Jatkoajan leffakerho

  • 2 311 308
  • 11 991

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Muistaako joku sellaisen vakooja elokuvan nimeä missä teini-ikäiset lapset myivät Neuvostoliitolle "sotasalaisuuksia" eli koottavien kokoamisohjeitten perusteella tehtyjä sotavehkeitten räjäytyskuvia?

-Tinke
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Onko se sitten gaalan vika, jos esimerkiksi valkoiset elokuvakatsojat menevät ennemmin katsomaan elokuvaa, jossa on valkoinen pääosassa?
Itsekkin mietin että montakohan sellaista leffaa on tullut katsottua jossa kaikki pääosassa olevat henkilöt ovat mustia. Tuli mieleen vain noita Eddie Murphyn ja Martin Lawrencen pieruhuumori leffoja joita tv:stä on katsonut sen 15 sekunttia ennenkuin on vaihtanut kanavaa. Toki joitain leffoja orjuudesta ja vapaustaistelijoista on tullu nähtyä.

Oman mausteensa tähän keskusteluun on tuolla rapakon takan tuonut se että yhdeksi syyksi miksi uusin Ihmeneloste leffat floppasi oli se että yksi hahmoista muutettiin valkoisesta mustaksi. Se sitten nosti tapetille tän aiheen että onko se sitten rasismia että valkoisille kirjoitettuja rooleja muutetaan mustien esitettäväksi ihan vaan kaupallisista syistä.

Mutta afro-amerikkalaisihan on jenkkien väestöstä 12,6 %. Ainakin itseä toi luku aikoinaan yllätti kun katselee leffoja, tv-sarjoja ja urheilua niin luulisi että se luku olisi jossain 25-30 % paikkeilla. Tosin latinoja on jenkkien väestöstä jo 17,3% ja enkä huomannut että hirveesti heidän syrjimisestä ois näissä oscarkemuissa puhuttu. Mutta jos näyttelijöiden ehdokuudet heijastais jenkkien väestöpohjaa niin noista 20 näyttelijä oscar-ehdokaasta niin kahden olisi pitänyt olla afro-amerikkailaisia ja kahden laitinoja.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Hei ei huolta, Dark Tower -leffa juuri ilmoitettiin ja toisessa pääosassa on musta mies. Niinku Man In Black, kirjaimellisesti. Vai oliko se nyt se gunslinger. WTH.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Oman mausteensa tähän keskusteluun on tuolla rapakon takan tuonut se että yhdeksi syyksi miksi uusin Ihmeneloste leffat floppasi oli se että yksi hahmoista muutettiin valkoisesta mustaksi. Se sitten nosti tapetille tän aiheen että onko se sitten rasismia että valkoisille kirjoitettuja rooleja muutetaan mustien esitettäväksi ihan vaan kaupallisista syistä.

Tämä on rasismikortin nostamista tyypillisimmillään, jossa mustien näennäisellä syrjinnällä selitetään ihan mitä vain. Oikeastihan Ihmeneloset floppasi, koska se oli elokuvana täysin paska: täysin kaoottisista tuotanto- ja ohjausongelmista kärsinyt tekele, jossa oli kuin kaksi keskeneräistä täysin erilaista elokuvaa hakattuna kiinni nauloilla toisiinsa. Kaikki alkuperäisen sarjakuvan lumovoima, huumori ja perheyhteys oli tiessään, tilalla hymyttömiä teinimannekiinejä ja kehnoa CGI-grafiikkaa. Elokuvan alun idea vähän "tieteellisemmästä" näkökulmasta oli ihan kiinnostava, se kuitenkin korvattiin kesken kaiken ja loppuun väännettiin väkisin efektitaistelu Dr. Doomin kanssa, joka oli kokenut muodonmuutoksen traagisesta pahasta aristokraatista kiukuttelevaksi nettihakkeriksi, joka poksautteli ihmisiä vihreällä valolla.

En minäkään pitänyt siitä ideasta, että läpeensä valkoinen hahmo Johnny Storm korvattiin mustalla näyttelijällä, koska siinä olivat taustalla niin puhtaat kaupalliset syyt saada mustia katsojia. Mitään perustetta hahmon "mustaamiselle" ei ollut. Kuitenkin näyttelijä Michael B. Jordan oli elokuvan parasta antia ja teki parhaansa, joten näyttelijäsuorituksen osalta elokuva ei kaatunut tai kärsinyt.

Mustat supersankarit valkokankaalla ovat ihan ok, kunhan he perustuvat oikeisiin lähteisiin eli mustiin supersankareihin sarjakuvalehdissä. Heitähän on nähtykin ihan toimivasti Kostajat-elokuvissa ja nyt on Musta Pantteri saamassa omaa elokuvaa jne. Sen sijaan jo vakiintuneen hahmon eriväriseksi värjääminen (pätee myös ajatuksiin tehdä esim. Bondista musta) ovat paitsi omanlaistaan syrjintää (miksei valkoinen kelpaa, jos hahmo valkoinen alun perin on) myös surkean läpinäkyviä kaupallisia yrityksiä kosiskella mustaa yleisöä.

Poikkeukset vahvistavat tämänkin säännön: täytyy myöntää, että Samuel L. Jacksonin esittämä Nick Fury on monta kertaluokkaa kovempi kuin David Hasselhoffin esittämä. Tosin mustalla Furylla on pohjansa Kostajien ns. Ultimates-sarjakuvatulkinnassa (jossa tämä alun perinkin muotoiltiin Jacksonin näköiseksi, eli ympyrä sitten sulkeutui valkokankaalla), eli ei sitäkään ihan tyhjästä revitty.

Mutta kuten löytämäsi väestönpohjaprosentti (mustilla 12,6%) osoittaa, niin ei sitä mustia tosiaan pitäisi prosentuaalisestikaan niin valtavasti olla elokuvissa, varsinkin kun vielä huomioidaan, että elokuvat tehdään kansainvälisesti ja esim. Euroopassa mustia on selvästi vähemmän kuin Yhdysvalloissa, sekä näyttelijöitä että yleisöpohjaa. Ja prosentitkaan eivät aina kerro mitään kyseisen populaation suuntautumisesta tietyille aloille: ei sitä Suomessakaan ole esimerkiksi mustalaisten parista noussut huippujohtajia, kirurgeja tai edes kansanedustajia samassa suhteessa kuin mitä heitä on. Rikoksiin syyllistyneitä toki sitäkin enemmän, Harri Nykäsen elämäkerran tietojen mukaan yli 20-kertaisesti väestöpohjaosuuteensa nähden.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Toivottavasti tekevät vielä women in black-elokuvan samoilla näyttelijöillä. Turhauttavinta tässä on se, että tuohon paskaan on syydetty 154 milliä + mainoskulut ja veikkaan, että leffalla tienataan sellainen 200-300 milliä eli varmaan tekevät vielä paskemman kakkososan.

Mielestäni jopa hieman taloudellisesti arveluttava päätös ottaa naisnäyttelijät. Nykypäivänä toki naisnäkökulma on muodissa, mutta miettii Haamujengin kohdeyleisöä, niin melkeinpä väittäisin, että enemmän katsojia olisi tullut miesköörillä, oli juoni sitten mitä tahansa.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Nykypäivänä toki naisnäkökulma on muodissa, mutta miettii Haamujengin kohdeyleisöä, niin melkeinpä väittäisin, että enemmän katsojia olisi tullut miesköörillä, oli juoni sitten mitä tahansa.
Kaipa tossa on kohderyhmänä ne ihmiset jotka muutenkin käy katsomassa Melissa McCarthy leffoja. Ylätti kun katsoin että McCarthyn Spy (jossa on sama ohjaaja kuin tossa tulevssa Ghostbusters leffassa) toi hyvin rahansa takaisin. Ja kun noita pääosan esittäjiä katsoo niin eipä noista naisista yksikään ole sellainen jossa meikäläisellä silmä lepäis kun sen sijaan "eye candy" rooliin on palkattu Chris Hemsworth, eli aika eukoille suunattu leffahan toi on. Joten kaipa tuolla jenkeissä on sitten tämmöselle genrelle kysyntää tarpeeksi. Kai siinä sitten tuottajat uskoo että myös ainakin osa sen alkuperäisen Ghostbuster leffan faneista eksyy katsomaan tota leffaa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Oli kyllä hirveä traileri, ja koko konsepti on lähinnä sairas. Rahastetaan vanhalla brändillä vaihtamalla neljä öykkäävää ja toisiaan läpsivää eukkoa neljän alkuperäishahmon tilalle. Kas kun eivät ole vaihtaneet vanhaa pokerinaamaista komiikkaa suoraan pissa- ja pieruhuumoriin.

Jostain syystä nykyisin myös lihavat huutavat naiset ovat muka "hauskoja". Melissa McCarthy, Rebel Wilson... mistä tämäkin kumpuaa? Ei näistä naisista kukaan ole erityisen hauska ehkä Kristen Wiigiä lukuun ottamatta, ja se nyt ei riitä, että vaihdetaan sukupuolta jos vain häpeämättömästi raiskataan vanhaa elokuvaa.

Sitä paitsi virhe tuli heti alkumetreillä. "Neljä tiedemiestä pelasti maailman 30 vuotta sitten." Mikä tiedemies se Winston Zeddemore muka oli? Musta palkollinen.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Juu ei ollut Winston tiedemies. Ihan tavallinen yanari. Olihan tuo kieltämättä ihan hienon näköinen erikoistehosteiden puolesta, mutta aivan AIVAN kaikki muu on pilalla ainakin tuon trailerin perusteella. Scary Movie meets Ghostbusters.

Ei jatkoon.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Oli kyllä hirveä traileri, ja koko konsepti on lähinnä sairas. Rahastetaan vanhalla brändillä vaihtamalla neljä öykkäävää ja toisiaan läpsivää eukkoa neljän alkuperäishahmon tilalle. Kas kun eivät ole vaihtaneet vanhaa pokerinaamaista komiikkaa suoraan pissa- ja pieruhuumoriin...

Itse asiassa trailerin perusteella sanoisin, että huumorin suuntaa on muutettu. Ei toki välttämättä kakkahuumoriin (tai mistä sitä tietää..), mutta tuollaiseen saippuaoopperamaiseen suuntaan kuitenkin.

Alkuperäisten leffojen huumorihan oli täynnä kuivakkaa sarkasmia, ei sinällään ihme, kun Murray oli mukana.
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Ghostbusters-jatkumossa Winston hankkii P.hD:n egyptologiasta, ilmeisesti ekan leffan jälkeen. Mainitaan muistaakseni joko pelissä tai sarjakuvissa.

Kohtuu dumausta muutaman minuutin trailerin perusteella, taisi tyttöbasillit tarttua.

muaddib
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
TV:stä tuli vähän aikaa sitten muutama Renny Harlinin elokuva, ja onhan mies kerennyt esiintyä myös Suomen SNL:ssä. Minun täytyy ihan suoraan sanottuna ihmetellä, miksi Harliniin suhtaudutaan niin perhanan negatiivisesti ja vähättelevästi. Rennylta kuitenkin löytyy omat osumansa:

Die Hard 2 on toimintaelokuvien klassikko, joka peittoaa kaikki muut Die Hardit lukuunottamatta avausosaa. Cliffhanger taas pelasti Stallonen uran Hollywoodissa, ja on elokuvanakin luokkaa "ihan katsottava". Jopa paljon haukutussa Drivenissä on omat puolensa, sillä kaltaiselleni kilpa-autoilun ystävälle ko. produktio on camp-huumoria parhaimmillaan.

Long Kiss Goodnight on ikisuosikkini. Kaksikko Davis-Jackson pelaa komeasti yhteen, ja tarinankerronta on nousujohteista eli elokuva paranee minuutti minuutilta.

Toki Rennyn nykyelokuvat ovat heikkoja, muttei kaikesta ohjaajaa voi syyttää vaan myös rahoituksessa, käsikirjoituksissa ja näyttelijöissä on omat tekijänsä.
 

nikozwan

Jäsen
Itseäni ei nuo naiset tuossa Ghostbusterissa häirinny, varsinkin Wiigistä pidän paljonkin, mutta pakko myöntää, että into lopahti tuon trailerin jälkeen. Ekat 20 sekkaa näyttii lupaavalta, sitten alko tulla ihan hirveetä tuubaa ulos tuubista. Ehkä Netflixistä sitten joskus.
 

gasp

Jäsen
The Revenant - arvosana 8½

Yllätyin positiivisesti. Inarritun leffoja ei ole tullut katseltua, mutta näköjään mies osaa hommansa. Tunnelma oli realistinen. Jotkut kohtaukset olivat hieman tarantinomaisesti pitkiä, ilman leikkauksia, joka toimi hyvin ja korosti realistisuutta. Maisemat olivat sellaisia, että välillä tuntui kuin olisi katsellut Planet Earth -dokumenttisarjaa. DiCapriolta erinomainen suoritus jälleen kerran, kuten myös Tom Hardy oli ihan hyvä. Negatiivinen puoli oli ehkä hieman kliseinen loppukohtaus ja tarina. Elokuva oli myöskin ehkä hieman pitkä ja välillä vähän pitkästyttävä, mutta kokonaisuus näyttelijäsuorituksineen, maisemineen ja tunnelmaltaan oli erittäin hyvä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
TV:stä tuli vähän aikaa sitten muutama Renny Harlinin elokuva, ja onhan mies kerennyt esiintyä myös Suomen SNL:ssä. Minun täytyy ihan suoraan sanottuna ihmetellä, miksi Harliniin suhtaudutaan niin perhanan negatiivisesti ja vähättelevästi. Rennylta kuitenkin löytyy omat osumansa:

Die Hard 2 on toimintaelokuvien klassikko, joka peittoaa kaikki muut Die Hardit lukuunottamatta avausosaa. Cliffhanger taas pelasti Stallonen uran Hollywoodissa, ja on elokuvanakin luokkaa "ihan katsottava". Jopa paljon haukutussa Drivenissä on omat puolensa, sillä kaltaiselleni kilpa-autoilun ystävälle ko. produktio on camp-huumoria parhaimmillaan.

Long Kiss Goodnight on ikisuosikkini. Kaksikko Davis-Jackson pelaa komeasti yhteen, ja tarinankerronta on nousujohteista eli elokuva paranee minuutti minuutilta.

Toki Rennyn nykyelokuvat ovat heikkoja, muttei kaikesta ohjaajaa voi syyttää vaan myös rahoituksessa, käsikirjoituksissa ja näyttelijöissä on omat tekijänsä.

Lisäisin myös, että Renny oli oikeilla jäljillä piraattiteeman kanssa. Oli vaan liian ajoissa liikkeellä ja okei, olihan se leffana aika paska. Väärät näyttelijävalinnat jne.

Itse suhtaudun Rennyyn ristiriitaisesti, yhdyn sinun näkemyksiisi suurelta osin, mutta samalla tulee myös mieleen, että hän on välillä saanut aika hyviäkin budjetteja käytettäväkseen ja noh...
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Mielestäni jopa hieman taloudellisesti arveluttava päätös ottaa naisnäyttelijät. Nykypäivänä toki naisnäkökulma on muodissa, mutta miettii Haamujengin kohdeyleisöä, niin melkeinpä väittäisin, että enemmän katsojia olisi tullut miesköörillä, oli juoni sitten mitä tahansa.

Jatko-osaa kyseiseen eeppiseen sagaan on hierottu kuin pyhää lehmää (ihan aiheesta) jo periaatteessa 90-luvulta asti. 2010-luvulle tullessa projekti oli nytkähtänyt kunnolla eteenpäin ja Ivan Reitman oli messissä. Bill Murrayn lausunnoista paistoi epävarmuus ja haluttiin olla 100% varmoja että käsis on todella hyvä. Kaikki muuttui kun Harold Ramis nukkui pois. Reitman vetäytyi ja lupasi etsiä projektille jatkajan.

Jatkaja löytyi ja kaiketi on ollut jo pitkään selvää että Haamujengi tehdään naisvoimin. Annetaan uudelle elokuvalle mahdollisuus itsenäisenä sellaisena, minään jatko-osana alkuperäisille sitä ei tietenkään enää voi pitää.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Siitäpä uusi Ghostbusters-traileri: GHOSTBUSTERS - Official Trailer (HD) - YouTube

Harva traileri saa samaan aikaan voimaan pahoin ja tuijottamaan sanattomana tyhjää. Tuo onnistui molemmissa.

Naiset ei vaan oo hauskoja, neekerinainen lopussa alleviivasi tätä. Tuohan pilkkaa alkuperäistä leffaa.
Mutta mitäs muutakaan tästä oli odotettavissa kun casting kerrottiin. Ei tuosta saa edes kalkkunaa..
 

Andji

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kulloinkin minkäkin liigan hallitseva mestari
Naiset ei vaan oo hauskoja--
Kristen Wiig ja Kate McKinnon ovat tämän hetken hauskimpia naiskoomikkoja. Valitettavasti tuohon Ghostbustersiin on otettu mukaan myös pakollinen läsk... lihav... rehevä nais"koomikko", joka tällä kertaa on rasittava Melissa McCarthy, tosin ei Rebel Wilson sen parempi olisi ollut. Lisäksi mukana on pakollinen tummaihoinen nais"koomikko" Leslie Jones, joka voisi mennä läpi Terry Crewsin bodydoublena (tosin ei yhtä hauskana kuin Crews).

Wiig ja McKinnon voisivat tehdä jonkun toisen yhteisprojektin. Siitä voisi tulla jopa katsottava elokuva.
 

Blue F

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Muistaako joku sellaisen vakooja elokuvan nimeä missä teini-ikäiset lapset myivät Neuvostoliitolle "sotasalaisuuksia" eli koottavien kokoamisohjeitten perusteella tehtyjä sotavehkeitten räjäytyskuvia?

-Tinke
Tarkoittaisitkohan Haukkaa ja lumimiestä (The Falcon And The Snowman, 1985)
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Wiig ja McKinnon voisivat tehdä jonkun toisen yhteisprojektin. Siitä voisi tulla jopa katsottava elokuva.
Kyllä ehdottomasti. Maksaisin sen katsomisesta. Uuteen Ghostbustersiin en laita senttiäkään. Trailerin perusteella aivan kamala CGI roska. Jopa parjattu RIPD näytti paremmalta.
 

Pordinard

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buffalo Sabres
Jane Lynch on minusta myös niitä harvoja hauskoja komedienneja. Tai ainakin Role Models -elokuvassa teki ihan hervottoman roolin. Kristen Wiig on juu ihan hauska täti hänkin toisinaan.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Ensi-illassa (tai no puoliltapäivin) katsastin Son of Saulin, Kyllä nämä Natsi-Saksan julmuuksista tehdyt elokuvat ovat aina yhtä pysäyttäviä. Suosittelen, vaikka K16 merkintä on syystä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös