Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Barnes, 22.10.2016 klo 20.20.

 1. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ei nyt millään pahalla ketään kohtaan, mutta varmaan juu kaikille on tullut selväksi että Jesse ei ole penaalin terävin kynä. Tai mistä sen tietää, ehkä kaveri lukee tietosanakirjoja kaikki illat mutta ei ole vaan sosiaalisesti sitten kauhean etevä - mistä sen voi tietää. Mutta ei sitä tarvitse koko ajan täällä ivata, kaverille on annettu mitä on annettu, ei se sille itse mitään voi. Jos vaikka koitettaisiin keskittyä välillä olennaiseen.

  Puljulla on edelleen ihan älyttömästi potentiaalia, mutta nyt ollaan vaan totaalisen umpikujassa, ja asioiden (seuran) täytyy muuttua, mielellään heti. NHL tuli vaan vauhtisokeudessa liian nopeasti, nyt pitäisi mennä kehittymään jonnekin muualle ja sitten uusi yritys. Kävi mielessä että jopa Sveitsi voisi olla hyvä vaihtoehto, peli on mielestäni liikkuvampaa, voisi kehittää juuri sitä Puljun kiekollista peliä sekä pituus- että leveyssuuntaan. Liiga on jotenkin mennyt semmoiseksi seisoskeluksi että en ole varma onko siitä apua.
   
 2. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Enpä tiennytkään, että täällä on erillinen ketju Trumpille. No, nyt tiedän joten kiitoksia vaan modeille!

  Itsehän vastasin vain edellisen kirjoittajan kommenttiin, muuten en olisi toki tähän ketjuun koko aihetta nostanutkaan.
   
 3. Kruuvamies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Et-Po 72, Oilers
  Tuo Puljujärven oletetun tyhmyyden jatkuva esille nostaminen ei ole argumenttina kovin pätevä, jos ajatellaan NHL:ssä aiemmin pärjänneitä suomalaisia. Eivät Teemu tai Tikikään olleet niitä penaalin terävimpiä kyniä, puhumattakaan jostakin Niinimaan Jannesta. Voi olla, että Puljujärvestä ei ikinä tule kunnollista NHL-pelaajaa, mutta mistään vähä-älyisyydestä se ei tule jäämään kiinni. Jääkiekko on yksinkertaisten miesten vielä yksinkertaisempi peli.
   
  auvo11 tykkää tästä.
 4. NakkiFakiiri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers
  Lainaus:
  Teemu ja Tiki tiesivät kuitenkin tasan tarkkaan mitä kaukalon sisällä piti tehdä ja se on kaikkein tärkeintä tuossa ammatissa, ihan sama vaikka vapaa-ajalla söisit pihalla hiekkaa ja pissaisit aina lavuaariin. Jessen ongelma on nimenomaan se että kaukalon sisällä ei tunnu oikein olevan käsitystä että miten homma toimii, lieneekö se sitten sen kuuluisan peliälyn puutetta vai mitä. Haastatteluissa ja muissa Pulju ei ole vaikuttanut mielestäni sen tyhmemmältä tai fiksummalta kuin moni muukaan kiekkoilija.
   
 5. morukara Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, NHL, Ducks
  Lainaus:
  Konsulttivertaus on toisaalta aika hyvä, eli mielestäni olet oikeassa siinä että seuroja ei kiinnosta pelaajien kehittäminen, vaan pelaajalla on itsellään se vastuu. Toisaalta konsulttivertaus ei ihan toimi, kuten itsekin totesit, eikä se koske vaan nuoria pelaajia. Konsultit harvemmin tekevät monivuotisia kymmenien miljoonien eurojen sopimuksia.

  Jos Suomen verohallinnossa otetaan Tiedolta tumpelo IT-konsultti, joka maksaa vaikka 20t€ kuukaudessa, niin siitä pääsee yleensä aika helposti eroon, eikä niin "halvalle" miehelle kannata muutenkaan hankkia kymppitonnin tukiopea. Jos taas on sopimus mallia 5 vuotta kertaa 7 miljoonaa, niin silloin se kymppitonnin kuukausipalkalla operoiva tukiopettaja on naurettavan halpa apu.

  Se NHL:n konsulttityyli voi olla bisnesmiehen näkökulmasta teoriassa hyväkin idea, mutta eihän se käytännössä mahdollista optimaalista tulosta jääkiekossa. Valmentajan yksi tehtävä on tietysti miettiä pelitapa, millä voi pärjätä käytettävissä olevaa materiaalia käyttäen. Toinen hyvin tärkeä tehtävä on miettiä miten voin tehdä pelaajista parempia niin, että heistä on joukkueelle enemmän hyötyä. Mitä minä voin tehdä tehdäkseni muista parempia?

  Se ei ole helppoa, mutta minä tiedän miten se ei ainakaan onnistu: ei anneta perusteltua palautetta, ei ohjata ohjaamisen tarpeessa olevaa, ei kerrota pelaajalle miksi tämä puree tuppea ja toinen ei, ei kerrota miksi joutuu farmiin, ei kerrota mitä pitää parantaa että pääsee takaisin ylös. Eikä tämä koske vain niitä jotka pyrkivät NHL:ään. Paikkansa vakiinnuttanut pelaaja tarvitsee palautetta siitä miten hän voi saada enemmän vastuuta tai miksi tippui alempaan ketjuun jne. Ei se puhuminen niin vaikeaa ole. Jos päävalmentaja on niin norsunluutornissaan ettei voi kommunikoida kiekko-orjien kanssa, niin antaisi sen sitten apuvalmentajille tehtäväksi.

  Voihan tuosta puhua ihmiskeskeisenä valmennuksena tai miten vaan, mutta se ei ole se pointti. Pointti on että valmentajatiimin kuuluu tehdä kaikki tehtävissä oleva että joukkue voittaisi mahdollisimman paljon pelejä. Luulisi että 75 miljoonan pelaajabudjetilla operoiva seura raaskisi laittaa joitain satoja tuhansia tai jonkun miljoonan ekstraa siihen, että pelaajista puristetaan kaikki irti sekä yksilöinä ja joukkueena. Parilla miljoonalla kun ei kummoista pelaajaa saa, mutta sillä voisi saada muuta, jos kerran valmentajista ei ole tekemään tarvittavaa.
   
 6. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Mielenkiintoinen asia on kyllä Puljujärven laukaisumäärät. Kun Puljujärvi laukoi 7.81/60 ensimmäisellä kaudellaan ja 9.39/60 toisella kaudellaan niin tällä kaudella laukauksia on kertynyt 5.65/60 tahdilla kaikissa tilanteissa. Vaikka /60 luvut ovat vähän hankalia hahmottaa monille ilman vertailukohtaa niin esimerkiksi Laine laukoo 11.94/60 tahdilla ja tuossa 9/60 nurkilla on sellaisia pelaajia kuin Kuznetsov, Lee, Tatar, Kessel ja Aho. Jotenkin tuntuu siltä, että Puljua on joko ohjeistettu olemaan ampumatta joka paikasta, tai sitten hän ei pääse paikoille tai saa kiekkoa haltuunsa riittävän usein.

  Samalla voisin mainita Puljun pisteitä/60 minuuttia olevan selkeästi aiempaa alempi. Viime kaudella se oli 1.38/60 ja tällä kaudella 0.96/60. Siinä missä 1.3-1.4 on ihan okei kolmosketjun hyökkääjän tasoa 1 ja alle on lähinnä nelosketjun hyökkääjien nurkilla. Sillä tasolla on de la Rose, Krüger, Sutter Marcus Foligno jne. kaltaisia pelaajia. Joku muu saa tarjota eye testin ja tarkemmat analyysit, tämä tuli mieleen ihan lukuja katselemalla.
   
 7. heikkik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, LA Kings
  Lainaus:
  Minusta tuo konsultti - palkkatyöläinen -vertaus menee nuorten pelaajien kohdalla totaalisesti pieleen. Seura sijoittaa miljoonia taaloja kärkivarauksiin ja sille on elintärkeää menestyksen kannalta, että nuoret pelaajat kehittyvät mahdollisimman hyviksi pelaajiksi. NHL-hockey on bisnestä ja kyllä seurat pitävät sijotuksistaan huolta, varsinkin kärkivarauksistaan. Toiset organisaatiot onnistuvat sijoitustensa hoitamisessa paremmin ja toiset -malliesimerkkinä Oilers - taas huonommin.

  Oilersilla on organisaatiossa luisteluvalmentaja ja kuntovalmentajia hoitamaan pelajaa kauden aikana, mutta kauden ulkopuolella on pelaajan omalla vastuulla hoitaa asiansa - on sitten kyse luistelusta tai voiman hankinnasta tai vaikkapa kielitaidon parantamisesta. Seurat varmasti antavat ohjeita ja apua kesäharjoittelua varten ja pelaajat saavat tarvittaessa harjoitella seurojen tiloissa ja henkilökunnan opastamana (näin ainakin Losissa), mutta eihän seuroilla ole oikeutta määräillä pelaajia kauden ulkopuolella. Se on sitten pelaajan ja hänen taustajoukkojensa asia osaavatko hän/he hyödyntää organisaation tarjoamia mahdollisuuksia.

  Lainaus:
  Ihmisen elämässä kolme vuotta ei ole kovinkaan pitkä aika, mutta pelaajan uralla se on aika pitkä. Puljujärven kannalta huolestuttavaa on myös se, että Oilers ei ole seurana mennyt eteenpäin, vaan on tällä hetkellä huonommassa jamassa kuin Puljun tulokaskaudella 2016-17.
   
  aessi tykkää tästä.
 8. metsuri1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Carolina Hurricanes
  Lainaus:
  Tässähän se tärkeä pointti nimenomaan on. Puljujärvi ei ole vanha mutta hän on silti pelannut jo 3 kautta NHL:ssä eikä kehitystä ole tullut. Se on oikeasti huolestuttavaa koska ura kestää max 15 vuotta ja sitten on jo veteraanisarjassa.

  Vuosia on mennyt jo 3 hukkaan eikä mikään viittaa siihen että kehityksen suunta kääntyisi ylöspäin. Tätä menoa ura NHL:ssä loppuu ennen kuin ehtii alkaakaan. Loputtomiin ei voi sanoa että "mies on vielä nuori".
   
  Alamummo tykkää tästä.
 9. Läskisalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, HauSi
  Lainaus:
  Toisaalta taas jos Puljujärven henkinen kasvupyrähdys tapahtuu vaikka ensi kesänä, on kahden vuoden vakaalla kehittymisellä mahdollisuudet vakaaseen 10 vuoden primeen. Monia asiota on kai jo kokeiltu, mutta jos olisin itse Puljun taustajoukoissa lähettäisin pojan ensi kesäksi OJ-kiekkoklinikalle floridaan. Uskoisin että Jokiselta oli mahdollista ammentaa paljon tutulla kielellä ja taas toisaalta uskoisin Jokisen pystyvän "pakottamaan" englantia Jesselle.
   
 10. agent082 Jäsen

  Lainaus:
  Olli voisi myös neuvoa Jesseä mäkkäriin pitsan sijaan niin alkaa kulkea.

  Lainaus:
  Luulen kyllä, että turhimmat laukaukset on Jesseltä pyritty karsimaan. Jessehän on mm. tykännyt laukoa viivan ylitettyään siniseltä ja myös kulmapyöritykset katkesivat välillä Jessen pienen kulman vetoon.
   
 11. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Muistaakseni (saa korjata) Ahon, Teräväisen ja Raskin manager on Markus Lehto.

  Lainaus:
  Varmaan voi sanoa mutta ei Jesse Joensuutakaan samoilla pelimäärillä kovasti NHL statuksen pelaajaksi kutsuta.
   
 12. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Hitchcockin mukaan Puljujärvi ei vielä kolmen vuoden jälkeenkään ole tottunut pienen kaukalon peliin.

  Jesse is just learning about those lines. Jesse still has a lot of big ice in his game. He is learning how to play on the small ice, whereas Yamo grew up on the small ice game and he knows how to play those lines. They are close to the same age, but one has more experience on the small ice game.
   
 13. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Lainaus:
  Voi myös kysyä, kuinka monta extra-peliä dfaftin #4 varaus on tuonut. Oilers on mitä on, mutta siltihän sitä mielellään varannut seura/toimihenkilöt antavat omalle valinnalleen kaikki mahdolliset mahdollisuudet. Ja toisaalta: edelleen ikää vasta 20 v. Liikaa ei sais varausnumeron tai parin viimesen kauden painaa mieltä. Menivät jo. Kehitys yksilönä, pelaajana, ihmisenä merkkaa eniten. SItten voi vaikkapa parin vuoden päästä olla huomattavasti parempi, NHL-jengin vakiokokoonpanossa heittämällä ja ikää edelleen vasta 22. Ja toivon mukaan pelivuosia tukuttain jäljellä.

  Lainaus:
  Taisin olla Jesse Joensuustakin samaa mieltä aikanaan. Siis että kaikki höpinät huippulupauksesta romukoppaan, työhanskat käteen ja kehittymään. Joensuutahan povattiin aikanaan ihan kärkivarausten joukkoon, mutta NHL-organisaatiot/scoutit ties paremmin, näkivät ettei kehitys ollut vaaditunlaista, pelikäsityksestä ja luistelusta uupuu, ja putosi lopulta 2. kierroksen loppuun.

  Ihan asiallinen ammattilaisura kuitenkin. NHL, KHL, voittomaali kotikisoissa. Vähän kulmikas luistelija ja louhikkomainen rouhija, hyvällä asenteella varustettuna kuitenkin.

  Jännä lukea 17-vuotiaan Jesse Joensuun ajatuksia n. 14 vuoden takaa. Oli jo silloin melko hyvän ulosannin omaava, itsetietoinen urheilija.
  Jesse Joensuu – Ässien juniorityön helmi
   
  aessi tykkää tästä.
 14. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Onko miten yleistä, että kärkivaraukselle ei tarjota tulokas-sopimuksen jälkeen diiliä, tai että pelaaja kieltäytyy sopimustarjouksesta ja lähtee muualle NHL/AHL akselilta? Yakupovikin veti vielä pari kautta tulokas-sopimuksen päättymisen jälkeen.

  Valeri Nichushkin tulee ekana mieleen, hänkin meni numerolla 10 vasta. Muuten lyö tyhjää, jos puhutaan vaikka top 10 varauksista.

  Mietin vaan tuota Puljujärven tilannetta ja hänen mahdollista Eurooppaan lähtemistä kauden jälkeen, että onko näin tehty miten monesti kärkivarauksen toimesta.
   
 15. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Kieltämättä melko hidas oppimaan...

  Mä olen sitä mieltä että Jessen pitäisi pysyä ensi kesä P-Amerikassa. Kauden jälkeen 1-2kk Suomessa huilaamassa lätkät pois mielestä ja sitten jonnekin päin hyvään valmennusporukkaan puhumaan englantia ja treenaamaan pieneen kaukaloon.
   
 16. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit, canes
  Lainaus:
  Tyhmiä kysymyksiä: Tarkoittaako 60 yhtä peliä vai reaalista peliaikaa?
   
 17. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Per 60 minuuttia.
   
 18. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit, canes
  Lainaus:
  Tuo ei oikeastaan vastaa kysymykseen.
   
 19. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Tarkoittaa sitä, että kun pelaaja on pelannut 60 minuuttia hän on keskimäärin tehnyt vaikka 1,5 pistettä, laukonut 7,4 kertaa jne. Per 60 minuuttia on mielestäni mukavampi käyttää kuin per peli lukemat.
   
 20. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Siis, esimerkkinä vaikkapa Puljujärvi pelaa neljä peliä, joissa kaikissa saa tasan 15 minuuttia peliaikaa. Yhteensä siis pelannut 60min. Noissa peleissä Jesse tekee ekassa pelissä maalin ja tokassa syötön, kaksi viimeistä kiikareilla. Jessen points per 60 on siis näin 2.
   
 21. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Korjataan nyt oikein luvan kanssa. Sebastian Ahon asioita hoitaa MPR Hockey, eli Mika Rautakallio ja Jukka Tiilikainen.
   
 22. Uramawa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canada
  Saisiko tämän Hessu Hopon jo jonnekin tuolta hiihtelemästä? On se kumma nuorta miestä (maailmanmestaria vielä) pidetään minimipalkalla roikkumassa mukana vaikka kaikki näkee, että tylsä on terä ja tunnelissa viheltää. Pää ei riitä tuolle tasolle, ei tule koskaan riittämään. Eikä muuten pärjää enää Euroopassakaan jos kaukalot kavennetaan P-Amerikan tasolle. Jääpallo, Jesse, jääpallo. Paluu juurille ja äidin helmoihin. Olisko täällä joku Jessen koulukaveri kertomaan millainen suhari oli ala-asteella? Sahattiinko peukalot puukässässä? Jos ei - hajaantukaa ja menkää Saku Mäenalasen ketjuun keskustelemaan.
   
 23. IcePhoenix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St. Louis Blues, Oulun Kärpät, Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  NHL-akselillahan siirto ei onnistu, mikäli nykyinen joukkue tekee perustarjouksen. Tällön oikeudet pysyy seuralla ja sopimusta muualle ei saa vapaasti tehdä. Yakupov treidattiin ja Nichushkin kävi Venäjällä pelaamassa, kun ei roolia auennut (Eurooppaan palaamiselle ei siis ole mitään estettä.) En usko, että Oilers Puljujärveä ilman perustarjousta jättäisi, joten toinen NHL-seura ilman treidiä tuskin tulee kysymykseen.
   
 24. agent082 Jäsen

  Lainaus:
  Eikös kuitenkin voi tehdä sopimuksen muualle, mutta Oilers saa pitää pelaajan, jos tarjoaa vastaavan sopimuksen?
   
 25. Goljat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Hokki, Puolangan Ryhti, Sebastian Aho
  Puljulta vaihteeksi parempi peli ainakin tilastojen mukaan. Pari syöttöpinnaa ja joukkueen eniten taklauksia, peräti 5kpl. Hienoa Jesse!