Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Jatkoajan (v)ihastuttavat moderaattorit

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana tutzba, 22.12.2008 klo 15.11.

 1. Uuhis #97 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Molomoton TPS, LA Kings, Windsor Spitfires
  Lainaus:
  Ongelma tuohon on että näistä tulee jatkuvia "eipäs/juupas"-väittelyitä jotka eivät sinänsä johda mihinkään. Huvittavana esimerkkinä jalkapallopuolen FF2:lla(jossa Modet toimivat toisin) saatiin surkuhupaisa metakeskustelu kun eräs moderaattori kirjoitti suoraan erään ketjun avaajalle viestin kyseiseen ketjuun: "Käyttäjä X, haista vittu".
   
 2. Shard Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov, Helm
  Vaikka itsekin käytän lyhennettä AA käytännössä joka kerta Andreas Athanasiousta, olen samaa mieltä kaikkien kanssa. Käsittämätöntä, FASlapsen viesti oli täysin paikallaan.
   
 3. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  Toki, mutta omaa kunnioitustani pelkästään lisäisi, jos tulisi ihan rehtejä peruutuksia ilmeisen vääriin päätöksiin. Tekevät hyvää ja epäkiitollista työtä mutta pakostakin tulee virheitä. Valitettavasti tämä taitaa olla ihan liian idealistista koskaan tapahtuakseen...
   
 4. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Pakostakin sitä miettii, onko FASlapsi jotenkin loukannut jotain moderaattoria jossain aiemmassa ketjussa viestillään ja ovatko vastaavasti tietyt kirjoittajat jonkinlaisen erivapauden piirissä koska saavat kirjoitella mitä haluavat tai eivät ainakaan lennä pysyvästi pois, vaikka miten trollaisivat vaikkapa Venäjän suuruudesta eri ketjuissa?

  Joillain foorumeilla moderaattorien nimimerkit ovat tiedossa. Siinäkin on haittapuolensa, mutta joskus sitä pohtii, että olisiko kyseisestä käytännöstä myös hyvät puolensa esimerkiksi Jatkoajassa? Tai sitten joku neutraali välityskomitea/henkilö joka ottaisi kantaa pahasti ristiriitaisissa tapauksissa joiden seurauksena on ollut vähintään kuukauden mittainen kirjoituskielto (selvistä tapauksista ja lyhyemmistä kielloista ei tietysti selvitystarvetta ole). Eräänlainen Jatkiksen kuluttaja-asiamies siis.
   
 5. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  No, minusta olisi hyvä periaatte että nickit ovat tiedossa, nykyisellään tilanne on välillä vähän kremlologinen että tulee pakostakin arvailleeksi ja lukeneeksi rivien välistä, varmaan lähinnä täysin perusteetta. Hommalaisena kirjoittajana olen pitänyt sikäläisestä käytännöstä, että modet ovat näkyvillä ja että osallistuvat joskus keskusteluunkin ja avaavat linjaa jo suoraan ketjuissakin - avoimuus on aina hyväksi ja vähentää kyräilyä. Siellä myös on ketju johon voi mennä kysymään banniensa perään ja vastaukset tulevat yleensä kuin apteekin hyllyltä mikä todella vähentää epäselvyyksiä.
   
 6. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Olisi ilman muuta hyvä käytäntö, mutta ei tule toteutumaan täällä koskaan. Tulisi vähän liikaa seliteltävää kun viestihistorioita alettaisiin kaivelemaan.

  Lainaus:
  Aika-ajoin nousee esille näitä kuluttaja-asiamies- ja sananvapauskeskusteluja. Ei tänne kirjoittaminen ole mikään kansalaisen perusoikeus. Foorumia ylläpitää yhdistys, jolla on aivan täysi vapaus päättää kuka tänne kirjoittaa ja myös linjata keskustelua. Jokainen käyttäjä voi sitten tahollaan miettiä onko linjaukset sellaisia, että omasta mielestä on mielekästä jatkaa. Kaikkia ei ole miellyttänyt kun on jättäytynyt pois kuka milläkin tyylillä. Jotkut vain lopettavat ilman sen suurempaa kohua tai numeroa, joku pyytää julkisesti kirjoitusoikeuksien poistoa, on nähty myös sydäntäsärkevää tervanevailua ja totaalisia palstaitsemurhia. Kukin poistuu tyylillään kun sille tuntuu.
   
 7. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Lainaus:
  Googlaus toki auttaa asiassa, muttei tuo kattavaa ja ajanmukaista vastausta moderaattorien suhteen. Minusta on hieman jännittävää, kun ei oikein tiedä, että modesedänkö kanssa tässä olen juuri riitaan ajautumassa, voi voi, miten näkynee tulostaululla, tuleeko penalttia. No, enhän minä edellistä virkettä tosissaan kirjoittanut. Mutta modeille vittuilu kuuluu kansalaisyhteiskunnan perusarvoihin ja -vapauksiin ja -oikeuksiin. Eräällä foorumilla modet hermostuivat tästä niin pahasti, että koko palsta hajosi.
   
 8. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  Ja ylipäätänsä tässä karussa maailmassa ei ole pakko kuin köyhän kuolla. Sinänsä ylläpitoa ja moderaatiota voisi JA:ssa mielellään toki modernisoida, mutta onhan tämä management by kummola ihan tyydyttävästi toiminut tähänkin asti. Sitten vain on näitä yksittäisiä ihmeellisiä typeryyksiä, jolloin ärsyttää ettei edes tiedä keitä vastuulliset sankarit ovat.
   
 9. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Kokonaisuudessaan medorointi on täällä oikeinkin hyvää luokkaa kun vertailee eri keskustelupalstoja keskenään. Yleisesti ottaen keskustelu pysyy varsin hyvin kurissa. Se ei tietenkään tarkoita, etteikö parantamisen varaa olisi. Itseäni vaivaa liika virkamiesmäisyys, norsunluutornissa keekoilu ja salamyhkäisyys. Avoimuutta ja rentoutta kaipaisin. Liikaa keskitytään johonkin ulkoasuun tai vastaavaan ja sisältö voi ainakin muutamilla olla ihan mitä paskaa tahansa.
   
 10. A Siente Jäsen

  Mun mielestä hyvä että tuollaisista turhista vittuiluista saa pelikieltoa ja kunnolla. Monesti vituttaa lukea jotain ketjua, kun sinne joku neropatti ilmaantuu kirjoittamaan "hauskaa" viestiä. Jos haluaa huomauttaa jostain, niin sen voi tehdä. Mutta ei tuollaista turhaa paskaa jaksa kukaan lukea. Sitä varten on kierrätyskeskus.
   
 11. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Olipa naurettava tuo tapaus @FASlapsi. Eihän tuosta nyt voi antaa mitään rangaistusta, ei ainakaan viikkoa. Tulee mieleen tapaus Corey Elkins & jääkiekko. Tuohon Kirjoittelijan jatkuvaan dissaamiseen sitten minun täytyy ilmaista eriävä kantani. Ymmärrän, että monia vituttaa hänen jatkuvan sarkastinen kirjoittelunsa, mutta usein tuntuu myös että hänen viestinsä vituttavat ihmisiä niin kovin siksi, että hän on harvinaisen älykäs kirjoittaja ja oikeasti löytää muiden viesteistä epäloogisuuksia, joita sitten sarkasmilla tuo esiin. Tämähän toki kenkuttaa näitä alkuperäisten viestien kirjoittajia.

  Jos @TosiFani saa vittuilla dysleksiasta, saa @Kirjoittelija minusta ihan yhtälailla vittuilla TF:n lukihäiriöstä. Plus eikös tuo nyt ole ollut vuoden sisäänkin pidemmässä pelikiellossa, että ei ihan ole pohjaa näillä "ei mitään seuraamuksia" -puheilla.
   
 12. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  En minä vittuile, minä olen päätynyt dysleksia määritelmään @Kirjoittelija n viestien perusteella. Hän ymmärtää viestit aika usein väärin, hän ei tunnista sarkasmia, eikä ymmärrä kokonaisuuksia vaan jää jumiin yksittäisiin lauseisiin. Hyvin tyypillistä dysleksiasta kärsivälle.

  Minua ei haittaa muiden kirjoittajien huomauttelu minun kirjoitusvirheistä, niitä riittää.
   
 13. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Nyt et kyllä taida tuntea kaverin motiiveja... @Kirjoittelija on fiksu henkilö, joka vetää vapaan puolella omaa performanssiaan saaden aika monta kirjoittajaa nappaamaan syötin.
   
 14. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Tunnen kaverin erittäin hyvin, mutta koska moderaattorit sallivat hänen larppauksen, olen liittynyt peliin mukaan.
   
 15. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Vaikka minulla olisi käsissäni sadan erikoislääkärin antama diagnoosi jonkun nimimerkin kehitysvammaisuudesta, olisi sen jatkuva esillenosto ja toistelu hyvinkin tulkittavissa vittuiluksi. Kai tyhmänkin tyhmäksi haukkumista pidetään vittuiluna, vai miten on?

  Minusta pieni vittuilu on palstalla muuten erittäin ok, toki hyvän maun rajoissa ja kunhan se ei mene kiusaamiseksi.
   
 16. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Tässä asiassa sinun pitää kääntyä @Kirjoittelija n puoleen, hän nostaa asian aika ajoin esille, en minä. Enkä oikein ymmärrä miten näytelmän henkilöä voi loukata tai kiusata, eihän roolihenkilö ole todellinen.
   
 17. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Nämä viime viikoilta, kohteena @Kirjoittelija :

  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
   
 18. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Yllättäen sinulta jäi viestiketjun aloittanut viesti pois, kuten sanoin Kirjoittelija itse nostaa lukihäiriönsä esille.

  Lainaus:
  Minä olen mukana @Kirjoittelija ohjaamassa näytelmässä.
   
 19. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Minun ruudullani tuossa lukee toisin: Nimimerkki @TosiFani nimittäin diagnosoi minulla lukihäiriön.
   
 20. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Yksi asiavirhe, kasvatustietelijä ei diagnosoi, lääkäri on sitä varten. Olen kertonut roolihenkilöni mukaisesti Kirjoittelijalle, että hänen viestiensä perusteella hänellä on dysleksia. Tämän väitteen roolihenkilö Kirjoittelija nostaa säännöllisesti esille, tägaten minut viestiinsä.
   
 21. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  @BigRedCat @Barnes

  En osaa ottaa kantaa Kirjoittelijan älykkyyteen, mutta pidän TF:n luonnehdintaa roolihenkilöstä täsmälleen oikeana. Vapaalla Kirjoittelija ei edusta omia kantojaan, eikä edes tee tätä selväksi vaan näyttelee jotain epätodellista oman elämänsä honkasaloa ja saa öyhöjä kerta toisensa jälkeen mukaansa tyhmään väittelyyn - minusta tuo on puhdasta trollausta eikä myöskään pääse läpi kantilaisesta testistä että mitäs jos kaikki toimisivat samoin.

  Totta puhuen luulisi että oikeasti älykäs foorumikirjoittaja uskaltaisi tuoda omia näkemyksiään suoraan esille ja puolustaa niitä henkisillä ja kirjallisilla kyvyillään parhaansa mukaan. Tämä nykyinen taktiikka on oikeastaan sangen epä-älyllinen.
   
 22. Dee Snider Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jatkoaika Cancer Fighters
  Lainaus:
  Koska muuten ne uumoilemasi rahasäkit Pietarista saapuu meikäläiselle? Olisi vähän tarvetta fyrkalle ja raha ei haise, sano Vespasianuskin. Olen joskus kokoomuslaisenkin valioyksilön suusta kuullut saman sloganin.
   
 23. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Vaikka FASlapsen kakku on kyseenalainen, niin kyllä minun mielestäni modet hoitavat tonttiaan varsin kiitettävästi. Kiitos työstänne palstarauhan ylläpitämiseksi!
   
 24. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  En sitten tiedä kuinka mukavaa tuollainen yhtä kirjoittelijaa kohtaan tehty hyökkäys on mitä tässä ketjussa on nähty? Toki toisaalta sitä niittää mitä kylvää. Mutta silti hyökkäys sekä palstanimimerkkiä kohtaan että henkilöä sen takana, on aika ilmeinen.
   
 25. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ainakaan minä en hyökkää palstanimimerkin takana olevaa henkilöä vastaan vaan osallistun hänen luomaan näytelmään.

  Uskoisin, että nimimerkki @Kirjoittelija n takana on hyvinkin älykäs ihminen. Hän osaa kirjoittaa hienosti ja omaa varsin laajan tietomäärän elämän eri aloilta. Jostain syystä hän aloitti palstalla kauan sitten näytelmän, jossa hän esittää pääosaa, hyvin provosoivaa hahmoa. Tämän hahmon avulla hän saa aikaan säännöllisin väliajoin kiistatilanteita, kun tästä näytelmästä tietämättömät nimimerkit tarttuvat @Kirjoittelija n koukkuun.