Mainos

Jatkoajan ravintolaopas

  • 560 815
  • 2 590

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Kauppuri 5-nimistä hampurilaislafkaa uskallan suositella. Henkilökunta oli vähän erikoista, mutta chiliburgeri hyvää. Käyppä kokeilemassa.
 

Fordél

Jäsen
Kauppuri 5-nimistä hampurilaislafkaa uskallan suositella. Henkilökunta oli vähän erikoista, mutta chiliburgeri hyvää. Käyppä kokeilemassa.

Ton lafkan kohdalla tuskin tarvitsee kysyä tuleeko annoksista täyteen...Hyvälle näyttää omassa genressessään ja menee ehdottomasti harkintaan!
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Hyvälle näyttää omassa genressessään ja menee ehdottomasti harkintaan!

Hippasen muuten herkullisen näköistä mättöä ja varsinkin hampurilaisten sämpylät herätti kiinnostuksen.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Hippasen muuten herkullisen näköistä mättöä

Joo, kieltämättä maistui ja vaikutti ainakin parhaalta burger-paikalta, jossa olen vieraillut. Tosin se nyt ei vielä kerro kovin paljon. Tilat ovat tosin pienet ja näin lauantai-iltana veikkaan, että take away:tä ehdotetaan. Tuosta de La Muerte-lätystä kirjoittelinkin pari kuukautta sitten chiliketjuun:

Tuli viikonlopun reissulla vierailtua Oulun Kauppuri 5-nimisessä hampuraisravintolassa. Listalla löytyi myös "de La Muerte"-niminen lätty, jota myyjä hehkutti hieman noloilla naamasräjähtää- ja teitäonvaroitettu-heitoilla. Onneksi leipä oli parempi kuin myyntipuhe eli yllättävän maukas tapaus oli kyseessä. Tosin en ole näitä ns. tulisempia burgereita paljon aikaisemmin syönyt eli ehkä syy oli myös vertailukohtien vähyydessäkin. Aluksi kiekosta tuli hieman pliisu vaikutelma, mutta hiljalleen makuakin alkoi löytyä, joten kyllä tuolle sellaisen 8½ antaisin chilielintarvikeskaalalla. Muilla kokemuksia ko. lafkasta/tuotteesta?
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tilat ovat tosin pienet ja näin lauantai-iltana veikkaan, että take away:tä ehdotetaan.

Jaahas...sivuilla vaan korostettiin, että emme ole pikaruokaravintola. Enkö ymmärtänyt huumoria vai...?
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Jaahas...sivuilla vaan korostettiin, että emme ole pikaruokaravintola. Enkö ymmärtänyt huumoria vai...?

Varsin pieni mesta on kyllä kyseessä ja näin nopeasti muistellen veikkaisin, että 6-7 pöytää tuolta löytyi. Kun tuli itse käytyä, niin kello oli lauantaina siinä 14-15 ja tuolloinkin koko ravinteli oli täynnä ja take away-tilauksissakin jonoa. Eli kaipa tuolla pikaruokalakommentilla viitattiin enemmän ruokaan kuin itse fyysiseen ravintolaan?
 

Fordél

Jäsen
Kauppuri 5-nimistä hampurilaislafkaa uskallan suositella. Henkilökunta oli vähän erikoista, mutta chiliburgeri hyvää. Käyppä kokeilemassa.

Kokeiltu on ja ymmärrän kyllä suosittelusi: olipahan maukkaat "kotitekoiset" purilaiset! Vedin Teurastajan salaatilla ja oli parhaat purilaiset pitkään aikaan. Pikkasen eri meininkiä kuin vaikka jossain ässäryhmän ketjupaikkoissa. Hinnat oli myös kohillaan, ravinteli itsessään oli pieni, mutta kotoisa ja palvelu oli ystävällistä. Ei mitään valittamista ja yhdyn siis sir cottonin suositteluihin!
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kokeiltu on ja ymmärrän kyllä suosittelusi: olipahan maukkaat "kotitekoiset" purilaiset! Vedin Teurastajan salaatilla ja oli parhaat purilaiset pitkään aikaan. Pikkasen eri meininkiä kuin vaikka jossain ässäryhmän ketjupaikkoissa.
Ei oikeastaan liity mihinkään, mutta en muista ikinä syöneeni missään niin mitäänsanomattomia burgereita kuin S-ketjun rafloissa. Ei ikinä uskoisi, että joku pystyy tekemään noin surkeita paakkuja, vaikka yrittäisi tosissaan saada niistä huonoja. Ei hampurilaisten tekeminen sentään mitään rakettitiedettä ole. Jopa Scanburgerin hirviöt ovat parempia. Ihan siis vain sivuhuomautuksena.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Ensi tiistaina olisi ruokailu luvassa El Celler de Can Rocassa. Kolme tähteä löytyy, San Pellegrinon listalla 11., viime vuonna Noman jälkeen kakkosena joten tasoa pitäisi löytyä. Melko kovasti tuota (ja koko reissua) on tullut odotettua, toivottavasti ei tule pettymystä. Kolmen tähden mestoissa ei ole tullut aiemmin käytyä, joten uutta on varmasti luvassa. Onko kellään tuosta mestasta kokemuksia?
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Tuli testattua Tampereen ruokapaikkoja viikonloppuna. Plevnassa tosiaan vain pikkuiltapala perjantaina ja muutama tuoppi erittäin hyviä oluita. Enemmänkin ravintola-arvostelua sitten Stefan's Steakhousesta.

Palvelu: *** (ei valittamista)
Alkuruoka (Sliced Reindeer Suova, leipälautanen): **+ hyvää, mutta jotain jäi puuttumaan. Plussa leipälautasesta!
Pääruoka (Black Angus Sirloin, uuniperuna ruohosipuli-smetanatäytteellä, paistettuja sieniä, salottisipulia ja pekonia): ****- Sienipaistos oli aivan mahtava! Uuniperunan esillepanosta miinusta. Jos ruohosipuli-smetana -köntti on perunan kokoinen ja aseteltu valmiiksi kuuman, ohuesti halkaistun perunan päälle, se sulaa ja valuu pois ennen kuin ehtii syömään. Pihvi oli hyvä, ei erinomainen.
Omaan piikkiin pitää ottaa viinivalinta, joka epäonnistui täydellisesti kun yritin yhdistää omat ja seuralaisen mieltymykset viinilistaan. Kenties olisi henkilökunnalta saanut paremman vaihtoehdon.
Annoskoko: **** koko päivä syömättä ja nälkä siirtyi hienosti ilman peräruokaakin!
Miljöö: *** yli neljä tähteä olisin antanut, jos pöytämme olisi ollut ikkunan vieressä
Hintataso: ***

Suosittelen. Rouva oli omiin ruokiinsa vielä tyytyväisempi, joten pienet pettymykset kasvattavat. Menen itsekin uudestaan, jos Tampereella tulee nälkä.
Kävin viikonvaihteessa testaamassa Stefan's Steakhousen pääsiäisen tasting menun Tampereella, hinta 57€ per hlö ilman juomia. Paikoitellen varsin nokkela ja oivaltava kokonaisuus muutamine huippukohtineen. Menuusta kokonaisuudesta neljä tähteä, mutkattoman osaavasta ja täsmällisestä palvelusta vielä plussa päälle.

Ensimmäisenä annoksea tarjoiltiin beef carpaccio, jossa rucolaa, parmesania, paahdettua kaprista, retiisiä ja sitruuna-oliiviöljyä. Carpaccion liha oli maultaan ja suutuntumaltaan aivan loistavaa. Turhan suolaiset kaprikset olisin jättänyt pois ja korvannut muutamalla sormisuolarakeella, tai olisin vähentänyt kaprikset ainakin puoleen, mutta tämä nyt on pientä hienosäätöä. Oivallinen startteri joka tapauksessa. ****

Toinen ruokalaji oli manchego-juustokeitto, jossa siivu paahdettua päärynää. Oikein herkullinen ruokahalun herättäjä, ja määräkin oli sopivan pieni näin alkupuolelle ateriointia. Tässäkin muuten maittavassa annoksessa suolaisuus korostui turhan voimakkaasti, vaikka pienessä alkuruoaksi tarkoitetussa juustokeitossa tämän vielä sallii. Keiton rakenne ja väri saivat kiitosta osakseen. ***½

Riista yllätti iloisesti kolmannessa annoksessa, joka piti sisällään tagliatellea, huhtasieniä ja jäniksen filettä. Pääsiäisen tastingin tähdeksi oli valikoitu ennakkoluulottomasti jänistä, vaikka moni voisi pitää pupun syömistä pääsiäisenä jotenkin groteskina. Ja paskan marjat. Jänis oli aivan loistavaa, fileen kypsyys oli juuri passeli (noin medium rare, en tunne jäniksen kypsyysasteikkoja paremmin). Annos tuotiin pöytään juuri oikean lämpöisenä, yhtään viivyttelemättä, sillä pienet jäniksenfileet jäähtyvät kovin nopeasti. Huhtasienet täydensivät jänistä mainiosti, hieno ja harvinainen valinta tähän annokseen. Täysosuma-annokselle ansaitut aplodit! *****

Pääruokana tarjoiltiin yrttikuorrutettua karitsan karetta, jonka kera paahdettuja juureksia, punajuuripyreetä ja bordelaisekastiketta. No, hyvää lammasta ilman yllätyksiä kuten pääsiäiseen kuuluu. Lihan kypsyys ja mureus olivat paikallaan. Karetta tarjoiltiin parin luun edestä, mikä olikin tässä vaiheessa ateriointia sopiva määrä. Ei ehkä unohtumaton annos, mutta kaikkea mitä laadukkaasti valmistetulta pääsiäislampaalta sopii odottaa. ****

Jälkiruoaksi oli valittu suklaa-semifreddo, jonka kera aprikoosia, marenkia, makeaa kaurakeksiä ja saksanpähkinää. Omaan makuuni tässä mentiin hiukan kikkailun puolelle marengin ja keksin kanssa, mutta jälkkärikin tuli ilolla tyhjennetyksi lautaselta. Semifreddon suklainen gelato oli maukasta ja olisi pärjännyt hienosti vähemmilläkin koristuksilla. ***½

Menun viinisuosituksena toimi Castillo Perelada Finca Espolla (79€ pullo), jota maistelin jäniksen ja lampaan seurana. Hyvä kompromissi lampaan ja jäniksen väliin. Lammas olisi varmasti tykännyt hieman voimakkaammasta viinistä, mutta tämä valinta antoi jäniksen ja huhtasienten aromeille mukavasti elintilaa.
 
Suosikkijoukkue
Paikalliset
Päätettiin eilen mökiltä tullessa poiketa niin eksoottisessa paikassa kuin Heinolassa ja mietittiin josko sieltä joku ruokapaikka löytyisi. Mainittakoon että suhtauduimme asiaan hyvin epäilevästi. Ravinola Kettu ja Kana ylitti odotukset täysin. Oikein siisti paikka, hyvää ruokaa (söimme äyriäisruukun) ja lapsetkin oli huomioitu niin että heille oli tekemistä ruokaa odotellessa. Tuonne saatetaan poiketa toistekin.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Lauantaina tuli testattua Turussa ravintola Smörin yllätysmenu. 5 ruokalajia viinipaketteineen ja kaksi keittiön tervehdystä siis oli ohjelmassa.

Ruoka oli pääosin erittäin hyvää, oikeastaan ainoa pettymys oli pääruoka, jossa ylikypsä liha oli tylsää ja mautonta. Myöskään kani ei noussut omalle suosikkilistalleni, vaikka olikin ajatuksena mielenkiintoinen kokeilu (kani muuten maistuu ja näyttää aivan kanalta). Annokset olivat pääosin yksinkertaisia ilman turhaa kikkailua, mutta joka ruoassa oli oma pieni twistinsä, joka teki siitä jännittävämmän.

Viinipaketin sisältö taas sitten olikin todella hyvä. Ravintola oli hankkinut viinit Itävallasta suoraan tuottajilta ja jokaista viiniä varten tuottaja oli hommattu suomeen maistelemaan ruoka ja sovittamaan siihen oikea viini. Onnistumisprosentti oli kyllä erittäin hyvä, hienosti täydensivät makumaailmaa. Tosin jälleen kerran tuli todettua että ainakin meikäläiselle nuo täydet viinipaketit on ihan liikaa, ja loppuateriaa kohden tuli oltua jo sen verran humalassa, ettei enää pystynyt keskittymään ihan täysillä pieniin makuvivahteisiin.

Tarjoilu oli nopeaa ja tehokasta. Joka ruoan välissä ehti hiukan levähtää, muttei kuitenkaan joutunut odottelemaan. Viineistä ja ruoista osattiin kertoa enemmänkin kuin ulkoa opeteltu myyntipuhe, ja tarjoilijalla oli myös aikaa näistä kertoa ja keskustella. Miljöö Smörissä on perussiisti, vaikka itseä aina hiukan ihmetyttää kun pöydissä ei ole pöytäliinoja. Pöytä tarjottiin tällä kertaa ehkä huonoimmasta paikasta, ulko-oven läheisyydestä ja ikkunasyvennyksessä oli jonkinlainen kirjojen myyntipiste. Itse myös tykkään kun ei tarvitse syödä ihan seinässä kiinni vaan että molemmilla puolilla on kyynärpäille tilaa. No, muilla kerroilla pöytä on ollut paljon parempi, joten paska tuuri kävi vaan tällä kertaa.

Kuitenkin lopulta hinta/laatusuhteeltaan hyvä ruokailukokemus (ruoat 55€/viinit 44€). Suosittelen testaamaan!
 
Viimeksi muokattu:

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Onkos joku testannut tämän uuden Flame-ravintolan Tampereella? Mielipiteitä jos on?

Ainakin eat.fi-palvelussa haukutaan kovasti. Aika perussettiä uudelle paikalle siis.

Linkki eat.fi-palveluun, jossa arvostelut Flamer-ravintolasta Tampereen Hämeenkadulta:

Flame, Tampere: Arvostelut | Eat.fi (Linkkiä ei näemmä vielä Coyotesta ole korjattu.)
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Viime lauantaina käytiin leffassa ja sitä ennen ajateltiin syödä jotain, ei mitään ihmeellistä muttei ihan burgerimättöäkään.

Kampissa mentiin sisälle Don Corleone -ravintolaan ja se olikin yllättävän sopiva paikka juuri meidän tarkoitukseemme.

Tarjouksena oli lohta ja parsaa, avopuolisko otti sitä ja hyvin tuntui maistuvan. Itse tilasin italialaista tuoremakkaraa. Se oli hyvää. Lisukkeina isoja lohkoperunoita, ok, ja kasviksia al dente -paistettuina. Ihan jees, mutta al dente sai taas uuden vivahteen. Veikkaan että paloitellut kasvikset mm. porkkana oli vain pyöritelty kuumalla ja öljytyllä pannulla; oli ne lämpöisiä mutta melko rapsakoita.

Tarjoilu oli ystävällistä ja konstailematonta, joten kokonaisuutena jäi mukava fiilis ja saatanpa piipahtaa toistekin.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Käykää tsekkaamassa sapakset ja Juuri yleisestikin te jotka ette ole siellä vielä käyneet.
Ja jos käytte siellä näihin aikoihin, kannattaa tsekata possun sisukka varhaiskaalipiirakalla. Oli aivan taivaallisen hyvää. Possu oli ihan täydellisesti valmistettu ja piiras+sahtikastike sopivat sen seuraksi kuin nenä päähän. Eikä jäänyt neljän sapaksen jälkeen nälkäkään. Lista oli vastikään uusittu, tuo possu oli uutuus. Listan elämisen vuoksi ei pysty sanomaan, miten pitkään tuota saa. Voipi olla, että varhaiskaalikauden jälkeen (jonnekin heinäkuun lopulle kai osuu tuo) annoskin poistuu listalta. Sapaksista mieleen jäivät klassikkoasemansa vuoksi listalla roikkuvat perunakropsu ja munajuusto. Otin niiden kaveriksi tuoremakkaraa ja maalaispateeta. Nekin olivat ihan jees.

Pienet miinukset voisi antaa palvelusta. Kyllä se alkujuomatilaus pitää hoitaa tuon kokoisessa paikassa heti eikä viiden minuutin odottelun jälkeen. Ruokalistakin olisi kiva ylläri. Kun nuo oli hoidettu, homma sujui kyllä mallikkaasti.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Positiivista ja negatiivista Juttutuvasta:

Tässäkin ketjussa on puhuttu ravintolahampurilaisista. Juttutuvan burgeri nousi lähelle Helsingin kärkeä! Tyyliltään se oli "suomalainen", eli sisälsi niin runsaasti täytteitä, ettei sen syöminen kädestä ollut käytännössä mahdollista. Maku oli kuitenkin veitsellä ja haarukallakin pilkottuna parhaimmasta päästä. Myös paksuja ranskalaisia oli annoksessa runsaasti.

Tarjoilun kanssa oli kuitenkin ongelmia. Tilasin annoksen samaan aikaan seuralaiseni kanssa - baaritiskiltä, kuten kuuluu. Ystävättäreni otti meille yhteiseksi alkupalaksi valkosipulileivät. Hänen pizzansa saapui nopeasti. Samaan aikaan sen kanssa tuotiin alkupalat! Itse jouduin odottelemaan burgeriani vielä hetken.

Miten voi tuoda alkupalat samalla kuin pääruuan? Voi olla, ettei tiskillä ymmärretty, että olimme samaa seuruetta, ja siksi tilauksemme saapuivat reilusti eri aikaan. Mutta kun alkuruuan konkreettisesti tilanneen henkilön molemmat annokset tuodaan samaan aikaan, on tilauslogistiikassa korjaamisen varaa. Juu, Juttutuvan baarin puoli ei ole lähtökohtaisestikaan "valkoisten pöytäliinojen paikkojen" kilpailija, mutta kun hintataso on kebab/pizzeriaa korkeampi, niin soisi palvelutuotteenkin olevan...
 
Suosikkijoukkue
Newcastle United, Duane Allman, LP-levyt
Suositelkaas stadista jotain hyvää ravintolaa perjantain treffeille. Joku missä ei tartte huutaa ja ei oo mikään ketjuruokala. Onko Rodolfo miten hyvä paikka?
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Miten voi tuoda alkupalat samalla kuin pääruuan? Voi olla, ettei tiskillä ymmärretty, että olimme samaa seuruetta, ja siksi tilauksemme saapuivat reilusti eri aikaan. Mutta kun alkuruuan konkreettisesti tilanneen henkilön molemmat annokset tuodaan samaan aikaan, on tilauslogistiikassa korjaamisen varaa. Juu, Juttutuvan baarin puoli ei ole lähtökohtaisestikaan "valkoisten pöytäliinojen paikkojen" kilpailija, mutta kun hintataso on kebab/pizzeriaa korkeampi, niin soisi palvelutuotteenkin olevan...
Kyllä tuossa on ravintola toiminut todella kömpelösti. Minäkin olen kohdannut vastaavan tilanteen joskus, en kuitenkaan Juttutuvassa, mutta kyllä tuo aika ankean kuvan ravintolan toiminnasta jättää. Tuossa tilanteessa minusta tuntui siltä, että olen asiakkaana olemassa vain laskun maksamista varten, kun ravintolan mielestä homma on sillä hoidettu kunhan safkat tuodaan eteen miten päin sattuu. Tuollainen kohtelu viestii asiakkaalle että "herra on hyvä ja syö vaikka koko paskan yhdellä kertaa, mieluiten vielä jälkiruoankin samalta istumalta ettei tarjoilijan tarvitse jatkuvasti samassa pöydässä ravata".

Niin, ei Juttutupa ole hienostelumesta, sehän on demarikuppila. Korttelin fine dining -mestan virkaa toimittaa viereinen Graniittilinna, jossa ruoka ja palvelu ovatkin suht ok. Sielläkin yleisilme haiskahtaa omassa sarjassaan sosialidemokratialle, mutta Graniittilinnassa sopii odottaa jo raffinoituneempiakin palvelukokemuksia kuin ruokien ilmestymistä pöytiin ajallaan ja järjestyksessä. Muuten kohtuullisen asiallinen mesta ja kauniilla paikallakin vielä. Ikkunanäkymät paranevat huomattavasti kun kadunvarren työmaakontit ja muu rakennuskama saadaan aikanaan pois silmistä.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Tuli vihdoin paikattua aukko ruokakartalla ja käytyä Manhattan Steak Housessa Espalla. 300 grammainen naudan ulkofile oli juuri oikein medium plussaksi paistettu kun sellaisena sen tilasin. Maustevoit olivat mainiot ja ruoka tuli nopeasti. Valkosipuliperunat olivat myös hyvät mutta olisivat voineet olla lämpimämmät pöytään tuotaessa. Hauska tilanne kun tarjoilijatar tuli kysymään maistuiko ja rupesi ottamaan minulta lautasta, vaikka ruokailu oli vielä kesken vaikkakin loppusuoralla. Vähän hämmennyin sekunniksi ja tokaisin et maistuu ja vieläpä niin hyvin, että ajattelin kyllä syödä loppuun. Naureskeltiin siinä kanssaruokailijan kanssa asialle ja toinen tarjoilija tuli vielä oikein pahoittelemaan kun tämä neitonen meni tiskin puolella käymään. Kaikenkaikkiaan suositeltava ruokailupaikka Helsingin ytimessä!
 
Jyväskylään huomenna pariksi päiväksi.
Mitä ruokapaikkoja palstalaiset suosittelevat Jyväskylästä?
 

TumE#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, suomalaiset NHL:ssä.
Ensi vkl olisi tarkoitus mennä Kuopiossa paremman puoliskon kanssa käymään ja nyt tarvitsisi tietoa noista ravintoloista, eli mihinkäs Kuopiossa kannattaa suunnistaa syömään? Pääasiana on tietenkin hyvä ruoka, sekä paikan viihtyisyys. Aika lailla kaikkiruokaisia on molemmat, joten voi suositella ihan laidasta laitaan paikkoja.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Miksi viinit maksaa suomalaisissa ravintoloissa normaalisti aivan helvetisti? Tietämys ei ole sillä tasolla, että osaisin aukottomasti todeta, että ravintoloissa myytävä viini ei ole "hintansa väärti", mutta kovilta hinnat tuntuu.

Ulkomailla (Portugali, Ranska, Italia viimeisimpinä) ravintolat tarjoaa ihan hyvää talonviiniä pilkkahintaan vrt. kotimaiset ravintolat. Jos nämä ei ole Suomessa tarjoiltavien tasoa, miksi Suomessa ei tarjota vastaavia?

Johtuuko tämä verotuksesta vai ottaako ravintolat vain tiukassa tilanteessa irtoeurot näin pois?
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ulkomailla (Portugali, Ranska, Italia viimeisimpinä) ravintolat tarjoaa ihan hyvää talonviiniä pilkkahintaan vrt. kotimaiset ravintolat. Jos nämä ei ole Suomessa tarjoiltavien tasoa, miksi Suomessa ei tarjota vastaavia?

Johtuuko tämä verotuksesta vai ottaako ravintolat vain tiukassa tilanteessa irtoeurot näin pois?

Olisikohan molemmista syistä? Suomessa verotus on selkeästi kovempaa ja ravintolat myös tekevät juomilla varsin hyvää tuloa. Ja kun verrataan noihin Portugaliin tms niin onhan täällä kaikki kulut myös paljon kovemmat. Työntekijät, tilavuokrat, raaka-aineet, verotus jne jne.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Ulkomailla (Portugali, Ranska, Italia viimeisimpinä) ravintolat tarjoaa ihan hyvää talonviiniä pilkkahintaan vrt. kotimaiset ravintolat. Jos nämä ei ole Suomessa tarjoiltavien tasoa, miksi Suomessa ei tarjota vastaavia?

Nämä samat ulkomaat ovat mankumassa EU:lta rahaa talouden ollessa sellaisessa jamassa kuin se on. Olisikohan tämä se perimmäinen syy?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös