Miksi viinit maksaa suomalaisissa ravintoloissa normaalisti aivan helvetisti? Tietämys ei ole sillä tasolla, että osaisin aukottomasti todeta, että ravintoloissa myytävä viini ei ole "hintansa väärti", mutta kovilta hinnat tuntuu.
Ulkomailla (Portugali, Ranska, Italia viimeisimpinä) ravintolat tarjoaa ihan hyvää talonviiniä pilkkahintaan vrt. kotimaiset ravintolat. Jos nämä ei ole Suomessa tarjoiltavien tasoa, miksi Suomessa ei tarjota vastaavia?
Johtuuko tämä verotuksesta vai ottaako ravintolat vain tiukassa tilanteessa irtoeurot näin pois?
Kovempi verotus ja suuremmat menot päällimmäisenä syynä. Ja en mä myöskään missään suomalaisessa ravintolassa ole saanut niin huonoa viiniä kuin vaikkapa Ranskassa. Suomessa ei oikeastaan ravintola saa niin halpaa viiniä ostettua että sitä kannattaisi alle kympin pullo myydä eteenpäin. Halvimmatkin kurapunkun maksaa femman verran sisään ja pitäisi siitä joku katekin saada välistä. Kyllähän noita 15e pulloja joskus näkee, mutta jäisi kyllä multa ruokaravintolassa ostamatta.