@Klose16 tuossa varmasti aika laveasti viittaa siihen, miten noin yleisesti ja eri yhteyksissä eduskunnan tekemän päätöksen jälkeen tähän ns. vastarinnan organisoitumiseen on suhtauduttu. On todettu muun muassa että ihmisten tulisi jatkaa elämäänsä ja lopettaa valittaminen päätöksestä, ikään kuin asian kannattajatkaan olisivat lopettaneet asian edistämistä jos päätös olisikin ollut toinen. On puhuttu kiukuttelusta ja eduskunnassakin siitä, onko tuleva eduskunta ja muodostettava hallitus sidottu edeltäjänsä päätökseen.
Kansanäänestyksen järjestämistä asiasta vastustettiin sitäkin eri foorumeilla, vedoten siihen että äänestys olisi kallis menettely ja edelleen, että jo tehtyä päätöstä tulisi kunnioittaa ja asialla vatulointi lopettaa. Vielä kun mediakaan ei ole juuri uutisoinut tämän ns. kärkihankkeen (Aito Avioliitto -yhdistys) olemassa olosta, helposti tästä sellainen vaikutelma syntyy, että demokratian toteutumista yritetään nyt estää sen jälkeen, kun omalta kohdalta suotuisa lopputulos on saavutettu.
Itseä edelleen mietityttää sama asia kuin ennenkin ja johon presidentti Niinistö otti kantaa lakia hyväksyessään, että jonkinlainen kompromissi asiassa olisi varmaankin ollut parempi. Asia on niin perustavaa laatua monen ihmisen maailmankuvan kannalta, että vaikea uskoa eri näkemysten lähentyvän toisiaan vain antamalla asian olla ja odottaen että näin tapahtuisi. Jonkinlainen konsensus asiasta siis tulisi saavuttaa, eikä se tapahdu pyrkimällä tukahduttamaan keskustelu, sulkemalla aihe mediasta tai mikä parasta, leimaamalla asiasta erimieltä olevat taantumuksellisiksi kiukuttelijoiksi ja huonoiksi häviäjiksi.