Jatkoajan ravintolaopas

  • 537 573
  • 2 516
Suosikkijoukkue
Arsenal
Tuli testattua Tampereen ruokapaikkoja viikonloppuna. Plevnassa tosiaan vain pikkuiltapala perjantaina ja muutama tuoppi erittäin hyviä oluita. Enemmänkin ravintola-arvostelua sitten Stefan's Steakhousesta.

Palvelu: *** (ei valittamista)
Alkuruoka (Sliced Reindeer Suova, leipälautanen): **+ hyvää, mutta jotain jäi puuttumaan. Plussa leipälautasesta!
Pääruoka (Black Angus Sirloin, uuniperuna ruohosipuli-smetanatäytteellä, paistettuja sieniä, salottisipulia ja pekonia): ****- Sienipaistos oli aivan mahtava! Uuniperunan esillepanosta miinusta. Jos ruohosipuli-smetana -köntti on perunan kokoinen ja aseteltu valmiiksi kuuman, ohuesti halkaistun perunan päälle, se sulaa ja valuu pois ennen kuin ehtii syömään. Pihvi oli hyvä, ei erinomainen.
Omaan piikkiin pitää ottaa viinivalinta, joka epäonnistui täydellisesti kun yritin yhdistää omat ja seuralaisen mieltymykset viinilistaan. Kenties olisi henkilökunnalta saanut paremman vaihtoehdon.
Annoskoko: **** koko päivä syömättä ja nälkä siirtyi hienosti ilman peräruokaakin!
Miljöö: *** yli neljä tähteä olisin antanut, jos pöytämme olisi ollut ikkunan vieressä
Hintataso: ***

Suosittelen. Rouva oli omiin ruokiinsa vielä tyytyväisempi, joten pienet pettymykset kasvattavat. Menen itsekin uudestaan, jos Tampereella tulee nälkä.
 

Ponkke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo, Sht
Kellään kokemuksia Helsingissä olevasta ravintola Murusta?

No niin nyt kun illallinen on vietetty voisi muutaman kommentin ko. paikasta laittaa.

Pöytä oli varattu "ensimmäiseen kattaukseen" klo 17. Joskus päivällä yksi lafkan omistajista soitti ja varmisti että ollaan tulossa, kertoi vielä varanneensa hyvän pöydän. No illalla kun mentiin niin hyväntuulinen tarjoilija ohjasivat ikkunan viereen, sanoisimpa parhaalle paikalle. Alkuun jutteli niitä näitä kyseli miten menee ym. Aasinsillalla kertoili vähän toimintaperiaatetta ja ruokalistaa. Sai aika helposti myytyä meille päivän 4 ruokalajin menyyn.

Alkuruuaksi tuli jonkinlainen uppomuna, polentaa ja tryffeliä. Alkuruuasta jäi vähän ehkä valju kuva, tosin oli aika erikoinen omaan ruokavalioon. Tryffeliä on sen verta vähän ettei sitä oikein maistanut. Joka ruokalajille henkikökunta valitsi viinin, alkuruualle nappivalinta. Vaikka viineistä ei kauheasti ole kokemusta niin hyvin huomasi miten ruoka tehostaa viinin makua ja toisinpäin.

Pääruuaksi oli karistaa kahdella eri tavalla, kylkirulla ja joku toinen. Lisäksi punaviinikastike + vihannekset + punaviini. Ja olipas se loistavaa, liha erittäin makoisaa. Avokkikin kehui vaikkei yleensä punaisesta lihasta välitäkkään.

Seuraavaksi saatiin naaman eteen pala ranskalaista lampaanmaitojuustoa jota dippailtiin suoraan Lohjalta tuotuun hunajaan.

Jälkkäriksi porkkanakakkua, mangosorbettia ja tuoreita marjoja. Nämä makean viinin kera.

Summa summarum, kaiken kaikkiaan loistava kokemus. Sanoisin näin että illanviettopaikka missä syödään ja juodaan hyvin sekä seurustellaan. Miljöö itsessään on hyvin lämminhenkinen, henkilökunta osaavaa (viinit meni nappiin), ja ruoka itsessään hyvää. Kallishan paikka toki on ja annoskoot ei ole isoja (en kannata paastota koko päivää ennen tänne menoa). Pisteet 4/5
 

Prookie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ei viineineen...
Näinhän se tuntuu näissä tasokkaissa paikoissa olevan, että itse ruoka ei välttämättä ole kovin kallista, mutta juomat nostavat aterian kokonaishintaa rajusti.

Esim. Tampereella ravinteli Berthassa tuli viime talvena käytyä. Kolmen ruokalajin menu kustantaa 39 euroa per henkilö. Jos tähän ottaa ravintolan suosittelemat viinit ja muut juomat, nousee ruokailun hinta lähemmäksi 100 euroa per naama.
 

Ponkke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo, Sht
Eikös tuo neljä ruokalajia lähde alle viidenkympin? Ei se ole kallista.

Juu siis 48€ oli ruoka, viinit tulee siihen päälle. Saa sieltä toki halvemmallakin mutta jostain täytyy sitten tinkiä.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Alkoholi on suomessa kallista ihan poliittisista syistä, sen hintaan ei ravintolat juurikaan voi vaikuttaa.

No aika monesta asiasta voi Suomessa verottajaa syyttää mutta ei kyllä ravintoloiden järkyttävistä katteista viinien osalta. Alkossa hyvä 11-13€ viini on fine dining mestoissa 60€+ niin se ei paljoa naurata.
 

Prookie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
No aika monesta asiasta voi Suomessa verottajaa syyttää mutta ei kyllä ravintoloiden järkyttävistä katteista viinien osalta. Alkossa hyvä 11-13€ viini on fine dining mestoissa 60€+ niin se ei paljoa naurata.
Jep. Berthassakin 12 cl punaviinia (en nyt muista merkkiä, mutta Alkossa kuitenkin alle 20 e pullo) kustansi n. 17 euroa. Joten kate on kyllä kohdillaan.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Olisi Helsingistä hakusessa ravintola, jonne voisin viedä vanhempani. Ei erikoistilaisuus, vaan ihan vain yhdessäoloa. Ei kovin eksoottista keittiötä.

Onko Kolo tuttu? Hulppeat arvostelut eat.fi:ssä.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Olisi Helsingistä hakusessa ravintola, jonne voisin viedä vanhempani. Ei erikoistilaisuus, vaan ihan vain yhdessäoloa. Ei kovin eksoottista keittiötä.

Onko Kolo tuttu? Hulppeat arvostelut eat.fi:ssä.

Jos vanhempasi perustavat hyvien suomalaisten raaka-aineiden perään niin voin suositella Juurta. Taisin tänne kokemuksia kirjoittaa jokunen kuukausi sitten.
Omasta mielestäni hintalaatu kohtaa hyvin, sopivan pieni miljöö joka sopii seurusteluun. Ja huono vaihtoehto ei ole syödä pelkkiä Sapaksia.
Menu Ravintola Juuri


_
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jaanahs, tänään on tarkoitus mennä heti tuoreeltaan testaamaan Turussa ovensa muutaman vuoden tauon jälkeen vanhassa Handelsbankenissa avaava Torre. Vanhasta nyt ei mitään suurta kaipuuta jäänyt, mutta Pikku-Torre taas on oikein konstailematon hyvän palvelun gastropub.

Täytyy kyllä hämmästellä Turun ravintolaskenen laajuutta, määrää ainakin on, laatua vaihtelevasti. Espanjalaisvaikutteisia paikkoja on nyt ainakin tarpeeksi.

TORRE - Linnankatu 18, Turku - Rakkaudesta hyvään ruokaan!
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
kiitos benicio ihastuttavasta uutisesta.

Torre täytyy päästä tarkastamaan nopeasti. Ennen Torre oli suosikkini Turun ravintoloista.
 

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen
Sunnuntaina pitäisi viedä mimmi syömään, kai se jonkinlainen deitti on. Gaijiniin vie matka, kun mimmi sattuu diggaamaan aasialaisia makuja, ja itse kävin pari kuukautta takaperin siellä syömässä ja totesin hyväksi.

Piti mennä ihan ex tempore syömään vajaa pari kuukautta sitten serkun ja frendin kanssa juhlistaaksemme serkun koeajan päättymistä. On juurikin Gaijinissa töissä ja päädyttiin lopulta sitten sinne, vaikka suunnitelmat oli aivan muut.

Kirkkaasti paras ravintolakokemus ikinä, vaikka on tullut syötyä lontoolaisessa Michelin-paikassa pariin otteeseen. Stadissa ei ole tullut käytyä oikein missään fine dining-ravintoloissa, ennemminkin ns. "paremmissa paikoissa", esim. Juuri, Kuurna ja Rivoli. Ei ole ikinä ruokalistaa katsomalla tehny mieli tuhlata omia rahojani näihin paikallisiin Michelin-paikkoihin.

Gaijinista ei jäänyt kyllä kolmen tunnin ruokailun jälkeen yhtään pahaa sanaa sanottavaks. Loistavat alkudrinksut (Chuck Norris-nimestä vielä papukaijamerkki), huikeat ruoat ja vielä huikeampi palvelu. Parikymmentä ruokalajia tuli kai yhteensä maisteltua, niistä muistaakseni 2-3 oli "ihan jees", aikalailla loput oli helvetin loistavia lukuunottamatta muutamaa aivan timanttia. Taisi tulla lähes kaikki alkupalat maisteltua, ja pääruokia tilattiin vain yksi kipale, joka tais olla härän poskea. Hyvää sekin, muttei yltäny alkuruokien tasolle.

Palvelu oli taas aivan huippuluokkaa, ja fiilis oli jotain aivan loistavaa. Kolme tarjoilijaa tais olla kundeja, joista yks oli hovi ja kaks ihan normibrikkareita. Näissä huomio kiinnittyi ulkonäköön: kaikilla mustat farkut, mustat kauluspaidat, erilaiset tennarit ja kahdella kundilla oli kuvia täyshihat molemmissa käsissä. Siinä missä normi fd-paikan henksu joutuu piilottelemaan näitä, Gaijinissa kundeilla oli hihat käärittyinä jotta tatskat näkyy. Ja yhdellä oli jopa henkselit!

Kaiken kaikkiaan jäi niin positiiviset fiilikset, että pakko mennä uudestaan vaikkei edullisimmasta päästä olekaan. Nautinto maksaa. Itse jätän viinit kyllä syrjään, vaikka niitä diggailenkin. Aterian läpi mentiin viimeksi Iki-bissellä, ja eiköhän sillä jatketa nyt sunnuntainakin. Sopii mielestäni paremmin noille ruoille.

Sekava viesti, eikä kukaan varmasti pahemmin hyötynyt, mutta menköön!
 
Suosikkijoukkue
Arsenal
Eihän näitä koskaan tosissaan pitäisi ottaa, mutta kylläpä taas hävettää olla jyväskyläläinen.

Kaupungin parhaat ruokaravintolat -äänestys

Linkki vie Radio Jyväskylän sivuille, jossa on tulokset äänestyksestä kaupungin parhaaksi ruokaravintolaksi.

Amarillo.. No joo, saahan sieltä hyvää ruokaa, mutta onhan tässä kaupungissa myös hyviä ruokaravintoloita ilman ketjun tekemää ruokalistaa. Ja sitten on myös loistavia ruokaravintoloita, kuten Figaro ja Pöllöwaari.
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Tulipa testattua viimeinkin Chez Dominique ja kuuden ruokalajin yllätysmenu. Puhdasta voittoa alusta loppuun asti, keittiön tervehdyksiä taisi tulla jopa viisi kappaletta, palvelu täysi kymppi ja viinitkin olivat täydellisen yhteensopivia. Ei oikeastaan mitään valitettavaa, todellakin suositeltava kokemus kaikille, jotka yhtään jaksavat fiilistellä hifimpää ruokaa.

Saaks kysyä, että mitäs tollanen setti oikein maksaa?

Itse olen tavallisemman ruuan perään enkä osaa oikein hifistellä ruuan kanssa. Kävin juuri syömässä taas kerran Helsingissä Manalassa ja ei voi kuin kehua. Peruspöperöä kohtuulliseen hintaan mukavassa miljöössä hyvällä palvelulla niin se riitttää mulle. Toki joskus voisi kokeilla jotain vähän fiinimpää niin siksi kyselen vähän tota Chez Dominiquen hintaa...

Edit. No selvisihän tuo hintapolitiikka netinkin kautta. Jep, ehkä se siitä raflasta...
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Saaks kysyä, että mitäs tollanen setti oikein maksaa?

Itse olen tavallisemman ruuan perään enkä osaa oikein hifistellä ruuan kanssa. Kävin juuri syömässä taas kerran Helsingissä Manalassa ja ei voi kuin kehua. Peruspöperöä kohtuulliseen hintaan mukavassa miljöössä hyvällä palvelulla niin se riitttää mulle. Toki joskus voisi kokeilla jotain vähän fiinimpää niin siksi kyselen vähän tota Chez Dominiquen hintaa...

Edit. No selvisihän tuo hintapolitiikka netinkin kautta. Jep, ehkä se siitä raflasta...

Jos haluaa fine dining -tason ruokaa ilman fine diningin täyttä hintatasoa, suosittelen (ja kyllä muutenkin) Farangia. Gaijin on itselläni vielä testaamatta, mutta Farang on sopuhintainen ja aivan huikea tasoltaan. Miljöö jakaa mielipiteitä, itse pidän kyllä siitäkin.

Ravintola Olo on myös mainio, mutta hintataso on siellä noussut jonkun verran Michelinin myötä - kuitenkin ollaan vielä reippaasti inhimillisemmällä tasolla kuin Dominique.
 
Suosikkijoukkue
KK
Jos pubimainen olemus ei haittaa, mutta haluat mahan täyteen hyvästä ruasta, suosittelen Flemarilla olevaa Bullmannia. Sieltä saa mm. lihapullia, pihvejä, muikkuja yms kototekoista, mutta hyvää. hinta/Laatu +10!
Annokset ovat kyllä tosi isoja eikä niitä jaksa yleensä edes syödä loppuun joten menkää tyhjällä vatsalla!
Suosittelen testaamaan kyllä kaikki pastoista salaatteihin.
Tämän hetkinen suosikkini onkin Halloumisalaatti (aika äijää).
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Saaks kysyä, että mitäs tollanen setti oikein maksaa?

Itse olen tavallisemman ruuan perään enkä osaa oikein hifistellä ruuan kanssa. Kävin juuri syömässä taas kerran Helsingissä Manalassa ja ei voi kuin kehua. Peruspöperöä kohtuulliseen hintaan mukavassa miljöössä hyvällä palvelulla niin se riitttää mulle. Toki joskus voisi kokeilla jotain vähän fiinimpää niin siksi kyselen vähän tota Chez Dominiquen hintaa...

Edit. No selvisihän tuo hintapolitiikka netinkin kautta. Jep, ehkä se siitä raflasta...
Joo eihän tuolla halvalla selviä, mutta tietysti eipä tuollaisissa mestoissa tule käytyäkään kuin max kerran vuodessa. En oikein itse osaa mieltää tuota edes oikeastaan syömiseksi, vaan enemmänkin ruoan kanssa ajan viettämiseksi :)

Suosittelen tosiaan ehdottomasti joskus testaamaan. Me ostettiin Citydealista 2 ateriaa puoleen hintaan, joten saatiin toki hiukkasen halvemmalla, tosin viinipaketti sitten kuittasi tuon illan kalliin puolelle, mutta oli kyllä hintansa väärti. Viinipaketin sai kyllä puolikkaanakin (ja puoleen hintaan), joka itseasiassa olisi ollut ihan riittävä setti maistelua varten.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Menee ehkä hieman ohi aiheesta, mutta ravintolamaailmaa tämä koskee. Ja pakko se on johonkin purkautua.

Ravintoloissa on pitkään ollut yksi epäkohta, johon on näin pienten lasten isänä törmännyt. Eli jokaisen ravintolan pakollinen ”Lasten Menu”.

Aikuisille on tarjolla salaateista lihoihin ja keitoista kaloihin mutta lapsille on aina ranskalaista, nakkia ja jotain friteerattua paskaa. Lasten ollessa pieniä ,ei asiaan niin tullut huomiota kiinnitettyä varsinkin kun oli yleensä omat safkat tuttipullo muodossa mukana. Tai sitten annettiin omalta lautaselta jotain, mikä pientä kiinnosti. Nyt on sitten lapset sen verran kasvaneet että omat annokset pitää jo saada ja asia on alkanut mietityttämään.

Kotona syömme itse tehtyä ja terveellistä kotiruokaa, joten ravintolassa ja varsinkin siellä, pitää ruuan olla hieman spesiaalia. Itse valitsee mielellään semmoista, mitä kotona ei tule tehtyä tai raaka-aineita mitä ei ihan tuosta vain saa. Lapsillekin mielellään tarjoaisi uusia makuelämyksiä, ei sillä että viisi vuotiaan pitäisi jotain ostereita imeä, mutta ainakin hyvää ja terveellistä. Kalaa, jokin hyvä keitto tms.

Mutta ei, kaikissa ravintoloissa on aina edellä mainitsemani listat, jotka oikeasti ovat täyttä skeidaa. Ei sillä, etteikö joskus käytäisi burgerilla, kiekkopelissä lihiksellä ja mökillä grillattaisi makkaraa mutta jotenkin kun ravintolasta haemme hyviä makuja, miksi se ei saa koskea lapsia?

Jokin aika sitten kävin vanhemman tyttären kanssa syömässä ja oikeastaan juuri silloin havahduin asiaan. Matkalla tyttö puhui, että haluaa ainakin kalaa, parsakaalia, paprikaa ja riisiä. Ja kehui, kuinka paljon haluaa syödä.
Ravintolassa sitten tutkittiin listaa ja tietenkin tarjoilija heti ensin toi lasten listan hassuilla kuvilla, kysellen että nakkiako vai lihapullia neidille. Ei siinä sitten enää auttanut kuin ne lihapullat ranskiksilla tytölle ja vähän ajan päästähän annokset tulivat pöytään. Ei oikein tytölle ruoka maistunut, pari salaatinlehteä, tomaatit, pikkusen ranskalaisia ja puolikas lihapulla meni ja siinä kaikki. Itse annoin omasta kalasta puolet ja se kyllä maistui.
Tuli sitten maistettua tytön annosta ja hyi vittu että oli muuten karseeta paskaa; varsinkin ne lihapullat oli suoraan eineshyllystä. Ei ihme ettei maistunut. Annoksen hinta oli jotain luokkaa 10€, joka on aika paljon pakasteranskiksista, einespullista, salaatinlehdestä ja parista hassusta tomaatinsiivusta.

Tästä eteenpäin en kyllä tule lapsille moista paskaa syöttämään. Normaali listasta pitää katsoa molemmille lapsille sopiva annos ja jakaa se kahteen osaan tai sitten ostaa vain omat annokset ja viedä loput dogi-bägillä kotiin. Oikeasti kyllä kannattaisi ravintoloidenkin satsata myös lasten annoksiin ja tarjota jotain muutakin ainaisten (muistan muuten itsekin nuo lasten menut omalta kohdalta 30-vuotta sitten) vanhojen kaavojen mukaan.

Luulisi, että se olisi nykyisen ravintola/kokkaushypen aikakaudelle ihan myyntivalttikin.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Tästä eteenpäin en kyllä tule lapsille moista paskaa syöttämään. Normaali listasta pitää katsoa molemmille lapsille sopiva annos ja jakaa se kahteen osaan tai sitten ostaa vain omat annokset ja viedä loput dogi-bägillä kotiin. Oikeasti kyllä kannattaisi ravintoloidenkin satsata myös lasten annoksiin ja tarjota jotain muutakin ainaisten (muistan muuten itsekin nuo lasten menut omalta kohdalta 30-vuotta sitten) vanhojen kaavojen mukaan.
Hyvä ehdotus kuvailemaasi ongelmaan. Meilläkin on toimittu tuohon tyylin toisinaan. Tuo lastenannosten laatu tosin mielestäni vaihtelee. Ihan joka paikassa ne eivät ole kuvailemaasi einespaskaa, mutta sitäkin valitettavasti kiikutetaan eteen.

Kolmella lapsellamme vaan on aika erilaiset mieltymykset, samoin kuin kokeilunhalun aste. Kymmenvuotias syö kaikenlaista aina etanat ja ravut mukaan lukien, ja kokeilee myös uteliaasti uutta. Kaksi nuorempaa ovat taas tätä peruskohderyhmää, jolle lihapullat tai nakit ranskisten/muusin kera uppoavat klassiseen tyyliin. Keskimmäiselle kelpaa tosin myös mm. miedosti maustettu kana, ja nuorin tykkää kalasta yli kaiken. Kyllä hekin siis kunnon ruokaa syövät kun siihen antaa mahdollisuuden, eikä tyydy tilaamaan pelkästään sitä mitä lapsille on etukäteen mietitty.

Toisesta aiheesta lapsiin liittyen vielä. Jatkoajassa käytiin muutama vuosi sitten suht kuumaa keskustelua lasten kanssa ruokailemisesta. Osaa jengistä lasten ja lapsiperheiden läsnäolo ravintolassa ärsytti suunnattomasti, kun oman ruokailurauhan koettiin häiriintyvän lapsille ominaisesta käyttäytymisestä. Pro Kids -puolue taas oli arvattavasti eri mieltä.

Mikäli ravintola toivottaa näkyvästi myös lapsiasiakkaat tervetulleiksi (on syöttötuoleja, leikkipaikka ja lapsille omia annoksia), niin tuollaisessa paikassa ruokailevien aikuisten voi olettaa hyväksyvän että lapsiasiakkaat saattavat käyttäytyä välillä kuin lapset. Jos meno ei miellytä, niin vaihtakoot aikuiset ravintolaa ja häipykööt muualle mussuttamaan.

Jos nyt kuitenkin käsitellään arkijärjellä lapsiperheelle soveltuvia paikkoja, niin kyllä lapsiasiakkaita palvellaan todella hienosti myös monessa ravintolassa jolla ei varsinaisesti ole omaa lastenmenua. Paikan luonteen ja kellonajan mukaan voi jokainen lapsiperhe päätellä itse, onko asiointi sopivaa. Tosin aika harvoin pienten lasten kanssa kulkevat viitsivät mennä ns. liian hienoon ravintolaan.
 

Perushoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Jokerit, Spurs
Nyt kaivataan kommentteja koskien ravintola Cantina Westiä Helsingissä. Erityisesti pe- ja la-illan buffetista olisi kiva kuulla mielipiteitä, onko kokeilemisen arvoinen paikka/buffet? Itseltä ei siis löydy mitään erikoisia vaatimuksia, ainoastaan mielipiteet pöperöiden laadusta/monipuolisuudesta kiinnostavat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös