Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Barnes, 22.10.2016 klo 20.20.

 1. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Taitaa Torpedolla olla. En usko ainakaan, että sinne menee. Oikeudet jos treidataan johonkin suurseuraan, niin KHL voisi olla mahdollinen.

  Joka tapauksessa, siirto muualle jenkeistä olisi hyvä ratkaisu. Nuori poika on vielä ja aikaa on, vaikka olisi kaksikin vuotta euroopassa.
   
 2. Alamummo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
  Puljujärven siunaus ja kirous oli pelata Ahon ja Laineen kanssa samassa superketjussa U20-kisoissa. Nämä kaksi olivat jo tuolloin tähtiä ja kypsiä pelaamaan NHL:ssä, jossa ovatkin jo osaamisensa moneen kertaan näyttäneet. Puljujärvi pelasi heidän rinnallaan upeasti parhaalla osaamisellaan saaden uralleen nostetta ja oletuksena oli, että hän on ketjukavereidensa kanssa samalla tasolla niin pelillisesti kuin mentaalisestikin. Jälkiviisastelu on tyhmää, mutta kaikkien - myös Puljun omien taustajoukkojen - olisi pitänyt tajuta, että kaveri on vielä lapsi ja kaipaa vuoden tai kahden pelaamista Euroopassa ja vasta sen jälkeen olisi katsottu, onko hän tarpeeksi kypsä ottamaan seuraavan askeleen. Olisi ehtinyt kehittää sitä surullisenkuuluisaa olematonta kielitaitoaankin. Mutta hänellä oli kiire öljyyn, koska Sepe ja Patekin lähtivät ja lopputulos on tässä. En ymmärrä sitäkään, miten Edmontonissa ei tajuttu, ettei Jesse ole vielä valmis kirkkaisiin valoihin.

  Voi olla, että Jesse puhkeaisi kukkaan jossain muussa NHL-organisaatiossa, mutta Edmontonissa hänellä tuskin on tulevaisuutta. Hänet on siellä nyt kahden valmentajan voimin nähty eikä tulosta ole tullut vaan peli on illasta toiseen aika epätoivoista räpeltämistä ja pisteiden kertyminen satunnaista. Tulisi takaisin tänne "omien" luokse saamaan paljon peliaikaa, onnistumaan ja avaamaan henkisiä lukkoja ja sitten parin vuoden päästä takaisin kirkkaisiin valoihin.
   
  KiVi, Järvenpää, Byvajet ja 9 muuta tykkäävät tästä.
 3. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Jessen kohdalla pitää myös arvioida, että riittääkö taitotaso ja potentiaali johtavaan rooliin NHL:ssä. Esimerkkinä vaikkapa tietty kömpelyys kiekon käsittelyssä, joka oli nähtävissä jo U20-kisoissa aikoinaan. En toki ole nähnyt tarpeeksi Jessen pelejä tällä kaudella, joten osin raporttien / muiden mielipiteiden varassa mennään tämän hetken esitysten osalta.
   
 4. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Detaljina kiinnostaisi kuulla miten Jesse pelaa tätä nykyä laitojen läheisyydessä ja muissa ahtaissa väleissä. Onko hanakkaa vaiko arkailevaa? Osaako käyttää kokoaan ja mikä on tasapainon tilanne?

  Nämä olivat kiekonkäsittelyn, pelinäkemyksen (ns. kentän näkemisen) ja suunnanmuutospelaamisen lisäksi niitä isoja puutteita, kun viimeksi Jesseä näin enemmän.
   
 5. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Lainaus:
  ELC-sopimus tosiaan loppuu tähän kauteen, sen jälkeen Jessestä tulee RFA. Oikeudet pysyvät Oilersilla, vaikka Eurooppaan siirtyisikin.
   
  Frostbite tykkää tästä.
 6. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Jos Puljujärvi KHL:lässä pelaa niin näkisin että ainoo fiksu vaihtoehto ois silloin Jokerit. Jos Puljujärvellä on ollu sopeutumisvaikeuksia Kanadassa niin vois kuvitella että vielä vaikeampaa se sopeutiminen ois sitten jossain Venäjällä. Joten jos Jesse tulee maitojunalla Euroopaan niin kai sitten osoteena on joko Oulu taikka Helsinki jos Jokerit saa ne oikeudet.
   
  Alamummo tykkää tästä.
 7. Lecavalier Jäsen

  Chiarelli kuvitteli Kekäläisen tiputtaneen lahjan heidän syliinsä ja jarikurrin toinen tuleminen McDavidin rinnalla tulisi tapahtumaan.

  Nyt melkein kolme vuotta myöhemmin tuosta hetkestä voidaan todeta Columbuksen onnistuneen varatessaan Duboisin ja Edmonton käytti nelosvuoronsa varatakseen itselleen laurikorpikosken.

  Jännä nähdä vaihtaako sama GM, joka varasi Puljun, tämän pois vastineena "ämpärillinen kiekkoja".
   
 8. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Ymmärrän kyllä pointtisi sinänsä, mutta tällä hetkellä näyttää, että Jesse Puljujärveltä on epärealistista odottaa laurikorpikoskimaista NHL-uraa.

  Tai no, kirjataan tässä vaiheessa se rima ylös:
  - Yhdeksän kautta vakioroolissa
  - Yli 600 ottelua
  - Yli 200 pistettä

  Korpikosken lukemiin Jessellä olisi matkaa vielä kuusi kautta, hieman yli 500 matsia ja sellaiset 170 pistettä. Saapa nähdä.
   
 9. Iggy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  En voi olla leikittelemättä ajatuksella, että Kekäläinen poimii Puljujärven Edmontonista vastikkeella "ämpärillinen kiekkoja" ja jarikurrin toinen tuleminen tapahtuukin Columbuksessa Duboisin rinnalla.
   
  Razzers, Karvanoppa, Milles Mortenson ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 10. Heitinga Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Tämä olisi kyllä yksi huikeimpia tapahtumaketjuja ehkäpä ikinä. Epäilen tosin valtaisasti että Chiarelli kauppaisi Puljujärveä Columbukseen, koska jos vastaava skenaario osuisi kohdalle niin hän olisi pilannut viimeisetkin uskottavuutensa rippeet.
   
 11. Jäkishöntsä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Jokipojat, Montreal Canadiens, Liverpool
  Lainaus:

  Hyvä kirjoitus. Olen samaa mieltä ja vaikka Puljujärvi oli NHL:n mennessään vielä "lapsi", korostaisin itse taustajoukkojen vastuuta hänen tapauksessaan. Puljujärvelle luotiin virheellinen kuva nopeasta pääsystä suoraan McDavidin rinnalle ja siitä valtavaan pistetehtailuun. Taustajoukkojen olisi pitänyt ymmärtää, että vaikka Puljujärvi pelasi hyvin nuorten kisojen ykkösketjussa, ei hän ollut sen enempää pelillisesti kuin henkisesti & kulttuurisesti valmis Pohjois-Amerikkaan. Lopputulos on nyt nähtävissä; Puljujärvi vaikuttaa edelleen lähinnä eksyneeltä "pikkupojalta" kaukalossa kun kaikki heikkoudet ovat tulleet karusti esiin, myös kaukalon ulkopuolella. Se mikä Puljujärven vielä pelastaisi vakaaksi NHL-laituriksi, olisi hyvin ymmärtävä ja kehittävä joukkue, jossa hän saisi pala palalta isomman roolin sen mukaan miten kehitys etenee, vaikka välillä kävisi piipahtamassa AHL:n puolella. Nyt on mennyt tosin jo liian monta vuotta sellaiseen pompotteluun, joka ei voi olla vaikuttamatta Puljujärven itseluottamukseen ja pelilliseen kehittymiseen. Kenties voisi olla "Alamummon" kommentin perusteella ihan järkevää palata vaikka Ouluun ja viettää siellä pari vuotta fyysisessä, teknisessä ja henkisessä valmennuksessa niin, että itseluottamus palautuisi ja sen jälkeen kokeilla uudestaan sellaisessa NHL-joukkueessa, josta löytyisi hänelle paras mahdollinen pelillinen ympäristö. En usko, että KHL olisi Puljujärvelle yhtään parempi ympäristö kuin NHL. Jos kehitystä ei tapahtuisi, niin silloin voisi vain todeta, että tässä oli taas yksi menetetty huippulahjakkuus.
   
 12. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Korpikoski kairasi kyllä ihan kunnioitettavan uran vaikka miestä mollattiin aika urakalla joka foorumilla. Jos Jesse pystyy leimaamaan itsensä NHL:n noin pitkäksi aikaa on se jo kunnioitettava saavutus.
   
 13. teppana Jäsen

  Puljulla olisi kyllä eväät painaa Liigassa kovalla tasolla ja kehittää itseään. Mielelläni Puljun näkisin takaisin Kärpissä. Kausi pari liigassa vahvassa jengissä ja isossa roolissa voisi tosiaan antaa sen itseluottamuksen mikä nyt tuntuu kateissa olevan. Saisi myös "aikuistua" kuten muutkin normaalit nuoret, tutussa ja turvallisessa ympäristössä.
   
  Frostbite tykkää tästä.
 14. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Mahtaisiko Kanadassa sujua?
   
  lainelaser, Razzers, Kapellimestari ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 15. Lecavalier Jäsen

  Lainaus:
  Kyllähän Puljujärveltä voi tuollaista uraa hyvin odottaa. Kuitenkin kokoa löytyy ja vahva kaveri luistimilla. Nyt kun on hieman optimoinut pelaamista, niin pystyy täyttämään paikkansa kolmosketjun laidalla. Valitettavasti taitotaso, hyökkäyspään oivaltaminen ja muut vastaavat ominaisuuset eivät riitä kuitenkaan aivan kärkilaituriksi korkeimmalla tasolla.

  Kuitenkin jonkin sortin yleispelaaja Puljusta on kuoriutumassa NHL -tasolle. Aivan totaalihudista en itse puhuisi, mutta niitä Top5 varauksen odotuksia tuskin kykenee täyttämään.
   
 16. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Mikähän on muuten keskiarvo uran pituus Puljun numerolla (4) varatuille pelaajille? Jos pystyy tuon 600+ matsia pelaamaan ja vaikka sen 250 pinnaa painamaan niin tuskin voidaan mistään bustista puhua.
   
 17. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Kysymys on mielestäni hieman väärin aseteltu. Tämä sillä olettamalla, että oman näkemykseni mukaan viimeiset 10 vuotta on draftaus ollut huomattavasti paremmalla tasolla kuin esim. 90-luvulla.
   
 18. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Ehdottomasti. Tässä pitäisi varmaankin katsoa esim. vuoden 2005 jälkeen keskiarvoa.

  Tällainen mielenkiintoinen artikkeli löytyi nopealla googlauksella. Näyttäisi että 4. varauksista 71.5% pelaa 200 tai enemmän peliä NHL:ssä.

  The history and value of the first 30 picks in the NHL Draft

  Edit:

  Tässä vielä 4. varauksen nimet ja pelimäärät sekä pisteet hyökkääjille vuodet 2000-2007:

  00: Rostislav Klesla D 659 GP
  01: Stephen Weiss C 732 GP 423 pts.
  02: Joni Pitkänen D 535 GP (ilman loukkaantumista olisi tullut enemmän)
  03: Nikolai Zherdev R 421 GP 261 pts.
  04: Andrew Ladd* 934 L GP 533 pts.
  05: Benoit Pouliot 625 L GP (FA ilman sopparia) 263 pts.
  06: Nicklas Backstrom* C 854 GP 843 pts.
  07: Thomas Hickey* D 441 GP

  *ura jatkuu

  Eli ei siellä mitään pomminvarmaa tähteä ole 4 varauksella tullut. Toki joukkoon mahtuu Nick Backstrom joka on ihan maailmanluokan pelaaja. Mutta 2012 varattiin Griffin Reinhart joka ei ole murtautunut NHL:ään vaan painelee bussiliigassa vieläkin. 2014 varaus Sam Bennet ei vaikuta miltään maailmanluokan pelaajalta myöskään.

  Kyllä tässä Puljulla vielä toivoa on nousta sinne keskitason varauksen uraan ja jopa ylikin.
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2019 klo 22.29
 19. AgiiL Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Puljun suhteen olen pitkään ollut erittäin skeptinen, mutta nämä treidispekulaatiot häneen liittyen ovat ihan positiivinen juttu. Mitä hävittävääkään Puljun treidaamisessa olisi?

  Ei Puljujärvestä kuitenkaan tule sen tason pelaajaa, mitä Oilers hänestä odotti, ja selkeästi näkyy että vaihtokauppa tekisi hyvää sekä Oilersille, että Puljulle itselleen. Se, että onnistuisiko muualla, on omasta mielestäni epätodennäköistä, koska Pulju ei vain täytä NHL-kriteerejä, mutta eipä tuossa mitään menettäisikään. Jos ei Pohjois-Amerikassa onnistu, niin sitten paluu kotimaahan joko Kärppiin tai Jokereihin kuulostaa hyvältä. Esimerkiksi Jevgeni Dadonov palasi KHL:ään tahmean alun jälkeen ja on nyt NHL-tähti.
   
 20. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Lainaus:
  Missä/milloin tällaista mollaamista on tapahtunut? Ehkä viimeisinä kausina, kun tuli se joku artikkeli, jossa miestä tituuleerattiin WC:n huonoimmaksi pelaajaksi (vai oliko jopa NHL:n, ei voi muistaa). Mutta sellaistahan se uran lopussa alkaa usealla olemaan, esim. Jussi Jokisella. Mutta muistetaan, että heitä tuskin pelkästään viimeisen kauden perusteella muistellaan.

  Korpikoski oli Rangersin varaus (myöskin ykköskierrokselta, #19) ja miehestä sai heti vaikutelman, että nyt mennään, eikä meinata. Ihan hyvä alempien ketjujen pörrääjä mies oli ja taitovaje (NHL:ään) ehkä suurin puute ylemmäs, eli ei mitään "piilotettua potentiaalia" kuten Puljujärvellä, mutta yritystä sitäkin enemmän. Nämä pelaajat mahtuvat aina kuitenkin mukaan tavalla tai toisella, jotka osoittavat, että antavat kaikkensa. Siitä tuo, kuitenkin ihan kiitettävän pitkä NHL-urakin kertoo. Hiukan harmitti, että mies treidattiin heti pois Rangersista, mutta tuolloin oli kyseisen roolin pelureita joukkueessa yli tarpeiden. Vaihdossa tuli lopulta selvästi huonompi Enver Lisin.
  Uskon, että Lauri pistää vielä verkot tötterölle kunnolla Liigassa, jos vain terveenä pystyy pelaamaan enää.

  Se siitä ja takaisin aiheeseen.
   
  teppana tykkää tästä.
 21. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Poolpartylle viime yönä -2 ja 10 min peliaikaa. Ihan vaan tilastojen perusteella lopun alkua.
   
 22. Petr T. Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Blackhawks
  Kyllähän se siltä näyttää, että kannattaisi nyt ottaa yksi askel taaksepäin ja palata Eurooppaan, ehkä jopa tuttuun ympäristöön Ouluun. Jesse on nyt 20 vuotias, joten tässä vaiheessa se olisi vielä aivan järkevää. Sellaiset 2-3 hyvää kautta alle Euroopassa ja ikää ei ole vielä liikaa senkään jälkeen tehdä NHL-uraa. Ajattelen tässä nyt jotakin samaa, mitä Donskoi teki Kärpissä.

  Tekemistä riittänee vielä fyysisellä puolella, mutta samalla myös pelillisissä asioissa niin paljon, etten usko tuon seuraa vaihtamalla paranevan mihinkään. Euroopassa olisi myös aikaa harjoitella enemmän. Jesse tarvitsisi mielestäni jotakin henkilökohtaista taitovalmennusta, joka auttaisi kehittämään ainakin luistelua ja kiekonkäsittelyä NHL-tason vaatimuksiin. Ehkä myös henkisen puolen valmennusta. Sitten ottamaan isoa, johtavaa kiekollista roolia haltuun Euroopassa, niin ehkäpä sen jälkeen voisi olla aineksia mennä taas eteenpäin.

  Uskoisin, että Mannerin Kärpät olisi erittäin hyvä vaihtoehto, enkä nyt sano tätä Kärppien menestystä ajatellen. Tarkka parin kolmen vuoden suunnitelma pojalle ja eteenpäin.
   
  teppana ja Carlos tykkäävät tästä.
 23. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Ihan samaa mietin. Mannerin käppärät vois olla kaikin puolin Jesselle nyt hyvä paikka parin kauden ajan. Saisi rauhassa kypsyä ammattilaisjoukkueen kantavaksi hahmoksi ja Manner vaikuttaa päällisin puolin valmentajalta joka Jessen kohdalla voisi sitä syvällä olevaa potentiaalia saada mitattua ulos. Kärpät on vahva joukkue ja siellä täytyy tehdä töitä saadakseen kantavan roolin ja tässäkin mielessä Pulju sopisi tänne hyvin. Taitoa löytyy sen verran, että varmasti hyvällä yrittämisellä onnistuu top-6 rooli.

  Lisäksi pohjoisessa on Puljulla historiaa ja kavereita/perhettä. Aivan varmasti henkinen puoli helpottaa kun pääsee lähemmäks kotia.
   
 24. teppana Jäsen

  Mutta saihan se Jesse kuitenkin painettua kauden neljännen maalin. 13:35 peliaikaa ja +2. Onko paikalla ketään joka katsoi viimeöisen matsin?
   
 25. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Lainaus:
  Mutta toisaalta, tarviitseko sen olla niin helppoa? Jos nyt palaa taas ns. lämpimien ruokapatojen äärelle (ei ehkä kirjaimellisesti) niin eihän se valmista siihen yksinelämiseen ja sopeutumiseen. Jos Jesse syystä tai toisesta tulisi Eurooppaan niin minusta olisi hyvä valita vaikka Jokerit, jossa tuttuja ei olisi ja valmistelisi itseään arkiseen huippu-urheilijan arkeen.

  En silti haluaisi nähdä Jessen tulevan vielä Eurooppaan. Edmontonissa Jessestä on saatu tietynlainen ensivaikutelma, jota voi olla hankala muuttaa jälkikäteen. Toivoisi, että saisi uuden alun mahdollisimman pian jostain muualta missä voisi nyt jo helpommin yrittää istuutua joukkueeseen sisään kun aiemmin täysin kielitaidottomana (huom. en puhu hänen pitkästä kielestään ja taidoista mitä hän sillä mahdollisesti osaa).

  Vaikea muuten ajatella, että nyt sitä toivoisi Jesseä pois McDavidin joukkueesta kun sen alunperin piti olla match made in heaven.