Mainos

Jatkoajan ravintolaopas

  • 557 780
  • 2 586

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Hyvää oli. Vaikken mikään erityisen varakas jamppa olekaan, tuntui silti siltä, ettei reilu satanen ollenkaan hukkaan mennyt. Tällaiseen ruokailuun pitää vain olla oikea asenne, enkä kovinkaan montaa ystävääni viitsisi tuonne roudata.
Älä ainakaan sitä meksikolaista. Se kertoisi sulle, että samat sapuskat tekee kotona kolmella kympillä.





PS. en voinut vastustaa kiusausta
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kävimme lauantai-iltana konsertin päälle Weeruskassa syömässä. Siitä kun olikin jo aikaa kun viimeksi olin käynyt. Muistelin paremmaksi. Ilmeisesti aika kultaa muistot.

Weeruskahan siirtyi joitain vuosia sitten jonkun ketjun haltuun, mistä käsitykseni mukaan lähes aina ja vääjäämättä seuraa alamäki. Weeruska on edelleen ihan ok, mutta onhan se huonompaan suuntaan mennyt. Eikä taida enää saada edes hevosta?
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Oletko koskaan miettinyt sitä, että kuinka nämä maut saisi tarjolle omassa keittiössä? Siellä kun saa muutaman vuoden treenillä todella taidokkaita sekä maistuvia annoksia tarjolle.

On se vaan niin helvetin hienoa kun vieraat hehkuttavat tekemiäsi ruokia vatsat täynnä.
Olen miettinyt ja ovat hehkuttaneetkin. Tosin en aivan noin fiinejä ruokia ole lähtenyt kokeilemaan, mutta sellaista arkiherkkua, jossa ei maistu vain rasva ja suola. Tosin rasva on kyllä ihan jees, mutta raaka-ainetta pitäisi aina kunnioittaa. Joskus mennään metsään ja joskus sitten onnistuu, mutta yritetään aina vaan. Joskus inspiraatio poikii tolkuttoman hienoja makuja, joskus taas orjallinen keittokirjan noudattaminen. Ja joskus molemmat saavat aikaan lähinnä huvittuneisuutta, toisinaan epätoivoa.

Sen verran on kyllä annettava noottia, että odottelun aikana tarjoiltu leipä oli turhan suolaista makuuni. Hyvä koostumus, mutta itse teen parempaa, rehellisesti sanottuna.

Älä ainakaan sitä meksikolaista. Se kertoisi sulle, että samat sapuskat tekee kotona kolmella kympillä.
Itse asiassa en ottaisi, vaikka parhaita ystäviäni onkin. On vain enemmän rustiikin ruoan ystävä ja tekeekin todella hyvää meksikolaissävytteistä katusafkaa, niin hyvää, että ajattelimme kokeilla niillä eväillä seuraavana ravintolapäivänä.
---

Oli sikälikin ihan hauska kokemus pitkästä aikaa tuollainen fiinimpi mesta, että tajusi itsekin tajuavansa kaikkien höpöttelyjen lisäksi oikeasti niistä ruoista jotain. Siis ne makujen natsaamiset ja toisaalta sen, että jotain hiukan puuttui. Ehkä aiemmin ei ole edes tullut kiinnitettyä huomiota kaikkeen, vaan sitä on vain syönyt ja ihmetellyt, kuinka pieniä annoksia viitsivät ihmisille tehdä. Vaan eipä siinä mitään, tykkään kyllä edelleen runsaista, simppeleistä ja rustiikeista paikallisruoista todella paljon.
 

DC.PAPA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, vuodesta -72
Joops, Muru on testattu ja oikein hyväksi havaittu. Päivän menun napostelimme molemmat ja aikalailla samansuuntaiset arviot oli molemmilla - huonoimmillaan hyvää ja parhaimmillaan loistavaa. En kokenut, että rahat olisivat menneet hukkaan, vaikka en varsinaisesti fine diningia harrastakaan.

Mukava kuulla, että fiilis jäi plussalle. Silloinhan kun omasta mielestään hinta/laatu ja palvelu on hintansa väärti, on homma onnistunut.

Muru täytyy ehdottomasti kokeilla, sait mielenkiinnon todella heräämään.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Hienoa että tuli palautetta Weeruskasta, koska olin itse aikeissa verestää muistojani, jotka eittämättä myöskin ilmeisen ajan kultaamia. Voin siis hyvällä omatunnolla jättää väliin.

Samoin oli mukava kuulla kehut Murusta, jonka onkin kokematta ja seuraavana listalla, kunhan sopiva päivä vaan pöytävaraukselle löytyy (tuo niiden varaussysteemi hiukaan imee).
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ravintola Olo on myös mainio, mutta hintataso on siellä noussut jonkun verran Michelinin myötä - kuitenkin ollaan vielä reippaasti inhimillisemmällä tasolla kuin Dominique.
Eilen saatiin tämäkin testattua. Mainio on minusta aika mieto ilmaisu. Sattumalta tuli käytyä viikko sitten toisessakin tähditetyssä paikassa, Al Capriolossa, joten oli kiva vertailla kokemuksia. Ja kyllähän Olo vei ruuassa tuota Italian serkkuaan aika puhtaasti. Miljöön suhteen sitten vaaka kääntyi toisinpäin, ja varmaan viineissäkin, mutta niihin minun asiantuntemukseni ei yksinkertaisesti riitä. Mainittakoon vielä, että olimme tuossa Italian paikassa ennakkoon varatun monivalintamenun armoilla. Olisin luultavasti valinnut pääruuan toisin, jos olisi ollut koko lista käytettävissä.

Mutta se irrelevantista vertailusta ja keskitytään tuohon Oloon. Koska olimme liikkeellä lauantaina, saimme valita yllätysmenuista neljän ja kuuden ruokalajin välillä. Päädyimme neljään, mikä oli ihan fiksu valinta, koska käytännössä pöytään kannettiin keittiömestarin kaikkine tervehdyksineen ihan riittävästi murkinaa. Ensin tuli kylmä kurkku-katkarapu-keitto. Seuraavaksi pieni variaatio blinistä, päällysteenä muikunmätiä. Ja sitten tuli silakkaa. Nämä kaikki siis menun ulkopuolelta, minkä jälkeen tuli vasta varsinainen menuun kuuluva alkuruoka, sokerisuolattua lohta rakuunan ja lakritsin kera. Seuraavaksi eturuoka, jossa oli kampasimpukkaa ja artisokkaa. Sitten taas pieni ylläri, eli sitruunaruoho-rooibos-shotti. Pääruuaksi tuli härän etukylkeä kateenkorvan, huhtasienien ja muutaman muun lisukkeen kanssa. Tässä vaiheessa tarjoilija kysyi halukkuuttamme juustolajitelmaan. Ja kelpasihan se. Juustoportin Keisaria (ikisuosikkejani), sinihomejuustoa ja lehmänmaidosta tehty todella kypsä, melko kova juusto. Näille otimme kaveriksi viinipaketin ulkopuolelta portit. Ennen jälkiruokaa pöytään kannettiin yllätysjälkkäri, joku minttusuklaahyydyke. Sitten jälkiruoka, jossa oli tyrni-sorbetti, valkosuklaata tyrnikuorrutuksella ja laktritsia vaahtomaisessa muodossa. Ennen kahvia saimme vielä vadelmashotit ja jäätelöpuikot, jotka olivat mitä ilmeisimmin käsityötä.

Jos en ihan väärin ymmärtänyt, molekyyligastronomialla oli sormensa pelissä aika monessa kohtaa. Ja se ei ollut lainkaan huono juttu. Kaikenlaisia vaahtoja ja kikkareita riitti annoksissa. Kokemuksena tuo oli niin fantastinen, että viinipaketin ja ylimääräisten juustojen jne. kanssa melko kalliiksi tullut illallinen oli kyllä hintansa väärtti. Riman ollessa noin korkealla, miinukset annetaan ei-täydellisistä suorituksista. Ja niitä laskimme ruuan suhteen vain yhden. Pääruokana ollut lihanpala oli kyllä hyvin valmistettu ja maukas, mutta meidän mielestämme aavistuksen liian haalea. Lisäksi olisin itse kaivannut melko rasvaisen ja suutuntumaltaan pehmeän klöntin tilalle vaikka haudutettua vasikanposkea. Kaikki muut annokset olivat todella herkullisia. Eikä siis tuon pääruuan maussa ollut siinäkään mitään vikaa. Viinpuoli jätti sitten hiukan enemmän toivomisen varaa, mutta tuokin olisi varmaan korjaantunut upgrade-paketilla. Eli oma moka, kun pihtasimme.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Varokaa Rautatieaseman pika-Namaskaar ns. ravintolaa, ellei ole vain nälkä. Syötiin puoleen hintaan kupongeilla ja kokemus vastasi hintaa. Sitä saa mitä tilaa ja mistä maksaa. 95% yrittämisellä pääsee 50% ravintolaan, 50% hintaan ja laatuun, vaikka ruoka oli kelvollista, mutta haaleaa. Peltilautanen oli nenän edessä 2 minuuttia tilauksesta. Ruoka oli siis hyvää ja sitä oli riittävästi, vesi juomakelpoista Helsingin putkivettä, 2/5.
 

Vemps

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks & Barca
Morrison's

Helsingissä, Ateneuminkujalla. Hyvät safkat tuli vedettyä, possunleikettä. Onko muilla kokemusta?
 

lunar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Real Madrid
Helsingissä, Ateneuminkujalla. Hyvät safkat tuli vedettyä, possunleikettä. Onko muilla kokemusta?
Ehkä yleisemmin tunnetaan hampurilaisistaan, ihan hyvät ruoat muutenkin. Tosin tuntuu, että parin viime vuoden aikana on hieman taso laskenut entisestä?
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ehkä yleisemmin tunnetaan hampurilaisistaan, ihan hyvät ruoat muutenkin. Tosin tuntuu, että parin viime vuoden aikana on hieman taso laskenut entisestä?
Samat fiilikset. Taso on kyllä ainakin hampurilaisten kohdalla laskenut huomattavasti. Edelleen luonnollisesti parempaa kuin Chicosin mikrohampurilaiset, mutta ei mitään superherkkua mitä ennen. En ole koskaan piffiä tai leikettä kokeillut, joten niiden osalta en osaa kommentoida.
 

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen
Helsingissä, Ateneuminkujalla. Hyvät safkat tuli vedettyä, possunleikettä. Onko muilla kokemusta?

N. 4 vuotta sitten oli loistava hinta-laatusuhde talon pihvissä, eli siis se 250g naudan uffi kera valinnaisten lisukkeiden - 19,90€. Nykyään hinta taitaa olla 21,90€, mutta edelleen pirun hyvä setti tuohon hintaan. Yleensä tulee otettua lohkot (Stadin parhaat?) ja siihen talon kolmen pippurin kastike kylkeen.

Burgeritkin on ihan ok, mutta arvostan burgeripaikoista niitä, joissa saa pihvin medikkana. Tuolla ei muistaakseni näin ole. Leikkeetkin on loistavia, kertaalleen vissiin veränyt sellaisen nassuun.

Kyllähän tuolla tulee käytyä kerran-pari vuoteen, yleensä tää on näitä "mihin mentäis? no mennään tohon"-mestoja ihan ex-tempore.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Classic American Diner, Lielahti (tampere). Kannattaako pysähtyä syömään?
Jos burgerit maistuvat niin kyllä tuolla mieluummin käy kuin selkäsaunalle alistuu. Tässä ketjussa American Dineriä on käsitelty muutamasti ennenkin, siitä vaan scrollaamaan. Tuskin Dinereissä mikään on ratkaisevasti muuttunut sitten viimeisten arvioiden.

Olen poikennut Tampereen Dinereissä lähes kerta per vuosi -tahdilla. Useimmiten Lielahdessa, joka on vaikuttanut palvelun puolesta olevan vähän keskustan mestaa parempi. Varmaan asiakasmäärätkin vaikuttavat asiaan. Lielahdessa odotusaika on aina ollut pahimmillaankin siedettävä, vaikka pöydät olisivat olleet pääosin varattuja.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Burgeritkin on ihan ok, mutta arvostan burgeripaikoista niitä, joissa saa pihvin medikkana. Tuolla ei muistaakseni näin ole. Leikkeetkin on loistavia, kertaalleen vissiin veränyt sellaisen nassuun.

Itselläkin oli suuremmat odotukset Morrison'siin kun siellä noin vuosi sitten kävin. Burgerit oli isoja mutta aika mitään sanomattomia.

Täällä aikaisemmin vinkattiin jo Fredan Funky Burgeria mistä saa medium-rare pihvejä burgeriin jne. Joten tsekatkaa se jos olette ytimeen menossa burgerille.


_
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Täällä aikaisemmin vinkattiin jo Fredan Funky Burgeria mistä saa medium-rare pihvejä burgeriin jne. Joten tsekatkaa se jos olette ytimeen menossa burgerille.


_

Pettymys voi olla suuri jos tuota paikkaa lähtee Fredalta metsästämään. Funky sijaitsee simonkadun ja annankadun kulmassa. Mutta täysin samaa mieltä, että parhaat burgerit Helsingistä, etenkin se pihvi.
 

lunar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Real Madrid
Burgereista puhuttaessa täytyy mainita Hagiksen torin kulmalla oleva Sävel. Noin kuukausi sitten kävin syömässä ja oli positiivinen kokemus. Erityismaininnan saa oikeasti todella valkosipulinen majoneesi.
 

#37

Jäsen
Burgereista puhuttaessa täytyy mainita Hagiksen torin kulmalla oleva Sävel. Noin kuukausi sitten kävin syömässä ja oli positiivinen kokemus. Erityismaininnan saa oikeasti todella valkosipulinen majoneesi.
Sävelen Classicburgerihan on jossain yhteydessä taidettu valita Helsingin parhaaksi hampurilaiseksi. Oli kyllä varsinkin hintaansa nähden tuhti ja maukas setti, enkä ainakaan itse ole vielä parempaan törmännyt. Ei mitään turhia kikkailuja, mutta todella maistuva. Suosittelen.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Burgereista kun on puhe niin todettakoon vielä se että täälläkin mainitussa Weeruskassa on myös aika köyhät burgerit. En tiedä odotanko liikoja, mutta nuo Weeruskan burgeritkin pröystäilee vain koolla. Ähky tulee mauttomista perunoista, sämpylästä jne.

Houkutus pienessä krapulassa on suuri ottaa hampurilainen mutta järjestäen olen ravintolaburgereihin pettynyt.

Tämä voi olla jollekin kirosana tässä yhteydessä, mutta mielummin syön muutaman McDonaldsin El Maco juniorin(2€ kpl) pahimpaan nälkään kuin mauttomia ravintolaburgereita. Tuossa kohtaa paremmin, hinta, maku ja nopea saatavuus mikä joskus on edellytys.


_
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Classic American Diner, Lielahti (tampere). Kannattaako pysähtyä syömään?

Muutaman kerran käyneenä siellä Finleysonin toimipisteessa niin eipä tuo mikään erikoinen paikka ole. Ei missään nimessä huonokaan ja kyllä sapuskat ihan ilomielin syö, mutta ei mitään erityisen hienoa. Palvelu ei muistaakseni ollut ihan parasta eikä varsinkaan nopeinta, kuten täällä jo ehdittiin mainita. Kenties Lielahdessa sekin osa-alue toimii.

Helsingissä, Ateneuminkujalla. Hyvät safkat tuli vedettyä, possunleikettä. Onko muilla kokemusta?

Purilaisia tuolla on vain tullut vedettyä ja ihan hyviähän ne on. Koossa ei ole valittamista eikä maussakaan vaikka ei niistä mitään erityistä wow-kokemustakaan saanut. Joku toi esille kuinka voittaa esim. Chicosin ja ehdottomasti näin. Tosin en tiedä miten asettuu suhteessa noihin muihin paikkoihin. Esim. toi paljon kehuttu Funky Berger täytyy käydä testaamassa.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tuli muutama viikko sitten testattua Manskun Thai Mahorkka, siis tämä jota on joskus haukuttu kaupungin parhaimmaksi thaimaalaiseksi.
Thai Manohra, Helsinki: Arvostelut | Eat.fi
Wix.com thaimanohra created by vpa341 based on grillandbarfb

Ihan ok makuista thai-ruokaa mutta shokki oli hinnat. Ensinnäkin nettisivuilla ei ole hintoja mikä on törkeää(ei ainakaan mun selaimella hintoja näy). Löysin googlesta vanhan listan jossa eurohintoja joten oletin että suunnilleen samoissa hinnoissa safkat olisi nykypäivänäkin, mutta olivat sitten nostaneet kaikkien ruokien hintoja noin 30-40% !
Tämän hinnan noston jälkeen on kalliimpi kuin viereinen Maharaja.

Pienellä varauksella voin suositella maun puolesta. Mutta hinnoissa on ilmaa.


_
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Glöd, Kuurna vai joku muu vastaavan hintaluokan paikka Helsingissä? Seurue on kaikkiruokainen mutta nyt päässä lyö tyhjää vaihtoehtojen suhteen.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Glöd, Kuurna vai joku muu vastaavan hintaluokan paikka Helsingissä? Seurue on kaikkiruokainen mutta nyt päässä lyö tyhjää vaihtoehtojen suhteen.

Käytiin firmaporukalla Glödissä. Sanotaanko näin, että ruoka oli hyvää, mutta annoskoko on sen verran pieni, että suosittelen ottamaan enemmän ruokalajeja kuin kolme, jos vähänkään enemmän on nälkä.

Tuollahan siis kolme laijia on 38€, mitä en pidä pahana hintana.

Jos sattuu niin, että pöytänne on tuon kaasutulifeaturen lähellä, niin ei tosiaan kannata istua sen vieressä... Saattaa tulla kuuma
 

Fordél

Jäsen
Suositelkaas jotain hyviä ravinteleita Oulusta. Ei mitään ökypaikkoja, mutta ei myöskään mitään Ässäryhmän ketjuravinteleita. Joku mistä saa perushyvää sapuskaa, aikalailla sama minkä maan keittiötä edustaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös