Jatkoajan virallinen homoketju

  • 881 863
  • 8 125

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
YK:n ihmisoikeuksien julistuksen mukaan "Kaikki ihmiset syntyvät vapaina ja tasavertaisina arvoltaan ja oikeuksiltaan". Nykyisen avioliittolain voidaan katsoa olevan ristiriidassa tuon kohdan kanssa.
Julistuksen 16 artiklassa todetaan:
1. Täysi-ikäisillä miehillä ja naisilla on oikeus solmia avioliitto ja perustaa perhe ilman minkäänlaisia rodusta, kansalaisuudesta tai uskonnosta johtuvia rajoituksia. Heillä on yhtäläiset oikeudet avioliittoon, avioliiton aikana ja sen purkamisen jälkeen. 2. Avioliiton solmiminen tapahtukoon vain tulevien aviopuolisoiden vapaasta ja täydestä suostumuksesta. 3. Perhe on yhteiskunnan luonnollinen ja perustava ydinosa ja sillä on oikeus yhteiskunnan ja valtion suojaan.

Mutta tälläkään ei ole merkitystä, sillä toisin kuin Rinne ja kumppanit väittää, niin tasa-arvoinen avioliittolaki ei ole ihmisoikeuskysymys, vaan arvokysymys. Mitkään kansainväliset sopimukset eivät velvoita tasa-arvoista avioliittolakia.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tälläkin palstalla on moni sanonut, että on hyvä että asiasta pidetään meteliä kovaan ääneen ja joka puolella, sillä sillä varmistetaan että laki menee joskus läpi. Tällaiset ihmiset ovat siis sitä mieltä, että huutamalla, vänkäämällä ja muita haukkumalla on ihan oikein ajaa asioita? Ei siis perustelemalla järkevästi, pääasia että ääntä piisaa. Onko nämä nyt niitä vapaan kasvatuksen hedelmiä sitten, jotka ovat tottuneet saamaan kaiken kunhan tarpeeksi kauan huutaa?
.

Tuollaiseen päätelmään on kyllä helppo päätyä kun seuraa keskustelua, ilmiö on tosin vanhempi kuin vapaa kasvatus sillä "aina" on ollut niitä joille on annettu myöten kun ovat vaan jaksaneet pitää päänsä ja osanneet heittäytyä kyllin hankaliksi. Siinäkin asiassa on vaan sitten rajansa ja jossain vaiheessa halutaan antaa samalla mitalla takaisinkin. (Työelämässä voi hakea esimerkkejä metsäteollisuudesta ja satamista)

On kyllä mielenkiintoista kuinka samat ihmiset arvostelevat sitä kuinka perussuomalaiset laittoivat lakivaliokuntaan äänestämään Niikon ja yhtä aikaa vaativat että Stubbin olisi pitänyt vaihtaa kokoomuksen edustajat jotta äänestystulos olisi ollut mieluinen. Ja sitten puhutaan demokratiasta ja mielipiteen vapaudesta? Minullekin tulee tässä vaiheessa mieleen jo sana kaksoisstandardit

Lakivaliokunnan sisällä mielipiteet eivät olleet muuttuneet vuodessa lainkaan, kertooko se "homofobiasta" vai argumentoinnin heikkoudesta?
 
Viimeksi muokattu:

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
"Suvaitsevaiset" ovat taas viemässä keskustelua yleisestikkin sivupolulle. Ei keskitytä siihen mikä lakiesityksessä mätti eli siihen adoptio-oikeus asiaan vaan keskitytään haukkumaan vastapuolta kaikenlaisilla virityksillä.

En ole nähnyt yhdenkään aloitteen johtavaa kannattajaa avaavan tota asiaa sen pidemmälle. Adoptio-oikeus asiasta on vaiettu lähes kokonaan, vaikka se on koko lakiesityksen suurin yksittäinen muutos nykyiseen lakiin.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
Ongelma on se adoptio, jonka varmasti itsekin hyvin tiedät. Adoptiolaki pois avioliittolaista, niin koko kysymys on ihan no-brainer. Ai ei käy vai? Askel kerrallaan pääsisi ihan varmasti eteenpäin,
...
Tässä kohtaa olet oikeassa, vaikkakaan et tavalla jota tarkoitit. Adoptiolaki pitäisi tosiaan poistaa täysin avioliittolaista ja jokainen adoptioasia tulisi käsitellä yksittäistapauksena, riippumatta hakijan siviilisäädystä tai muista ominaisuuksista. Enkä tarkoita että mielestäni raiskaripedofiilillä pitäisi olla automaatti saada pentuja harrastetoimiinsa (haluat tämän tekstin siten kääntää jos "argumentoinneistasi" voi mitään päätellä), vaan että mahdollisuus adoptioprosessin aloittamiseen ja siihen hakuprosessiin tulisi olla kaikilla.
...
Kysyin, että miten tuo määrittelemäsi kohta syrjii tällä hetkellä yhtään ketään. En kysynyt, että ketä se mahdollisesti syrjisi sinun haavekuvitelmissasi. Joten vastaatko kysymykseen, vai onko vastaus luettavissa rivien välistä? Eli siis kuka ei saa ja miksi ei saa tällä hetkellä solmia avioliittoa?
Ootpas siä vaan vekkuli. "Miks ei mee naimisiin vastakkaisen sukupuolen edustajan kanssa jos niin sitä tahtoo?" Käsitätkö että tämä ratkaisuehdotuksesi on melkoista vittuilua ihmiselle kuka ei tunne vetoa vastakkaista sukupuolta kohtaan? Vähän sama kuin "vittuakos ne afrikanneekerit nälkään kuolee, söisvät niin ku muutkii kunnon ihmiset." tai "Piruako sitä syöpään olla kuolemassa, mitäs on semmoisen hankkinut?" (ja vasta-argumenttejasi varten; en vertaa homoseksuaalisia taipumuksia syöpään tai afrikkalaisuuteen. Toki jos haluat lillukanvarpuihin tarttua, niin syytä sitten vaikka rasistiksi.)

Pahoittelut vietin eittämättä vihamielisestä hengestä, jotenkin vaan kehtuuttaa tuollainen yksisilmäinen jankkaaminen itsestäänselvästä asiasta ja täysin tekaistuilla perusteilla. Sanoisit suoraan ettet käsitä samaan sukupuoleen vetoa tuntevia ihmisiä ja pidät niitä ällöinä, olisi sentään rehellistä homovastaisuutta.

Avioliittotermin voisi myös puolestani poistaa kokonaan lakikirjasta, pistetään sitten kaikille se rekisteröity parisuhde tai mikä tahansa. Täysin typerää pitää samasta asiasta kahta lähes, muttei aivan, vastaavaa lakia ihan sen takia kun Matti ei tykännytkään Maijasta, vaan Maurista.

edit.
PS. se että asia on tällä hetkellä framilla ja sitä äänekkäästi toitotetaan, ei tarkoita että suurin osa (tai edes merkittävä vähemmistö) asian kannattajista olisi nyt etunenässä meuhkaamassa. Tässä, kuten kaikissa muissakin asioissa, se äänekäs vähemmistö vaan on äänekkäin, riippumatta puolesta. Kansanäänestys asiasta olisi mielenkiintoinen ja antaisi todellisen kuvan tilanteesta, mutta eiköhän koko eduskuntaa koskeva äänestyskin jo jonkunlaisen otoksen anna siitä mitä mieltä kansa oikeasti on asiasta.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
En nyt oikein tiedä että mitä yrität selittää, jos tarkoituksesi oli vastata kysymykseen, jonka esitin nimimerkille Meeps. Meeps nimittäin väitti, että nykyinen avioliittolaki olisi ristiriidassa YK:n ihmisoikeusjulistuksen kanssa. No kun ei ole, eikä tuo sinun esimerkkisi sitä muuksi muuta.

Niin, sinä kysyit tätä:

Kysyin, että miten tuo määrittelemäsi kohta (YK:n ihmisoikeusjulistus) syrjii tällä hetkellä yhtään ketään. En kysynyt, että ketä se mahdollisesti syrjisi sinun haavekuvitelmissasi. Joten vastaatko kysymykseen, vai onko vastaus luettavissa rivien välistä? Eli siis kuka ei saa ja miksi ei saa tällä hetkellä solmia avioliittoa?

Minä vastasin, että se syrjii homoseksuaaleja, koska he eivät saa solmia avioliittoa, vaan heidän pitää solmia rekisteröity parisuhde. Tämä on ongelma tällä hetkellä.


No toihan nyt osuukin ihan yks yhteen. Täytyy antaa oikein aplodit tuolle esimerkille. Julkisilla paikoilla vaaleanpunaiseen t-paitaan pakottaminen onkin ihan sama asia kuin se, että meneekö vapaaehtoisesti naimisiin vai ei.

On se sama asia. Saat piilossa, ja ihan virallisestikin ihan missä tahansa pukea mitä haluat, mutta oikeasti kuitenkin vain vaaleanpunainen teepaita on sallittu. Sama kuin nykyinen avioliittolaki. Saat solmia avioliiton kenen kanssa haluat, kunhan toinen osapuoli on eri sukupuolta. Molemmissa saat tehdä mitä tykkäät, paitsi että et saakaan. Tämä sama vääntö käytiin Toejoen Veikon kanssa tässä samassa ketjussa kauan sitten, Silloin vaaleanpunaisten teepaitojen tilalla käytin vertausta diktatuurivaltiosta, jossa kaikilla on oikeus ilmaista mielipiteensä, kunhan vain on sitä mieltä mitä suuri johtaja käskee. Mutta väite siitä, että nykyinen avioliittolaki on jo tasa-arvoinen sillä perusteella, että kaikki saavat mennä naimisiin kunhan toinen osapuoli on eri sukupuolta on mielestäni typerä.

Mutta anna vain aplodeja minun argumenteilleni. Se on aina kivaa.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Se syrjii homoja, koska he eivät saa mennä naimisiin rakastamansa ihmisen kanssa. Homot eivät saa solmia avioliittoa sen ihmisen kanssa kenen kanssa he haluavat solmia avioliiton.

Sinä vetosit siihen ihmisoikeusjulistukseen, joten siis, YK:n ihmisoikeusjulistuksen 16. artikla sanoo:

"1. Täysi-ikäisillä miehillä ja naisilla on oikeus solmia avioliitto ja perustaa perhe ilman minkäänlaisia rodusta, kansalaisuudesta tai uskonnosta johtuvia rajoituksia. Heillä on yhtäläiset oikeudet avioliittoon, avioliiton aikana ja sen purkamisen jälkeen. 2. Avioliiton solmiminen tapahtukoon vain tulevien aviopuolisoiden vapaasta ja täydestä suostumuksesta. 3. Perhe on yhteiskunnan luonnollinen ja perustava ydinosa ja sillä on oikeus yhteiskunnan ja valtion suojaan."

Kuten huomaat, YK:n ihmisoikeusjulistus ei puutu siihen, miten kukin valtio määrittelee avioliiton, siis montako siihen kuuluu tai mitkä ovat ikärajat. Ainoa määre on että se pitää tapahtua vapaasta ja täydestä suostumuksesta, eikä rotu, kansalaisuus tai uskonnollinen vakaumus saa sitä estää. Ei sanaakaan seksuaalisesta suuntautumisesta, huomaatko? Se on jätetty valtioiden itsensä päätettäväksi.

edit. nimimerkki TBK näköjään ehtikin jo ensin edellisellä sivulla

Sillä ei ole mitään merkitystä, että he saavat solmia avioliiton eri sukupuolta olevan henkilön kanssa, sillä sitähän sinä tässä ajat takaa, eikö niin?

Ei, vaan se mitä ajan takaa, on se että YK:n ihmisoikeusjulistukseen vetoaminen homoliittojen puolesta on idioottimaista, koska siellä ei sanota asiasta juuta eikä jaata.
 

Meeps

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Frölunda
Julistuksen 16 artiklassa todetaan:
1. Täysi-ikäisillä miehillä ja naisilla on oikeus solmia avioliitto ja perustaa perhe ilman minkäänlaisia rodusta, kansalaisuudesta tai uskonnosta johtuvia rajoituksia. Heillä on yhtäläiset oikeudet avioliittoon, avioliiton aikana ja sen purkamisen jälkeen. 2. Avioliiton solmiminen tapahtukoon vain tulevien aviopuolisoiden vapaasta ja täydestä suostumuksesta. 3. Perhe on yhteiskunnan luonnollinen ja perustava ydinosa ja sillä on oikeus yhteiskunnan ja valtion suojaan.

Mutta tälläkään ei ole merkitystä, sillä toisin kuin Rinne ja kumppanit väittää, niin tasa-arvoinen avioliittolaki ei ole ihmisoikeuskysymys, vaan arvokysymys. Mitkään kansainväliset sopimukset eivät velvoita tasa-arvoista avioliittolakia.

Kuka on päättänyt, että vain ja ainoastaan YK:n ihmisoikeusjulistuksessa mainitsemat asiat ovat ihmisoikeuksia? Tuokin julistus on tehty vuonna 1948 ja maailma on muuttunut paljon sen jälkeen. Jos kyseinen julistus tehtäisiin tänä päivänä seksuaalinen suuntautuminen olisi varmasti yksi niistä ominaisuuksista, jotka erikseen mainintaan asioiksi, jonka perusteella ei saa syrjiä ihmistä.

En väittänytkään, että artiklassa avioliitosta sanottaisiin mitään homoista. Ensimmäisessä artiklassa sanotaan, että jokainen ihminen syntyy tasavertaiseksi arvoltaan ja oikeuksiltaan. Mutta Suomessa tämä ei toteudu sillä jos synnyt homoksi, sinulla ei ole tasavertaisia oikeuksia heteroiden kanssa.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
"Suvaitsevaiset" ovat taas viemässä keskustelua yleisestikkin sivupolulle. Ei keskitytä siihen mikä lakiesityksessä mätti eli siihen adoptio-oikeus asiaan vaan keskitytään haukkumaan vastapuolta kaikenlaisilla virityksillä.

En ole nähnyt yhdenkään aloitteen johtavaa kannattajaa avaavan tota asiaa sen pidemmälle. Adoptio-oikeus asiasta on vaiettu lähes kokonaan, vaikka se on koko lakiesityksen suurin yksittäinen muutos nykyiseen lakiin.
Tämä on iha totta ja kuten tuossa aikaisemmin toin esiin, niin adoptio-oikeuden laajentaminen vaikuttaa heteroparien mahdollisuuksiin adoptoida, kuten kävi Ruotsissa. Tätä ei ruodita, vaan mennään siitä mistä aita on matalin. Avioliitto on se pienempi juttu ja siitä pidetään kuitenkin isompaa meteliä.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Kuka on päättänyt, että vain ja ainoastaan YK:n ihmisoikeusjulistuksessa mainitsemat asiat ovat ihmisoikeuksia? Tuokin julistus on tehty vuonna 1948 ja maailma on muuttunut paljon sen jälkeen. Jos kyseinen julistus tehtäisiin tänä päivänä seksuaalinen suuntautuminen olisi varmasti yksi niistä ominaisuuksista, jotka erikseen mainintaan asioiksi, jonka perusteella ei saa syrjiä ihmistä.

En väittänytkään, että artiklassa avioliitosta sanottaisiin mitään homoista. Ensimmäisessä artiklassa sanotaan, että jokainen ihminen syntyy tasavertaiseksi arvoltaan ja oikeuksiltaan. Mutta Suomessa tämä ei toteudu sillä jos synnyt homoksi, sinulla ei ole tasavertaisia oikeuksia heteroiden kanssa.
Sinä otit julistuksen esiin ja vastasin, että tämä ei ole julistuksen vastaista, sillä jos olisi, niin julistus olisi ristiriidassa. Mutta silläkään ei edelleen ei ole väliä, koska mitkään ihmisoikeussopimukset eivät velvoita Suomea säätämään tasa-arvoista avioliittolakia, kuten ei velvoita Saksaakaan. Ja vielä painotan, että tämä ei ole ihmisoikeuskysymys ylipäätään.
 

Meeps

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Frölunda
"Suvaitsevaiset" ovat taas viemässä keskustelua yleisestikkin sivupolulle. Ei keskitytä siihen mikä lakiesityksessä mätti eli siihen adoptio-oikeus asiaan vaan keskitytään haukkumaan vastapuolta kaikenlaisilla virityksillä.

En ole nähnyt yhdenkään aloitteen johtavaa kannattajaa avaavan tota asiaa sen pidemmälle. Adoptio-oikeus asiasta on vaiettu lähes kokonaan, vaikka se on koko lakiesityksen suurin yksittäinen muutos nykyiseen lakiin.

Miksi adoptio-oikeus mättää lakiesityksessä? Tutkimusten mukaan vanhempien homous ei vaikuta lapsiin negatiivisesti. Ainoa perustelu mitä olen homojen adoptio-oikeutta vastustavilta saanut on se, että lapsella on oikeus isään ja äitiin ja vanhempien homoudella on negatiivinen vaikutus lapseen. Tutkimukset ovat kuitenkin eri mieltä, joten kyseinen mielipide perustuu vaan ennakkoluuloihin. YK:n ihmisoikeusjulistuksessa tai Unicefin lasten oikeuksien julistuksessa ei myöskään missään sanota, että lapsella on oikeus isään ja äitiin, joten tämäkin on ihan vain mutuiluun perustuva oikeus.
 

Meeps

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Frölunda
Sinä otit julistuksen esiin ja vastasin, että tämä ei ole julistuksen vastaista, sillä jos olisi, niin julistus olisi ristiriidassa. Mutta silläkään ei edelleen ei ole väliä, koska mitkään ihmisoikeussopimukset eivät velvoita Suomea säätämään tasa-arvoista avioliittolakia, kuten ei velvoita Saksaakaan. Ja vielä painotan, että tämä ei ole ihmisoikeuskysymys ylipäätään.

Se oli kyllä Kisapuisto, joka otti YK:n ihmisoikeus julistuksen esiin. Minä vain kommentoin hänen viestiinsä, että ei asia ole niin itsestäänselvä. Avioliittoa koskevassa artiklassa ei puhuta mitään homoista, mutta ensimmäisessä artiklassa sanotaan, että kaikki ihmiset syntyvät tasavertaisiksi arvoltaan ja oikeuksiltaan. Tämä on siis tulkintakysymys.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
"Suvaitsevaiset" ovat taas viemässä keskustelua yleisestikkin sivupolulle. Ei keskitytä siihen mikä lakiesityksessä mätti eli siihen adoptio-oikeus asiaan vaan keskitytään haukkumaan vastapuolta kaikenlaisilla virityksillä.

En ole nähnyt yhdenkään aloitteen johtavaa kannattajaa avaavan tota asiaa sen pidemmälle. Adoptio-oikeus asiasta on vaiettu lähes kokonaan, vaikka se on koko lakiesityksen suurin yksittäinen muutos nykyiseen lakiin.

Homopareilla on jo nyt adoptio-oikeus, tosin vain perheen sisäinen mutta kuitenkin. Eli siis on jo hyväksytty ihan lainsäätäjien taholta, että homot voivat adoptoida. Miksei tätä samaa oikeutta voida laajentaa myös perheen ulkopuolisiin adoptioihin? Minua ei ainakaan haittaisi ollenkaan.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
En ole nähnyt yhdenkään aloitteen johtavaa kannattajaa avaavan tota asiaa sen pidemmälle. Adoptio-oikeus asiasta on vaiettu lähes kokonaan, vaikka se on koko lakiesityksen suurin yksittäinen muutos nykyiseen lakiin.

No lukisit ketjua... Adoptioasia on käyty moneen kertaan läpi tässä ketjussa. Eli TUTKITUSTI homovanhemat on ihan yhtä hyviä kuin ne heterovanhematkin (jopa lievästi homot parempia). Kaikki "kiusataan koulussa", "estää adoptiot muualta" ym. homofoobikkoväiteet on olkikukoiksi havaittu ja "mutu" tiedon pohjalle rakennetuiksi vääriksi käsityksiksi todettu.

Eli miksi jauhaa samaa levyä uudelleen? Ettehän te niitä todisteita lue ettekä niihin tutustu, jatkatte vain mouhomaista omien luulojenne pohjalta. Sama mallihan teillä on käytössä mamu, ympäristö, työllisyys,vero ym. keskusteluissa. Tietoa ei hyväksytä ellei se tue omaa keskiaikaista maailmankäsitystä.

Adoptiooikeus on se viimenen kolonen mihin se homofoobikko yrittää itseään piilottaa todellisuudelta, ei sen enempää
 
Suosikkijoukkue
KK
Homopareilla on jo nyt adoptio-oikeus, tosin vain perheen sisäinen mutta kuitenkin. Eli siis on jo hyväksytty ihan lainsäätäjien taholta, että homot voivat adoptoida. Miksei tätä samaa oikeutta voida laajentaa myös perheen ulkopuolisiin adoptioihin? Minua ei ainakaan haittaisi ollenkaan.
Joo, mutta molempia ei voida merkitä laillisiksi huoltajiksi. Joten homopareista vain toinen merkitään isäksi tai äidiksi. Eikö olekin näin?
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuollaiseen päätelmään on kyllä helppo päätyä kun seuraa keskustelua, ilmiö on tosin vanhempi kuin vapaa kasvatus sillä "aina" on ollut niitä joille on annettu myöten kun ovat vaan jaksaneet pitää päänsä ja osanneet heittäytyä kyllin hankaliksi. Siinäkin asiassa on vaan sitten rajansa ja jossain vaiheessa halutaan antaa samalla mitalla takaisinkin. (Työelämässä voi hakea esimerkkejä metsäteollisuudesta ja satamista)

Ainahan niitä on ollut, mutta kyllä niitä on nykyään huomattavasti enemmän. Toki ihmisiä on yleisestikin enemmän, mutta kun katsoo vaikka tv-haastatteluja, niin jos haastattelija kysyy jonkun "vaikean" kysymyksen joka ei sovi haastateltavan agendaan, niin hyvä ettei haastateltava käy päälle ja suuttumus on aistittavissa kotisohvalle asti. Li Andersson nyt parhaana esimerkkinä.

On kyllä mielenkiintoista kuinka samat ihmiset arvostelevat sitä kuinka perussuomalaiset laittoivat lakivaliokuntaan äänestämään Niikon ja yhtä aikaa vaativat että Stubbin olisi pitänyt vaihtaa kokoomuksen edustajat jotta äänestystulos olisi ollut mieluinen. Ja sitten puhutaan demokratiasta ja mielipiteen vapaudesta? Minullekin tulee tässä vaiheessa mieleen jo sana kaksoisstandardit

Se on sitä kun omissa toimissa ei nähdä pienintäkään vikaa. Ne on aina ne muut, jotka toimii väärin, vaikka itse toimisi samalla tavalla.

Lakivaliokunnan sisällä mielipiteet eivät olleet muuttuneet vuodessa lainkaan, kertooko se "homofobiasta" vai argumentoinnin heikkoudesta?

Mä olisin kyllä jotenkin huolestunut, jos lakivaliokunnan, siis lakivaliokunnan jäsenten mielipiteet olisivat oleellisesti yhden vuoden aikana muuttuneet. Toisekseen kun täsäkin ketjussa ja julkisuudessa ylipäätään on meuhkattu, että "muutama tyyppi tekee päätöksiä ihan mutu-pohjalta" niin asiahan ei ole niin. Anne Holmlund sanoi jossain haastattelussa, että lakivaliokunnan luona on käynyt kymmenittäin asiantuntijoita eri aloilta ja laidasta laitaan kertomassa mielipiteensä, jonka pohjalta sitten nämä jäsenet ovat oman mielipiteensä muodostaneet. Toisekseen Holmlund sanoi, että vaikka aloite hyväksyttäisiinkin, niin sellaisenaan siitä ei voi lakia tehdä, sillä se sisältää niin paljon virheitä, jonka takia hän itse sanoi äänestäneensä vastaan.

"Suvaitsevaiset" ovat taas viemässä keskustelua yleisestikkin sivupolulle. Ei keskitytä siihen mikä lakiesityksessä mätti eli siihen adoptio-oikeus asiaan vaan keskitytään haukkumaan vastapuolta kaikenlaisilla virityksillä.

En ole nähnyt yhdenkään aloitteen johtavaa kannattajaa avaavan tota asiaa sen pidemmälle. Adoptio-oikeus asiasta on vaiettu lähes kokonaan, vaikka se on koko lakiesityksen suurin yksittäinen muutos nykyiseen lakiin.

Ei ole suurin, vaan käytössä ainut muutos. Ja ainut syy, miksi noita asioita ajetaan kokonaisuutena on se, että muuten nuo puolustajatkin joutuisivat puhumaan asioista niiden oikeilla nimillä, eivätkä pystyisi edes verhoutumaan jonkun avioliitto-termin taakse. Jos nuo erotettaisiin, niin adoptiosta pitäisi puhua ihan suoraan, ja nyt siitä adoptiosta ei puhuta ollenkaan.

...teksti...

...teksti...

Tässä kaksi loistavaa esimerkkiä, jotka oikeastaan tiivistävät käydyn keskustelun. Eli keskustelu ei etene mihinkään, jos asiat halutaan ymmärtää tahallaan väärin, kuten nuo tuossa yllä. Olen täysin selkeästi kirjoittanut, mikä tuossa nimimerkki Meeps:in alkuperäisessä viestissä on pielessä, ja sitten pari nimimerkkiä ratsastaa paikalle sanomaan, että ei ollut mikään pielessä, koska ei vaaleanpunaista t-paitaa ole pakko käyttää ja koska afrikkalaiset neekeritkin voi ihan hyvin syödä enemmän.
 

Meeps

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Frölunda
Tässä kaksi loistavaa esimerkkiä, jotka oikeastaan tiivistävät käydyn keskustelun. Eli keskustelu ei etene mihinkään, jos asiat halutaan ymmärtää tahallaan väärin, kuten nuo tuossa yllä. Olen täysin selkeästi kirjoittanut, mikä tuossa nimimerkki Meeps:in alkuperäisessä viestissä on pielessä, ja sitten pari nimimerkkiä ratsastaa paikalle sanomaan, että ei ollut mikään pielessä, koska ei vaaleanpunaista t-paitaa ole pakko käyttää ja koska afrikkalaiset neekeritkin voi ihan hyvin syödä enemmän.

Viestissäni ei ollut yhtään mitään pielessä. Me vaan tulkitsemme eri tavalla ihmisoikeusjulistusta.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Joo, mutta molempia ei voida merkitä laillisiksi huoltajiksi. Joten homopareista vain toinen merkitään isäksi tai äidiksi. Eikö olekin näin?

Jotenkin noin se käsittääkseni menee, mutta pointtini on se, minkä TosiFani jo tässä ketjussa toi esille. Eli homot voivat jo nyt adoptoida, joten eivät he siis voi olla huonoja vanhempia.

Tässä kaksi loistavaa esimerkkiä, jotka oikeastaan tiivistävät käydyn keskustelun. Eli keskustelu ei etene mihinkään, jos asiat halutaan ymmärtää tahallaan väärin, kuten nuo tuossa yllä. Olen täysin selkeästi kirjoittanut, mikä tuossa nimimerkki Meeps:in alkuperäisessä viestissä on pielessä, ja sitten pari nimimerkkiä ratsastaa paikalle sanomaan, että ei ollut mikään pielessä, koska ei vaaleanpunaista t-paitaa ole pakko käyttää ja koska afrikkalaiset neekeritkin voi ihan hyvin syödä enemmän.

Anteeksi, en todellakaan ymmärtänyt tahallani väärin. Näytätkö minulle missä kohtaa menin metsään? Mitä tarkalleen ymmärsin väärin?
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tässä on nyt semmonen juttu, että kyse ei ihan aikuisten oikeasti ole mistään "adoptiopykälästä". Tämän luulisi olevan ihan selvä juttu kaikille omilla aivoilla ajatteleville henkilöille.

Rapia kymmenen vuotta sitten käytiin ihan samanlainen vääntö rekisteröidyistä parisuhteista ja tismalleen samanlaiset änkyrä-juntti-homot ällöttää-jeesus kuumottaa -nelikenttään sijoittuvat sankarit vastustivat sitäkin esitystä ja ihan yhtä huonoin argumentein. Ei tässä ole mikään muuttunut, tietynlaiset pellet nyt vaan vastustavat tämmöistä homosaatiota aina ja joka paikassa sekä kaikin keinoin.

PS. siellä aviolaissa ei hiiskaista sanallakaan adoptiosta. ei nyt eikä lakiesityksen mukaan jatkossakaan.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
No lukisit ketjua... Adoptioasia on käyty moneen kertaan läpi tässä ketjussa. Eli TUTKITUSTI homovanhemat on ihan yhtä hyviä kuin ne heterovanhematkin (jopa lievästi homot parempia). Kaikki "kiusataan koulussa", "estää adoptiot muualta" ym. homofoobikkoväiteet on olkikukoiksi havaittu ja "mutu" tiedon pohjalle rakennetuiksi vääriksi käsityksiksi todettu.

Eli miksi jauhaa samaa levyä uudelleen? Ettehän te niitä todisteita lue ettekä niihin tutustu, jatkatte vain mouhomaista omien luulojenne pohjalta. Sama mallihan teillä on käytössä mamu, ympäristö, työllisyys,vero ym. keskusteluissa. Tietoa ei hyväksytä ellei se tue omaa keskiaikaista maailmankäsitystä.

Adoptiooikeus on se viimenen kolonen mihin se homofoobikko yrittää itseään piilottaa todellisuudelta, ei sen enempää

Asia ei minua kiinnosta, mutta kun tänne eksyin, niin se kiinnostaisi tietää, että miten TUTKITAAN hetero/homovanhempien paremmuus?
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tätä juuri tarkoitin. Väärä mielipide==>idiotismia. Täytyisi nähdä ja ymmärtää sen mielipiteen taakse, mihinkä se perustuu yms. Voisiko tuon haukkumisen sijaan yrittää rakentaa keskustelua ilman kiihkoa. Tämä koskee molempia osapuolia.

Tässä olen aika pitkälti samoilla linjoilla kanssasi.

Henkilöitä jotka perustellusti ovat vastaan tasa-arvoista-avioliittoa on minusta turha ryhtyä nimittelemään idiooteiksi. Joidenkin äärimmilleen vietyjen perustelemattomien mielipiteiden esittäjää voi jo pitää idioottina, mutta heitäkään en julkisesti ryhtyisi totaaliseksi idiootiksi leimaamaan vaan ennemminkin jättämään huomiotta kyseiset mielipiteet tai noteeramaan ne lyhyellä mutta asiallisella vastauksella.

Kaikkia mielipiteitä ei tarvitse hyväksyä mutta olisi hyvä jos edes jollain tasolla kykenisi ymmärtämään sen logiikan ja ajatuksenjuoksun mikä mielipiteen taustalla on.

vlad.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Joo, mutta molempia ei voida merkitä laillisiksi huoltajiksi. Joten homopareista vain toinen merkitään isäksi tai äidiksi. Eikö olekin näin?

Käsittääkseni mies ei voi olla äiti eikä nainen voi olla isä, nykyisen vakiintuneen määritelmän mukaan.

Tiestittekö muuten, että Mannerheimin Lastensuojeluliitto ei hyväksyisi edes rekisteröidyssä parisuhteessa elävien sisäistä adoptiota, ainakin jos on luottaminen wikipediaan. Perussuomalaisten vika varmaan sekin ja perustunee joihinkin ihan huuhaa-argumentteihin sekä siihen, ettei MLL tiedä lasten hyvinvoinnista yhtään mitään.
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Käsittääkseni mies ei voi olla äiti eikä nainen voi olla isä, nykyisen vakiintuneen määritelmän mukaan.

Tiestittekö muuten, että Mannerheimin Lastensuojeluliitto ei hyväksyisi edes rekisteröidyssä parisuhteessa elävien sisäistä adoptiota, ainakin jos on luottaminen wikipediaan. Perussuomalaisten vika varmaan sekin ja perustunee joihinkin ihan huuhaa-argumentteihin sekä siihen, ettei MLL tiedä lasten hyvinvoinnista yhtään mitään.

Lue ja itke: Mannerheimin Lastensuojeluliitto kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia - MLL

Tai no, ainakaan teoriassa kai et lue.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestissäni ei ollut yhtään mitään pielessä. Me vaan tulkitsemme eri tavalla ihmisoikeusjulistusta.

Ongelma on siinä, että sinä tulkitset asiaa, jossa ei ole mitään tulkitsemista.

Anteeksi, en todellakaan ymmärtänyt tahallani väärin. Näytätkö minulle missä kohtaa menin metsään? Mitä tarkalleen ymmärsin väärin?

Sä varmaan löydät piirileikkiin jonkun partnerin ihan siitä kotipihaltasi.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mä olisin kyllä jotenkin huolestunut, jos lakivaliokunnan, siis lakivaliokunnan jäsenten mielipiteet olisivat oleellisesti yhden vuoden aikana muuttuneet. Toisekseen kun täsäkin ketjussa ja julkisuudessa ylipäätään on meuhkattu, että "muutama tyyppi tekee päätöksiä ihan mutu-pohjalta" niin asiahan ei ole niin. Anne Holmlund sanoi jossain haastattelussa, että lakivaliokunnan luona on käynyt kymmenittäin asiantuntijoita eri aloilta ja laidasta laitaan kertomassa mielipiteensä, jonka pohjalta sitten nämä jäsenet ovat oman mielipiteensä muodostaneet. Toisekseen Holmlund sanoi, että vaikka aloite hyväksyttäisiinkin, niin sellaisenaan siitä ei voi lakia tehdä, sillä se sisältää niin paljon virheitä, jonka takia hän itse sanoi äänestäneensä vastaan.
.

Totta, asia on hankala ja vaikuttaa paljon laajemmin kuin lakialoitteen tekijät ovat odottaneet. Itse aloite on huolellisesti ja perustellusti tehty, mutta silti se jättää huomiotta vaikutuksia muuhun lainsäädäntöön. Eihän edes Tynkkynen ehdottanut aloitteen suoraa hyväksymistä vaan myönteistä mietintöä.

Esimerkiksi itse vaikken lainoppinut ole, koen hankalaksi sen että kirkolla olisi laillinen vihkioikeus mutta ei velvollisuutta vihkiä jos ei halua. Jotenkin tuntuu että virkamieheen verrattavissa oleva velvoite ei niin vaan lainsäädännöllä siirry pois. Muun muassa Ranskassa on esimerkkitapaus jossa homopariskunta hiillosti vihkimisestä kieltäytynyttä pormestaria virasta.

Pidän myös jokseenkin hämmentävänä sitä, että avioliittokäsitettä pidetään tärkeänä tavoitteena mutta toisaalta samoille ihmisille kävisi sekin että jos ei sitä saada kaikille niin otetaan se kaikilta pois. Vähän sama kuin joko minulle palkankorotus tai sitten toiselle palkanalennus.

Ei siinä, kyllä tasapuolinen kohtelu on kaikin puolin tavoittelemisen arvoinen asia ja sen voi aloittaa ihan omasta käytöksestä. Jos tykkää mitätöidä toisia ja levittää ennakkoluuloja niin sitten varmaan tykkää siitäkin kun on vastaanottopäässä. Eilen kuuntelin ylepuheelta kun joku dokumentaristi ihmetteli kuinka eduskunnassa voi olla ihmisiä jotka käyttävät tuollaista kieltä ja käyttäytyvät toisia kohtaan noin tökerösti enkä vieläkään oikein tiedä että tarkoittiko sukupuolineutraalin avioliittolain kannattajia, vastustajia vai molempia?
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
Eli keskustelu ei etene mihinkään, jos asiat halutaan ymmärtää tahallaan väärin, kuten nuo tuossa yllä. Olen täysin selkeästi kirjoittanut, mikä tuossa nimimerkki Meeps:in alkuperäisessä viestissä on pielessä, ja sitten pari nimimerkkiä ratsastaa paikalle sanomaan, että ei ollut mikään pielessä, koska ei vaaleanpunaista t-paitaa ole pakko käyttää ja koska afrikkalaiset neekeritkin voi ihan hyvin syödä enemmän.

Toki esimerkkini oli idioottimainen, mutta samoin on mielestäni ratkaisuehdotus avioon tahtoville homoille, että menkööt vaan naimisiin, kunhan pari on vastakkaista sukupuolta. (Pahoittelut siitä että tässä nyt omalta osaltani tuomitsen mielipidettäsi tai pidän sitä ainakin suoraan sanoen vääränä.)

Siitä ollaan samaa mieltä ettei keskustelu etene (ainakaan täällä ja etenkään kovin nopeasti), mutta jaksan luottaa siihen että ihmisten yhdenvertaisuus lain edessä on sellainen asia joka tulee pitkässä juoksussa paranemaan jatkuvasti ja samaa sukupuolta olevien oikeus avioliittoon on jossain vaiheessa (lähi)tulevaisuudessa tosiasia. Sillä ei sinänsä minulle ole merkitystä, miksi tuota liittoa sitten kutsutaan, mutta liiton ja etenkin sitä käsittelevän lain tulisi olla sama riippumatta avioon tahtovien sukupuolesta.

Mielestäni merkityksellisintä avioon käyjillä olisi se, että osapuolet (tällä hetkellä 2, tulevaisuudessa mahdollisesti useampia) olisivat molemmat täysivaltaisia, oikeustoimikelpoisia henkilöitä (toki esim. alaikäisillä tai kehitysvammaisillakin tulee olla oikeus avioitua, mutta harkintavaltaa voitaisiin jollain tasolla käyttää ettei kyseessä olisi esimerkiksi selkeä hyväksikäyttötapaus). Pahoittelut muuten jos käyttämäni termit eivät vastaa todellisuutta, lakia ei ole tullut hirveästi opiskeltua. Toivoakseni palstatoverit ymmärtävät kuitenkin tuosta pointtini.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös