään varauksen tehneelle seuralle täytenä yllätyksenä. Kun NHL-seura käyttää ykköskierroksen alkupään varauksen johonkin pelaajaan, niin onhan siellä tehty (tai olisi ainakin pitänyt tehdä) erittäin perusteelliset taustaselvitykset. Patrik Laineen kukkoilut nuorten maajoukkueessa oli koko Suomen tiedossa, eikä Jesse Puljujärven kielitaidottomuus ja luonnonlapsen elämänasenne myöskään ole voinut tulla yllätyksenä.

  Kesällä 2016 varausvuorossa kolmantena oli Columbus Blue Jackets, joka ei varannut Jesse Puljujärveä, vaan valitsi yllättäen Pierre-Luc Dubois'n. Jarmo Kekäläinen kommentoi että he varasivat omasta mielestään parhaan saatavilla olleen pelaajan, eikä valinta ollut edes vaikea. Dubois muuten pelasi varauksen jälkeen vielä yhden kauden Quebecissä, ja otti sen jälkeen suoraan vakiopaikan Columbuksessa.

  Paljon on kirjoiteltu Jessestä ja Jessen managerista, mutta kyllä minun mielestäni myös Edmonton Oilersin toiminnassa on ollut puuhastelun makua. Aluksi on toivottu Jessestä liikoja, sitten on tehty "herrasmiessopimus" että kyllä me tämä jotenkin hoidetaan, ja nyt uusi GM ilmeisesti haluaa näyttää kuka näistä asioista viime kädessä oikeasti päättää. Toivottavasti Jessen sopimusasiat saadaan järjestykseen hyvissä ajoin ennen kauden alkua.
   
 21. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Dallasilla on oma jessepuljujärvensä Denis Gurianovissa. Varattiin 2015 koko draftin #12. Kolme kautta takana P-Amerikassa ja NHL-otteluita vain 22 (1+3=4). Gurianov on iso ja pirun taitava pelaaja, mutta jostain syystä ei ole vaan lähtenyt käyntiin. Tosin Dallas on kehittänyt häntä farmissa maltillisemmin, kuin miten Oilers on toiminut Puljun kanssa.

  Enemmän noita noin kymmenen kärjessä varattuja menee pieleen pakkien osalta. Tai ainakin askel NHL:ään saattaa kestää vuosikausia. Kaikkihan tietävät nimet Dylan McIlrath, Duncan Siemens, Ryan Murphy, Griffin Reinhart, Derrick Pouliot, Slater Koekkoek, Samuel Morin, Hayden Fleury, Jakub Zboril, Olli Juolevi...

  Todellaisia ohilukauksia viime vuosina hyökkääjien osalta ovat olleet mm. Zack Hamill (#8 2007), Nikita Filatov (#6 2008), Kyle Beach (#11 2008), Scott Glennie (#8 2009) ja Michael Dal Colle (#5 2014 - vai joko tulevalla kaudella lähtee?). Puljun ohella 2016 varattiin A. Nylander, Logan Brown ja Mike McLeod joiden kehitys on myös ollut odotettua hitaampaan. Nuoria poikia toki kaikki vielä, joten aivan hyvin joku saattaa breikata ensi kaudella.
   
  Viimeksi muokattu: 16.07.2019 klo 11.05
  Tornados tykkää tästä.
 22. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Agentin tehtävä on kuitenkin valvoa pelaajan etua ja toimia aina sen mukaisesti. Jos pelaaja alkaa vaatia, että toimitaan jollain tavalla, niin agentin tehtävä on ymmärtää sen seuraukset ja mikäli vaikutus tuntuu negatiiviselta, niin agentin tehtävä on pistää pelaaja ruotuun. Tämä nyt koskee lähinnä sopimusneuvotteluja ja muita vastaavia tilanteita, jotka kuuluvat selvästi sen agentin työhön.

  Ja ei, kaikki ei ole agentin syytä. Ei ole Lehdon tai vaikkapa Mettovaaran syytä, että ura ei ole lähtenyt lentoon. Mutta siinä vaiheessa, kun ura näyttää juuri siltä, kun mitä tilastoista voi lukea ja tulkita, niin siinä vaiheessa vedetään nöyryysruuvia vähän kireämmälle ja lopetetaan turha kukkoilu. Tämä nähty toiminta antaa todella epäammattimaisen kuvan koko porukasta, kun ruvetaan vääntämään olemattomalla vipuvarrella.
   
  Matsku tykkää tästä.
 23. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  Voisko Valeri Nichuskinia nostaa vähän samaan kategoriaan myös? Vuoden 2013 draftin #10 ja samat argumentit taitaa sopia myös Nichuskiniin. Toki siellä ne pari 30 pisteen kautta on olleet, mutta kai tuolta vähän enemmänkin saattoi kuitenkin odottaa.
   
 24. LaTe_Show Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Rockies: 1980-1981.
  Junnutähdille tulee vauhtisokeus siinä vaiheessa, kun ovat "tähteä" unohtaen, että siinä iässä he tappelevat 1-3 ikäluokan huippuja vastaan, kun sitten siirrytään aikuisiin niin työpaikastaan on tappelemassa 7-12 seuraavan ikäuokan parasta pelaajaryhmää, unohtamatta late-bloomerit.

  Jesselle vaan työrukkaset käteen, niin hyvää tulee. Potentiaalia olisi.
   
  larzzon tykkää tästä.
 25. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Puljujärvi + Puljujärven taustajoukot + Edmonton Oilers = katastrofi

  Tuossa on kolme hasardia. Joku Laine melko varmasti pelkkää vittumaisuuttaan olisi onnistunut Oilersissa, mutta ei luonnonlapsella ole mitään mahdollisuuksia. Matthewskin olisi sellainen 30 pisteen pelaaja. Ei Jakupovillakaan ollut mitään mahdollisuuksia.