Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos sen punaisen pelikieltolaatikon sulkee oikean yläkulman ruksista, se ei enää näy sen jälkeen. Näkyviin saamiseen taitaa riittää se, että ei ole kirjautunut sisälle jatkikseen. Se on siis foorumin ominaisuus, ei bugi.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Kaksi kysymystä tästä mielenkiintoisesta viestistä. Poistaako Twitter käyttäjiä pelkästään raportointien perusteella tutkimatta asioita vai oliko noille poistoille joku säännöillä perusteltavissa oleva syy?
Toisekseen vuotiko nämä listat julkisuuteen, vai oliko niiden olemassaolo valistunut arvaus?
Twitterissä ja ymmärtääkseni Facebookissa käyttäjätilien jäädyttäminen on ainakin osin automatisoitua. En tarkalleen tiedä kuviota mutta mitä olen aihetta sivuavia artikkeleja ja viestejä lukenut, niin järjestelmää voi käyttää hyväksi ja raportoimalla intensiivisesti tilejä on mahdollista saada tili jäädytettyä ja jopa poistettua. Tarkemmassa raportoinnissa voi käyttää hyväksi hyvin tulkinnanvaraisia keinoja, syyttää tiliä häirinnästä, spammäämisestä, trollaamisesta, laittoman aineiston levittämisestä tai vieläkin vakavammista asioista. Eihän tämä aiheuttaisi normaaliolosuhteissa ongelmaa, harvaan käyttäjään normitilanteessa kohdistuu mitään voimakkaita parjauskampanjoita mutta asian tekee juuri ongelmalliseksi se, että esim. venäläisoperoijat eivät toimi rehellisesti vaan he käyvät myös informaatiosotaa ja keräävät laajoja listoja ja kokoelmia twiittauksista joitka he tulkitsevat omalla tavallaan ja sitten ilmiannoissa massoittain raportoivat tällaisista twiiteistä eteenpäin ja seurauksena on laajemman "iskun" jälkeen tilien jäädyttämisiä ja jopa bannaamisia.

Ilmiannetut twiitit voivat sinänsä (käännettynä) olla hyvinkin viattomia tyyliin "venäläiset murhaavat tataareja", "venäjä murhasi lennon MH17 matkustajat" tai esim. toteamus, että "olet venäläistrolli" tms. mutta kun tällaisia twiitteja raportoidaan satojen tai tuhansien käyttäjien toimesta, synnytetään kuva, että raportoitu käyttäjä on ongelmatapaus. Samalla venäläiset tai oikeammin putinistit tms käyttävät hyvinkin kovaa kieltä eritavalla ajattelevista. Minä olen ollut kaikkea natsin, fasistin, murhaajan sun muun väliltä. Saan säännöllisesti viestejä joissa minua syytetään valehtelijaksi ja länsimaisen saastan levittäjäksi tms. Tässä ongelma juuri onkin, jos minä vastaan tällaiselle käyttäjälle - "itse olet..." mitä suurimmalla todennäköisyydellä viesti välitetään eteenpäin ja jossain vaiheessa - kun aineistoa on riittävästi - tehdään joukkoisku kyseistä käyttäjää kohtaan.

Twitterillä kuten ei FB:lläkään ole työkaluja taistella tällaista selkeästi organisoitua toimintaa vastaan, toiminnassa käytetään myös selkeällä tapaa väärin sosiaalisen median perusperiaatteita. Selkeästi on havaittavissa kuinka organisoidusti toimivat trollit yrittävät ärsyttää muita käyttäjiä ja metsästävät uhreja. Samalla heihin ei kuitenkaan yleisesti kohdisteta vastaavia toimia muiden käyttäjien toimesta, samanlaista tuhansien käyttäjien organisoitua anti-trolli-verkostoa ei tietääkseni ole olemassa, jokunen yksittäinen käyttäjä paljastaa trolleja ja julkaiseen heidän twiittejä, mutta näissäkään tapauksissa ei välttämättä raportoida käyttäjää - "rangaistukseksi" riittää paljastaminen.

Jokunen trollikin joskus poistetaan, toiminta on organisoidumpaa esim. näin kävi tämän Lenink... käyttäjän kohdalla, joka keräsi anti-putinisti-listoja ja raportoi tuhansista Venäjän vastustajista. Syitä en muista, mutta hänen toimintaan oli kiinnittänyt huomiota useampikin vakavasti otettava läntisiä arvoja puolustava taho, joten olettaen lopulta paine kävi niin voimakkaaksi, että hänet oli bannattava lopullisesti.

Sen ohella, että twitterissä toimii "vapaaehtoisia" - osan jäljet johtavat Olginon suunnalle Pietariin, twitter kuin myös FB ovat joutuneet myös virallisen Venäjän painostustoimien kohteeksi. On vaadittu sulkemaan Venäjään vihamielisesti suhtautuvia käyttäjätilejä, samalla virallisen Venäjän tilit toimivat propaganda ja painostusväylinä - Venäjä käyttää surutta suurlähetystöjen ja muiden viranomaistahojen twitter-tilejä propaganda- ja infosodassa (sekä hybridisodan kaltaisessa toiminnassa).

Osa listoista on koottu jälkikäteen ja verrattu niitä esim. tämän (poistetutun) Lenink... julkaisemiin omiin listoihin. Hän julkaisi linkkejä tiedostoihinsa sivuillaan, jotta venäläismieliset pysyivät ajan tasalla siitä missä mentiin - samalla listoja yritettiin kopioida/tallentaa, jotta nähdään keitä listoilla on. Ennen kun tämä Lenink... blokkasi minut, ehdin pariin kertaan käydä katsomassa mitä hänen tilillään oikein oli. Blokkauksen jälkeen, mikä seurasi kun minut oli ilmiannettu hänelle muutamaan kertaan, en enää päässyt omalla tililläni tutkimaan hänen toimintaa. Pari kertaa kävin sitten kirjautumatta "tutkimassa" mitä hän touhuaa, oma käyttäjätunnukseni oli ilmiannettu useammankin trollin toimesta. Sikäli kiintoisaa, että samat trollit kävivät ilmiantojensakin jälkeen vastaamassa viesteihini - yrittivät ilmeisesti kerätä lisää aineistoa. En enää jaksanut vastailla heille, en tosin bannannutkaan, kuten moni on tehnyt.

Tämä on vain yksi puoli sosiaalisen median toimintaa. Toinen osa on sitten esim. Olginosta johdettu organisoitu trollaaminen ja propagandan levittäminen, joka osaltaan liittyy sitten yllä mainittuun. Trolleista ja heidän verkostoista on laadittu erinäisiä kaavioita, kuten:
KTB//RussiaInsider Plus Three Top Kremlin Trolls

Tämäkin on yksi sellainen ja vuoden takaa ja vain muutaman aktiivisimman trollin verkostoista, todellisuudessa yhdellä trollilla voi olla sadoista tuhansiin seuraajia - menevät osin ristiin, riippuen kielialueesta - joten kaavio on hyvin minimaalinen. Silläkin on kuitenkin sellaisia, jotka ovat minua aktiivisesti seuranneet, provosoineet ja syyttäneet tms. Esim. @Hermius1 on aika-ajoin kommentoinut viestejäni, hänellä on yli 1600 seuraajaa ja hän on yllä olevan kaavion "alatasolle" kuuluvia trolleja.

Toisaalta on sitten myös ryhmiä jotka taistelevat näitä trolleja ja venäläisiä propagandakanavia vastaan, tähän toimintaan liittyy sitten myös vähemmän laillisia toimenpiteitä, mutta he harvemmin twitterissä toimivat. Heidän kohteena on suoraan organisaatioiden kotisivut, serverit tms. toiminnot. YLE kirjoitti taannoin artikkelin tällaisesta ukrainalaisryhmästä, mutta on heitä muitakin:
Hakkeri masinoi verkkohyökkäyksiä Venäjää vastaan "Minut olisi voitu tappaa jo kaksi vuotta sitten" | Yle Uutiset | yle.fi

On syytä muistaa se, että moni taho pitää sosiaalista mediaa - ihan oikeasti - informaatiosodan areenana ja toimii myös siten kuten opponentit olisivat vihollisia, jotka on "raivattava" pois tieltä keinolla millä hyvänsä. Osalla ryhmistä tukena on valtiohallinnon organisaatioita.

Aihe on oikeastaan niin laaja, että se ansaitsisi hyvinkin perusteellisen artikkelin myös suomeksi kirjoitettuna - Jessikka Aron noin vuosi sitten ilmestyneet Venäjän trollausta käsitelleet artikkelit ovat oikeastaan yksi elemetti tässä kuviossa.

vlad
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Twitterissä ja ymmärtääkseni Facebookissa käyttäjätilien jäädyttäminen on ainakin osin automatisoitua. En tarkalleen tiedä kuviota mutta mitä olen aihetta sivuavia artikkeleja ja viestejä lukenut, niin järjestelmää voi käyttää hyväksi ja raportoimalla intensiivisesti tilejä on mahdollista saada tili jäädytettyä ja jopa poistettua.

vlad
Isot kiitokset tästä kattavasta ja hyvin mielenkiintoisesta selvityksestä.

Ensimmäinen ajatukseni oli, että pitäisi muistaa osata arvostaa tällaista moderoitua palstaa kuin Jatkoaikakin on, jonne ei trolitkaan tunnuksia heittämällä saa ja jossa moderointi on hyvinkin asiallisesti hoidettu (nämä mistä jotkut itkupillit jaksavat marista ovat varsin marginaalisia asioita ja niissäkin on lähinnä makuasioista kiinni, että onko tehdyissä tulkinnoissa huomauttamista).

Toinen ajatus on, että ei olisi tekemätöntä paikkaa kehittää tuota some-palveluiden tekoälyä siihen suuntaan, että ne osaisivat tällaisten keskitettyjen hyökkäyksien tekijät tunnistaa ja siten jättää noteeraamatta. Ei Twitterinkään etu ole, että järjestelmää käytetään epädemokraattisten tahojen propagandatarkoitukseen.
 
”En ole koskaan väittänyt, että kaikki konservatiivit olisivat typeryksiä. Sen sijaan kaikki typerykset ovat konservatiiveja.” - John Stuart Mill

Kanerva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Tervehdin ilolla moderaattorien tiukentunutta linjaa rasistisiin viesteihin. Hienoa työtä!
 
"Sinä tyhmyyden tiivistymä."

Nimeämätön nimimerkki nimeämättömästä nimimerkistä

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Tervehdin ilolla moderaattorien tiukentunutta linjaa rasistisiin viesteihin. Hienoa työtä!
Kyllä vain. Vielä kun saisivat teidät toisen kenttäpuoliskon öyhöt kuriin ja nuhteeseen. Ihmeen pitkään modet ovat tuota saastuttamista katselleet. Ehkä se vähäinen asiasisältö antaa sitten anteeksi asioita.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Kyllä vain. Vielä kun saisivat teidät toisen kenttäpuoliskon öyhöt kuriin ja nuhteeseen. Ihmeen pitkään modet ovat tuota saastuttamista katselleet. Ehkä se vähäinen asiasisältö antaa sitten anteeksi asioita.

Tämä toinen ääripää on ilmeisesti joku sellainen että kun tarpeeksi monta kertaa sellaisen mainitsee niin sellainen ilmestyy. Tosin vain loitsun heittäneen mielikuvitukseen.
 
"He jotka eivät asiosta tiedä, voisivat luulla, että kyse on vain jääkiekosta. Heille vain hymyilen."

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Tämä toinen ääripää on ilmeisesti joku sellainen että kun tarpeeksi monta kertaa sellaisen mainitsee niin sellainen ilmestyy. Tosin vain loitsun heittäneen mielikuvitukseen.
Kyllä se löytyy kun katsoo miten ja millä sävyllä keskustelua käydään. Sitä ei vain huomaa kun edustaa itse sitä.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Kyllä se löytyy kun katsoo miten ja millä sävyllä keskustelua käydään. Sitä ei vain huomaa kun edustaa itse sitä.
Jos pitää rasismin tuomitsemista "äärimielipiteenä" niin valitettavasti se kertoo enemmän sinun mielipiteistä.
 
"He jotka eivät asiosta tiedä, voisivat luulla, että kyse on vain jääkiekosta. Heille vain hymyilen."

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Jos pitää rasismin tuomitsemista "äärimielipiteenä" niin valitettavasti se kertoo enemmän sinun mielipiteistä.
Mutta rasismin tuomitseminen ja suvaitsevaisuuden edistäminen jatkuvalla vittuilulla, riidan hakemisella sekä liekittämisellä on ok? Taidat itsekin tajuta mitä tarkoitan kahdella eri kenttäpuoliskolla. Samaa hain kun vastasin joitakin aikoja sitten sinulle Palefaceen liittyen.

Ja pelasin mutkun -kortin. Oletan että se on kuittisi kun tuskin muutoin lähdet vastaan hankaamaan.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Mutta rasismin tuomitseminen ja suvaitsevaisuuden edistäminen jatkuvalla vittuilulla, riidan hakemisella sekä liekittämisellä on ok? Taidat itsekin tajuta mitä tarkoitan kahdella eri kenttäpuoliskolla. Samaa hain kun vastasin joitakin aikoja sitten sinulle Palefaceen liittyen.

Ja pelasin mutkun -kortin. Oletan että se on kuittisi kun tuskin muutoin lähdet vastaan hankaamaan.

Tämän palstan yleinen ilmapiiri on erittäin riitaisa verrattuna moneen muuhun. Se että hommat menee vittuiluksi toisinaan, ei sekään tarkoita sitä että edustaisi mielipiteiltään jotain ääripäätä tuomitessaan rasistisen öyhötyksen. Toisaalta et sinä toisesta ääripäästä kirjoittanutkaan kuten öyhöttäjät. Kirjoitit toisesta kenttäpuoliskosta joka on neutraalimpi ja totuudenmukaisempi ilmaisu rasistisen öyhötyksen tuomitsevista.
 
"He jotka eivät asiosta tiedä, voisivat luulla, että kyse on vain jääkiekosta. Heille vain hymyilen."

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Tämän palstan yleinen ilmapiiri on erittäin riitaisa verrattuna moneen muuhun. Se että hommat menee vittuiluksi toisinaan, ei sekään tarkoita sitä että edustaisi mielipiteiltään jotain ääripäätä tuomitessaan rasistisen öyhötyksen. Toisaalta et sinä toisesta ääripäästä kirjoittanutkaan kuten öyhöttäjät. Kirjoitit toisesta kenttäpuoliskosta joka on neutraalimpi ja totuudenmukaisempi ilmaisu rasistisen öyhötyksen tuomitsevista.
Ja tyhmyyteen on vastattava tyhmyydellä? Riidan hakuun riidan hakemisella? Oma punainen lankani on siinä että varsinkin tasissuvakit voisivat miettiä sitä että miten se oma keskustelupanos asiaa edistää. Minä tai sinä ei muuteta yhdenkään vannoutuneen mamukriitikon tai rasistin tapaa ajatella. Sen sijaan vaikutamme oleellisesti siihen luommeko heille elintilaa. Samaten vaikutamme siihen luommeko hölmöyteen saakka menevälle suvaitsevaisuudelle tonttia.

Minulle mamumokuilu ei ole jokotai -ehdottomuutta ja itsekin pidän hyvänä että modet puuttuvat rasistiseen kirjoitteluun. Saisivat vain puuttua tiukemmin puolin ja toisin jotta aihealue pysyisi mahdollisimman siistinä. Se saattaisi aktivoida myös oikeat tolkun ihmiset keskusteluun.
 

Kanerva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Kyllä vain. Vielä kun saisivat teidät toisen kenttäpuoliskon öyhöt kuriin ja nuhteeseen. Ihmeen pitkään modet ovat tuota saastuttamista katselleet. Ehkä se vähäinen asiasisältö antaa sitten anteeksi asioita.
Mitä kenttäpuoliskoa minä edustan? Suvakiksi ja vassariksi on kyllä nimitelty, mutta perusteluita kun on kysytty, niin onkin ollut hiema hiljaisempaa.
 
"Sinä tyhmyyden tiivistymä."

Nimeämätön nimimerkki nimeämättömästä nimimerkistä

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Mitä kenttäpuoliskoa minä edustan? Suvakiksi ja vassariksi on kyllä nimitelty, mutta perusteluita kun on kysytty, niin onkin ollut hiema hiljaisempaa.
En tiedä onko tuo suvakki nyt kovin kaukaa haettu kuvaus. Tai että siinä itsessään olisi jotain väärää. Itselleni ei vain oikein aukea se logiikka että puhutaan suvaitsevaisuuden sekä tasa-arvon puolesta ja toimintamallina on useimmiten vastapuolelle pään aukominen. Tähän liittyi myös alkuperäinen ajatukseni. Nuo tietyt ketjut kaipaisivat mielestäni siistimistä.
 
Viimeksi muokattu:

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En vain tavoita miten toiselle osastolle pään aukomisella edistetään yhtään mitään.
Eihän sillä mitään edistetä, eikä varmaan yritetäkään. Aina ne samat saatanan nimimerkit tööttäilemässä omaa torveaan ja halveksimassa/väheksymässä/pilkkaamassa keskustelukumppania tai -kumppaneja. Siitä en sitten osaa sanoa, että onko tuo riidanhaastaminen ja vittuilu itse tarkoitus. (V)ihastuttavat Moderaattorit voisivat mielestäni ottaa paljonkin jyrkemmän linjan tuollaiseen, mutta ymmärränhän minä, että sellaisia linjanvetoja on käytännössä mahdoton tehdä. Tai ainahan sen viitekehyksen voi määritellä, mutta keskustelun sen sisällä pysymistä on varmasti vaikea valvoa.
 
Viimeksi muokattu:
"People who knew hockey and Finland spoke about Urpo Ylönen the way Jedis would talk about Yoda or Obi-Wan Kenobi"

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Tai ainahan sen viitekehyksen voi määritellä, mutta keskustelun sen sisällä pysymistä on varmasti vaikea valvoa.
En tiedä olisiko se kovin vaikeaa vaatia tasoa ketjuihin. Monet vänkääjät kun osaavat kirjoittaa ihan asiallisestikin. Ja laadukkaasti. Nykyisellään en vain näe itseäni kirjoittamassa noissa ketjuissa kokemuksistani/näkemyksistäni mamumokuiluun liittyen.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
En tiedä onko tuo suvakki nyt kovin kaukaa haettu kuvaus. Tai että siinä itsessään olisi jotain väärää. Itselleni ei vain oikein aukea se logiikka että puhutaan suvaitsevaisuuden sekä tasa-arvon puolesta ja toimintamallina on useimmiten vastapuolelle pään aukominen. Tähän liittyi myös alkuperäinen ajatukseni. Nuo tietyt ketjut kaipaisivat mielestäni siistimistä.
Tap Tap Tap! Olenkin jättänyt palstan lukemisen huomattavasti vähemmälle, kun ei vain enää jaksa. Ihan sama mikä se ketju on, niin eikös ne samat nimimerkit sinne ilmesty ja se ketjun asenne muutu samaksi piilovittuiluksi, tai no ei se enää ole edes piilo sellaista, vaikka mitään suoranaisia kirosanoja ei siihen käytetällään. Erittäin rasittavaa luettavaa noin keskimäärin. Ihan hyvät ja asiapitoiset aiheet on nyt saatu jo paskottua sellaiseksi, ettei vain enää riitä mielenkiinto lukea näitä täysin päättömiä samojen asioiden laukomisia, ihan puolin ja toisin. Ollaan niin syvällä siellä omassa päässä sitä allasta, ettei enää ole mitään järkeä edes yrittää keskustella, kun ei edes pyritä keskustelemaan ja se pilaa keskustelupalstan aivan totaalisesti.

Tähän vielä päälle se, että nämä nimimerkit omistaa nyt jotain ihme listoja toisistaan, joiden perusteella sitten ryntäillään perässä puolustamaan sitä omaa ja haukkumaan ne samojen vastustajien viestit joka ketjuun mikä etäisesti edes liittyy jotenkin maahanmuuttajiin, islamiin tai mihinkään muuhunkaan vastaavaan.
 
"Montako kertaa Kunyk on tällä kaudella mahtunut EHT:lle mukaan? Ei kertaakaan." -VapaaehtoisGM perustelee Kerhon osiossa miksi Kunyk on huonompi pelaaja kuin Paajanen.

Memotuss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
Tähän vielä päälle se, että nämä nimimerkit omistaa nyt jotain ihme listoja toisistaan, joiden perusteella sitten ryntäillään perässä puolustamaan sitä omaa ja haukkumaan ne samojen vastustajien viestit joka ketjuun mikä etäisesti edes liittyy jotenkin maahanmuuttajiin, islamiin tai mihinkään muuhunkaan vastaavaan.
Tähän vahva sama. Samat henkilöt vapaan puolella joka ketjussa heittelemässä muka hassun hauskaa vittuilua toisilleen. Aika helvetin raskasta kun haluaisi jotain oikeaakin keskustelua lukea.
 
Suomi NATOon.

Kanerva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
En tiedä onko tuo suvakki nyt kovin kaukaa haettu kuvaus. Tai että siinä itsessään olisi jotain väärää. Itselleni ei vain oikein aukea se logiikka että puhutaan suvaitsevaisuuden sekä tasa-arvon puolesta ja toimintamallina on useimmiten vastapuolelle pään aukominen. Tähän liittyi myös alkuperäinen ajatukseni. Nuo tietyt ketjut kaipaisivat mielestäni siistimistä.
Rasismin vastaisuus ja ihmisten yhdenvertaisuuden kannattaminen ei liity mitenkään pään aukomiseen. Onhan sellainen vittuilu toki aika ikävää, tuomitsen täysin.

Tähän vielä päälle se, että nämä nimimerkit omistaa nyt jotain ihme listoja toisistaan, joiden perusteella sitten ryntäillään perässä puolustamaan sitä omaa ja haukkumaan ne samojen vastustajien viestit joka ketjuun mikä etäisesti edes liittyy jotenkin maahanmuuttajiin, islamiin tai mihinkään muuhunkaan vastaavaan.
Mistä tieto jostain listoista? Onks sullakin joku lista käytössä, jos tiiät kuka on kenenkin "oma"? Jos on, niin laita lista yv:llä.
 
"Sinä tyhmyyden tiivistymä."

Nimeämätön nimimerkki nimeämättömästä nimimerkistä
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Tähän vielä päälle se, että nämä nimimerkit omistaa nyt jotain ihme listoja toisistaan, joiden perusteella sitten ryntäillään perässä puolustamaan sitä omaa ja haukkumaan ne samojen vastustajien viestit joka ketjuun mikä etäisesti edes liittyy jotenkin maahanmuuttajiin, islamiin tai mihinkään muuhunkaan vastaavaan.
Tämä selittääkin muutaman nimimerkin pikaiset ilmestymiset paikalle tietyissä tilanteissa. Olen kuvitellut että kyse on tuplanimimerkeistä.
 
"He jotka eivät asiosta tiedä, voisivat luulla, että kyse on vain jääkiekosta. Heille vain hymyilen."

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Mistä tieto jostain listoista? Onks sullakin joku lista käytössä, jos tiiät kuka on kenenkin "oma"? Jos on, niin laita lista yv:llä.
Lista vai pitäisikö sanoa "lista" nyt on varmaankin jokaisella pääkopassa. Monia sellaisia, kyllä esim. sinulla on varmaan erilaisia listoja, että ketkä ovat hyviä ja huonoja kirjoittajia, siis mielestäsi, ketkä kannattavat vaikka jotain joukkuetta, jos siis sellaisia ketjuja seuraat yms. muuta vastaavaa. Ei minulla sen enempää mitään listoja ole, joten en sellaisia jaa, kun en halua tälläiseen touhuun osallistua. Enkä ymmärrä näin provosoivaa ja hyökkäävää viestiä muutenkaan.

Enkä ymmärrä seuraavaakaan viestiä @Action Bronson :ilta. Ehkä nyt on tainnut ymmärrys sanasta lista ja sen merkityksestä mennä henkilöillä vähän sekaisin. Olisiko jaottelu tai jokin muu vastaava parempi? Vai ihan sattumaltako ne kaikki samaa mieltä olevat aina päätyy samoihin ketjuihin vänkäämään ja vittuilemaan samoista asioista?

En jaksa kirjoittaa enempää, kun selvästi ollaan taas väärällä asenteella liikenteessä ja tahallinen väärinymmärtäminen on aivan huikeaa luokkaa.
 
"Montako kertaa Kunyk on tällä kaudella mahtunut EHT:lle mukaan? Ei kertaakaan." -VapaaehtoisGM perustelee Kerhon osiossa miksi Kunyk on huonompi pelaaja kuin Paajanen.

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Tervehdin ilolla moderaattorien tiukentunutta linjaa rasistisiin viesteihin. Hienoa työtä!
Miten tämä tiukentunut linja käytännössä on näkynyt? Palstalla kuitenkin edelleen kirjoittelee erittäin avoin rasisti/antisemitisti. Toki sääntöjen puitteissa viimeaikoina. Ehkä.
 
"Monta Mengeleä täältä on lähtenyt" -Turkka Talonen Tepsin lääkäreistä

KUBE #89

Kanerva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Miten tämä tiukentunut linja käytännössä on näkynyt? Palstalla kuitenkin edelleen kirjoittelee erittäin avoin rasisti/antisemitisti. Toki sääntöjen puitteissa viimeaikoina. Ehkä.
Rangaistuksia on tullut käyttäjille, jotka ovat käyttäneet viesteissä rasistisia ilmauksia. Haluan uskoa, että ne ilmaukset ovat olleet syynä rangaistuksiin. Nähdäkseni linja on tässä kuluneen vuoden aikana kiristynyt juuri tällä saralla.

Samat säännöt kaikille ideologiasta riippumatta. Jos sääntöjä ei riko, niin miksi ei saisi kirjoitella?
 
"Sinä tyhmyyden tiivistymä."

Nimeämätön nimimerkki nimeämättömästä nimimerkistä

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Samat säännöt kaikille ideologiasta riippumatta. Jos sääntöjä ei riko, niin miksi ei saisi kirjoitella?
Toki näin, olen vaan ollut huomaavinani enemmänkin rasistista kirjoittelua mitä pelikiellot antavat ymmärtää. Enkä puhu nyt kyseisestä nimimerkistä, vaan ihan ylipäänsä. Toki vapaan keskustelun taso laahaa muutenkin jossain ameeban tasolla tällä hetkellä joissain ketjuissa, joten samapa tuo. Ja ei, en itse tuo niihin mitään lisäarvoa.:)
 
"Monta Mengeleä täältä on lähtenyt" -Turkka Talonen Tepsin lääkäreistä

KUBE #89

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Minä en ole kuukauteen-pariin niin aktiivinen palstalla ollut, niin kertokaa nyt että ketä täältä on pihalle lentänyt ja mistä syistä sen arvellaan tapahtuneen?
Noita vanhoja ilmoituksia ei näy ja en oikein tiedä, että miten niitä voisi lähteä kaivelemaankaan. Mitään kommenttia moderaattoreilta ei linjan muuttumisesta ole tullut?
 
”En ole koskaan väittänyt, että kaikki konservatiivit olisivat typeryksiä. Sen sijaan kaikki typerykset ovat konservatiiveja.” - John Stuart Mill
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy