Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Barnes, 22.10.2016 klo 20.20.

 1. tooMi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, JP#98, MG#64, Real Madrid
  Lainaus:
  Ja samaan syssyyn Elias Pettersson on oulun poikia kun sen pappakin kerta on oulusta lähtösin, sillä menee nimittäin hyvin! Annetaan Jesse ruotsalaisten murheeksi eime sitä tarvita.
   
 2. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Kyllähän tossa Puljujärvi sanoo "peliä" eikä "pelaajia".

  Hyvin oli kyllä käänetty toi "Onhan tää parempi paikka kuin Colmubus" lause " This is better looking jersey than Columbus". Kyllä siitä varmaan enkun kokeessa ois saanut puoli pistettä.
   
 3. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Ei liity Jesseen mutta onko Mettovaara saanut yhtään pelaajaa läpi NHL:ään?

  Omaan silmään näyttää siltä että Jesse seuraa mitä ihmiset odottavat, kommentoivat jne jne. Keskittyisi vaan siihen omaan juttuun ja antaisi muiden sanoa mitä huvitta.
   
  Viimeksi muokattu: 17.01.2019 klo 16.24
 4. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Nyt jää vain sitten arvailujen varaan, että mitä siitä Kekäläisestä on siellä Kroatiassa sitten oikein puhuttu?
   
 5. Kruuvamies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Et-Po 72, Oilers
  Lainaus:
  129 peliä ei riitä NHL-statukseen?
   
 6. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Varmaan sitä että kuinka hyvä Kekäläinen on draftamaan. :D
   
 7. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  '
  Minun mielestä Jesse voitaisiin vaihtaa päikseen Ahon paikalle 35.vuorolla varatuksi ja Aho 4.overalliksi, niin menisi nämä odotukset miesten kohdalla kohdilleen.
   
  Vislami ja Mängimies tykkäävät tästä.
 8. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Ja sitten vielä vaihdetaan Laine ja Aho päikseen. Sekä Juolevi ja Nutivaara.
   
  sinnepäinsä tykkää tästä.
 9. morukara Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, NHL, Ducks
  Ihmetyttää tuo NHL-seurojen touhu. En tarkoita pelkästään Puljujärven tapausta vaan ihan yleisesti miten pelaajille annetaan palautetta, miten heitä yritetään kehittää jne. Mitä noita pelaajien elämänkertoja ja muita juttuja on lukenut, niin ainakin aiemmin homma on toiminut järjestään niin, että ei siellä mitään selitellä miksi joudut farmiin tai poppareille, eikä kerrota mitä pitäisi tehdä paremmin ja missä pitäisi erityisesti kehittyä. Hitchcockilla on vissiin ollut edes jotain yritystä.

  Jos minulla olisi NHL-seura, antaisin heti ensimmäisenä kenkää sellaiselle valmentajalle, joka ei yritä ottaa pelaajista irti heidän parasta mahdollista potentiaalia. Jos pelaajille maksetaan 75 miljoonaa vuodessa, niin luulisi kiinnostavan mitä sillä rahalla saa. Onkohan se NHL-maailma sellainen oma pikku kupla, jossa ei ymmärretä miten muut yritykset toimivat. Ei pelaajista voi saada parasta mahdollista irti siten ettei heille sanota mitään tai ei sanota riittävästi. Harrastelijoiden puuhastelua.

  Jos minun työnantaja olisi tehnyt minun kanssa monivuotisen ja bisnekseen suhteutettuna rahakkaan sopimuksen, kyllä sitä kiinnostaisi mitä minä saan töissä aikaan. Jos suoritustaso ei vastaa odotuksia täytyy ottaa selvää miksi. Sitten katsotaan mitä on tehtävissä että homma saadaan kuntoon. Sitten tehdään se mitä pitää tehdä asian korjaamiseksi, vaikka sitten kädestä pitäen opettaen. Ei kallista miestä pidetä tyhjän panttina, vaan siitä koitetaan ottaa kaikki irti.

  Kuten alussa sanoin, niin en sano että Puljujärven tilanne on vain Oilersin valmennuksen syytä, mutta eikö olisi kannattanut laittaa ilmoitus vaikka Edmontonin Sanomiin, että haetaan kokopäiväinen henkilökohtainen valmentaja nuorelle pelaajalle. Tehtävänä tulkata Oilersin valmentajan ajatusten virta pelaajan ymmärtämään muotoon, ja vääntää sitä rautalangasta vaikka 24/7 niin että menee lopulta jakeluun. Sivussa voi opettaa englantia ja auttaa sopeutumaan NHL-pelaajan arkeen.

  Tuollainen kustannus ei olisi ollut kuin pisara ammeessa, etenkin kun pelaajasta on tarkoitus tulla seuran kannalta tärkeä. Jos ei muuta niin nostaisi edes pelaajan vaihtoarvoa että saisi muutakin kuin kassillisen kiekkoja. NHL:stä taitaa puuttua se pelaajien kehittämisen kulttuuri. Jos pelaaja ei saa täytettyä ruutuaan on hänet helppo heittää farmiin tai poppareille, ja ottaa jonosta joku toinen tilalle, josko se olisi voittava arpa.
   
  aessi, Jääkoneenkuljettaja, Carlos ja yksi muu tykkäävät tästä.
 10. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
 11. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Nuo analyysit vahvistaa sen, että henkisellä puolella Puljujärvi on täysin loppu.
  Onkohan tuo iso maailma Jesseä varten? Pariks vuodeks Eurooppaan kasvamaan ja miettimään, että haluaako olla tuolla mediarumban keskellä. Jos tuo ei tunnu Jessestä hyvälle paikalle, niin varmasti saa tienattua Euroopassakin sievoiset rahat.
   
 12. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Sitä tietoa ei taida löytyä mistään, jossa lukisi kuka on kenenkin pelaajan agentti, mutta toimistoittain kuitenkin löytyy. Mettovaaran edustamalla Acmella on muutamia ihan A-luokan suomalaisiakin kuten Aho, Teräväinen, Rask ja Lindell. Oheisesta linkistä tarkemmin.

  Clients - Acme World Sports
   
 13. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Kyllähän se vähän vaikuttaa siltä, ettei ole ainakaan vielä. Vaikka onkin asunut Oulussa yksin 15-vuotiaasta asti, niin on melkoisen eri asia palloilla lähes kielitaidottomana maapallon toisella puolella. Itseäni kiinnostaa, että mitä se puuhaa lätkän ulkopuolella. Onko kavereita joukkueesta, joiden kanssa käy kahvilla jne. Käsittääkseni Jesse ei ole Laineen tai Barkovin tapainen pleikkarin pelaaja, niin pohtiikohan se vaan kämpillään että miksi ei kulje.
   
 14. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins (Jokerit)
  Lainaus:
  Ei tarvitse kuin katsoa miten Yhdysvaltojen presidentti johtaa maataan niin ymmärtää ettei NHL:ssäkään kaikki voi olla ihan kondiksessa. Varmaan sikäläinen johtaminen noudattaa perinteitä melko orjallisesti ja henkilöjohtaminen on vasta tulossa valtavirtaan siellä päin. Esimerkiksi jalkapallomaailmassahan se on ihan tätä päivää, vaikka vielä joitain Mourinhoja pyöriikin ympyröissä.
   
 15. SampoHoitaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  "Keenan on ehkä eniten vaikuttanut uraani. Mike tuli joukkueen peräsimeen toisena Floridan kautenani parinkymmenen pelin jälkeen. Olin tainnut kerätä yhden pisteen, kun hän tuli. 'Iron' sanoi, että katsotaan, mihin pystyn. Hän ei uskonut scouttien olleen väärässä, kun minut varattiin niin korkealla. Olin yksi hänen henkilökohtaisista projekteistaan. Hän puski minua joka päivä ja antoi pelata. Teki minusta henkisesti kovemman."

  "Minun piti viiden pelin välein ilmoittaa, mitä aion tehdä seuraavassa viidessä pelissä ja että miten pääsen niihin tavoitteisiin. Tavoitteet piti kirjoittaa lapulle. Kerran muistan, että hän kysyi, montako maalia ja syöttöä aion tehdä viidessä pelissä. Sanoin, että kaksi maalia ja kolme syöttöä. Sitten Keenan kysyi, että miten aion tehdä ne maalit. Sanoin, että lauon välipäivinä tyyliin tuhat kiekkoa. Hän pyysi minut toimistoonsa ja kysyi, että yritänkö nuolla sen persettä.'Oletko ihan sekaisin', se kysyi. 'Tuhat kiekkoa päivässä? Jos lauot tuhat kiekkoa, niin et pysty nostamaan mailaa seuraavassa pelissä! Lauot 50 ja minä syötän ne joka treenin jälkeen."

  Linkki

  Tuossa noita Jokisen peräänkuulutettuja ajatuksia Mike Keenanista. Tosiaan ei Jesselle tekisi pahaa, jos tällainen valmentaja seisoisi penkin takana. Totuus on kuitenki juuri tuo Seppäsen esiin nostama - kukaan ei tee läpumurtoa NHL:ässä puolestasi. Henkinen kasvu tapahtuu kaikilla nuorilla eri aikaan, mutta kyllähän se vähän huolestuttaa, jos siellä ollaan "pellailemassa" vielä 129 ottelun jälkeen.
   
  heikkik tykkää tästä.
 16. sporttipappa Jäsen

  @tsajari täytyy tässä kohtaa muistaa, että jalkapallon tuominen mukaan meille pohjoisamerikkalaisen urheilun faneille tarkoittaa viittauksia jenkkifutikseen. Kuka mourinho tämä on ja mistä edes puhut?

  Sun olisi pitänyt tässä kohtaa ehdottomasti nostaa esiin Sean McVayn nimi, ja todeta, että tässä on se uusi valmentamisen kulttuurin aalto joka tulee pyyhkäisemään läpi kaikkien ammattilaissarjojen uudella mantereella. Sean McVay edustaa sitä kaikkea ihmisten johtamiseen keskittyvää kulttuuria, joka on loistanut hämmästyttävän pitkään poissaolollaan isojen dollareiden ammattilaissarjoissa. Sean McVay on avoin kokonaisvaltainen persoona, joka todella tietää mistä puhuu, kohtelee jokaista kohtaamaansa ihmistä kunnioituksella katsoen silmiin ja vastaten kaikella rehellisyydellä jokaiseen kysymykseen.

  "Sean McVay" on se hahmo, jota jokainen seuraomistaja etsii tällä hetkellä oman joukkueensa valmentajaksi. Meillä suomalaisilla olisi tähän ihan mielettömästi annettavaa. Olemme ihan helvetin paljon edellä pohjoisamerikkaa, ja heittämällä, tällä hetkellä. Valitettavasti emme keskimäärin tiedä helvettiäkään amerikkalaisista isoista lajeista. Jääkiekosta tiedämme onneksi paljon, ja se seuraava NHL-seuran suomalainen päävalmentaja on enää vain ajan kysymys. Tällä hetkellä mielestäni suurin este tämän tosiasian edessä on vain se, että KHL päätti kollektuaalisesti palkata vain venäläisiä valmentajia seuroihinsa.

  No mutta palataanpa kontekstiin. Jesse Pulvujärvi on saanut kokea pelaajauransa aikana kaksi päävalmentajaa. McLellan ja Hitchcock ovat siinä mielessä samanlaisia valmentajia, että nämä ovat ns. vanhan liiton valmentajia. Mutta heillä on tietty yksilöä lähestyvä päävalmennustapa, joka on vakuuttanut seuraomistajia siinä määrin, että ovat saaneet valmentaa lajin parhaita huipputasolla. @SampoHoitaa, toit hienosti esiin yhden valmentajalegendan, joka myös oli tämänkaltaisen vanhan koulukunnan edustaja, joka osasi löytää ne yksilöt joihin keskittyä, sillä vanhalla otteella.

  Puljujärven ketju kun on kyseessä. Ollaanpa nyt ihan oikeasti rehellisiä. Jesse on erittäin yksinkertainen poika. Hänen kuuluu vaihtaa äkkiä pois tästä lupausten jättömaasta. Siellä on NHL ja etenkin KHL täynnä organisaatioita, joissa Puljujärvi voisi sellaisenaan olla kunnon pistemies kahdessa tulosta tekevässä hyökkäysviisikossa.
   
 17. Kari Runk Jäsen

  Vaikka kaikki ei ole mennyt suunnitellusti, ja Seppälän jutuista yleensä tykkäänkin, niin tuo Seppälän jutun lopun "nyt" ei kyllä pidä millään muotoa paikkaansa, ja kyseessä onkin todennäköisesti tietoisesti aika raflaava väite jutun loppuun.

  Lainaus:
  Kuten sanoit, ihmiset kehittyvät ja aikuistuvat eri tahtiin. Tuollaiselle varaukselle kuin Puljujärvi on, tullaan takuuvarmasti tarjoamaan muissakin seuroissa näytönpaikkaa Jessen niin itse halutessaan, jos ei ole omaa halua tulla Eurooppaan aikaisemmin.

  Ihmisen muisti on lyhyt, joten virkistetäänpä hieman. Puljujärvi on 20-vuotias. 20-vuotias Mikael Granlund teki 27 otteluun tehot 2+6 = 8. Seuraava kausi oli ehkä lupauksia herättävä, mutta sitä seuraavalla kaudella Granlund sai aivan järjettömän määrän suomalaisfaneilta paskaa niskaansa. 22-vuotiaana. Ei sujunut seuraavakaan kausi vielä erityisen loistokkaasti, ja käytännössä suurin osa irvaili Granlundin tähtiydestä ja alakenttien miehestä. Lopulta, 24-vuotiaana, eli 4 vuotta nykyistä Puljujärveä vanhempana pamahti.

  Tuomitsisiko kukaan tänään Granlundin uraa bustiksi? No ei helvetissä.

  Vertailun vuoksi 22-vuotias Mikko Koivu pelasi tulokaskaudellaan 64 peliä, ja teki 21 pistettä. Sellaista 0,30 luokkaa per peli. Aika samaa tahtia kuin Jesse koko uraltaan, ja miehellä on Koivun tulokaskauteen vielä 2 vuotta matkaa.

  Tuomitsisiko kukaan tänään Koivua bustiksi? No ei helvetissä.

  Valtteri Filppula, niin ikään 22-vuotiaana teki 73 peliin 17 tehopistettä.

  Myöhään kypsyneistä suomalaispelaajista saisi kasattua vaikka kuinka pitkän listan, vaikka viime vuosina trendi on ollut päinvastainen. Ja juuri siinä se ongelma Puljujärven ympärillä pyöriikin.

  Kun mies(/poika) varattiin alhaisella numerolla korkein odotuksin, ja samaan aikaan suomalaisessa jääkiekossa alkoivat rellestämään teinit hyvin nuoresta pitäen (laineet, kotkaniemet, heiskaset ja kumppanit) hyvällä tasolla isossa liigassa, odotukset karkaavat. Osittain luonnollista, mutta osittain myös todella sokeaa.

  Onko Puljujärvellä mennyt odotuksien (omien tai muiden) mukaisesti? No ei varmasti ole. Onko todellakin nyt se viimeinen hetki alkaa näyttää NHL-pelaajalta? No ei varmasti ole.

  Huolestuttavaa on se, että käytännössä kolmessa vuodessa ei ole menty eteenpäin, mutta edes sekään ei tarkoita mitään lopullista. Aikaa on, vaikka sitä on mennyt hukkaankin.
   
  Numero13, M.88, aessi ja 8 muuta tykkäävät tästä.
 18. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Pitää muistaa, että Jokinen pelasi kolmannella NHL-kaudellaan jo toisessa joukkueessaan (NYI) ja että ketsuppipullo aukesi vasta kuudennella kaudella Floridassa. Eli kyllä, aikaa Jessellä on ja seuranvaihto saattaisi tehdä hyvää.

  Jotenkin haastava valnennettava Puljun on oltava, koska pitävät häntä väkisin ylhäällä, vaikka iso rooli AHL:ssa tekisi pääkopalle hyvää. Hitch kertoi että Jesse on hänen projektinsa, mutta onko projekti ollut liian haastava.
   
 19. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Itse miellän tämän jossain määrin kulttuurikysymykseksi. Suomessa on omasta mielestäni annettu jopa liiallinen painoarvo valmentajalle, ja sille miten tämä esimerkiksi onnistuu kehittämään pelaajiaan. Pohjois-Amerikassa puhutaan paljon enemmän johtavista pelaajista ja näiden antamasta esimerkistä nuoremmille pelaajille. Tämä jälkimmäinen on selkeästi ollut puute Oilersissa ainakin aiemmin - jos siis uskoo näin Hall&Eberle&co -biletystarinoita. Kimmo Timonen totesi mielestäni hyvin, kun oli siirtynyt loppukaudeksi Chicagoon. Ensimmäinen havainto oli se, miten ammattimaisesti joukkueen ydin suhtautuu jokapäiväiseen tekemiseen, ja millaisen esimerkin tämä antaa joukkueeseen tuleville nuorille. Timonen muistaakseni totesi, että ei ihmetellyt Chicagon menestysputkea tässä valossa, eli joukkueeseen tulevat nuoret pelaajat pääsevät parhaaseen mahdolliseen kouluun.
   
 20. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Jokaisen Trumpin pahimmankin vihaajan on kuitenkin pakko myöntää se tosiseikka, että Yhdysvaltain taloudella menee tällä hetkellä paremmin kuin ehkä koskaan (ellei sitten halua tietoisesti jauhaa vaan paskaa).

  Siitä voi sitten kiistellä, että kuinka paljon se johtuu Trumpin tekemistä diileistä ja muista ratkaisuista. Omasta mielestäni on selvää, että se johtuu nimenomaan Trumpin tekemistä diileistä ja rohkeista päätöksistä joita hän on kunnioitettavan rohkeasti kyennyt tekemään kovan paineen alla.

  Hieno johtaja ja paras presidentti mitä USA:lla on koskaan ollut.
   
 21. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  En nyt sinänsä ole tätä ajatustani pureskellut kovin pitkälle, mutta nythän tuota toimintaa voisi ehkä enemmän verrata siihen että pelaajat ovat eräänlaisia konsultteja eivätkä palkkatyöläisiä. Eli organisaatio maksaa pelaajalle miljoonia siitä että saa valmiin huippuluokan tekijän ja rahoilleen vastinetta. Eli yritysmaailmassa ostetaan konsulttifirmalta tietyn alan huippuosaaja tekemään jotain tiettyä projektia tai työtehtävää. Ei siinä tätä palkkaavaa yritystä juurikaan kiinnosta se että miten sitä konsulttia kehitettäisiin vaan se on konsulttifirman homma. Kiekossa taas pelaajan ja pelaajan taustajoukkojen homma. Ja sitten jos homma ei suju tai projekti loppuu, niin miestä vaihtoon. Vähän samaan tapaan kiekossakin laitetaan kaveri eteenpäin jos ei tule tulosta.

  Nyt sitten tämä vertaus osin ontuu nuorten pelaajien osalta, koska on varausjärjestelmä ja organisaation kannalta olisi fiksua saada niistä varatuista pelaajista paras mahdollinen irti. Silti vähän oletan, että jos pelaajalla on puutteita vaikka luistelussa, niin sitten organisaatio kertoo tästä pelaajalle ja se on sitten pelaajan ja pelaajan taustajoukkojen tehtävä laittaa homma kuntoon. Eli kesällä treenataan luistelua. Onhan näistä useinkin juttuja, että pelaaja x on ollut jonkun huippuluokan luisteluvalmentajan opissa kesällä. Tai fysiikkatreeniä on tehty vaikka Suomessa jonkun valmentajan alaisuudessa. Tuskinpa organisaatiot noihin laittavat kiinni penniäkään vaan ne ovat pelaajan itse maksettavia juttuja.
  Tai jos se kielitaito ei ole oikein hanskassa, niin oletusarvona on että pelaaja ihan itse hoitaa asian kuntoon. Pääasiassa tuo on kuitenkin bisnestä ja ihan joka pelaajan jokaista puutetta tuskin organisaatiot alkavat holhoamaan kuntoon vaan vastuu on siirretty pelaajille ja pelaajien taustajoukoille.

  Voin olla ihan hakoteillä tässä ajatuksessa, mutta jotenkin tähän malliin itse kuvittelen homman toimivan.
   
 22. Moderaattorit Jäsen

  Lainaus:
  Meillä modetiimissä ei nyt aivan auennut, millä tavalla Trump liittyy Jesse Puljujärveen.

  @tsajari ja @Kimmo Stasi voivat keskittyä jatkossa keskittyä aiheeseen, tai mennä Donald Trumpin ketjuun.

  Modet
   
 23. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Molempien aivotoiminta on noin kymmenvuotiaan tasolla?
   
  Oto Hascak, lomapäivä, pikkuvaimo ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 24. Moderaattorit Jäsen

  Lainaus:
  Meille ei myöskään aivan auennut, millä tavalla tämä viesti liittyy Puljujärveen.
   
  sinnepäinsä, aessi, Goner ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 25. Vislami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks
  Lainaus:
  Kuten myös Trumppia kannattavan.

  Puljun treidihuhuja liikkunut vähän kaikkialla höpöhöpö-medioissa etenkin. Oilers tais kyllä näitä huhuja torppailla.

  Vaikka meno alkaa näyttämään ihan hyvältä (otanta itsellä pari matsia lähiajoilta), niin ei maiseman vaihdos tekisi yhtään pahaa.