Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

  • 2 735 708
  • 8 584

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Siinähän ei ole sikäli mitään ennenkuulumatonta että pelaaja pyytää treidiä muualle, syitä tähän voi olla ties mitä. Ongelma on siinä että Jessellä ja tämän leirillä ei ole kertakaikkiaan mitään vipuvartta tässä asiassa. Jo ennen tätä kiukuttelua ja treidipyynnön esittämistä pelaajalla ei ollut juuri mitään arvoa, ja vielä vähemmän on nyt kun tiedetään että asia on vain ja ainoastaan Edmontonin käsissä. Oilers voi ihan vapaasti sanoa että pelaa vaikka vuosi tai kaksi Euroopassa jos ei kiinnosta.
 

Kyle

Jäsen
Ei sinällänsä liity Puljujärveen, mutta kun tuota Edmontonin rosteria katsoo niin olisihan se tällähetkellä mainio paikka kohottaa markkina-arvoa. McDaivid, Draisaitl ja RNH ovat timanttinen hyökkäyksen kärki ja sen jälkeen tasaisen harmaata. Kärjistettynä ja tuntematta muutamaa nuoremman sukupolven pelaajaa(Benson).
Tulee mieleen vajaan 2010-luvun taitteen Pens jossa Crosbyn rinnalla oli Kunitzia, Dupuista ja Malonea muodostamassa yhtä NHL:n vaarallisimpaa hyökkäysketjua.
 
Ei sinällänsä liity Puljujärveen, mutta kun tuota Edmontonin rosteria katsoo niin olisihan se tällähetkellä mainio paikka kohottaa markkina-arvoa. McDaivid, Draisaitl ja RNH ovat timanttinen hyökkäyksen kärki ja sen jälkeen tasaisen harmaata.

Joo ja varsinkin kun katsotaan oikeaa laitaa, jossa Puljukin mieluiten pelaa. Siellä on Alex Chiassonin, Sam Gagnerin, Zach Kassianin kaltaisia nimiä. Sen jälkeen tuleekin sitten viime kaudella pääasiassa AHL:ssä pelanneita kuten Cooper Marody, Kailer Yamamoto, Josh Currie tai Patrick Russell.

Oikeasti, noita nimiä katsoessa on helppo todeta, että missään NHL-joukkueessa ei ole noin heikkoa kilpailua kyseisellä pelipaikalla. Seurasiirto varmasti piristäisi ja antaisi mahdollisuuden aloittaa ikäänkuin puhtaalta pöydältä, mutta pelipaikan ja varsinkaan kunnon minuuttien valloittaminen tuskin käy helpommaksi muuallakaan.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
@Kyle @Mängimies

Tosin, vaikka omastakin mielestäni oikean laidan tilanne on aika heikko, ymmärrän myös Puljujärven näkökulman asiaan. Viime kauden alkaessa oikeassa laidassa pelasivat Rattie, Puljujärvi, Yamamoto ja Kassian. Että oli se nyt sitten kiinni valmentajasta, pelaajasta, ketjukavereista tai tilanteesta pukukopissa, niin tuossa porukassa olisi pitänyt olla vähintään yhtä hyvät mahdollisuudet ottaa roolia kuin tämänhetkisessä. Sitten muutaman pelin jälkeen tekivät sopimuksen Chiassonin kanssa ja aika pian Caggiulakin tuli mukaan ja pelasi osittain oikeassa laidassa.
Joten voipi olla että on viime kaudesta jäänyt sellainen tunne, että jos ei keskinkertaisesta (ainakin ulkoapäin katsottuna) kilpailusta huolimatta pystynyt ottamaan isompaa roolia, niin tilanne on sama tänäkin vuonna.

EDIT: Tosin samalla olen sitä mieltä että jos aikoo ihan oikeasti huipulle,niin silloinhan pitäisi vain motivoitua enemmän tuollaisesta ja olla enemmänkin sillä asenteella liikkeellä että on se paras porukasta eikä muilla ole mahdollisuuksia.
 
Viimeksi muokattu:

lainelaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL Leijonat Huuhkajat JYP
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...ukkueet-soittelevat-minulle/7475754#gs.opuhin

Puljujärven leirissä on pohdittu tarkkaan myös jäämistä Edmontoniin, mutta se sisältää suuren riskin.


– Kyse on suurimmalta osin itseluottamuksesta. Jos hän menee takaisin, eikä hommat lähde vieläkään kulkemaan, olemmeko silloin jälleen samassa ahdingossa? Se ei auta Oilersia eikä Jesseä. Sen jälkeen voimme hukata pelaajan, joka on ehdottomasti NHL-tasoa, eikä pelaaja, jonka voimme menettää Eurooppaan, Lehto sanoo.

Eli agentin mukaan kyse on itseluottamuksesta, ja se olisi syy siirtoon.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Olisi ehkä tällaisiakin kannattanut agentin ja Jessen miettiä ennen kuin meni kiukutellen vaatimaan treidiä ja sanomaan yhdeksi syyksi että sama paska joukkue. Kopissa varmaan hyvä vastaanotto jos nyt tullaan häntä koipien välissä takaisin.
 

WildThing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
Aivan uskomatonta sekoilua tuolta Lehdolta. Herättää lähinnä sääliä ja myötähäpeää.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Aivan uskomatonta sekoilua tuolta Lehdolta. Herättää lähinnä sääliä ja myötähäpeää.

Täsmennätkö hieman. Mikä säälittää tai aiheuttaa myötähäpeää?

Tässä muuten kun myös Lehto on saanut ketjussa arvostelua niin eikös mies (tai firma) joskus ole ihan hyvissäkin diileissä ollut mukana. esim. Rask 8x7milj (2013), Lindell 6x5,8milj (2019), Teräväinen 5x5,4milj (2019), Koskinen 3x4,5milj (2019), Filppula 2x3milj (2019)...

Säälittäviä lappuja kyllä. En yhtään ihmettele että Puljun tapauksessa on vaikea neuvotella Oilersin kanssa tuon Koskisen "nauraen pankkiin"- diilin jälkeen. Vaikka eri miehet vissiin nyt neuvotteluissa mukana.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
– Kyse on suurimmalta osin itseluottamuksesta. Jos hän menee takaisin, eikä hommat lähde vieläkään kulkemaan, olemmeko silloin jälleen samassa ahdingossa? Se ei auta Oilersia eikä Jesseä. Sen jälkeen voimme hukata pelaajan, joka on ehdottomasti NHL-tasoa, eikä pelaaja, jonka voimme menettää Eurooppaan, Lehto sanoo.

Lehto ei taida tietää, että Pulju ei ole vielä edes NHL-tasoa. Lienee tosi haluttua tavaraa muiden jengien silmissä varsinkin kun kylkiäisiksi pitäisi vielä ottaa Lucic. Sitä paitsi, mikä ihmeen rangaistus Eurooppaan paluu olisi tässä kohtaa? Saisi päänsä ja itseluottamuksensa kuntoon kunnon ympäristössä, niin tämän jälkeen Edmontonillakin olisi helpompi työ treidata hänet (= eli saada järkevä vastine).
 

WildThing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
Ai se, että pyysi asiakkaalleen siirtoa vai mikä?
Juuri näin, ja se että teki sen vielä julkisesti. Nyt mies sitten peruu puheitaan ja sen lisäksi nostaa suurimmaksi ongelmaksi itseluottamuksen. Tämä kaikki on johtanut pattitilanteeseen, missä todennäköisin vaihtoehto näyttää olevan nöyrtyminen jatkamaan Edmontonissa tai paluu Eurooppaan.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Ai se, että pyysi asiakkaalleen siirtoa vai mikä?
No ainakin se, että asiasta on puhuttu julkisesti noin aluksi. Jos pyytäisi siirtoa, niin ensimmäinen tehtävä olisi pitää huoli siitä että asia pysyy vain GM:n, pelaajan ja agentin välillä, kunnes on jotain konkreettista selvillä.

Muutenkin tuntuu siltä, että ollaan haluttomia keskustella paluusta vaikka organisaatio on uudistunut. Joojoo, sama vanha joukkue mutta silti. Nyt kun sitten on huomattu että kysyntää muualla ei ole niin ollaankin hätä kädessä, että mitä jos Jesse joutuukin oikeasti palaamaan Eurooppaan?

Kyllähän Holland on tuolla ilmeisesti ratkaisua hakenut siirtomarkkinoilta, mutta on selvää että sen ratkaisun pitää hyödyttää ensisijaisesti Edmontonia, ei Puljujärveä.
 

lainelaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL Leijonat Huuhkajat JYP
Olen samaa mieltä @Giroux
Aika vahva statement sanoa ”ehdottomasti NHL-tasoa” kun ei ole meinannut kyydissä pysyä. Puljusta muuten tuli mieleen yksi vanha jatkoajan juttu, jossa oli vähän samanlaisia harhakuvitelmia:

https://www.jatkoaika.com/Artikkeli/kaupat-tuli-taylor-hall-oli-kova-hinta-adam-larssonista/179857

Maarala: Hallin poistumisen myötä hyökkäyksestä lähti taitoa. Jesse Puljujärven ja Milan Lucicin saamisen myötä Oilers sai kuitenkin Hallille pätevät korvaajat.

Ei tarvi varmaan statseja linkkailla. Halli ei tarkoita tässä jäähallia.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Ei tarvi varmaan statseja linkkailla. Halli ei tarkoita tässä jäähallia.
Jooh, toki ajat oli erilaiset. Lucicilla alla 55 pisteen kausi Losissa (toki oli jo silloin hidas) ja Puljusta odotettiin ehkä sellaista 20-30 pisteen miestä ensimmäiselle kaudelle realistisesti arvioituna. Pari vuotta tuosta, niin Hall otti yhden newjerseyläisen jääkiekkojoukkueen reppuselkäänsä ja samaan aikaan Pulju vetää pressiboxissa kieli nenässä ja Lucic hikoilee kentällä entistä enemmän, koska jalat eivät vain riitä. Että joo, ihan hyvät korvaajat saivat Hallille.

Oilers on kyllä perseillyt melko perusteellisesti Puljujärven kohtelemisessa, mutta olisi naiivia väittää, että tämä vallitseva tilanne olisi pelkästään heidän syytänsä. Oma syyttävä sormi osoittaa Puljun taustajoukkoja kohtaan. Varmaan Mettovaaraa vieläkin naurattaa, että Blue Jackets "väisti" Puljun?
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Onko kukaan täällä töissä tai koulussa joutunut ns porukan ulkopuolelle? Siltä tuo Jessen touhu näyttää ja kuulostaa. Sitten kun se on aika pentu niin vaikuttaa varmaan peliinkin enemmän kuin pitäisi.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ihan pahaa tekee katsoa highlighteja Jessen viime kaudesta. Kun on se pelipäälläkin ihan oikeasti ollut! Se valtava määrä raakaa talenttia, mikä tuolla pojalla on tuon suoraluistelunopeuden ja koon yhdistelmässä.

On niiden palasien vaan vielä loksahdettava paikoilleen. Sovitte Jesse vaikka jonkun vanhan Oululaisen NHL-veteraanin kanssa tässä kesällä, että muutat sen luokse asumaan, ettekä puhu mitään muuta kuin englantia keskenänne koko kesän ajan. Alkaa se kielikin tulemaan sujuvammin.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Niin en oikein tiedä tai ymmärrä mikä kuvio tuolla Lehdolla on menossa.

Spectorin raportoidessa Lehdon sanoneen että Puljujärvi pelaa Euroopassa, jos ei tule kaupatuksi toiseen NHL-jengiin, ei Lehto mitenkään tuonut esiin ettei olisi sanonut noin. Ja juttuhan levisi varsin laajalle.
Mutta nyt sitten Lehto väittää että hänen suuhunsa on laitettu sanoja eikä noin ole sanonut. Twitterissä ainakin ne keitä itse seuraan tuntuvat uskovan enemmän Spectorin alkuperäistä juttua kuin tätä Lehdon paikkailua.

Sitten kerrottiin ongelmana olevan se että joukkue on sama kuin viime vuonna vaikka GM ja valmentaja ovat vaihtuneet.
Mutta nyt se muuttuikin siihen että ongelmana on itseluottamuksen puute. Toki tuo ensimmäinen lausunto olisi vähän huono jos syystä tai toisesta Puljujärvi vielä Oilersissa jatkaisikin. Että sinänsä ihan tarpeellinen paikkausyritys.

No ainakin Edmontonin suunnalla tuntuu päässeen naurunaiheeksi.
Jotenkin tuntuisi ehkä järkevämmältä olla välillä ihan hiljaa. Tai ainakin ensin vähän miettiä mitä medialle puhuu, ettei sitten tarvitse alkaa paikkailemaan tai perumaan lausuntojaan.
 
Viimeksi muokattu:

Knap

Jäsen
Ihan pahaa tekee katsoa highlighteja Jessen viime kaudesta. Kun on se pelipäälläkin ihan oikeasti ollut! Se valtava määrä raakaa talenttia, mikä tuolla pojalla on tuon suoraluistelunopeuden ja koon yhdistelmässä.

On niiden palasien vaan vielä loksahdettava paikoilleen. Sovitte Jesse vaikka jonkun vanhan Oululaisen NHL-veteraanin kanssa tässä kesällä, että muutat sen luokse asumaan, ettekä puhu mitään muuta kuin englantia keskenänne koko kesän ajan. Alkaa se kielikin tulemaan sujuvammin.
Itsekin katsoin juuri tämän: https://www.youtube.com/watch?v=Q876u6mkkaI

Hyvältähän tuo näytti. Tiedän, että nuo on ne kohokohdat vain, mutta ei se nyt täysipaska ole.
 

Glove

Jäsen
Kuinka kauan Puljun oikeudet pysyy Edmontonilla jos Jesse ei siellä pelaa eikä tule kaupatuksi? Onko Jesse RFA niin kauan kun täyttää 27 v. ja voidaan laskea UFA:ksi?
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Kuinka kauan Puljun oikeudet pysyy Edmontonilla jos Jesse ei siellä pelaa eikä tule kaupatuksi? Onko Jesse RFA niin kauan kun täyttää 27 v. ja voidaan laskea UFA:ksi?
Onhan se RFA siihen asti. Jos Oilers tekee aina qualifying offerin (kai se pitää uusia joka vuosi?) niin oikeudet pysyvät Oilersilla. Mutta eiköhän tuossa johonkin kauppaan päädytä lopulta jos ei Oilersissa suostu pelaamaan.
Niin ja jos pelaa jossain NHL-joukkueessa, niin sittenhän hän tulee UFA:ksi jo aiemmin kun se seitsemän pelikautta tulee täyteen ennenkuin täyttää 27. Tähänhän liittyy se ihmettely, että ekalla kaudella roikottivat ylhäällä sen yli 40 peliä ja polttivat yhden RFA vuoden.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Itsekin katsoin juuri tämän: https://www.youtube.com/watch?v=Q876u6mkkaI

Hyvältähän tuo näytti. Tiedän, että nuo on ne kohokohdat vain, mutta ei se nyt täysipaska ole.
Ihan järjettömän nopea kyllä tuon kokoiseksi pelaajaksi. Jessessä on paljon, paaaaljon potentiaalia ja tekee varmasti hienon kiekkouran, oli se sitten missä tahansa. Nopea release, kova vauhti, hyvät kädet ja iso koko.
 

Tornados

Jäsen
Juho Lammikko valitsi nyt sen vaihtoehdon, joka minusta Puljujärvellekin nykytilanteessa parhaiten sopisi. Pidän Puljujärven potentiaalia hieman kovempana, mutta molemmat ovat siinä rajoilla pelaavatko AHL:ssä vai NHL:ssä. Uskon, että vuosi Kärpissä voisi mennä hyvin ja parantunut itseluottamus antaisi eväät uuteen yritykseen NHL:ssä seuranvaihdon kautta (uusi sopimus voisi olla hyvän vuoden jälkeen parempi ja antaisi paremmat näyttömahdollisuudet). Epäonnistumista ei kannattaisi pelata, sillä jos tätä kautta ei menestystä tule, niin tuskinpa muutkaan reitit tuottavat kovin hyvää tulosta.

https://www.jatkoaika.com/Uutiset/K...anut-että-pystyy-pelaamaan-myös-NHLssä/214206
 

Kruuvamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72
Juho Lammikko valitsi nyt sen vaihtoehdon, joka minusta Puljujärvellekin nykytilanteessa parhaiten sopisi. Pidän Puljujärven potentiaalia hieman kovempana, mutta molemmat ovat siinä rajoilla pelaavatko AHL:ssä vai NHL:ssä. Uskon, että vuosi Kärpissä voisi mennä hyvin ja parantunut itseluottamus antaisi eväät uuteen yritykseen NHL:ssä seuranvaihdon kautta (uusi sopimus voisi olla hyvän vuoden jälkeen parempi ja antaisi paremmat näyttömahdollisuudet). Epäonnistumista ei kannattaisi pelata, sillä jos tätä kautta ei menestystä tule, niin tuskinpa muutkaan reitit tuottavat kovin hyvää tulosta.

https://www.jatkoaika.com/Uutiset/Kärpät-vahvistuu-maailmanmestari-Lammikolla-−-Osoittanut-että-pystyy-pelaamaan-myös-NHLssä/214206
Hieman kovemmasta potentiaalista on kohtalaisen huvittavaa puhua, kun kaksi vuotta nuorempi Puljujärvi on ollut huomattavasti tehokkaampi jokaisessa sarjassa, jossa on pelannut. Täysin eri luokan talenteistahan tässä puhutaan. Kärpät ei varmaan olisi huono vaihtoehto Jessellekään, mutta toivottavasti se läpimurto tapahtuisi nyt tulevalla kaudella Edmontonissa.
 

ruoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panelian Raikas
Hieman kovemmasta potentiaalista on kohtalaisen huvittavaa puhua, kun kaksi vuotta nuorempi Puljujärvi on ollut huomattavasti tehokkaampi jokaisessa sarjassa, jossa on pelannut. Täysin eri luokan talenteistahan tässä puhutaan. Kärpät ei varmaan olisi huono vaihtoehto Jessellekään, mutta toivottavasti se läpimurto tapahtuisi nyt tulevalla kaudella Edmontonissa.

Niin no, nuorempana toki, mutta että ihanko meinaat että huomattavasti tehokkaampi?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös