cottonmouth
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- KooKoo & Philadelphia Flyers
Kauppuri 5-nimistä hampurilaislafkaa uskallan suositella. Henkilökunta oli vähän erikoista, mutta chiliburgeri hyvää. Käyppä kokeilemassa.
Kauppuri 5-nimistä hampurilaislafkaa uskallan suositella. Henkilökunta oli vähän erikoista, mutta chiliburgeri hyvää. Käyppä kokeilemassa.
Hyvälle näyttää omassa genressessään ja menee ehdottomasti harkintaan!
Hippasen muuten herkullisen näköistä mättöä
Tuli viikonlopun reissulla vierailtua Oulun Kauppuri 5-nimisessä hampuraisravintolassa. Listalla löytyi myös "de La Muerte"-niminen lätty, jota myyjä hehkutti hieman noloilla naamasräjähtää- ja teitäonvaroitettu-heitoilla. Onneksi leipä oli parempi kuin myyntipuhe eli yllättävän maukas tapaus oli kyseessä. Tosin en ole näitä ns. tulisempia burgereita paljon aikaisemmin syönyt eli ehkä syy oli myös vertailukohtien vähyydessäkin. Aluksi kiekosta tuli hieman pliisu vaikutelma, mutta hiljalleen makuakin alkoi löytyä, joten kyllä tuolle sellaisen 8½ antaisin chilielintarvikeskaalalla. Muilla kokemuksia ko. lafkasta/tuotteesta?
Tilat ovat tosin pienet ja näin lauantai-iltana veikkaan, että take away:tä ehdotetaan.
Jaahas...sivuilla vaan korostettiin, että emme ole pikaruokaravintola. Enkö ymmärtänyt huumoria vai...?
Kauppuri 5-nimistä hampurilaislafkaa uskallan suositella. Henkilökunta oli vähän erikoista, mutta chiliburgeri hyvää. Käyppä kokeilemassa.
Ei oikeastaan liity mihinkään, mutta en muista ikinä syöneeni missään niin mitäänsanomattomia burgereita kuin S-ketjun rafloissa. Ei ikinä uskoisi, että joku pystyy tekemään noin surkeita paakkuja, vaikka yrittäisi tosissaan saada niistä huonoja. Ei hampurilaisten tekeminen sentään mitään rakettitiedettä ole. Jopa Scanburgerin hirviöt ovat parempia. Ihan siis vain sivuhuomautuksena.Kokeiltu on ja ymmärrän kyllä suosittelusi: olipahan maukkaat "kotitekoiset" purilaiset! Vedin Teurastajan salaatilla ja oli parhaat purilaiset pitkään aikaan. Pikkasen eri meininkiä kuin vaikka jossain ässäryhmän ketjupaikkoissa.
Kävin viikonvaihteessa testaamassa Stefan's Steakhousen pääsiäisen tasting menun Tampereella, hinta 57€ per hlö ilman juomia. Paikoitellen varsin nokkela ja oivaltava kokonaisuus muutamine huippukohtineen. Menuusta kokonaisuudesta neljä tähteä, mutkattoman osaavasta ja täsmällisestä palvelusta vielä plussa päälle.Tuli testattua Tampereen ruokapaikkoja viikonloppuna. Plevnassa tosiaan vain pikkuiltapala perjantaina ja muutama tuoppi erittäin hyviä oluita. Enemmänkin ravintola-arvostelua sitten Stefan's Steakhousesta.
Palvelu: *** (ei valittamista)
Alkuruoka (Sliced Reindeer Suova, leipälautanen): **+ hyvää, mutta jotain jäi puuttumaan. Plussa leipälautasesta!
Pääruoka (Black Angus Sirloin, uuniperuna ruohosipuli-smetanatäytteellä, paistettuja sieniä, salottisipulia ja pekonia): ****- Sienipaistos oli aivan mahtava! Uuniperunan esillepanosta miinusta. Jos ruohosipuli-smetana -köntti on perunan kokoinen ja aseteltu valmiiksi kuuman, ohuesti halkaistun perunan päälle, se sulaa ja valuu pois ennen kuin ehtii syömään. Pihvi oli hyvä, ei erinomainen.
Omaan piikkiin pitää ottaa viinivalinta, joka epäonnistui täydellisesti kun yritin yhdistää omat ja seuralaisen mieltymykset viinilistaan. Kenties olisi henkilökunnalta saanut paremman vaihtoehdon.
Annoskoko: **** koko päivä syömättä ja nälkä siirtyi hienosti ilman peräruokaakin!
Miljöö: *** yli neljä tähteä olisin antanut, jos pöytämme olisi ollut ikkunan vieressä
Hintataso: ***
Suosittelen. Rouva oli omiin ruokiinsa vielä tyytyväisempi, joten pienet pettymykset kasvattavat. Menen itsekin uudestaan, jos Tampereella tulee nälkä.
Ja jos käytte siellä näihin aikoihin, kannattaa tsekata possun sisukka varhaiskaalipiirakalla. Oli aivan taivaallisen hyvää. Possu oli ihan täydellisesti valmistettu ja piiras+sahtikastike sopivat sen seuraksi kuin nenä päähän. Eikä jäänyt neljän sapaksen jälkeen nälkäkään. Lista oli vastikään uusittu, tuo possu oli uutuus. Listan elämisen vuoksi ei pysty sanomaan, miten pitkään tuota saa. Voipi olla, että varhaiskaalikauden jälkeen (jonnekin heinäkuun lopulle kai osuu tuo) annoskin poistuu listalta. Sapaksista mieleen jäivät klassikkoasemansa vuoksi listalla roikkuvat perunakropsu ja munajuusto. Otin niiden kaveriksi tuoremakkaraa ja maalaispateeta. Nekin olivat ihan jees.Käykää tsekkaamassa sapakset ja Juuri yleisestikin te jotka ette ole siellä vielä käyneet.
Kyllä tuossa on ravintola toiminut todella kömpelösti. Minäkin olen kohdannut vastaavan tilanteen joskus, en kuitenkaan Juttutuvassa, mutta kyllä tuo aika ankean kuvan ravintolan toiminnasta jättää. Tuossa tilanteessa minusta tuntui siltä, että olen asiakkaana olemassa vain laskun maksamista varten, kun ravintolan mielestä homma on sillä hoidettu kunhan safkat tuodaan eteen miten päin sattuu. Tuollainen kohtelu viestii asiakkaalle että "herra on hyvä ja syö vaikka koko paskan yhdellä kertaa, mieluiten vielä jälkiruoankin samalta istumalta ettei tarjoilijan tarvitse jatkuvasti samassa pöydässä ravata".Miten voi tuoda alkupalat samalla kuin pääruuan? Voi olla, ettei tiskillä ymmärretty, että olimme samaa seuruetta, ja siksi tilauksemme saapuivat reilusti eri aikaan. Mutta kun alkuruuan konkreettisesti tilanneen henkilön molemmat annokset tuodaan samaan aikaan, on tilauslogistiikassa korjaamisen varaa. Juu, Juttutuvan baarin puoli ei ole lähtökohtaisestikaan "valkoisten pöytäliinojen paikkojen" kilpailija, mutta kun hintataso on kebab/pizzeriaa korkeampi, niin soisi palvelutuotteenkin olevan...
Suositelkaas stadista jotain hyvää ravintolaa perjantain treffeille. Joku missä ei tartte huutaa ja ei oo mikään ketjuruokala. Onko Rodolfo miten hyvä paikka?
Ulkomailla (Portugali, Ranska, Italia viimeisimpinä) ravintolat tarjoaa ihan hyvää talonviiniä pilkkahintaan vrt. kotimaiset ravintolat. Jos nämä ei ole Suomessa tarjoiltavien tasoa, miksi Suomessa ei tarjota vastaavia?
Johtuuko tämä verotuksesta vai ottaako ravintolat vain tiukassa tilanteessa irtoeurot näin pois?
Ulkomailla (Portugali, Ranska, Italia viimeisimpinä) ravintolat tarjoaa ihan hyvää talonviiniä pilkkahintaan vrt. kotimaiset ravintolat. Jos nämä ei ole Suomessa tarjoiltavien tasoa, miksi Suomessa ei tarjota vastaavia?