Mainos

Jatkoajan leffakerho

  • 2 413 225
  • 12 330

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olen silti nähnyt Scorseselta paljon parempiakin pätkiä, kuten Departed.
Minusta taas tämä oli Departedia parempi, joka on toki sekin myös hieno elokuva.

Niin, eihän tuo nyt yllättävä elokuva tietenkään ollut, mutta ei sen tarvinnutkaan olla. Kyse on enemmänkin siitä, miten homma on kehittyy ja miten se on kuvitettu. Se oli aika lailla täyskymppi mielestäni. Siihen päälle intensiiviset monologit, keskustelut ja kautta linjan vahvat näyttelijäsuoritukset. Joskus se riittää. Oivaltavat ja yllätykselliset elokuvat on sitten löydettävissä muualta.
 

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä
Onko Renny Harlin jatkoaikalaisten mielestä tehnyt koskaan hyvää, tai edes tyydyttävää elokuvaa ?

Cliffhanger on aikalailla täydellinen toimintaelokuva. Lisäksi Die Hard 2 on todella laadukas jatko-osa (jonka arvostan yhtä korkealle kuin ykkösen, kolmosen ollessa suosikkini) yhdessä kovimmista leffasarjoissa. Eli kyllä noilla ansioilla kelpaa Rennylle antaa vähän aploodeja. Toki mainitun leffakaksikon jälkeen onkin sitten paria "ok"-leffaa lukuunottamatta vähän hiljaisempaa...
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Cleaner oli yllättävän hyvä Harlinin leffaksi. Cliffhanger oli ihan jees, mutta Die Hard tietysti on pirun kova ja yksi omia suosikkeja. Muuten aika hirveää jöötiähän tuo Harlinin tuotanto on, eikä tuo uusinkaan kovin laadukkaalta vaikuta. Toisaalta pienellä budjetilla ihan kohtuullinen avausviikonloppu, joten voipi olla että Harlinin ura saa vähän uutta potkua tuosta.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Otinpa hiukan "kevyemmin" ja katsoin vuosikymmenen tauon jälkeen Danny Boylen hienon 28 päivää myöhemmin. Jonkin sortin muistikuvat leffasta oli vielä tallella mutta koko kuva oli jo hiukan hiipunut, joten olihan se miellyttävä verestää muistoja tämän leffan myötä.

Minusta Boyle oli onnistunut rakentamaan oikein hyvän paketin tässä elokuvassa ja se oli kaikiaan oikein toimiva - suurempia puutteita minusta siinä ei ollut, joten kesti oikein hyvin toisenkin katomiskerran. Minulle suurin osa näyttelijöistä ei ollut tuttuja muista ympyröistä, mitä nyt Frankia näytellyt irkku Brendan Gleeson oli ennestään tutumpi tapaus, kenties tämä näyttelijöiden pienoinen tuntemattomuus toi miellittävän lisäaspektin elokuvaan ja toi siihen uudenlaista syvyyttä - autenttisuuden tuntuakin. Aivan kuin olisin katsellut ulkopuolisena selviytyjien taistelua, joiden ainoita vihollisia eivät lopulta olleetkaan tartunnan saaneet vaan myös ihmiset joihin he olivat alkuun asettaneet toivonsa.

Hyvä pätkä ja kannattaa katsoa. En kuitenkaan itse ryhdy nyt mitään syvempää luotausta elokuvaan kirjoittamaan, koska minulle se ei uutuus ollut enkä koe, että on tarpeen runoilla enempää. Eiköhän leffa ainakin genren ystäville ole tuttu ja hyväksi havaittu kokonaisuus. Tiedä sitten millainen 28 viikkoa myöhemmin on - kannattaako katsoa?

vlad.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Reiskahan on vissiin kovasti puuhaamassa The Long Kiss Goodnight-klassikolle jatko-osaa ja Samppa on satasella mukana, kun pitää kyseistä leffaa yhtenä suosikeistaan. Geena ei käsittääkseni ole mukana, vaan tarina kietoutuisi Charlyn/Samanthan tyttären ja Mitch Hennesseyn ympärille.

TLKG on edelleen yksi kovimpia actionpätkiä ikinä. Varsinkin Jackson loistaa tässä filmissä epä-onnisena yksityisetsivänä ja heittää aivan helvetin hyvää läppändeerusta alusta loppuun. Myös Geena vakuuttaa piinkovana CIA:n salamurhaajana.

Täytyy vaan toivoa, että Reiska saisi jatko-osan tulille. Olisi jotain odotettavaa Expendablesien lisäksi.

Tuli katsottua pitkästä aikaa Leffalta brittiläinen rock-komedia Still Crazy. Tarina on hyvinkin simppeli vanhan rock-bändin comeback-tarina, mutta aivan huikeat näyttelijät hoitavat homman kotiin. Ja tuttuja brittinimiähän Strange Fruit-orkesterista löytyy: Jimmy Nail, Stephen Rea, Bill Nighy, Billy Connolly ja iki-ihana Timothy Spall.

Sanotaanko niin, että jos tykkää Housut Pois-leffasta, tykkää myös tästä. Kyllä nuo brittikomediat putoaa minulle, niissä on yleensä se oma soundinsa joka eroaa totaalisesti jenkkien liukuhihna-hihittelyistä. Helvetin hyvä ja hyväntuulinen elokuva, vaikka Spinal Tap-kliseitä piisaa niin ei haittaa paskaakaan. Timothy Spall rumpali Beano Baggottina on kyllä loistava, eikä Bill Nighy kauaksi jää kliseisenä laulaja Ray Simmsinä.

Strange Fruit - All Over The World (Still Crazy Movie) - YouTube

Linkki Youtubeen.
 
Viimeksi muokattu:

Saasta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tiedä sitten millainen 28 viikkoa myöhemmin on - kannattaako katsoa?

vlad.

Ei se kyllä tuon edeltäjänsä tasolle yllä ainakaan minun mielestäni, mutta ihan katsomisen arvoinen elokuva silti. Joillekin veikkaan tuon 28 viikkoa myöhemmin toimivan jopa paremmin. Elokuvan alkupuolikashan on aivan mahtava, mutta loppua kohden vähän lässähtää. Ehdottomasti suosittelen jos nämä munaravia juoksevat raivotautiset kiinnostaa. Nämä ne tämän uuden zombielokuvasukupolven merkkipaalua ehdottomasti ovat.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Muistatteko, onko yksikään Renny Harlin elokuva saanut hyvää tai edes tyydyttävää arvostelua ? Onko Renny Harlin jatkoaikalaisten mielestä tehnyt koskaan hyvää, tai edes tyydyttävää elokuvaa ? Teattereista ne ovat ainakin yleensä poistuneet pikavauhtia.

Olihan Renny sentään aikoinaan isompi ohjaaja, jonka elokuvat olivat yleisömenestyksiä, eivät ne pikavauhtia teattereista poistuneet.

Harlin on täysin pätevä ja ammattitaitoinen ns. Hollywood-ohjaaja, joka ei yleensä edes pyri astumaan oman karsinansa ulkopuolelle eli kärsimään luovuuden tuskasta ja tekemään taiteellisia visioita elämän tarkoituksesta. Harlin tekee ja on aina tehnyt viihde-elokuvia hieman vanhahtavaan tyyliin, joka oli parhaassa kukoistuksessaan 1980-luvun lopulla ja 1990-luvun alkupuoliskolla.

Nykyisin Harlinin elokuvat eivät ole yleisömenestyksiä, koska hänen budjettinsa ovat niin pieniä ja käsikirjoitukset niin huonoja. Harlin tekee ammattimiehenä rahasta pienen budjetin B-leffoja, yleensä toimintapätkiä. Eivät ne sen huonompia ole kuin muutkaan vastaavat, tosin eivät parempiakaan.

Harlin on kuitenkin onnistunut aikoinaan useitakin kertoja luomaan hyviä, viihdyttäviä toiminta- ja seikkailuelokuvia. Ei hänen teoksiaan kannata mihinkään Scorseseen tai Coppolaan vertailla, vaan muihin vastaaviin viihdenikkareihin.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Pari sanaa Harlinin elokuvista ns. rapakon takana kronologisessa järjestyksessä.

Painajainen Elm Streetillä 4 on jatko-osa, kuten tittelistä voi päätellä, mutta se oli selvästi terhakampi ja viihdyttävämpi kuin pari edellistä osaa. Ei mitään elokuvataiteen kaanonia, mutta antoi Harlinille mahdollisuuksia eteenpäin.

Ford Fairlane on ihan hauska, keskitason seikkailukomedia.

Die Hard 2 on oikein hyvä toimintaelokuva, jossa ei ole tekniseltä kannalta mitään vikaa, jossa on toimiva käsikirjoitus ja Bruce Willis kovassa vedossa. Die Hard -sarjahan menee käänteisessä järjestyksessä alaspäin, ykkösen ollessa viiden tähden elokuva. Kakkososa on neljän tähden teos. Uusinhan on yhden tähden paskaa.

Cliffhanger palautti Stallonen taas isommaksi nimeksi, ja on kliseinen mutta sujuvasti kuvattu ison budjetin toimintajännitys.

Cutthroat Island on aliarvostettu elokuva, joka on ihan katsottava eikä mikään "huonoin elokuva koskaan". Ihmiset haukkuvat sitä suurin piirtein näkemättä, koska se teki kovat tappiot. Mutta se vain oli 10 vuotta aikaansa edellä merirosvoelokuvien comebackin suhteen. Pirates of the Caribbean -sarjan kaikki muut osat paitsi ensimmäinen ovat huonompia ja tylsempiä elokuvia kuin tämä. Cutthroatista vain puuttui se lopullinen twisti (kuten zombiemerirosvot) sekä Johnny Deppin kaltainen ikimuistoinen roolihahmo.

Long Kiss Goodnight on Harlinin parhaita elokuvia, oivallinen trilleri alusta loppuun. Ei vain rapakon takana kestetty sitä, että pääosassa oli naistähti salamurhaajana ja hänen aisaparinaan musta mies Samuel L. Jackson.

Deep Blue Sea on ihan hauska Tappajahai-pastissi, jossa Samuel L. Jackson tekee parhaan roolisuorituksen. Parin tähden välityö.

Tästä eteenpäin eli 2000-luvulle mentäessä Harlinin elokuvien budjetti, käsikirjoitukset ja suurin intohimo ohjaukseenkin laskivat, ja tuloksena on ollut monta hyvinkin paskaa elokuvaa. Harlin on selvästi vain tehnyt rutiinityötä ja hankkinut elantonsa muutamaa poikkeusta kuten Samuel L. Jacksonin tähdittämää Cleaneria lukuun ottamatta.

Samuel L. Jackson tuntuu olevan avainsana Harlinin paremman pään elokuvien suhteen, samoin kuin Stallonen ja Willisin kaltaiset nimet. Kyllä mies heidän kanssaan saa kelvollista jälkeä aikaiseksi. Puutteistaan huolimatta Harlin on edelleenkin käytännössä ainoa suomalainen Hollywood-ohjaaja, joka on tehnyt pitkän uran ja joka on aikanaan ollut isojen poikien liigassa.

Alien-anthologyn bonusdokkarien katsojathan tietävät senkin, että Harlinin piti alun perin ohjata Alien 3, ja Rennyä haastatellaankin elokuvan dokkareissa. Ohjaushan päätyi sittemmin David Fincherille. Harlinin Alien olisi ollut mielenkiintoista nähdä silloin kun mies parhaassa vedossaan oli ja hänellä oli paremmin sananvaltaa käsikirjoituksiin.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Harlinin Alien olisi ollut mielenkiintoista nähdä silloin kun mies parhaassa vedossaan oli ja hänellä oli paremmin sananvaltaa käsikirjoituksiin.

Tuo Harlinin Alien 3 olisi ollut varmasti monta astetta parempi, kuin nyt väkisin väännetty munkkiversio. Harlinin visio "Alienit maapallolla" oli kuitenkin leffastudion arvion mukaan 2-3 kertaa liian kallis, eikä Harlin suostunut tekemään niin suurta kompromissia. Jotain Rennyn arvosta tuohon aikaan kertoo se, että hän olisi halutessaan voinut ohjata 007 GoldenEyen...

Onko Renny Harlin jatkoaikalaisten mielestä tehnyt koskaan hyvää, tai edes tyydyttävää elokuvaa ? Teattereista ne ovat ainakin yleensä poistuneet pikavauhtia.

Ensin pitää sanoa, että Renny Harlinin elokuvat ovat keränneet rahaa lippuluukuilla yli miljardi dollaria... Tuohon lukuun ei edes lasketa video-vuokrausta tai tv-sopimuksia, nuokin luvut ovat/olivat toimintaleffoissa merkittäviä. En tiedä monta eurooppalaista ohjaajaa on tuohon pystynyt, mutta hurjalta se kuulostaa! Koska hänen leffojaan on esitetty ihan normaalin kokoisissa teattereissa, ne ovat pyörineet siellä ajallisesti ihan siinä missä muutkin hittileffat. En siis näe suurena ihmeenä, että ura on jatkunut muutamasta ison budjetin flopista huolimatta; varsinkin Cutthroat Islandin teko/julkaisu/levitys oli valmiiksi konkurssissa olevan elokuvayhtiön omaa perseilyä...


Cliffhanger, Long Kiss Goodnight & Die Hard 2 ovat minun mielestäni Harlinin 3 oikeasti kovaa leffaa. Noiden lisäksi aika hyviä ovat Ford Fairlane, Kurkunleikkaajien saari & Freddy 4 - Dream Master, joka on kolmosen ohella ainut hyvä jatko-osa tuossa leffasarjassa!


2000-luvulla Harlin on sitten uponnut aika syvälle. Ainoat vähän laadukkaammat näkemäni tekeleet ovat Cleaner (2007) & Mindhunters (2004). Tämä on jopa hieman outoa, koska Resident Evil yms. nuorille suunnatut aivottomat k13-leffat ovat aika isossa suosiossa. Harlin pystyisi varmasti tekemään tuon tyyppisiä pätkiä paremmin kuin moni uusi yrittäjä, kunhan hän vain saisi saman budjetin käyttöönsä! Toivottavasti tämä uusi Hercules menestyisi juuri teinien keskuudessa edes sen verran, että mies pääsisi taas vähän suurempien leffojen pariin!


Renny kärsii vähän samasta ongelmasta kuin Nicolas Cage. Miehen viimeiset 10 vuotta ovat olleet aika pahaa kuraa, ja tästä syystä myös hänen uran alkupään suoritukset muuttuvat suuren yleisön silmissä huomattavasti surkeammaksi kuin mitä ne oikeasti ovat...
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Cutthroat Island on aliarvostettu elokuva, joka on ihan katsottava eikä mikään "huonoin elokuva koskaan". Ihmiset haukkuvat sitä suurin piirtein näkemättä, koska se teki kovat tappiot. Mutta se vain oli 10 vuotta aikaansa edellä merirosvoelokuvien comebackin suhteen.
Kas, en olekaan ainoa joka on tätä mieltä. Tuon kyseisen elokuvan näkemisestä on jo toki nyt tovi, mutta täytyy todeta, että itse koin sen ihan viihdyttäväksi seikkailuelokuvaksi aikanaan. Puitteet ja toiminta oli ihan kohdallaan. Samaa mieltä myös siitä, että ainakin kaksi viimeisintä Pirates of the Caribbean -sarjan elokuvaa peittoaa muistikuvien pohjalta ihan huolella. Leffa ei ehkä vaan osunut juuri oikeaan saumaan ja kukaties joku sillä hetkellä kuumempi näyttelijä olisi voinut nostaa suosiota. Olisi hauska tietää mikä olisi PotC-sarjan käynyt, jos päärooleissa Deppin ja Bloomin tilalla olisi ollut jotain tuntemattomampia kasvoja? Varmasti olisi voinut menestyä, mutta olisiko yhtä hyvin kuin nyt? No, jossittelua.

Ilmeisesti tuota Cuthroat Islandia on jotenkin trendikästä dissata, mutta todellakin paljon paskempia elokuvia löytyy ihan Rennyn omista teoksistakin, kruununa Driven joka kyllä on niin tajutonta tuubaa, että oksat pois. Toisaalta ehkä Drivenissakin on määrättyä kulttiarvoa kuitenkin, että ei sekään täysin arvoton elokuva sinänsä ole. Ja onhan siinä sentäs Gina Gershon suihinottajan huulineen... grrrhhh.
 

Theone

Jäsen
Toisaalta pienellä budjetilla ihan kohtuullinen avausviikonloppu, joten voipi olla että Harlinin ura saa vähän uutta potkua tuosta.

En tiedä tarkoitatko nyt Rennyn uusinta rainaa The Legend of Herculesta? Tuossahan budjetti on Rennylle varsin iso 70m$. Kyllähän tuolla rahalla olisi pitänyt saada jotain hieman parempaa/näyttävämpää aikaan.

Ja avausviikonloppuhan oli katastrofi ja tuosta ei leffa enää mitenkään plussalle taivu. Ei lähellekään.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Mark Wahlbergin tähdittämä Lone Survivor niminen sotaleffa tuli pari päivää sitten katsottua. Lone Survivor on errinomainen Afganistaniin sijoittuva sotapätkä josta puuttuu se tietty perinteinen jenkkihapatus ellei sitten sellaisena pidä Navy Seal sotilaiden uskomatonta vahingon kestoa. Suosittelen lämpimästi sotaelokuvien ystäville. Ei tämä mikään Platoon tai Full Metal Jacket sentään ole mutta erinomainen katsanto Afganistanin ja Navy Seal ryhmän toimintaan. 7/10.

Lone Survivor (2013) - IMDb

-Tinke
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Olihan Renny sentään aikoinaan isompi ohjaaja, jonka elokuvat olivat yleisömenestyksiä, eivät ne pikavauhtia teattereista poistuneet.

Ja ihan kohtuullisesti Harlinin leffat ovat tuottaneet vaikkeivat ne täydellisiä kymppejä ole olleetkaan myynnillisesti - no Cliffhanger ja Die Hard 2 taitavat olla myynniltäänkin ihan kohtuullisia rainoja.

IS:n uutisen mukaan Harlinin leffat ovat tuottaneet 104. eniten Yhdysvalloissa, taakse jää taiteellisesti lahjakkaampiakin ohjaajia, kuten Spike Lee. Toki kohderyhmäkin Spike Leellä on eri mitä Harlinilla.

Mitä mieltä palstalaiset ovat Harlinin vuonna 1988 ohjaamasta Vankilasta (Prison)? Muistelen nähneeli leffan joskus aikoja sitten mutta muistikuvat siitä ovat haalistuneet täydellisesi. Ei, aikomuksenani ei ole ostaa kyseistä leffaa vaikka se aina silloin tällöin silmiin osuukin kun leffoja etsiskelen.

vlad.
 

eläin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen Maajoukkue, DIF, HIFK, Väsby Hockey
"Prison" on ihan ok-tason nuoren ohjaajan tekemä B-kauhuleffa. Rennyhän on useasti semi-vitsailen kertonut että sillä loi uran Viggo Mortensenille ;).

Leffa on tehty todella pienellä budjetilla mutta ihan asiallisesti tehty. Rennyn vanhemmissa leffoissa tuli usein esiin hänen taidot saada pienemmästä budjetista todella paljon irti. Se lopun "Pahis" on myös aika hurmaava, koska on ihan 100% wanhaa Hollywoodia. Aikaa ennenkuin leffa-hirviöistä tuli PS3 pelin hahmoja.

Harlinin uudemmasta tuotannosta pidin "12 Rounds" leffaa ihan hyvänä. Leffa oli monella tavalla "vanhanaikainen" eli muistutti niitä Rennyn 90-luvun alun toimintaleffoja. EI sekään mikään lemppari ollut, mutta ihan asiallisesti ohjattu actionpläjäys.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
En tiedä tarkoitatko nyt Rennyn uusinta rainaa The Legend of Herculesta? Tuossahan budjetti on Rennylle varsin iso 70m$. Kyllähän tuolla rahalla olisi pitänyt saada jotain hieman parempaa/näyttävämpää aikaan.

Ja avausviikonloppuhan oli katastrofi ja tuosta ei leffa enää mitenkään plussalle taivu. Ei lähellekään.

Jostain jäi mieleen 30 milliä budjetiksi, mutta onkin yli tuplat siitä. Siihen verrattuna tuo vajaan kymppimillin avausviikonloppu olisi ollut aika kohtalainen. Ei tuo mun mielestä mikään katastrofi kyllä siltikään ole.

Edit: Hesari puhui 30 miljoonasta eurosta.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Rennyn Exorcist: The Beginning (2004) oli mielestäni ihan katsottava elokuva, vaikka IMDB:ssä ei ole näköjään paljoa pisteitä herunutkaan.
 

Theone

Jäsen
Jostain jäi mieleen 30 milliä budjetiksi, mutta onkin yli tuplat siitä. Siihen verrattuna tuo vajaan kymppimillin avausviikonloppu olisi ollut aika kohtalainen. Ei tuo mun mielestä mikään katastrofi kyllä siltikään ole.

IMDB:ssä näyttäisi olevan 70m$, toki tuo on tuolla merkitty arvioksi mutta epäilisin tuon olevan aika lähellä totuutta. Ainakin yleensä tuo on ollut varsin luotettava sivusto.

Joskus olen lukenut, että avausviikolla pitäisi saada kasaan noin puolet budjetista jotta leffa nousisi varmasti plussalle. Jos siis tuo 30m$ olisi todellinen budjetti, niin silloin avaus olisi ihan ok. Jos taas budjetti on edes lähelle 70m$, niin avausta voidaan kai kutsua katastrofiksi.
 
Viimeksi muokattu:

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK

Samainen leffa tuli äsken tsekattua ja olihan tuo nautittava filmi. Jenkkinäyttelijät tekivät hyvää työtä Markin johdolla ja afgaanit (tai mitkä lie) oli saatu varsin todentuntuisiksi. Vaikka filmin budjetti olikin kohtalaisen suuri eli 40 miljoonaa taalaa, ei sitä ollut onneksi tuhlattu tietokoneanimaatioihin. Lähes samantasoinen action-pläjäys kuin Shooter, joka sekin oli Wahlbergin tähdittämä.

****
 

Brenahan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lennu
Leffa jonka katsoin. Prisoners

Tuntemukset leffan katsottua olivat todella ristiriitaiset. Olin hämmentynyt ja hieman peloissani leffan aikana. Mutta lopun jälkeen vain suu auki ja melkoinen kysymystulva mielessäni.

Vahvat suoritukset Gyllenhaalilta ja Jackmanilta rooleissaan. Tarina oli todella hyvä, ja näyttelijät korostivat sitä omilla suorituksillaan.

Itse leffasta en edes yritä kertoa sen enempää, koska en pystyisi siihen spoilaamatta.

Joten ei muutakuin, katoppa niin tiedät. 5/5
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Samainen leffa tuli äsken tsekattua ja olihan tuo nautittava filmi. Jenkkinäyttelijät tekivät hyvää työtä Markin johdolla ja afgaanit (tai mitkä lie) oli saatu varsin todentuntuisiksi. Vaikka filmin budjetti olikin kohtalaisen suuri eli 40 miljoonaa taalaa, ei sitä ollut onneksi tuhlattu tietokoneanimaatioihin. Lähes samantasoinen action-pläjäys kuin Shooter, joka sekin oli Wahlbergin tähdittämä.

****

Oli kyllä helvetin hyvä leffa, en ole ollut kovin innostunut näistä nykyajan reality war-leffoista, samaa suttua yleensä kaiki, mutta tämä oli kyllä loistava.

Tässä muuten pieni lisäpätkä Marcuksen ja Muhamedin välille kehittyneestä ystävyydestä:

How an Afghan and a Navy SEAL became - CBS News

Linkki CBS:n sivuille.

Kun olen noihin oikeisiin afgaaneihin joskus saanut tutustua, niin sitä enemmän tuo Taliban-paska aiheuttaa vihaa minussa.
 
Viimeksi muokattu:

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Oscar-ehdokkaat 2013 on valittu! Ehdokkaita voi tarkastella linkin takana olevasta kattavasta listasta.

Historiallisesti Selma Vilhusen ohjaama lyhytelokuva Pitääkö mun kaikki hoitaa on valittu lyhytelokuvien Oscar-ehdokkaaksi. Onkin sitten ensimmäinen kerta, kun suomalainen lyhäri on Oscar-ehdokkaana. Erittäin kova saavutus, joka jo itsessään takaa leffalle jenkeissä teatterinäkyvyyttä ja pääsyä erilaisiin netti-tv-valikkoihin (iTunesit sun muut).

Gravity ja American Hustle repivät melkoisen määrän ehdokkuuksia, samoin Scorsesen The Wolf Of Wall Street on kaikissa pääkategorioissa ehdolla (paras ohjaus, paras elokuva, miespääosa, miessivuosa, sovitettu käsikirjoitus).

Ison rahan efekti- ja viihdeleffat eivät näissä kekkereissä juhli, Iron Man 3 on ehdolla erikoisefekteistä ja Hobitti osa 2 parhaasta äänimiksauksesta.

Tanskalainen Jahti on ehdolla parhaan ulkomaisen elokuvan kategoriassa.

Oscar-gaala järjestetään sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 2. maaliskuuta, ja sehän on pakkokatsomisen paikka elokuvaharrastajille ja elokuvainstituutioiden ystäville. Hieno gaala, hyvät ja hauskat juonnot ja lisäohjelmanumerot sekä katsaukset vuoden tärkeimmiksi nimettyihin elokuviin ja niiden takana oleviin ihmisiin. Gaala ei ole myöskään täydellinen, jos Jack Nicholson ei virnistele aurinkolasit päässään eturivissä.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Eipä noissa ehdokkaissa isoja yllätyksiä tullut, varmaan suurimpina All Is Lostin ja Inside Llewyn Davisin jääminen ilman "isoja" ehdokkuuksia ja Adelen elämän puuttuminen vieraskielisistä ehdokkaista.

Viime vuonna kohistiin siitä, että David O. Russellin ohjaama Silver Linings Playbook oli ensimmäinen elokuva 30 vuoteen, joka oli ehdolla kaikissa näyttelijäkategorioissa. Seuraavaan kertaan ei mennyt ihan yhtä kauaa, kun nyt saman ohjaajan American Hustle on kaikissa ehdolla.

American Hustlen Suomen ensi-illaksi on ilmoitettu 7.3. eli vasta viikko gaalan jälkeen, täytyy toivoa että Finnkino reagoi ja siirtää aikaisemmaksi, että pääsee leffan näkemään ennen pystien jakoa. Onkohan Nebraska tulossa Suomessa teattereihin ollenkaan? Finnkinon sivut ja IMDB eivät tarjoa aiheesta mitään infoa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tanskalainen Jahti on ehdolla parhaan ulkomaisen elokuvan kategoriassa...

Jahti on kyllä upea elokuva ja todiste pohjoismaisen elokuvan/tv:n boomista.

Soisin elokuvalle voiton.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
American Hustlen Suomen ensi-illaksi on ilmoitettu 7.3. eli vasta viikko gaalan jälkeen, täytyy toivoa että Finnkino reagoi ja siirtää aikaisemmaksi, että pääsee leffan näkemään ennen pystien jakoa. Onkohan Nebraska tulossa Suomessa teattereihin ollenkaan? Finnkinon sivut ja IMDB eivät tarjoa aiheesta mitään infoa.

Tuskin siirtää, eiköhän tuo ole ihan taktisesti valittu ensi-iltapäivä. Jos elokuva repii pystejä pääkategorioista, niin elokuvan katsojamäärät paukahtavat tavallista korkeammiksi heti. Suomessahan on vanha perinne, että Oscar-ehdokaselokuvia tai sellaisiksi kaavailtuja elokuvia ei näytetä teattereissa kuin osa. Tämä on vähän ikävää välillä, mutta toisaalta eipä se ole gaalan katselua minulla ikinä haitannut. Gaalaa katsoessa saa yleensä jonkinlaisen käsityksen ehdokaselokuvista, ja ehdokaselokuvia voi sitten myöhemmin miettiä sillä silmällä, että "tästä tuli se ja se Oscar, täytyypä katsoa".

Nebraskahan taisi olla mustavalkoinen matkadraama, sellaiset tuskin pääsevät Suomessa nykyään teatterilevitykseen, koska salit pitää varata jonkun Ice Age 5:n viidelle eri versiolle (2D dubattuna, 2D originaalina, 3D dubattuna, 3D originaalina ja 2D dubattuna vauvakinossa). Diversiteetti on valitettavasti heikentynyt teatterivalikoimissa, koska jättimegasuperleffat vievät niin paljon saleja eri formaateissaan.

Ei Oscar-vuotta ilman mustan miehen orjakärsimystä. Viime vuonna oli Tarantinon Django Unchained, tänä vuonna 12 Years a Slave on monessa kategoriassa ehdolla. Tuo on syytä kyllä katsoa. Tarantinon uusinta en ole vieläkään nähnyt, kaipa senkin katson joskus kun se vastaan tulee, mutta erikseen en lähde sitä haalimaan mistään.

Yksinäisen miehen ja tietokoneen romanssista kertova Her kuulostaa kiinnostavalta. Eiköhän iso osa Jatkiksen kirjoittajista taida olla yksinäisiä miehiä, joilla on kiinteän lämmin suhde tietokoneisiinsa, joiden äärellä he aikaa viettävät?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös